to nie KIT, od dziś jestem FIT! - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-27, 20:40   #3991
BeeAnn
Zakorzenienie

Dot.: to nie KIT, od dziś jestem FIT!

Cytat:
Napisane przez Kocik123 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Weekend przeraża, byłam wczoraj w klubie wypiłam 3 piwa milion kalorii, ale cały czas tanczyłam więc może jest troche lepiej ale i tak porażka, dziś już dwa michałki zjadłam, wczoraj knopersa.. brawa dla mnie.
przestań, wcale nie jest tak źle, a jeszcze skoro tańczyłaś, to już w ogóle nie ma się czym martwić u mnie piątek i sobota były tragiczne, ale dzisiaj już wzorowo i to się liczy

Cytat:
Napisane przez Tusia forte Pokaż wiadomość
Bee no to chyba nawet niebawem zajrzysz do tego sklepu
nie no, za często też nie mogę, bo głupio będzie ale jak znajdę jakiś dobry pretekst to pójdę a nawet jeśli nie, to zawsze pozostaje tamta impreza

BeeAnn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 21:38   #3992
5287fbd816f6100f127b74ceb000e25853ab3de7_5f7a53f2a8770
Konto usunięte

wiecie cooo, korci mnie żeby sobie zrobić przemianę, z moich długich ciemno brązowych włosów zrobić sobie fryzurkę i kolor coś w stylu:

ale się na razie boje
5287fbd816f6100f127b74ceb000e25853ab3de7_5f7a53f2a8770 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 21:52   #3993
bingos
Zakorzenienie

Cześć Taki ładny dzień, a ja musiałam siedzieć na zajęciach Plusem jest to, że jak na cały dzień poza domem było raczej dietetycznie. Nawet miałam ochotę na jakąś aktywność, ale późno wróciłam i pozostał mi już tylko prysznic i łóżko, bo rano znów pobudka

Karcia super fryzurka i fajny kolor Ja bym zaryzykowała, sama ostatnio zeszłam z długości prawie o połowę i jest ok. W końcu włosy nie ręka - odrosną
Co do kurczaka - śmierć Ci nie grozi
Kocik nie przesadzaj, nie milion tylko max 1000 Ale czasem należy się trochę przyjemności. Ja na piwko sobie pozwalam, ale nie zajadam nic do tego i jest ok.
Bee nie odpuść tej imprezy! Może coś z tego będzie?
bingos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 21:56   #3994
Konto usunięte

dam sobie czas na przemyślenie tej decyzji, bo dzisiaj zamiast za naukę się wziąć to szukałam sobie fryzurki więc jutro w szkole chyba będę się modliła
Wydaje mi się że całkowita zmiana fryzury zmotywuje mnie do zmiany życia, żeby mi się w końcu udało zeszczupleć

Bingos mam nadzieję, że chociaż odeśpisz sobie i wypoczniesz a od jutra znowu
5287fbd816f6100f127b74ceb000e25853ab3de7_5f7a53f2a8770 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 22:41   #3995
Tusia forte
Wtajemniczenie

[1=5287fbd816f6100f127b74c eb000e25853ab3de7_5f7a53f 2a8770;43455327]wiecie cooo, korci mnie żeby sobie zrobić przemianę, z moich długich ciemno brązowych włosów zrobić sobie fryzurkę i kolor coś w stylu:

ale się na razie boje [/QUOTE]

Fajna, fajna. Jak Cie korci, to rób, bo będziesz żałować, a takie zmiany są czasami dobre. W końcu nowa fryzura=nowe życie

Ja to ciągle zmieniam, ale kolor włosów, już miałam chyba wszystkie od rudego po czarny(burzliwy wiek dojrzewania ) Teraz jestem przy blondzie, zobaczymy na jak długo.

Jutro znowu uczelnia, przynajmniej się ogarnę jedzeniowo. może

bingos jutro znowu zajęcia masz?

noticemysoul

Is there a cure for this pain
Maybe I should have something to eat
But food wont take this emptiness away
Im hungry for you my love
Tusia forte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 23:40   #3996
traicionera
Zakorzenienie

dieta

I śniadanie
płatki owsiane na mleku z miodem

II śniadanie
2 kanapki z białym serem i miodem

obiad
makaron włoski z sosem calabrese

podwieczorek
mała dokładka makaronu z obiadu

kolacja
ser biały z jogurtem naturalnym i przyprawami

ćwiczenia
taniec- 1 godz 20 minut
30 minut rowerka stacjonarnego z interwalami
2 dzien a6w
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 06:12   #3997
myboyismine
Zakorzenienie

[1=5287fbd816f6100f127b74c eb000e25853ab3de7_5f7a53f 2a8770;43455327]wiecie cooo, korci mnie żeby sobie zrobić przemianę, z moich długich ciemno brązowych włosów zrobić sobie fryzurkę i kolor coś w stylu:

fryzurka fajna ale sama nie zeszłabym az do takiej długości
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 08:10   #3998
windowS17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez edyta508 Pokaż wiadomość
no fajne ale to był trening interwałowy to ciężko czasem się było utrzymać na tej piłce jeszcze to był mój pierwszy raz to już w ogóle
ciekawa ta pilka
Cytat:
Napisane przez BeeAnn Pokaż wiadomość
no w sumie nie ma za bardzo co opowiadać szukam teraz sprzętu snowboardowego, bo już niedługo się zaczyna sezon i zaszłam do jednego sklepu sportowego. i był tam taki młody sprzedawca i się zapytał mnie czy w czymś mi pomóc i tak siedziałam tam chyba 45minut i z nim rozmawiałam o deskach, stokach itp. naprawdę super mi się z nim gadało i jeszcze powiedział, żebym wpadła na taką imprezę snowboardową, co będzie tutaj za miesiąc. no to wpadnę na pewno i na pewno jeszcze nie raz zajrzę do tego sklepu
no no, zagladaj a moze cos z tego wyjdzie

Cytat:
Napisane przez Kocik123 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Weekend przeraża, byłam wczoraj w klubie wypiłam 3 piwa milion kalorii, ale cały czas tanczyłam więc może jest troche lepiej ale i tak porażka, dziś już dwa michałki zjadłam, wczoraj knopersa.. brawa dla mnie.
w tancu spalilas kalorie z tych piw
[/QUOTE]
fajna fryzura. sama mam ochote na zmiane ale boje sie. wlosy rosna mi szalenie i juz pupci siegaja
Cytat:
Napisane przez Tusia forte Pokaż wiadomość
Fajna, fajna. Jak Cie korci, to rób, bo będziesz żałować, a takie zmiany są czasami dobre. W końcu nowa fryzura=nowe życie

Ja to ciągle zmieniam, ale kolor włosów, już miałam chyba wszystkie od rudego po czarny(burzliwy wiek dojrzewania ) Teraz jestem przy blondzie, zobaczymy na jak długo.
?
tez robilam wszystko z wlosami w wieku mlodzienczym. czerwone, czarne, rozowe itd itd,
co do pogrubionego to moze cos w tym jest. moze warto wyprobowac i pozmieniac wszystko jak leci.

no i melduje mel b posladki i brzuch plus 65 przysiadow.

aaaaa i chwale sie bo kupilam sobie ksiazke chodakowskiej i bede probowac. poki co czytam
windowS17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 08:50   #3999
Konto usunięte

Boże jak ja bym chciała żeby mi włosy szybko rosły mojetak wolno rosną że nigdy nie udało mi się zapuścić do pasa. Chociaż ja swoich nigdy praktycznie nie farbowałam jakoś mi ich szkoda niszczyć.
Dał recenzje tej książki
Stary 2013-10-28, 09:15   #4000
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

mi też wolno rosną, a przede wszystkim się łamią od suszenia i prostowania
właśnie, napisz czy warto kupić

tusia - jak sobie radziłaś z tym zębem? bo ja nawet buzi szeroko nie mogę otworzyć
edyta508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 09:24   #4001
Karolinka180
Raczkowanie

hej dziewczyny! Wszystkie strony nadrobiłam, bo znów mnie parę dni nie było. Miałam pełno roboty, impreza za imprezą, pomagałam w organizacji i przygotowaniach. A jak impreza to obżarstwo- pewnie dlatego też nie znalazłam chwilki, żeby tu zajrzeć bo było mi najzwyczajniej wstyd...

Jak to w poniedziałki, zaczynam optymistycznie tydzień, że "tym razem się uda".
Będę miała sporo czasu na fitness i mam zamiar to wykorzystać na maxa!

Fajnie, że wspominałyście o stevii, zaraz ją zamówię, już kiedyś złożyłam zamówienie ale akurat brakło w sklepie i potem zapomniałam jej poszukać w innym. A ostatnio znów sporo piekę, ciastka, muffinki,mój TŻ tak lubi moje eksperymenty kulinarne, że nie umiem się opanować, żeby czegoś nie upichcić i oczywiście potem zjeść...Ale ze stevią jeszcze nie piekłam!

Ja dziś zaczęłam od mleka z płatkami i małej kanapeczki z łososiem na zimno. Jeszcze nie mam pomysłu na dalsze posiłki ale jestem tak pełna po weekendzie że mam wrazenie ze by mi do konca dnia starczylo "zapasów" zmagazynowanych na dnia żołądka

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

windows właśnie widziałam relacje z promocji książki chodakowskiej, niesamowite ile osób przyjechało, wszyscy mają zamiarzerobic sobie z nia zdjecie i powiesić nad łożkiem jako 'motywator". Ja chyba nie rozumiem tej calej euforii wokół chodakowskiej...
Karolinka180 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 09:35   #4002
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

haha też takie czasem mam wrażenie ale jednak za parę godzin dopada mnie głód
przynajmniej się trochę pobawiłaś itp. no to TŻ je takie rzeczy na diecie ...

ja też tego nie rozumiem, ale może to dlatego, że jest to jedyna taka osoba w Polsce? przynajmniej ja o nikim innym nie słyszałam. i na tym jej fb ile osób wstawia zdjęcia ze swoich przemian, czasem aż jestem w szoku. i pewnie inne które podpatrują też chcą ''schudnąć z chodakowską'' i dlatego tak jest ja tak wydumałam
Stary 2013-10-28, 10:39   #4003
Karolinka180
Raczkowanie

Cytat:
haha też takie czasem mam wrażenie ale jednak za parę godzin dopada mnie głód
przynajmniej się trochę pobawiłaś itp. no to TŻ je takie rzeczy na diecie ...

ja też tego nie rozumiem, ale może to dlatego, że jest to jedyna taka osoba w Polsce? przynajmniej ja o nikim innym nie słyszałam. i na tym jej fb ile osób wstawia zdjęcia ze swoich przemian, czasem aż jestem w szoku. i pewnie inne które podpatrują też chcą ''schudnąć z chodakowską'' i dlatego tak jest ja tak wydumałam
to prawda, jest tak dużo osób którym "się udało z chodakowską", że reszta uważa ją za jedyną deskę ratunku. Myślą schematem "Jak im się udało to czemu mi miałoby się nie udać" . Taki też wydzwięk miał reportaż w DDTVN, w którym głównie pokazali wywiady z dziewczynami, które opowiadały ile kilogramów zrzuciły ćwicząc z Chodakowską.

Mój TŻ je słodkości tylko po treningu, a że ćwiczy codziennie... Ja miałam kiedyś odwrotnie, bo byłam w błędzie. JAk wiedziałam, że danego dnia pójdę na fitness to pozwoliłam sobie na ciasto przed zajęciami, bo uznałam, że spalę te kalorie podczas fitnessu. Natomiast jak byłam po fitnessie to niedosyć, że nie pozwalałam sobie na słodkości to jeszcze ograniczałam jakiekolwiek jedzenie, myśląc,że jak tak się napracowałam podczas zajęć to nie mogę teraz tego zaprzepaścić.
A to wszystko działa kompletnie na odwrót! Ale teraz już to wiem:P
Stary 2013-10-28, 10:41   #4004
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

jak to na odwrót?
Stary 2013-10-28, 11:20   #4005
Tusia forte
Wtajemniczenie

Cytat:

tusia - jak sobie radziłaś z tym zębem? bo ja nawet buzi szeroko nie mogę otworzyć
ami też strasznie wolno włosy rosną, ale w wakacje regularnie stosowałam różne olejki i po wakacjach zwiększyły swoje tempo

Co do zęba, to niestety trzeba przeczekać, ja też nie mogłam za bardzo buźki otwierać, jak już nie mogłam wytrzymać to brałam ibuprom, trochę pomagał

Cytat:
Napisane przez Karolinka180 Pokaż wiadomość

Ja dziś zaczęłam od mleka z płatkami i małej kanapeczki z łososiem na zimno. Jeszcze nie mam pomysłu na dalsze posiłki ale jestem tak pełna po weekendzie że mam wrazenie ze by mi do konca dnia starczylo "zapasów" zmagazynowanych na dnia żołądka

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

windows właśnie widziałam relacje z promocji książki chodakowskiej, niesamowite ile osób przyjechało, wszyscy mają zamiarzerobic sobie z nia zdjecie i powiesić nad łożkiem jako 'motywator". Ja chyba nie rozumiem tej calej euforii wokół chodakowskiej...

Bo tym razem się uda na pewno!

Co do Ewki, sama nie wiem, ale ja osobiście ją uwielbiam. Może to swoją postawą przyciąga taką masę kobiet, bo sprawia wrażenie osoby bardzo ciepłej, przyjaznej, która potrafi każdej z osobna poświęcić chociaż chwilkę.
Mi samej kiedyś odpisała na wiadomość na fb, co bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło, bo dostaje takich wiadomości przecież całe mnóstwo.

noticemysoul

Is there a cure for this pain
Maybe I should have something to eat
But food wont take this emptiness away
Im hungry for you my love
Tusia forte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 11:31   #4006
windowS17
Zadomowienie

ja nie jestem jakas super fanka ewki ale kobita pokazuje wreszcie jak zrzucic prawidlowo kilogramy. wiele kobit ciagle mysli ze na samej diecie schudna super i tak bedzie na wiecznosc. ona pokazuje ze tak to nie dziala , ze odchudzanie niestety wymaga troche wysilku, ze trzeba wreszcie ruszyc swoja dupe a nie czekac na cuda (znam takie osoby). trzeba to wszystko ze soba polaczyc, zdrowe jedzonko, cwiczenia i wiara ze sie uda. a i w ksiazce pisze ze mozna sobie czasami pozwolic na male szalenstwo, ale wszystko z glowa.
Stary 2013-10-28, 12:34   #4007
lasesorze
Zadomowienie

Ćwiczę z Mel B i XHIT daily: 2 razy
Uczę się do sesji:
zdane 4/8 egzaminów
lasesorze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 12:57   #4008
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

tusia - jakie olejki?

witaj zgubo lasesorze
Stary 2013-10-28, 13:01   #4009
lasesorze
Zadomowienie

Hej Wam

Mam nadzieję, że tym razem dieta wyjdzie i będę się tutaj udzielać
Uczę się do sesji:
zdane 4/8 egzaminów
Stary 2013-10-28, 13:11   #4010
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

o jaka zgrabna pani na avatarze

gdzie byłaś jak Cię nie było?
Stary 2013-10-28, 13:46   #4011
kasikkk87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez windowS17 Pokaż wiadomość
ciekawa ta pilka

no no, zagladaj a moze cos z tego wyjdzie

w tancu spalilas kalorie z tych piw

fajna fryzura. sama mam ochote na zmiane ale boje sie. wlosy rosna mi szalenie i juz pupci siegaja

tez robilam wszystko z wlosami w wieku mlodzienczym. czerwone, czarne, rozowe itd itd,
co do pogrubionego to moze cos w tym jest. moze warto wyprobowac i pozmieniac wszystko jak leci.

no i melduje mel b posladki i brzuch plus 65 przysiadow.

aaaaa i chwale sie bo kupilam sobie ksiazke chodakowskiej i bede probowac. poki co czytam
daj znac jak ksiazka

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:

ja mialam ostatnio taki problem polecam dentosept na patyczek stosowac i przykladac do bolacego miejsca ja bylam traka spuchnieta zjednej strobny ze masakra

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Karolinka180 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny! Wszystkie strony nadrobiłam, bo znów mnie parę dni nie było. Miałam pełno roboty, impreza za imprezą, pomagałam w organizacji i przygotowaniach. A jak impreza to obżarstwo- pewnie dlatego też nie znalazłam chwilki, żeby tu zajrzeć bo było mi najzwyczajniej wstyd...

Fajnie, że wspominałyście o stevii, zaraz ją zamówię, już kiedyś złożyłam zamówienie ale akurat brakło w sklepie i potem zapomniałam jej poszukać w innym. A ostatnio znów sporo piekę, ciastka, muffinki,mój TŻ tak lubi moje eksperymenty kulinarne, że nie umiem się opanować, żeby czegoś nie upichcić i oczywiście potem zjeść...Ale ze stevią jeszcze nie piekłam!

a mi sie jej fenomen podoba namawia do aktywnosci, zdrowego trybu zycia pozwala uwierzyc ze nie ma slowa nie uda sie ,jak ktos sie zmobilizuje to schudnie
chociaz ja z nia nie cw ale na fejsie regularnie podgladam

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Napisane przez lasesorze Pokaż wiadomość
Hej Wam

ooo czyli przez ten czas diety nie bylo?? fajnie ze wrocilas

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

fajny fryzja akurat zapuszczam ale taki bob fajny jest
kasikkk87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 14:16   #4012
windowS17
Zadomowienie

Cytat:
Hej Wam

wrocila cora marnotrawna. opowiadaj co porabialas. przyznawaj sie do wszystkich grzechow jak na swietej spowiedzi

a tak sie zastanawiam jak jest z tymi cwiczeniami z ksiazki czy mozna by tak sobie skalpela, killera czy turbo robic. bo tak z ksiazka cwiczyc mi ciezko, wole jak mi w tv lata
Stary 2013-10-28, 14:34   #4013
lasesorze
Zadomowienie

Aaa jestem 7 dzień na diecie wcześniej były jakieś próby, ale po 3 dniach odpuszczałam więc skoro już mija tydzień to chyba będzie ok

A przez ten czas...No miałam jeden zaległy egzamin, uczę się francuskiego, spotykam ze znajomymi i jakoś czas mi leci
Podoba mi się jeden chłopak na uczelni To dodatkowa motywacja do odchudzania! Na 100% jest wolny
Uczę się do sesji:
zdane 4/8 egzaminów
Stary 2013-10-28, 14:52   #4014
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

co studiujesz? na którym roku?

ojj ale już się znacie czy tylko na razie tak platonicznie?

i przypomnij ile teraz ważysz bo nie chce mi się wchodzić w tabelkę
Stary 2013-10-28, 14:52   #4015
Karolinka180
Raczkowanie

Cytat:
jak to na odwrót?
Wiele osób różnie na to mówi, mi jak sie nie chce tłumaczyć to po prostu mówie o tym jako o przyspieszonym metabolizmie po cwiczeniach, bardziej fachowo to zwiększona powysiłkowa nadkonsumpcja tlenu.

W skrócie chodzi o to, że po ćwiczeniach fizycznych nasz organizm spala więcej kalorii niż przed ćwiczeniami, jest na długu tlenowym i żeby zaspokoić to zapotrzebowanie potrzebuje więcej kalorii niz zwykle, żeby uzupełnić zapasy energii, utlenić kwas mlekowy (zakwasy) itp.

Zatem jesli mamy sobie pozwolic na jakiś grzeszek to najlepiej po cwiczeniach, bo wtedy najmniej odbije sie to na naszej tkance tłuszczowej. Organizm szybciej spali te pochłoniete przez nas kalorie Ale ja i tak często robię na odwrót :P
Stary 2013-10-28, 14:55   #4016
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

oo proszę, nie pomyślałabym, że tak jest
Stary 2013-10-28, 15:02   #4017
lasesorze
Zadomowienie

Cytat:
co studiujesz? na którym roku?

ojj ale już się znacie czy tylko na razie tak platonicznie?

i przypomnij ile teraz ważysz bo nie chce mi się wchodzić w tabelkę
Pisałam Ci chyba kiedyś na pw co studiuję i na którym roku

Ja to taaa co ma w udzie 1/3 swojego wzrostu 53 cm.
Raczej bazuję na wymiarach
Uczę się do sesji:
zdane 4/8 egzaminów
Stary 2013-10-28, 15:05   #4018
windowS17
Zadomowienie

Cytat:
Aaa jestem 7 dzień na diecie wcześniej były jakieś próby, ale po 3 dniach odpuszczałam więc skoro już mija tydzień to chyba będzie ok

A przez ten czas...No miałam jeden zaległy egzamin, uczę się francuskiego, spotykam ze znajomymi i jakoś czas mi leci
Podoba mi się jeden chłopak na uczelni To dodatkowa motywacja do odchudzania! Na 100% jest wolny
no to motywacja niezla. musi sie udac

a u mnie wieje jak diabli tak ze nawet na spacer dzieciakow nie chce mi sie brac, a przydaloby sie. mi tez dodatkowa aktywnosc sie przyda.
Stary 2013-10-28, 15:15   #4019
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

ale to chyba nie mi bo nie mam nic chyba, że po czasie się same usuwają.

to dużo czy mało? bo ja się nie orientuję w wymiarach
Stary 2013-10-28, 15:19   #4020
lasesorze
Zadomowienie

Motywacja jest jak diabli!

a 53 w udzie przy moim wzroście to dość sporo
Uczę się do sesji:
zdane 4/8 egzaminów
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości