|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
kwiatuszekkk21 daj spokój nie ma się czym dołować
![]() Nestelle ale zawsze chciałam mieć cały czarny wózek, dopiero jak się dowiedziałam że dziewczynka to zobaczyłam moodda i się zakochałam w purpurowym ![]() ![]() ...nawet niedawno zaczęłam szukać czarnego stelażu ale nigdzie nie ma, nie można kupić samego stelaża ![]() ![]() ![]() A krzeseło Blooma tyle kolorów i które tak myślę biało-szare albo hmm czarno fioletowe pasowało by mi do kuchni ale jak przemaluję ścianę ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3932 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jaki watek o smutnych wozkach? ![]()
![]() |
#3934 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() z wyczuciem, taktem i empatią... Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3935 |
Zakorzenienie
|
despa o smutnych wózkach ??
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3936 |
Zakorzenienie
|
a zaraz luknę -jak znajde wstawie
#3937 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój też ![]() Cytat:
![]() Cytat:
hehe dobre pytanie. o 5 obudził się na cyca i spał do 7. koło 10 przypomniałam sobie że zmienili czas i trzeba przestawić zegarki ! a TŻ mi powiedział że same się wszędzie przestawiły... razem z moim dzieckiem ![]() Cytat:
![]() (po co robić dzieci jak pozniej tylko kombinują żeby "mieć z głowy" ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3938 | ||
Zakorzenienie
|
Witam,witam i o zdrowie pytam
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() eeee po kieliszeczku chyba mozna sobie walnąc?Ja jak karmie ok 19.00 na noc to potem Kacper budzi się ok 02.00 i czasem wieczorem sobie walnę pół szklaneczki piwa lub kieliszek wina- położna mówiła, że taka ilośc można, ale tylko bezpośrednio po karmieniu-najlpeiej wieczornym. Cytat:
U nas przeprawy ze spaniem...o ile do tej 1-2 spi super,to potem już co kilkadziesiat minut budzenie, stękanie, jęczernie i wałkowanie po łóżu. MAm nadzieję, ze to krótki skok rozwojowy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3939 |
Zakorzenienie
|
Moderna nie mogę znależć, generalnie chodziło o to, ze w czarnych, smutnych wózkach dziecku jest smutno
![]()
#3940 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() śpi od 20ej a już było 1 nocne papu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3941 |
MBZ♥
|
Ciepłe myśli, gorące modlitwy posyłam w stronę Cynamonków
![]() ![]() Gratuluję nowych umiejętności, kolejnych ząbków i miesięcy ![]() Despa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Też tak robię pomidorową ![]() Luna, pulmeź i depulol mam w pogotowiu ![]() ![]() ![]() Oliwka, ja i moodd to miłość od pierwszego wejrzenia ![]() Szkoda, że nie można do niego dokupować innych kolorów siedzisk tak jak do bugi:/ Nestelle gratuluję zakupu ![]() a prezenty teścia w dechę ![]() Moderna ![]() ![]() Zdjęcia skasowałam na prośbę Męża ![]() Jola ![]() Pani zdjęcia czytającego Torresa w foto mnie rozczula ![]() Megi, piękne te Wasze filcaczki ![]() Dragusiu ![]() ![]() ![]() U nas od dwóch dni marudzenie, Roszpunce idą 3 zęby na górze i 2 na dole:/słabo je, śpi jak zając na miedzy, w nocy budzi się 2 razy.Biedna moja ![]() Więcej nie pamiętam:/ nadrobię porządnie po weekendzie ![]() Tęsknię za Wami ![]() Edytowane przez BYou Czas edycji: 2013-10-28 o 21:07 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3942 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dzięki Tobie i ja pomogłam Filipkowi, chociaż moja kwota to żadna, ale stwierdziłam dam cokolwiek. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3943 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3944 |
MBZ♥
|
Kwiatuszku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale o gaworzeniu jest inaczej, wszędzie pisze że od 6 a max 7 miesiąca powinno gaworzyć a jeśli nie to trzeba zbadać czy słyszy, czy żuchwa ok, nie chce nawet pisać o jakiś zespołach bo i na to wpadłam ![]() ja nie mówie że wole gadające dziecko od chodzącego, Kamiluś jest super, cały dzień potrafi się bawić na podłodze. Ja się poprostu martwię... a czy mam czym to się okaże. Jednak twarde słowa stawiają mnie na ziemi więc na dobre mi wyjdą Twoje ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3947 |
Zakorzenienie
|
Tasia - pamiętasz może czy wszystkie rozmiary pampersów były w promocji? chodzi mi o 4+. ciekawe też ile tam ich jest, bo w gazetce tylko 3 były pokazane.
powiedzcie mi przy okazji, bardzo różnią się pampersy 4 i 4+, ewentualnie jak pamp 4+ mają się do dada 4? u nas pampersy 4 były już ciasnawe i Jakub dorósł do dada 4 a z pampków to chyba 4+ wypadałoby kupić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3948 |
Zakorzenienie
|
A i weszłam na wizaż z myslą, ze u Cnamonków już sytuacja opanowana a tu niestety...tez łącze się w modlitwie i pomyslnych fluidach...
Monika wyrwana żem z kontekstu, ale jesli chodzi o pampersy za 35zł z E.Leclerc to dzis nabyłam na Zana i były też 4+ w promocji. My na 5 od dawna, ale ostatnio tz kupował w rossmanie i kupił 4+ bo stwierdził, ze skoro do 20kg sa nasz ma niecałe 11 to będzie ok i co? Jak dłużej pochodzi odgniataja Go...Nie przewidział, ze nasz Miszelinek fałdziasty jest i baaardzo wrażliwy. Nic to, bedZie miał na tzw"awaryjne za pół godziny kapiel" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3949 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie przejmuj się ![]() Cytat:
![]() dzień dobry, a moze by tak jakieś foto? ![]() czy mamy na forum jakąś prawniczkę, najlepiej od prawa autorskiego??
![]() |
#3950 |
Zakorzenienie
|
Co do tych pampersow to tak pytam bo nie zalezy mi jakos strasznie. Jak dobra cena to czasem kupie ale z dada jestesmy zadowoleni wiec nie przeplacam za czesto. Pampersy jednak drogie bardzo..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3951 |
Wtajemniczenie
|
Hejo!
My mielismy zalatany weekend, bo wczoraj pojechaliśmy do Krakowa pozałatwiać trochę, mały został z babciami. Dziś wieczorem wrócilismy. A tak w ogole to wczoraj skończyliśmy pół roku wczoraj ![]() ![]() ![]() --------------------- Wpadłam na forum poczytać, trafiłam na posty Cynamonowej i smutno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3952 |
Wtajemniczenie
|
Przyłączam się do akcji.
Niech koszmar im się skończy.
#3953 | |||||||
Zadomowienie
|
Hej!
Noworoczne mamusie też mają wcześniaka. z tego co czytałam to silny chłopiec ale kciuki się przydadzą ![]() Cytat:
![]() a nie trzeba wysłać tego zdjęcia do którejś z lipcówek? bo coś mi przeleciało przed oczami, że robią kolaż dla Cynamonków i doklejają nowe kciuki ale nie wiem dokładnie co i jak. Ty jesteś bardziej zorientowana, może coś wiesz? Cytat:
![]() ![]() ![]() Uwaga! Będę sie wyżalać, nie musicie czytać, możecie przejść do następnego posta! ![]() swoja drogą ta babka z SR na prawdę potrafi zrobić pranie mózgu. tylko po słowach tego chłopaka wiedziałam kto mu to powiedział i miałam rację. Przez takie jak ona są potem przypadki jak u nas-że dziecko było niedokarmione przez 3,5 tyg. bo broniłam się przed mm rękami i nogami jak przed złem całego świata. już nic nie mówię o pobycie w szpitalu gdzie wyłam non stop bo jestem do dupy, nie potrafię wykarmić swojego dziecka a słowa: nie wyjdzie Pani dopóki nie nauczy się pani karmić na prawdę nie pomagały. nawet w wypisie nam napisała: próby nauczenia matki prawidłowego przystawiania. ![]() Przepraszam, że się tu wyżalalam, ale jakoś tak wszystkie emocje wróciły i się wkurzyłam, że ktoś mi sugeruje,że jestem beznadziejna i należę do tego malutkiego 1% nieudolnych kobiet nie umiejących przystawić i nakarmić dziecka. A rozmawiając ze znajomymi a nawet patrząc tu na forum wiem, że osób dokarmiających jest dużo więcej i nie wszystko zależy od niekumatej matki. mój tż nie może się doczekać aż to dziecko się urodzi, żeby zobaczyli że to wszystko nie jest takie proste i że to nie jest tylko kwestia dobrego przystawiania Cytat:
![]() oby szybko wyszły ![]() Cytat:
tak jak mówię: pranie mózgu robi swoje Cytat:
![]() Cytat:
132 szt piątek za 88zł - chyba całkiem tanio wychodzi (nie wiem, bo my jeszcze 4 używamy) http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-50966...rta.htm?id=103 Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3954 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z plakatem niestety nie wiem. czy to czasem nie tylko lipcowe mamy, ale wyslalam priva do organizatorki, dam znac ![]() ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Cytat:
![]() i brawa za karmienie piersia ![]() ![]()
![]() |
#3955 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() u mnie nie było bajkowo, były spore problemy, ale znam 'tylko' ból zastojów. szczerze pisząc też myślałam, że to prostsze ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
no ładnie, to miało być foto gimnastyka ![]() no i współczuję ząbkowania ![]() a i tęsknię za Wami bardzo ![]() szalejcie spacerowo z tatusiem?! my kupujemy większe ilości jeśli dorwiemy promo w przedziale cenowym 50-60 gr. jak nie dorwiemy to jedziemy na Dadzie - i też gites ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale to te normalne chyba tak tanio wychodza? bo te active fit to u nas najdrozsze sa (w De za sztuke 1,20zl ![]()
![]() |
#3957 |
Zakorzenienie
|
Dragusia ja "po prawie" ale u mnie to bardziej karne, gospodarcze, ale napisz o co chodzi mala mi teraz usnela to mam chwile czasu.
A krzeselko chce kupic bo mi sie podoba jest funkcjonalne i moje otoczenie ktore takze je posiada rowniez zadowolone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3958 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() Za chwilkę Was poczytam jak mały pójdzie spać. Mam pytanie do eluśki -jak tam po powrocie do pracy? No i jak te bieguny, przydały się? ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3959 |
Zakorzenienie
|
kwiatuszku ja ci powiem ze kobiet karmiacych dzieci mm jest duzo tak jak i dzieciaczkow na piersi, powiem Ci na przykladzie najblizszego otoczenia na 18 dzieci w tym moja coreczka karmionych piersia bylo:
2 powyzej 6 miesiaca (w tym ja dzieki wam ![]() 4 karmiona do 6 miesiaca i koniec 9 od poczatku na mm bo po co, nie mam pokarmu itp. 1 dziecko przez ok 3,5 miesiaca ale od 2 tygodnia dokarmiane mm I zadna z mam nie uwaza sie za zla bo nie karmila piersia ![]() Wiec nie ma sie co przejmowac gdybaniem innych jak im sie urodzi beda mieli jakies doswiadczenie to moga mowic i nie przejmuj sie jestes wspaniala mama ![]()
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka ![]() Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2013-10-29 o 08:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#3960 |
MBZ♥
|
Dzień dobry
![]() Ależ u nas kciukowo ![]() ![]() Oliwka, super to krzesełko ![]() Pani ![]() Tatuś najpierw dumnie nosi Roszpunkę w bobie, potem idziemy na spaceros z wózkiem ![]() Czym się martwisz? ![]() Kwiatuszku ![]() Czy Wasze maluchy też milkną na spacerach? w domu buzia się Jej nie zamyka, a na zewnątrz zdzwiwione oczy i nic. Czy tak "chłonie" nowości podwórkowe? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:56.