![]() |
#31 |
Z deszczem w butach
|
Dot.: Mamy ze wsi
Mój największy problem z mieszkaniem na wsi polega na tym, że otaczający nas ludzie są wścibscy i uważają, że mają prawo wiedzieć wszystko o wszystkich. I komentować. Ja zostałam np. obgadana przez najbliższych sąsiadów, ponieważ jeździmy do szkoły rodzenia. Obgadywali nas do innych, jakich to fanaberii nie wymyślamy. A ja sobie myślę tak: nasz czas, nasze paliwo, nasza sprawa. I nikomu nic do tego.
Nie mogłam wczoraj spać i znalazłam ten wątek i dopiero potem pomyślałam, że właśnie troszkę się pospieszyłam z dopisaniem do niego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
daggmara przecież już jesteś mamusią masz dzidzię w brzuszku a ona na świecie będzie już lada moment
![]() No i takie uroki wsi. Im mniejsza tym gorzej, bo wszyscy wszystkich znają i wszystko muszą wiedzieć, znam to ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#33 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() jestem tylko ciekawa co będzie jak się dowiedzą że znów jestem w ciąży :P hehehe a ja zamiast dziecko kłaść spać to grzebię po internecie i szukam kanapy do salonu :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czyli tez wesolo z plotami ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
to ładne rewelacje o was krążyły ![]() termin mam na 26 kwietnia. Starsza córka też z kwietnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
no, ja wystarczylo ze w uk przytylam 10 kg i od razu plota ze w ciazy jestem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
witam się z samego rana
![]() ![]() Po obiadku jedziemy na zakupy i na basen trochę się zrelaksować ![]() Jak tam po zmianie czasu? Bo ja się więcej na pewno nie wyspałam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
hejka ja też sie nie wyspałam do tego się przeziębilam i zaraziłam małą i obie smarczemy
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
Moja córka też żadko przesypia noce. Czasem dwie, trzy prześpi całe, a później ze dwa tygodnie budzi się i zanim znowu zaśnie to potrafi nawet do 4 h z nią przesiedzieć, bo płacze jak udaję, że śpię.
Dzisiaj się obudziła po 5 już nowego czasu i koło godziny zanim zasnęła, ale już się przestawiła na nowy czas, bo wstałyśmy o 8 ![]() A dzisiaj taka piękna pogoda, że szkoda nie korzystać i w domu siedzieć ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
Oj to współczuję. Jak ja niecierpię gdy dziecko mam chore. Na samą myśl, aż ściska mnie w dołku. Dużo zdrówka Wam życzę. Odpukać, daje małemu zestaw witamin i jakoś się trzyma tfu tfu tfu. Teraz zresztą najgorsza pogoda na przeziębienia. Dziś tak pięknie na dworze i byliśmy na długim spacerku nad jeziorkiem. Ludzie tak różnie po ubierani, że szok. Jedni w krótkich spodenkach i krótkich rękawkach, inni w samych bluzach plus długie spodnie, a i były też osoby po zimowemu, czapka plus ciepła kurtka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Roksape u nas też dzisiaj pięknie ![]() ![]() ![]() Co do plotkowania u nas na wsi to powiem Wam, że ja jakoś tego nie odczuwam, możepo prostu niema mi kto tych plot przynosić ![]() Za to w mojej rodzinnej wsi to od razu po wygłoszeniu naszych zapowiedzi oczywiście dlaczego się pobierają? Bo w ciąży! To nic, że chodziłam z tżtem już 8 lat, skończyliśmy studia i chcieliśmy się normalnie pobrać, gdzietam ciąża! ![]() Kaja zdróka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Ja do Lublina mam 120km
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Z deszczem w butach
|
Ja dopiero dziś rano przypomniałam sobie o zmianie czasu i miałam zagwozdkę, która tak właściwie jest godzina
![]() Wreszcie udało mi się kupić wózek, uważam, że w bardzo okazyjnej cenie i udało się dopasować nawet kolorystycznie do moich wymagań, a, jako że to wózek używany, nie mogłam sobie wybrać. Potem wybraliśmy się do siostry męża na ostatniego w tym roku (chyba) grilla ![]() Miałam naprawdę super dzień, kupiłam też ładne butki na zimę, choć biorąc pod uwagę nasze warunki, muszę jeszcze poszukać typowych śniegowców ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
WITAM
![]() A tym razem kłania się mama z Lubuskiego ale nazwa podobna ![]() Obecnie mieszkam w mieście ale pochodzę ze wsi więc bardziej się z nią utożsamiam ![]() Jestem mamą 13 miesięcznej dziewczynki ![]() ![]()
![]() |
#46 |
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja po weekendzie spędzonym u teściów...
![]() Blackberry gratuluję ![]() ![]() Moj synek daje mi pospać, wstaje przeważnie raz ok 4 na mleczko i śpimy do ok 7. A co do obgadywania to u mnie ludzie mieli temat do plotek, gdy zdecydowałam się wziąć ślub w miejscowosci, gdzie obecnie mieszkamy, a nie w rodzinnej parafii. Ludzie snuli przeróżne domysły, dlaczego?? Podobno ksiądz mi nie chciał udzielić ślubu itp itd ![]() A tutaj mam spokoj, ludzie średnio się interesują życiem innych, jak to w bloku. Jagoda witaj ![]() ![]() Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2013-10-27 o 20:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
Edytowane przez myszka87914 Czas edycji: 2013-10-27 o 21:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |||
Raczkowanie
|
Witam się jak zwykle z samego rana
![]() WCzoraj nie było mnie cały dzień. Pojechaliśmy na zakupy, nakupowaliśmy dywanów, musimy zmienić wykładzinę u dzieciaków w pokoju, zanim nowe łóżko przyjdzie, bo Emila to śpi jeszcze w małym łóżeczku. I przez to częśto przychodzi w nocy do nas spać i pakuje się do środka bo w swoim obija się o szczebelki ![]() No i byliśmy na basenie, bo już dawno małej obiecaliśmy i o niczym nie mówi od dawna, wyszalała się i szybko przynajmniej usnęła ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A co do obgadywania, wcześniej mieszkałąm właśnie w bloku w małej miejscowości to tam dopiero plotki można było usłyszeć na każdy temat. Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
cały weekend walczyłam z goraczka i bilaca piersia (karmie)... Masakra... Teraz mam mase pizam i poscieli do prania bo poce sie jak swinia.
Dzieci wstaly ze wschodem slonca... Snilo mi sie ze juz sie przeprowadzam do naszego wiejskiego domku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
wita. czy mogę sie dołączy?
Nazywam się Dorota. mam 24 lata i w kwietniu minie 3 lata jak mieszkam na wsi. mam prawie 10miesieczna córeczke.
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
83monia współczuję :/
Co do synka,to spokojnie dacie radę. U nas są dzieci co dojeżdżają do szkoły autobusem od zerówki i doskonale sobie radzą. Mieszkam w takim miejscu, że mogę swoje dziecko wysłać do którejś z 3 szkół. Jedna jest na wsi,nieduża, prowadzi ją stowarzyszenie i dwie w oddali,można dojeżdżać autobusem. Jeden autobus dojeżdża rano i popołudniu pod sam dom, jeździ z dziećmi opiekun więc są pod opieką. Minusem jest to, że wyjazd do szkoły 6.40 o 7.30 początek lekcji, za to pierwszy powrót do domu 12.30 więc jeszcze cały dzień dla takiego dziecka na zabawy i naukę. Obecnie prowadzam go do naszej, do przedszkolaków Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Kurcze moja niunia katar ma już drugi raz i męczy się biedna, do tego ząbek nam idzie idzie i wyjść nie może i tez ją to męczy.
O dziwo jak moje dziecko zawsze wstaje około 6 to w sobote pospała do 7, w niedzielę zmiana czasu - wstała o 6, no ale dzisiaj tragedia: 4:30. Ogólnie w nocy jest jedna, dwie pobudki na jedzenie więc nie moge narzekać...żeby tylko tak spała np do 6:30 ehhhhh
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
moja katar miała kilka dni temu ale przeszedł. i dzisiejsza noc była koszmarna 3 razy dostała butle i miedzy nimi prawie ciągle płakała
dzis ładna pogoda na spacer można iść na grzyby z maluchem
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Z deszczem w butach
|
Witajcie w ten piękny słoneczny dzionek
![]() Ja też brałam ślub w parafii męża. Jednak łatwiej było garstce moich gości dojechać te 600 km, niż setce gości męża ![]() Zaraz idę testować wózek po wybojach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | ||||
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Cytat:
Moje maleństwo wstało o 7 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Oby jak nadłużej taka pogoda się utrzymała ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Wam też się tak wczoraj dzień dłużył? Myślę sobie pewnie gdzieś 18 patrzę a tu 16.15 ehhh ![]() Cytat:
![]() ![]() Zaraz pójdzie plota, że już pewnie urodziłaś bo z wózkiem już pomykasz ![]() blackberry09 gratulacje! ![]() jagoda9283, dorcia2120 witajcie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zadomowienie
|
83monia współczuję :/
Co do synka,to spokojnie dacie radę. U nas są dzieci co dojeżdżają do szkoły autobusem od zerówki i doskonale sobie radzą. Mieszkam w takim miejscu, że mogę swoje dziecko wysłać do którejś z 3 szkół. Jedna jest na wsi,nieduża, prowadzi ją stowarzyszenie i dwie w oddali,można dojeżdżać autobusem. Jeden autobus dojeżdża rano i popołudniu pod sam dom, jeździ z dziećmi opiekun więc są pod opieką. Minusem jest to, że wyjazd do szkoły 6.40 o 7.30 początek lekcji, za to pierwszy powrót do domu 12.30 więc jeszcze cały dzień dla takiego dziecka na zabawy i naukę. Obecnie prowadzam go do naszej, do przedszkolaków Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#58 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Na fotce producenta w tym kolorze wózek wygląda tak: http://www.smykolandia.pl/galerie/t/...oteli_4238.jpg Ja kupiłam bez fotelika samochodowego i torby. Poprzednia właścicielka ma poszukać paragonu, po prawdopodobnie ma jeszcze pół roku gwarancji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
mi też noc się dłużyła ale dlatego że mała prawie ciagle płakała... mój TŻ to wstawał i robił dla niej 3 butle on zawsze robi butelki w nocy i karmi mała wtedy
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.