|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII
23, progesteron, prolaktyna, tsh.
|
|
|
|
#3992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
ale tu dziś cisza...
![]() Coffe a kiedy testujesz?Lila ![]() miałam dziś fajny dzień. piękna pogoda, długi spacer po starówce
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny,ale dzisiaj miałam kongo.Kostuś przez to przesunięcie czasu domagał się kąpieli już o17tej
był zły jak osa więc rozłożyłam mu zabawki na moim łóżku,usiadłam z nim i bawiliśmy się godzinę.O18:10już był taki padnięty że jak niosłam go do łazienki to aż podskakiwałKluska zazdroszczę spaceru z TŻem ja non stop sama jestem ale już się chyba z tym oswajamCoffe kibicuję Ci z całych sił ![]() Lila ja nie rozumiem tych Waszych stresów przed wizytami.Ja zawsze spokojna na wizytę jechałam,tylko jak jechałam na ktg do szpitala trochę się bałam ale to normalne bo dociera do kobiety że to już koniec ciąży i zaraz świat wywróci się do góry nogami Dziewczyny TŻ przyjeżdża w czwartek po pracy
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
hej, u mnie tez piekna pogoda. niestety coś mnie boli glowa-tz ucho.
ja dzis 20 tc zaczynam. nie wiem co wam jeszcze napisac, miłego wieczoru, bede jutro,pa
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Dziewczyny dzis przegielam ze wszystkim skonczylo sie wizyta na IP. Kolo 14 poczulam sie slabo jakos,usiadlam i zaczal mnie bolec brzuch dolem,rwalo,ciagnelo.Posz lam do lazienki zrobilam siku skonczylam a tam cos leci ze mnie mimowolnie,boze myslalam ze mi wody odeszly...Wzielam nospe polezalam ale brzuch boli,kregoslup zaczal kolo 16 zadzwonilam po tz'ta i tak kolo 17 bylismy na IP.Na szczescie trafilam na fajnego lekarza,zbadal mnie zrobil usg dop zmierzyl szyjke zbadal serducho no i na szczescie z dzidzia wszytsko ok,to co wycieklo to mogl byc sluz bo wody plodowe ok.Mam zakaz juz pakowania i mam prze 3 kolejne dni lezec bo brzuch mam twardy.Nospa i tona magnezu plus odpoczynek ![]() Zobaczymy jak to wyjdzie bo do czwartku mamy sie wyprowadzic Ja nie dziwgam ale po prostu pakuje nic nie przenosze tylko wyciagam i wkladam w kartony a mimo to jednak za duzo.Dobrze ze nic sie nie stalo,ale strachu najadlam sie strasznie,a hormony oczywiscie buzowaly splakalam sie jak glupia na izbie wygladalam jakby mi oczy podbili ![]() Zmykam lezec Nadrobie was tak dobrze jak juz bede u nowym mieszkanku bo teraz nie bardzo mam czas.Uwazajcie na siebie |
|
|
|
#3997 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ta zmiana czasu to chyba na wszystkich źle wpływa ![]() Cytat:
Cytat:
![]() coś Ty najlepszego narobiła... ![]() dobrze, że wszytko jest w porządku i maleństwo całę i zdrowe! mam nadzieję, że to ile się strachu najadłaś spowoduje, że więcej już nie będziesz szaleć... ![]() uważaj na Was ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Agabi, widzę Cię!
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|||
|
|
|
#3998 |
|
Zakorzenienie
|
Gianna Chryste Panie jak ja się wystraszyłam jak czytałam Twój post
Kluseczko przyjedzie w czwartek w niedziele mamy chrzciny a już w poniedziałek już wraca do Niemiec A Ty jak się dzisiaj czujesz? Brzuszek masz cudny
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Gianna dobrze, ze to nic poważnego. Ale stracha mi narobiłaś kobieto Kochana, dzidzia najważniejsza, najwyżej tz troszkę więcej się narobi, a Ty teraz luz i pełen relaks![]() Rudziaku, jesteś dla mnie wzorem samodzielnej i silnej kobiety. Pełen szacun Cieszę się, ze zobaczycie się z tz. No i mam nadzieje, ze kiedyś los się odmieni i będziecie na stale razemAgabi???!! Długo Cię jeszcze wywoływać tu będziemy Co u Ciebie?Coffe, kciuki za badania!! No i kończymy z wkręcaniem ![]() Impreza się udała, jedni znajomi musieli zabrać 1,5rocznego synka, bo w ostatniej chwili ktoś tam się rozmyślił i nie został z młodym. Posiedział z nami do 20 potem mój tz go uśpił w 5 minut - a ponoc młody nigdy u nikogo w obcym łóżku nie mógł zasnąć. My posiedzieliśmy do 1
|
#4000 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Gratki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziś na 10:00 mam zwykłą wizyte u gina.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#4001 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
Np wczoraj wieczorem ( nie wiem jak ta łajza to zrobiła) zrzucił garnek z olejem i zachlapał całą kuchnię, podłogę, meble, naczynia, po prostu WSZYSTKO! Kuchnia wyglądała jak pobojowisko. Zamiast zacząć od razu sprzątać to poszedł do salonu na komputer :confus ed: I do mnie tekst, że to moja wina, bo celowo położyłam garnek tak, żeby on go zrzucił :confuse d: I że mam to posprzątać !! JA NIE ON Tak mnie wkurzył, że prawie się rozpłakałam, ale zawzięłam się, bo niby z jakiej racji ja mam sprzątać :confus ed: Wszystko za niego robię, ale bez przesady! Przestałam się do niego odzywać, zamknęłam się w sypialni i już go nie wpuściłam, spał w salonie Dzisiaj wstałam po 6 ubrałam się i cichaczem wyszłam z domu i poszłam do laboratorium, zawsze mnie zawozi, ale teraz się do niego nie odzywam, niech spada! Wróciłam i oczywiście nawet nie zaczął sprzątać, więc ja też tego nie zrobię, ciekawe kto pierwszy wymięknie.. obiadu też nie zrobię, bop niby jak w tym syfie![]()
|
|
#4002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O matko! Chyba bym mu strzeliła ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Migotka, kochana zaczynam się martwić.... odezwij sie
|
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
hej.
rudziaku ta zmiana czasu to jakis koszmar, my z tz wróciliśmy po 17 do domu bo byliśmy na pizzy, i co? i juz ciemno,poogladalismy tv,godz 19 tz i mi sie oczy zamykaja.poszlismy sie kapac i o 21 juz tz spał, to i ja wyłaczyłam tv,zasnełam szybko, ale po 12 juz się obudzilismy,tz zebrało na przytulanki bo on juz wyspany,ale zaraz po nich chrapał a ja się tłukłąm jeszcze z godzine. tz tak krótko bedzie???ojej:-( a długo tak jeszcze bedzie wyjezdzał? pewnie juz kiedys pisałas ale nie pamietam. gianna kochaniutka alez mnie przestraszyłas!!!kobitko zwolnij! widzisz moze tylko pakowanie a ile szkody moze narobić.dla dzidzi to za duzo. najgorszy czas przed toba bo i wyprowadzka i wprowadzka ale popros kogos zeby ci pomogli, bo tak byc absolutnie nie moze dobrze ze nic sie nie stało. lila chyba zartujesz? on zrzucił a ty masz sprzatać? jeszcze jakby przeprosił, poprosił o pomoc,zrozumiałbym i pomogła a le o tak o???ooo nie!!!nie jesteś jego służaca!!!! kluska to nie był zły humor,choc moze i troche był, tz z bratem wczoraj pojechali ogladac auto, a mnie zawiezli do rodziców, była siostra z julka,ale zaraz po obiedzie pojechali. zawiozłam rodzicóe do sasiadki która ma kwiaciarnei i odebralismy wiazanki na cmentarz,ale oni chcieli wypic wiec rodzice zostali, ja wróciłam, poszłam na spacer z chrzesniakiem i siostra, apotem to mi sie zajbiescie nudziło i czekałam tylko az tz po mnie przyjedzie. przyjechał i powiedział ze moje auto zepsute, bo jak jechali to jakis przewód od chłodnicy pekł,nie byłam zadowolona no ale to nie ich wina, dobrze ze oni nim jechali nie ja, bo bym spanikowała i tyle.a potem to juz na pizze pojechalismy. dzis w nocy jak sie kreciłam to i moje dzidzi nie spało i się kreciło
|
#4004 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
noc minęłam nam dość spokojnie ale już o7mej Kostuś nie spałLila czy Twój mąż jest normalny?nie widzi że jesteś w ciąży?kurde rozlany olej to najgorszy szajs jaki może być Mysiu aż się zarumieniłam muszę sobie jakoś radzić-nie mam innego wyjściaIzka daj znać jak po wizycie ![]() Arletko no masakra,ja już przed23cią wyłączyłam tv i poszłam spać a normalnie mogę nawet do 1szej oglądać ![]() Laski będę wieczorkiem,trzymajcie się Kochane ![]() MIGOTKA,AGABIWRO,TASIA HELOŁ LASKI CO Z WAMI?
> http://www.suwaczki.com/tickers/fdqgxqpkse5uzrmp.png Run bitch!Ruuun! Edytowane przez RudaEwcia25 Czas edycji: 2013-10-28 o 10:15 |
|
|
|
#4005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tza bardzo dzieciaki lubią Mojej siostry młody - tak samo, jak dzwoni sis to on zawsze musi pogadać i daje mu telefon, a on do mnie 'Ciociu daj wujka'
|
|
#4006 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj mówie do tz ze dzidzia sie rusza, połozył reke ale nic nie poczuł, po chwili mówi "ale tobie to dobrze, mozesz już poczuc nasze dziecko,a ja to co?" mówie ze niedługo i on bedzie czuł,i mówie ze ciekawe jak mi bedziesz zazdroscił jak przyjdzie do porodu i bedzie bolało i bede wygladac i chodzic jak pokraka, a on mi mówi ze jak by było trzeba to tez by dał rade i wytrzymał. wzruszył mnie tym bo mój mezus jest raczej skryty i o swoich słabosciach to nigdy nie mówi. aaa,przypomniało mi sie, wczorja jak byłam u rodziców, i mówie im ze dzidzius juz całkiem mocno kopie a mój tato z tesketem "syn w kombajnie biegi zmienia" i wszyscy w śmiech ![]() ![]() (bo u nas sa 2 kombajny i mój tz uwielbia nimi jezdzic)---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
|
|
#4007 |
|
Wtajemniczenie
|
jestem jestem, mam ostatnio jakieś ciche dni...jakoś mało kontaktowa jestem.
Wczoraj przeżyłam dramat. Były przytulanki, po godzinie coś mi zaczęło po nogach lecieć. No masakra, taka strużka wody. Poleciałam do tż, że jedziemy na IP bo mi chyba wody odchodzą. Od razu wszystko mi przed oczami przeleciało...coś koszmarnego. Tż trochę przestraszony, ale mówi że dużo z niego wyleciało i to pewnie żołnierze. Dobra, umyłam się dokładnie, podtarłam, wąchałam cudowałam. Mówię, sobie spokojnie jak będzie leciało dalej daje sobie godzine i jade. Nic więcej nie poszło...ale wiecie nie wiedziałam że sperma może tak zmienić konsystencje Cieszę się że u Was wszystko ok. Gianna uważaj na siebie!!!!
|
#4008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co Ty tak alien się zrobiłaś??
|
|
#4009 |
|
Wtajemniczenie
|
a nie wiem, pewnie hormony...coś ostatnio taka wyciszona jestem. Miałam trochę stresu, z pracy miałam z 10 telefonów (czegoś szukali co wcieło i miałam nerwówke)
moja kumpelka zrobiła badania i tsh ponad 5, prolaktyna też podwyższona, leukocyty tak niskie jakby walczyła z białaczką. Bardzo chciała zajść w ciąże do końca roku, a tu kupa...nic z tego nie wyjdzie. Trochę mi się smutno za nią zrobiło.
|
#4010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, ja wiem , że Ci przykro z powodu koleżanki, ale plany planami, a życie robi swoje... Ja chciałam zajść już rok temu i du.pa Ważne, ze wie na czym stoi, co leczyć
|
|
#4011 |
|
Wtajemniczenie
|
mówiłam jej że lepiej że wie co się dzieje, niż pedałować, dostawać @ i tak w kółko. Przestraszona jest, wściekła. Miejsce do endo dopiero na 25.11, a ona podobnie jak ja...jak juz coś wiem to chcę natychmiast działać, inaczej straszne mam nerwy
|
#4012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4013 |
|
Wtajemniczenie
|
lekarka powiedziała jej, że problem jest z tsh. Szybko nie można jej zbijać, żeby organizm nie był w szoku. Niby pół roku do roku to trwa.
|
#4014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także wiesz, różnie bywa
|
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
aga,biedaku, nastepna nas straszy...dobrze ze to tylko sperma. co do kolezanki to ja współczuje kazdej która sie stara i jakos nie wychodzi, ale widzisz, porobiła badania i mniej wiecej wie na czym stoi. pójdzie do lekarza, wprowadzi leczenie i sie uda.
ja mam z kolie koleznke (ta zazdrosnice i czarownice) co w grudniu bedzie 2 lata jak sie staraja. porobili badania i wszystko, dosłownie wszystko jest dobrze, z poczatku troche plemniki jej maz miał za słabe, ale pobrał witaminek i sa swietne, ilez ona tych badan porobiła, jezdzi teraz do kliniki i juz lekarz rece rozklada bo niebardzo wie jak pomóc, byz moze u niej działą psychika-nie wiem. wiem, ze juz 2 razy podchodzili do inseminacji,ale z negatywnym skutkiem, nie wiem co dalej. jak byłam ostatnio w przedszkolu i widziałam jak sie patrzyła na mój brzuszek to płakac mi się chciało. nie koniecznie ja lubie ale szkoda mi dziewczyny,jest juz naprawde załamana,ale wiem ze do tej pory nie potrafi sie wyluzowac, ilez to razy mówiła ze koniec z wkrecaniem,ja wiem ze to nie jest łatwo,sama to przeszłam,ale ona nie ma innego wyjscia.tylko nie daja rady.jest gotowa na in vitro,jak sie nie uda to nawet chca adoptowac dziecko,ale dalej próbuja. nie wiem, no jakies takie zycie jest...
|
#4016 |
|
Wtajemniczenie
|
to faktycznie cuda...
|
#4017 |
|
Zakorzenienie
|
Życie jest przewrotne.
I powiem Ci, że ja jestem mega nerwus i też chce wszystko teraz, zaraz! i tak było z dzieckiem. Niestety moja sytuacja uczy mnie pokory i cierpliwości...
|
#4018 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4019 |
|
Zakorzenienie
|
Iza, i jak po wizycie??
|
#4020 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dbajcie o siebie bo to nie ma zartow. A co do przytulanek to pamietajcie ze sperma moze wywolylac skurcze macicy i doprowadzic do wczesniejszego porodu. Gin mnie przed tym przestrzegal.... wiec przytulanki jak najbardziej tylko zakonczenie na zewnatrz. Dbajcie o swoje fasolki bo to one sa teraz najwazniejsze. A obowiazki lepiej rozłożyć na dwa dni niz przesadzic. Ja wiem ze to drobne prace i nie czuje sie zmeczenia ale my mamy teraz oslabiony organizm.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.

ale gratki za szczerość

W poradnikach ciążowych pisze, że 5 miesiąc zaczyna się od 17 tygodnia? A wy jak liczyłyście? Może mi któraś obliczy (om miałam 7 lipca)
Gratuluje
a kiedy testujesz?

był zły jak osa więc rozłożyłam mu zabawki na moim łóżku,usiadłam z nim i bawiliśmy się godzinę.O18:10już był taki padnięty że jak niosłam go do łazienki to aż podskakiwał

Ja nie dziwgam ale po prostu pakuje nic nie przenosze tylko wyciagam i wkladam w kartony a mimo to jednak za duzo.

dobrze, ze to nic poważnego. Ale stracha mi narobiłaś kobieto
- a ponoc młody nigdy u nikogo w obcym łóżku nie mógł zasnąć. My posiedzieliśmy do 1

noc minęłam nam dość spokojnie ale już o7mej Kostuś nie spał