|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Cytat:
![]() Cytat:
to tak jak reklamacja kupionego produktu, a tutaj reklamacje sa uznawane prawie natychmiast, nie tak jak w Polsce, ze zawsze mi pisali "towar uzywany niezgodnie z przeznaczeniem, wiec nie uznajemy reklamacji" pod tym wzgledem to mi sie tu podoba umylam juz wanienke i poprasowalam ubranka. zaraz zabierzemy sie za pranie wozka - pracowita sobota dzisiaj ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
bo moj jak zobaczyl co sie swieci to zrobil wielkie oczy i nie wiedzial co ma ze soba zrobic!!
|
|
#752 |
|
Rozeznanie
|
pilotka86 właśnie to mnie wkurza, że kobieta po urodzeniu dziecka uznawana jest przez wiele osób z mojego otoczenia za "krowę do dojenia" ... nawet zarapowałam... Nie są istotne uczucia matki, tak jakby ona nie była już niezależną osobą. Moja "teściowa" trąbi tylko o tym jak to maluszek, jak to dziecko najważniejsze oraz, że dobrze się złożyło, że tż pracuje w Anglii, bo są pieniądze. Jej zdaniem powinien tam zostać jeszcze pół roku po porodzie. Dla mnie jest to niedopuszczalne, ona sądzi, że jeśli przyleci na weekend raz w miesiącu i da mi kasę to wystarczy.
Dla mnie relacja z drugim człowiekiem przestaje istnieć. Niestety. Ciągle słucham jako to będę mieć przerąbane, lub czy kupuję już duże rozmiary majtek, bo z pewnością mnie "rozsadzi". Staram się codziennie smarować, mój tż kupił mi zestaw Palmers dla kobiet ciężarnych. lidkaa82 na początku ciąży miałam problemy z nietrzymaniem moczu przy kichaniu ![]() Dla dziewczyn, które mają zamiar stosować Oliatum! W Ziko 2 opakowania duże za 60 zł, może się ta informacja na coś przyda
wymiana kosmetyczna : https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post48628710 Edytowane przez demonyianioly Czas edycji: 2013-10-26 o 11:26 |
|
|
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
ale mam lenia..... nic mi się nie chce
|
|
#754 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to dopytywał jak bardzo jest to duże i grube |
|
|
|
|
#755 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na usg genetycznym byliśmy razem, ale najpierw weszłam sama i upewniłam się że będzie przez brzuch - wolałabym to niż jakby mąż miał mi potem uciec z gabinetu
|
|
#756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeczytałam PAMPERS i trochę mnie zatkało
|
|
|
#757 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie, nie można popadać w skrajności. Jestem "za" szczerą rozmową z koleżanką, mamą czy inną bliską osobą ale za dużo informacji też nie jest dobre. Ostatnio byliśmy u znajomych, którym pół roku temu urodziły się bliźniaki. Co ja, mój mąż i jeszcze jeden wspólny kolega się nasłuchaliśmy o fizjologii mamy tych dzieciaczków.. O sikaniu pod siebie, zwisającej skórze, cieknącej krwi.. itp itd. A najlepsze jest to, że to nie są jacyś nasi bardzo bliscy znajomi, ja bym raczej tej dziewczynie takich szczegółów połogu nie opowiadała, nie mówiąc już o jej mężu i tym drugim koledze.
|
#758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#759 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszedł moj ekwipunek do szpitala i to naprawdę wyglada jak pampersy
|
#760 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
itp
|
|
|
#762 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co za laska ![]() Cytat:
![]() no niestety na to postrzeganie raczej nic nie poradzisz. Stereotyp matki Polki niezniszczalnej i nienarzekającej jest zbyt silny. a co do gadania teściowej że mąż pół roku po porodzie będzie za granicą.... nie dopuść do tego chyba że w ostateczności gdy nie będziecie mieć kasy! widziałam wielu takich facetów... to nie jets nic dobrego... początkowy okres przy dziecku jest moim zdaniem najważniejszy dla ojca. moja ma trochę podobne myślenie ![]() dobra spadam w końcu ogarnąć ten dom i zrobić obiad ![]() zaczynam od odkurzania ![]() Cytat:
![]() nie spodziewał się tylko biedaczek, że TO jest takich rozmiarów ![]() a badanie nie trwa kilka sekund i nie polega tylko na włożeniu i wyjęciu
Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-10-26 o 11:48 |
|||
|
|
|
#763 |
|
Zadomowienie
|
Ja sama po porodzie wyciagałam informacje od innych koleżanek które juz rodziły, zamęczając je pytaniami w stylu "czy też tak miały, że..." bo skad kurde miałam wiedzieć co jest normalne a co nie
![]() Z dolegliwości pociazowych dopadła mnie taka paskudna dolegliwość, bólu stawów. Dość długo sie z tym męczyłam, bolały mnie palce, nadgarstki, stawy kolanowe i skokowe. W nocy jak się zastałam to ciężko mi było przez to wstać i podniesć Alka. Na szczęście minęło. Nie jestem pewna czy był to efekt laktacji czy opuchniecia pod koniec ciązy które obciazyło stawy. No i na dowód tego co pisałam przed chwilą o kondycji mojej skóry właśnie zauważyłam drobne, sine rozstępy w okół pępka
|
|
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
Co do usg: moj na pierwsze nie poszedł, bo koledzy go nastraszyli, ze na tranwaginalne ma w żadnym wypadku na iść, bo zostawi mu to traumę do końca życia
W sumie dobrze się stało, bo robił mi je gburowaty lekarz i trwało 30 sekund. Na genetycznym był, ale robiła je kobieta, wiec juz sie nie bal transwaginalnego. Jak się na chwilę na nie przelączyli, to tak mnie pozakrywali, ze nie zauważył nawet, ze cos się dzieje
|
#765 |
|
Zadomowienie
|
Mój kochany mąż wczoraj do mnie " Kochanie czy ty zdajesz sobie sprawę że jesteś w ciąży???? Ale to że jesteś w ciąży to jeszcze nic, za trzy miesiace w łóżeczku będzie sobie leżał nasz drugi syn"
![]() Powiedziałam mu że to że jestem w ciąży czuje codziennie każdym obolałym kawałkiem mojego ciała i ciesze sie że sobie to też uświadomił. Lepiej w 7 miesiacu niż dopiero jak mi wody odejdą |
|
|
|
#766 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Cytat:
. Poza tym pod koniec listopada czeka go kolonoskopia, a on już jęczy jak to wytrzyma. Ja delikatnie przypominam, że wkrótce muszę urodzić dziecko - albo przez cc, albo sn. Mąż przyznaje, że to cięższy kaliber, ale temat (cytuję) "rury w doopie" wciąż powraca . I muszę go pocieszać i dodawać mu otuchy .Cytat:
Cytat:
Magnusia, też mam lenia. Stwierdziłam nawet, że chatę ogarnę w poniedziałek, choć plan był, że dziś. Posiedziałam w wannie i jestem taka zmęczona, że muszę odpocząć .Lidka, zdrowo podchodzisz do sprawy i dobrze się czyta prawdę. Mam wśród koleżanek wiele mam i one raczej też nie owijają w bawełnę. Nie roztaczają barwnych opisów swojej fizjologii, ale rzeczowo mówią, co u nich się zmieniło po porodzie. Wiem, że u mnie może być inaczej niż u nich, ale bardzo cenię sobie szczerość. Wszystkie jednak przyznają, że biust już nie ten sam, więc to chyba każdą z nas czeka. |
||||
|
|
|
#767 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Właśnie, dziś boli mnie naddupie
|
|
#768 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego ma jeszcze męża idiotę, który uważa że ona symuluje
|
|
|
#770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#771 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Choć pewnie i takie przypadki się zdarzają.A mąż to bystrzak jest. Do mojego chyba jeszcze nie dotarło, że NAPRAWDĘ będziemy mieli dziecko. Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2013-10-26 o 12:06 |
|
|
|
|
#772 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny,
Właśnie posprzątałam całe mieszkanie i na sam koniec wylałam całe wiadro wody z płynem, bo się o nie potknęłam Właśnie mi się lekko ciśnienie podniosło, bo od wczoraj mamy tel. od kilku znajomych, co tam w sobotę robimy, z aluzją, że może jakaś imprezka u nas itp... Kuźwa już kiedyś im wszystkim powiedziałam, że czasy imprez na 20-30 osób się u nas zakończyły, poza tym każdy ma mieszkanie i może zaprosić do siebie, ale jakoś ciężko to wszystkim zrozumieć.... Najbardziej mnie wkurza to, że zawsze to my organizowaliśmy jakieś spotkania u nas, a nikt raczej nie kwapił się, żeby zaprosić do siebie. Kurna ostatnią rzeczą na jaką mam teraz ochotę jest siedzenie z bandą pijanych osób, a potem dodatkowo sprzątanie po nich To się wyżaliłam...
|
|
|
|
#773 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#774 |
|
Rozeznanie
|
magnusia umarłam
u mnie na genetycznym tż zbladł kiedy zobaczył, że pani gin wkłada mi coś ![]() potem też dopytywał dlaczego nie krzyczałam kiedy lekarka mnie niemal ZGWAŁCIŁA tym urządzeniem... Sama miałam nadzieję, że nie będzie mnie badać przez pochwę, właśnie ze względu na tż. pilotka86 jestem tego samego zdania, że ojciec powinien być przy dziecku, zwłaszcza na początku. To buduje więź... Walczę z tą kobietą jak mogę, ale kiedy ręce już opadają powtarzam tylko narzeczonemu, że jeśli chce tam zostać to niech zostanie jednak bez pozorów dla rodziny, że weźmiemy ślub i będziemy szczęśliwą rodziną. Skoro pieniądze są dla niego ważniejsze..? Ja też mam urlop macierzyński itd więc nie jestem bez grosza. Jego matka tylko powtarza, że musimy ścierpieć. Ma fioła na punkcie wnuka i tego, żeby miał wszystko. Zaczynając od drogich kosmicznie zabawek kończąc na wywodach, że dziecko jeśli choć raz będzie miało złą czapkę na głowie będzie jak Urban czy uszate słonisko...
|
#775 |
|
Rozeznanie
|
Witam się i ja w południe .
![]() Wczoraj miałam dupny dzień. Jakoś nie tak się czułam do tego młody zaczął się ruszać dopiero popołudniu dość późno i tak siedziałam i czatowałam na ruch. ehhhh Potem jak zaczął fikać tak skończył po północy, dzisiaj tez od rana koziołkuję więc jestem spokojna. A ja miałam ochotę na czas dla siebie . Zrobiłam peeling całego tłustego ciałka, nabalsamowałam się, twarz to samo, pedicure, manicure, i teraz leżę i pachnę dosłownie ![]() Chciałam posprzątać, ale tak jak jedna z was przełożyłam plan ogarnięcia chałupki na poniedziałek. Zobaczymy czy się wtedy zgarnę. TŻ w pracy do 20 potem nas jeszcze szybkie zakupy czekają, więc ogólnie sobota spędzona samotnie. Gosia- wczoraj nie było mnie na wizażu , to życzę dzisiaj, Spóźnione ale szczere : wszystkiego najlepszego z okazji wczorajszej rocznicy. I kolejnych wiele szczęśliwych lat spędzonych razem. Co do kolczyków , śliczne po prostu . Cicici- wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia I reszta piękne brzuchy , i cudne zakupy . |
|
|
|
#776 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Nie daj się wmanewrować w żadną imprezę, na którą nie masz ochoty. Niech znajomi znajdą sobie inną "metę" . Niech się przyzwyczajają, że Wasze życie się teraz zmieni i uszanują to. Napiszę Ci jeszcze, że r ozumiem Cię doskonale. Moi znajomi zapowiedzieli się, że zgodnie z tradycją wpadną do nas na domówkę na Sylwestra ![]() ![]() .
|
|
|
|
|
#777 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() U Was też tak słonecznie??? Nadrobię Was później bo teraz zabieram się za sernik dyniowy - od tygodnia za mną chodzi. Mam nadzieję że wyjdzie tak jak chce
|
|
|
|
#778 |
|
Zadomowienie
|
Co do zmian po ciąży to któraś z Was pisała, był artykuł w wysokich obcasach.
Teść mi dał do przeczytania :P Jak będę miała chwilę czasu to zeskanuje i wrzucę na wątek |
|
|
|
#779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#780 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny, które dostały te teczki,a do tego bebi klubu to dawno się rejestrowałyście?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.

to tak jak reklamacja kupionego produktu, a tutaj reklamacje sa uznawane prawie natychmiast, nie tak jak w Polsce, ze zawsze mi pisali "towar uzywany niezgodnie z przeznaczeniem, wiec nie uznajemy reklamacji"
bo moj jak zobaczyl co sie swieci to zrobil wielkie oczy i nie wiedzial co ma ze soba zrobic!! 

16.06.2012
to dopytywał jak bardzo jest to duże i grube
na usg genetycznym byliśmy razem, ale najpierw weszłam sama i upewniłam się że będzie przez brzuch - wolałabym to niż jakby mąż miał mi potem uciec z gabinetu 

co za laska 

. Nie daj się wmanewrować w żadną imprezę, na którą nie masz ochoty. Niech znajomi znajdą sobie inną "metę"