|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
|
6 | 9,38% |
| Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
20 | 31,25% |
| Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
|
7 | 10,94% |
| Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
|
19 | 29,69% |
| Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Ewusia taka marchewka bez wody może być dla Tymka trochę za gęsta (może ale nie musi- Moje Gluciątko woli rzadsze niż gęstsze
Wtedy może Mu się łatwiej jeść
|
#2342 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Napiszę, że przeczytałam wypowiedź Domi i mimo, że Lila idzie i do neurologa i skorzysta z zabiegów rehabilitanta nie czuję się urażona
bo wg mnie Domi nie użyła określenia kaleka na opis żadnego dziecka![]() Misiaczka brawa dla Mai ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
surka
)))))))))))
|
|
|
|
#2344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe jak tam En
Edytowane przez Margosia__ Czas edycji: 2013-10-28 o 15:50 |
|
|
|
|
#2345 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Tyle Was tam na dole jest a taka cisza |
||
|
|
|
#2346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój syn dostał różową grzechotkę... i o zgrozo ostatnio to Jego ulubiona ![]()
|
|
#2347 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje dziecko dzisiaj płakało przez godzinę. Strasznie zawodzil. Ale dlaczego to nie mam pojęcia. Teraz śpi.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2348 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonku kochanie wiedz,że całym sercem jestem z Wami i z Adasiem
![]() Modle się ciągle za Was!!! Adasiu Słoneczko Nasze WALCZ bo masz dla kogo!!!!!!!! ![]() Colorek z Tymusiem!
|
|
#2349 |
|
Wtajemniczenie
|
Zmieniłam avatarka na moje i Adasiowe kciuki dla Adaśka. Ściskamy je cały czas. A Młody to az tak, że mu kostki bieleją
dodatkowo aby wzmocnić ich moc wpycha je z całych sił do buzi . Cynamonowa |
|
|
|
#2350 |
|
Wtajemniczenie
|
bylismy dzis na spacerku...o stalej porze
a jutro atrakcja miesiaca czyt. szczepienie ![]() choc jak pierwszy syn przezyl to drugi tez przezyje - choc ten drugi czyli Leon jest chyba bardziej wrazliwy...jak pamietam Xawka jako takie malenstwo to tez malo spal ale duzo mniej niz Leon plakal - raczej sie smial pewnie napisze przy kolejnym karmieniu a tak na marginesie to z tego niewyspania znow mam mniej pokarmu
|
#2351 |
|
Zakorzenienie
|
oj widze, ze znow sie dyskusja wdala.
![]() Ja tez mam wpisane, ze mam skontrolowac drugi raz bioderka u Aleksa. Wypada to w listopadzie. Ponadto, moj aktywniejszy z glowka jest na prawa strone - Marysia tez tak miala i pozniej to zaniklo. co do raczek, wiecej macha prawa, ale lewa tez w uzyciu. Nie wiem co wiecej, poki co nie widze nic niepokojacego, wiec nie interewniuje, a uwazam, ze kazda matka chce dobrze dla swojego malucha i jesli kontroluje, to sie martwi. A ja nadal zadzumiona po weselu. Wogole nie chcialo mi sie isc, mialam pic tylko winko. I co? wesele do konca - ostatni wyszlismy, a z winka nici, wlalam "podobno" w siebie hektolitry wodki - tak uslyszlam od cioci TZ ze jeszcze mnie tak pijacej nie widziala, ale trzymalam sie dzielnie, wiec nic sie nie stalo. Partner super, na szczescie oboje jestesmy w zwiazku, a ze tak wyszlo, ze sami przyszlismy, to sie bawilismy. A ponadto znamy sie, wiec spoko luz
|
#2352 |
|
Rozeznanie
|
Ale nasz watek ma wziecie
38 osob do nas zaglada
|
|
|
|
#2353 |
|
Zakorzenienie
|
My już po bioderkach, wsio ok, to była ostatnia kontrola.
Jeśli dziecko nie jest w grupie ryzyka jeśli chodzi o wzrok, to kiedy wypada iść na pierwszą wizytę? I podaje wymiary Oliwii z końca 3 miesiąca: 66 cm, 6070 gramów. Proszę o wpisanie na pierwszą stronę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2354 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz to nie jest dla dziecka bolesne, jedynie nieprzyjemne, bo dziecko ma przetrzymywane rączki i główkę przy badaniu. Cytat:
![]() A jeśli chodzi o okulistę, to ja nie wiem po co iść jak nie ma potrzeby. Ja chcę się umówić do okulisty dzięcięcego i o dziwo mam problem ze znalezieniem takowego we Wrocławiu. Już, w której z kolei poradni przyszpitalnej słyszę inf., że nie mają jako takiej poradni dziecięcej, tylko retinopatię wcześniaka lub po fototerapii i szukam dalej ![]()
|
||
|
|
|
#2356 |
|
Wtajemniczenie
|
SURKA ja byłam ze względu, że Michaś wcześniak. Pierwsza wizyta to, że nie ma wykształconej siatkówki, a wizyta w 3 miesiacu już wykazała, że wszystko super. Pani doktor powiedziała, że profilaktycznie jeszcze iść na badanie w 12 mz.
|
#2357 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny.
Wogóle ostatnio nie mam czasu na wizaż więc nie wiem co u was się dzieje Mój mały od ładnych paru dni prawie wogóle nie śpi w dzień. Normalnie masakra !! Śpi rano około 1h i potem dopiero koło 15 zaśnie na rękach i też za długo nie śpi. Normalnie mnie wykończyNa dodatek wczoraj mnie mama wkurzyła. Bo ona twierdzi że on nie che spać bo jest na pewno głodny. No to jej tłumaczę że głodny nie jest bo nie płacze tylko marudzi bo jest śpiący i zmęczony tym niespaniem. A ona się twardo upiera że na pewno jest głodny. I twierdzi że mam mu dać mm bo głodzę dziecko. I mówi że moje mleko pewnie już nie jest wartościowe i mam przejść na mm Dzisiaj byliśmy na badaniu słuchu. Na szczęście jest ok ![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2358 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziś zwariuje, oszaleję, odwiozą mnie.
U nas chyba skok, albo nie wiem co. Ryk, ryk, ryk i ryk. |
|
|
|
#2359 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2360 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ćwiczenia trudno opisać ale spróbuję: 1. Zginanie nóżek do brzuszka 2. Zginanie nóżek i podnoszenie delikatnie miednicy do brzuszka 3. Ćwiczenie stópek góra dół i kółeczka - delikatnie na ile dziecko pozwoli ![]() 4. Ćwiczenia rączek - 1. do siebie dwie rączki 2. na boczki 3. do siebie 4. jedna w górę druga w dół i tak na zmianę kilka razy 5. Zginamy nóżki do brzuszka, dłonie dziecka na kolanka, trzymamy za kolanka i na bok skręcamy nóżki, a maluszek powinien wtedy sam się obrócić resztą ciała i główką na bok i później w drugą stronę. 6. Brzuszki - nóżki dziecka podnosimy do góry i opieramy o swój brzuch, jedną rękę wkładamy pod główkę dziecka, trzymamy za potylicę i lekko unosimy główkę tak w stronę brzuszka, jakby brzuszki dziecko robiło - ciężko to opisać ![]() 7 Kołyska - jedna ręka trzyma nóżki w górze, druga ręka pod główką i raz podnosimy nóżki i miednice ciągnąc do brzuszka, raz główkę i taka jakby kołyska wtedy jest. nasz młodzian uwielbia to ćwiczenie. 8. Leżenie na brzuchu - pokazujemy dziecku zabawkę na podłożu i powinien tak trzymać główkę aby patrzył w to podłoże, wtedy przestaje się odginać i trzyma "zdrowo" główkę. To tyle co pamietam. Margoś dziękuję za rady jeśli chodzi o posiłki marchewkowe My karmimy się MM + 2 razy na dobę KP (1 raz rano i 1 raz wieczorem) Dziś podałam młodemu 4 łyżki tej mojej marchewki, było gęste, ale Tymek uwielbia marchewkę, wciągał elegancko, troszkę mu wylatywało, ale wkładałam mu z powrotem do buzi i zjadał Myślałam, że wszystko będzie w marchewce po tym jedzeniu, i że Tymuś będzie pluł tą marchewką dalej niż widzi, a tu niespodzianka czyściutko i bardzo ładnie zjadł ![]() Ogólnie zadowolony z posiłku, poprawił standardową porcją MM
|
|
|
#2361 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2362 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ewusia super opisałaś te ćwiczenia |
|
|
|
|
#2363 |
|
Zadomowienie
|
Aha zapomniałam:
My na bioderkach byliśmy tylko raz w 6 tygodniu, nikt nam nie zalecił nic więcej ![]() U okulisty też nie byliśmy, narazie nie było zaleceń. Za to byliśmy już U: - pediatry 4 razy - standardowo wizyty + 2 razy szczepienie - neurologa 2 razy - ogólne zalecenia po moich przejściach w ciąży i dlatego że Tymuś urodził się z umiarkowaną zamartwicą i miał tylko 7 punktów - rehabilitanta 3 razy (+10 zabiegów rehabilitacyjnych) w sprawie odginania - gastrologa w sprawie ulewania - chirurga w sprawie wodniaków na jąderkach uff ciekawe co nas jeszcze czeka
|
|
#2364 |
|
Wtajemniczenie
|
Cynamomku- sciskam Was mocmo
Karolajn- skonsulltowalabym te diagnoze jeszcze z innym lekarzem
|
#2365 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Uważam że Ty jako matka najlepiej wiesz czy Twoje dziecko ma pełny brzuszek Edytowane przez angelak86 Czas edycji: 2013-10-28 o 17:58 |
|
|
|
|
#2366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesli dziecko przybiera to nie ma powodu do zmartwien. Ewusiu- lepiej zeby Was juz nic nie czekalo zwiazanego z lekarzami ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
|
#2367 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę poważne dyskusje
![]() My u neurologa byliśmy. Skierowanie dostaliśmy ze względu na to, że Franek przy urodzeniu otrzymał 8pkt, a dopiero później 10. Ale już na wstępie pediatra zaznaczyła, że ona nic niepokojącego nie widzi. Wizytę u neurologa mieliśmy po 3 miesiącach od wizyty u pediatry Po drodze były inne wizyty u pediatry i w tym czasie nikt nie zlecił neurologa. Co do podejścia do dziecka - jestem spokojna, nawet bardzo Nie powiem, jak się Franek urodził chodziłam często zdenerwowana, mimo, ze się uśmiechałam to w środku było ze mną kiepsko i Młody to wyczuwał. Wiem, kiedy moje dziecię inaczej się zachowuje i wtedy albo jest to skok albo wychodzące zęby I takie zachowanie nie jest tylko wówczas przy mnie ale także przy mojej mamie, Tż, teściowej. Wtedy Franek sam nie poleży, kiepsko śpi, zabawa ze mną kończy się po 5 minutach bo już ma dość. Chorym dziewczynom życzę zdrówka ![]() Larychma - jakie kwasy kupiłaś na te przebarwienia? |
|
|
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2369 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja się dołączę.
Franek tak dziś marudzi, że zabrałam go do mamy, a tam było to samo. Nawet przy niej się nie uspokoił. |
|
|
|
#2370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- kocham mojego Syna, kocham mojego Syna, kocham mojego Syna, kocham mojego Syna.... h e l p
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.

)))))))))))
KCIUKI DLA ADASIA

dodatkowo aby wzmocnić ich moc wpycha je z całych sił do buzi
12.06.2010

Mój mały od ładnych paru dni prawie wogóle nie śpi w dzień. Normalnie masakra !! Śpi rano około 1h i potem dopiero koło 15 zaśnie na rękach i też za długo nie śpi. Normalnie mnie wykończy