|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kaczuszka rozwaliłaś mnie totalnie! ![]() Jagoda mnie niestety nie przekonałaś, dla mnie to nadal brednie.
![]() |
#4352 | ||
Zakorzenienie
|
[QUOTE=kasiam187;43444079]
Cytat:
MOże spóbuj tak jak tu dziewczyny pisały, kup jej soczek w kartoniku ze słomką na początek naciskaj tak by leciało przez słomkę, może jak załape że tam jest coś pysznego to sama zacznie ciągnąć Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ale dyskusja tu wczoraj była. Jagoda nie wiem czy specjalnie wogóle wróciłaś na wątek by namieszać i stworzyć niefajną atmosferę ale lepiej nam było bez Ciebie na wątku,. Kasiam mam ten sam problem,już tyle razy próbowałam Zuzię nauczyć pić przez rurkę i jak na razie nie udało mi się. Dzisiaj pobudka o 5,wiedziałam że tak bedzie po zmianie czasu. Aga ton prześlij mi nr konta i dane do przelewu za mleko oraz kwotę. ![]()
#4354 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() No wlasnie kobieto! ![]() ![]() ![]() Kaczuszka ojj uśmiałam się ![]() Jagoda brak mi słów,dziecka nie ustawia się na godziny! Zadaniem matki jest zaspokajanie potrzeb dziecka TYLKO to! Ja mam dwójke dzieci z którymi tez większość dnia jestem sama ale moje dzieci wstają kiedy chcą! Nie mają jakiś rytuałow. Śpią w nocy zazwyczaj grzecznie i spokojnie i bez tresury mój 3,5 roczny syn sam nauczyl się zasypiać i przesypiać noce,wcale nie musiałam go szkolić! I nie było to w wieku 3 lat ![]() Podsumowanie mojego męża :niech zmieni psychiatrę,bo ten ja oszukuje ![]() ![]() ![]() Jagoda nie wiem po co tu przylazłaś ale weź już wyleź,co? Bo pasujesz tu jak wół do karety. Dzień dobry! My już po weselichu,bylo fajnie i pobawiliśmy się w końcu ![]() Na poprawinach było gorzej bo dzieciaczki były z Nami i Fabiś to Mami Cyc jak nie wiem co ![]() a później jedziemy do Teścia na obiadek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4355 | |
Zadomowienie
|
[QUOTE=jagoda9283;43443895]A Twoim zdaniem na czym polega skupienie się na dziecku?
Ja myślałam że na tym by dziecko było najedzone, wyspane, czyste, żeby się z dzieckiem pobawić, wyjść na spacer, poczytać książki, uczyć prostych czynności i porozumiewania się, dbanie o zdrowie. ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
Nie moja droga, Twoje dziecko jest nieszczęśliwe bo nie jest wyspane, a nie jest wyspane bo mamusia budzi na sniadanki albo późną kolacje, nie jest najedzone tylko przejedzone, bo mamusi nie obchodzi że dziecko już nie chce jeść, ma wpierdzielić tyle ile w książce napisali, a przez to wszystko zdrowa (nie mówię że fizycznie, ale psychicznie z pewnością) nie jest, skoro ktoś tak małemu dziecku narzuca sztywne ramy, zaburza jego naturalny rytm ![]() NA TYM ŻE TO DZIECKO REGULUJE SOBIE PORY SPANIA, JEDZENIA, AKTYWNOŚCI I TO DZIECKA MA BUDZIĆ CIEBIE A NIE TY DZIECKO! Widocznie nie dorosłac do roli matki, a skoro tak to trzeba bylo pomyśleć o psie, wtedy moglabys go sobie tresować według schematów i wypowiadać się na forach weterynaryjnych gdzie na pewno byłabyś jednym z lepszych specjalistów od tresusy ![]() Bo byłaś zmęczona?? Dziewczyno czy Ty wiedziałas na co się piszesz?? czy miałas obrazek grzecznego bobaska kktóre będzie spalo, jadło, srało o jednej i tej samej porze?? bo to właśnie próbujesz zrobić z dziecka i widocznie Ci się udaje, tylko nawet nie chce myśleć jak to póxniej się odbije przeciwko Tobie, dziecko nerwowe, zestresowane, z totalnym brakiem zaufania do matki. ![]() Nie dawalaś rady bo dziecko nie spało w nocy? pamiętasz jak się wtedy czułaś? to tak właśnie czuje się teraz Twoje dziecko wybudzane regularnie o 7 rano, ja ☠☠☠☠☠☠☠e roczne dziecko... Wy to tam laski pikuś- ja to jestem wyrodna! Zośka chodzi spać o której chce i wstaje o której chce, je kiedy chce- matko jedyna!! wczoraj nie zjadła prawie nic przez cały dzien bo nie miała ochoty a mimo to dzisiaj jeszcze śpi i jakos nie umarła z powodu tego że nie dostała wczoraj obiadu o stałej porze! (a może lepiej pójde sprawdzic czy oddycha co?? ![]() Nie wiem czego oczekiwałam pisząc tu o swoich metodach? jest tutaj pelno doświadczonych mam które wychowały nie jedno i nie dwoje i skoro ktos taki tłumaczy Ci krowie na miedzy że coś dla dziecka jest złe to ja bym się na Twoim miejscu zastanowiła czy faktycznie warto w to brnąć. Ty nie robisz tego dla szczescia i wygody dziecka- Ty robisz to dla swojego szczęścia i swojej wygody i nie udowodnisz ze jest inaczej. Ja ☠☠☠☠☠☠☠e.. TRESOWAĆ dziecko ROCZNE .. a od dziś swoją tresure musisz zaczac od nowa.. zegarki się przestawiły.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a tak w ogóle to cześć dziewczyny ![]() Dawno nic tu nie pisałam ani nawet przyznam się nie zaglądałam, ale chyba czas powrócić ![]()
![]() |
#4356 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny proponuję dajmy już spokój, mam nadzieję tylko, że Jagoda pomyśli nad tym aby nie budzić dziecka, przemyśl to, naprawdę
![]() U nas zęby, Mai wychodzi na dole chyba 4, co prawda nie ma jeszcze dwójek na dole ale co tam ![]()
#4357 | ||
Zakorzenienie
|
[QUOTE=jagoda9283;43443735]Nie nudzi mi się. Nie oceniaj innych poprzez własne pryzmaty.
---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
Dziecko nie było planowane, ale zostało przyjęte z wielką radością i z całym "pakietem" wad i zalet. Już w ciąży byłam przygotowana na to, że przez najbliższe lata nastanie nowy porządek w naszym życiu. I to ja tu jestem po to, by obserwować dziecko i dostosować się do jego potrzeb. ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Ale dziewczyny, trochę wyluzujcie, bo już przesadzamy z tą nagonką na Jagodę. Owszem, to postępowanie, o którym pisze Jagoda, nie jest najlepsze dla dziecka, ale chodzi o to, żeby skutecznie uświadamiać inne mamy - a nie na nie najeżdżać!!! Jagoda, przepraszam za niektóre wpisy. Mam nadzieję jednak, że niektóre posty, zasieją w Tobie ziarno niepewności, co do Twojego postępowania. (Np. Budzenia na śniadania lub karmienie "na śpiocha") |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4358 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Otylka coś nam daje ostatnio popalić ![]() ![]() ![]() Dajcie już spokój dziewczyny! Po co się tak nakręcać skoro ani jedna ani druga strona nie nie da się przekonać? Skoro Jagoda uważa, ze budzenie dziecka o 7 rano jest ok to dobra, niech sobie budzi, waszego dziecka nie budzi ![]() A jak widać Wasze argumenty kompletnie do niej nie trafiają ![]() ![]() Angel a co to za praca w tym hm i pko? W hm rozumiem jako sprzedawaca a w pko? Trzymam kciuki żebyś się gdzieś zaczepiła ![]() PS. Ale nam frekwencja skoczyła ![]() Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-10-27 o 09:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4359 |
Zakorzenienie
|
Myślę dziewczyny że należy treserkę ignorować. I tak nie czyta co piszemy, bo kwestię skupiania się na dziecku miała wyjaśnioną jak przedszkolakowi a nadal nie rozumie.
To jej dziecko, jej smycz. Szkoda malutkiej, ale no nie zbawimy jej. A może to jakiś troll, który próbuje tu jakąś skisłą atmosferę wprowadzić. Wpada po 1,5 roku i zaczyna mącić. Na co? Po co? Jedyne logiczne wyjaśnienie - za dużo czasu, nuda. Także dajmy spokój i nie nakręcajmy tej chorej dyskusji. Co do picia z bidonu, Mati tez jakoś nie łapie. Muszę chyba mocniej nad tym popracować. Dziś będziemy się szkolić ![]() Gda na fb widziałam kwiatki i taki super kolaż ze zdjęć. Sami go robiliście? To znaczy każde zdjęcie jest osobno i poprzyklejane koło siebie? Czy w jakimś programie zrobiliście taki zlepek różnych zdjęć? Jaki to format ich jest? No super to wygląda. Też takie chcę. Kaczuszka mistrz ciętej riposty, racja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4360 |
Raczkowanie
|
Niektóre z Was przegięły pałę! Moje dziecko budzę rzadko bo zazwyczaj jest tak, że jak wstanę o 7 i pójdę zrobić sobie herbatę to ona mnie usłyszy i sama się budzi. Macie rację, spadam stąd bo przykro mi czytać takie rzeczy. Nie będę się zniżać do co niektórych poziomu, którzy uważają się za dojrzałe osoby a piszą takie rzeczy. Persona non grata ze mnie więc nie będę się pchać tam gdzie mnie nie chcą. Żegnam.
#4361 |
Zakorzenienie
|
Co do bidonu to jeszcze wydaje mi się że Ali nauka poszła tak łatwo bo zdecydowaliśmy się na bidon jeszcze w lipcu jak były upały i chciało jej się pić, więc jak raz zassała i załapała że tam jest soczek to dalej poszło błyskawicznie
![]() Początkowo wydawało mi się nierealne nauczyć dziecia picia przez słomkę, ale spoko, nasze dzieci są bardziej pojętne niż nam się wydaje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4362 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() Lena z bidonu też nie umie pić, w rurkę dmucha jak na świeczkę ![]() i też nie mam pomysłu jak to zmienić. |
![]() ![]() |
![]() |
#4363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4364 |
Zadomowienie
|
hej Laski my się zasmarkałyśmy ehhh
mam takie pytanie co myślicie o karmieniu 3 miesięcznego dziecka kaszą rosołem i bananem i sadzaniem na nocnik???
#4365 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4366 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() rozumiem, że ktoś znajomy wyczynia takie cuda ![]() A jutro Antek idzie do żłobka na parę godzin ![]()
![]() |
#4367 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze to muszę wykombinować coś podobnego, bo bardzo mi się spodobało. Cytat:
Rodzicom tego dziecka bym zasugerowała konsultację psychiatryczną ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też uważam, że dobrze jak dziecko ma jako tako zarysowany plan dnia, akurat co do kwestii budzenia zgadzam się z większością, w życiu bym Miśka nie budziła tylko z uwagi na śniadanie. Ale też miałam okres, że musiałam do niego bardzo często wstawać w nocy i nie mówcie, że każda w takiej sytuacji jest oazą spokoju i cierpliwości ![]() No dobra, temat widzę zakończony, ale ja nie miałam jak wcześniej napisać, a chciałam jeszcze dorzucić swoje 5 groszy ![]() Nie kłóćmy się ![]() No dobra, dzieć śpi to ja może szybko obejrzę sobie choć jeden odcinek PLL ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4369 |
Zakorzenienie
|
To jest aplikacja na telefon niestety...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4370 |
Zakorzenienie
|
rany boskie! No to dziecko to dopiero musi być nieszczęśliwe... O rodzicach nie wspomnę. Jak można posadzić 3 miesięczne dziecko????? Biedactwo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4371 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zdrówka dla Was ![]() a ja też mam pytanie ale o halloween? ![]() co sądzicie o tej tradycji? teraz jeszcze nie ale w przyszłości chyba chciałabym trochę z niej zaczerpnąć, np. wykrojenie lampionu z dyni, zrobienie upiornych babeczek... sama nie wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od 12 roku życia latałam przebrana po cukierki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4373 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, jeszcze jedno.
pytanie do dziewczyn, które robiły makaron z suszonymi pomidorami z przepisu After (swoją drogą jest on przepyszny ![]() ![]() czym mogę zastąpić te pomidory, pieczarki nie bardzo mi tu pasują, macie pomysł? wolałabym czymś je zastąpić zamiast po prostu je pominąć, bo wtedy będzie samo mięcho w sosie. ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- dużo zebrałaś? ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Teraz to już normalka - moje siostry co roku łażą na albo same wyprawiają halloweenowe imprezki. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4375 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u nas na wsi, by to nie wypaliło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4376 | ||
Zakorzenienie
|
No to lipa.
Ale coś wykombinuję ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie lubisz? Podobnie można z duszonym porem zrobić, tyle że bym sosu sojowego wówczas nie dawała. Z brokułami i wtedy też bez sosu. Edytowane przez tamlin111 Czas edycji: 2013-10-27 o 10:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4377 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-10-27 o 10:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4378 |
potworkowa
|
![]() e tam mistrz, ja sobie w kaszę dmuchać nie dam ![]() ![]() jeśli chodzi o Halloween, to ostatnio wpadły mi w oczy obrzydliwe ciastka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4379 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja tam chętnie bym schrupała takiego paluszka ![]() zapiszę sobie inspirację na później ![]() Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-10-27 o 11:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4380 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:55.