|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 2,04% |
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
19 | 38,78% |
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
7 | 14,29% |
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
22 | 44,90% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1531 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pewnie i ja zjadłabym całą, bo tych 4 kawałków zbytnio nie poczułam ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Tort mistrzowski, kopara opada ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1532 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
![]() Ja już nie mogę doczekać się 38 tygodnia, bo wtedy też planuję intensywne przytulanki. Na razie jakoś się boje, że wywołam poród, ale za tydzień zamierzam korzystać ile wlezie. Nie wiem co prawda jeszcze jak zapatruje się na to mój osobisty ![]() A z chustami i ich cenami, to jeszcze muszę to wszystko obczaić dokładnie, bo na allegro są np. po 80 zł, ale może to być badziew, choć w opisie to samo, co na stronach, gdzie chusty są po 200 zł, a nawet więcej. Muszę znaleźć chwilę i się w to wczytać. Aa i te kobietki na warsztatach powiedziały, że jak będę miała problem, to żeby im wysłać linka do chusty, którą chce kupić i one mi odpiszą czy jest ok. Spoko te babki ![]() Cora jeszcze raz ![]() Uciekam już spać. Dobranoc ciężarówki i mamuśki ![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Jaki przystojniak ![]() Teraz już naprawdę idę spać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1533 |
Zakorzenienie
|
De śliczny synek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1534 |
Zakorzenienie
|
De Ale fajnie że wkleiłaś zdjęcie Christianka
Jaki blondasek kochany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1535 |
Zakorzenienie
|
Czas na herbatkę z liści malin. Ktoś pije razem ze mną?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Postanowiłam wytrzymać do środy,nie wiem jak będzie z moim dzieckiem czy posłucha ![]() Tak mi będzie brzuszka brakować ![]() To w takim razie będziesz mogła nam polecić jakąś dobra chustę ![]() ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Jak prześlesz expresem to wypiję dla towarzystwa ![]() ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Iskra,Anoula,Kyte ![]() Dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1537 |
Zakorzenienie
|
Ślę priorytetem
![]() Zbieram się powoli spać. Jutro koło 9 chciałabym być u gienka, bo pewnie jeszcze wyleżę się na tym KTG. |
![]() ![]() |
![]() |
#1538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1539 |
Zadomowienie
|
De sliczny maluszek
![]() Chusty nie uzywalam, ale jak Zuzia miala ponad trzy mies zaczelam uzywac nosidelko. mnie wszyscy straszyli, ze jak mala bede nosic na rekach to pozniej bede trzylatka nadal musiala nianczyc na rekach. Jakos tak sie nie stalo. Owszem, czasem chce do mamy, ale ktore dziecko nie lubi sie poprzytulac? Trraz moja myszka wie, ze nie moze na mnie wisiec, bo moze mnie bolec brzuszek. Dzis kolejny kiepski dzien. Cukier rano byl znowu bardzo wysoki, 4 wyniki na 7 niedobre. Niedlugo przestane w ogole jesc tak sie tym martwie. Dobrze, ze juz przynajmniej uczucie glodu mi tak nie doskwiera jak na poczatku... W sumie caly dzien dzis sie lenilismy. Obiad bardzo prosty i szybki i caly dzien ogladalismy w czworke (ja, tz, sister i Zuzia) bajki Disneya. Jutro tz biegnie w maratonie wiec smaczńie chrapie od 22:00 a ja oczywiscie ńie moge spac. Norma. Wczoraj zaczelam 37 tydzien. Moglaby Ola juz wyskakiwac. .. Powodzeńia jutro dla rodzacych :-* |
![]() ![]() |
![]() |
#1540 |
Zadomowienie
|
Do d upy takie spanie. Nie usnęłam chyba nawet na sekundę. Było mi gorąco, niewygodnie, wszystko mnie bolało. Trzeba było wstać, bo to najmniejszego sensu nie miało
![]() Chyba naprawdę zacznę wyganiać Filipa z brzucha, bo jak mam i tak już nie sypiać, to przynajmniej będę miała co robić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1541 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
Juz od godziny nie spie bo sie pielegniarki plataly ![]() Nemosku, tez bylam zdziwiona kolorem no ale coz na nastepny raz bede madrzejsza ![]() ![]() Ehh czekam na ten obchod jak na jakies zbawienie I jakas dziewczyna pojechala wlasnie z oddzialu na porodowke ![]() Trzymam kciuki za rodzace dzisiaj! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1542 |
Zadomowienie
|
Taszanta i Coralady kciuki od rana mocno zaciśnięte.
Za Ciebie Lineczko tez ![]() ![]() No i już hurtowo niech będzie - kciuki za wizyty dzisiejsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1543 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki za mna okropna noc.Tak czesto do toalety jeszcze nie wstawałam i bolało mnie krocze jakby kto szpilki mi wbijał i dół brzucha.Leże sobie jeszcze w wyrku i jem kanapke może lepiej sie poczuje.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1544 |
Zakorzenienie
|
Babku, mysle ze sie nie zdecyduje chociaz lekkie skurcze odczuwalam :P
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1545 | ||
Wtajemniczenie
|
DE pierwszy raz widzę blond noworodka
![]() Nemosek to sie TZ zdziwił, teraz będziesz go męczyć ![]() lineczka czekasz na decyzje czy wychodzisz, i nie wiesz czy chcesz? ![]() Dziś 28, termin mojego porodu ![]() ![]() Za dzisiejsze porody ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1546 |
Rozeznanie
|
Witam, witam
![]() Nocka taka sobie, w sumie calkiem niezla ![]() Bylo wczoraj bunga bunga z full opcją, zeby wykurzyc Leoska z brzucha i nic ![]() Dzisiaj trzeba bedzie sie bardziej postarac ![]() Od godziny leze i patrze w sufit, chyba wstane i zrobie tz sniadanie do pracy ( az sama nie wierze, ze to pisze ![]() ![]() Czeka mnie dzis maraton po miescie, dermatologach, dentystach, pralniach, bankach .. ![]() ![]() Jeszcze mamuska prosila, zebym jej dzis kupila jakies kwiatki na cmentarz, odebrala brata ze szkoly i pojechala pomoc jej sprzatac grob babci ![]() Moze po tak intensywnym dniu Leo sie zdecyduje na wyjscie? ![]()
#1547 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#1548 |
Zakorzenienie
|
A mnie obudził wiatr .
Chyba nie zartowali, mam wrazenie ze mi okna wcisnie do srodka. Nie ma opcji zebym nos dzis wychylila. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1549 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Babku w razie czego można Ci podesłać jakiegoś linka z chustą żeby te babeczki sprawdziły?? Taszanta i Coralady mocne ![]() Lineczka to może się coś rozkręci skoro jakieś delikatne skurcze czujesz U nas nocka spokojna, chociaż wieczór zapowiadał się ciekawie, mała bolał brzuszek i tak wczoraj wieczorem płakała, dopiero po kąpieli się uspokoiła, aż mi jej było żal jak bidusia moja maleńka tak płakała. Za chwile musze dzwonić do lekarza żeby zarejestrować małą, ciekawe co nam pani doktor powie na to jej przybieranie
![]() |
#1550 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry wogole
![]() My sie karmimy ale mam nadzieje ze zaraz bedziemy jeszcze chwile spac. Lineczka - ![]() ![]() TASZANTA, CORA ![]() Kurde az sie boje spojrzec do ogrodu bo jestem pewna ze moje krzesla I parasol leza 5 ulic dalej . Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1551 |
Zadomowienie
|
A ja nockę miałam nawet nawet, standardem są pobudki do ubikacji co dwie- trzy godziny. Spokojnie daję radę.
Dzień dobry wszystkim. Kciuki zaciśnięte za dzisiejsze porody, za dzisiejsze ktg i za dzisiejsze decyzje w sprawie pozostawania w szpitalu lub też nie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1552 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ![]() ![]() ![]() Buu mam ochotę na kawę, ale nie mam śmietanki ani mleka ![]() Z OM zostało mi 9 dni do porodu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1553 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczynki
![]() ![]() Wracamy poszpitalnie ![]() ![]() ![]() ![]() Wszystkie dzieciaki prześliczne ![]() Roznosi mnie energia po tym szpitalu, już druga pralka włączona ![]() A i Marcelek w 39tyg 4 dn waży niecałe 3300 ![]() Edytowane przez 24Kasiula24 Czas edycji: 2013-10-28 o 07:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#1554 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ja jestem dzisiaj niewyspana. córa się obudziła o 1.30 i dobre 2 godz nie mogła zasnąć. rzucała się u nas w łóżku. u siebie spać nie chciała :/ i przed 7 już pobudka młodsza się rozszalała w brzuchu jak tylko oczy otworzyłam zbieram się za jakieś porządki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyne przywiezli ze skurczami co 4 min i ja odeslali z porodowki na poloznicy oddzial :O a ona lezy i sie meczy.. Na Ktg najwiecej bylo na 23 skurcze a potem w przedziale 0-5... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1556 |
Zadomowienie
|
Hej!
Cora, Taszanta kciuki zaciśnięte ![]() De Christian prześliczny, ma duże oczka i takie fajne spojrzenie ![]() Ktosiula tort arcydzieło ![]() ![]() Za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() Podczytywałam Was przez weekend, ale nie miałam siły pisać, do soboty wkurzających Tż-ów dołączył i mój ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1557 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kocham mojego synusia ![]() ![]() Poza tym, odkąd mam podwyższoną stronę łóżeczka to on sobie wędruje. Jak ide sprawdzić co u niego, czy sie nie odkrył to on już w innej pozycji, na środku łózeczka.. jak on to robi? ![]() ![]() łeb mnie od wczoraj napitala po tych gościach, że szok... ![]() ![]() Lineczka- za wyjście, albo poród ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1558 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry wyspane i niewyspane
![]() ![]() Jak mi to dziecko bedzie tak super spalo to sie nie obraze. Obudzil sie o 1 i 4. Fakt,duzo czasu jeszcze stracilam na odciaganie i dopajanie go moim mlekiem, ale jak sie wzmocni i zacznie ladnie pic, to bedzie super. Sam sie tez uspokajal bo pierwsze nocki to inaczej wygladaly i duzo plakal. Za to Daniel robi sie zazdrosny.Wczoraj szarpnal kolyska malego. No nic, musi sie przyzwyczaic. |
![]() ![]() |
![]() |
#1559 |
Zadomowienie
|
Hej babeczki
![]() ![]() ![]() A jutro mam wizyte u gin na 7.30 jakiś wymaz mi pobrać. Musze wstać o nieludzkiej porze ![]()
#1560 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dodzwoniłam się do przychodni, zarejestrowałam małą na środę dopiero. Pani zapytała co się dzieje, powiedziałam jej że mała nie przybiera tak jak powinna na wadze, pani stwierdziła że faktycznie za mało i zapytała czy karmie piersi, powiedziała że dobrze zrobiłam że odciągam i daje z butelki bo jest wymierzone i wiadomo ile mała zjada
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:54.