|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
dzień dobry!
![]() BYou- dobrze, że jesteś! ![]() moja na spacerze też milknie, szczególnie gdy widzi drzewa i spadające liście ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() eh u nas znowu wydzielina z pochwy ![]() mała poszła teraz spać, mam nadzieję, że nie obudzi się z gorączką ![]() nie mam pojęcia czemu to powraca.. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3962 |
Zakorzenienie
|
JolanT będzie dobrze
![]() Modena i JolanT jak u was po wichurze? Siostra mi mówiła że w Hamburgu nieźle dawało ludzie po 5-7 godzin z pracy do domu wracali bo wszystko pozamykane transport stał. BYou moja też milknie jak ma budkę otwartą bo my jeszcze w gondoli się wozimy. O koniec drzemki to idziemy się ubierać i na spacerek bo nie wieje już ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- dla zainteresowanych na emuaustralia jest 20% zniżki do 31 na hasło |
![]() ![]() |
![]() |
#3963 | ||||||||
Zakorzenienie
|
czesc
swietny pomysl z tym aby wszystkie sie przylaczyly z kciukami ! ja tez tak zrobie tylko przyjdzie moj tz bo zadne foto nie chce mi wesc ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() u nas nie tylko ja taka gadula ale i starszaki nawijaja bezprzerwy .... choc Jakub ostatnio sie zrobil wyciszony i tajemniczy .... dorasta ![]() ![]() ale ze co ? jak dziecku mozna odciac palec ?????? ja od urodzenia Roszka mam wlosy spiete -inaczej nie dalabym rady ![]() Cytat:
![]() ![]() powinnas nabrac dystansu .jeszcze wiele tego typu docinkow uslyszysz .... Tacy sa ludzie . co do sytuacji z chorymi dziecmi - to ja tez tak mam ... placze i jednoczesnie dziekuje ze moje zdrowe ...czlowiek uczy sie na doswiadczeniach innych -dopiero wtedy czesto uzmyslawiamy sobie jakie wielkie mamy szczescie .... do teraz pamietam sytuacje sprzed paru mies. - Jasia ktory umarl w brzuchu ..... strasznie to przezylam i posty jego mamy zapamietam do konca zycia . Cytat:
co do czarnych wozkow - mi tylko takie sie podobaja . ja kupuje ja decyduje . zreszta nigdy od nikogo nic nie slyszalam i chyba by sie nie odwazyli nic negatywnego glosno powiedziec ![]() dla mnie czarne sa takie eleganckie . no ale dobre z ta zmiana - jak pazurki ,co chwila inny kolor ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ty tez powinnas wiedziec ze jestescie najlepsi ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() i za kp !!! ![]()
![]() |
#3964 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
koleżance w Holandii drzewo z korzeniami wyrwało i spadło na plac przed domem! podobno w Amsterdamie na jakąś kobietę przewróciło się drzewo ;/ ale dziś już spokojnie ![]() a Ewunia już w gondoli chyba ostatnie wycieczki bo powoli za mało miejsca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3965 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Dziś jestem naładowana dobra energią ![]() mały przy nawilżaczu w nocy kaszlnął może ze 3 razy ![]() a i SPROSTOWANIE! Ja myślałam że tylko i wylącznie moje jedno jedyne dziecko na wątku nie gaworzy! Ale mi się micha cieszyla jak okazało się że niektóre też nie ![]() Cytat:
![]() na dodatek mam czarno czerwony więc smutny i wściekły, bo u nas się mówi że czerwony rozwściecza dziecko ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() już ani nie jęknę! Cytat:
Uszy miał sparwdzane i raczej dobrze słyszy-nawet moje kroki jak mnie nie widzi, czy każdy szelest. Na imię reaguje jak ma ochote o ile zabawki nie są ciekawsze ![]() także tak, uspokoiłaś mnie. Siadam na tyłku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() wybacz! Chyba ja powinnam nie czytać info na necie a Ty mnie ![]() Cytat:
![]() w domu szaleje a na spacerach mumia ![]() Kwiatuszku mnie też bolą wspomnienia ze szpitala... jesli chodzi o karmienie to mój głodował "ale pokarm Pani ma" więc uważały że najedzony. W nocy kazały dać butle bo chciały spać spokojnie a rano się darły że dałam butle.. oszalałam. gdyby nie jedna położna z powołania to za nic bym nie karmiła, a to że zdążyła mnie nauczyć w ostatni dzień to mega sukces, tzn nie mnie a Kamila. I tak nazywały go Artystą (bo tak cudował) ![]() dziś myślę że nie dalabym rady drugi raz, poddałabym się. Ale człowiek czasami sam nie wie jaki potrafi być silny i zawzięty ![]() U nas działał sposób: polewanie cyca MM, chwycił-possał-płacz, bujanie w powietrzu żeby go uspokoić i od nowa. W życiu bym na to nie wpadła ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3966 | |||||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3967 |
MBZ♥
|
Ufff to się uspokoiłam z tym milknięciem
![]() Nestelle z tymi włosami co mogą narobić takiej krzywdy to prawda ![]() ![]() Dla mnie też czarny jest bardzo elegancki ![]() Jola ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3968 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() 1,20 zł ale i zarobki w DE inne... Cytat:
Luna mnie nastraszyła ![]() ![]() Cytat:
![]() dla mnie kp to dużo 'poświęceń', ale też olbrzymia ekonomia. i tyle w kwestii gloryfikacji kp ![]() podpisuję się pod dystansem. hehe choć coraz częściej słyszę terror mm ![]() ![]() ![]() Jeżuuuu, powinnam umyć okna w "salonie"... ale mi się nie chce...
![]() ![]() |
![]() |
#3969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3970 |
Zakorzenienie
|
Jakub na spacerach roznie, raz patrzy raz cos tam sobie dziamoli pod nosem.
Heh, to ja tez sie dowiedzialam ze problem mamy bo nie gaworzy.. hyh. Ale wiem ze slyszy, odwraca sie w strone dzwiekow, cos tam po swojemu mota ale zeby gaworzyc to jeszcze nie. I luz. Kocham tego mojego niemotko. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3971 | ||
Zakorzenienie
|
kocham Cię
![]() Cytat:
mojego normalnie karmiły mm, choć szpital pro-kp. trudno mi było po 5 dobach izolacji, bo cyce nie działały jak trzeba, syn "żarty", no i nie leciało tak łatwo jak ze smoczka... Cytat:
T. nie zna słowa kompromis. on je co dwie godziny i już (chyba że sam stwierdzi, że jednak nie). żadne oszustwa nie przechodzą.
![]() ![]() |
![]() |
#3972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3973 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja poprostu byłam nakręcona bo myślałam że tylko moje nic nie gaworzy, było mi mówić że wasze też to bym nie czytała tych bzdur ![]() Nestelle ja też zawsze związane włosy ale i tak wypadają albo młody wyszarpie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3974 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie w szpitalu było odwrotnie, po cc nikt mi dziecka nie przyniósl do karmienia, zobaczyłam Hanie znowu po ponad dobie, oczywiście flaszka od razu poszla w ruch, a u mnie byl problem zeby wogole pobudzic laktacje, zamiast dac mi dziecko to karmili butelką. Cytat:
Również brawa dla Kubusia! ![]() ![]() Oj i trzymajcie się, może nie będzie jednak gorączki ![]() Cytat:
Z pazurami mam tak samo.... Cytat:
Cytat:
![]() Aaa i mi t. umyła wszystkie okna ![]() ![]() Cytat:
Despa, mam książeczki z pepco, kupiłam 4 Konopnicka, Brzechwa, Tuwim, Fredro (13zł za 4 spoko cena). Kurdelebelek mam cos z laktacja zaburzone od wczoraj, cycki pełne, mleko wycieka, bolą, sa twarde, nawet jak przytulam Hanie to ból, tak jakby nie byla w stanie wyjeść ich do końca normalnie, wieczorem ściągałam, ale ściagnelam mniej niz zwykle mleka i nie wiem co robić, dzisiaj rano normalnie dalam kaszke a cycki juz chca eksplodować, teraz dawałabym sloiczek z obiadkiem ,ale chyba dam cycka jednego i drugiego i obiad przesune na pozniej bo nie wytrzymam ![]()
Nasza kochana córeczka Hania ![]() 04.04.2013 ![]() Mój BLOG, zapraszam ![]() Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2013-10-29 o 10:07 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3975 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, ze wyszlam na spacer przed poludniem, bo po poludniu nie bylo szansy juz wyjsc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kiedy macie bilans U5? Czy juz moze po? ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
Mi mama mowila, ze jak ona mnie rodzila, to dziecko zabierali i matce dawali dopiero przy wypisie - a rodzila naturalnie ![]() ![]() ![]() ja tak malo sie chwale, bo rzadko mam czym, to napisze, ze Marcelek juz wydaje takie dzwieki jak mam mamamama mama i wiele innych - czasami mam wrazenie, ze modli sie do Allaha ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() O tak - ekonomia przy KP - mleko modyfikowane to jednak wydatek jest ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- moj tez na spacerach milczy ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-10-29 o 10:08 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3976 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i polecam sie na przyszlosc - zostane ""modowo-sukcesowym" ekspertem ![]() ![]() prawidzwy - ktos sie musial Niezle natrudzic ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() balam sie ze moj smiech obudzi Milusia ![]() - ale najlepsze to jak Ridż wszedł i LEGIA PRZEGRALA ( nawet moja mlodsza siostra parsknlela smiechem ![]() ide czytac dalej. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jakub dziś nad ranem coś dziamolił sobie ale on sylab nie wypowiada, więc żadne mamamama tylko jakieś jęczenie i próby czegoś bliżej nieokreślonego i tak zaczął zawodzić, że szukałam wzrokiem na co on patrzy i przeszło mi przez myśl czy nie zobaczę Allaha ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3978 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
w razie wyższej temp ale nie gwałtownie rosnącej- podać paracetamol i obserwować dziecinę ![]() co do włosów- mi przestały wypadać ![]() od jakiś 2 tygodni czasami gdzieś znajdę ale o wiele wiele mniej ![]() ale jak widzę na Ewuni to mnie krew zalewa ;/ marzy mi się fryzura a'la Panikowo-sylwestrowa z fb ![]() ![]() Moderna- nie mam pojęcia od czego to się bierze.. to taki jednorazowy "wyciek" i później już znika ![]() My w gondoli 3 tygodnie temu ostatnio ale chyba już nie będziemy wkładać. Kiedy to było jak taka maciupka i się bujało, żeby zasnęła ochhh! U5 mamy 13tego listopada a wy? Ewa może dobije do 8kg ![]() aa i dla Marcelka ![]() u nas jest "mmmama" jak juz mocno głodna ![]() a i opieluchach słow kilka- na początku też mieliśmy te zielone pampersy bo dostawałam od położnej masę kuponów.. w międzyczasie spróbowałam pomarańczowe- wysypka na brzuszku i pleckach ![]() teraz baby love i są na prawdę bardzo przyzwoite ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3979 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Z tym gaworzeniem też się nie przejmuj - wygimnastykowany jest, postawił na rozwój ruchowy na razie! Niedługo Cię przegada! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3980 |
Zadomowienie
|
achna-
mocne mocne kciuki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3981 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() i ![]() ![]() cdn aaaaa i pochwalem sie - znowu se dzis Dziecko sama Obudzialm !!! spalby dalej - ale mi sie siku zachcialo o 5-45 !! i lozko zaskrzypialo i mlody w ryk no ale wypil 150 i poszedl spac dalej do 7-30 !! ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3982 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Marcelek tez glownie jojczy ale juz ma fazy, gdzie bardzo ladnie sobie cos tam gaworzy ![]() ale starczy juz tego chwalenia ![]() ![]() Cytat:
![]() chyba mamy podobnie z wlosami, mi tez juz wypada duuuzo mniej, a nwet pojawily sie malutkie wloski, wiec odrastaja powoli ![]() My mamy U5 5 listopada, przyszly wtorek ![]() ![]() ![]() te pampersy pomaranczowe to tez wlasnie czytalam opinie, ze to jedne z najgorszych pielsuzek ![]() Cytat:
![]() a tak, to dzisiaj operacja ![]()
![]() |
#3983 |
Zakorzenienie
|
OMG ...
![]() - nawet Chuck Norris by tego nie policzył ![]() robiem se fryteczki i ide na centrum - bo zaproszenia na chrzest trza kupic, a dzis miala z rana byc dostawa :d |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3985 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ojej kciuki za zdrowko !!!!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() oliwka ? Aniela jeszcze ci sie miesci w gondoli ? wyprostowana ??? achna - ![]()
![]() |
#3986 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Czytam Was z telefonu, a ponieważ nie wiem jak się z niego cytuje to skutkuje to tym, że się nie udzielam. Jednak przyłączamy się z Kinią do akcji Kciuki dla Adasia. Bardzo mi go szkoda, musi byc dobrze, po prostu musi ![]() Pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3987 |
Zakorzenienie
|
![]() no nic idem jesc - moze uda mi sie dorwac kompa wieczorem to poczytam coscie tam Upisaly jeszcze tylko ok 1000 postow i nowy watek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kciuki ![]() ![]() tylko? ![]() pani22ka co to za duża anglojęzyczna książeczka na zdj w klubie?
Edytowane przez Dragusia88 Czas edycji: 2013-10-29 o 12:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3989 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mi odrasta wilk i to w miejscu gdzie zaczyna mi sie przedziałek ![]() oo a ja mam ginekologa w przyszły wtorek ![]() a u nas z rozszerzaniem diety też powolutku Ewa toleruje tylko marchewke i pasternak- osobno.. wszelkie próby mixów kończą się wypluwaniem.. za to owoce i owoce z kaszką uwielbia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3990 |
Zakorzenienie
|
i kawal na dzisiaj
MENU dobrej agencji towarzyskiej - cola 10 zł - cola z lodem 100 zł ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:54.