|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 2,04% |
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
19 | 38,78% |
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
7 | 14,29% |
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
22 | 44,90% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1381 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1382 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
To na pewno potrafi przytloczyc czlowieka, tym bardziej jezeli wczesniej bylo sie aktywnym. A tu jeszcze obowiazki do wykonania. Tule Cie mocno ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1383 |
Wtajemniczenie
|
De gratulacje
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Lineczka czyżby nadszedł twój czas?
#1384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Posprzatalam, zrobiłam pranie i nic więcej nie mam do roboty... ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- o matko, właśnie sobie uświadomiłam, że jestem już w 9 miesiacu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1385 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1386 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1387 |
Wtajemniczenie
|
wrecz przeciwnie, tatuś z pracy wrócił późno, jutro też się wybiera
![]() a ja nie zrobiłam nic dla siebie ![]()
#1388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1389 |
Zadomowienie
|
Hello!
De, gratuluję! Dziś kończyliśmy z mężem zakupy dla Malucha. Plecy mi tak dają w kość, że chodzenie po rossmanie było dla mnie męczarnią niesamowitą. W ogóle mam jakiegoś doła. ![]() Postanowiłam zrobić tort Pavlovej, jak mi nie wyjdzie, to razem z nim wyskoczę przez okno. |
![]() ![]() |
![]() |
#1390 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oby u Was lepiej było ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1391 |
Wtajemniczenie
|
Mam fotki tez od razu po porodzie, z pepowina i przy cycku, caly umazany krwia
![]() O 8 bylam w szpitalu na wywolanie. Zbadano mnie i okazalo sie ze jest 2 cm rozwarcie, jednak szyjka miekka ale nie zgladzona i dluga. Dostalam zel na wywolanie, skurczy zero. O 14 czulam juz juz pierwsze skurcze, coraz bolesniejsze, przechodzace w pachwiny, do krzyza. O 16 30 badanie- zadnego postepu porodu, oprocz lekkiego zgladzenia szyjki. Skurcze na 60-70 % (choc to zalezy od ustawienia maszyny). Nie dawali mi nadziei ze cos sie rozwinie, raczej mowili, ze nastepne wywolanie nastepnego dnia o 8, z kroplowka. Swietnie, tylko ciekawe jak z takimi bolami i skurczami przetrwac noc, kazali mi sie wyspac.Bardzo smieszne ![]() ![]() ![]() Rusalka-przytulam.... Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-10-26 o 18:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1392 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Teraz to się chyba roztroisz ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1393 |
Wtajemniczenie
|
De dobrze ze już po wszystkim i jednak będziesz dobrze poród wspominać. Daniel potrzebuje czasu, dla niego to nowość,i jakoś się ułoży
![]()
#1394 |
Wtajemniczenie
|
Co mnie tym razem zdziwilo- obskurczanie sie macicy po porodzie
![]() Maly ma nadal zator. Chodzimy na kontrole, nastepna za tydzien. Niedlugo bedziemy skierowani do Regensburga do kliniki dzieciecej. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-10-26 o 18:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#1395 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczor
![]() Cały dzien ogarnialam dom bo jutro maja przyjechac do nas goscie, musze przyznac ze ogarnianie z placzacym dzieckiem co chwile jest dosc trudne ![]() De ogromne gratulacje ![]() ![]() Lineczka czyzby porodzik ? Odezwe sie pozniej ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1396 |
Zakorzenienie
|
De - super że poszło tak, że ten poròd nie bedzie dla Ciebie traumá.
Christian jest sliczniutki ![]() Lineczka ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- BEATKA - łacza sie w bòlu :bat: Moj Tż mi dziś oznajmił ze w przyszlym tygodniu pracuje 7 dni. Juz była wojna - bo jak po to mu było dziecko , zeby je w nocy ogladac , to niech spada I wezmie jeszcze nocna zmiane - mi jest wtedy nie potrzebny. Ja tam wole miec mniej kasy a rodzine w komplecie chociaz jeden dzien w tygodniu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1397 |
Zakorzenienie
|
Heja odzywam sie ze szpitala i powiem Wam ze lwze tu bez sensu ale od poczatku...
Poszlam do rejestracji wypelnili papiery potem zaprowadzily mnie na oddzial ze mnie zostawia juz do porodu bo to koniec ciazy, ja juz zalamka bo o tak przeryczalam pol dnia no ale nic... Zaprowadzily mnie na KTG lezalam 40 minut zadnych skurczy piekny zapis... No to polozyli mnie na sali za kawalek przyszla doktorka i na badanie to zrobila wywiad potem na fotel cos tam sie dzieje ale ona tu porodu to nie widzi, rozwarcie na jakies 1,5 cm nic wiecej a zielona wydzielina to... Czop ![]() Powiedziala ze woleliby zebym sama zaczela rodzic i zostawiaja mnie na obserwacje do poniedzialku a potem zobacza co dalej... Jak mi nie beda chcieli wywolac to aie wypisuje ze szpitala i przyjade jak zacznie sie cos dziac.. Ogolnie jest do bani... Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No akurat wiem jak okropnie jest w szpitalu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1400 |
Zakorzenienie
|
Ja tez nie.. A naczytalam sie ze zielony sluz to albo zielone wody albo zapalenie a tu dupka..
Tez mnie to wkurza bo leze tu nie wiadomo po co ale mysle ze tu dlugo nie zabawie bo nie mam zamiaru De, kurcze super ze juz maly jest z Wami! Ale opisu nie czytalam bo mam placzliwy dzien wiec wole sie nie rozczulac jeszcze bardziej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-26 o 19:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1402 |
Zakorzenienie
|
Lineczka trzymaj sie tam :-*
U nas sprzątanie powoli do przodu. Sypialnia jest czysta, szafa sie zapełnia troche prasowania zostało. W przedpokoju też ok najgorzej w salonie, bo stare meble stoją no i te graty trzeba przejrzeć Smaka mam na mleko w tubce ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1403 |
Rozeznanie
|
De wielkie gratulacje! Maly jest przecudowny
![]() Lineczka trzymaj sie tam! Bedzie dobrze, a moze cos sie ruszy? ![]() Mnie nadal wszystko boli, jest do ![]() ![]() Dziewczny, ktore sa na zwolnieniu, moze bedziecie wiedziec - ile czasu ma ZUS na wyplacenie zasilku od momentu wplyniecia zwolnienia??
![]() |
#1404 |
Rozeznanie
|
De Gratulacje
![]() ![]() ![]() ![]() Lineczka współczuję ![]() witam się wieczornie. Byłam dziś na zakupach i w końcu kupiłam kombinezon dla małego w rozsądnej cenie. Wgl przyszalałam, ale cóż, mąż po wypłacie. Później nogi tak mi spuchły, że nie mogłam włożyć w buty. Teraz mały mi się wypina i mam przepowiadacze co jakiś czas.
#1405 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Watpie bo wg doktorki to sie tu szybko nie zanosi na porod Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1407 |
Zakorzenienie
|
Muszę się Wam pożalić. Mój facet od początku w stosunku do Jaśka jest naprawdę kochany... przytula, głaszcze, całuje, kołysze ale robi to za krótko... Ja nie raz noszę Jaśka godzinami a ten potrzyma 15-20 minut i mi go oddaje albo odkłada do łóżeczka bo ON MUSI coś zrobić... ja nie muszę przecież więc mogę się dzieckiem zajmować cały dzień bez jakiej kolwiek pomocy z jego strony
![]() Druga sprawa to to że przyjechała dzisiaj do nas szwagierka (ta która poroniła) zastała mnie i Jaśka w kuchni, niby wszystko było ok. Nagle Jasiek zaczął płakać więc wzięłam go do pokoju obok a ta trzasnęła drzwiami i z płaczem wybiegła z domu a moja teściowa za nią. Nie wiem o co chodziło ale zrobiło mi się niesamowicie przykro... Przepraszam Was że truję ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Lineczka nie płacz ![]() Trzymam kciuki żeby w poniedziałek wypisali Cię do domu, albo żeby Nela postanowiła wyjść na świat ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1408 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() śliczny brzuszek! i wóz ![]() już myślałam że ktg płatne, ale widze ze jak sie nie ma wskazań.. dobrze że wszystko jednak ok! Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Witam wieczornie. Z humorem do bani. Wiecie co, mam załamkę. młody nie chce cyca w ogóle, przystawiam Go a on sie złości, płacze.. daje mu odciągnięte to wypluwa butelkę i to co "wypił" . Dzisiaj już nie dałam rady.. raz zagęsciłam to miałam koncert płaczu.. dałam zwykłe mm- zjadł całe 90ml i jeszcze się "oblizał" Nie wiem o co chodzi, cały dzień z tym walczę. Mleko mam takie dość przeźroczyste.. jakby zmieszać pół szklanki mleka 1,5% ze szklanką wody.. niby moze takie być, ale on Go nie chce.. eh... poza tym musiał być cały dzień na tym mm bo inaczej by głodował. a mi tak strasznie przykro. Zastanawiam sie czy to ja cos zjadłam, ale nie.. przecież ja prawie nic nie jem, wiec na pewno nie zaszkodziłam, bo nie jadłam nic niedozwolonego. Piję tylko wodę, kawe zbożową i herbate laktacyjną.. NORMALNIE ręce i cycki opadają ![]() ![]() Poza tym usłyszałam dzisiaj b. niemiły komentarz na swój temat, a mianowicie, że mam brzuch jakbym nadal była w ciąży, że nic nie zgubiłam, i że mam taki zwis.. No nie powiem że mam płaski brzuch, ale kurde 131 cm też nie mam!! i tak sobie pomyślałam, ze zaczne ćwiczyć. Co prawda jestem 3 tygodnie po cc, ale stwierdziłam że czuje sie ok, nic mnie nie boli wiec spróbuje. I co?????? przez te 9 miesiący, prawie 10 co nie cwiczyłam ani nic kompletnie w tym kierunku to nawet nie umiałam porządnie brzuszków zrobić ![]() Beatko- w związku z tym że nie wiem kiedy KAcper zechce jeść moje mleko to musze mu podawać mm. czy do mm też dajesz jakieś witaminy? Czy to mleko AR jest jakieś gęściejsze? bo ja tego zagęszczacza uzywać nie bede bo młody mi tego nie chce pić w ogóle. z pozytywnych informacji- mały nie ma uczulenia również na ziajkę ![]() ![]() dobra, już nie marudzę... ![]()
![]() |
#1409 |
Zakorzenienie
|
Domii powiedz Damianowi ze chcez zeby Ci pomagal wtedy kiedy tego potrzebujesz bo nie dajesz rady sama i Jasiek to i jego syn wiec ma sie nim zajmowac..
Co do szwagierki.. Wiesz wcale jej sie nie dziwie ze tak zareagowala jednak przezyla tragedie.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#1410 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z kim leżysz na sali? Cytat:
![]() ![]() ![]() Informuję, że zafarbowałam odrosty, zrobiłam pedicure, peeling i maskę na całe ciało, więc już chyba mogę rodzić ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.