|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
|
|
|
|
#1202 | ||||
|
Gang Iren
|
Nalatalam sie i faktycznie na moj bolacy zad i biodra pomoglo.
Za to teraz brzuch mi ciagle twardnieje i czuje sie niezbyt. Cos za cos. W przychodni (chodzi o te badania krwi) zapisali mnie na ... za 2 tygodnie ![]() Dasz,dasz Cytat:
Tak nie bardzo mam jak,bo jak tylko probuje sie polozyc to biegnie Eryk z okrzykiem "ahaha " co ma oznaczac konia i probuje po mnie skakac. Cytat:
U mnie tez potrafi byc cisza przez kilka godzin. No moze jest wtedy jakis delikatny ruch,ktorego nie wyczuje,bo jestem czyms zajeta. Przeciez dziecko to nie robot,ze jest zaprogramowane,ze tyle i tyle ruchow bedzie. I kiedys dzieci tez spia,przeciez. Cytat:
Ale dobrze,ze ma opieke zapewniona! Pozdrow ja! Slicznie! Cytat:
Ale wtedy chyba jeszcze nie bylo siateczkowych gaci... przynajmniej na mojej sali nikt nie mial.A z Erykiem to nic mi nie kazali,bylam w swoich gaciach w szpitalu,tzn mialam bawelniane z przeznaczeniem do wyrzucenia i nikt nic wietrzyc nie kazal.
|
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
O rany jak mi się dzisiaj nudzi.....na hbo właśnie leci ta polska komedia"Podejrzani...zako chani" i oglądam z nudów
ŻONA MAMA LENKI Edytowane przez lolita25 Czas edycji: 2013-10-28 o 16:56 |
|
|
|
#1204 |
|
Wtajemniczenie
|
Będą go próbowali wezwać jeszcze raz na dodatkowy termin, a jeśli się nie stawi ,no to biegła psycholog napisze opinię na podstawie tego co jest czyli jego zeznań sprzed roku podczas rozmowy z księdzem. Nie będzie miało to wpływu na zatrzymanie procesu. A czy to ułatwi, jeśli się nie stawi? - nie mam pojęcia.
|
|
#1205 | ||
|
Rozeznanie
|
Ha, w końcu mam internet z kabla, który śmiga jak trzeba
w końcu będę mogła obejrzeć sobie jakiś serial... I nie stresować się, że mi wetnie cytowane posty ![]() Cytat:
Swego czasu też oglądałam te wózki, nawet te same kolory mi się spodobały Ale doczytałam na jakimś forum, że oni podają na stronce wagę stelaża bez kółek, a sam w sobie ten wózek jest ciężki i dość nieporęczny. Ale skoro piszesz, że taki fajny, to może też poszukam go do obejrzenia na żywo. Zawsze lepiej samemu sprawdzić ![]() Cytat:
bella7 - kciuki zaciśnięte! pilotka86 fajne ciuszki ![]() Gosia to niczego się nie dowiedziałaś? Nie wiadomo co jest nie tak?
|
|
#1206 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, wpinaliśmy gondolę, spacerówkę, fotelik, składaliśmy stelarz. Bardzo łatwo się to robi - jest na dwa przyciski klik-klik. Raczej zdecydujemy się na stonowany kolor coś z szarością CA-20 (taki był na ekspozycji w sklepie i wyglądał naprawdę fajnie, te takie ala kropeczki są srebrne...na stronie internetowej tego nie widać).
|
|
#1207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ooo widzę kocie łapki!!!! ![]() bella- ![]() kurczę coś mnie dziś gania do toalety.... nie wiem czy to przez to co zjadłam wczoraj i dziś czy to jakieś świństwo mnie bierze.... Czuję się OK tylko już trzeci raz siedzę na tronie....
|
|
|
#1208 |
|
Gang Iren
|
No wlasnie nie
|
#1209 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pani w sklepie powiedziała, że jest to w zasadzie najlżejszy z wózków jakie posiadają, mimo tego, że gondola jest w porównaniu np. do x-landera ogromna, za to jest bardzo leciutka. Mi waga w zasadzie nie robi aż takiej różnicy, mam windę, więc nie będę go musiała nosić, do samochodu będzie pakował mąż, bo ja nie mam prawa jazdy. Najlepiej właśnie iść, obejrzeć na żywo, pojeździć po sklepie. Fajne były też jeszcze wózki Jedo, również je zachwalali.
|
|
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
dziwne- najpierw każą przyjść a potem taki termin. Jakby cos było pilnego to by powiedzieli- na pewno wszystko OK i to tylko jakas pierdóła
|
|
#1211 | |||||||
|
Rozeznanie
|
perfuzja super, że macie już wózek!
odpadł Wam jeden problem![]() gosiajejku jaka kruszynka AgatkaL w sądzie!natalii brawa dla męża!! ja swojego nie mogę zmobilizować do uprzątnięcia komórki i wstawienia regałów a ja już nie dam radyCytat:
2. nie, dla mnie to ściema i bezczelne wyciąganie z ludzi kasy (prywatne). Widziałam 2 różne prezentacje o komórkach i miałam odruch wymiotny słysząc tych "przedstawicieli" ![]() 3. u mnie różnie, ogólnie to czasami boję się, że wyleci ) Cytat:
Wkurzona na męża, bo wiedziałam że tak będzie on ciągle tylko mówił "nie panikuj" Bardzo zazdroszczę Lolicie zorganizowania i rozplanowania. Cytat:
Oczywiście gdybym była po jakiejś tragedii to wolę chwilkę samotności. Moim zdaniem takie pojedyncze pokoje są fajne, jeżeli ma kto z kobietą siedzieć cały czas np mama, koleżanka, mąż również na noc. U mnie w szpitalu taki apartamencik kosztuje 500zł/noc. Cytat:
wręcz panicznie bała się szpitala, nigdy nie leżała i była przerażona samotnymi nocami oraz tej "niemocy", zależności od położnych i lekarzy. A w szpitalu były parawany między pacjentkami i mogły czuć się swobodnie. Był jeszcze osobny pokój do karmienia ![]() Cytat:
a o obawach mówię wprost. Apropo depresji... mam znajomą, która miała depresję w ciąży, chciała nawet skończyć ze sobą (!), miała naprawdę hardcorową sytację... męczyła się długo aż a końcu poszła do psychiatry i dał jej bezpieczne leki. Dopiero wtedy odżyła. Właściwie to ona jest pierwszą osobą, która szczerze opowiedziała mi o tych wszystkich ciemnych stronach ciąży, porodu, tego co jest później. Muminek super tygrysek i pacynka! lidkaa o kurczę jaka kruszynka! a jak rączki złożył, jak mały boss Cytat:
Negrid gratuluję udanej wizyty! Cytat:
-szybko podgrzewa -utrzymuje stałą temperaturę - jest szeroki, pasuje do wszytskich butlek (to podobno jest bardzo ważne) -później pasuje do słoiczków Miałam go kupować, ale dostałam innej firmy , który zachwalała znajoma, dla niej największą zaletą była wtyczka do zapalniczki auta, bo ona dużo podróżowała.Nianię elektryczną dostałam przedwczoraj i mam jeszcze jedną dostać ale i tak kupiłabym. Mam kilka poziomów w domu i niania jest dla mnie niezbędna, w sumie to nawet na jednym poziomie jest spoko gdy dziecko śpi w osobnym pokoiku.. NAwet zastanawiam się żeby dokupić taką z kamerką.
Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-10-28 o 17:39 |
|||||||
|
|
|
#1212 |
|
Zadomowienie
|
Wietrzenie "na rozwaloną krowę" jak najbardziej wskazane ale do uskuteczniania w domu bez publicznosci, kiedy podkład mozna sobie pod tyłek włożyć i niczym się nie przejmować
Osobiscie nie robiłam tego nawet przy mężu, chociaż niewiele co nas przy sobie krępuje. Może ze dwa razy mi sie zdarzyło jak byłam sama, młody spał a ja miałam chwile na odpoczynek.
|
|
|
|
#1213 |
|
Rozeznanie
|
emma trzymam kciuki aby bylo OKI i zebys wyszła szybko do domku
AgatkaL boli mnie cos brzuch jak na okres.... i dol pleców...ehhh byle do czwartku do usg
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
#1214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1215 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To może w szpitalu zakomunikować, "mogą państwo wyjść zamierza wietrzyć pochwę ![]() :brzyda l:"
|
|
|
|
|
#1216 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1217 |
|
Rozeznanie
|
AgatkaL, powiem Ci szczerze ze dzieki Tobie zdecydowalam sie juz w 99% na wózek. We wczesniejszych postach wlasnie pokazywalas ten wózek, a ja jak zobaczylam go pierwszy raz na stronie internetowej to zrobilam wielkie oczy- głównie ze wzgledu na cene, bo wózek wygladal perfekcyjnie, super opis a cena w sam raz jak na moje finansowe plany
a dzis jak napisalas ze widzialas go na zywo (ja jeszcze nie) i jest w rzeczywistosci taki super to juz wiem co kupić . A powiedz mi co ogolnie mowili o nim sprzedawcy? Jaki ma material...w sensie bedzie sie brudzil czy nie? No i przyznam sie ze rowniez podobaja mi sie identyczne kolory- ten czarno-ecri-czerwony jest taki oryginalny, a szary zwów wyglada tak profesjonalnie ,jak zobacze na zywo to na pewno bedzie ktorys z tych kolorow ![]() Ehh, biedna Emma, mam nadzieje ze ma tam dobrą opiekę i szybko wyjdzie ze szpitala... ![]() A co do finansow- ja narazie mam kupione tylko okazyjnie drobiazgi na ktore wydalam ok 200zł (kocyk,body,2spodenki,10p ieluch tetrowych,kombinezon)... Ogólnie sporzadzilam liste wyprawkowa i kazdy element ma swoja potencjalna cene, a kiedy robie jakis zakup to z boku obok wpisuje cene danej rzeczy - mysle ze to bardzo pomaga, w ten sposob widze ile wydalam wiecej niz powinnam albo mniej i w ten sposob moge kupic cos dodatkowego. Pieniadze odkladam w szufladzie co miesiac tak zeby bez stresu wlasnie bylo w grudniu, bo wydatki mimo wszystko spore... Ale co tam i tak sie ciesze
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2013-10-28 o 17:44 |
|
|
|
#1218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uuuuu padłam
|
|
|
#1219 |
|
Rozeznanie
|
AgatkaL super fota!
milka-pilka gratuluję udanej wizyty!! a łapki mojej białej ciekawskiej przylepki, która zawsze wtrynia się przyd obiektyw ![]() lolita masz powody do samouwielbienia
|
|
|
|
#1220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do materiałów, to pani mówiła tylko, że wszystkie elementy da się uprać. Zwróciłam uwagę na to, że materiał na gondoli jest na suwaczek i można zdjąć do prania zarówno wewnętrzną jak i zewnętrzną część. W budce ma jeszcze taką siateczkę-wentylację, którą można odsłonić (na suwaczek). Zarówno gondolę jak i spacerówkę można montować i przodem i tyłem. Pompowane duże koła. Fakt, że mniejsze wózeczki wyglądają zgrabniej, ale jak mam wozić małą w gondoli tylko przez 3-4 m-ce, a w spacerówce też nie za długo, bo się nie będzie mieścić, no to wolę bardziej okazałe gabaryty.
|
|
|
#1221 |
|
Zadomowienie
|
AgatkaL brzuszek super, bardzo ladnie wygladasz. A co do wozka, to byl jeden z moich faworytow, tylko, ze ja go jeszcze na zywo nie widzialam. Musze znalezc sklep gdzie maja te wozki i obejrzec go na zywo
![]() Dziewczyny, co do wietrzenia krocza, to mialam taka sama wizje, ze lezysz rozkraczona, ze wszystkim na wierzchu ehhh ta wyobraznia....Mąż wlasnie okna pomyl, ja tylko docieralam na sucho,zeby nie bylo smug a i tak sie zmeczylam jak pieron.... Teraz czekam jak mi sie firanki wypiora i zagonie Go jeszcze do zawieszana
|
|
|
|
#1222 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ech ci faceci. Mam termin na Nowy Rok, a kolega męża pyta, czy lecimy do Polski na Święta. Tja, chyba razem z położną. |
|||
|
|
|
#1223 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja żałowałam, że nie mam i nie mogę wyjśc do ogrodu jak synek śpi. Teraz chyba zakupię, ale ceny tych z kamerka są wysokie. Cytat:
Ja jestem w 26 tygodniu i brzuch mam dwa razy wiekszy od twojego. Zazdroszcze ![]() Jeśli chodzi o wietrzenie to ja w szpitalu nie dałabym rady chodzić czy leżec bez majtek i podpachy, wszystko byłoby we krwi. Leżenie okrakiem kojarzę tylko z porannego obchodu, nic przyjemnego jak lekarz zagląda ci pod koszulę. Ostatnio naoglądałam się porodów na YT, teraz mam wielkiego stracha. Edytowane przez jin Czas edycji: 2013-10-28 o 18:15 |
||
|
|
|
#1224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bella kciuki są Twoje! od tygodnia zabieram się za zakupy wyprawkowe dla mnie i dalej się zabrać nie mogę. Jakoś tak ciągle to wszystko dla mnie nierealne jest więc mam jakieś leniwe tempo. I głupie pytanie: Czy Wasze dzieci też czasami w ramach ruchów mają takie jakby ruchy drgawkowe? bynajmniej Wy tak to odczuwacie jakby to była taka krótka drgawka... bo moje jakoś z tak od tygodnia co jakiś czas tak zadrży i nie wiem co o tym myśleć
|
|
|
|
|
#1225 |
|
Zadomowienie
|
gorzej jak po zakomunikowaniu "zamierzam wietrzyc pochwe" obecni powiedza (cytujze z jakiegos forum wlasnie po zwroceniu uwagi):
-"się pani nie krępuje"
|
|
|
|
#1226 |
|
Wtajemniczenie
|
Agnieszka Frączek
"Jeśli bocian nie przyleci, czyli skąd się biorą dzieci" Kiedyś, kiedyś...chyba w maju? na ulicy...? lub w tramwaju...? moją mamę spotkał tata. Los obojgu figla spłatał bo choć inne mieli plany, czuli, że są...zakochani! "Nie do wiary", myślał tata, "Ja i miłość?!" Koniec świata!". "Och, och, och..." szeptała mama, chyba kocham tego pana...". Tak zaczęło się to wszystko. Wkrótce było weselisko, pokój z kuchnią (na początku), sto usmiechów w każdym kątku, w dzień tysiące chwil uroczych, gwiazdy spadające w nocy (potem piasek w oczach z rana) i...czekanie na bociana. Ale bocian - sami wiecie - woli włóczyć się po świecie, szukać żan na całym globie, zamiast dzieci dźwigać w dziobie. Zresztą może ja się mylę? Wszędzie jest niemowląt tyle... Może to nie boćka wina? Może inna jest przyczyna...? Tak czy owak, mama z tatą, choć od lat czekali na to, choć szukali w krąg pomocy, choć robili, co w ich mocy, żeby zostać rodzicami, ciągle byli sami. Sami! Innym mamom, w wielkich brzuszkach, słodko biły już serduszka synków małych jak landrynki i córeczek jak malinki. A u mojej mamy - cisza... Tylko tata czasem słyszał, jak po domu nocą drepce i cichutko (do mnie...?) szepcze: - tak bym cię przytulić chciała, okruszynko moja mała... Wreszcie tata rzekł: - kochanie... Jest też inne rozwiązanie. Nie mogliśmy sprawić sami, by maluszek był tu z nami, ale go kochamy przecież! Może on jest już na świecie? Tak jak w bajkach - hen, daleko, za górami i za rzeką...? Trzeba tylko go odnaleźć. Nie wahali się więc wcale! Spakowali ciepłe ciuszki, stertę pieluch, trzy poduszki, odrzutowy samolocik (prezent od szalonej cioci), lalkę, mleko, bukiet bratków, kaftaników sto (od dziadków), kocyk w kratkę, kocyk z kotkiem, tuzin smoczków i grzechotkę, boćka z pluszu, czapkę w kwiatki, niespodziankę od sąsiadki, szampon, mydła, tran, mazidła i...pognali jak na skrzydłach! Przyjechali w samą porę, bo różowy, smieszny stworek (cztery kilo i pięć deka) już się nie mógł ich doczekać. Kiedy mnie przywieźli z dala, tata mało nie oszalał, dziadek po chusteczki latał i tłumaczył, że ma katar, wujek szeptał: "Moja klucho!", babcia całowała w ucho, piesek mi przynosił piłkę, a mamusia, przez pomyłkę, kaszką częstowała gości i wciąż śmiała się z radości. A co dalej? Dalej było już zwyczajnie - raz ciekawie, raz banalnie - przytulanki i swawole, rower, wrotki i przedszkole, bajki, rosół, śnieg i narty, bałwankowy nochal z marchwi, czasem mina nadąsana, bo znów stłukły się kolana, czasem żarty i chichotki, figle z tatą, z mamą plotki... Nic w tym nie ma niezwykłego! Moźe tylko prócz jednego - kiedy widzę gdzieś bociany, to przytulam się do mamy... I z uśmiechem myślę o tym, że choć przez bocianie psoty nigdy mnie nie miała w brzuszku, wciąż nosiła mnie w serduszku.
|
#1227 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też się zdarza. ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
Ale mnie to rozczuliło
|
|
#1228 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny 18 stron za 3 dni. Strasznie syzbko lecicie
Połobkach poczytałam i widze ze Emma dalej w szpitalu- trzymjacie sie Co do wyprawek to dostałam 3 reklamówy ubranek dla małego więc wstrzymuje sie z kupowaniem bo naprawde jest tego sporo. Widziałam rozmowę nad niania elektroniczną i sama mocno nad nia sie zastanawiam bo mam dom jak by to napisac 3 pietrowy. Czasami bede musiała schodzić na parter lub do taty na pietro więc chyba nania mi sie przyda. Zasatanawiałm sie jeszcze nad niania z kamerką bo jak bede na samym dole to nic dolece na górę to chwilke zajmie a tak to zobacze co mały robi i czu musze ekspersowo lecieć czy spokojnie wyjsć na górę. Poz atym nie bede sie zastanawiac jak bede słyszeć szmery czy mały spi czy nie a moze sie tylko obracał. |
|
|
|
#1229 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się ponownie, wreszcie zaległam przy komputerku, ale wreszcie mogę powiedzieć, że antybiotyk działa (a w sumie, że na lepsze, bo dotąd mnie zmulał
) dużo jakoś nie zrobiłam i po 15 minutach chodzenia/stania musiałam po pół h odpoczywać, ale muszę powiedzieć, że wreszcie się czuję zaopiekowana (mąż robił jedzonko, podawał, co trzeba i często mówił "to idź odpocznij" jak mu mówiłam, że muszę usiąść czy coś )ja jeszcze wieczorem może zrobię pizzę (z ciasta mrożonego, ale własnego), ale to jeszcze zobaczymy -- odnośnie dyskusji o ruchach, to poza może godziną/dwoma (ale tylko wczoraj pod rząd), to u mnie się mały rusza tak z 10*godzinę, czasem jeszcze częściej i szczerze mówiąc chyba jeszcze tylko dlatego nie zwariowałam. co do wietrzenia krocza to miałam podobne przemyślenia co większość pierworódek, dziękuję że zostało to wyjaśnione ogólnie jestem też z tych kręgosłupowych, ale po kilkuminutowych ćwiczeniach ze SR i kupnie piłki trochę ostatnio odpuściło (na piłce sobie siadam do jakiegoś jedzenia albo komputera i też bez jakiejś spinki z tymi ćwiczeniami- ona działa nawet jak się nic nie robi )fajne Wasze zakupki dziś ![]() cały czas trzymam kciuki, kto potrzebuje, niech korzysta za Emmę to i modły idą i małą Dorotkę![]() Iwatyou, a jak u Ciebie? ale zgrabnie wyglądacie, chyba niewiele przytyłaś, nie?;> Cytat:
też będę jadła- mam obiecany u męża dziś )
|
|
#1230 |
|
Rozeznanie
|
Forester, mój synek ma tez tak czasem.
Jeśli chodzi o wózek to zamówiłam już Jedo fyn memo w kolorze szarym skusiło mnie lekkie prowadzenie, pompowane koła, spacerówka montowana przodem i tyłem, duża gondola(mąż jest wysoki) no i wygląd jak tylko przyjdzie to sie nim pochwale. Fotelik mamy do niego maxi cosi, ale nie wiem jaki model bo to prezent. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.

Ale wtedy chyba jeszcze nie bylo siateczkowych gaci... przynajmniej na mojej sali nikt nie mial.

16.06.2012 

odpadł Wam jeden problem
z czego 500 za mój nie mam jeszcze ukończone 25 lat więc mam wyższą opłatę ubezpieczenia . A samochodu zachciało mi się na siebie