O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-27, 12:20   #3991
CoffeeHeaven
Zadomowienie

Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Coffe a w którym dc te badania, na co dokładnie? Baty za szukanie objawów ale gratki za szczerość
23, progesteron, prolaktyna, tsh.
Stary 2013-10-27, 12:47   #3992
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lila_27 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Nie mogę się doliczyć tych tygodni W poradnikach ciążowych pisze, że 5 miesiąc zaczyna się od 17 tygodnia? A wy jak liczyłyście? Może mi któraś obliczy (om miałam 7 lipca) jeśli od 17 tygodnia to chyba dzisiaj zaczynam
Mam trochę stracha czy z dzidzią wszystko Ok, a wizyta 4 listopada , tylko wtedy najprawdopodobniej nie będzie USG
Tak,od 17 tcGratuluje

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 18:09   #3993
_Kluska_
Zakorzenienie

ale tu dziś cisza...

Coffe a kiedy testujesz?

Lila

miałam dziś fajny dzień. piękna pogoda, długi spacer po starówce jak tż zarządził powrót to nie byłam szczególnie zadowolona ale potem nagle tak mi siły odjęło, że niewiele brakowało a musiałby mnie nieść do auta

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 19:27   #3994
RudaEwcia25
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny,ale dzisiaj miałam kongo.Kostuś przez to przesunięcie czasu domagał się kąpieli już o17tejbył zły jak osa więc rozłożyłam mu zabawki na moim łóżku,usiadłam z nim i bawiliśmy się godzinę.O18:10już był taki padnięty że jak niosłam go do łazienki to aż podskakiwałTeraz słodko śpi.Byliśmy przed 17tą na podwórzu i huśtałam go w huśtawce-jego radość była bezcenna

Kluska zazdroszczę spaceru z TŻem ja non stop sama jestem ale już się chyba z tym oswajam

Coffe kibicuję Ci z całych sił

Lila ja nie rozumiem tych Waszych stresów przed wizytami.Ja zawsze spokojna na wizytę jechałam,tylko jak jechałam na ktg do szpitala trochę się bałam ale to normalne bo dociera do kobiety że to już koniec ciąży i zaraz świat wywróci się do góry nogamino i strach przed porodem też robi swojeNie wiem po co myślicie o złych rzeczach i same się nakręcacie? Dzidzia czuje że się martwisz i też odczuwa lęk-nie martw się-wszystko będzie dobrze

Dziewczyny TŻ przyjeżdża w czwartek po pracynie widzieliśmy się od5tego października więc bardzo się za sobą stęskniliśmy,rozmawialiśm y dzisiaj na skypie ale to nie to samo.TŻ miała chociaż okazję Syncia zobaczyć a Kostuś myślałam że wejdzie w laptopa jak go zobaczył.
13.03.2013R GODZ.16:05Zostałam Mamusią
> http://www.suwaczki.com/tickers/iv09i09kwoztnmir.png
http://www.suwaczki.com/tickers/fdqgxqpkse5uzrmp.png
Run bitch!Ruuun!
RudaEwcia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 19:29   #3995
arletka1313
Zakorzenienie

hej, u mnie tez piekna pogoda. niestety coś mnie boli glowa-tz ucho.
ja dzis 20 tc zaczynam.
nie wiem co wam jeszcze napisac, miłego wieczoru, bede jutro,pa
Hania 6.09.2016

http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png

http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png
arletka1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 20:47   #3996
Gianna M
Zakorzenienie

Hej

Dziewczyny dzis przegielam ze wszystkim skonczylo sie wizyta na IP.

Kolo 14 poczulam sie slabo jakos,usiadlam i zaczal mnie bolec brzuch dolem,rwalo,ciagnelo.Posz lam do lazienki zrobilam siku skonczylam a tam cos leci ze mnie mimowolnie,boze myslalam ze mi wody odeszly...Wzielam nospe polezalam ale brzuch boli,kregoslup zaczal kolo 16 zadzwonilam po tz'ta i tak kolo 17 bylismy na IP.Na szczescie trafilam na fajnego lekarza,zbadal mnie zrobil usg dop zmierzyl szyjke zbadal serducho no i na szczescie z dzidzia wszytsko ok,to co wycieklo to mogl byc sluz bo wody plodowe ok.Mam zakaz juz pakowania i mam prze 3 kolejne dni lezec bo brzuch mam twardy.Nospa i tona magnezu plus odpoczynek
Zobaczymy jak to wyjdzie bo do czwartku mamy sie wyprowadzicJa nie dziwgam ale po prostu pakuje nic nie przenosze tylko wyciagam i wkladam w kartony a mimo to jednak za duzo.
Dobrze ze nic sie nie stalo,ale strachu najadlam sie strasznie,a hormony oczywiscie buzowaly splakalam sie jak glupia na izbie wygladalam jakby mi oczy podbili

Zmykam lezec

Nadrobie was tak dobrze jak juz bede u nowym mieszkanku bo teraz nie bardzo mam czas.Uwazajcie na siebie

Gianna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 21:31   #3997
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RudaEwcia25 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny,ale dzisiaj miałam kongo.Kostuś przez to przesunięcie czasu domagał się kąpieli już o17tejbył zły jak osa więc rozłożyłam mu zabawki na moim łóżku,usiadłam z nim i bawiliśmy się godzinę.O18:10już był taki padnięty że jak niosłam go do łazienki to aż podskakiwałTeraz słodko śpi.Byliśmy przed 17tą na podwórzu i huśtałam go w huśtawce-jego radość była bezcenna

Kluska zazdroszczę spaceru z TŻem ja non stop sama jestem ale już się chyba z tym oswajam

Dziewczyny TŻ przyjeżdża w czwartek po pracynie widzieliśmy się od5tego października więc bardzo się za sobą stęskniliśmy,rozmawialiśm y dzisiaj na skypie ale to nie to samo.TŻ miała chociaż okazję Syncia zobaczyć a Kostuś myślałam że wejdzie w laptopa jak go zobaczył.
ale fajnie, że będziesz miała męża przy sobie! długo zostanie?
a ta zmiana czasu to chyba na wszystkich źle wpływa
Cytat:
Napisane przez arletka1313 Pokaż wiadomość
hej, u mnie tez piekna pogoda. niestety coś mnie boli glowa-tz ucho.
ja dzis 20 tc zaczynam.
nie wiem co wam jeszcze napisac, miłego wieczoru, bede jutro,pa
ojoj a co taki słaby humorek?
Cytat:
Napisane przez Gianna M Pokaż wiadomość
Hej

Kolo 14 poczulam sie slabo jakos,usiadlam i zaczal mnie bolec brzuch dolem,rwalo,ciagnelo.Posz lam do lazienki zrobilam siku skonczylam a tam cos leci ze mnie mimowolnie,boze myslalam ze mi wody odeszly...Wzielam nospe polezalam ale brzuch boli,kregoslup zaczal kolo 16 zadzwonilam po tz'ta i tak kolo 17 bylismy na IP.Na szczescie trafilam na fajnego lekarza,zbadal mnie zrobil usg dop zmierzyl szyjke zbadal serducho no i na szczescie z dzidzia wszytsko ok,to co wycieklo to mogl byc sluz bo wody plodowe ok.Mam zakaz juz pakowania i mam prze 3 kolejne dni lezec bo brzuch mam twardy.Nospa i tona magnezu plus odpoczynek
Zobaczymy jak to wyjdzie bo do czwartku mamy sie wyprowadzicJa nie dziwgam ale po prostu pakuje nic nie przenosze tylko wyciagam i wkladam w kartony a mimo to jednak za duzo.
Dobrze ze nic sie nie stalo,ale strachu najadlam sie strasznie,a hormony oczywiscie buzowaly splakalam sie jak glupia na izbie wygladalam jakby mi oczy podbili

Zmykam lezec

Nadrobie was tak dobrze jak juz bede u nowym mieszkanku bo teraz nie bardzo mam czas.Uwazajcie na siebie
o rany
coś Ty najlepszego narobiła...
dobrze, że wszytko jest w porządku i maleństwo całę i zdrowe!
mam nadzieję, że to ile się strachu najadłaś spowoduje, że więcej już nie będziesz szaleć...
uważaj na Was

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Agabi, widzę Cię!

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 21:35   #3998
RudaEwcia25
Zakorzenienie

Gianna Chryste Panie jak ja się wystraszyłam jak czytałam Twój post Kochanie wiem że teraz masz trudny czas i dużo pracy przy przeprowadzce ale nie możesz kogoś poprosić żeby Ci pomógł?siostra?jakaś przyjaciółka?Nie denerwuj się już i odpoczywaj,leż placuszkiem i gadaj do brzusia.

Kluseczko przyjedzie w czwartek w niedziele mamy chrzciny a już w poniedziałek już wraca do NiemiecA Ty jak się dzisiaj czujesz? Brzuszek masz cudnyaż mnie tęsknota za ciążą ogarnęła
Run bitch!Ruuun!
Stary 2013-10-28, 07:56   #3999
mysia1986
Zakorzenienie

Hej.

Gianna dobrze, ze to nic poważnego. Ale stracha mi narobiłaś kobieto Kochana, dzidzia najważniejsza, najwyżej tz troszkę więcej się narobi, a Ty teraz luz i pełen relaks

Rudziaku, jesteś dla mnie wzorem samodzielnej i silnej kobiety. Pełen szacun Cieszę się, ze zobaczycie się z tz. No i mam nadzieje, ze kiedyś los się odmieni i będziecie na stale razem

Agabi???!! Długo Cię jeszcze wywoływać tu będziemy Co u Ciebie?

Coffe, kciuki za badania!! No i kończymy z wkręcaniem

Impreza się udała, jedni znajomi musieli zabrać 1,5rocznego synka, bo w ostatniej chwili ktoś tam się rozmyślił i nie został z młodym. Posiedział z nami do 20 potem mój tz go uśpił w 5 minut - a ponoc młody nigdy u nikogo w obcym łóżku nie mógł zasnąć. My posiedzieliśmy do 1
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 08:43   #4000
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:

Ale fajnie
Cytat:
ja dzis 20 tc zaczynam.
Gratki
Cytat:
Hej

Zmykam lezec

Jejku le się przestraszyłam...Kochana zwolnij i uważaj na was
Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość

Impreza się udała, jedni znajomi musieli zabrać 1,5rocznego synka, bo w ostatniej chwili ktoś tam się rozmyślił i nie został z młodym. Posiedział z nami do 20 potem mój tz go uśpił w 5 minut - a ponoc młody nigdy u nikogo w obcym łóżku nie mógł zasnąć. My posiedzieliśmy do 1
Fajnie że się pobawiliście

Dziś na 10:00 mam zwykłą wizyte u gina.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 09:18   #4001
Lila_27
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny!
Cytat:
super Pewnie nie będziecie się mogli sobą nacieszyć

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:

Biedactwo Ja też taka jestem, że lubię wszystko robić sama Na początku ciąży też miałam przeprowadzkę i wszystko spakowałam i rozpakowałam SAMA Na szczęście nic się nie stało.. ostatnio znów przeholowałam i zaczęłam jak szalona sprzątać ogród, grabiłam, zbierałam gałęzie i później strasznie bolał mnie brzuch Tylko, że ja nie mam za bardzo na kogo liczyć i jeśli sama czegoś nie zrobię, to nie będzie zrobione.. Cała rodzina mieszka dość daleko, mama ostanio przyjechała i coś mi pomogła, ale tak to jestem zupełnie sama ze wszystkim, a Tż do pomocy przy domu się nie pali...
Np wczoraj wieczorem ( nie wiem jak ta łajza to zrobiła) zrzucił garnek z olejem i zachlapał całą kuchnię, podłogę, meble, naczynia, po prostu WSZYSTKO! Kuchnia wyglądała jak pobojowisko. Zamiast zacząć od razu sprzątać to poszedł do salonu na komputer:confus ed: I do mnie tekst, że to moja wina, bo celowo położyłam garnek tak, żeby on go zrzucił:confuse d: I że mam to posprzątać !! JA NIE ON Tak mnie wkurzył, że prawie się rozpłakałam, ale zawzięłam się, bo niby z jakiej racji ja mam sprzątać:confus ed: Wszystko za niego robię, ale bez przesady! Przestałam się do niego odzywać, zamknęłam się w sypialni i już go nie wpuściłam, spał w salonie Dzisiaj wstałam po 6 ubrałam się i cichaczem wyszłam z domu i poszłam do laboratorium, zawsze mnie zawozi, ale teraz się do niego nie odzywam, niech spada! Wróciłam i oczywiście nawet nie zaczął sprzątać, więc ja też tego nie zrobię, ciekawe kto pierwszy wymięknie.. obiadu też nie zrobię, bop niby jak w tym syfie
28.08.2013 12 mm serduszko

07.04.2014 godz.11.25 urodził się Nasz skarb NATAN
Lila_27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 09:48   #4002
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lila_27 Pokaż wiadomość

Np wczoraj wieczorem ( nie wiem jak ta łajza to zrobiła) zrzucił garnek z olejem i zachlapał całą kuchnię, podłogę, meble, naczynia, po prostu WSZYSTKO! Kuchnia wyglądała jak pobojowisko. Zamiast zacząć od razu sprzątać to poszedł do salonu na komputer:confus ed: I do mnie tekst, że to moja wina, bo celowo położyłam garnek tak, żeby on go zrzucił:confuse d: I że mam to posprzątać !! JA NIE ON Tak mnie wkurzył, że prawie się rozpłakałam, ale zawzięłam się, bo niby z jakiej racji ja mam sprzątać:confus ed: Wszystko za niego robię, ale bez przesady! Przestałam się do niego odzywać, zamknęłam się w sypialni i już go nie wpuściłam, spał w salonie Dzisiaj wstałam po 6 ubrałam się i cichaczem wyszłam z domu i poszłam do laboratorium, zawsze mnie zawozi, ale teraz się do niego nie odzywam, niech spada! Wróciłam i oczywiście nawet nie zaczął sprzątać, więc ja też tego nie zrobię, ciekawe kto pierwszy wymięknie.. obiadu też nie zrobię, bop niby jak w tym syfie

O matko! Chyba bym mu strzeliła

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Migotka, kochana zaczynam się martwić.... odezwij sie
Marcel <3

Stary 2013-10-28, 09:53   #4003
arletka1313
Zakorzenienie

hej.
rudziaku ta zmiana czasu to jakis koszmar, my z tz wróciliśmy po 17 do domu bo byliśmy na pizzy, i co? i juz ciemno,poogladalismy tv,godz 19 tz i mi sie oczy zamykaja.poszlismy sie kapac i o 21 juz tz spał, to i ja wyłaczyłam tv,zasnełam szybko, ale po 12 juz się obudzilismy,tz zebrało na przytulanki bo on juz wyspany,ale zaraz po nich chrapał a ja się tłukłąm jeszcze z godzine.
tz tak krótko bedzie???ojej:-( a długo tak jeszcze bedzie wyjezdzał? pewnie juz kiedys pisałas ale nie pamietam.

gianna kochaniutka alez mnie przestraszyłas!!!kobitko zwolnij! widzisz moze tylko pakowanie a ile szkody moze narobić.dla dzidzi to za duzo. najgorszy czas przed toba bo i wyprowadzka i wprowadzka ale popros kogos zeby ci pomogli, bo tak byc absolutnie nie moze
dobrze ze nic sie nie stało.

lila chyba zartujesz? on zrzucił a ty masz sprzatać? jeszcze jakby przeprosił, poprosił o pomoc,zrozumiałbym i pomogła a le o tak o???ooo nie!!!nie jesteś jego służaca!!!!

kluska to nie był zły humor,choc moze i troche był, tz z bratem wczoraj pojechali ogladac auto, a mnie zawiezli do rodziców, była siostra z julka,ale zaraz po obiedzie pojechali. zawiozłam rodzicóe do sasiadki która ma kwiaciarnei i odebralismy wiazanki na cmentarz,ale oni chcieli wypic wiec rodzice zostali, ja wróciłam, poszłam na spacer z chrzesniakiem i siostra, apotem to mi sie zajbiescie nudziło i czekałam tylko az tz po mnie przyjedzie. przyjechał i powiedział ze moje auto zepsute, bo jak jechali to jakis przewód od chłodnicy pekł,nie byłam zadowolona no ale to nie ich wina, dobrze ze oni nim jechali nie ja, bo bym spanikowała i tyle.a potem to juz na pizze pojechalismy.

dzis w nocy jak sie kreciłam to i moje dzidzi nie spało i się kreciło
Hania 6.09.2016

Stary 2013-10-28, 10:13   #4004
RudaEwcia25
Zakorzenienie

Cześć Dziewczynki noc minęłam nam dość spokojnie ale już o7mej Kostuś nie spałteraz chrapie jak dorosły facetale pewnie zaraz się obudzi

Lila czy Twój mąż jest normalny?nie widzi że jesteś w ciąży?kurde rozlany olej to najgorszy szajs jaki może byćwiem bo mi ostatnio patelnia z kotletami spadła na podłogęmasakra jakaś.

Mysiu aż się zarumieniłammuszę sobie jakoś radzić-nie mam innego wyjściaczyli TŻ na tatusia się nadajefajnie,mnie zawsze wzrusza jak Paweł usypia Kostusia

Izka daj znać jak po wizycie

Arletko no masakra,ja już przed23cią wyłączyłam tv i poszłam spać a normalnie mogę nawet do 1szej oglądaća co do samochodu to rzeczywiście dobrze że to nie Ty nim jechałaś-stres Ci teraz nie jest potrzebnyKochana nie wiem jak długo TŻ będzie wyjeżdżał ale jeśli na serio mamy się budować to przez najbliższych kilka lat będę sama bo w Polsce dobrze płatnej pracy nie dostanie.Ale może na zimę będzie miał jakiś krótki zastój w pracy i dłużej z nami zostanie

Laski będę wieczorkiem,trzymajcie się Kochane

MIGOTKA,AGABIWRO,TASIA HELOŁ LASKI CO Z WAMI?
Run bitch!Ruuun!

Edytowane przez RudaEwcia25
Czas edycji: 2013-10-28 o 10:15
Stary 2013-10-28, 10:17   #4005
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
Mysiu aż się zarumieniłammuszę sobie jakoś radzić-nie mam innego wyjściaczyli TŻ na tatusia się nadajefajnie,mnie zawsze wzrusza jak Paweł usypia Kostusia
Nie rumień się , no co Ty
Tza bardzo dzieciaki lubią Dominik, teraz jak był to siedział mu na kolanach i go głaskał po brodzie i szybko zabierał rączkę i pokazywał, ze go kłuje Mojej siostry młody - tak samo, jak dzwoni sis to on zawsze musi pogadać i daje mu telefon, a on do mnie 'Ciociu daj wujka' i tyle by było rozmowy z chrześniakiem
Marcel <3

Stary 2013-10-28, 10:51   #4006
arletka1313
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Dziewczynki noc minęłam nam dość spokojnie ale już o7mej Kostuś nie spałteraz chrapie jak dorosły facetale pewnie zaraz się obudzi

Lila czy Twój mąż jest normalny?nie widzi że jesteś w ciąży?kurde rozlany olej to najgorszy szajs jaki może byćwiem bo mi ostatnio patelnia z kotletami spadła na podłogęmasakra jakaś.

Izka daj znać jak po wizycie

Arletko no masakra,ja już przed23cią wyłączyłam tv i poszłam spać a normalnie mogę nawet do 1szej oglądaća co do samochodu to rzeczywiście dobrze że to nie Ty nim jechałaś-stres Ci teraz nie jest potrzebnyKochana nie wiem jak długo TŻ będzie wyjeżdżał ale jeśli na serio mamy się budować to przez najbliższych kilka lat będę sama bo w Polsce dobrze płatnej pracy nie dostanie.Ale może na zimę będzie miał jakiś krótki zastój w pracy i dłużej z nami zostanie

Laski będę wieczorkiem,trzymajcie się Kochane

MIGOTKA,AGABIWRO,TASIA HELOŁ LASKI CO Z WAMI?
ech,ciezko tak prze kilka lat, no ale widze nie macie wyjscia,ale ty sobie tak swietnie radzisz z Kostusiem
wczoraj mówie do tz ze dzidzia sie rusza, połozył reke ale nic nie poczuł, po chwili mówi "ale tobie to dobrze, mozesz już poczuc nasze dziecko,a ja to co?" mówie ze niedługo i on bedzie czuł,i mówie ze ciekawe jak mi bedziesz zazdroscił jak przyjdzie do porodu i bedzie bolało i bede wygladac i chodzic jak pokraka, a on mi mówi ze jak by było trzeba to tez by dał rade i wytrzymał. wzruszył mnie tym bo mój mezus jest raczej skryty i o swoich słabosciach to nigdy nie mówi.

aaa,przypomniało mi sie, wczorja jak byłam u rodziców, i mówie im ze dzidzius juz całkiem mocno kopie a mój tato z tesketem "syn w kombajnie biegi zmienia" i wszyscy w śmiech (bo u nas sa 2 kombajny i mój tz uwielbia nimi jezdzic)

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Nie rumień się , no co Ty
Tza bardzo dzieciaki lubią Dominik, teraz jak był to siedział mu na kolanach i go głaskał po brodzie i szybko zabierał rączkę i pokazywał, ze go kłuje Mojej siostry młody - tak samo, jak dzwoni sis to on zawsze musi pogadać i daje mu telefon, a on do mnie 'Ciociu daj wujka' i tyle by było rozmowy z chrześniakiem
super ze tz tak lubia dzieciaki. mojego tz uwielbia jego chrzesniak, nigdy nie powie ze jedzie do babci, dziadka czy cioci tylko do wuja Grzeska. i jak przychodzi to "wujku Grzesku chodz tu, chodz tam, a pokaz mi coś tam"
Hania 6.09.2016

Stary 2013-10-28, 11:01   #4007
agabiwro
Wtajemniczenie

jestem jestem, mam ostatnio jakieś ciche dni...jakoś mało kontaktowa jestem.

Wczoraj przeżyłam dramat. Były przytulanki, po godzinie coś mi zaczęło po nogach lecieć. No masakra, taka strużka wody. Poleciałam do tż, że jedziemy na IP bo mi chyba wody odchodzą. Od razu wszystko mi przed oczami przeleciało...coś koszmarnego. Tż trochę przestraszony, ale mówi że dużo z niego wyleciało i to pewnie żołnierze. Dobra, umyłam się dokładnie, podtarłam, wąchałam cudowałam. Mówię, sobie spokojnie jak będzie leciało dalej daje sobie godzine i jade. Nic więcej nie poszło...ale wiecie nie wiedziałam że sperma może tak zmienić konsystencje i znowu mi się przytulanek odechciało... W między czasie dzowniłam do mamy że się dzieją takie cuda, śmiała się trochę ze mnie ale rozumiała moją panikę i strach.

Cieszę się że u Was wszystko ok. Gianna uważaj na siebie!!!!

18.06.13 II kreski - rośnij zdrowo Jaśminko

07.03.2014 wreszcie jesteś

http://fajnamama.pl/suwaczki/w0e0032.png
agabiwro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 11:10   #4008
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agabiwro Pokaż wiadomość
jestem jestem, mam ostatnio jakieś ciche dni...jakoś mało kontaktowa jestem.

Wczoraj przeżyłam dramat. Były przytulanki, po godzinie coś mi zaczęło po nogach lecieć. No masakra, taka strużka wody. Poleciałam do tż, że jedziemy na IP bo mi chyba wody odchodzą. Od razu wszystko mi przed oczami przeleciało...coś koszmarnego. Tż trochę przestraszony, ale mówi że dużo z niego wyleciało i to pewnie żołnierze. Dobra, umyłam się dokładnie, podtarłam, wąchałam cudowałam. Mówię, sobie spokojnie jak będzie leciało dalej daje sobie godzine i jade. Nic więcej nie poszło...ale wiecie nie wiedziałam że sperma może tak zmienić konsystencje i znowu mi się przytulanek odechciało... W między czasie dzowniłam do mamy że się dzieją takie cuda, śmiała się trochę ze mnie ale rozumiała moją panikę i strach.
biedna.
A co Ty tak alien się zrobiłaś??
Marcel <3

Stary 2013-10-28, 11:16   #4009
agabiwro
Wtajemniczenie

Cytat:
biedna.
A co Ty tak alien się zrobiłaś??
a nie wiem, pewnie hormony...coś ostatnio taka wyciszona jestem. Miałam trochę stresu, z pracy miałam z 10 telefonów (czegoś szukali co wcieło i miałam nerwówke)
moja kumpelka zrobiła badania i tsh ponad 5, prolaktyna też podwyższona, leukocyty tak niskie jakby walczyła z białaczką. Bardzo chciała zajść w ciąże do końca roku, a tu kupa...nic z tego nie wyjdzie. Trochę mi się smutno za nią zrobiło.

Stary 2013-10-28, 11:19   #4010
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
a nie wiem, pewnie hormony...coś ostatnio taka wyciszona jestem. Miałam trochę stresu, z pracy miałam z 10 telefonów (czegoś szukali co wcieło i miałam nerwówke)
moja kumpelka zrobiła badania i tsh ponad 5, prolaktyna też podwyższona, leukocyty tak niskie jakby walczyła z białaczką. Bardzo chciała zajść w ciąże do końca roku, a tu kupa...nic z tego nie wyjdzie. Trochę mi się smutno za nią zrobiło.
Wyciszona ale nie spokojna...
Kochana, ja wiem , że Ci przykro z powodu koleżanki, ale plany planami, a życie robi swoje... Ja chciałam zajść już rok temu i du.pa
Ważne, ze wie na czym stoi, co leczyć
Marcel <3

Stary 2013-10-28, 11:24   #4011
agabiwro
Wtajemniczenie

Cytat:
Wyciszona ale nie spokojna...
Kochana, ja wiem , że Ci przykro z powodu koleżanki, ale plany planami, a życie robi swoje... Ja chciałam zajść już rok temu i du.pa
Ważne, ze wie na czym stoi, co leczyć
mówiłam jej że lepiej że wie co się dzieje, niż pedałować, dostawać @ i tak w kółko. Przestraszona jest, wściekła. Miejsce do endo dopiero na 25.11, a ona podobnie jak ja...jak juz coś wiem to chcę natychmiast działać, inaczej straszne mam nerwy

Stary 2013-10-28, 11:29   #4012
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
mówiłam jej że lepiej że wie co się dzieje, niż pedałować, dostawać @ i tak w kółko. Przestraszona jest, wściekła. Miejsce do endo dopiero na 25.11, a ona podobnie jak ja...jak juz coś wiem to chcę natychmiast działać, inaczej straszne mam nerwy
ponoć i tsh i prolaktyna dość łatwo się leczy, także mam nadzieje, pójdzie jej sprawnie i zaciąży.
Marcel <3

Stary 2013-10-28, 11:34   #4013
agabiwro
Wtajemniczenie

Cytat:
ponoć i tsh i prolaktyna dość łatwo się leczy, także mam nadzieje, pójdzie jej sprawnie i zaciąży.
lekarka powiedziała jej, że problem jest z tsh. Szybko nie można jej zbijać, żeby organizm nie był w szoku. Niby pół roku do roku to trwa.

Stary 2013-10-28, 11:35   #4014
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
lekarka powiedziała jej, że problem jest z tsh. Szybko nie można jej zbijać, żeby organizm nie był w szoku. Niby pół roku do roku to trwa.
wiesz różne cuda na kiju się dzieją.. czytałam w necie o laskach które zachodziły w ciąże z prolaktyna która miała np. 3500 tyś a ja ma 850 i zajść nie mogę.
Także wiesz, różnie bywa
Marcel <3

Stary 2013-10-28, 11:38   #4015
arletka1313
Zakorzenienie

aga,biedaku, nastepna nas straszy...dobrze ze to tylko sperma. co do kolezanki to ja współczuje kazdej która sie stara i jakos nie wychodzi, ale widzisz, porobiła badania i mniej wiecej wie na czym stoi. pójdzie do lekarza, wprowadzi leczenie i sie uda.

ja mam z kolie koleznke (ta zazdrosnice i czarownice) co w grudniu bedzie 2 lata jak sie staraja. porobili badania i wszystko, dosłownie wszystko jest dobrze, z poczatku troche plemniki jej maz miał za słabe, ale pobrał witaminek i sa swietne, ilez ona tych badan porobiła, jezdzi teraz do kliniki i juz lekarz rece rozklada bo niebardzo wie jak pomóc, byz moze u niej działą psychika-nie wiem. wiem, ze juz 2 razy podchodzili do inseminacji,ale z negatywnym skutkiem, nie wiem co dalej. jak byłam ostatnio w przedszkolu i widziałam jak sie patrzyła na mój brzuszek to płakac mi się chciało. nie koniecznie ja lubie ale szkoda mi dziewczyny,jest juz naprawde załamana,ale wiem ze do tej pory nie potrafi sie wyluzowac, ilez to razy mówiła ze koniec z wkrecaniem,ja wiem ze to nie jest łatwo,sama to przeszłam,ale ona nie ma innego wyjscia.tylko nie daja rady.jest gotowa na in vitro,jak sie nie uda to nawet chca adoptowac dziecko,ale dalej próbuja.
nie wiem, no jakies takie zycie jest...
Hania 6.09.2016

Stary 2013-10-28, 11:42   #4016
agabiwro
Wtajemniczenie

Cytat:
wiesz różne cuda na kiju się dzieją.. czytałam w necie o laskach które zachodziły w ciąże z prolaktyna która miała np. 3500 tyś a ja ma 850 i zajść nie mogę.
Także wiesz, różnie bywa
to faktycznie cuda...

Stary 2013-10-28, 11:45   #4017
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
to faktycznie cuda...
Życie jest przewrotne.
I powiem Ci, że ja jestem mega nerwus i też chce wszystko teraz, zaraz! i tak było z dzieckiem. Niestety moja sytuacja uczy mnie pokory i cierpliwości...
Marcel <3

Stary 2013-10-28, 11:50   #4018
agabiwro
Wtajemniczenie

Cytat:
aga,biedaku, nastepna nas straszy...dobrze ze to tylko sperma. co do kolezanki to ja współczuje kazdej która sie stara i jakos nie wychodzi, ale widzisz, porobiła badania i mniej wiecej wie na czym stoi. pójdzie do lekarza, wprowadzi leczenie i sie uda.

ja mam z kolie koleznke (ta zazdrosnice i czarownice) co w grudniu bedzie 2 lata jak sie staraja. porobili badania i wszystko, dosłownie wszystko jest dobrze, z poczatku troche plemniki jej maz miał za słabe, ale pobrał witaminek i sa swietne, ilez ona tych badan porobiła, jezdzi teraz do kliniki i juz lekarz rece rozklada bo niebardzo wie jak pomóc, byz moze u niej działą psychika-nie wiem. wiem, ze juz 2 razy podchodzili do inseminacji,ale z negatywnym skutkiem, nie wiem co dalej. jak byłam ostatnio w przedszkolu i widziałam jak sie patrzyła na mój brzuszek to płakac mi się chciało. nie koniecznie ja lubie ale szkoda mi dziewczyny,jest juz naprawde załamana,ale wiem ze do tej pory nie potrafi sie wyluzowac, ilez to razy mówiła ze koniec z wkrecaniem,ja wiem ze to nie jest łatwo,sama to przeszłam,ale ona nie ma innego wyjscia.tylko nie daja rady.jest gotowa na in vitro,jak sie nie uda to nawet chca adoptowac dziecko,ale dalej próbuja.
nie wiem, no jakies takie zycie jest...
to ona może być tym pechowcem z niepłodnością idiopatyczną - czyli bez przyczyny. Jak i bez przyczyny, tak i bez leku...tylko in vitro zostaje albo zapomnieć i zyć dalej i pewnie w którymś momencie się uda

Stary 2013-10-28, 12:15   #4019
mysia1986
Zakorzenienie

Iza, i jak po wizycie??
Marcel <3

Stary 2013-10-28, 12:20   #4020
Kamildiana
Zadomowienie

Dziewczyny dbajcie o siebie bo to nie ma zartow. A co do przytulanek to pamietajcie ze sperma moze wywolylac skurcze macicy i doprowadzic do wczesniejszego porodu. Gin mnie przed tym przestrzegal.... wiec przytulanki jak najbardziej tylko zakonczenie na zewnatrz. Dbajcie o swoje fasolki bo to one sa teraz najwazniejsze. A obowiazki lepiej rozłożyć na dwa dni niz przesadzic. Ja wiem ze to drobne prace i nie czuje sie zmeczenia ale my mamy teraz oslabiony organizm.
żyj jakbyś miał umrzeć jutro,ale marz jakbyś miał żyć wiecznie
Kamildiana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości