|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Nie śpię od dwóch godzin "bo przeciez tyle jest do zrobienia"
Ale za to ten wschód słońca w nowej kuchni
Edytowane przez perfuzja Czas edycji: 2013-10-27 o 06:42 |
|
|
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
A dziewczyny pytanie mam - Jak wyprac materac gryczano - kokosowy ?? Albo jak go odświeżyć? ?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#903 |
|
Raczkowanie
|
Brzuch mi twardnial wcześniej ale nie tak regularnie. Raczej cały i wysoko niż przy wzgorku. Czułam jak macica się zaciska wokół dziecka ;( ogólnie mi jest lepiej, dali drugą kroplówkę i zastrzyk, brzuch miękki. Pielęgniarka mnie zestresowala że wypuszcza mnie dopiero we wtorek ;/ nienawidzę szpitali ale jak trzeba to trzeba . Dzieć się rusza
dziękuję za miłe słowa i wsparcie dziewczyny ;* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ---------- Cytat:
|
|
#905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie ma jakiegoś spraya do dezynfekcji czy coś takiego? ? Bo to uzywka o chciałabym jakoś go odświeżyć... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2013-10-27 o 07:11 |
|
|
|
|
#906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokrowiec na pewno możesz kupić nowy. Gdybys znalazła gdzies wystarczająco dużą zamrazarkę, mogłabys go przemrozic, powinien to przeżyć spokojnie, a -20 wybije wszystko co syfne.
|
|
#907 |
|
Rozeznanie
|
Wiatam sie po zmianie czasu!!
Dzic sie nawet wyspalam - 7 godzin i tylko 2 wycieczki do wc Mala jak zwykle spokojna w nocy - mam wrazenie ze jest leniwa jak jej tatus: noc jest od spania i budzi sie dopiero ok 9-10. Oby po porodzie bylo tak samo (choc watpie) ![]() sadlaczyca - wspolczuje i trzymam kciuki. ale wiesz, niech Cie trzymaja tam do wtorku, albo i dluzej, byle tylko wszystko sie uspokoilo!! glowa do gory Kurcze, mi tez brzuch czesto twardnieje, ale szybko przechodzi. dzis bede go obserwowac - zapisze sobie godzine i czas trwania takiego stanu i zobaczymy jak czesto sie to pojawia. zazwyczaj mnie bierze wieczorem (mysle ze ze zmeczenia), ale przy mojej skracajacej sie szyjce, to lepiej uwazac. Jeszcze 10 dni i mam to trzecie usg (i badanie szyjki, zeby porownac z ostatnim razem - mam nadzieje, ze bedzie ok, bo za 2 tygodnie mam wazna rodzinna impreze, a lekarz powiedzial ze jak za bardzo sie szyjka skrocila to zamiast na ta impeze, to pojade do szpitala ![]() Milego dnia 'ciezaroweczki'
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
Senira:
zdejmij pokrowiec, materac posyp sodą oczyszczoną i po chwili ściągnij odkurzaczem ![]() A jak nie możesz ściągnąć pokrowca, to posyp pokrowiec. Co do używania sprayu, to są tego typu rzeczy, czy np. vanish w proszku do dywanów, ale bałabym się stosować na materac dla dziecka.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-10-27 o 07:59 |
|
|
|
#909 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry już w lepszym nastroju, ale niestety z bólem gardła.
Popsikalam tantum werde , chyba mi nie zaszkodzi?? Dziewczyny jaki materac kupic. Pamiętam że "gryczany kokos" niby, ale ostatnio pan w sklepie mi mówił że kokosowo piankowy a już najlepszy lateksowy ? Co wy na to? Pomóżcie ![]() Marzy mi się na sniadanko jajecznica robiona przez męża, ale śpi oporowo i nie daje się przekonać nawet burczeniem moich jelit.... |
|
|
|
#910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie ostatnio trzymali standardowo 4 dni, mimo, że wszystko było w porządku.
|
|
#911 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
Cytat:
Zdrówka ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
też tak mam choć wczoraj był OK. Zauważyłam że nie mogę za szybko chodzić i długo siedzieć na krześle- muszę się porozciągać w półsiadzie lub położyć i przechodzi. Może w naszych brzuchach robi się ciasno i już teraz będzie takie uczucie naciągniecia
|
|
|
#912 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam w nowej strefie czasowej
![]() Melduję ze noc przespana, śniadanie zjedzone, poranne kopniaki zaliczone ![]() Teraz się szykuję i jedziemy do budowlanego po farby do malowania ścian Lenka ma już poddaszowe belki pomalowane w pokoju, zostały tylko ściany do pomalowania, dziś mąż skończy malować belki w sypialni i salonie...bo w garderobie zabudowaliśmy...więc zostaną same ściany do pomalowania i podłogi do położenia.....i będę mogła urządzać pokój Lenki i w końcu układać jej rzeczy i ciuszki ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
|
|
#913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potwierdzam- też to biorę bo mi gin i pani w aptece powiedzieli, że najlepiej się przyswaja
|
|
|
#914 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam dziś średni nastrój, pomimo, że wczoraj byliśmy w Ikei i kupiliśmy przewijak i gadżety dla Zosi (jeszcze rozwazam imię Hania;P).
Mój mąż poskręcał mebelek i wszystko wygląda super...jak cyknę fotki, to wrzucę ![]() Mój mąż chodzi spać ok. 21.30-22, a dla mnie to dopiero początek wieczoru...ale on nie rozumie, że skoro ja poszłam spać po północy, to z chęcią nie wstawałabym razem z nim o 7, tylko bym pospała...więc zwlekł mnie z łóżka, mamy iść na krótki spacer na grzyby na naszą przyszłą działkę(przyszłą bo czekamy na decyzję teściowej)...a tak w ogóle, to mąż wczoraj pokłócił się ze swoimi rodzicami...uważam, że ma rację, ale i tak nie lubię takich sytuacji. A o 13 umówiliśmy się ze znajomymi do zoo w chorzowie, ale ja chyba nie dam rady, zwłaszcza, że ten brzuch mnie tak bolał ostatnio, a głupio mi odmówić, mój mąż od piątku chodzi już bez kul i świat by chciał zawojować...ja mu nie chcę przykrości zrobić, ale aż płakać mi się chce ze zmęczenia...nigdy tak nie miałam, zawsze to ja byłam ta silna i wysportowana i zastanawiam się co się musi stać (oprócz tego , że mam permamentną zadyszkę i wielki brzuch), żeby w końcu bez tłumaczenia się móc się wyleżeć....i boję się odpowiedzi... No to się wygadałam....Wiem, pewnie czytacie to ze zdziwieniem, ale to taka dziwna sytuacja...Mój mąż pomiędzy operacjami, których miał już mnóstwo zawsze ma taki przypływ energii. Wiem, że czekają go następne, więc nie mam serca teraz odmawiać mu spaceru, wycieczki itd. trudno to zrozumieć i mnie, ale tak to juz między nami jest...a dochodzi do tego fakt, że ja jestem strasznie zażarta i nigdy sobie nie folguję....ale chyba w końcu trzeba będzie....
|
#915 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko czy to się opłaca bo nowe z tego co wiem nie są specjalnie drogie---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Cytat:
ooo jajecznica już chyba wiem co zjem ![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- tak siedzę i patrzę na te ubranka od koleżanki i ogarnia mnie po woli panika... to jeszcze TYLKO 3 m-ce i wszystko wywróci się do góry nogami! Co to będzie? Jak to będzie? Tyle pytań bez odpowiedzi... Jak tak lubię mieć wszystko przemyślane i obmyślony plan na każdą ewentualność a tu dupa- nie jestem w stanie napisać scenariuszy Jeszcze mi wczoraj nagadali, że powinnam kota eksmitować do innego pokoju i zamykać ją bo co to będzie jak dziecko będzie. Odpowiadałam że nic nie będzie bo co ma być ale ziarnko niepewności zasiali.... Wiem, że to głupie ale wpadam w jakąś psychozę i lęki nie wiem czy to hormony czy co ale zdecydowanie nie jest to przyjemne. Mój mąż mówi żebym za dużo nie myślała i na pewno wszystko się ułoży i nie będzie tak źle ale ja mam takie czarnowidztwo zawsze no to się wywnętrzyłam...
|
|
|
#916 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#917 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tutaj też kilka wskazówek: http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/dom/domowe-s...121_32242.html hmnm tak sobie pomyślałam, że chyba najlepiej będzie zapytać panie w żłobku, przedszkolu jak i czy w ogóle czyszczą te materace, na których śpią dzieci. Albo w szpitalu. |
|
|
|
|
#918 |
|
Rozeznanie
|
Sadlaczyca, a jakie leki dostałaś? W sensie ze juz dwie kroplowki magnezu i co jeszcze? Wiesz jaki zastrzyk dostalas? Nie przypadkiem proluton? Trzymaj sie dzielnie, bedzie dobrze:-*
Agoola, ja tez uwazam ze nie powinnas nic robic ponad swoje sily. Jestes odpowiedzialna teraz glownie za swoje dziecko... Jakies wypady do zoo moga poczekac, a tz super ze ma duzo sily ale moze przeciez ja spozytkowac na inne cele, np.na cel przygotowania sie do narodzin dziecka ![]() A u mnie dzis z humorem jest lepiej. Ogolnie doszlam do wniosku ze teraz jak miewam jakies stany zdenerwowania to nie mam gdzie sie wyładować, przed ciaza moglam sobie pobiegac, pocwiczyc, posprzatac a teraz tylko leżę w łóżku... Ale zawzielam sie i leze, wstaje tylko do wc albo na jakies mycie, czy do lekarza. Pocieszam sie ze do konca nie zostalo tak duzo, a sa kobiety co leza od samego poczatku i jeszcze nie moga wstac do toalety... Dzis tz robi pizze domowa, z szynka, pomidorem, papryka, serem... Mmm...
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#919 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja z rana
![]() pogoda piękna, a humor u mnie pod psem a jeszcze mąż jedzie na mecz wyjazdowy (po raz pierwszy od kilku miesięcy, a sam to już od prawie dwóch lat, więc go nawet namawiałam, że jak chce niech jedzie) ale teraz czeka mnie kiepski, samotny dzień...Cytat:
Cytat:
oczywiście, że powinnaś sobie pofolgować i może porozmawiaj z mężem, że potrzebujesz zaopiekowania! jasne, że kłótnie z rodziną nie są miłe, też wiem coś o tym, ale najważniejsze że oboje wiecie, że macie racje! a co do spacerów... no cóż, naspacerujesz się z wózkiem, ja bym nie szła, a jak pójdą do zoo, to może się prześpij? --- no i wklejam swoje typy do wyprawki: http://allegro.pl/wyprawka-niemowlec...651008156.html bardziej mi się podoba, ale podejrzanie mi wygląda jakość materiału albo: http://allegro.pl/wyprawka-niemowlec...633626223.html ale tak naprawdę do żadnej nie jestem przekonana (
Na tak wiele rzeczy nie mamy wpływu... Edytowane przez ejani Czas edycji: 2013-10-27 o 09:09 |
||
|
|
|
#920 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za pomysły: ) najprawdopodobniej kupie nowy pokrowiec a sam materac wezme ta soda i wywietrze go .
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#922 |
|
Rozeznanie
|
właśnie oglądam dzień dobry tvn skrót "kobieta na krańcu świata" o porodach w Sudanie ...wywiad z Martyną... masakra
o 11 cały program. Polecam 90% rodzi w domu 10% ma szczęście w "szpitalu" umieralność noworodków jest ogromna. 30 minut porodzie opuszczają szpital. |
|
|
|
#923 | |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry,
sadalczyca dobrze, ze pomalu wszystko sie normuje. Juz niedlugo bedziesz w domku ![]() senira fajna pisanke Ci mąż zrobil ![]() Cytat:
Dzisiaj w nocy stwierdzilam, ze chyba cos ze mna nie tak, ze jakos tak wiecej obaw teraz mam co do macierzynstwa.... Oczywiscie kocham to malenstwo i zrobilabym wszystko dla Niego, ale przeraza mnie wizja "uwiazania" juz tak na cale zycie praktycznie, czy sobie poradze z takim maluszkiem, potem z wychowaniem, jak bedzie starszy i w ogole... Im blizej terminu, tym wiecej jakis lęków mam ![]() ![]()
Edytowane przez Le La Czas edycji: 2013-10-27 o 10:18 |
|
|
|
|
#924 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
To kogoś mogą bez sensu trzymać,a dla kogoś potrzebującego może nie być miejsca... Kacper uwziął się na mój system nerwowy. Od wczoraj bardzo mało się rusza. Rzadko i bardzo delikatnie. Staram się nie panikować. Mąż mi powiedział "no a co ty chcesz,sama też cały dzień nie biegasz"
|
|
#925 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do magnezu to nawet się nie liczyłam z tym, ze mogę go nie przyswajać. Ja już nie przyswajam żelaza... jutro ide do gina na 12 i w przeciwieństwie do lekarzy ze szpitala z nim można pogadać... |
|
|
|
|
#926 |
|
Zadomowienie
|
Dzien Dobry. Magnusia, wszystko będzie dobrze. Dopóki nie skończą 14-15 lat. To piękna lekcja, trwa ładnych parę lat
a później, kiedy wydaje Ci się, po tych paru latach, ze wszystko ogarnelas, Twoje dziecko postanawia się wyprowadzić i zostawia Cię sama. I tak jak teraz trudno Ci sobie wyobrazić jak to będzie z dzieckiem, tak później trudne do wyobrażenia będzie, ze Twoje dziecko nie wróci na noc dzis, ani jutro ani pojutrze, bo już tu nie mieszka, ze nie przyjdzie po szkole do domu, bo mieszka w innym mieście (daj boże nie państwie).. dzieci przychodzą do nas na określony czas, my uczymy ich czegoś, ale później one uczą nas... I trzeba się cieszyć, ze zostało nam to dane.. a te 18 minie miiiiiiigiem.... Moj syn kończy jutro 18 lat, a przecież dopiero niedawno widziałam te piękne kasztany na porodowce... I wiem, ze kiedy słyszę od innych, ze to świetny młody człowiek, to chyba jednak zrobiłam dobra robotę, choć na pewno popełniłam wiele błędów, o których zresztą teraz rozmawiamy z synem..i mogę sobie obiecywać, ze przy Joszku ich nie popelnie moze i nie, popelnie inne, tak to już jest...No, ale się wygadalam przy porannej kawie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Milka, ja 76 :screwy: ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#927 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Oj nie byłabym taką optymistką. Dla wielu dzieciaków w tym wieku zaczyna się burzliwy okres,próbowanie różnych rzeczy: papierosów,alkoholu,narko tyków,seksu,nawiewanie z domu. Ja tam przygotowuję się na najgorsze,chociaż po cichu mam nadzieję,że mnie to ominie... A... no tobie wlaśnie o to chodziło. Bo ja przeczytałam po łebkach i tak to jest
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2013-10-27 o 10:30 |
|
|
|
|
#928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak sobie myślę, że to chyba każdą kobietę dopada- lęk przed nieznanym i to nieznane, którego nie da się odwrócić lub uniknąć, uciec przed tym.Masz doświadczenie mając dorosłego syna (łałłłłłłłłłłł jestem pod wrażeniem, że takiego dużego chłopaka już masz). Laski ja '77 ale z końca roku więc zawsze tłumaczę sobie że trzeba liczyć miesiącami a nie rocznikowo ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
no to już po spokoju ducha ale Gosia- masz rację choć znam przypadki takie jak opisałaś i zupełnie odwrotne. Mam nadzieję, że tak wychowam syna i wpoję mu takie wartości, że ominą mnie tego rodzaju atrakcje
|
|
|
#929 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
a resztę powoli sobie ogarniesz.Cytat:
![]() Pazerna ciężarówka rzuciłam się na jadło i nawet nie pomyślałam, by się z kimś podzielić .Cytat:
Myślę, że pora byś zaczęła. Pamiętaj, że teraz powinnaś robić wszystko, by dziecko urodziło się zdrowe i w terminie. Oboje odpowiadacie za nowe życie, nie tylko za siebie. Nie powinnaś się narażać na nadmierne zmęczenie, a takim mógłby okazać się spacer po ZOO. Odpuszczanie sobie czegoś to wyrzeczenie, ale chyba rozsądne i uzasadnione, zwłaszcza, że czujesz się zmęczona |
|||
|
|
|
#930 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
No ja też mam taką nadzieję,ale często właśnie też dzieci "z dobrego domu" się buntują. I wiele zależy od towarzystwa w jakim dziecko się obraca. Ja to zawsze wybierałam te najgorsze opcje i w młodości wiele błędów popełniłam. Ale w sumie chyba na dobre mi to wyszło.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.

sent from iphone
dziękuję za miłe słowa i wsparcie dziewczyny ;* 

czesto mam..
16.06.2012 

już chyba wiem co zjem 
a jeszcze mąż jedzie na mecz wyjazdowy (po raz pierwszy od kilku miesięcy, a sam to już od prawie dwóch lat, więc go nawet namawiałam, że jak chce niech jedzie) ale teraz czeka mnie kiepski, samotny dzień...

no to już po spokoju ducha