O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-26, 12:43   #3961
arletka1313
Zakorzenienie

Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII

Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
brakuje mi tego

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

czesc Ewciu moj wiekszy skarb pomaga mi jak moze
sprzata opiekuje sie mala. mala marudna ale tylko w dzien jak byla tesciowa na noc to pokazala jak moze byc placzliwa . Ale zdaje mi sie ze czula jak ja bylam wk***na bo tesciowa lubi sie wtracac a ja jej powiedzialam delikatnie co i jak a tak h=jest Wanessa grzeczna
basiu moja siostra mówi ze dla tych kopniaczków zaszłaby po raz 3 w ciaze,ale za warunków nie maja to raczej zostana przy 2,a le nie wieadomo co życie przyniesie.

Wiktoria juz duza dziewczynka wiec na pewno pomaga
no cóz, martwie sie ze i moja tesciowa bedzie chciała sie wtracac, jak na razie "madrych" rad udziela mi "madra" siostra tz.co mnie mega wkurza.
zobaczymy jak bedzie po porodzie.
Hania 6.09.2016

http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png

http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png
arletka1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 12:45   #3962
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Aha, zaczynam dziś 3 miesiąc

Cytat:
Napisane przez Gianna M Pokaż wiadomość
Iza super ze Dominis zdrowy .Waga to jest mega zaklamanie,kolzance synus wazyl 2700 a na drugi dzien urodzil sie i rzeczywista waga 3250g wiec bardzo duza roznica jak dla mnie.Najwazniejsze ze wszytsko jest dobrze
U mnie było identycznie, 7 godzin przed narodzinami Jasia robili mi usg, miał ważyc 2800g +/- 450g
Urodził sie z wagą 3250g Także wszystko na plus poszło

U nas dziś słoneczko pieknie świeci, ja mam zawalone gardło i nos.
Poza tym jestem wściekła jak osa, na wszystko.
Pewnie głównie na to, że już miesiąc mam rozwaloną łązienke i wszystko wala sie po mieszkaniu. A tż zamiast sie za to zabrac, to ciągle nie ma czasu!! Grrr! Ale jestem wściekła!
Stary 2013-10-26, 12:51   #3963
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
U nas pogoda taka sobie, ale nie padało popołudniu dlatego młodego obowiązkowo na dworek. Spał mi ponad godzinkę, także mogłam se chwile przysiąść na ławeczce
Spotkałam moją mame, pomogła mi Jasia wykapać. Teraz jak tż ma na 14.00 do pracy i wraca o 23 to mama codziennie mi pomaga. Jestem jej za to ogromnie wdzięczna.
A tż sie stara, mam nadzieje, że to u niego nie słomiany zapał. Poczekamy zobaczymy, po paru dniach nie da sie jednoznacznie stwierdzić, że on sie zmienił. Trzymajcie kciuki!

Basiu, nie chce podważać Twojego zdania, ale emolium czy oliatum czy inne emolienty są do skóry atopowej, chorej Stosujesz je wtedy kiedy skóra dziecka jest wysuszona, wychodzą jakieś suche plamy, liszaje.
U zdrowego dziecka nie powinno sie stosowac takich kosmetyków, przecież takie maleństwo dopiero sie urodziło, a jak my od razu zaatakujemy je leczniczymi mazidłami i płynami to nie bedzie zdrowe dla niego. Emolienty zawierają parafine, która na zdrową skóre działa jak zatykacz i może ją po prostu zniszczyć.

Przy wprowadzaniu nowych posiłków, rozszerzaniu diety czesto pojawiają sie takie placki suche na skórze. U mojego Jaśka coś takiego wyszło, nie wiem na co ma uczulenie, coś mu nie pasuje. I dopiero teraz dolewam kapke emolientu do kąpieli i widze różnice już po dwóch kąpielach. Dodatkowo smaruje go natłuszczającym kremem specjalnego przeznaczenia.
Nie warto od urodzenia wydelikacać skóry dziecka, po potem jeśli sie okaże, że jednak emolient będzie potrzebny, to po prostu nie zadziała, albo zadziała ale nie do końca i na darmo wywalanie naszej kasy, bo jak wiadomo emolienty są bardzo drogie.

Porodówki i oddziały noworodkowe są czesto sponsorowane przez te firmy, baa nawet same położne czy noworodkowe są "opłacone", by polecic Ci emolient konkretnej firmy.
Dlatego uważam, że każda mama powinna kierowac sie swoim instynktem, bo to ona wie co dla niego jest najlepsze.
Nie powazasz tylko sie wypowiadasz
no tak masz racje ale noworodki zazwyczaj maja sucha skore (ja osobiscie uzywam do tej pory mydlo bambino w czasie kapieli i co 2- 3 dni smaruje oliwka(ja to robie w wodzie ale dziecko jest sliskie i potrafi taki bak sie wysliznac wiec lepiej to zrobic po kompaniu juz na reczniku jak sie ubiera maluszka) i owszem polozne polecaja wlasnie oilatum nawet w szkolach rodznia . Ale mlodej mamie moze byc trudno utrzymac dziecko i myc mydlem . Uwazam ze powinny mamy same zdecydowac co wola .

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 12:53   #3964
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez arletka1313 Pokaż wiadomość
basiu moja siostra mówi ze dla tych kopniaczków zaszłaby po raz 3 w ciaze,ale za warunków nie maja to raczej zostana przy 2,a le nie wieadomo co życie przyniesie.

Wiktoria juz duza dziewczynka wiec na pewno pomaga
no cóz, martwie sie ze i moja tesciowa bedzie chciała sie wtracac, jak na razie "madrych" rad udziela mi "madra" siostra tz.co mnie mega wkurza.
zobaczymy jak bedzie po porodzie.
Wcale sie nie dziwie...
Niecierpie takich "mądrych" rad...

Pamietam jak jeszcze w ciąży byłam z Jasieńkiem, powiedziałam mojej teściowej, że jak "ktokolwiek" bedzie mi sie wpierdzielał i mówił jak mam robic to wyproszę z mieszkania.
Każda kobieta jeśli decyduje sie na dziecko, staje przed szansą zadecydowania co dla jej dziecka bedzie najlepsze i jak go bedzie wychowywała. I gówno to kogo obchodzi i niech swoje 3 gorsze trzyma dla siebie!

Oczywiście nie gardzę dobrymi radami osób życzliwych, jakieś podpowiedzi żeby mi ułatwic zycie.

Dziewczyny, nie dajcie se wejśc na głowe, bo tylko bodziecie chodzic nabuzowane, jeszcze do tego po ciążowe hormony i mieszanka wybuchowa gotowa. To wasze dziecko, a nie teściowej, mamy, siostry czy szwagierki.
Stary 2013-10-26, 12:53   #3965
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Cytat:
O no dokładnie
Albo bedziesz chciała iśc spac, bo bedziesz totalnie wykończona, a młode w brzuchu "da Ci po garach"
Pod sam koniec to zdarzyło sie może ze 3-4 wieczory takie, że aż sie popłakałam przez niego, bo ja spac chciałam, a on walił nogami gdzie popadnie i głową wciskał sie w pecherz
a ja i tak za tym tesknie i za czkawka (Wanessa miala takie czkawki pare razy dziennie w brzuchu i tak jej zostalo )

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
Stary 2013-10-26, 12:59   #3966
arletka1313
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie było identycznie, 7 godzin przed narodzinami Jasia robili mi usg, miał ważyc 2800g +/- 450g
Urodził sie z wagą 3250g Także wszystko na plus poszło

U nas dziś słoneczko pieknie świeci, ja mam zawalone gardło i nos.
Pewnie głównie na to, że już miesiąc mam rozwaloną łązienke i wszystko wala sie po mieszkaniu. A tż zamiast sie za to zabrac, to ciągle nie ma czasu!! Grrr! Ale jestem wściekła!
widze ze tu u wiekszej połowy prace reomntowe ida jak krew z nosa
ale sie nie denerwuj,bo i tak to nic nie pomoze.

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Wcale sie nie dziwie...

Pamietam jak jeszcze w ciąży byłam z Jasieńkiem, powiedziałam mojej teściowej, że jak "ktokolwiek" bedzie mi sie wpierdzielał i mówił jak mam robic to wyproszę z mieszkania.
Każda kobieta jeśli decyduje sie na dziecko, staje przed szansą zadecydowania co dla jej dziecka bedzie najlepsze i jak go bedzie wychowywała. I gówno to kogo obchodzi i niech swoje 3 gorsze trzyma dla siebie!

Oczywiście nie gardzę dobrymi radami osób życzliwych, jakieś podpowiedzi żeby mi ułatwic zycie.

Dziewczyny, nie dajcie se wejśc na głowe, bo tylko bodziecie chodzic nabuzowane, jeszcze do tego po ciążowe hormony i mieszanka wybuchowa gotowa. To wasze dziecko, a nie teściowej, mamy, siostry czy szwagierki.
ona mi nic nie mówi o ciaży ale jak dziecko się juz urodzi, a to go boli, a tyle pampersów, a za kazdym razem kupke, a goraczkuje na zabki, a to trzeb acwiczyc raczki, kuźwa załoze sie ze takich małych dzieci to ja wiecej przerobiłam niz ona, bo ja wychowałam dwóch braci, siostre, chrzesniaka, i teraz czesto widze Julke.wiem ze jak tz brat mieszkał tutaj i jak im się dziecko urodziło to tesciowa sie nie wtracałą a jak bedzie w moim przypadku to nie wiem. ja dobrymi,zyczliwymi radami równiez nie pogardze ale przeciez nie zrobie dziecku krzywdy.jak sie urodzi czegos nie bede wiedziaął to przeciez zapytam.
Hania 6.09.2016

Stary 2013-10-26, 13:09   #3967
Lila_27
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny! Właśnie zaczęłam Was nadrabiać Wczoraj nie miałam siły wejść, cały dzień doprowadzałam mieszkanie do porzadku, bo było w opłakanym stanie czyt. SYF Później zakupy, obiad i po południu do łóżka, wstałam dopiero dzisiaj koło 9 Teraz mam cały dzień luzu, zrobiłam tylko kopytka z serem, bo miałam na nie ochotę, a teraz się będę byczyć TŻa nie ma, więc mi nie będzie przeszkadzał

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość

za to powiem Wam coś pozytywnego: oni się zdecydowali na to mieszkanie!!!!!! potargowaliśmy się, ustaliliśmy cenę i wygląda na to, że mam problem z głowy oczywiście teraz formalności pozałatwiać trzeba, oni kredyt a ja muszę zdjąć z tego mieszkania 50tys hipoteki ale
Gianna, takie pytanie - kto ponosi koszty notariusza? wg wujka googla zwyczajowo to kupujący a my nic o tym nie rozmawialiśmy tż oczywiście przez telefon mi już gada, żebym się nie godziła jak będą chcieli się dzielić kosztami la bla bla. za żyda wyszłam normalnie

aaa ten gość jest fotografem i w gratisie mam sesję ciążową
Super, że się zdecydowali i to w dodatku pierwsi, a nie wierzyłaś Z tą sesją fajna sprawa
28.08.2013 12 mm serduszko

07.04.2014 godz.11.25 urodził się Nasz skarb NATAN
Lila_27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 13:13   #3968
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Nie powazasz tylko sie wypowiadasz
no tak masz racje ale noworodki zazwyczaj maja sucha skore (ja osobiscie uzywam do tej pory mydlo bambino w czasie kapieli i co 2- 3 dni smaruje oliwka(ja to robie w wodzie ale dziecko jest sliskie i potrafi taki bak sie wysliznac wiec lepiej to zrobic po kompaniu juz na reczniku jak sie ubiera maluszka) i owszem polozne polecaja wlasnie oilatum nawet w szkolach rodznia . Ale mlodej mamie moze byc trudno utrzymac dziecko i myc mydlem . Uwazam ze powinny mamy same zdecydowac co wola .
Basiu zgadzam sie z Tobą Jeśli mama uważa że robi dobrze dla swojego malucha to tak jest
Z tą oliwką do wody to rzeczywiście nie polecam niedoświadczonym mamom, bo tak jak mówisz dziecko sie może wyślizgnąc
Ale uważam też, że może za pierwszym kąpaniem może byc niewygodnie umyc mydełkiem, ale za drugim razem i kolejnym już będzie łatwiej
A na delikatną skóre niemowlaczka można stosowac równie dobre kosmetyki nawilżające dla skóry zdrowej

Co to tego sponsoringu przez firmy farmaceutyczne to jestem do tego bardzo negatywnie nastawiona, głównie do tego co niby polecają położne i noworodkowe dla naszego dzidziusia.
One to polecą, my kupimy, zniszczymy skóre naszego dziecka i to my bedziemy sie z tym meczyc, a nie jakaś położna czy noworodkowa. Bo ona ma nasze dziecko "w dupce".

Skończyłam Uniwersytet Medyczny, wiem jak to jest w tej kwestii, a nawet wiecej i czasem nawet wolałabym tego nie wiedzieć, bo przez to jestem nieufna w tych sprawach

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
a ja i tak za tym tesknie i za czkawka (Wanessa miala takie czkawki pare razy dziennie w brzuchu i tak jej zostalo )
Oooo!! U mnie Jaśko też miał non stop czkawki i tak samo mu zostało!
Czyli jednak coś w tym jest!
A pamietasz od kiedy czułaś czkawki w ciąży? Bo ja sobie przypomnieć nie moge, a chciałabym, żeby Wituś był nieczkawkowy
Stary 2013-10-26, 13:18   #3969
Lila_27
Zakorzenienie

Cytat:
coś mnie dzisiaj kłuje w pachwinach-tak dziwnie.
wczoraj wieczorem juz takiego stresa złapałam bo dzidzi nie czułam przez pare dni, wiec wczoraj ze 4 godziny lezałam z reka na brzuchu,z przerwami a ona nic i nic, dopiero po 21 jak mnie kopneła tak w sam srodeczek brzuszka niziutko to az mi sie płakac zachciało ze szczescia.
Mnie też tak ciągle kłuje, nawet w piersiach ;/ Ja też mam schizę od wczoraj, zastanawiam się czy moja kruszynka się rozwija, bo brzuszek praktycznie niewidoczny, nikt nie zorientowałby się, że zaczynam niebawem 5 miesiąc.. Nawet miałam takie myśli, żeby jechać do szpitala, ściemnić coś, żeby usg zrobili, od miesiąca nie wiem co z moją dzidzią

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
U nas pogoda taka sobie, ale nie padało popołudniu dlatego młodego obowiązkowo na dworek. Spał mi ponad godzinkę, także mogłam se chwile przysiąść na ławeczce
Spotkałam moją mame, pomogła mi Jasia wykapać. Teraz jak tż ma na 14.00 do pracy i wraca o 23 to mama codziennie mi pomaga. Jestem jej za to ogromnie wdzięczna.
A tż sie stara, mam nadzieje, że to u niego nie słomiany zapał. Poczekamy zobaczymy, po paru dniach nie da sie jednoznacznie stwierdzić, że on sie zmienił. Trzymajcie kciuki!
Może w końcu zrozumiał co może stracić

Stary 2013-10-26, 13:22   #3970
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Pięknie
Cytat:
Napisane przez CoffeeHeaven Pokaż wiadomość

Byłam na krwi, w środę powinnam mieć już wszystkie wyniki z badań, jakie mogłam tylko zrobić. Ciekawe czego się dowiem. Od owulacji do teraz czuję kłucie w podbrzuszu, pewnie hormony się pokićkały. I to jest taki typowy ból na @. Czasem mam wrażenie, że miałam ciążę biochemiczną, nawet o tym nie wiedząc :/
za wyniki.
Cytat:
Hej

Ja wczoraj caly dzien na nogach do 23
Dzidzia dopiero jak sie polozylam zaczela mnie leniwie kopac,bo juz mialam prawie zawal ze ona taka cicha
Oczywiscie sie wkurzlyla bo obsuwe mamy niezla tata tz zamiast na 16 byl na 19 potem jeszcze przez pomylke wycieczka do centrumznow powrot do nas i tak dopiero o 20 bylam na zakupach w leroyu i nic nie zdazylismy prawie wziac,dobrze ze chociaz farby byly.Ale za to drzwi nie odebralismy bo nikt laskawie nie poinformowal ze odbior jest czynny pol godz krócej niz sklep.Dzis tz dopiero o 10 pojechal po drzwi bo wczesniej zakupy robi w castoramie.
Cholera najgorsze ze jednak szafy nie beda robic w korytarzu bo nie zdaza,oczywiscie to na czym ni najbardziej zalezalo juz mam cisnienie podniesione ale co zrobie.
Kochana tylko się nie denerwuj
Cytat:
hej.
oj gianna spokojnie kochana,wiem ze takie rzeczy wkurzaja i to bardzo, ale nie mozesz sie tak denerwowac. ja dałam na luz, tz cały tydzięń maluje sypialnie i dalej nie skończył,b o pomylił farby. wiec zostaje na poniedziałek, a posprzatam nie wiem kiedy, bo w poniedziałek bedzie kończył wieczorem po pracy,we wtorek ja mam fryzjera a potem wizyte wiec dopiero we srode jak dobrze pójdzie, a mnie juz strasznie biodra bola od spania w salonie na tej niewygodnej kanapie. ale co moge zrobic? nic, przestałam marudzic bo i tak nic nie zyskam, a wogóle od paru dni jak dzidzia sie tak cudnie rusza to jestem jak skowronek i nawet teraz mnie tak fajnie smyra Boze jak ja kocham to dzieciatko:lo ve:
Widze że u wszystkich remonty się tak ciągną.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 13:25   #3971
Lila_27
Zakorzenienie

Cytat:
Śniło mi się, że nie miałam pokarmu. Z jednej piersi poleciała kropelka normalna a potem czegoś czarnego a z drugiej zupełnie nic. A 'niemowle' które mi się śniło miało jakieś pół roku i próbowałam je nakarmić leżąc w moim pokoju u rodziców- pokoju z czasów liceum, nawet łóżko to samo :p
Ja z kolei miałam wprost przeciwny sen Miałam taż dużo pokarmu, że wszędzie tryskał i karmiłam jakieś kilkuletnie dziecko!

Stary 2013-10-26, 13:27   #3972
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Cytat:
Basiu zgadzam sie z Tobą Jeśli mama uważa że robi dobrze dla swojego malucha to tak jest
Z tą oliwką do wody to rzeczywiście nie polecam niedoświadczonym mamom, bo tak jak mówisz dziecko sie może wyślizgnąc
Ale uważam też, że może za pierwszym kąpaniem może byc niewygodnie umyc mydełkiem, ale za drugim razem i kolejnym już będzie łatwiej
A na delikatną skóre niemowlaczka można stosowac równie dobre kosmetyki nawilżające dla skóry zdrowej

Co to tego sponsoringu przez firmy farmaceutyczne to jestem do tego bardzo negatywnie nastawiona, głównie do tego co niby polecają położne i noworodkowe dla naszego dzidziusia.
One to polecą, my kupimy, zniszczymy skóre naszego dziecka i to my bedziemy sie z tym meczyc, a nie jakaś położna czy noworodkowa. Bo ona ma nasze dziecko "w dupce".

Skończyłam Uniwersytet Medyczny, wiem jak to jest w tej kwestii, a nawet wiecej i czasem nawet wolałabym tego nie wiedzieć, bo przez to jestem nieufna w tych sprawach

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Oooo!! U mnie Jaśko też miał non stop czkawki i tak samo mu zostało!
Czyli jednak coś w tym jest!
A pamietasz od kiedy czułaś czkawki w ciąży? Bo ja sobie przypomnieć nie moge, a chciałabym, żeby Wituś był nieczkawkowy
tak dokladnie to nie pamietam kiedy miala pierwsza czkawke ale cos mi sie zdaje ze mniej wieciej od 20 tydodnia

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
Stary 2013-10-26, 13:28   #3973
Lila_27
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam ciężką noc, zbudził mnie nad ranem ostry ból brzucha. Skończyło się wymiotami. Zawroty głowy, myślałam, ze upadnę w tej łazience
Na szczęście szybko przeszło, i dospałam do rana już bez dolegliwości...
Czyżby to po wczorajszym spagetti
Biedna to się wymęczyłaś

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Jestem po usg wszystko ok,mały zdrowyJest troche mniejszy bo waży 1400 g ale przepływy są ok i to najważniejsze

Mały jest wstydliwy przez całe usg buzie zasłaniał rączką
Fajnie, że wszystko OK A mały to już kawał chłopa

Stary 2013-10-26, 13:32   #3974
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Cytat:
Napisane przez RudaEwcia25 Pokaż wiadomość
Cześć Moje Kochane

Izka super że z Dominisiem wszystko ok

Kluska no Emolium jest super,możesz im wysłać co napisałam jako mega zadowolona klientkaa Ty kiedy się do nowego domku już przeprowadzasz?Jak się czujesz?przeszło Ci troszkę?

Arletko dzidzia się pręży i że się tak wyrażę "zwiedza" swój obecny domek,a kopniaczki są super.Ja uwielbiałam patrzeć jak mi brzusio faluje

Zophiee ja też mam dużo sprzątania ale mi się tak nie chce...

Kami no po jajnikach to taka pieszczota że wcale za nią nie tęsknię

Dziewczyny byłam dzisiaj na pazurach,kupiłam ciuchy na chrzest,odwiedziłam dziadka a do tego wszystkiego byłam jeszcze o17tej na zumbiebyło boskoW ogóle to mam dni płodne i jajniki chce mi roz*ebaćKostulkowi wychodzą jedynki więc mój Wampir niedługo będzie jeszcze bardziej uzbrojonyale się nie poddam i nadal będę jeszcze karmićOdłożyłam Kostusia jak zasnął do łóżeczka,poszłam do łazienki napuścić wodę do wanny,wracam a tam co? mój Wampirek leży na brzuchu i się do mnie szczerzy
mnie tez Wanesska zaczyna juz grysc ale ja Ci tylko spolczuje i za nic bym tez nie zrezygnowala z karmienia cycem uwielbiam to i uwielbiam jak sie smieje do mnie . A jakies 3 dni temu jak Wanesska plakala uslyszalam przez placz slowo ''mama'' ale tak nie bardzo wyraznie ale sie cieszylam (wiem wiem to przypadek ale juz sie moja szczeka smieje sama)

wrzucilam fotki do albumu

od dzisaj nosze soczewki i sie zastanawiam czy mam nawilzac oczy a jak tak to czym

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
Stary 2013-10-26, 13:33   #3975
Lila_27
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje !!!

Stary 2013-10-26, 14:04   #3976
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Cytat:

ja tez chce

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Wcale sie nie dziwie...

oj zgadzam sie z Toba jak tylko slysze ze tesciowa przyjezdza to mnie szlak trafia a jak jest to juz odrazu biala garaczka mnie bierze

Tesciowa do nas z tekstem ze na swieta przyjedziemy to zostaniemy 2 dni a takiego wala zostaniemy juz Tz mi powiedzial ze to wszystko zalezy odemnie bo to ja sie bardziej zajmuje Wanessa i to ja mam sie czuc dobrze i chciec zostac a to co ona mowi to malo wazne podoba mi sie jego nastawianie .
A tydzien temu zepsuł nam sie samochod i sie pokucilam z Tz tak ze mialam sie pakowac i powiedzialam ze dzieci moze odwiedzac co dwa tygodnie jak mnie zaczol przepraszac i mysle ze to dlatego on mi kaze decydowac o tym czy zostaniemy czy nie . Jak bedzie chcial zostac u mamusi to go zostawie a z dziewczynami wroce do domu . I nie wiem czy w Swieta nie ochszcze Wanessy .

A jeszcze tak rozmawialam ze nie wiem czy bedziemy robic chrzciny bo trzeba zaprosic moich rodzicow (4 osoby ) chrzesna (3 osoby ) tescia (2 osoby ) tesciowa z mezem obecnym(2 osoby ) i siostre Tz (4 osoby ) wychodzi 15 osob niby to nie duzo ale trzeba cos dla wszystkich zrobic jakis obiad itd ale ja tych osob nie pomieszcze u siebie w domu , a za rok mamy komunie wiec trzeba na komunie zbierac i tak rozmawialam z tesiowa o tych chrzcinach a ona z tekstem ze tescia nie musze zapraszac z jego partnerka bo nie sa po slubie i taie tam . Nosz szlak mnie trafil jak to uslyszalam mieszkam z tesciem i ta jego partnerka czesto tu spi i sobie nie wyobrazamm zeby ja nie zaprosic tym bardziej ze tesc na darmoche robi samochod nam

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
No niby termin kolejnej @ wypada mi 15.11. Chce wytargać monitoring i może właśnie cos w stylu Clo, nie wiem pogadam zobaczę co mi powie.
A dlaczego miałabym się nie wypowiadać.. nie wiem tak to jakoś napisałam, bez sensu może
Jestem trochę zła i zwalona bo może być tak, ze tz będzie musiała na 3msc zostać do Łodzi wydelegowany
a Wasze starania ?

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Dlaczego?

Czujesz jak cały brzuch sie spina i po chwili puszcza.

Oszczędzaj się

Jestem po usg wszystko ok,mały zdrowyJest troche mniejszy bo waży 1400 g ale przepływy są ok i to najważniejsze

Mały jest wstydliwy przez całe usg buzie zasłaniał rączką
ja takie skorcze czulam porodowe tylko takie mocniejsze niz w czasie ciazy

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Izuniu fajnie ze z malym wszystko ok a lzejszy moze byc bo my na dziecie ciazowej to moze mniej wazyc wiec nie przejmuj sie

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

a kobitki poszukuje wozka tylko nie wiem czy sie nie przemeczyc przez zime i kupic jakos spacerowke na wiosne bo ten wozek co mamy to ciezki i nie miesci nam sie do samochodu .

Arletko a jak bedziesz na wizycie u ginka to jak masz ochote to mozesz sie spytac jak Ty mozesz rodzic czy silami natury czy cesarka . powinien ci powiedziec bo inaczej jest jak sie czlowiek przygotuje psichicznie a nie tak jak ja mialam ze to zalezalo od lekarza i od tego czy mnie szew zaczol bolec (pamietaj ze jak szew zacznie bolec to trzeba sie zglosic na IP ) i wtedy sie boja ze sie wszystko rozejdzie chodzi o szew i cesarka czeka

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
Stary 2013-10-26, 14:06   #3977
mysia1986
Zakorzenienie

Hej

Kluska,Gianna - poważnie Wam mówie, starajcie sie jak najwiecej wypoczywac jestescie masakrycznie zabiegane. A tak wogóle to Wy chyba obie z Wawy jestescie,co? Może kiedys, jak juz sie ogarniecie ze wszystkim, moze jak juz dzidzie bedą to sie umowimy w jakiś ładny dzien? Z przyjemnoscią bym sie spotkała na żywo z Wami
zophiee - gratuluje
Izunia, miłej kawki
Arletko, tez byłam na spacerku i zakupach, pogoda rewelacyjna

Do nas dzisaj znajomi wpadaja wieczorkiem, posiedzimy, popijemy, pojemy - bedzie fajnie.
Miłęgo dnia

Basiu, a co ze staraniami??? No staramy sie cały czas.. tyle , że ja ciążoodporna jestem :P no a jak pojedzie to bedzie musiał w dni płodne wracac do domu. Od Nas to jakie 1,5 - 2 h samochodem
Marcel <3

Edytowane przez mysia1986
Czas edycji: 2013-10-26 o 14:09
mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 14:50   #3978
arletka1313
Zakorzenienie

basiu własnie chce o tym porozmawiac na wizycie,niby mama mi mówiła ze te szwy co mam nie moga sie rozejsc,ale ja sama nie wiem. wole rodzić sn,ale zobaczymy co mi lekarz powie, wiadomo ze sa sytuacje gdy trzeba szybko cc,ale właśnie kobieta moze sie psychicznie nastawic.

mysiu to niedaleko tz wyjedzie,no ale jakby nie patrzec to wiecej go przez ten czas nie bedzie jak bedzie.

ty jestes ciażoodporna???no coś ty! ale co prawda to prawda jak się starałam tez tak myślałam. uda sie wam,zobaczysz, juz coraz blizej niz dalej
Hania 6.09.2016

Stary 2013-10-26, 18:03   #3979
zophiee
Zakorzenienie

ale mam dziś dobry dzień
po pierwsze bez mdłości
i z jakąś energią, a nie tak senna od rana do wieczora

Mąż będzie późno w nocy, bo wraca zza granicy, więc ja sobie obejrzę jakiś dobry film ;-)

Arletka wózek jest drogi, ale chcemy mieć porządny, bo my dużo spacerujemy, wyjerzdzamy, chcę mieć pewność że nie rozwali sie po kilku miesiącach urzytkowania! szwedzkie wózki są łatwe w składaniu, a ja nie należę do siłaczek, więc muszę mieć pewność, że nie będę się z nim kilka razy dziennie szarpać! Do tego wokół nas jest dużo lasów, i tam zamierzam spacerować głównie- więc teren miejsko-terenowy... także musi być komfort!

Kluska, Gianna jeszcze kilka dni/tygodni i będziecie na swoim
i to się liczy...a jak jest ciężko przy pakowaniu to skrzyknijcie brygadę... będzie łatwiej pakować, nosić, przewozić!

mysia1986 za myślenie- co to w ogóle jest- ciążoodporna!
to kwestia czasu jak zaskoczysz ;-)

b a r b a r a Zarazić Cię???
Lila_27 Wymęczyłam się, ale mam nadzieję, że z każdym dniem będzie coraz lepiej...
A kiedy masz planową wizytę u Gina?
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 20:00   #3980
arletka1313
Zakorzenienie

Cytat:
ale mam dziś dobry dzień
po pierwsze bez mdłości
i z jakąś energią, a nie tak senna od rana do wieczora

Mąż będzie późno w nocy, bo wraca zza granicy, więc ja sobie obejrzę jakiś dobry film ;-)

Arletka wózek jest drogi, ale chcemy mieć porządny, bo my dużo spacerujemy, wyjerzdzamy, chcę mieć pewność że nie rozwali sie po kilku miesiącach urzytkowania! szwedzkie wózki są łatwe w składaniu, a ja nie należę do siłaczek, więc muszę mieć pewność, że nie będę się z nim kilka razy dziennie szarpać! Do tego wokół nas jest dużo lasów, i tam zamierzam spacerować głównie- więc teren miejsko-terenowy... także musi być komfort!

Kluska, Gianna jeszcze kilka dni/tygodni i będziecie na swoim
i to się liczy...a jak jest ciężko przy pakowaniu to skrzyknijcie brygadę... będzie łatwiej pakować, nosić, przewozić!

mysia1986 za myślenie- co to w ogóle jest- ciążoodporna!
to kwestia czasu jak zaskoczysz ;-)

b a r b a r a Zarazić Cię???
Lila_27 Wymęczyłam się, ale mam nadzieję, że z każdym dniem będzie coraz lepiej...
A kiedy masz planową wizytę u Gina?
no to miałaś lajtowy dzień
a co do wozka,jesli mozecie tyle wydac, wam odpowiada to jak najbardziej
Hania 6.09.2016

Stary 2013-10-26, 20:08   #3981
zophiee
Zakorzenienie

mdłości wraz z popołudniem powróciły
ale i tak się cieszę, że nie towarzyszyły mi cały dzień!!

Arletka jeszcze się do niego nie przymierzałam, miała moja kuzynka, i chwaliła... inne dziewczynyw rodzinie znów używały szwedzkie emaljungi ( czy jakoś tak) - a sama w rezultacie mogę wybrać coś jeszcze innego.
Aha przekonuje mnie do niego jeszcze to, że mogą je prowadzić wysocy mężczyźni ( mój TŻ ma 195) a tam jest patent wydłużający rączki

Myślę, że każda z nas znajdzie coś dla siebie
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 20:12   #3982
RudaEwcia25
Zakorzenienie

Cześć Laski,my z Kostusiem byliśmy dzisiaj u Teściowej i siedzieliśmy u niej5godzinbyło na prawdę fajnieKostuś oczywiście "brylował na salonach" i non stop wołał "tata",położyłyśmy go na kocu na podłodze a on jak komandos się czołgałjak go posadziłam i usiadłam za nim to sobie siedział i bawił się zabawkami ach cudny jestJestem tak zmęczona że wybaczcie mi ale nie będę się dzisiaj produkować,padam na pyskMam nadzieję że Synio da mi się dzisiaj wyspać.Pamiętajcie o przestawieniu zegarów dzisiaj.Trzymajcie się Laski dobranoc
13.03.2013R GODZ.16:05Zostałam Mamusią
> http://www.suwaczki.com/tickers/iv09i09kwoztnmir.png
http://www.suwaczki.com/tickers/fdqgxqpkse5uzrmp.png
Run bitch!Ruuun!
RudaEwcia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 21:06   #3983
Gianna M
Zakorzenienie

Hej

Jestem urobiona jak dziki wol...Plecy bola nogi bola w ogole brzuc jakis twardy mam chyba magnez drugi wypije moze przejdzie.A i mam pierwsza w ciazy zgage piecze a ja chodze radosna ze dzidzi wloski rosna(taki niby przesad)
Spakowalam wszytskie swoje rzeczy ciuchy i kosmetyki z lazienki (moje i tz ) spakowalam szklo z kuchni (kieliszki,talerzyki,mise czki nawet nie wiedzialam ze tyle tego jest) spakowalam ksiazki,reczniki,moje rzeczy z szafy kurtki uzbieralo sie 8 duzych kartonow i powiem wam ze ledwo zyje

U tz'ta oczywiscie obsuwa na maksa,szafy nie zrobia i zabudowy wneki w korytarzu a oczywiscie to bylo najwazniejsze ale coz.Drzwi obasadzaja od rana i skonczyc nie moge,ledwo male pawlecze zrobili nad kuchnia z jednej i drugiej strony i raz pomalowali duzy pokoj.Mam nadzieje ze skoncza chociaz z tym malowaniem i niech juz tak zostanie a szfe w koncu gdzies zamowie niech zrobia na wymiar.

Mysia bardzo dobry pomysl ja popieram

Zmykam bo pranie jeszcze wstawilam musze rozwiesic i chyba cos zjem i bede lezec.
Buziaki

Gianna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 21:14   #3984
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

Do nas dzisaj znajomi wpadaja wieczorkiem, posiedzimy, popijemy, pojemy - bedzie fajnie.
Miłęgo dnia
Bawcie się dobrze

Stary 2013-10-26, 21:28   #3985
_Kluska_
Zakorzenienie

Ale żeście naprodukowały
Cytat:

Cytat:
Napisane przez CoffeeHeaven Pokaż wiadomość
Byłam na krwi, w środę powinnam mieć już wszystkie wyniki z badań, jakie mogłam tylko zrobić. Ciekawe czego się dowiem. Od owulacji do teraz czuję kłucie w podbrzuszu, pewnie hormony się pokićkały. I to jest taki typowy ból na @. Czasem mam wrażenie, że miałam ciążę biochemiczną, nawet o tym nie wiedząc :/
Biochem jest możliwy, niestety kiedyś czytałam, że szacujesię, że nawet połowa ciąż tak się kończy- w znacznej części nieprawidłowe ciąże tak się same weryfikują. Ja miałam biochem w grudniu..
Trzymam kciuki za Twoje wyniki
sama nie wiem w sumie czy lepiej, żeby było wszystko ok=spokojnie czekać dalej, czy lepiej, żeby coś wyszło = wiadomo co leczyć. Jak wolisz i za co trzymać kciuki?

Cytat:
Kluska odebralam te koszulki wczoraj dla karmiacych sa bawelniane,material mily w dotyku wiec nie jest zle.Wzielam S i M .S jest w miare chociaz pachy maja takie obnizone ze pociag by przyjechal,a M jest juz naprawde spore na mnie wyglada jak worek ale bedzie do porodu.
Dziękuję
A remontem nie ma się co przejmować....głupie babsko i tyle.
łatwo dawać rady, ale zastosować tego i tak nie potrafię

Cytat:
a taka koszula na pamiaczkach bedzie wygodna? bo ja teraz taka mam do spania i te ramiaczka czesto podczas snu mi spadaja,i czesto sie budze z cycami na wierzchu wiec do szpitala kupie z krótkim rekawem,nie na ramiaczkach. siostrze kupowałam do szpitala i mi ja oddała,ma te guziczki z boku ze mozna rozpiac na karmienie, tylko nie wiem czy nie bedzie na mnie za duza, najwyzej kupie druga.

ostatnio tz siostra mi powiedziała ze wcale nie wygladam na 5 miesiac, nie mam brzucha, bo ona niby wiekszy miała, a co mnie to obchodzi, moze moje dziecko bedzie mniejsze bo ona po prawie 4 kg rodziła córki. ja raczej drobej kosci jestem, no przed ciaza sporo prztyłam,ale moze nie bede miaął duzego brzucha,albo pozniej mi go wywali
a ten wózek fajny ale cena kosmiczna
Tą koszulę nie tyle do szpitala kupiłam co do samego porodu- bo chcę rodzić w swojej a potem do wywalenia pewnie raczej będzie. A bez rękawków mi swobodniej będzie no i jeśli będzie zzo to ten nieszczęsny cewnik będzie miał którędy wychodzić..

A to gadanie szwagierki to jakaś porażka 'może ona miała wielki a Ty masz normalny' Kurna, przecież wiadomo, że każda kobieta ma inaczej ja dziś odbierałam teściową ze szkolenia i przedstawiła mnie koleżankom - zatem przyglądało mi się i komentowało 5 położnych ponoć duży jak na ten tydzień i zgrabny brzuch mam. Może po prostu chciały być miłe
Cytat:
Czy komukolwiek kiedykolwiek remont poszedł od A do Z gładko? trzymaj się
Cytat:

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta

Edytowane przez _Kluska_
Czas edycji: 2013-10-27 o 11:23
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 21:28   #3986
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lila_27 Pokaż wiadomość
Ja z kolei miałam wprost przeciwny sen Miałam taż dużo pokarmu, że wszędzie tryskał i karmiłam jakieś kilkuletnie dziecko!

Cytat:
mnie tez Wanesska zaczyna juz grysc ale ja Ci tylko spolczuje i za nic bym tez nie zrezygnowala z karmienia cycem uwielbiam to i uwielbiam jak sie smieje do mnie

wrzucilam fotki do albumu
cudowna jest
Mam nadzieję, że również będę mogła karmić piersią
Cytat:
Kluska,Gianna - poważnie Wam mówie, starajcie sie jak najwiecej wypoczywac jestescie masakrycznie zabiegane. A tak wogóle to Wy chyba obie z Wawy jestescie,co? Może kiedys, jak juz sie ogarniecie ze wszystkim, moze jak juz dzidzie bedą to sie umowimy w jakiś ładny dzien? Z przyjemnoscią bym sie spotkała na żywo z Wami

Jestem na TAK !!! bardzo chętnie! BARDZO

Miłego wieczoru
Cytat:
Napisane przez RudaEwcia25 Pokaż wiadomość
Cześć Laski,my z Kostusiem byliśmy dzisiaj u Teściowej i siedzieliśmy u niej5godzin było na prawdę fajnieKostuś oczywiście "brylował na salonach" i non stop wołał "tata",położyłyśmy go na kocu na podłodze a on jak komandos się czołgałjak go posadziłam i usiadłam za nim to sobie siedział i bawił się zabawkami ach cudny jestJestem tak zmęczona że wybaczcie mi ale nie będę się dzisiaj produkować,padam na pyskMam nadzieję że Synio da mi się dzisiaj wyspać.Pamiętajcie o przestawieniu zegarów dzisiaj.Trzymajcie się Laski dobranoc
Dzień pełen wrażeń a dla Kostka -i aktywności fizycznej Śpijcie słodko

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta
Stary 2013-10-27, 09:06   #3987
iza243
Zakorzenienie

Witam

Stary 2013-10-27, 10:07   #3988
CoffeeHeaven
Zadomowienie

Cytat:

Biochem jest możliwy, niestety kiedyś czytałam, że szacujesię, że nawet połowa ciąż tak się kończy- w znacznej części nieprawidłowe ciąże tak się same weryfikują. Ja miałam biochem w grudniu..
Trzymam kciuki za Twoje wyniki
sama nie wiem w sumie czy lepiej, żeby było wszystko ok=spokojnie czekać dalej, czy lepiej, żeby coś wyszło = wiadomo co leczyć. Jak wolisz i za co trzymać kciuki?
Za wszystko Klusia!

Cześć Iza!

Muszę dostać karę od Was dziewczyny mimo, że obiacałam sobie, że nie będę, to wczoraj siedziałam trochę na forach, czytając o bzdetach objawowo-ciążowych, a wiadomo, że to źle działa na psychikę i grozi głupimi urojeniami To tyle

Basia i Ewcia - macie strasznie fajne dzieciątka

Edytowane przez CoffeeHeaven
Czas edycji: 2013-10-27 o 10:10
CoffeeHeaven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 11:16   #3989
_Kluska_
Zakorzenienie

Dzień dobry

Coffe a w którym dc te badania, na co dokładnie? Baty za szukanie objawów ale gratki za szczerość

Wczoraj mnie tak dzień wymęczył, że już nawet nie miałam siły opowiadać, jak wracaliśmy to mi się aż w głowie kręciło. Odespałyśmy i Hanka rano dała pokaz gimnastyczny jak rzadko, w szoku byłam ona jednak na co dzień bardzo spokojna jest a tu szaleństwa takie
Dziś ładnie, spacer jakiś może ogarniemy

Miłego dnia

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta
Stary 2013-10-27, 12:02   #3990
Lila_27
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny! Nie mogę się doliczyć tych tygodni W poradnikach ciążowych pisze, że 5 miesiąc zaczyna się od 17 tygodnia? A wy jak liczyłyście? Może mi któraś obliczy (om miałam 7 lipca) jeśli od 17 tygodnia to chyba dzisiaj zaczynam
Mam trochę stracha czy z dzidzią wszystko Ok, a wizyta 4 listopada , tylko wtedy najprawdopodobniej nie będzie USG

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości