![]() |
#4892 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X
Cytat:
ja prosta baba ze wsi i sie nie znam ale mleko moze powodowac skurcze płuc? ![]() ja bym ostroznie podchodzila do tych "rewelacji" niech to oceni lekarz lepiej a nie mama bo podobnie bylo ladnych pare lat temu dzieci nie chca pic mleka z wielu powodow a co do inhalatora - nam lekarz mowil zeby niepotrzebie nie inhalowac (nie podawac innych lekow, syropkow itd) bo organizm sie przyzwyczaja... tak, jest bardzo prosty z obsludze. ja sama go obsugiwlaam wiec uwierz ze jest prosty ![]() tyle ze my nie zakladalismy nigdy maseczki tylko mlody "pociagal" z tej rurki. bral do buzi i zawsze cos tam wdechnal sobie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4895 |
Zakorzenienie
|
Pstryniu-skurcze/kolki(nie płuc,te normalne). Nie byliśmy u lekarza bo te akcje zaczęły się na dobre wczoraj,a co do inhalacji to widać że przynosi mu ulgę. Poza tym nie raz dusi go tak jakby flegma(np podczas picia mleka/płaczu). Przytyka w nosku. Ale nie ma kataru ani kaszlu. Widać natomiast że coś się tam dzieje głębiej.
O ile się dostanę do lekarza to pójdę to sprawdzić.
#4896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U nas tez tak sie zaczelo 3 dni temu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4897 |
Zakorzenienie
|
Bijkora coś się nie odzywa. Ostatnio tydzień temu była.
Tż przyszedł z siłowni i powiedział że zabierze Darie na spacer żebym mogła sobie na spokojnie poćwiczyć i odpocząć ![]() ![]() ![]()
#4898 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4899 |
Zadomowienie
|
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43433593] Velluto, witaj ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43433639]Velluto, a jak Natalia z Wojtkiem się dogadują?[/QUOTE] Nie jest tak źle, Natalia ciagle go całuje i przytula, aż Wojtuś momentami ma dość ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4901 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki zeby to nie bylo nic groźnego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4902 |
Raczkowanie
|
Ja też podczytuję o osiągnięciach Waszych dzieci, głównie z zazdrością. Nasz Kuba nie pełza, nie raczkuje, nie wstaje. Póki co tylko siada sam i uskutecznia nurkowanie (kładzie głowę na poduszce/kołdrze którą ma przed sobą i z tej pozycji siada i tak 5000000 razy).
Za to z jedzeniem nie mamy problemu. W miarę dobrze je wszystko poza... UU. Chyba dopadło nas samoodstawienie. Jedynie w nocy da się do UU przekonać no ale w takiej sytuacji mam coraz mniej pokarmu i chyba czeka nas koniec karmienia piersią. |
![]() ![]() |
![]() |
#4903 |
Zakorzenienie
|
mialam wczoraj świetlice z maluchami (0-3). ladna pogoda wiec poszlismy sobie na szalony spacer dookola szkoly
![]() a byla wsrod dzieciaczkow para rodzenstwa - brat z zerowki albo i mlodszy i siostra z 3 klasy. ten chlopaczek taki slodziak ![]() no i rozmowa zeszla na zabawe, zabawki itd. w pewnym momencie ta siostra do mnie - a wie Pani ze Bartek (ten brat) to lubi sie bawic lalkami i inymi dziewczynskimi rzeczami? a wczoraj jak sie ubral w moja sukienke to tata powiedzial ze wyglada jak.. CIOTA! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Myslalam ze tam umre! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4904 |
Zakorzenienie
|
Tż już wyszedł na spacerek z Darią więc idę ćwiczyć
![]()
#4905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4906 |
Raczkowanie
|
Mój Tż nigdy nie wychodzi sam na spacerki z Kubą. Trzy razy poszedł sam z nim do swoich rodziców którzy mieszkają 5 minut drogi od nas. Nie wiem o co chodzi ? Wstydzi się czy co ?
My jesteśmy trochę starsi od Was (sporo po 30). Właśnie minęła 8 rocznica naszego ślubu. Długo staraliśmy się o Kubusia. Tym bardziej nie rozumiem jego zachowania bo ja jestem bardzo dumna z naszego synka i chętnie się nim chwalę na prawo i lewo ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Też myślałam że tak będę ale on chyba się nie najada. Budzi się co 2-3 godziny i zwykle nad ranem muszę iść po mm bo nie mam już czym go nakarmić. |
![]() ![]() |
![]() |
#4907 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dla mnie poprostu sie boi... nie przyzna sie ze w razie W sobie nie poradzi i tyle ![]() na pewno sie nie wstydzi, no co Ty! ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
mi sie wydaje ze to bardziej potrzeba pociumkania i napicia sie a nie typowe jedzienie |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4908 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje Wam dziewczyny za wszystkie "wyrazy współczucia"
![]() Jak też widzicie nie lubie użalać się nad sobą (bo pewnie wiele z was myślało do tej pory że tragedii nie ma-bo w sumie i nie ma ![]() No cóż... Od przyszłego roku zaczynamy nowe życie. Moja rodzina-nasza trójka. Zmieni się-mocno w to wierze. Witaj nowa mamo ![]() Bokeh-jak Hania?
#4909 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hello, U nas ciuttt lepiej Hania w nocy wypiła około 100ml mleka, od rana rochę tam pociągnęła, zrobiłam jej rzadszą kaszkę i teraz starłam jabłuszko to też tam trochę wody jest. Cóż poczekam aż się odbrazi na wodę mleko i tympodobne ![]() Nie wiem co dziś robic.... W ogóle znalazłam swoje zdjęcia za czasów chudości ;( pokażę w klubie bo aż mi sie płakać chce..... zaraz je wydrkuję na lodówkę!!!! ![]()
![]() |
#4910 | ||||||
Raczkowanie
|
Hej witam nowe mamusie
![]() Mało mnie tutaj bo brak czasu na wszystko. Witek wszędzie wstaje, wszedzie chodzi i o wszystko sie uderza.... Trzeba mieć go cały czas na oku. Dzisiaj wyprawiam urodzinki Michasi i imieniny tż więc szykowania masa. Wczoraj robiłam torcika a dzisiaj mięsko itp. Cytat:
Cytat:
![]() Witaj ![]() Cytat:
A właśnie dziewczyny budujące się. Zapisujecie sobie gdzieś wydatki jakie ponosicie?? Ja sobie zapisuję wszystko, nawet najmniejszą pierdółkę, żeby potem wiedzieć ile nas to kosztowało [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43433593]Z samego rana się posikałam ![]() Jeden facet w urzędzie pośrednictwa pracy w Mielcu zobaczył anons dotyczący pracy jako "Asystent ginekologa". Żywo zainteresowany zapytuje urzędnika o szczegóły. Urzędnik odpowiada, że praca polega na przygotowaniu kobiet do badania, a więc: - pomóc kobietom rozebrać się, położyć je na łóżku - następnie ostrożnie umyć ich "intymne miejsca" - następnie zaaplikować krem do golenia i ostrożnie ogolić włosy tam na dole - i na koniec wmasować olejek w te miejsca, które będą badane tak, żeby kobieta była gotowa do badania. - Pensja to 5.300 złotych plus dodatki, ale jak chcesz tę pracę, to musisz pojechać do Bielska-Białej. Facet pyta urzędnika: - A wiec praca jest w Bielsku? - Nie - odpowiada urzędnik - praca jest w Mielcu, natomiast w Bielsku-Białej jest koniec kolejki... [/QUOTE] ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mykam do roboty Edytowane przez karusia_2007 Czas edycji: 2013-10-26 o 10:55 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4911 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do charakteru - to raczej na szczescie a nie niestety ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4912 | |||
Zakorzenienie
|
Umieram!
![]() ![]() ![]() ![]() Kurde powiem Wam, że motywują mnie te metamorfozy Chodakowskiej na fb. Jak niektóre kobiety w parę tygodni, miesięcy dochodzą do tak pięknej figury ![]() ![]() Cytat:
![]() Mój jest bardzo dumny jak sam idzie z nią na spacerek ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4913 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fakt, pewnie finansowo gorzej na tym wyjdziecie, ale jaki komfort psychiczny!!! Odzyjesz ![]() Cytat:
![]() Tak sie zastanawiam... Bo chyba w tym chorym miescie mieszkanie 3-pokojowe jest warte tyle, co malutki domek gdzie indziej. My zaplacimy co najmniej 300tys i to wcale nie w samym centrum :/ |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4914 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
jest takie coś przy utajonym refluksie - treść z zołądka może cofać się tylko trochę, wcale nie do ulewania czy wymiotów, ale właśnie powodować wlewanie się do dróg oddechowych, tam zalega w pęcherzykach płucnych (o ile dobrze pamiętam, zaraz to sprawdzę) i powodować częste infekcje dróg oddechowych - dlatego POWINNO SIĘ (wielkimi, bo nasi lekarze....) zlecić badania w kierunku refluksu u dzieci bardzo często zapadających na różne schorzenia dróg oddechowych czy choćby tylko często na płuca czy oskrzela. I to nie mój wymysł, ja temat grzebałam przy Agatce, proszę: http://www.dzieciologia.blogspot.com...niemowlat.html na dole podaję nazwy artykułów, na podstawie których to pisałam i tam też są te informacje, do znalezienia w sieci ![]() ale to tyczy się nie tylko mleka, wszelkich w ogóle płynów po prostu Cytat:
![]() Cytat:
omg... w sumie żal dzieciaka, ojciec burak Cytat:
![]() Cytat:
Miałam ci pisać, piękne imię wybraliście ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Nawijko, za 300 tys to już spokojnie dom wybudujesz, z palcem w nosie! |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4915 |
Zakorzenienie
|
Szaja, ja wersję kawału znam z kolejką do Tarnowa. I tak, za 300 tys. też dom spokojnie można wybudowac
![]() My spałyśmy do 8, pobudka była tylko o 6 ![]() ![]() Nadrobiłam, ale dzisiaj dzień porządków przedniedzielnych jak zawsze, więc trzeba śmigać. To nic, że braciszek siedzi od 2 godzin na lapku. Przecież mój tż może wszystko za niego zrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no mnie też, ale chyba bardziej moje dawne zdjęcia ;( Wiesz ja bardzo chcę, ale nie wiem brak mi samozaparcia żeby robić to codziennie. Może nie wiem, wrzucę na bloga zdjęcia z kiedyś zdjęcia z teraz i publicznie powiem co chcę osiągnąć.... ale nie wiem czy bym się odważyła zdjęcia z teraz pokazac
![]() |
#4918 |
Zakorzenienie
|
Nawijko, wziąć kredyt!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4919 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4920 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() godzina usypiania, zjadłam dwa tosty, ciekawe, czy uda mi się ogarnąć kuchnię, którą odgrzebuję od rana ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.