|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 | |||||
Mod-Śnieżynka
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Wg mnie słabszy
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
To nie odgniata ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2312 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Jantar był i w sumie jest dobrą wcierką, ale zmienili mu trochę skład więc może wywoływać np łupież. Możesz też wcierać kawę w skórę albo wymieszać kozieradkę z kawą. Dobra jest też woda brzozowa ale może bardzo wysuszać i podrażniać bo jest na alkoholu, jej głównym składnikiem jest właśnie alkohol. Cytat:
Dodawaj dodawaj ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2313 |
Raczkowanie
|
#2314 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ładne ![]() ![]() Kiedyś miałam co odgniatać po Bielendzie a teraz jakoś ile bym żelu nie dała to nie mam co odgniatać nie wiem od czego to zależy ![]() ![]() Cytat:
To chyba nie do mnie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2315 |
Rozeznanie
|
cuuuuda
![]() co robisz zeby były tak uniesione u nasady??? skręt masz piękny czym nawilżasz?? Pozdrawiam!
#2316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Floria, a gdzie go można najprędzej dostać? ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Dzięki ![]() Również dzięki ![]() Pytanko w przestrzeń: coś nawilżającego, jakaś maska z dodatkiem olejku czy coś w tym stylu, bo olejowania nie cierpię strasznie ![]()
![]() |
#2317 |
Przyczajenie
|
Witajcie,
postanowiłam zadbać o moje kręcone włosy po przygodzie z prostownicą, która trwała kilka lat ![]() poczytałam tutaj co nieco, wybrałam kilka kosmetyków i zaopatrzyłam się. Z włosów zmyłam silikony szamponem i ... na głowie zastałam kołtuny! Jakoś je rozczesałam, chociaż nawet odżywka bez spłukiwania niewiele pomogła, a wcześniej kładłam olej i odżywkę przed szamponem. Włosy się ponaciągały, a bardzo się starałam żeby tego nie robić. I nadal są troszkę poplątane ![]() Czytałam i liczyłam się z tym, że na początku będzie ciężko. Ale czy takie zachowanie włosów nie świadczy o tym że są zbyt zniszczone i dobrze byłoby podciąć? Jak sobie radzić z kołtunami? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2318 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Możesz do zwykłej maski czy odżywki dodać kilka kropli olejku potrzymać na włosach tak przez 30 min i dobrze zmyć, żeby przeciążenia nie było. Olejowanie jest fajne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2319 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A generalnie co uważacie o codziennym myciu czymś co zawiera SLS czy można i z jaką odżywką łączyć żeby nie szkodzić włosom tym? Postaram się zmienić na jakiś szampon dla dzieci, bo jednak myję prawie codziennie włosy ![]()
![]() |
#2320 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Olejek do odżywki - to bardzo dobry pomysł, jeżeli nie lubisz olejowania. Na przykład jojoba albo migdałowy. Albo na próbę najpierw kuchenne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2321 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Floria, mam kilka drogerii nieźle zaopatrzonych to może znajdę ten, lub podobny, który się nada
![]() ![]()
#2322 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo te szampony za każdym razem mogą wchodzić głęboko przez "luki" w osłonce włosa (naturalne odchylenia łusek, lub sztuczne, tam gdzie łusek po prostu brakuje), do warstwy lipidowej, i chcą ją emulgować, czyli niszczyć i robić kolejne uszkodzenia włosa. I wtedy to co nałożysz i odżywisz, to może w jakiejś części zostanie, ale mogą powstać nowe uszkodzenia w miejscach takich jak napisałam wyżej. Trochę błędne koło. Ja na razie eksperymentuję, ale slsa wyciągnę, kiedy osiągnę odczuwalny przyklap lub jakieś inne "niehalo" z włosami. Ewentualnie naprawdę minimalną ilość dołożę do odżywki, którą myję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2323 |
Zakorzenienie
|
Czyli jednak mycie odżywką? Chyba że posłuży mi jakiś z tych delikatnych szamponów dla dzieci
![]() ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- A co do efektu WOW to jestem jeszcze pod jego wpływem po wizycie u fryzjera tydzień temu,nigdy nie było lepiej niż teraz więc na razie się tym cieszę i rozmyślam jak polepszyć ![]() ![]()
#2324 |
Zadomowienie
|
Ja ostatnio myłam Pottersem, do którego też dałam oleju (bo myłam po olejowaniu, więc na zasadzie, że olej zmyje olej), i miałam wannę pełną piany
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dolewam czasami, bo dostałam taki olejek do kąpieli ostatnio w prezencie i fajna sprawa to jest ![]() To ja się może przeproszę z odżywkami, ale najpierw szampony dla dzieci ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2326 |
Zadomowienie
|
I to i to lepiej mieć na podorędziu.
Właśnie się wysmarowałam olejem awokado, ciekawa jestem jaki efekt będzie. Tłusty jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2327 |
Zakorzenienie
|
W sumie masz rację, już raz próbowałam działać na tym wątku i z włosami, ale skapitulowałam
![]() ![]() dobranoc ![]()
#2328 |
BAN stały
|
Pytanie do kobiet z loczkami co lepiej kupić siostrze lat 15 włosy długie lekko zakręcone lubi loczki więc :
1) http://www.rtvagd.sklep.pl/bosch/phc_2500_36065.php5 czy 2) http://www.rtvagd.sklep.pl/bosch/pha_2661_21785.php5 No chyba, że macie jakieś inne lepsze propozycje tak do 150 zł. Chodzi o to co lepiej kręci loczki. |
![]() ![]() |
![]() |
#2329 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Skoro wolisz takie, niech będą takie ![]() ![]() Cytat:
A może zamiast sls myć codziennie spróbuj jakisz szampon bez sls np Alterra ma dużo bez sls (tylko lepiej czekać na jakąś promocję bo w cenie normalnej są za 10 zł ) Cytat:
Szampony dla dzieci zwykle bardzo plączą. Spróbój np jak wyżej napisałam może szamponu z Alterry one nie mają sls i nie plączą aż tak, a dobrze myją ![]() Cytat:
Mnie też się nigdy nie chce smarować więc dodaję sobie do wanny jak idę się kąpać kilka kropli jakiegoś olejku. Fajnie nawilża i nie trzeba się niczym już smarować ![]() Cytat:
My tu mamy naturalne loczki. Więc pytanie powinno znaleźć się raczej na forum odnośnie sprzętów do kręcenia, prostowania, suszenia itp, skoro już tu się znalazło to odpowiem. Moim zdaniem przy pomocy tej 2 można uzyskać więcej efektów, loczki, fale większe i mniejsze, bo ma więcej wymiennych końcówek, więc można więcej rzeczy na głowie wyczarować. A co lepiej kręci loczki ? Hmm... NATURA ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2330 |
Raczkowanie
|
HALO!
nie spać zwiedzać! sprałam wczoraj hennę, dziś siano o zapachu siana, ponieważ są już dosć ciemne nie będę chyba czekać 48 godzin. Urlop z chorobą trwa nadal. Ale! chciałam Wam polecic jako rypacza Joannę Naturę z miodem i cytryną. bosko pachnie, włosy czyste aż skrzypią. Nie tykałam ich na mokro, poczekałam aż wyschną, brak kołtunów i supłów, przejechalam palcami tylko. Podoba mi się zapach. i ma coś w sobie, co mnie nie podrażniło jak Barwa. CHyba pozostanie na stałe jako oczyszczacz ![]()
#2331 |
Raczkowanie
|
Jade dziś do lidla i mam pytanie.Czy jest tam coś fajnego do włosów?
![]()
#2332 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W takim razie raczej się nie skuszę na niego... Cytat:
I jeśli miałaś aż taki problem z rozczesaniem, to moim zdaniem nie ma co zapuszczać tych włosów, bo prawdopodobnie końcówki są bardzo zniszczone. Przyjrzyj im się, może są połamane i dlatego czepiają się o siebie, tworząc kołtuny. Cytat:
Nie zacytowało mi się, ale któraś wspominała o szamponach Alterry - jako delikatny szampon się nie nada, bo niby nie ma SLS, ale główny środek myjący w tych szamponach jest tak samo silny jak SLS. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2333 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja pisałam, bo wedle mnie jest o wiele delikatniejszy choć ja używam tylko do mycia głowy nie włosów. U mnie szampony wszelakie z SlS podrażniają i w ogólę łupież przez to powstaje a po Alterze nic mi się nie dzieje, słyszałam też od wielu osób i czytałam gdzieś na blogach właśnie że mimo wszysko składnik myjący w Alterze jest o wiele delikatniejszy. Nie znam się ale jak dla mnie działa delikatniej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2334 |
Zadomowienie
|
A ja mogę polecić szampony Green Farmacy jako "łagodne rypacze". Właśnie musiałam użyć, bo dzisiaj już oleju się nie dało zmyć. Bardzo fajny szampon
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ra-wersja.html Na opakowaniu jest napisane, że bez parabenów, slsów i silkonów, więc nie wiem o co chodzi z tym składem. Jak dla mnie to się zgadzam z opinią (teraz ) 4 moniczka520 z 29.08.2013 ![]() i do tego odżywka: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...zwyczajna.html rozczesałam się bez problemu. Dzisiaj mam dzień na sypkie i błyszczące włosy. Będę musiała rozczesać, ale takie puchate fale też są fajne. ![]() http://pittsburghcurly.wordpress.com...rhexis-nodosa/ Wczoraj natrafiłam tutaj, na wątku olejowym akurat. Bo co pisać o zniszczeniach, jak obrazek lepiej pokazuje. Włosy się haczą, kiedy mają takie atrakcje na sobie ( w skali różnej, niekoniecznie tak ekstremalnej). Edytowane przez Floria Czas edycji: 2013-10-27 o 11:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#2335 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja swoich dawno nie myłam żadnym rypaczem, chyba dzisiaj umyję. ![]() Moje, po odżywce z avonu z silikonami, dzień drugi ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2336 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Dzięki spróbuję Alterrę ![]() 3. Oj wiem, Baby Dream miałam i zmasakrował mi troszkę włosy ![]() Cytat:
![]() Ja też na nie nie narzekam w sumie na ich kondycję, ale zawsze może być lepiej, jednak wydają mi się troszeczkę suche i za puszyste, więc chcę spróbować myć bez SLS na codzień tylko raz na jakiś czas użyć Barwy np. Spróbuję Alterry, kiedyś używałam i chyba mi służyła, no i jakiegoś szamponu dla dzieci innego niż BD ![]() Moje dzisiejsze po paru godzinach łażenia: myte właśnie Barwą i dałam odżywkę jakąś z ekstraktem z perły, zapomniałam firmę ![]() Skupione miny pomijam milczeniem ![]()
"W konfrontacji strumienia ze skałą, strumień zawsze wygrywa-nie przez swoją siłę, ale przez wytrwałość!!" Edytowane przez wicherek1989 Czas edycji: 2013-10-27 o 15:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem, czuję że są jakieś tłuste kurczę może po prostu nie znalazłam czegoś co by dobrze zmywało olej, lub daję go za dużo ![]() ![]()
![]() |
#2338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Da się domyć wszystko nawet szamponami delikatnymi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2339 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2340 |
Zakorzenienie
|
To w takim razie to pewnie moje uprzedzenia tylko
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.