|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Cytat:
![]() wirusow niestety nie da sie zwalczyc antybiotykami, dlatego sie czeka, ale tez trzeba dbac o nawodnienie organizmu, dlatego takc ezsto dzieci trafiaja do szpitala. Co do sluzby zdorwia to ja jestem ostatnio podlamana.. sama sie doluje bo zagladam na strone fundacji siepomaga.pl i tam jest tyle kruszynek, ktore potrzebuja pomocy. Jak mozna zycie przekladac na pieniadze? ano mozna, nie zdazymy zebrac odpowiedniej kwoty, dziecko nie otrzyma odpowiedniej pomocy - a przy raku czy chorym serduszku to czas gra glwona role.. ehhh... cos strasznego. Ludzkosc schodzi na psy - skad te ogromne sumy za leczenie, gdzie pomoc NFZ, panstwa? Skad ci normalni ludzie maja brac na leczenie takie kwoty pieniedzy ![]() ![]() ![]() ![]() dzisiaj pomoglam Filipkowi ![]() http://www.siepomaga.pl/f/fundacja-siepomaga/c/941
![]() |
#3872 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Luna0 kochana dużo zdrówka dla Was ![]() ![]() Poza tym teraz taki czas depresyjny będzie dobrze ![]() ![]() JolanT to jest polska ![]() Moderna ja już nawet nie chcę czytać bo ostatnio jak napisałaś posta to bałam się kliknąć na linka straszne to jest ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3873 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam stosy do obfocenia i wystawienia do ogloszen (ja sprzedaje najpeirw na ogloszeniach drobnych ebayu - cos jak tablica.pl).. ale mi sie nie chce strasznie :/ Marcelek zaczal chyba raczkowac ![]() ![]()
![]() |
#3874 |
Raczkowanie
|
Neurolastoma jest straszna...pierwszy raz spotkałam się z tą chorobą za sprawą domu Misi. Biedny Filipek a na dodatek też ciąglę myślę o Cynamonowej
#3875 |
Zakorzenienie
|
Moderna a teraz wyobraźmy sobie, że każda kobieta chodzi na nfz do ginekologa w czasie ciąży na badania na nfz oni by już dawno zbankrutowali bo prawda jest taka że większość z nas chodzi prywatnie i płaci, i pewnie w czasie ciąży byśmy miały po 4 wizyty bo takie kolejki by były na nfz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrówka ![]()
![]() |
#3877 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pytanie wiem, że pierdyliard razy było maglowane. Mała skończyła pół roczku po jakim czasie dawać cały słoiczek jedzonka? o 12 obiadek i 17 deserek czy jak muszę wprowadzić jej już inne dania bo co chwile chce cycka w nocy sie budzi często a moje cycyki jakby odmawiały posluszeństwa mimo iż ciągle małą przystawiam nie widzę by było więcej mleczka a nie chcę dawac mm wiec wolę już słoiczki wprowadzić.
Wczoraj dałam jej szpinak z ziemniakiem bardzo jej smakował tak 1/3 słoiczka zjadła, próbowała tez machewki i marchewki z ziemniakiem. I kolejne pytanie gdzie wy kupujecie te słoiczki ? bo ja nigdzie nie widziałam, groszku, kalafiora, brokuł ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Moderna za raczkowanie dla Marcelka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3878 |
Zadomowienie
|
ani nie mówcie..
źle się dzieje w państwie polskim.. do mnie przyszła pielęgniarka w szpitalu i powiedziała, że nie muszę swoich pampersów używać bo wszystko jest dla dziecka od nich (tylko mi tak głupio było używać szpitalnych więc przywlokłam moje) wyszłam ze szpitala z dwoma maściami- jedną na odparzenia, drugą na ranę po wenflonie choć nikogo nie prosiłam a wręcz chciałam oddać bo (znowu) głupio mi było wziąć.. nie jest to jakaś ameryka, wow i nie wiadomo co ale jednak przyzwoite traktowanie i szacunek dla pacjenta i rodziców.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3879 |
Zakorzenienie
|
idę obiad szykować dziś dwudaniowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3880 |
Zakorzenienie
|
dziekujemy
![]() ale zaczynam sie zastanawiac, czy uzylam poprawnego sformulowania ![]() on lezy, podpiera sie na rekach i tak nimi manewruje, ze porusza sie do tylu ![]() to co to bedzie za sposob poruszania sie?
#3881 | ||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() jakby co próbuję was nadrobić jestem dopiero na 126 stronie ale chcę poczytać co tam i jak tam ![]() u mnie standardowo w weekend mało czasu a ten mieliśmy znów odwiedzinowo imprezowy ![]() no i zaczynam łąpać stresa przed powrotem do pracy juz tylko 2 tyognie mi zostały Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3882 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale sorce z megi was wciągnęły w ten filc, ja się nawet nie biorę bo pewnie by wstyd było pokazać jakie graślawce by wyszły.... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A no to teściowa się postarała, ale jak goście u ciebie nie jedli to i w gościach trzeba było nie jeść... ![]() No a impreza Kuby fajnie że się udała, ale jak mówisz dzieci potrafią się dobrze bawić... ![]() ![]() a propo's teściowych, mnie wkurza jak jesteśmy u nich i wmusza by jeść, no jedz, no pij, no częstujcie się ![]() ![]() jejusiu zobaczyłam fotę Adasia i ![]() Dzień dobry w ogóle poniedziałkowo ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3883 |
Zakorzenienie
|
trochę racji w tym jest ale nic nie bede mówic zeby nie było ze się przechwalam
![]()
#3884 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wlasnie zaczelismy od kalafiora ,potem groszek ,nastepnie brokul a teraz marchewka . najwiekszy wybor i najwiecej sztuk jest w auchanie . a sprawdzilam juz u nas wszystkie sklepy -piotr i pawel ,alma, rossmany , itd.... auchan wygrywa . oliwka -jak ci sie sprawuje wozek .bo ja juz chyba zdecydowana jestem na moodda tylko ze spacerowke . jak z jazda po nierownosciach ?
![]() |
#3885 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3886 |
Wtajemniczenie
|
Hej.
Pozaznaczałam cytowanie, nadrobiłam, ale przeczytałam posty Cynamonowej... i muszę ochłonąć. Mam nadzieję, że nasze kciuki przyniosą efekt.
#3887 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to może kaszkę na noc? ja kupuje w rossmanie Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3888 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
co do tzta -tak czasami bywa ..... czesto faceci odnajduja sie ze starszym dzieckiem jak wiekszy kontakt jest .... Cytat:
![]()
![]() |
#3889 |
Zakorzenienie
|
Nestelle ja z wózka jestem strasznie zadowolona naprawdę wybór w 100% trafiony, mieszkam na wsi i tu jest droga przez wieś a przez pół jest chodnik i nie mogę narzekać taką żwirówką też dobrze się jeździ, po drodze ułożonej z płyt też idzie nie wytelepie dziecka jak jest mocna nie równość to wózek na tych dmuchanych kółkach na chwilę przechylić do góry, po ogrodzie na trawie tez, w lesie również zdał egzamin, tylko po piachu ciężko ale wtedy ciągnę za sobą bo te małe kółka się zakopują
![]() A jak pojadę do rodziców do miasta to tam z tym wózkiem już luz blus jest bardzo zwrotny, lekki, szybko się składa i jeszcze szybciej się rozkłada, spacerówka mimo iż kubełkowa to rozkładana na prosto wg mnie same plusy. BYou też ma moodda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3890 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3891 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny u lekarza byłam w czwartek i powiedziała że jak mu nie przejdzie przez weekend to antybiotyk, ale tydzień temu skończyliśmy jeden i nie chce mu dawać już drugiego skoro to pewnie wirusowe... mały ma jakieś delikatne szmery ale żeby coś sie rzucało na oskrzela/płuca to mówiła że nie. Żadnej gorączki nic... zdrowy biega, skacze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3892 |
Zakorzenienie
|
wkleje wam co mi odpisali z bobovity:
Witaj Dagmaro, Cieszę się, że do mnie napisałaś. W składzie Tradycyjnej pomidorowej z kurczakiem i ryżem BoboVita jest pełne mleko krowie. Zgodnie z najnowszymi zaleceniami Komitetu ESPGHAN ds. Żywienia (publikacja Medycyna Praktyczna - Pediatria, 3/2008), mleko krowie nie powinno być stosowane jako główny napój przed ukończeniem 12. miesiąca życia, chociaż małe objętości mleka mogą być dodawane do pokarmów uzupełniających. Nie ma ogólnych zaleceń, które wskazywałyby, od którego miesiąca niemowlę może jeść poszczególne warzywa i owoce – każde dziecko jest inne i powinnaś wziąć pod uwagę wszystkie okoliczności wprowadzania nowego produktu, zanim zdecydujesz się na jego podanie. Pamiętaj, że niemowlętom podaje się głównie gotowane owoce i warzywa. Procesy termiczne (gotowanie, pasteryzacja) obniżają alergenność i podwyższają strawność - np. świeżego banana podaje się zazwyczaj dopiero w 10. miesiącu, natomiast po ugotowaniu można go spotkać w deserkach już "po 4.miesiącu". W razie dodatkowych pytań, napisz do mnie ponownie.
#3893 | ||
Kniaginia
|
Strasznie długo.
No ale jak piszesz, że mały już mało kaszle, to może wreszcie i te szmery ustąpią i choróbska się skończą. Cytat:
Ja mam sporo różnych rzeczy niepotrzebnych, a dobrych, czasem nowych, nie tylko ubrania. Muszę wyczaić jakiś pchli targ czy targ wymiany, żeby się tego pozbyć. Chyba jest coś takiego? Cytat:
A podnosi pupę? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3894 | |||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() musze zaczac tamte sprzedawac bo inaczej swoj sklep bede miala .... Moodda czarnego (a jak inaczej ![]() ![]() Cytat:
![]() wiem ze Byou tez ma juz ja wypytalam .bylam tez ciekawa co Ty sadzisz .... Cytat:
jesli sadzisz ze jest nie dosc dobrze to idz jeszcze raz (najwyzej do innego dr) Cytat:
teraz czas na pytanie :po co dziecku sol w sloiczkach ? albo cukier ? bo to mnie strasznie wkurza ....
![]() |
#3895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to by trzeba do hipp'a napisać oglądałam odcinek mody na sukces, brooke już drugi raz spała z chlopakiem swojej córki ![]() ![]()
![]() |
#3896 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() no i taki sliczny chłopczyk z niego !! nie powinien tak cierpiec ![]() cdn. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3897 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie te pojedyncze chyba są wszędzie: osiedlowa stokrotka, duże markety: leclerc, tesco, real. te pojedyncze z serii pierwsza łyżeczka ma bobovita. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3898 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
ew http://demotywatory.pl/4155509/Moda-na-sukces oj dawno dawno nie ogladalam ![]() no ale skoro Ridż pije kawe 15 odcinkow - to w koncu kiedys sie nudzi ![]() no nic zmykam do Kina na 17 ide na ''moj biegun'' |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3899 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a tam s ajeszcze tacy co z kimś/sobą nie spali?
![]() |
#3900 | |
Zakorzenienie
|
haha ....
![]() ![]() ale jak tak -to mam teraz 2 gondole .... ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() no ale tak teraz z tego skrotu z demotow wiem wszystko - wszystko w chwile a Wy musialyscie ogladac pierdyliard odcinkow aby sie dowiedziec to co ja w ta chwilke ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.