|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
|
0 | 0% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 2,04% |
| JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
|
19 | 38,78% |
| 1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
7 | 14,29% |
| RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
|
22 | 44,90% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
Đaj znac jak wyjdziecie do domu WERONISIEK - nie masz innego szpitala w poblizu? Masakra jak Cie potraktowali jestem w szoku .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1892 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Ciekawe jak tam u Lineczki akcja idzie
|
#1893 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myslałam ze jednorazowo Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Mysle , że idzie . Inaczej juz by tu była .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1894 |
|
Zadomowienie
|
Weronisiek jedź do innego szpitala. Spadki tętna dziecka to POWAŻNA sprawa!
Anoula , tak dziś odstawiam leki, jutro wizyta Trele , nie, CC muszę mieć przed akcją. Ale jako, że z OM to dopiero 37tc [36t1d] dopiero teraz bezpiecznie mogę zacząć rodzić [bez ryzyka, że neonatolog wsadzi mi dziecko do inkubatora i wyśle do III stopnia referencyjności, a to w Krk jest chyba tylko szpital w Prokocimiu, i byłabym daleko od dziecka]. Przynajmniej tak mi tłumaczył lekarz Anouli u którego byłam, i który jest ordynatorem oddziału, gdzie będę rodzić. Jutro będę u niego na wizycie i mamy ustalać cc "na dniach". Mówił o takich datach jak 31.10 lub 4.11. Ale jako, że przepływy nie są złe, to bliżej 4.11 - a może nawet ciut później. Wiadomo, im dłużej tym lepiej dla Małego. ale czekać na decyzję już będę w szpitalu. Zamówiłam torbę do wózka, nie taką jak chciałam, bo jedyna, która mi się podobała, była cenowo niedostęna... |
|
|
|
#1895 |
|
Zakorzenienie
|
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r...
MAMUSIE - też Wam pampersy jak sa pełne ( nasiusiane) czuc czymś jakby alkoholem?
Ja juz Od kilku dni węsze I na poczatku myslalam ze to mocz , ale nie. Teraz jestem pewna ze to mokry pampers. My uzywamy Pampers New Baby. A po za tym w PL one tez maja wskaznik , kiedy pielucha pełna kiedy nie? Fajny bajer ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. NASTURCJA - toć to za tydzień
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-10-29 o 10:12 |
|
|
|
#1896 |
|
Zadomowienie
|
Dzidziu!! super, że Wituś jużtaki duży!! W domku szybko z anemii wyjdzie
|
|
|
|
#1897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1898 |
|
Zadomowienie
|
Mam głupie pytanie:
czy paklanki [lub inne woreczki na pieluchy] można dostać gdzieś poza all? Bo w ross nie ma... A przydałyby mi się... |
|
|
|
#1899 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r..
Cytat:
|
|
#1900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem dumna z siebie Choć kilka razy myślałam, że będę rodzić w wannie
|
|
|
|
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
Heej pisze z porodowki, leze po dwoma strzykawami jedna z oksy druga z papaweryne czy jakos tak nic sie nie dzieje zadnych skurczy ani nic teraz kazali mi spacerowac ze moze cos ruszy
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-29 o 10:38 |
|
|
|
#1902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1903 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Ja tak na szybkiego bo zmykam na zakupy i w odwiedzinki do Maluszka ![]() za nowe tygodnieAcelinka,Lineczka ![]() Trzymajcie się dziewczyny!!!!!! Dzidzia Dzisiaj Wasz wielki tak oczekiwany dzień ![]() Weronisiek Brak słów na ten szpital Kyte Współczuję Ci tych wczorajszych atrakcji.Zrelaksuj się dzisiaj.Należy Ci się. Obserwuj ruchy,wszystko będzie dobrze na pewno Paulina mały głodomorek teraz nadrabia z nawiązkąSuper wieści z rana oby później były też same dobre ![]() Trzymam kciuki za resztę wizyt ![]() Do później |
|
|
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://ezakupy.tesco.pl/pl-PL/Produc.../2003010409984 |
|
|
|
|
#1906 |
|
Zakorzenienie
|
Lineczka zaciskam mocno
za szybki i latwy porod ![]() aaby ale śliczna czarnulka kyte ale mieliscie przygody a pani doktor jednak moglaby sie okreslic a nie tak postawila wszystko pod znakiem zapytania anoula a to Wam mala niespodzianke robi ![]() Maomami Jasiek na poczatku spal w rozku teraz spi na podusi i przykrywam go kocykiem ![]() Dzidzia super ze w koncu bedziecie w domku, w komplecie Daj znac jak zareagowala na braciszka Aliska weronisiek jestem w szoku, jak mogli Cie tak potraktowac ![]() paulinaizabela super ze mala tak ladnie przybiera Fajnie ze sie odezwalas ![]() trele ja nic takiego nie czuje choc fakt te pampersy niezbyt ladnie pachna. U nas tez jest ten paseczek na pampersach taszanta gratulacje
|
|
|
|
#1907 |
|
Zadomowienie
|
Witam
ja po wizycie u gin, szyjka miękka i skrócona a to koniec 34 tyg za 2 dni zaczne 35 tydz (wg om) gn powiedziala ze to przez te skurcze przepowiadające tak się stało. Brzuch mam nisko więc kto wie, może znow urodzę w 37 tyg? a i pobrała mi wymaz z pochwy i z tyłka..fuj...I czekam na kuriera ma mi przywiezc moje rzeczy do testowania z canpol baby ))ech.. i jeszcze pokłócilam się z moim TŻ...a na dodatek próbuje mnie przekupić za tę kłótnię czekoladą...ja go zaraz
Już jestem, Jakub, 3550, 54 cm Edytowane przez agnieszka255 Czas edycji: 2013-10-29 o 10:25 |
|
|
|
#1908 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r..
|
|
|
|
#1909 |
|
Wtajemniczenie
|
oby sie szybko rozkrecilo!!
|
#1910 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.google.pl/imgres?sa=X&esp...51&tx=62&ty=87 na tym pampersie po lewej masz ten paseczek
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-10-29 o 10:37 |
|
|
|
#1913 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Właśnie do mnie dotarło, że do TP zostało mi 4 tyg Nocka za mną nawet udana, trochę się wybudzałam i o 5 zbierałam siuśki do pojemnika bo już nie mogłam wytrzymać. Byłam w lab na badaniach i akurat listonosz przyjechał i zastałam awizo po powrocie do domku Ciekawe jak tam coralady, nie dała nikomu znać???? Cytat:
![]() Cytat:
Waga małego piękna! Trzymam za Was kciuki ![]() Cytat:
Porozmawialiście sobie z Damianem w wiadomej sprawie?Cytat:
oby się jakieś skurczybyki pisały na KTG ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43474073]Cześć dziewczyny. Na wstępie gratuluję narodzin Helenki Ja wczoraj wyszłam ze szpitala... W sobotę przed północą mąż zawiózł mnie tam bo lało się ze mnie... woda, jak nic woda. Nie jestem z tych panikujących, ale 1 poród zaczął się od wycieku wód więc zwróciłam teraz na to uwagę. Dla pewności wzięłam słoiczek i złapałam to co ciurkało ze mnie co chwilę. Złapałam pół słoiczka wody- bezbarwnej i bezzapachowej cieczy, rzadkiej. Co byście pomyślały? W szpitalu pani dr sprawdziła papierkiem i powiedziała, że to nie wody (papierek był ciemnozielony, a ja byłam zielona w tej kwestii...). Ale położyli mnie na trakcie porodowym. Zrobili ktg, na którym wyszły lekkie skurcze, a małemu podczas skurczu spada tętno. Ale nic na to nie powiedzieli. Przeleżałam całą niedzielę, miałam robione jeszcze 2 razy ktg, na 1 z nich miałam regularne skurcze 80% co 3, 4 minuty, tętno dziecka tez wtedy spadało dość znacznie, ale nic na to nie powiedzieli. W nocy z niedzieli na poniedziałek bardzo bolał mnie brzuch- rano poinformowałam lekarza, ale nic na to nie powiedział... O 8 w poniedziałek wpadła pani ordynator i krzyknęła, że do domu idę bo nic się nie potwierdziło. Szybkie badanie, machanie mi przed nosem papierkiem lakmusowym i wypis. Diagnoza? To nie wody, ale tez nie dowiedziałam się właściwie co to jest. Czułam się potraktowana jak głupek co panikuje i przyszedł do szpitala, no nie wiem... z siuśkami! Kurde, wyłam całą drogę do domu... Najlepsze jest to, że dziewczyna leżąca ze mną miała identyczny termin jak ja, zero skurczy, nic jej nie jest, ale jest pacjentką pani ordynaty i została aż do porodu. Mnie szybko się pozbyła bo potrzebowała wolnej sali- na trakt trafiła jakaś jej starsza pacjentka na jakiś zabieg... Szeptały tylko i patrzyły zniecierpliwione na mnie bo musiałam czekać na męża w sali... Pani dr zapytała nawet czy już jadę do domu... Norrmalnie poczułam się jak intruz... Boli mnie brzuch, cały czas czuję skurcze o różnym nasileniu, czop odchodzi w coraz większych ilościach, do tego dziabnęła mnie tym papierkiem w środku i boli jeszcze dziś. Smutno mi, odechciało mi się tamtego szpitala, nie wiem co robić... Przełożyłam swoją wizytę z wczoraj na 4.11- moje urodziny... ciekawe czy dotrwam... Z weselszych rzeczy to Michaś waży 3100g, przybrał ostatnio z 30dag, urósł o kilka mm.[/QUOTE] ![]() Dziwne, że Cie wypisali, mnie się wydaje, że Ty jesteś już na dniach. Twoja gin nie pracuje w tym szpitalu? Cytat:
Dobrze, że Wam się nic nie stało. Wspólczuję tej przygody... Cytat:
Cytat:
Maomami faktycznie jest mega rozrzut w tych cenach chust.... kurcze też się zaczełam zastanawiać nad chustonoszeniem, ale jak już się zdecyduję to chcialabym wybrać dobrą chustę, ale się nie znam
|
|
#1914 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana!
Mam nadzieję, że dzisiaj będę miała lepszy dzień, bo wczoraj przez ból pleców to byłam nie do życia. nasturcja, mi się wydaje, że u Ciebie teraz po odstawieniu leków to szybko pójdzie. Skoro brzuch masz twardy i z lekami to pewnie jak odstawisz, to wszystko "puści". Ciekawa jestem ![]() ryba, co do rozwoju dziecka w poszczególnych miesiącach - powiem Ci, że na warsztatach kiedyś to fajnie tłumaczył Zawitkowski. Żeby aż tak bardzo nie trzymać się tego, co piszą. Każde dziecko rozwija się indywidualnie i przedziały wiekowe dla danej czynności są dość rozległe. Np dziecko może zacząć stawiać kroki w 9 miesiącu ale może też dopiero w 13. I tak i tak, jest to jeszcze prawidłowy rozwój. Tłumaczył też, że np dzieci grubiuśkie będą się później przewracać z pleców na brzuszek i na odwrót bo po prostu jest im ciężej niż dzieciom chudzinkom. Generalnie mówił, że najgorsze co może być to porównywanie swoich dzieci i ich umiejętności do innych dzieci w podobnym wieku - nic na siłę. A te podawane z książkach i poradnikach rzeczy to trzeba tak traktować "mniej więcej". A no i mówił, że najważniejsze żeby obserwować u dziecka ROZWÓJ. Może on następować wolniej lub szybciej ale ważne żeby widać było, że dziecko zdobywa nowe umiejętności. dzidzia, super że w końcu wychodzicie! Oj to teraz już będzie tylko lepiej fajnie, że Aliska tak reaguje na brata. Pewnie będzie opiekuńczą siostrzyczką serduszko, no to ciekawe co tam KTG "powie". Ciekawe ile się przeterminujesz? A może dzisiaj Ci Leo zrobi niespodziankę i postanowi wyjść w dniu terminu weronisek, kurde ja bym chyba jednak pomyślała o tym Zamościu. Przecież w tym szpitalu to aż strach rodzić, jak oni tak pacjentów traktują. Nie mówiąc o tym, że nawet nie wyjaśniły co to mogło z Ciebie lecieć skoro nie wody? Żeby później nie było, że zaczniesz rodzić a oni Cię odeślą do domu, bo będzie pacjentka ordynatorki akurat rodziła czy coś ![]() kyte, współczuję wczorajszych przeżyć w lesie lineczka, trzymam kciuki! ja uważam, że podjęliście z mężem dobrą decyzję Mąż dzisiaj do Poznania pojechał więc ja cały dzień sama. To tak na wstępie idę pakować ostatecznie torbę do szpitala
|
#1915 |
|
Rozeznanie
|
Zmykam na KTG
mam nadzieję, że się tam dotoczę
|
#1916 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj nawet spałam w nocy ![]() Lineczka, trzymam kciuki aby to wreszcie ruszyło Dzidzia no w końcu wychodzicie Taszanta gratuluję Helenki Mnie tak leci z cycka jednego, że normalnie krople wylatują... Ale to pewnie dlatego, że non stop myślę o Uli, jak będzie wyglądać iwgl... |
|
|
|
#1917 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u siostrzenicy to mi kazali sprawdzać na wagę. Tylko premium care takie mają? Bo na razie kupiliśmy tylko małą paczkę tych zielonych pampersów i właśnie go obejrzałam i takiego paseczka nie widzę (TŻ założył jednego lalce jak stwierdził, że się będzie uczyć ). Najwyżej przy następnej paczce się przerzucimy na premium care, bo podoba mi się ten system .
|
|
|
|
|
#1919 |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno hugiessy tak mają.
Dzidzia super ze Witus do domku idzie ![]() Paulina jeszcze troche i Masla też w domku bedzie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Kupilam sobie moja ostatnia zachciankę-mleczko w tubce. Byly tylko te jasne. Wydoilam cała od razu, przyszłam do mamy - kawa słodka i czekoladowe ciastko... Az mi nie dobrze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaśko zasnął więc już Wam piszę co u nas ![]() W sobotę z bezsilności się popłakałam, przyszedł Damian ukląkl przy mnie i Jaśku i mówi "syneczku nasz może pójdziesz troszkę do taty?" więc ja ze spokojem odpowiedziałam "ooo syneczku nasz ? Miło że zauważyłeś że to nasze dziecko bo póki co zachowujesz się tak jakby ono było tylko moje" wytłumaczyłam mu na spokojnie o co mi chodzi i czego od niego oczekuję. Na koniec dodałam że śpi w pokoju obok tej nocy a w niedzielę jak przyjadą rodzice pakuje nasze rzeczy i jedziemy do nich skoro nie mam w nim oparcia i pomocy. Widziałam przerażenie w jego oczach. Oddałam mu dziecko i powiedziałam że ma się nim zająć, ja wychodzę z pokoju, nic mnie nie interesuje, mam chwilkę dla siebie a jak Jasiek będzie płakał to ma nie panikować i mnie nie wołać. Siedział z nim dobre 2 godziny, ja w tym czasie ogarnęłam pokój gościnny i korytarz po remoncie, poprasowałam, zjadłam, poleżałam w wannie i się zrelaksowałam. Później do Damiana przyszli koledzy, chcieli zobaczyć małego więc go podrzuciłam TŻtowi i poszłam czytać książkę w ciszy i spokoju. Siedział z nim do czasu aż Jasiek zgłodniał. W niedzielę cały dzień się do mnie przymilał, wieczorem z rodzicami ustaliłam że nie jadę z nimi do domu ale w poniedziałek przyjadę. Tak też zrobiłam, rano spakowałam nasze rzeczy, zadzwoniłam po brata i pojechaliśmy. Wróciliśmy do domu przed 23. Damian dzwonił w ciągu dnia do nas około 10 razy. O godzinie 18 zadzwonił że jedzie po nas . Od soboty chodzi jak w zegarku, nawet nie protestuje już teraz kiedy karzę mu przebrać Jaśkowi pampersa. Póki co ma jeszcze trudności z tym i "delikatnie" mu pomagam ale niech się WYKAŻE JAKO OJCIEC ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
. Tylko jedna wada tych pampersów to to że mają nieprzyjemny zapach
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.

Na niedzielnym ważeniu Majeczka miała 1910
to już dziś
jestem w szoku .. 

a pani doktor jednak moglaby sie okreslic a nie tak postawila wszystko pod znakiem zapytania 
a to koniec 34 tyg za 2 dni zaczne 35 tydz (wg om) gn powiedziala ze to przez te skurcze przepowiadające tak się stało. Brzuch mam nisko więc kto wie, może znow urodzę w 37 tyg? a i pobrała mi wymaz z pochwy i z tyłka..fuj...

Już mi się zaczyna to nudzić
Więc jedynie sprzątałam łazienkę i chodziłam po schodach 
wróciliśmy i poszłam spać.