Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVII - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-28, 12:38   #1021
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVII

Cytat:
Napisane przez aleeexandra Pokaż wiadomość
Wróciłam. I jestem w szoku. Dziewczyny, ja mam cycki!
Stary 2013-10-28, 12:41   #1022
usmiechnieteoczy
Wtajemniczenie

alexx

dostałam pocztówkę z Indii

Blog!
Uśmiech nie boli!
usmiechnieteoczy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 12:50   #1023
aleeexandra
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez usmiechnieteoczy Pokaż wiadomość
alexx

dostałam pocztówkę z Indii
Haha
Z tej radości idę naolejować włosy olejem kokosowym, o!
aleeexandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 12:52   #1024
201704240919
Konto usunięte

Cytat:
No to też muszę kiedyś się przejść, bo na swoje ciągle narzekam

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
Hej

Pytanie do dziewczyn używających CP, czy zauważyłyście żeby wpłynął u was na zmniejszenie wypadania włosów i pojawienie się nowych baby hairs? I czy inne włosy nie na głowie zaczęły szybciej rosnąć? (tego się akurat obawiam) Albo jakiś wpływ na paznokcie albo cerę?

Bo myślę nad zaczęciem kuracji ale w sumie nie wiem czy jest sens, akurat szybszego porostu nie potrzebuję. Ale jakby miał pomóc jeszcze na cerę, paznokcie to może bym się zdecydowała.
Biorę CP i u mnie nieźle kopnął przyrost. Włosy wypadają jak wypadały, rany po stanach zapalnych itp goiły się znaczenie szybciej, a paznokcie na pewno są bardziej twarde.
201704240919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 13:44   #1025
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewuniaa16 Pokaż wiadomość

Biorę CP i u mnie nieźle kopnął przyrost. Włosy wypadają jak wypadały, rany po stanach zapalnych itp goiły się znaczenie szybciej, a paznokcie na pewno są bardziej twarde.
hmm muszę to przemyśleć bo szybszy przyrost jest mi absolutnie nie na rękę, noszę krótką fryzurę i farbuję na taki kolor, że mam bardzo widoczne odrosty, już chodzę do fryzjera co 6 tygodni ale z drugiej strony to działanie na cerę i paznokcie zachęca ehhh
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 15:04   #1026
izaa29
Zakorzenienie

Dzień dobry ;*
Udało mi się dziś wrócić wcześniej z uczelni zaolejowałam się nadrobiłam wątek i blogowe zaległości, zaraz idę leniuchować
Ujawniłam się dziś z moim włosomaniactwem przed koleżankami z grupy kiedy byłyśmy w rossmannie, bo już po prostu nie wyczymałam kiedy zachwalały odżywkę w sprayu, w której na drugim miejscu zaraz za wodą był alkohol denat , jedwab z alkoholem, odżywka arganowa, w której argan przy końcu składu zaraz za zapachem ich miny były bezcenne kiedy zaczęłam opowiadać
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 15:16   #1027
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Brytyjskie E czy polskie?

Ja swój rozmiar znam orientacyjnie. Tydzień temu poczyniłam zakupy na necie, bo do sklepu dojść nie mogę, ale już czuję, że dzieciątka będą ciasne[/I]
chyba polskie, bo to esotiq

Cytat:
mówiłam ale jak zdejmę ten stanik to czuję się oszukana

wróciłam z siłowni, wiecie że 10 km na rowerku spala tylko 50 kcal?
i poszłam do Rossa, wydałam tam 40 zł... ale mam wreszcie piaski! ten http://3.bp.blogspot.com/-48CmQYaEIf...0/IMG_5080.jpg
i ten nr 1 http://wibo.pl/paznokcie/lakier-do-paznokci/wow-effect

tylko wkurzyłam się, bo w aptece babka mi wcisnęła nie tę maść co chciałam, oczywiście chyba ze 3 razy droższą

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 15:19   #1028
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

Wróciłam ze szkoły, w ciągu 10 minut zarobiłam 2, 3 i 5 nastawiałam się na dwie bani, a tu taka miła niespodzianka
Idę umyć kłaczki różową Isaną, jako maskę rzucę Biovax do suchych i zniszczonych (bo chcę ładnie pachnieć ), później GAiK i do płukanki rumianek stygnie jako b/s to jeszcze nie wiem.

Kontynuuję picie skrzypokrzywy, aczkolwiek nieregularnie mi to idzie
edytah10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 15:33   #1029
deszczowypies
Zakorzenienie

nałożyłam na buźkę maskę Bingo z kaszmirem, zobaczymy co zrobi dawno żadnej maseczki sobie nie nakładałam

a bananowa TBS - w sumie skręt fajny i włosy mięciutkie, ale chyba przedobrzyłam z ilością

Stary 2013-10-28, 15:35   #1030
201703240903
Konto usunięte

Heh...

Od rana siedzę z mamą TŻ. Niby dobrze się dogadujemy. Ale za chwilę szlak mnie trafi. .
201703240903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 15:36   #1031
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FeelingLost Pokaż wiadomość
Heh...

Od rana siedzę z mamą TŻ. Niby dobrze się dogadujemy. Ale za chwilę szlak mnie trafi. .
a co tam znowu?

Stary 2013-10-28, 15:45   #1032
201703240903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
a co tam znowu?
Problem polega na tym, że postępuje strasznie egoistycznie. Nic nie mogę zrobić, bo wiecznie coś chce. Nie rozumie, że jestem zajęta i mam coś innego do roboty. Więcej na pw jak chcesz
201703240903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 16:07   #1033
miranda122
Zakorzenienie

Hej Kochane! Wróciłam i padam.. Mieliśmy jeszcze dodatkową biologię, której i tak nie ogarniam.. Pan tak leci z materiałem, że będę musiała i tak się sama tego uczyć, bo w gimnazjum nie zrozumiałam..

Tak w temacie, to nadal biorę CP, chyba jutro skończy mi się pierwsze opakowanie, jestem ciekawa czy ruszy mi coś przyrost
W środę farbuję, a w czwartek idę na imprezę, więc pewnie wyprostuje.. Ale wynagrodzę to im!

Blog

miranda122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 16:09   #1034
EdizA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FeelingLost Pokaż wiadomość
Problem polega na tym, że postępuje strasznie egoistycznie. Nic nie mogę zrobić, bo wiecznie coś chce. Nie rozumie, że jestem zajęta i mam coś innego do roboty. Więcej na pw jak chcesz

Oo, identycznie jak moja teściowa.
E..., kochanie przynieś mi to, tamto i jeszcze tamto, wstaw wodę i coś tam bo ja oglądam mózga !(mózguzje*a ogląda, tylko wstydzi się bluźnić ) A jak nie ogląda mózga to siada w kuchni z kawusią i wymaga, by siedzieć z nią bo np. sama nie lubi. I w kółko coś. Zajmująca jest
EdizA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 16:12   #1035
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

Miał byc sam Biovax, ale i tak dorzuciłam mlecznego Kallosa na końce strasznie nie mogę go zmęczyć, śmierdziuch jeden
Stary 2013-10-28, 16:12   #1036
kwrobel2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez EdizA Pokaż wiadomość
Oo, identycznie jak moja teściowa.
E..., kochanie przynieś mi to, tamto i jeszcze tamto, wstaw wodę i coś tam bo ja oglądam mózga !(mózguzje*a ogląda, tylko wstydzi się bluźnić ) A jak nie ogląda mózga to siada w kuchni z kawusią i wymaga, by siedzieć z nią bo np. sama nie lubi. I w kółko coś. Zajmująca jest
Moja na szczęście taka nie jest... Czasem tylko potrzebuje się wyżalić na pozostałe synowe a ja wtedy grzecznie słucham i przytakuje
ilość porażek: 12
2016

kwrobel2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 16:13   #1037
izaa29
Zakorzenienie

Ogólnie narzekałam na to, że fale po koczku się prostują, w sobotę byłam na imieninach u mamy TŻt, wcale nie chciały się układać więc je wyprostowałam. Oczywiście mama Tżta na dzień dobry, że w końcu je wyprostowałam bo jej to ja się tylko w prostych podobam Wczoraj po umyciu i wyschnięciu zawinęłam w dwa koczki i normalnie nie uwierzycie, fale pomimo małego rozprostowania trzymają się do teraz bez żadnego stylizatora
Po tym prostowaniu poczuły kto tu rządzi chyba i z obawy przed prostownicą zaczęły współpracować

Zatem miranda nie ma czego wynagradzać od czasu do czasu trzeba pokazać kto tu rządzi
Stary 2013-10-28, 16:24   #1038
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość
Ogólnie narzekałam na to, że fale po koczku się prostują, w sobotę byłam na imieninach u mamy TŻt, wcale nie chciały się układać więc je wyprostowałam. Oczywiście mama Tżta na dzień dobry, że w końcu je wyprostowałam bo jej to ja się tylko w prostych podobam Wczoraj po umyciu i wyschnięciu zawinęłam w dwa koczki i normalnie nie uwierzycie, fale pomimo małego rozprostowania trzymają się do teraz bez żadnego stylizatora
Po tym prostowaniu poczuły kto tu rządzi chyba i z obawy przed prostownicą zaczęły współpracować

Zatem miranda nie ma czego wynagradzać od czasu do czasu trzeba pokazać kto tu rządzi
Haha Dobre podejście
W takim razie się nie przejmuję.

Ale zauważyłam u siebie przerzedzenie

A teraz na włoskach siedzi kokosowy+isana kakaowa

Blog

Stary 2013-10-28, 16:34   #1039
M4rt3czk4_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez delightful_ Pokaż wiadomość
Ja panicznie boję się prędkości na motocyklach, aż przechodzą mnie ciary, kiedy pomyślę, do czego to może prowadzić .
Miałam przyjemność ostatnio z nim gonić wiatr, dwie dwójki i zero. no! tyle jechaliśmy...

Cytat:
Napisane przez Ewuniaa16 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Odnośnie motocykli, jakoś mnie nie kręcą, boję się prędkości, jak TŻ dobija do setki samochodem to zaczynam panikować Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Fajnie się jeździ ale do konkretnej prędkości, powyżej 200 to już czepie Tobą na wszystkie strony.

Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
Oj tak, jak się jedzie samemu, to z reguły na prędkość nie uważają, ale jeśli TŻ ma coś pod kaskiem, to nie masz się o co martwić
Niby niebezpieczne, ale jak ktoś to kocha, to nie można trudno z tego zrezygnować
Zgodziłam się żeby kupił motor alby tylko gdy będzie przestrzegał pewnych zasad, z resztą sam te zasady zaproponował, ja kilka swoich dopowiedziałam m.in nieduża prędkość, zakaz jazdy na kole itp
a jak się ostatnio dowiedziałam, że TŻ na kole jechał, a to, że zasadę prędkości łamie notorycznie to wiem ale co z tym teraz zrobić? Umówił się ze mną a teraz bezczelnie każdą z tych zasad oblewa ciepłym moczem

A a propo teściowej, a w zasadzie mam nadzieję przyszłej teściowej jej jest właśnie głupio jak im przyjadę w czymś pomóc np. zgrabić liście czy ziemniaki pozbierać. Nigdy mnie o nic nie prosiła, najwyżej o to, że jak będę w tym i tym sklepie czy jej zobaczę na coś i tyle.

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

A żeby nie było offtopowo to dziś zaczęłam wcierać kozieradkeę Dziewczyny powiedzcie mi czy Wy stosujecie ją tak jak wcierkę, tzn chodzi mi o to czy wcieracie 3tygodnie i tydzień przerwy? I czy mogę kozieradkę wcierać tylko przed myciem, a po myciu radical? Nie będzie to jakoś ze sobą kolidowało?
Siedzę właśnie z biovaxel latte i winogronowym olejem
M4rt3czk4_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 16:44   #1040
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość
taaak, motyw straszenia włosów kręconych prostownicą, lubię to
btw, moja matka mojego exa też była taka bezpośrednia ...

Cytat:
Napisane przez M4rt3czk4_92 Pokaż wiadomość

A żeby nie było offtopowo to dziś zaczęłam wcierać kozieradkeę Dziewczyny powiedzcie mi czy Wy stosujecie ją tak jak wcierkę, tzn chodzi mi o to czy wcieracie 3tygodnie i tydzień przerwy? I czy mogę kozieradkę wcierać tylko przed myciem, a po myciu radical? Nie będzie to jakoś ze sobą kolidowało?
wydaje mi się, że wciera się raczej tylko jedną wcierkę na raz

mam straszną ochotę na coś słodkiego - do wsparcia mózgu do nauki na jutrzejsze kolokwium - ale nie chce mi się zejść do sklepu 9 pięter niżej

Stary 2013-10-28, 17:01   #1041
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

Cytat:
Napisane przez M4rt3czk4_92 Pokaż wiadomość
Miałam przyjemność ostatnio z nim gonić wiatr, dwie dwójki i zero. no! tyle jechaliśmy...

Fajnie się jeździ ale do konkretnej prędkości, powyżej 200 to już czepie Tobą na wszystkie strony.

Zgodziłam się żeby kupił motor alby tylko gdy będzie przestrzegał pewnych zasad, z resztą sam te zasady zaproponował, ja kilka swoich dopowiedziałam m.in nieduża prędkość, zakaz jazdy na kole itp
a jak się ostatnio dowiedziałam, że TŻ na kole jechał, a to, że zasadę prędkości łamie notorycznie to wiem ale co z tym teraz zrobić? Umówił się ze mną a teraz bezczelnie każdą z tych zasad oblewa ciepłym moczem

A a propo teściowej, a w zasadzie mam nadzieję przyszłej teściowej jej jest właśnie głupio jak im przyjadę w czymś pomóc np. zgrabić liście czy ziemniaki pozbierać. Nigdy mnie o nic nie prosiła, najwyżej o to, że jak będę w tym i tym sklepie czy jej zobaczę na coś i tyle.

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Mama mojego TŻta to, hm... w sumie to nie wiem, praktycznie jej nie znam starałam się bywać pod nieobecność rodziców, gdyby młodszy bracisek też się zmywał, to by było pefecto, no ale cóż.
Na razie wiem, że ma drażniący jak na mnie głos, świetnie się dogaduje z synami, ale ciągle TŻtowi powtarza "Daj dziewczęciu spokój!" Bo ja to za młoda na takiego starego gościa
Stary 2013-10-28, 17:11   #1042
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
taaak, motyw straszenia włosów kręconych prostownicą, lubię to
btw, moja matka mojego exa też była taka bezpośrednia ...
Hah, no ale podziałało a ja już chciałam z długości schodzić a tu jedno (jeszcze takie "po łebkach" bo mi się spieszyło ) użycie prostownicy wystarczyło zobaczymy co będzie dziś po myciu

Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
Haha Dobre podejście
W takim razie się nie przejmuję.
Stary 2013-10-28, 17:22   #1043
deszczowypies
Zakorzenienie

chciałabym jeszcze dodać, że spóźniłam się na promocję żeli Original Source, ale są za to trzy nowe zapachy - mandarynka i bazylia, kokos, malina i kakao

Stary 2013-10-28, 17:56   #1044
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
chciałabym jeszcze dodać, że spóźniłam się na promocję żeli Original Source, ale są za to trzy nowe zapachy - mandarynka i bazylia, kokos, malina i kakao
Brzmi kusząco Malina i kakao

Blog

Stary 2013-10-28, 18:06   #1045
EdizA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwrobel2 Pokaż wiadomość
Moja na szczęście taka nie jest... Czasem tylko potrzebuje się wyżalić na pozostałe synowe a ja wtedy grzecznie słucham i przytakuje
Moja nie ma synowych poza mną, więc nie narzeka przy mnie na mnie Za to wiem od niej wszystko o sąsiadkach i ich problemach sercowych
EdizA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 18:27   #1046
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdizA Pokaż wiadomość
Moja nie ma synowych poza mną, więc nie narzeka przy mnie na mnie Za to wiem od niej wszystko o sąsiadkach i ich problemach sercowych

Blog

Stary 2013-10-28, 18:37   #1047
kascysko
Zakorzenienie

10 godzin wąchania pirydyny to statystycznie za dużo
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 19:11   #1048
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
10 godzin wąchania pirydyny to statystycznie za dużo

A gdzie tam
Stary 2013-10-28, 19:19   #1049
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edytah10 Pokaż wiadomość
A gdzie tam
Biorąc pod uwagę, że zatrucie pirydyną grozi zatorem płucnym i jest podejrzewana o rakotwórcze działanie to

Już nie mówiąc o tym, jak śmierdzi
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 19:28   #1050
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Biorąc pod uwagę, że zatrucie pirydyną grozi zatorem płucnym i jest podejrzewana o rakotwórcze działanie to

Już nie mówiąc o tym, jak śmierdzi

Nie znam się, ale na swoje pocieszenie stwierdzę, że włosy mi się falują
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości