|
|
#4892 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X
Cytat:
ja prosta baba ze wsi i sie nie znam ale mleko moze powodowac skurcze płuc? ![]() ja bym ostroznie podchodzila do tych "rewelacji" niech to oceni lekarz lepiej a nie mama bo podobnie bylo ladnych pare lat temu dzieci nie chca pic mleka z wielu powodow a co do inhalatora - nam lekarz mowil zeby niepotrzebie nie inhalowac (nie podawac innych lekow, syropkow itd) bo organizm sie przyzwyczaja... tak, jest bardzo prosty z obsludze. ja sama go obsugiwlaam wiec uwierz ze jest prosty ![]() tyle ze my nie zakladalismy nigdy maseczki tylko mlody "pociagal" z tej rurki. bral do buzi i zawsze cos tam wdechnal sobie
|
|
|
|
|
#4893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4895 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryniu-skurcze/kolki(nie płuc,te normalne). Nie byliśmy u lekarza bo te akcje zaczęły się na dobre wczoraj,a co do inhalacji to widać że przynosi mu ulgę. Poza tym nie raz dusi go tak jakby flegma(np podczas picia mleka/płaczu). Przytyka w nosku. Ale nie ma kataru ani kaszlu. Widać natomiast że coś się tam dzieje głębiej.
O ile się dostanę do lekarza to pójdę to sprawdzić.
|
#4896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U nas tez tak sie zaczelo 3 dni temu
|
|
|
|
|
#4897 |
|
Zakorzenienie
|
Bijkora coś się nie odzywa. Ostatnio tydzień temu była.
Tż przyszedł z siłowni i powiedział że zabierze Darie na spacer żebym mogła sobie na spokojnie poćwiczyć i odpocząć
|
#4898 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tu nie chodzi o zdrowie dzieci, tylko zyski, wiadomo że słodkie zje dziecko i matka znowu kupi.
|
|
#4899 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43433593] Velluto, witaj a skądeś się ty tu wzięła? tzn. pamiętam luty, ale nie spodziewałam się fajnie tu, zostań![/QUOTE] ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43433639]Velluto, a jak Natalia z Wojtkiem się dogadują?[/QUOTE] Nie jest tak źle, Natalia ciagle go całuje i przytula, aż Wojtuś momentami ma dość Mowi, ze kocha go nad życie ale tez powoli zaczynam sie etap, kiedy on bierze jej zabawki, a ona natychmiast mu zabiera i mówi" to nie jest dla małych brzdąców" A jak jest u Was?
|
|
|
|
#4900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki zeby to nie bylo nic groźnego |
|
|
|
|
#4902 |
|
Raczkowanie
|
Ja też podczytuję o osiągnięciach Waszych dzieci, głównie z zazdrością. Nasz Kuba nie pełza, nie raczkuje, nie wstaje. Póki co tylko siada sam i uskutecznia nurkowanie (kładzie głowę na poduszce/kołdrze którą ma przed sobą i z tej pozycji siada i tak 5000000 razy).
Za to z jedzeniem nie mamy problemu. W miarę dobrze je wszystko poza... UU. Chyba dopadło nas samoodstawienie. Jedynie w nocy da się do UU przekonać no ale w takiej sytuacji mam coraz mniej pokarmu i chyba czeka nas koniec karmienia piersią. |
|
|
|
#4903 |
|
Zakorzenienie
|
mialam wczoraj świetlice z maluchami (0-3). ladna pogoda wiec poszlismy sobie na szalony spacer dookola szkoly
no i gadka szmatka o doopie maryni...a byla wsrod dzieciaczkow para rodzenstwa - brat z zerowki albo i mlodszy i siostra z 3 klasy. ten chlopaczek taki slodziak no i rozmowa zeszla na zabawe, zabawki itd. w pewnym momencie ta siostra do mnie - a wie Pani ze Bartek (ten brat) to lubi sie bawic lalkami i inymi dziewczynskimi rzeczami? a wczoraj jak sie ubral w moja sukienke to tata powiedzial ze wyglada jak.. CIOTA! Myslalam ze tam umre!
|
|
|
|
#4904 |
|
Zakorzenienie
|
Tż już wyszedł na spacerek z Darią więc idę ćwiczyć
|
#4905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4906 |
|
Raczkowanie
|
Mój Tż nigdy nie wychodzi sam na spacerki z Kubą. Trzy razy poszedł sam z nim do swoich rodziców którzy mieszkają 5 minut drogi od nas. Nie wiem o co chodzi ? Wstydzi się czy co ?
My jesteśmy trochę starsi od Was (sporo po 30). Właśnie minęła 8 rocznica naszego ślubu. Długo staraliśmy się o Kubusia. Tym bardziej nie rozumiem jego zachowania bo ja jestem bardzo dumna z naszego synka i chętnie się nim chwalę na prawo i lewo ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Też myślałam że tak będę ale on chyba się nie najada. Budzi się co 2-3 godziny i zwykle nad ranem muszę iść po mm bo nie mam już czym go nakarmić. |
|
|
|
#4907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dla mnie poprostu sie boi... nie przyzna sie ze w razie W sobie nie poradzi i tyle ![]() na pewno sie nie wstydzi, no co Ty! ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
mi sie wydaje ze to bardziej potrzeba pociumkania i napicia sie a nie typowe jedzienie |
||
|
|
|
#4908 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje Wam dziewczyny za wszystkie "wyrazy współczucia"
ale widzicie... To już trwa tak długo że po prostu dla mnie jest to normalne. Wiadomo że nie jest łatwo,bo dziecko potrzebuje opieki 24 na dobę-więc ciężko zrobić inne rzeczy. Nikt nie powiedział że się nie da... Bo da się ale akurat w moim wypadku to kosztem zdrowia i nerwów.Jak też widzicie nie lubie użalać się nad sobą (bo pewnie wiele z was myślało do tej pory że tragedii nie ma-bo w sumie i nie ma ) i robić z siebie sierotki marysi. Po prostu mam po.je.ba.nych rodziców którzy wiecznie siedzą i narzekają. Nie tylko na mnie,na wszystkich. Robią z siebie biednych staruszków których każdy "dyma" i wykorzystuje na kasę (tak,brat za ściany-dla nich to każdy). Marudzą,narzekają-tak dzień dnia. Widzą tylko swoje dupy i "pakują pod siebie". Żeby im było dobrze.Ale nie pomyślcie że to jakaś patologia (bo pewnie tak to z boku wygląda),oni po prostu są zaślepieni sobą. Są fałszywi i obłudni-ja niestety nie odziedziczyłam ich charakterku i nie umiemy się przez to dogadać.No cóż... Od przyszłego roku zaczynamy nowe życie. Moja rodzina-nasza trójka. Zmieni się-mocno w to wierze. Witaj nowa mamo Bokeh-jak Hania?
|
#4909 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hello, U nas ciuttt lepiej Hania w nocy wypiła około 100ml mleka, od rana rochę tam pociągnęła, zrobiłam jej rzadszą kaszkę i teraz starłam jabłuszko to też tam trochę wody jest. Cóż poczekam aż się odbrazi na wodę mleko i tympodobne ![]() Nie wiem co dziś robic.... W ogóle znalazłam swoje zdjęcia za czasów chudości ;( pokażę w klubie bo aż mi sie płakać chce..... zaraz je wydrkuję na lodówkę!!!!
|
|
#4910 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Hej witam nowe mamusie
Mało mnie tutaj bo brak czasu na wszystko. Witek wszędzie wstaje, wszedzie chodzi i o wszystko sie uderza.... Trzeba mieć go cały czas na oku. Dzisiaj wyprawiam urodzinki Michasi i imieniny tż więc szykowania masa. Wczoraj robiłam torcika a dzisiaj mięsko itp. Cytat:
Cytat:
Witaj Cytat:
A właśnie dziewczyny budujące się. Zapisujecie sobie gdzieś wydatki jakie ponosicie?? Ja sobie zapisuję wszystko, nawet najmniejszą pierdółkę, żeby potem wiedzieć ile nas to kosztowało [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43433593]Z samego rana się posikałam ![]() Jeden facet w urzędzie pośrednictwa pracy w Mielcu zobaczył anons dotyczący pracy jako "Asystent ginekologa". Żywo zainteresowany zapytuje urzędnika o szczegóły. Urzędnik odpowiada, że praca polega na przygotowaniu kobiet do badania, a więc: - pomóc kobietom rozebrać się, położyć je na łóżku - następnie ostrożnie umyć ich "intymne miejsca" - następnie zaaplikować krem do golenia i ostrożnie ogolić włosy tam na dole - i na koniec wmasować olejek w te miejsca, które będą badane tak, żeby kobieta była gotowa do badania. - Pensja to 5.300 złotych plus dodatki, ale jak chcesz tę pracę, to musisz pojechać do Bielska-Białej. Facet pyta urzędnika: - A wiec praca jest w Bielsku? - Nie - odpowiada urzędnik - praca jest w Mielcu, natomiast w Bielsku-Białej jest koniec kolejki... [/QUOTE] Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mykam do roboty Edytowane przez karusia_2007 Czas edycji: 2013-10-26 o 11:55 |
||||||
|
|
|
#4911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do charakteru - to raczej na szczescie a nie niestety
|
|
|
|
|
#4912 | |||
|
Zakorzenienie
|
Umieram!
![]() Kurde powiem Wam, że motywują mnie te metamorfozy Chodakowskiej na fb. Jak niektóre kobiety w parę tygodni, miesięcy dochodzą do tak pięknej figury Cytat:
Mój jest bardzo dumny jak sam idzie z nią na spacerek córunia tatunia ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4913 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fakt, pewnie finansowo gorzej na tym wyjdziecie, ale jaki komfort psychiczny!!! Odzyjesz Cytat:
Tak sie zastanawiam... Bo chyba w tym chorym miescie mieszkanie 3-pokojowe jest warte tyle, co malutki domek gdzie indziej. My zaplacimy co najmniej 300tys i to wcale nie w samym centrum :/ |
||
|
|
|
#4914 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jest takie coś przy utajonym refluksie - treść z zołądka może cofać się tylko trochę, wcale nie do ulewania czy wymiotów, ale właśnie powodować wlewanie się do dróg oddechowych, tam zalega w pęcherzykach płucnych (o ile dobrze pamiętam, zaraz to sprawdzę) i powodować częste infekcje dróg oddechowych - dlatego POWINNO SIĘ (wielkimi, bo nasi lekarze....) zlecić badania w kierunku refluksu u dzieci bardzo często zapadających na różne schorzenia dróg oddechowych czy choćby tylko często na płuca czy oskrzela. I to nie mój wymysł, ja temat grzebałam przy Agatce, proszę: http://www.dzieciologia.blogspot.com...niemowlat.html na dole podaję nazwy artykułów, na podstawie których to pisałam i tam też są te informacje, do znalezienia w sieci ale to tyczy się nie tylko mleka, wszelkich w ogóle płynów po prostu Cytat:
i o dziwo daje, chociaż truję jej że nie może malutkich rzeczy, tylko duże, lalkę, duplo, misia, klocki jakieś... i uczę, że jeśli już koniecznie musi się akurat pobawić tym co teraz Dorka, to ma jej w zamian dać inną zabawkę, a nie po prostu zabrać.Cytat:
omg... w sumie żal dzieciaka, ojciec burak Cytat:
oby do roku!Cytat:
Miałam ci pisać, piękne imię wybraliście Tak samo Wojtuś mi się podoba jakbym miała synka to pewnie któreś z tych dwóch.---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Nawijko, za 300 tys to już spokojnie dom wybudujesz, z palcem w nosie! |
|||||
|
|
|
#4915 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja, ja wersję kawału znam z kolejką do Tarnowa. I tak, za 300 tys. też dom spokojnie można wybudowac
My spałyśmy do 8, pobudka była tylko o 6 A teraz jest pięknie, ciepło i słonecznie Nadrobiłam, ale dzisiaj dzień porządków przedniedzielnych jak zawsze, więc trzeba śmigać. To nic, że braciszek siedzi od 2 godzin na lapku. Przecież mój tż może wszystko za niego zrobić
|
|
|
|
#4916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no mnie też, ale chyba bardziej moje dawne zdjęcia ;( Wiesz ja bardzo chcę, ale nie wiem brak mi samozaparcia żeby robić to codziennie. Może nie wiem, wrzucę na bloga zdjęcia z kiedyś zdjęcia z teraz i publicznie powiem co chcę osiągnąć.... ale nie wiem czy bym się odważyła zdjęcia z teraz pokazac
|
|
#4918 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijko, wziąć kredyt!
|
|
|
|
#4919 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4920 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
przytulam mocno ![]() Cytat:
pięknie ![]() godzina usypiania, zjadłam dwa tosty, ciekawe, czy uda mi się ogarnąć kuchnię, którą odgrzebuję od rana
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:38.

a skądeś się ty tu wzięła?
tzn. pamiętam luty, ale nie spodziewałam się