|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
|
6 | 9,38% |
| Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
20 | 31,25% |
| Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
|
7 | 10,94% |
| Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
|
19 | 29,69% |
| Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
![]() A czemu te X, czegoś chyba nie doczytałam
|
|
|
|
|
#1922 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Wiedziałam, że o czymś zapomniałam w moim wywodzie z wizyty rehabilitantki
Olek ma rozstęp na brzuszku..tzn. rozeszły mu się mięśnie, przez to, ze ma wzmożone napięcie i wygina się za bardzo w łuk to tyłu. Zauważyła to m.in. po takiej bańce na brzuszku. Mały musi teraz nosić elastyczne plastry takie jak sporotowcy, np. tenisiści, żeby to zniwelować. Po 5 dniach mamy mu je ściągnąć, 5 dni przerwy i pani znowu mu je założy na 5 dni i powinno wystarczyć. Miał dostać niebieskie, ale się skończyły |
|
|
|
#1923 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonku- Wierzę, że będzie dobrze. Wiem, że tracicie wiarę i siły, ale znajdźcie jej jeszcze troszkę dla Adasia. On potrzebuje was teraz silnych jak nigdy. Ja nadal będę się modlić i trzymać mocno kciuki.
|
|
|
|
#1926 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dla pieska,oby zastrzyki pomogłyCytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Taki mi smutno z powodu Adasia, mam nadzieje, ze on bardzo nie cierpi przez te wszystkei leki i co z nim lekarze robią |
||||||||||
|
|
|
#1927 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze zła jestem na siebie
|
|
#1928 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba jedno nie @ bo na tych kilka kolejkach sie skonczylo ... Ciekawe co to moglo byc
Maly spal 2h record jak na niego ...dostal wlasnie pierwszy dawke infacol....zobaczymy Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
#1929 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
myśle że organizm jednak potrzebuje dobrych kilku miesięcy żeby się ogarnąć![]() A mój pierwszy okres trwał...9 dni
|
|
|
#1930 |
|
Wtajemniczenie
|
Stawiam soczki! Misiu ma piękne 3 miesiące dzisiaj
STRAWBERRY masakra z tym mlekiem ![]() ROCKY mocne kciuki za pieska DZOAN brawo dla Olusia za 12! EN na pewno się uda. A Tomasz będzie grzeczny PERSE ![]() CYNOMONKI ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bawo Michałku, butla mleka dla ciebie 🍼
|
|
|
#1932 |
|
Zakorzenienie
|
CYnamonkowa: Przytulam bardzo mocno!!! Adasiu jesteś dzielny, silny i na pewno dasz radę!!
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi łeb pęka na zmianę pogody...
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1934 |
|
Zakorzenienie
|
Jakaś rozbita dziś jestem. kiepsko się czuję, martwię Adasiem... W ogóle jakoś do doopy...
|
|
|
|
#1935 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem czy jestem bardziej wściekła czy jest mi bardziej przykro. Całe podwozie mnie boli przez @, kaszel mnie dusi, mały od rana daje popalić, bo domaga się non stop publiki, a mój wspaniały TŻ poinformował mnie po przyjściu z pracy że umówił się z kolegą i wychodzi. A marzyłam by zajął się chociaż godzinkę małym, bym mogła zrobić coś dla siebie
On chyba myśli że jak siedzę w domu to oglądam cały dzień seriale i maluje paznokcie. Doszło do tego że 10 minut kąpieli jest dla mnie mega rozrywką, ba! relaksuje mnie sprzątanie kuchni. Dobra koniec żali, to pewnie hormony ![]() -------------------------------------- Rocky zdrówka dla pieska dla Cynamonków i LemurkówDzoan nasz też ma coś z mięśniami na brzuchu, ale nie musimy takich plasterków nosić. Ptyś ma w ogóle jeszcze noworodkową klatkę piersiową. Mela to nie tak daleko mieszkasz jak myślałam. Sammi odezwij się robimy zlot łódzkich mamusiek ![]() Kejt piękny synek- polubiłam fotkę już rano na Instagramie ![]() --------------------------------- W Piotr i Paweł jest fajna promocja Hipp- 2 słoiczki kosztują 4,79 zł, a herbatka z jabłka i melisy 8,99 zł. Jest też nowy płyn do płukania dziecięcych ubranek i płyn do usuwania plam mojej ulubionej firmy Froch
|
#1936 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem przybita wiadomościami o Adasiu. Tż się wczoraj pytał: co nic nie mówisz o Adasiu? No to dziś mu przeczytałam ostatnie wieści...
Dziewczyny, niech mi ktoś wytłumaczy, czemu takie Okruszki muszą tak cierpieć??? Za co? Czemu nasze Cynamonki nie mogą normalnie żyć i cieszyć się, jak my kupami, bąkami, uśmiechami??? |
|
|
|
#1937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1938 |
|
Rozeznanie
|
witam Was cieplutko Mamusie i dzieciaczki
![]() Witam się przy okazji w nowym wątku(wiem,że już 60-ta któraś strona jest Podczytuję Was nocami przy karmieniach,mogę sobie podać rękę z domciatko i ita. Choć mój syn jest spokojny i ładnie śpi,to często je i chyba od czasu porodu tylko raz spał jednym ciagiem 5h!średnio je co 2h,często co 1h. Chciałam tylko napisać,że choć nie jestem osobą wierzącą( w boga),wierzę,że Adaś zwalczy wszystkie przeciwności losu,wszystko co funduje Mu los,szpital i debilny personel!!! Myślę o Was Cynamonki cały czas!!! ani przez chwilkę nigdy nie zwątpiłam,że Adaś wyjdzie w tego wszystkiego i tak jak planowałyśmy,pójdziemy razem na spacer i będziemy robili wszystko to,co robi każdy szary zdrowy człowiek! Przepraszam,że nie cytuję! Życzę wszystkim dużo zdrówka i gratuluję kolejnych tygodni,miesięcy! Piękne macie dzieciaczki Kochane,jak mi się udaje,to zaglądam tutaj z laptopa i podziwiam zdjęcia Waszych pociech ps. mam również pytanie techniczne do mam karmiących wyłącznie piersią: jak długo jedzą Wasze dzieci? mój przez osttanie kilka tygodni jadł po 5 min,choć często,ale spadł w siatce centylowej przez ostatnie kilka dni już jest lepiej 7,10nawet uda Mu się 12 min ssać.Pozdrawiam Was serdecznie i obiecuję poprawę,będę pisać częściej niż raz na wątek
|
|
|
|
#1939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rockyzdrówka dla Kłapouszka Nenizdrówka dla kindziorka Dzoandzięki za info. A co to za ćwiczenie Jelonek?? I z tym iksem Antoś też ma taką wypukłość u niego to od płaczu ponoć to jest przepuklina kresy białej, z tym, że nam lekarze kazali się tym nie przejmować na razie, że niby ma samo zniknąć, ale ja bym chyba wolała coś z tym robić np takie plastry nakleić niż nic nie robić. A co do NOP to u nas problemy z karmieniem Antosia zaczęły się właśnie po szczepieniu a w środę mamy ostateczny termin na pneumokoki i co ja mam robić??Dziś znowu wszystko poprzestawiane. Zostawiłam Antka z TŻ i pojechałam załatwić kilka spraw i problem w tym, że TŻ nie umie usypiać Antka. Tarmosić bawić się i owszem, ale jak mały jest z nim to nie śpi. Przez to zaburza mu się cały harmonogram dnia i efekt jest taki, że Antek od pół godziny już ma nocne spanie a własnie powinien być kąpany ![]() A i kupiłam to ubranko. Wygląda fajnie Cynamonki jak Adaś sobie radzi?? Poprawia mu się coś
|
|
|
|
|
#1940 |
|
Konto usunięte
|
Nie nadrabiam bo ńie mam czasu, przejrzalam tylko na szybko ze wzgledu na Cynamkonki..
Kochana Cynamonko - nie poddawaj sie, dzieciaki sa mega silne!!! Dam ci przyklad... Niedawno znajomym mojej siostry urodzil sie synek... W szóstym miesiacu ciazy... Wazyl 600 gram!!!??? Lekarze od razu mowili ze nie daja mu zadnych szans.. Za wczesnie, nic jeszcze do konca nie rozwiniete... No koszmar.... Ale mijaja dni i powoli powoli idzie ku dobremu... Malemu zaczely same dzialac nerki !! teraz czekaja na prace dalszych organow... Nosz cuda nad cudami sie z malym dzieja, naprawde, sami lekarse to sptwierdzaja.... Ale poczatku byly koszmarne... Wiec nie trac nadziei, nie poddawaj sie, Adas tez ma wieeelka wole zycia, walczy od samego poczatku, lekarze tez nie sa cudotworcami i nie zawsze wiedza co moze na 100%pomoc i jaka dawka, wiec dobrze to mowia szczerze... I probuja, probuja mu pomoc.. Katoliczka nie jestem, do kosciola nie chodze bo ńie jest mi potrzebny posrednik, ale wierze, mocno wierze w sile naszych mysli, uczuc i energii!!! Tak wiele ludzi wysyla w Waszym kierunku mysli, trzyma kciuki i modli sie !!! Musi byc dobrze!!! Musi!!! |
|
|
|
#1941 |
|
Zakorzenienie
|
Oj dziś Filip maruda... na zmianę pogody zawsze tak reaguje. ciężko mu zasnąć, więc dziś mniej spania
dobrze, że sobie wczoraj posprzątałam.
|
|
|
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
Lemurki: cieszę się że u was dobre wieści!! Niech Jaś szybciutko wraca do siebie!
|
#1943 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1944 |
|
Zakorzenienie
|
byli u nas tescie. wkurzyli mnie.
tesciowa od progu pyta kiedy mozemy dawac malej stale pokarmy, tz mowi ze od pol roku, a ona ze to niedorzeczne i glupie i ze cale pokolenia wychowaly sie na stalej diecie duzo wczesniej niz pol roku. skomentowałam tylko, ze moze od razu jej zmiksujemy kebaba i chińszczyznę i jej podamy. tz zartuje i mowi do tescia: to co zabieracie sare ze soba? a ten odpowiada , ze nie bo saa jej na "bloody poxy breast" w wolnym tlumaczeniu na pieprzonej, cholernej piersi az mi sie cisnienie podnioslo |
|
|
|
#1945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1946 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Maly spi, duzy wykapany bawi sie, tz wraca ze sklepu... Zmeczona jestem troche i kregoslup mnie nadal boli.. A caly dzien spedzilismy na dworze, spacerujac alejkami pelnymi spadajacych lisci ktore w promieniach slonca wygladaly jak złoto ... Autentycznie cos pieknego Ale w weekendy maly mi sie rozregulowuje... Rozjazdzaja mu sie jego pory.. Wiec jak zwykle troche marudzi, a tz sie pyta czy on zawsze tak... Wrrrrr |
|
|
|
|
#1947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1948 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
przytałam o cynamonkach i już nie mam ochoty nawet pisac. Cynamonku brak mi słów, nie bardzo wiem co mam napisać, chyba tylko tyle ze wciąż o Was myślę, trzymam mocno kciuki Co do tej babki mówiącej o szczepieniach, tej o której dzoan pisała - jestem przeciwniczka szczepien, ale skojarzonych - 3w1, 6w1 itp. Denerwuje mnie to, ze jako matka nie moge zaszczepic dziecka pojedynczo. Czy ktoś widział chociaz jedna osobę, która jednoczesnie choruje na 6 różnych chorób typu odra, swinka itp. W tym samym czasie? Malo prawdopodobne. Natomiast szczepionki sa wstrzykiwane tego samego dnia w tym samym czasie, czyli organizm ma do czynienia ze szczepem kilku chorob jednoczesnie. Kiedys bylo lepiej, ale oczywiscie firmy farmaceutyczne zwietrzyly interes i jest jak jest. Co do czkawki dziecka itp., to jest normalnie, ze dziecko ma czkawkę. Jesli pije wody plodowe to moze miec tez czkawke. Podobnie pozniej - przepona jest cwiczona. Ja jako osoba dorosla mam czesto czkawke, szczegolnie po jedzeniu, musze popijac bo inaczej w gardle mi jedzenie "utyka". Podobnie ze śliną, mój ma cieknącą, ale zdarza sie mu bąbelkować, nie czesto ale zdarza się. Nie dajmy się zwariować, bo zaraz okaże się, że każda z nas ma niedotlenione dziecko. To, że w ciązy dzieje sie cos nie tak. Np kobieta ma cukrzyce itp. to tylko świdaczy o tym, że zapewne w dobrej formie to juz przed ciaza nie byla, a ciąża jako stan szczególnie ciężki dla organizmu jedynie ujawnił pewne nieprawidłowości. Kiedyś też one były - tylko kto kiedyś zlecał kobietom tyle badań? Dlatego były ,,zdrowsze" ![]() Jeżeli ktoś ma nowotwór, a nie robi badań to jest ,,zdrowy". Tak to mniej więcej działa. Mój mały po kąpieli padł, nie chciał jesc, nie to ze ból brzuszka- po prostu był tak zmeczony ze zasnął momentalnie. Ostatnie karmienie było o 18:20, dam mu pospać troche i jak sam nie wstanie ok 23 to go zbudze, bo cycek mi pęknie. |
|
|
|
#1949 |
|
Zadomowienie
|
Domcia buraki jedne
Co do śliny to może i racja ale u noworodka nie u 2-3 miesięcznego dziecka. Robienie bąbelków to kolejna umiejętność, którą dziecko zdobywa. Następną będzie plucie. Czkawka to niedojrzałość układu pokarmowego. Po urodzeniu mój miał ją jako wcześniak non stop, a teraz raz na tydzień. A szczepienia też najchętniej robiłabym pojedynczo. Chociażby co tydzień ale jednak w odstępie czasu. No ale trudno. Szczepią tak na całym świecie to i u nas też. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mały własnie zbudził sie, nakarmiłam go i spi dalej, mój cycus jest mu wdzięczny ![]() Jak patrzę na Michasia to jeszcze bardziej mysle o Adasiu cynamonowej. Jakie mamy szczescie, ze mamy dizeciaczki przy sobie, rozwijają sie. Problem z karmieniem czy kolki to nic w porównaniu co przeżywa cynamonowa. Tak bardzo chciałabym, że wyzdrowiał. Najgorzej mnie wkurza to, że lekarze nie potrafią określić co mu jest. domcia wlasnie doczytalam i po prostu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:54.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

bawo Michałku, butla mleka dla ciebie 🍼

a w środę mamy ostateczny termin na pneumokoki i co ja mam robić??