|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1861 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1862 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Miłego dnia ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1863 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Seleniti współczuje Ci takiej ciężkiej sytuacji , szczególnie teraz gdzie niepowinnaś się niczym przejmować. Cytat:
![]() Witam sie z rana, dziś jako tako mi się pospało, zaraz idę robić śniadanko. Co do bolów zębów, polecam jak najszybciej odwiedzieć dentystę bo nie wiadomo co może sie tam dziać.... Mój TŻ zbagatelizował taki ból i na zrobienie jednego zęba wydaliśmy prawie 500 zł ![]() Miłego ![]()
![]() |
#1864 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry !
Przypadło mi siedzieć na podłodze i bawic się z małym klockami, nie daje mi spokoju to tak sobie Was czytam. Jestem wściekła, dziś idziemy na bilans i szczepienie i mały ma kaszel dalej nawet gorszy niz ostatnio, do tego mnie jeszcze łapie przeziębienie, katar, boli mnie w plecach... masakra. Jak sobie jeszcze dziś pomyślę siedzieć tam wśród chorych to już całkiem ![]() Jak ja nie cierpię kataru ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Lolitka trzeba było go zgwałcić i tyle ![]() ![]()
![]() |
#1865 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
U mnie dzisiaj szaro, buro i pochmurno ![]() Asiulka ![]() ![]() Proszę o kciuki, bo ja mam dzisiaj wieczorem wizytę i jak zwykle panikuję ![]() Selenity bardzo mi przykro z powodu Twojej sytuacji z TŻ. Ehhh, żeby ten Twój chłop w końcu się ogarnął, bo przysparza Ci tylko niepotrzebnych stresów ![]() Miłego dnia!
![]() |
#1866 |
Zakorzenienie
|
Hej moje kochane
![]() Przyszłam Wam się pochwalic ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Widok niesamowity ![]() W sobotę byłam u endokrynologa i też jest oki. Także jestem mega szczęśliwa ![]() Dziewczynki pzeczytałam posty, ale nie będę cytowac bo zajęłoby mi to chyba tydzień. Widziałam tylko, że niestety jest kolejna mama aniolka;( Proszę o dopisanie mnie do kalendarza wizyt ![]() ![]() No i zaraz zmykan do fryzjera ![]() ![]() ![]()
#1867 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Chciałabym do Was dołączyć ![]() ![]() Chciałam się Was podpytać, bo do tej pory ciągle miałam jakieś kłucia w okolicy jajników, ciągnięcia, kłucia jakby w środku na szyjce..takie powiedzmy objawy ciąży. Na usg prenatalnym wszystko ok. Ale od wczoraj jakby ręką odjął. Czy mam rozumieć, że wkraczam w czas kiedy się po prostu będę lepiej czuła, czy taki brak objawów to zły objaw. Jestem przewrażliwiona, jestem na antybiotykach bo ciągle jakieś bakterie i jakieś mam takie myśli, że coś się zadziało niedobrego. A może sobie wmawiam i się po prostu dobrze czuje. Wizytę mam w czwartek, więc zobaczę czy serduszko bije. Dziękuję za wszelkie sugestie ![]()
2004 - 39/40 tc cesarskie cięcie 2009 - 14 tc 2010 - 15 tc z pessarem 2011 - 16 tc ze szwem McDonalda 2013 - 13 tc, z taśmą założoną laparoskopowo w 13 tc 30.07.2013 r. - usunięta poprzednia taśma i założona nowa laparokopowo 09.12.2013 r. - Agnieszka 19 tc |
![]() ![]() |
![]() |
#1868 |
Zakorzenienie
|
Witajcie.Kibluję z synem w domu i nie mam siły do niego. Mam taką totalną niemoc, a on mnie nieźle ćwiczy. Nie odstępuje mamusi na krok nawet w wc, ciągle coś chce - podnieść go, podać mu. No nie mam siły.
Dziś jestem na urlopie (zwolnienie mi się wczoraj skończyło). Jutro mam 2 wizyty. Rano na NFZ, a jak nie spełni moich oczekiwań, to po południu prywatna. Myślałam że już limit problemów które na mnie spadają jest wyczerpany, a tu okazuje się że nie. W tym miesiącu nie dostane wypłaty, bo firma nie ma kasy. Tym samym nie płaci składek do ZUSu. Ciekawe jak to na wizycie u lekarza będzie.To już 3 taka akcja odkąd tu pracuję. I znów chodzą słuchy o likwidacji firmy (wtedy nie mam nic, nawet kasy "od państwa"). Seleniti nic Ci mądrego nie poradzę, bo ja się już prawie rozwodziłam, a teraz nadal mieszkamy razem. Różnie bywa, miłość to to nie jest na pewno. Czytałam sobie o Waszych zazdrościach o wypady facetów. Mnie to nie rusza zupełnie pod kątem zdrady. Rusza mnie tylko, jeśli ja kolejne godziny jestem z dzieckiem na opiekę nad którym nie mam siły, a on się bawi. Pytałyście o książki. Autor się nazywa Henning Mankell. Czytałam książki Piramida, Cios, Szczelina i Zanim przyjdzie mróz czy Zdążyć przed mrozem. Edytowane przez ZamyslonaRoztargniona Czas edycji: 2013-10-29 o 08:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#1869 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki, żeby wszystko było u Ciebie w porządku! Cytat:
![]() Na razie uciekam zawieźć Misię do przedszkola ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1870 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1871 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Te kłucia i ciągnięcia to chyba dobry znak, większość tak ma ![]() ![]() ![]() ![]() Kaisab91 ![]() ![]() ![]() ZamyslonaRoztargniona przykro mi, ze tak u Ciebie się dzieje z tą pracę. Swoją drogą kiedy mają zamiar dać Ci wypłatę? Idę się położyć, strasznie mnie meczy, jeszcze teraz tak ból głowy doszedł, ze szok. Chyba zatoki ![]() ![]()
![]() |
#1872 | ||||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Wczoraj poszłam spać o 18-tej, wstałam o północy i... dalej spałam ![]() No i rano pierwszy raz wstałam bez mdłości ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() śliczny! Cytat:
Cytat:
![]() Ja też to niedawno przerabiałam. Miałam 2 zęby do borowania bez znieczulenia (1 trymestr). Pytałam się o to mojego gina i kazał jak najszybciej to załatwić, bo bakterie są bardzo niebezpieczne dla dziecka, natomiast borować spokojnie można, tylko trzeba powiedzieć dentyście o ciąży. Cytat:
![]() Ja bym jednak mu już odpuściła. Nie mógł przecież nadwyrężyć swojej reputacji wśród innych samców, a na pewno do niczego nie doszło. Popatrzył się na jakąś stara babę i tyle. Ja to jak już, to bym dupę skopała koledze, który wpadł na ten genialny pomysł ![]() No to pora nadrobić klub ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1873 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1874 |
Zakorzenienie
|
Wybaczcie dziewczyny że to napiszę, nie odbierajcie tego za atak, ale tak z ciekawości pytam, bo zawsze mnie to nurtowało, dlaczego decydujecie się na dzieci skoro z waszymi facetami wam się nie układa? A może tak się zmienili po tym jak dowiedzieli się o ciąży? Po prostu troszkę tego nie rozumiem, dziecko jak dla mnie to ogromna radość i odpowiedzialność, ale przede wszystkim jak dla mnie to owoc naszej miłości, nie wyobrażam sobie wychowywać dziecka w atmosferze ciągłych kłótni, żali i smutku albo strachu. Wiadomo różnie życie się może potoczyć, może i mi się wydaje że znam swojego Tż-ta a po jakimś czasie ten mnie wystawi, chociaż nie sądzę. Ale nie zdecydowałabym się na dziecko gdybym nie była pewna jego i tego co nas łączy. Nie oceniam was, po prostu chciałabym zrozumieć
![]()
#1875 | |||
Rozeznanie
|
Część
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A co gdybyś była na zwolnieniu podczas ewentualnej likwidacji firmy - chyba wtedy będziesz dostawać pieniądze z ZUS'u? Jeśli lubisz Mankell-a, to spodoba Ci się Jo Nesbo ![]() ![]() Ja wczoraj miałam ciężki dzień, bo wróciłam po L4 do pracy i miałam sporo do nadrobienia. Także tylko dałam radę Was podczytywać ![]() Synek mi ładnie zdrowieje, więc liczę na to że jutro pójdzie do przedszkola ![]() ![]() ![]() Miłego dnia Dziewczyny! ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Magdi555 Czas edycji: 2013-10-29 o 09:04 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1876 |
Zakorzenienie
|
Janeczka dużo zdrówka dla Was
![]() Karolak będzie dobrze kochana , nie stresuj się na zapas ![]() Kasiab91 bardzo fajne wiadomości ![]() ![]() Wranes witaj ![]() ![]() Zamyślona współczuję sytuacji, naprawdę u Ciebie niestety jak się wali to po kolei. Trzymaj się kochana ![]() Vampirka super że dziś poranek bez mdłości ![]() Anteria powiem Ci tak czasem jest tak że jest wszystko dobrze , a nagle trach. Ja mam raczej dobre relacje z TŻ cieszymy się z dzieci, kochamy się i je. Ale jak to w związku bywa są dobre i złe chwile. Ja widzę po sobie że czasami mam takie humory w ciąży że czepiam się o pierdoły i potem jest kłótnia. TŻ ma gorszy dzień to czasem też dochodzi do kłótni bo znów się on czepia o pierdoły. Ale po burzy zawsze wychodzi słońce ![]() Moim zdaniem tu nie chodzi o to że się źle u dziewczyn dzieje od x czasu a mimo tego zdecydowały się na dziecko. Wg mnie po prostu niektóre są teraz na takim etapie w życiu, związku że przyszedł mały kryzys. Będzie dodatkowa osoba w rodzinie, niektórych to przerasta. |
![]() ![]() |
![]() |
#1877 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Fajnie, że mogę się Wam tu wygadać ![]() ![]() Anteria ja się nie starałam o dziecko, tak wyszło i tyle, ja się cieszę z tego, a po swoim tżcie w życiu bym tego nie spodziewała, póki mu nie powiedziałam,że jestem w ciąży, widać, że ta sytuacja go przerosła. I to tak właśnie jest przynajmniej w moim przypadku myślisz, że go znasz,że to odpowiedzialny, dojrzały człowiek, a jak przychodzi co do czego okazuje się być największą ![]()
#1878 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja tylko się przywitam, pobierznie nadrobiłam... ![]() Muszę iść pranie robić, mam prania na trzy razy :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1879 |
Zadomowienie
|
kasiab super, że wiyta udana
![]() ![]() ![]() Niki zgadzam się z Tobą w 100% ![]()
![]() |
#1880 | ||
Zakorzenienie
|
Kasiab, gratuluję badań
![]() Anteria, nie wszystko da się zaplanować... Znam kilka historii tylko 1 razu... i to przypadkowego... Jeśli więc ktoś z kimś jest od jakiegoś czasu, to takich razów zawsze jest sporo... jeszcze przed poznaniem... Sama swego czasu byłam przez 6 lat z takim dupkiem, że tylko dziękować Bogu, że to już przeszłość... ![]() Zamyślona, jeśli będziesz na l4 jeszcze przed upadłością firmy, to na 100% masz je płatne i potem zasiłek macierzyński ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1881 |
Rozeznanie
|
Pisałyście o zmianach skórnych...powiem Wam, że ja generalnie nie mam problemów z cerą, ale odkąd jestem w ciąży cerę mam okropną - ciągle, jakieś wypryski
![]() ![]() Aż jestem ciekawa, jakie mi wyjdą wyniki... Niestety wczoraj nie udało mi się pójść do fryzjera, bo nie miałam z kim zostawić Kubusia, więc nadal odrostem straszę ![]() ![]()
Edytowane przez Magdi555 Czas edycji: 2013-10-29 o 11:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#1882 |
Zakorzenienie
|
Jestem dumna z mojego suwaczka co pokazuje http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3lhb8d1y6w4nr.png
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1884 | |||
Zakorzenienie
|
Hejka.
To masz talent, ja nie umiem szydełkować, ani nic, ale może czas się nauczyć. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Młody ma katar, od 4 nie śpimy, idę teraz się zdrzemnąć. Edytowane przez Dark lady Czas edycji: 2013-10-29 o 09:46 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1885 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz ich aż tak nie męczę, umyje, same wyschną i kucyk .... a jak chodziłam do pracy to co drugi dzień było prostowanie i dlatego siano sie zrobiło na tej mojej głowie można powiedzieć ![]() seleniti ja mam przeczucie że jeszcze wszystko się ułoży i to wcześniej niż myślisz ![]()
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka ![]() 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2013-10-29 o 09:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1886 |
Wtajemniczenie
|
seleniti - współczuję Ci tej sytuacji. Naprawdę mnie też już brak słów do niego. Zachowuje się jak dziecko i tyle. Chyba pomyliły mu się priorytety!!! on się boi chyba w koncu wziąć odpowiedzialności i zacząć po prostu robić wszystko w kierunku Waszego ws ólnego azczescia tylko ciągle boi się co powie mama, i że może kopnie go w dupę. No sorry, nawet jeśli, to co??!?!?!?!
Coś chyba jest ważniejsze! Ewidentnie nie chce czegoś stracić, czegoś poświęcić nawet dla Was. To tak, jakbyście jednak nie byli na 1 miejscu. Sorry. Dobrze mu powiedziałaś. I powinnas powaznie sie zastanowic czy nie dac mu nauczki. Ewidentnie bez pistoletu przy skroni się nie obejdzie, bo po dobroci nie działa. On sam z siebie nigdy sie nie zdecyduje, a im później tym gorzej. Niepoważny człowiek. Ta kwestia niestety droga selenitko da ci dokładny obraz tego jak niepoważnie może Cię traktować w życiu. Jak ciężko moze być Ci się o różne rzeczy doprosić, jesli jemu to nie będzie po drodze. Nie wiem. Musisz mu dać porządną solidną nauczkę, postawić go pod ścianą, żeby poczuł że coś ważnego traci swoim głupim postępowaniem, i żeby sam doszedł do wniosku że musi pędzić to załatwić, póki ma jeszcze czas. Potem możesz mu wybaczyć, ale nie daj się już manipulować jak będzie wracał z podkulonym ogonem by dalej snuć puste deklaracje. Nie pokazuj mu że to działa! czyny chciejwidzieć, czyny! i dopiero za nie nagradzaj, nie za słowa. popieram Pallas Ril. i Janeczke. Tak tak, to jest tchórz! w tej formie nie jest jeszcze materiałem na ojca. A może on się boi że mamusia go popchnie i powie : to bierz się chłopie i szukaj mieszkania, szukaj roboty! weź odpowiedzialność! może on sobie tak liczy że zostanie u mamusi jeszcze i że jednak będzie się jeszcze z matką i dzieckiem umawiał na randki ? nie wwiem . Zbulwersowalo mnie to strasznie. Powinien znać priorytety, a już na pewno powinien wiedzieć, kto z Was w tej całej sytuacji powinien się nie denerwować...! grrrr! ANTERIA - zęby w ciąży psujące się to jedno z większych zagrożeń w ciąży. Nie rozumiem czemu chcesz to lekceważyć. Biegiem do denysty! Nie szukaj wymówek, Możesz bardzo zaszkodzić dziecku tym bardziej że do porodu jeszcze bardzo długo a stany zapalne to najgorsze co możesz dziecku zafundować!!! nie bez powodu cię straszę. Każdy dobry ginekolog zaleca przed zajsciem w ciążę doleczenie ubytków itd. Żebyś sobie potem nie pluła w brodę... hahahha lolitka - też Ci się zachciało w odpowiednim momencie ![]() ![]() ![]() ![]() co do kłucia - miałam tak i przed ciążą, ale to mi sie zdawalo ze to w pochwie, a teraz jestem zdezorientowana czy to ta dziura czy ta ![]() kasiab- ehehe duży nosek? to pięknie! ![]() jak leżałam w szpitalu to koło mnie lezała dziewczyna w 35 tyg i jak jej dzieć miał czkawkę to brzuszek jej tak podskakiwał, a małe miało czkawkę prawie codziennie ![]() ![]() wranes - witaj majóweczko! ![]() ja myślę, że te kłucia iciągniecia td są normalne kochana ![]() ![]() ![]() ![]() główka do góry! nie szukaj powodów do zmartwień, ciesz się każdym dniem ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1887 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1888 | |
Zadomowienie
|
Już jestem
![]() Nie obyło się bez awantury przed wyjściem, bo Misia wyciągnęła z szafy swoje sandały, założyła je nie na te nogi co trzeba i ona tak idzie do przedszkola ![]() ![]() ![]() Cytat:
Anteria zgadzam się z dziewczynami, że czasami ciąża i dziecko przerastają chłopa. Czują się zagubieni. My mamy inaczej bo to dziecko jest w nas i jakoś psychicznie łatwiej przychodzi dostosowanie się do faktu że na świecie pojawi się dziecko. A chłop widzi zmieniającą się kobietę i rosnący brzuch. Niektórzy nie potrafią tego do siebie przyjąć
![]() ![]() |
![]() |
#1889 |
Wtajemniczenie
|
Hope jak się czujesz?? odpoczywasz??
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2013-10-29 o 09:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#1890 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Selenity żeby nie było, że ja popieram bycie ze sobą na siłę ze względu na dziecko, absolutnie nie, uważam, że jak ktoś ma być ze sobą na siłę to lepiej wychować dziecko samotnie, ale ja widzę, że u Was tak nie jest, że się kochacie, a przez jego charakter i te zdarzenia nie możecie dojść do ładu. Ja trzymam za Was mocno kciuki kochana ![]() Anteria ja bym też się przeszła na Twoim miejscu do dentysty. Nie ma co bagatelizować, bo z zębami może być gorzej a nie lepiej jak o nie nie zadbasz odpowiednio. Madziuuula to może Wy sobie zróbcie sesje i będziesz miała idealne takie jak chcesz ![]() Lolitko ja bym na Twoim miejscu wyciągnęła rękę do TŻta, przecież nie stała się jakaś tragedia no! ![]() Kasiub super, że wizyta udana i że wszystko pięknie! ![]() Hanka miała bardzo często czkawkę jak byłam w ciązy z nią i potem też jej zostało ![]() ![]() Wranes witaj :Roza: ja myślę, że zaczynają się lepsze czasy i będziesz się lepiej czuła po prostu ![]() Zamyślona, masakra z tymi wypłatami, u moich rodziców też tak jest, że raz płacą, raz nie, porażka po prostu.. Magdi, Zamyślona ooo ja też bardzo lubię Jo Nesbo i polecam ![]() My dzisiaj mieliśmy znowu pobudkę o 5 ![]() ![]() Miłego dnia mamusie :Roza: trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:50.