|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW
|
![]() ![]() |
![]() |
#1562 |
BAN sta³y
Zarejestrowany: 2013-01
Wiadomo¶ci: 537
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW
Generalnie 3 uwagi:
1. Ju¿ samo za³o¿enie tak niskiej kaloryczno¶ci jest nie ten teges. Liczy³a¶ swoje zapotrzebowanie i BMR? ¯eby wystarcza³o Ci tak ma³o, to na dobr± sprawê powinna¶ le¿eæ nieprzytomna. Nie chcê byæ z³o¶liwa, ale je¶li nie wa¿ysz 40 kg (a wtedy z czego siê odchudzaæ?) i nie spêdzasz ca³ego dnia w pozycji siedz±co-le¿±cej (czytaj - nie chodzisz na zajêcia, nie pracujesz itp.) to potrzebujesz zdecydowanie wiêcej, tak¿e na redukcji. Generalnie sprawa ma siê tak, ¿e za tê dietê zap³aci³am 70 z³. Nie, nie na Allegro. U dietetyka ^^ Tak¿e... no a tryb dnia raczej g³ównie siedz±cy poza tym ¿e siê zmuszê i poæwiczê te 30-60 minut. Zwiêkszyæ bia³ko czy wêglowodany? Bo no g³odnawa jestem. 2. Mam alergiê na okre¶lenie, ¿e kto¶ je czego¶ "trochê", bo mi siê to kojarzy z porcjami dla przedszkolaka. Jak du¿e/ma³e jest Twoje "trochê"? Mog³aby¶ podaæ jaki¶ punkt odniesienia i rozwiaæ w±tpliwo¶ci? W szczególno¶ci "trochê" warzyw podnosi ci¶nienie - tych mo¿esz je¶æ do woli i, poza paroma wyj±tkami, nie wliczasz ich do bilansu kcal. Wiem, wiem, ale nie lubiê warzyw z rana, wiêc zawsze trochê :d Jeden ogórek, æwiartka papryki i æwiartka pomidorka. 3. Gdzie t³uszcze? Nie wpisujesz ich czy wszystko robisz takie suche bez t³uszczu? Smarujesz kromki? U¿ywasz jakiego¶ t³uszczu do sma¿enia/duszenia? Kurczaczka sma¿y³am na oliwie, je¶li nie sma¿ê na niej to robiê sa³atkê z tuñczyka z sosem vinegrette jakkolwiek siê to pisze oczywi¶cie wersja dietetyczna w³a¶nie z oliw± bez przetwarzania. Nie jem nabia³u w ogóle, uczulenie, niczym nie smarujê ich. Edytowane przez Rule Britannia Czas edycji: 2013-10-27 o 20:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1563 | |
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2013-02
Lokalizacja: Getynga, Niemcy
Wiadomo¶ci: 1 119
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW
Cytat:
![]() Zrób proszê to, co zasugerowa³am w pierwszej uwadze, i daj mi znaæ tutaj albo na priv. Jak masz problem ze znalezieniem kalkulatora, to nawet napisz mi na priv swoj± wagê, wzrost i wiek, to spróbujê wyliczyæ. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1564 | ||
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2013-06
Lokalizacja: Polska
Wiadomo¶ci: 59
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW
Cytat:
No to a¿ dziwne ,¿e tak powoli tyje ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1565 | |
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2013-02
Lokalizacja: Getynga, Niemcy
Wiadomo¶ci: 1 119
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW
Cytat:
![]() ![]() P.S. Te¿ uwielbiam wiejski twaróg domowej roboty. Zw³aszcza teraz, mieszkaj±c w Niemczech, strasznie za takim têskniê. Tutaj ciê¿ko dostaæ inny ni¿ serek wiejski albo taki zmielony jak na sernik (chyba ¿e ja nie umiem szukaæ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1566 |
Rozeznanie
Zarejestrowany: 2012-07
Wiadomo¶ci: 552
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW
Baberki kochane,z wlasnego doswiadczenia,o ile wiecej kalorii jesc zeby tyc i jakim czasie? Chcialabym kg na tydzien lub dwa. Jakies rady z autopsji?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1567 | |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2013-06
Lokalizacja: Polska
Wiadomo¶ci: 59
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1568 |
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2013-08
Wiadomo¶ci: 1 405
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW
chyba mi siê w koncu uda³o po lu¼nemu ...
U/P relaksacyjne, niedzielne, rodzinne ![]() 8:30 ¶niadanie: owsianka (50-60gram) na mleku 2% z twarogiem pó³t³ustym, otrebami zytnimi garscia orzechów wloskich i spora ilo¶cia borówek; zielona herbata spacer do kosciola.... i.. posiadówka z rodzin± ![]() 12 II sniadani ![]() 14.30 Obiad: piers kurczaka (cala, duza) zapieczona z zio³ami prowansalskimi + 4 srednie ziemniaki z koperkiem okraszone maslem + sa³atka grecka z serem feta (duza porcja) i oliwa z oliwek -> pyszne bylo ale sie najadlam ![]() 17.45 Podwieczorek: kawa; sernik "krakowski" 2 porcje 21 Kolacja: 3 kromki razowca z : 1/2 awokado rozciapcianego + mozzarella+szynka parmeñska + rukola, pomidor i ocet balsamiczny po: 60g orzechow laskowyc h i kilka duszonych ¶liwek zapowiada sie maraton filmowy wiec pewnie pojde spac pozno ![]() ale ... dzien normalnego jedzenia jak czlowiek BEZ NAPADU! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- [QUOTE=DudiBoy;43453475]Zabiegane, szalone, przeprowadzkowe U/R (szaleñstwem nazywam gotowanie obiadu dysponuj±c w kuchni jedynie takimi powierzchniami jak stó³ i kuchenka ![]() Po przebudzeniu: ciep³a woda z sokiem z cytryny i ³y¿eczk± miodu lipowego 1: ¿ytnianka na wodzie z bananem, granatem, jogurtem tarta malinowa, migda³ami i makiem sprz±tanie, opró¿nianie szafek, segregowanie, wynoszenie ubrañ i wszelakich akcesoriów 2: jajecznica z na mase³ku i mleku z kie³bas± wiejsk±, cebulk± i rukol± + grahamka z avocado, pomidorem, papryk±, ogórkiem ma³osolnym i kie³kami broku³a + jab³ko Tata nakupi³ mi za duzo awokado i teraz codziennie musze wcinac chociaz polowke bo kupil juz takie "miekkie" ale nie ma opcji zeby mi sie przejadlo, kocham awokado ![]() ![]() odkrêcanie i wynoszenie szafek, wyrzucanie ¶mieci, rupieci i gratów 3: pier¶ z kurczaka w cytrynie i kolorowym pieprzu, sma¿ona na oliwie + pêczak z warzywami (3 kolorowe papryki, cebulka, ogórek konserwowy) i natk± pietruszki + duuu¿o broku³a z sosem czosnkowym (jogurt, czosnek, pieprz, sok z cytryny) + brukselka z wody noszenie mebli, itp, itd, zamiatanie , zmywanie pod³óg [B]4:[COLOR=DarkOrchid] sernik wiedeñski +kawa bez cukru z mlekiem 1,5% + gar¶æ orzeszków zimnych + jab³ko ![]() ![]()
__________________
poza schemat. ![]() Edytowane przez dezett Czas edycji: 2013-10-28 o 07:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1569 | |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2012-10
Wiadomo¶ci: 415
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1570 | |
bez kija nie podchodz
Zarejestrowany: 2011-10
Lokalizacja: UK
Wiadomo¶ci: 9 126
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW
np ziemniaki, buraki, marchew, ale raczej nikt nie je marchwi w kilogramach, no chyba, ¿e jednak tak
![]() na sfd czytalam, ze takie wliczamy do bilansu Warzywa takie jak: Karczochy Gotowana marchew Buraki Ziemniaki Zielony groszek Okrê Pietruchê Seler Dynie S³odki ziemniak seler Oraz Warzywa str±czkowe. No ale niech lepiej kto¶ to potwierdzi.
__________________
Cytat:
10/06/14
![]() Edytowane przez Unex Czas edycji: 2013-10-27 o 21:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1571 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2012-10
Wiadomo¶ci: 415
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1572 |
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2013-08
Wiadomo¶ci: 1 405
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW
czy slodkie ziemniaki sa "zdrowsze" od normalnych?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1573 | ||
Rozeznanie
Zarejestrowany: 2010-08
Lokalizacja: kraków
Wiadomo¶ci: 914
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW
Cytat:
![]() wiem z do¶wiadczenia ¿e po pewnym czasie nawet na tej ilo¶ci waga mo¿e zacz±æ spadaæ i trzeba bêdzie zwiêkszyæ ![]() ---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:42 ---------- Cytat:
![]() ![]()
__________________
http://olik-morningabitofluck.blogspot.com/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1574 |
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2013-08
Wiadomo¶ci: 1 405
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW
edytowany- wielocytuj- kilka postów ni¿ej
![]()
__________________
poza schemat. ![]() Edytowane przez dezett Czas edycji: 2013-10-28 o 11:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#1575 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW
Cytat:
![]() Obiad by³ robiony na prêdce, po¶ród kartonów, do dyzpozycji mia³em 2 palniki przeno¶nej kuchenki, która sta³a na stole, wiêc nie by³o czasu ani miejsca na kombinowanie. Piersi wcze¶niej umy³em, natar³em sol±, grubo zmielonym kolorowym pieprzem, oliw± (odkry³em bardzo delikatn± w smaku oliwê, w dodatku Bio i w przystêpnej cenie, dostêpna w Lidlu), czosnkiem oraz start± skórk± z cytryny. Potem podsma¿y³em na patelni po parê minut z ka¿dej strony, a¿ do uzyskania z³otego koloru, nastêpnie zawin±³em piersi w foliê aluminiow±, z powrotem w³o¿y³em na patelniê, przykry³em pokrywk± i potrzyma³em jeszcze parê minut ¿eby dosz³y. Taka prowizorka bez piekarnika ![]() Sernik wiedeñski niestety by³ tylko z nazwy, ale tak to ju¿ jest je¿eli nie ma czasu piec samemu i trzeba polegaæ na cukierni/piekarni. Zawsze brali¶my sernik z ros± - o ten to im wychodzi, cud miód i orzeszki, ale niestety w niedzielê nie maj± ju¿ za du¿ego wyboru, chyba ¿eby o 8 rano przyj¶æ... Na pewno maj± wiêcej potasu i karotenu ![]() Osobi¶cie uwielbiam, szkoda tylko ¿e nie chc± tañsze byæ ![]() Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2013-10-28 o 09:25 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1576 |
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2013-02
Lokalizacja: Getynga, Niemcy
Wiadomo¶ci: 1 119
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW
Rowniez potwierdzam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1577 | |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2011-01
Wiadomo¶ci: 6 855
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW
Cytat:
Ja te¿ potwierdzê, ale z jednym ALE ![]() ![]() P.S. Dziewczyny te¿ bez paranoi w drug± stronê, jak która¶ buraczka zjad³a czy marchewkê to tylko na zdrowie a nie sobie wyliczaæ ![]()
__________________
04.03.2011 ![]() 25.06.2014 , 21.12.2014 ![]() 15.08.2015 ![]() 13.03.2016 ![]() ![]() https://mkuchara.blogspot.com/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1578 | ||
bez kija nie podchodz
Zarejestrowany: 2011-10
Lokalizacja: UK
Wiadomo¶ci: 9 126
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW
Cytat:
![]() Ja je czasem wliczam jak sobie naladuje np pol talerza burakow ![]()
__________________
Cytat:
10/06/14
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1579 |
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2013-02
Lokalizacja: Getynga, Niemcy
Wiadomo¶ci: 1 119
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW
Nie no, to sie chyba (?) rozumie samo przez sie, ze nie chodzi o panike, bo sie zjadlo jedna marcheweczke czy - o moj Boze - ugotowalo bulion na marchwi i pietruszce
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1580 | ||
bez kija nie podchodz
Zarejestrowany: 2011-10
Lokalizacja: UK
Wiadomo¶ci: 9 126
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW
Cytat:
![]() KLIK
__________________
Cytat:
10/06/14
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1581 | |||
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2013-08
Wiadomo¶ci: 1 405
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
![]() Ale bardzo polecam ta: http://ekosfera24.pl/media/products/...?lm=1381517147 ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1582 | |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2011-01
Wiadomo¶ci: 6 855
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW
Cytat:
Ja rozumiem, Ty rozumiesz, no ale sama wiesz ze ró¿ne osoby tu zagl±daj± ![]()
__________________
04.03.2011 ![]() 25.06.2014 , 21.12.2014 ![]() 15.08.2015 ![]() 13.03.2016 ![]() ![]() https://mkuchara.blogspot.com/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1583 |
Wtajemniczenie
Zarejestrowany: 2004-07
Wiadomo¶ci: 2 671
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW
Dzisiejsza redukcja:
I: jajecznica z 3 jaj sma¿ona na ma¶le klarowanym z wêdzonym ³ososiem + 2 pomidory. II: du¿y jogurt grecki z malinami i p³atkami kokosowymi. III: dynia, pier¶ z kurczaka, papryka i marchew sma¿one na oleju kokosowym w sosie pomidorowym; surówka z pekiñskiej i ogórka z oliw±. IV: surówka z obiadu z mozarell± i tuñczykiem. I wczorajsza: I: omlet z 3 jaj i m±ki kokosowej z bananem i orzechami pecan; dwie mandarynki. II: 2 ziemniaki, pier¶ z kurczaka sma¿ona na oleju kokosowym, surówka z ró¿nych warzyw z oliw±. III: sa³atka z obiadu z wêdzonym ³ososiem. IV: serek wiejski z kilkoma truskawkami i wiórkami kokosowymi. I jak? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1584 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2012-10
Wiadomo¶ci: 415
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW
Dziêki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1585 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bo jak na moje oko i kubki smakowe jest to oliwa w 100% W dodatku producent zapewnia ¿e jest to "Bio oliwa z oliwek najwy¿szej jako¶ci z pierwszego t³oczenia. Produkt rolnictwa ekologicznego. Najwy¿sza kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpo¶rednio z oliwek i wy³±cznie za pomoc± ¶rodków mechanicznych". Mo¿e z t± najwy¿sz± kategori± to czysta zuchwa³o¶æ producenta, gdy¿ próbowa³em lepszych (równie¿ Bio), ale smak, kolor, zapach, ciemna butelka - wszystko siê zgadza. Nie jest to oliwa z wyt³oczyn, ale bezpo¶rednio z oliwek. Jest certyfikat rolnictwa z UE GR-BIO-03, jest data i miejsce butelkowania (Bio Sitia S.A. , Kloster Topolu, Kreta) wiêc naprawdê nie wiem sk±d Twoje przypuszczenia ¿e to nie oliwa ![]() Po tym poznasz dobr± oliwê: Ogl±damy butelkê – aspekt zewnêtrzny 1. Najlepsza oliwa jest niefiltrowana, czyli nie jest cedzona i wygl±da mêtnie. 2. Oliwa powinna byæ zapakowana w butelkê z ciemnego szk³a, aby j± chroniæ przed szkodliwym dzia³aniem ¶wiat³a. Na pólkach sklepowych powinna byæ umiejscowiona z dala od ¼róde³ ciep³a 3. Kolor – powinien byæ zielonkawy lub lekko wpadaj±cy w ¿ó³æ. Je¶li jest w innym kolorze, np. pomarañczowym oznacza to, ¿e oliwa siê utleni³a np. ze staro¶ci i nie nadaje siê ju¿ do spo¿ycia Czytamy etykietkê Reg. UE 182/2009 z 6 marca 2009 r. na temat etykiet oliwy z oliwek vergine i extravergine normuje przejrzysto¶æ pochodzenia produktu. Obowi±zkowe jest wskazanie pañstwa pochodzenia oraz miejsca, w którym oliwki zosta³y zebrane, a tak¿e gdzie zosta³a wyprodukowana oliwa. Odnosi siê to równie¿ do oliw mieszanych z innymi oliwami (nie istnieje zakaz komercjalizowania oliw mieszanych pochodz±cych z innych pañstw), gdzie etykieta musi wskazywaæ: miscela di oli di oliva comunitari (mieszanka oliw z oliwek pochodz±cych z krajów UE), miscela di oli di oliva non comunitari (oliwek z poza UE) i jeszcze miscela di oli di oliva comunitari e non comunitari (z oliwek z UE i z poza UE). (Czêsto na etykiecie widnieje napis: Olio extravergine d’oliva comunitario. Oznacza on mieszankê ró¿nych oliw – czêsto gorszej jako¶ci – z dodatkiem oliwy z pierwszego t³oczenia. Uwaga! np. a¿ 20% oleju orzecha laskowego mo¿e byæ dodane do oliwy z oliwek i nadal nie bêdzie on wyczuwalny dla konsumenta). Na etykietce oliwy z oliwek powinny siê znale¼æ nastêpuj±ce informacje: opis metody t³oczenia, kraj pochodzenia, sk³ad, kto i gdzie rozlewa³, adres i nazwa dystrybutora lub importera. Tu musi byæ wyra¼nie napisane, ¿e jest to oliwa z oliwek albo tylko z wyt³oków oliwkowych. Ja mam jeszcze jeden ( poza najwa¿niejszym - pieprzno, gryz±cym smaku) sposób ¿eby stwierdziæ czy oliwa nie jest oszukana. W³o¿yæ j± do lodówki. Je¿eli zacznie gêstnieæ i tworzyæ grudki to jest ok. ¯aden inny tani olej który móg³by udawaæ oliwê nie gêstnieje w lodówce. (Wiem kokosowy gêstnieje, ale robi siê bia³y) Co jak co, ale oliwy w Lidlu maj± godne polecania. Najlepsza z nich wed³ug mnie to oliwa z Krety (tydzieñ grecki), ale i Terra Di Bari D. O. P. z tygodnia w³oskiego i Andorinha z tygodnia Portugalskiego, oraz oliwy z De Luxa te¿ s± niczego sobie. Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2013-10-28 o 13:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1586 | |
bez kija nie podchodz
Zarejestrowany: 2011-10
Lokalizacja: UK
Wiadomo¶ci: 9 126
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW
Dudiboy a co myslisz o oleju z pestek z winogron z Lidla, jest w nowosciach. Zastanawialam siê nad nim.
![]()
__________________
Cytat:
10/06/14
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1587 | |
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2013-08
Wiadomo¶ci: 1 405
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW
Cytat:
kurcze, tak patrze na ta oliwe moze pomylilam butellki :sciana: bo na tematej, ktora ja kupilam w Lidlu nie bylo kraju pochodzenia i zadnych dodatkowych oznaczeñ o ktorych mowisz. ale racja nie warto podpadac ze skrajnosci w skrajnosc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1588 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW
Cytat:
![]() Producenci nie musz± umieszczaæ na etykiecie takiej informacji to po pierwsze, po drugie producent mog± umie¶ciæ na etykiecie napis "extra vergine" TYLKO WTEDY je¿eli produkowana przez nich oliwa ma poziom kwasowo¶ci poni¿ej 0,8%. Wiêc z tego co czujê i mi wiadomo, chyba jednak jest to oliwa ![]() (Oczywi¶cie najlesze s± te na poziomie kwasowo¶ci 0,3% i chyba nawet kiedy¶ taka w Biedronce by³a, tak chyba z Gallo) Unex nie próbowa³em jeszcze tego oleju z Lidla wiêc nie mogê Ci pomóc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1589 | |
bez kija nie podchodz
Zarejestrowany: 2011-10
Lokalizacja: UK
Wiadomo¶ci: 9 126
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW
dezet tez czasami ogladam ten program, w sumie nie wiem czy wszystko co mowi± jest prawda.
Robia troche cyrk z tego programu ze wzgledu na prowadz±c± ![]() A jaki olej kokosowy polecacie ? bo jak narazie uzywalam tylko oliwy z oliwek..
__________________
Cytat:
10/06/14
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1590 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|



Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.