Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-25, 21:19   #691
mezaga
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

A gaviscon probowalas?
Ja nic innego nie biore,bo na mnie on super dziala. I w ciazy bezpieczny.
Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
Ja biore rennie i mi pomaga, niezbyt fajnie jest po nim w buzi ale jest calkowicie bezpieczny.
Igaviscon i rennie brałam. Syrop to w ogóle porażka - bo miętowy i nie pomaga a rennie dziala tylko podczas ssania. Jak tylko sięskończy tabletka w buzi od razu wszystko wraca

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
To zależy od tego jak często masz zgagę i jak bardzo intensywną. Np od dwóch-trzech zgag w tygodniu przez dwa-trzy miesiące nic się nie powinno stać, ale jak masz mocne i częste to inna bajka. Spokojnie, stres też ma wpływ na zgagę Ja pisze z doświadczenia refluksowca - zęby się psują szybciej, infekcje trwają dłużej, przy braku leków także mam taką chroniczną chrypkę. Poza tym, jak masz niewielkie dolegliwości to rennie/gaviscon itp jest bezpieczne w ciązy

No właśnie u mnie bardzo silna zgaga objawia się kaszlem, takim duszącym aż do odruchu wymiotnego. Ja na Twoim miejscu skonsultowałabym się jeszcze z ginem a jak on by dał zielone światło to bym brała.

gosia, Ważka - dzięki za odp
No właśnie ja mam ten kaszel taki z odruchem wymiotnym. Parę razy zdarzyło mi się wymiotować właśnie przy takim silnym kaszlu. Najgorsze jest to, że nie ma jedzenia, które nie powodowałoby zgagi Już niejeden posiłek przeryczałam. U gina będę dopiero 4 listopada. Ale zapytam.
Stary 2013-10-25, 21:22   #692
sadlaczyca
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez souris5 Pokaż wiadomość
Mam zgagę kilka razy dziennie w sumie i tak prawie codziennie. I prawie równie często refluks. To jutro chyba przejdę się do apteki, szkoda mi zębów, tym bardziej że bardzo mi źle się je myję bo mam awersje na paste
No to podziwiam, że nic na to do tej pory nie brałaś. Albo to ja mam jakiegoś świra na tym punkcie? Bo ja nie mogę ścierpieć palącej rury i od razu szukam ratunku. W pierwszym trym tak się objadałam migdałami, że do tej pory patrzeć na nie nie mogę A teraz łykam rennie jak cukieraski prawie Mam je wszędzie - koło kanapy, w torebce, przy łóżku - żeby zawsze mieć przy sobie w razie wojny

mezaga, doskonale Cię rozumiem. Pogadaj z ginem, zobaczymy co powie.

Edytowane przez sadlaczyca
Czas edycji: 2013-10-25 o 21:30
sadlaczyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 21:28   #693
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Mezaga:
na zgagę spróbuj jogurt naturalny, przełykaj wolno, żebyś czuła, jak spływa po gardle.

Jak byłam w szpitalu, to mnie w nocy chwyciła paskudna zgaga i jogurt (o dziwo) pomógł
Ja nie jadam nabiału Mam odruch wymiotny na sam zapach jogurtu czy mleka

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Orientujecie się może czy poprzez USG można zbadać czy dziecko ma oczy? Tzn gałki oczne? - przyszła mi taka rzecz do głowy bo naoglądałam się strasznych filmików na necie.... :/
Można - mój lekarz od USG sprawdzał.

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
No to podziwiam, że nic na to do tej pory nie brałaś. Albo to ja mam jakiegoś świra na tym punkcie? Bo ja nie mogę ścierpieć palącej rury i od razu szukam ratunku. W pierwszym trym tak się objadałam migdałami, że do tej pory patrzeć na nie nie mogę A teraz łykam rennie jak cukieraski prawie Mam je wszędzie - koło kanapy, w torebce, przy łóżku - żeby zawsze mieć przy sobie w razie wojny
A można tak ciągle to rennie?
Bo ja biorę po każdym posiłku jedną lub dwie tabletki.
Stary 2013-10-25, 21:31   #694
selena85
Wtajemniczenie

Zobacz na filmie to, co niewidzialne gołym okiem.
źródło: Discovery Channel,
program „Ciekawość”

http://dzieci.pl/kat,132642,title,Zm...uticaid=6118c5

Super wizualizacje - polecam

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość

Można - mój lekarz od USG sprawdzał.

Oooo to elegancko. Dzięki za informację
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 21:45   #695
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez EVI07 Pokaż wiadomość

Mój mąż uważa, że gacie wyrzuca się dopiero wtedy, kiedy mu ptaszek w spoczynku z nich wylatuje! A dziurawe skarpetki muszę wyrzucać cichcem, bo mogłabym życie postradać...
Mój mąż jak już wiele razy wspomniałam jest stolarzem i czasem są takie dni, gdzie bardzo dużo szlifuje i ma to "upierzenie" na całym sobie łącznie ze skarpetkami to też mi ich nie pozwala wyrzucać. Ostatnio biegał po całym mieszkaniu, żebym mu ich nie zabrała no ciekawe co ja miałabym innego z tym zrobić jak nie kosz...

Cytat:
Orientujecie się może czy poprzez USG można zbadać czy dziecko ma oczy? Tzn gałki oczne? - przyszła mi taka rzecz do głowy bo naoglądałam się strasznych filmików na necie.... :/
Cytat:
Zobacz na filmie to, co niewidzialne gołym okiem.
źródło: Discovery Channel,
program „Ciekawość”

http://dzieci.pl/kat,132642,title,Zm...uticaid=6118c5

Super wizualizacje - polecam[COLOR="Silver"]
Super ten filmik, mi gin pokazywał oczko małej(mówił, że soczewka) a drugie zasłoniła rączką.
Jak ja kocham tę małą istotkę

Mój mąż jeszcze nie wrócił... był na spotkaniu i jak wracał stanął na A4 bo jakiś korek był...
coraz mniej podoba mi się jego forma pracy

Edytowane przez Negrid
Czas edycji: 2013-10-25 o 21:51
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 21:56   #696
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość

Super ten filmik, mi gin pokazywał oczko małej(mówił, że soczewka) a drugie zasłoniła rączką.
Jak ja kocham tę małą istotkę

Mój mąż jeszcze nie wrócił... był na spotkaniu i jak wracał stanął na A4 bo jakiś korek był...
coraz mniej podoba mi się jego forma pracy
Czyli jednak da się to sprawdzić. To super.

Korek na A4 <olaboga> takie cuda to tylko w Polsce... :/

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Dziewczyny! A czy Was już dopadł INSTYNKT WICIA GNIAZDA? Ja zauważyłam, że mnie już bierze: http://dzieci.pl/kat,1033563,title,I...wiadomosc.html
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 22:09   #697
ejani
Zadomowienie

Hej dziewczyny, ja już po ogarnianiu domu i kolacji (zapiekanka ziemniaczana z grzybami), ale już nie będę włączała komputera, to tak po łebkach...

Dzięki, za miłe słowa o brzuchu, już wiecie, czemu mi dziwnie, jak słyszę, że go "prawie nie widać"

Camembert i brie na ogół w sklepach są z pasteryzowanego mleka (byłam w szoku, bo myślałam, że ciężko będzie znaleźć)

Co do piłki, to ja na swojej nie robię jakichś skomplikowanych ćwiczeń, ale np. Siedzę trochę przy biurku, a i tak czuję w nocy różnicę z tymi kośćmi, więc polecam zakup (szczególnie że razem z dostawą to wyszło niecałe 30 zł)

Z wyprawką trochę przystopowałam, zobaczę ile kaski dostanę w tym miesiącu i na co sobie będę mogła pozwolić. Myślę, żeby kupić od razu ten laktator elektryczny,zanim dostanę ręczny i szkoda mi będzie pieniędzy na drugi (tak się stało z fotelikiem- skoro już mam z kompletu od wózka, użyty może ze 2-3 razy, to mimo że nie ma dobrych ocen, nie za bardzo nas stać na drugi. Oby dzieciak szybko wyrósł, bo będę mieć schizy, że coś się stanie) słyszałam dobre opinie o medeli, znacie go? To jest nazwa firmy pewnie, wiecie, jaki jest najlepszy? I jak myślicie, zmieszczę się w stówie za nowy, czy od razu używane patrzeć (wolałabym nie).

Gratuluję dobrych wyników i badań

I więcej nie pamiętam, co chciałam
Stary 2013-10-25, 22:10   #698
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Hmm.. niby zasysa, a ta sprężynka opada poniżej tych dwóch dziurek, ale tak jakoś... wolno?

Kurdę nie wiem co robić, czy odsyłać? Zasysać zasysa, ale czy to, że nie opada do końca w niczym nie przeszkadza??
Żebym jeszcze miała jakiś inny do porównania
A może przejść się do jakiegoś sklepu dziecięcego,powinni mieć skręcony pokazowy laktator,a zresztą go się składa chwila moment i byś porównała?
Chyba,że jakaś z dziewczyn wrzuci ci zdjęcie jak jej wygląda,ja bym to zrobiła,ale mam rzeczy na strychu popakowane i tam nie wejdę,żeby szukać.

Cytat:
Dziewczyny! A czy Was już dopadł INSTYNKT WICIA GNIAZDA? Ja zauważyłam, że mnie już bierze
Jakoś nie... ale może dlatego,że moje gniazdo w sumie już uwite jest,tylko nowe pisklę dołączy
Stary 2013-10-25, 22:14   #699
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny! A czy Was już dopadł INSTYNKT WICIA GNIAZDA? Ja zauważyłam, że mnie już bierze: http://dzieci.pl/kat,1033563,title,I...wiadomosc.html
Mnie ominął, ale odwrotnie niż u Gosi, bo gniazda brak...
Stary 2013-10-25, 22:14   #700
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
[/COLOR]Dziewczyny! A czy Was już dopadł INSTYNKT WICIA GNIAZDA? Ja zauważyłam, że mnie już bierze: http://dzieci.pl/kat,1033563,title,I...wiadomosc.html

kupiłam narzutę na łóżko, zamówiliśmy meble (krzywe ) półki do łazienki i inne pierdołki do mieszkania (byłaby większa rewolucja ale mieszkanie wynajmowane, więc ścian nie będziemy malować, ale nawet nie są złe)

czy w ciąży można plecki potraktować takim lub podobnym czymś?

http://allegro.pl/masazer-drewniany-...609183676.html
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 22:16   #701
gosia261282
Gang Iren

Na wesoło

http://memytutaj.pl/media/created/kcexki.jpg
Stary 2013-10-25, 22:17   #702
senira666
Zakorzenienie

Hejka bylam z TZtem na SR i dzisiaj bylo o kapaniu maluszka i jak go trzymac w czasie kapania i jestem zadowolona.prowadzaca mila i sympatyczna fajnie tlumaczyla i pokazala na lalce.kazda para dostala swoja lalke i wanienke i cwiczylismy kapanie na sucho
Ale jestem padnieta dzisiaj wiec mowie juz Dobranoc.
Stary 2013-10-25, 22:21   #703
Soleil_Rouge
Rozeznanie

dobry wieczor!!
1 dzien nieobecnosci i 10 stron do nadrobienia co za tempo!!!
wrocilismy z Ikei i czuje sie jakas zmeczona jakbym maraton przebiegla!! Ale kupilismy wanienke, materac, reczniczki i szklanki i kieliszki do szampana (to juz na "po porodzie" )

gosia - wszystkiego najlepszego z okazji 10-lecia to juz ladny staz!

Em ma - ciesze sie ze powoli sytuacja sie stabilizuje i czekam na dalsze dobre wiesci

Dominik - nie poddawaj sie!!!

Cytat:
Napisane przez laverdaa Pokaż wiadomość
A mnie nikt nigdy nie chciał przepuszczać. Stoję w kolejce w Lidlu kasa jedna otwarta kolejka jak nie wiadomo co, a ja jeszcze nie ze z wózkiem tylko w rękach bo "po jedną rzecz" i co wy, nikt się nie zlitował, a jeszcze raz bratowa męża mnie przepuściła bo zobaczyła, to myślałam że reszta kolejki mnie zje.
wiesz, mnie tez jeszcze nikt nigdzie nie przepuscil (moze dlatego ze brzuch mam maly (niektorzy mowia, ze wyglada na 4-5 miesiac a nie na 7, a moj maz dzis stwierdzil, ze to dlatego ze "jestem w ciazy, ale tak jak bym nie byla" - cokolwiek to mialo oznaczac ) ale najlepsze bylo to, ze wczoraj w Carrefourze przy kasie pierszenstwa facet ktory stal za mna (ok 40 i w pelni sprawny ruchowo) zapytal czy nie moglabym go przepuscic, bo on ma mniej zakupow niz ja!!! no ok, mial troche mniej, ale ja tez nie mialam niewiadomo ile! w kazdym razie powiedzialam mu kulturalnie, ale rzeczowo, ze to jest kasa pierszenstwa i ze nic z tego!! kasjer tez mu zwrocil uwage, wiec sie skulil i odczekal swoje!!

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Ja zamierzam jeść normalnie. Moze bez ekstremow na poczatek, ale zdecydowanie nie zamierzam jest ryżu z kurczakiem i marchewką.
ja tez bede jesc normalnie, zreszta tu nikt nawet nie slyszal o diecie mamy karmiacej!!

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Dopadło mnie perwersyjne marzenie, żeby sobie poleżeć na brzuchu pierwsze doby po porodzie śpię tylko i wyłącznie tak! Chyba, że cyce na to nie pozwolą...
a mi sie to jeszcze czasem zdarza!!!coprawda po ok minucie obrywam kopniaka po zebrach, ale co tam a jak chce dluzej polezec, to ukladam poduszke (banana) tak, zeby miec dziure na brzuch i wtedy to malej nie przeszkadza.

Cytat:
Napisane przez Ważka Pokaż wiadomość
Mam jeszcze jedno pytanko: co kupujecie do wózka?No bo kombinezonik to wiadomo ale czym okryć?gruby kocyk? Rzuciło mi się w oczy coś takiego:

http://allegro.pl/spiworek-koldra-ro...636793135.html

co myślicie?
jesli chodzi o koszule, to nie pomoge, bo ja kupilam pizamki (nie cierpie koszul i nie mam zamiaru wydawac kasy na cos czego i tak nie zaloze, a w szpitalu im wszystko jedno (do porodu daja koszule szpitalna).
A ten rozek wydaje sie calkeim milutki. wydaje sie tez bardzo cieply! podejrzewam ze moze byc praktyczny, ale moze niech wypowiedza sie doswiadczone mamy. ja w kazdym razie staram sie kupowac rzeczy odpowiednie do klimatu u mnie, bo tu prawdziwej zimy nie ma...

Cytat:
Plec juz znamy to kazdy chce imie znac... Miala byc Amelka ale jakos mi nie pasowala, pomimo ze cale zycie planowalam to imie dla mojej corki.. Ostatnio wpadla mi do glowy Zosia i jakos tak pasuje mi jak mowie do brzuszka.. Jedna kolezanka stwierdzial ze leee co to za imie, zastanow sie, jest tyle ladnych imion.. Jak ktos kto nie zyje ze mna na codzien moze w ogole takie opinie wyglaszac? Ostatnio tez powiedzialam ze w poniedzialek mam rozmowe w szpitalu i ze chcialabym rodzic w wodzie jak bedzie taka mozliwosc, a ona na to ze ona czytala i to jest zle i niedobre i w ogole ale konkretnego powodu nie podala.
po pierwsze - gratulacj z okazji slubu!! a po drugie, to olej ta kolezanke!! to Twoje dziecko i Twoje wybory, a co ona mysli to nie powinno w zaden sposob Cie martwic. nastepnm razem powiedz jej zeby zachowala swoje opinie dla siebie!!
a tak przy okazji powiem Wam,ze ja nikomu nie powiedzialam czy to bedzie chlopiec czy dziewczynka. wszystkim mowie ze nie wiem i nie chce wiedziec i chce miec niespodzianke przy porodzie. to ucina wszelkie dyskusje o imieniu i wychowaniu nawet rodzice nie wiedza, bo nie chce zeby nakupowali rozowych ciuszkow

Cytat:
Napisane przez Ważka Pokaż wiadomość
Te woreczki to super sprawa,ja zaopatrzę się w któreś z tych:

http://allegro.pl/zapachowe-woreczki...631936921.html

http://allegro.pl/pachnace-woreczki-...623125661.html

Mam siostrę w Anglii wiec mam nadzieję,że mnie obdaruje heh
dzieki za link!! tez zaraz zamowie wydaja sie praktyczne zwlaszcza jak bede u kogos, albo w podrozy.

Cytat:
Napisane przez EVI07 Pokaż wiadomość
Mój mąż uważa, że gacie wyrzuca się dopiero wtedy, kiedy mu ptaszek w spoczynku z nich wylatuje! A dziurawe skarpetki muszę wyrzucać cichcem, bo mogłabym życie postradać...
no leze i wyje ze smiechu!!!!

Cytat:
Wow! w ogole zapomnialam o tej linii, ja nawet zarysu poki co nie mam..
ja tez nie!! i pepek tez mi sie nie "wykrecil"...

poza tym to u mnie dzis bylo kilka "napiec" brzucha. troche mnie to martwi, ale jak tylko moge to staram sie odpoczywac...
Stary 2013-10-25, 22:31   #704
demonyianioly
Rozeznanie

Dziewczyny chciałam Was zapytać o rozstępy. Czy coś się u Was pojawiło? Jeśli tak to kiedy lub jeśli to druga ciąża to czy gorzej było w trakcie czy po ciąży?

Nie chcę nikogo dołować, ale właśnie znalazłam stronę poświęconą kobietom po połogu i zamarłam. Ciało kobiety po porodzie wydaje się tematem tabu...

http://theshapeofamother.com/blog/yo...one-anonymous/
demonyianioly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 22:33   #705
isia4891
Zadomowienie

https://www.facebook.com/AnnaLosakFo...ref=ts&fref=ts piękne popatrzcie
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 22:39   #706
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Dziewczyny chciałam Was zapytać o rozstępy. Czy coś się u Was pojawiło? Jeśli tak to kiedy lub jeśli to druga ciąża to czy gorzej było w trakcie czy po ciąży?

Nie chcę nikogo dołować, ale właśnie znalazłam stronę poświęconą kobietom po połogu i zamarłam. Ciało kobiety po porodzie wydaje się tematem tabu...

poki co nie - ufff. zobaczymy co bedzie dalej. a jesli chodzi o cialo po porodzie to ja juz marze, zeby znow moc biegac, grac w tenisa, plywac na windsurfingu, wiec mam nadzieje, ze znajde na to czas i szybko wroce do formy (choc rzeczywistosc moze sie okazac brutalna...
Stary 2013-10-25, 22:43   #707
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Różne są ciała i to nie tylko ciąża ma na to wpływ. Wygląd się zmienia. Może ktoś być piękny,a w jednej chwili stać się brzydki,np na skutek wypadku.
Trzeba jakoś siebie zaakceptować,albo starać się zmienić pewne rzeczy,które zmienić można (bo nie wszystko idzie)
Stary 2013-10-25, 22:55   #708
Soleil_Rouge
Rozeznanie

a ja mam troche inne pytanko: czym umyc wanienke? jakims produktem z chlorem? czy wrzatkiem przeplukac? wiem, wiem glupie pytanie, ale wole zapytac niz uzyc czegos niewlasciwego...

i jeszcze jedno: jaki termometr polecacie? zeby dokladny byl?

Edytowane przez Soleil_Rouge
Czas edycji: 2013-10-25 o 23:01
Soleil_Rouge jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 22:59   #709
Cicici
Rozeznanie

Cytat:

Ja mam sporo na piersiach, raz sa bardzo ciemne i widoczne a raz jasniejsze i mniej widoczne. Przyzwyczailam sie juz, byle dzidzie moje piersi wykarmily a reszta jest nie wazna i jak moj tz mowi : teraz jestem prawdziwa mama

Cytat:

Ja mam takie kulki do masazu http://www.sklep.akson.pl/www/sklep,58.html , wspomagaja krazenie itd.. Jak dla mnie sa super no i plecki wlasnie nimi mam traktowac
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 23:04   #710
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
a ja mam troche inne pytanko: czym umyc wanienke? jakims produktem z chlorem? czy wrzatkiem przeplukac? wiem, wiem glupie pytanie, ale wole zapytac niz uzyc czegos niewlasciwego...

Ja myję wodą z płynem/mydłem.

Do czego termometr? Do temperatury ciała?
Stary 2013-10-25, 23:09   #711
Soleil_Rouge
Rozeznanie

tak, do ciala
Stary 2013-10-25, 23:14   #712
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
Z wyprawką trochę przystopowałam, zobaczę ile kaski dostanę w tym miesiącu i na co sobie będę mogła pozwolić. Myślę, żeby kupić od razu ten laktator elektryczny,zanim dostanę ręczny i szkoda mi będzie pieniędzy na drugi (tak się stało z fotelikiem- skoro już mam z kompletu od wózka, użyty może ze 2-3 razy, to mimo że nie ma dobrych ocen, nie za bardzo nas stać na drugi. Oby dzieciak szybko wyrósł, bo będę mieć schizy, że coś się stanie) słyszałam dobre opinie o medeli, znacie go? To jest nazwa firmy pewnie, wiecie, jaki jest najlepszy? I jak myślicie, zmieszczę się w stówie za nowy, czy od razu używane patrzeć (wolałabym nie).
Też zastanawiam się nad Medelą, ale ręcznym. Zamierzam być z dzieckiem praktycznie cały czas, więc elektryczny wydaje mi się stratą pieniędzy. A żeby rozkręcić laktację, poradzić sobie z nawałem, czy odciągnąć mleko na moje okazyjne wyjścia ręczny powinien wystarczyć. Poprawcie mnie, jeśli się mylę.

Cytat:

Chyba tak, krzywdy to zrobić nie powinno.

Cytat:
a mi sie to jeszcze czasem zdarza!!!coprawda po ok minucie obrywam kopniaka po zebrach, ale co tam a jak chce dluzej polezec, to ukladam poduszke (banana) tak, zeby miec dziure na brzuch i wtedy to malej nie przeszkadza.
Oj, to zazdroszczę, uwielbiałam spać na brzuchu, ale już od paru miesięcy nie da rady. Też próbowałam patentu z poduszką, ale efektem był tylko bolący i twardy brzuch.

Cytat:
Ja na razie nie widzę, ale że nie mam porządnego lustra, to mogę się nie dopatrzeć.

Cytat:
Ja potraktuję płynem do naczyń i ciepłą wodą. Plus dobre płukanie oczywiście.
Stary 2013-10-25, 23:33   #713
agoola83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dzięki jeszcze raz dziewczyny

Taaaa,mój małż z flaszki to na pewno się ucieszy.
Tym bardziej,że Sylwester zapowiada mu się bezalkoholowy.
W ogóle miesiąc przed terminem szlaban na picie

Gratulacje Gosiu!!!

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 23:35   #714
ejani
Zadomowienie

Zapomniałam- Zosia myślę, że jak będę miała następną córkę, tak ją nazwę (jak moja ukochana Babunia, ale imię cudowne i bez tego)

A swoją drogą, okazało się, że Kazik to imię dziadka męża już nie żyje od wielu lat, więc nie miałam pojęcia, śmieszne, że mąż zapomniał ale nam to nie przeszkadza.
Stary 2013-10-25, 23:45   #715
pilotka86
Rozeznanie

cześć ponownie
nie dam rady nadrobić tych kilku godzin...
rzuciły mi się w oczy tylko zdjęcia ubranek senira i zakupów Akkma! WOW ekstra
no i brzuszek ejani ładniutki

Cytat:

super stronka! ja takie właśnie lubię bez owijania w bawełnę, samo życie
kiedyś widziałam podobną, ale z piersiami i waginami.
Co do rozstępów to na razie nie mam Skłonności raczej nigdy nie miałam, na całym ciele mam może z dwa, trzy małe i całkiem białe na piersi.
Ale bardzo prawdopodobne, że wyskoczą, bo przy mojej budowie i szybkim wzroście to prawie norma. Szczerze to koło tyłka latają mi rozstępy Mam naprawdę paskudnego bliznowaca na pępku, przy którym rozstępy to pikuś W lecie muszę go zaklejać plastrem a ludzie i tak patrzą wścibsko jak jestem nad wodą

Cytat:
Napisane przez ejani
Ja też słyszałam i czytałam prawie same dobre opinie o medeli, widziałam też w szpitalu taki wypasiony profesjonalny.
Mają tylko jedną wadę, cenę
Elektryczny używany Medeli do stówki może uda Ci się upolować ale ten mini, chociaż chyba też musisz mieć szczęście i obserwować aukcję
http://allegro.pl/karmienie-dziecka-...?a_enum&a_enum[18771][5]=5&a_enum[18833][1]=1
a swing używany kosztuje ponad 250 zł

edit nie wiem dlaczego linki nie wchodzi

Edytowane przez pilotka86
Czas edycji: 2013-10-25 o 23:47
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 23:54   #716
milka-pilka
Zakorzenienie

Cicici - gratulacje! I wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Życia
Mi się imię Zosia bardzo podoba - zresztą moja pasierbica tak się nazywa
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 23:57   #717
pilotka86
Rozeznanie

Cytat:

z takich naturalnych sposobów na odkażenie to wrzątek z octem

Cicici gratuluję ślubu!

Edytowane przez pilotka86
Czas edycji: 2013-10-26 o 00:04
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 00:04   #718
agoola83
Raczkowanie

Cytat:
Bratowa męża napisała mi, że da mi pościel i rogala do karmienia po swoim najmłodszym synku, ale on ma 9 lat to chyba troche starawe już będzie... oczywiście nie wiem w jakich warunkach przechowywane, ale i tak mam zamiar kupić nowe

ps: kim jest dla mnie bratowa męża? no bo nie jest moją bratową, jest na to jakieś określenie?

Mam taki sam problem...mówię czasem bratowa, bo tak łatwiej, ale z tych co wiedzą, że to bratowa męża, to mnie poprawiają:P

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 00:09   #719
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
tak, do ciala
Mamy Brauna douszny model 4520 od poltora roku i dobrze sie spisuje. Taki:

http://www.echemist.co.uk/productmed...meter-4520.jpg

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
Gratulacje Gosiu!!!
Dziekuje
Stary 2013-10-26, 07:50   #720
sadlaczyca
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
\

A można tak ciągle to rennie?
Bo ja biorę po każdym posiłku jedną lub dwie tabletki.
W ulotce jest napisane, że można do 11 tabletek na dobę. Ja aż tyle nie biorę, ale połowę tego zdarza mi się. Myślę, że wszystkie leki w nadmiarze i przez długi okres czasu w jakiś sposób szkodzą, ale jeśli np rennie miałoby mieć jakis negatywny wpływ na dziecko to nie pisaliby w ulotce, że można w ciąży.

A tak w ogóle, witam się

Dziś wstawałam chyba ze cztery razy na siku
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości