|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 7,81% |
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
6 | 9,38% |
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
20 | 31,25% |
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
7 | 10,94% |
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
19 | 29,69% |
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
5 | 7,81% |
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1981 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Ruszam do karmienia i chyba spać... Nie można codziennie filmów do 3 nad ranem oglądać
![]() Pozdrowionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1982 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
MISIACZKA u nas po szczepieniu 6 w 1 Michał miał gorączkę. Ale dostał lek i przeszło. Gorączka była tylko raz. I nic innego się nie działo.
Miś śpi. Ja też idę spać. Tż mi zrobił przykrość. Śmiał się dzisiaj z mojego brzucha ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1983 |
Wtajemniczenie
|
No to chyba po spaniu ....masakra ...gdzie moze dzieki co ladnie i duzo spalo ...
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#1984 | |
Wtajemniczenie
|
Też dochodzę ostatnio do takiego wniosku
![]() Cytat:
A dla męża ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1985 | |
Rozeznanie
|
Pierwsze
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 01:38 ---------- Poprzedni post napisano o 01:32 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1986 | ||
Konto usunięte
|
U nas po 1 szczepieniu był płacz w tym samym dniu, a po 2 - senność, brak apetytu, masakra.
Tari ![]() ![]() I tak, oczywiście, on jest ciągle poszkodowany. Albo go coś boli, albo zmęczony.... Cytat:
Cytat:
![]() Tzn. ja samo kąpanie też sama, TŻ tylko przynosi wanienkę, podaje kremy, itd. A dzisiaj dałam radę i bez tego. Odciągam i idę spać. Po 1. karmieniu, Mały śpi. Cynamonki nieustannie w głowie... Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-10-27 o 00:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1987 |
Raczkowanie
|
Nareszcie mogę isc spac. Dzis chrzciny Justynki, wszystko poprasowane ogarnięte ja tez.
Dziewczynki zyczcie nam powodzenia żeby wszystko się udało. Na 9:30 mamy zdjęcia a o 12 msza. Czuje ze będą niezle jazdy bo imprezka na 22 osoby dorosle i 8 dzieci i jeszcze 2 maleństw ![]() En mam nadzieje ze u was tez już wsio ogarnięte zycze powodzenia ![]() Dobranoc.
#1988 |
Zakorzenienie
|
U nas po drugim karmieniu.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 01:37 ---------- Poprzedni post napisano o 01:32 ---------- Mój tz jest z małą drugą.noc. ja śpię w innym pokoju aby odpocząć. On woła mnie tylko na karmienie. Normalnie o☠☠☠☠☠☠☠ podziałal. Az sie nadziwc nie moge Haha. No nic ide dalej spac Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1989 |
Zadomowienie
|
Ja po drugim karmieniu ale mala wierci sie okropnie :-( czekam az zasnie i tak zastanawiam sie co zrobic z tymi szczepionkami... Caly czas mam dylemat czy szczepic na rotawirusy i pneumokoki ? Przegapilam Wasza dyskusje na ten temat, ale chcialam zapytac kto szczepil?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1990 |
Rozeznanie
|
Drugie.
Sent from my ST23i using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#1991 |
Wtajemniczenie
|
Po tam infacolu to zamiast lepiej to jest chyba gorzej ...maly budzi sie co god mimo ze je z butli....
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#1992 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Sent from my ST23i using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1993 |
Konto usunięte
|
Drugie, po pierwszym nie spalam wcale...
Ja szczepie na wszystko. Rota już mamy zaszczepione, teraz pneumo. A potem meningo, ale to później. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1994 |
Wtajemniczenie
|
MISIACZKA szczepienie było o 9:00. Natomiast gorączka zaczęła się o 16:00. Ale szybko minęła.
PERSE mój Tż dokładnie to samo. On jest najbardziej zmęczonym człowiekiem na kuli ziemskiej ![]() KATERIN powodzenia na chrzcie. Na pewno wszystko się uda ![]() DOMI super, że Tż się wykazuje. SYLWIA ja rota odpuściłam ze względu na refluks i ulewanie. Pneumo szczepilam już po 1 dawce jesteśmy 7.11 następna. A meningo pewnie też. A mój Tż mnie wkur... ![]() ![]() Michał zawsze budzi się o 4:00 na jedzenie, a przez zmianę czasu dzisiaj o 3:00. Normalnie dziecko ma taki rytm. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1995 |
Zakorzenienie
|
Trzecie karmienie u nas.
Ciekawe jak mała zniesie zmianę czasu. Czyżby czekała mnie pobudka o 5 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1996 |
Wtajemniczenie
|
Pierwsze karmienie. Jeśli będzie tak jak myśle po zmianie czasu to pośpimy jeszcze do 6:30, Maja zje i dospimy godzinke i wstajemy 7:30. No zobaczymy.
Jak narazie Maja zjadla i leźy u mnie na łóżku. Ciśnie kupsko, cholerka a tak bym poszła juz spać ![]()
![]() |
#1997 |
Zakorzenienie
|
Pierwsze.
Czytam Was, ale jakoś nie mam ochoty nic pisać. Często myślę o Adasiu. Jakiś ten weekend smetny. Neni, czuję się dobrze fizycznie. Brzuch zaczyna wyglądać jak po zwykłej przesadzonej opaleniznie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1998 |
Wtajemniczenie
|
A ja znow mam pobudke....dobrze ze napilam sie try lyki wena bo inaczej mlody by wygladal za oknem
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 05:08 ---------- Poprzedni post napisano o 05:00 ---------- Czy tos slyszal o krppelkach passiflora? Idea szukac info u wujka Google Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#1999 |
Zakorzenienie
|
U mnie pobudka z wiercenia próbuje uspokoić na raczkach
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 05:50 ---------- Poprzedni post napisano o 05:48 ---------- Ita No szukaj i daj znać co to. A ten napój to co ma w składzie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2000 |
Wtajemniczenie
|
Te krople to na problem ze seem 5 kropli na godz przed snem ...na razie odpuszam nie chce czyms takin faszerowac malego
Za to zainwestuje w olejek lawendowy co sie dodajesz do kapieli...aromaterapia... no coz tonacy brzytwy sie chwyta Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 06:09 ---------- Poprzedni post napisano o 05:59 ---------- Jeszcze znalazlam olejek melisowy co tez sie do kapieli dodaje ...znajoma mi pisze zebym dala normalie Melise do picia ale szczerze po pierwsze balabym sie dam Melissa takiej malenstwu a po drugie nie chce go faszerowac takiej rzeczami bo sie przyzwyczai i potem jak bedzie juz naprawde zle to nic mu nie pomoze zasnac Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
Xawery mały zbój ale mój - 24.03.2010 Leon kochany klusek - 22.08.2013 Edytowane przez ita83 Czas edycji: 2013-10-27 o 05:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#2001 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2002 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olejki moga uczulac wiec uważaj bardzo jak ich używasz i wpierw zrób dobry research o danym olejku ![]() U mnie makabra. Nic nie pisze bo nie mam humoru z powodu Adasia i tego tez,ze sie nie wysypiam za bardzo ![]() U mnie to zawsze jak nie sraczka to urok. Wczesniej mały chodził spać o 23, ale spał do 4rano czasem 5. Teraz chodzi spać juz o 19 jest mega marudny i pada jak mucha. Za to karmienia sa co 2 -2,5h ![]() Im bliżej ranka tym wydaje mi sie , ze czesciej go karmie. Nie wiem ja chyba naprawde zaczne chodzić spać o 20 bo nie widze innej obcji. Bo mały potrafi sie w środku nocy miedzy 4-6 obudzić i w doopie ze spaniem, a ja zombie próbuje go usypiac na sile. A teraz najlepsze. Jak on tak chodzi spać o 19 to po przedstawieniu czasu bedzie chodził spać o 18stej czyli 17 bede musiała go kąpać ![]() Dobrze ze kapie go co dwa dni bo bym chyba sepuku strzeliła. Do tego ostatnio jak po kp odkladam go do lozeczka to rzuca sie ziomuś jak g w trawie ![]() ![]() Domi - Twoj tesciu to jest taki moron , ze masakra. Mam nadzieje, ze nie pozostalas mu dluzna. Ja oglądałam kiedyś na TVN style taki program o kp w UK i taka jest tam dyskryminacja, ze w szoku byłam naprawde co Ci ludzie wygaduja np., gościu gada, ze kp jest wyluzdaniem , obrzydlistwem itd. Szczyt idiotyzmu. Poprostu masakra z makabra ![]() Neni, Rocky - oby Wasze zwierzaki doszły do siebie ![]() Gratki nowych tygodni i miesięcy ![]() Aha i moj mały zbój obrocil sie dzis z brzuszka na plecki ![]() Dotka - ja tego księdza to bym sie bała i na zaktystii z nim sama nie została. Boże widzisz k nie grzmisz ![]() Katerine- obyć nie miała bólu głowy,ale przednia imprezę ![]() En- mam nadzieje, ze u Was Chrzciny sie udały. Musisz zdać relacje jak teściowe sie zachowywali, o ile przyszli. Spadam składać ubrania. Tz niedługo wraca.
![]() |
#2003 |
Zakorzenienie
|
U mnie znow pobudka i karmienie
Dupa, zmęczona jestem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ---------- Samanta Ja chodzę o 20 spac, albo jak tylko sara zasnie , bo wiem że za dwie godziny bede wstawac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2004 |
Zakorzenienie
|
Do doopki z ta zmianą czasu.
![]() ![]() |
![]() |
#2005 |
Zakorzenienie
|
Drugie.
U nas pada. Dziś wracamy do domu, koniec gościny. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2006 |
Zakorzenienie
|
Mi się podoba
![]() Normalnie moje Dziecko od godziny by już nie spało ha ha ha ha ![]() Dzoan nas natchnęła byliśmy wczoraj na basenie ![]() Zdjęcia pierwszej jakości bo Tatuś robił ![]() Młody był najpierw troszkę zdziwiony szczególnie jak zobaczył te dwie foki w śmiesznych czepkach aha ha ha ah a ale później uśmiech od ucha do ucha ![]() ![]() A na koniec gratis- pieluchy wielo- mają wiele zastosowań ![]()
#2007 |
Zakorzenienie
|
w sumie juz wstałam, bo Sara zaczęła kupę robić i się uśmiechać, to nie będę już jej zmuszac do spania dłużej.
całą noc nie spała, to pewnie i teraz też nie zasnie hhahaha ![]() witam z rana, przestawiłyście zegarki juz? jakie plany na niedziele?? rosółek i schabowy?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2008 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43445089] Tzn. ja samo kąpanie też sama, TŻ tylko przynosi wanienkę, podaje kremy, itd. A dzisiaj dałam radę i bez tego. [/QUOTE] Ja zawsze kąpię sama bo Tż w pracy w porze kapieli ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Margosia__ Czas edycji: 2013-10-27 o 06:38 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2009 |
Zakorzenienie
|
Domi- plany? Kościół, spacer, obiad, może kolejny spacer, ogarniecie salonu, bo jakoś go nie ogarnęliśmy wczoraj.
![]() ![]() |
![]() |
#2010 |
Zakorzenienie
|
Domi- ja bym nie mogła iść spać o 20. Nie ma takiej obcji. Jak bym sie obudziła na kolejne karmienie to bym do rana juz nie spała. Juz taki typ jestem
![]() U mnie zmiana czasu dopiero za tydzień ![]() Margos- super Piotrek sie prezentuje w wodzie ![]() ![]() A w pilotce w ciapki wyglada bosko ![]() I jak Ci idzie pieluszkowanie wielorazowe? Ja juz obczailam co i jak i chyba za miesiąc sie zbiore za to. Jedziesz tylko na takich pieluchach? Tz wrócił. Czas spać. Dobranoc ![]() ---------- Dopisano o 02:45 ---------- Poprzedni post napisano o 02:42 ---------- Mela - ![]() ![]() Margos - tez kapie zawsze sama. Nawet jak Tz jest to on co najwyżej moze se popatrzeć ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.