Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku
Aldrin 7 25,93%
Kakusia 0 0%
Berenika_26 4 14,81%
agaaga89 2 7,41%
Ramona_85 0 0%
eweden 0 0%
Prowansja88 0 0%
Pradip 0 0%
Sola1 2 7,41%
pater86 6 22,22%
TroppoSensibile 0 0%
sylvuniaa84 0 0%
kamilla123 0 0%
beat@ 0 0%
NecroKitty 0 0%
Anteria 0 0%
Kucyk_Truskawkowy 1 3,70%
malin30 3 11,11%
alingles 0 0%
Monica80 0 0%
poziomkka 0 0%
Mala_Czarno_Biala 0 0%
Majkela12 1 3,70%
zaaaabcia 0 0%
Sylwia__88 1 3,70%
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-29, 09:30   #361
zophiee
Zakorzenienie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

hej.
spróbuję później ogarnąć fotkę.
Ja też robiłam na NFZ i dostałam chyba z 8 zdjęć ;-)
Także to raczej od lekarza zależy!

Ja myślę, o L4, ale dopiero jak praca będzie mnie już bardzo męczyła
Myslę, że do końca roku powinnam dać radę

Z tymi witaminami to jest bardzo różnie.. Niestety to suplementy i nie do końca wiadomo co w nich jest ;-(
I wchłaniają sie w bardzo ograniczonej ilości, o ile w ogóle
Także ja stawiam na warzywa, owoce, i naturalne składniki

Dobrego dnia
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 09:33   #362
Aldrin
Zakorzenienie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Co do suplementów to mój lekarz jest przeciwny wszystkim wspomagaczom ciążowym nawet przed ciążą nie kazał jeść kwasu, bo uważa, że dzieci się robi a nie zastanawia co kiedy i w jakim dniu ma "zaskoczyć" ale jak byłam na pierwszej wizycie i okazało się że maluszek jest trochę za mały jak na 6 tydzień to dostałam witaminy i czekamy do kolejnej wizyty
Stary 2013-10-29, 09:58   #363
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
Witam was
Gratuluję nowoprzybyłym mamusiom.
Chwilowo za Wami nie nadąrzam, weekend na studiach strasznie mnie wykończył.
No i od dziś zaczęły się mdłości..
Rodzice jeszcze nie wiedzą, i z tego powodu zaczynają mnie denerwować. A że mieszkam z nimi, to muszę się kryć.. ;/

Czy Was też czasami pobolewa brzuch? Mnie tak czasami, chyba sie wszystko rozciąga i dopasowywuje..
No i powoli odliczam do USG -> 7.11
Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Nie jesteś sama i na końcu ja też mam wizytę szóstego i mam nadzieję że w końcu zobaczę nasze maleństwo

A mnie zęby zaczynają boleć
Dokładnie ja też zarodka nie widziałam

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 10:22   #364
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość

A mnie zęby zaczynają boleć
Ale czujesz że to od dziąseł? Jak czujesz że są rozpulchnione czy będą krwawić to ja stosowałam pastę Biodent.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 10:22   #365
Monica80
Raczkowanie

Witam nowe brzuchatki Skodzia bluesky89

zophiee - gatuluję ludzia Ja przepowiadam że to chłopak będzie
alingles - mnie też brzuch pobolewa, chociaż chyba o wiele mniej niż przy pierwszej ciąży.

Cytat:
Ja wizytę mam dzień wcześniej 6.11., tak jak zophiee i już nie mogę się doczekać, szczególnie, że większość z Was już widziała na usg zarodek, słyszała bicie serca...wolałabym otwierać listę , a przynajmniej być w pierwszej piątce, a nie prawie na końcuuu
zophiee pochwaliłabyś się zdjęciem z usg
poziomkka nie martw sie, ja nie bylam jeszcze na wizycie, nie widzialam ani pechrzyka, ani zarodka. Wizyte mam w najblizszy w poniedzialek to wtedy mam nadzieje zobaczyc serduszko

Anteria zęby? A zrobiłaś sobie przed ciążą przegląd? Podobno często zaczynają sie problemy z zębami w ciąży, chociaz ja nie powiem, nie miałam żadnych.

Aldrin ja tez pracowalam do konca w ciazy i bylam mega aktywna. Wiec jesli tylko zdrowie Ci pozwala - to super dla Ciebie.

Wracając do witamin, lekarz który mówi że kwas foliowy przed ciążą i na początku nie jest potrzebny? ? Kwas foliowy zapobiega powstawaniu przede wszystkim wad cewy nerwowej u płodu, dlatego właśnie ważne jest aby brać go przed ciążą i na początku..

U mnie jakby lekkie mdłości dzisiaj, ale sama nie wiem czy mi się nie wydaje bo na brak apetytu nie mogę narzekać Sałatkę szopską z dwoma kromalami na śniadanko wchłonęłam

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 10:28   #366
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
Witam nowe brzuchatki Skodzia bluesky89

zophiee - gatuluję ludzia Ja przepowiadam że to chłopak będzie
alingles - mnie też brzuch pobolewa, chociaż chyba o wiele mniej niż przy pierwszej ciąży.

poziomkka nie martw sie, ja nie bylam jeszcze na wizycie, nie widzialam ani pechrzyka, ani zarodka. Wizyte mam w najblizszy w poniedzialek to wtedy mam nadzieje zobaczyc serduszko

Anteria zęby? A zrobiłaś sobie przed ciążą przegląd? Podobno często zaczynają sie problemy z zębami w ciąży, chociaz ja nie powiem, nie miałam żadnych.

Aldrin ja tez pracowalam do konca w ciazy i bylam mega aktywna. Wiec jesli tylko zdrowie Ci pozwala - to super dla Ciebie.

Wracając do witamin, lekarz który mówi że kwas foliowy przed ciążą i na początku nie jest potrzebny? ? Kwas foliowy zapobiega powstawaniu przede wszystkim wad cewy nerwowej u płodu, dlatego właśnie ważne jest aby brać go przed ciążą i na początku..

U mnie jakby lekkie mdłości dzisiaj, ale sama nie wiem czy mi się nie wydaje bo na brak apetytu nie mogę narzekać Sałatkę szopską z dwoma kromalami na śniadanko wchłonęłam
Mój nie mówił, żeby go nie brać w ciąży broń Boże ale ja na kontrolnej wizycie jakoś rok przed zajściem pytałam czy powinnam się przygotować do nadejścia maleństwa a on do mnie, że mam nic nie robić tylko się kochać i nie schiz ować, bo maleństwo samo wie kiedy ma do nas zawitać

No to smaczne śniadanko było
Stary 2013-10-29, 10:48   #367
Goraleczka84
Raczkowanie

Witam sie i ja

Przepraszam ze teraz dopiero ale straszne zamieszanie w weeknd a wczoraj to juz masakra w pracy.... Dzisiaj powinno być juz lepiej

Trochę was poczytałam i widzę ze wywołałyscie temat L4...
No cóż u mnie szef dowiedział sie zaraz na początku, a to z dwóch powodów po pierwsze bałam sie ,,porannego nieogarnięcie " i chciałam żeby wiedział ze nie ściemniam, a jakby co to żeby nie dowiedział sie z kadr, a inna sprawa to to ze mam za☠☠☠isty kontak z nim i po prostu chcialam żeby wiedział ...
A zwolnienia narazie nie planuje jakby sie udało do lutego/marca popracować to było by super ale zobaczymy co czas przyniesie

Prawda jest taka ze narazie nic mi nie dolega... No może po za gigantycznym bólem głowy w niedziele....nie życzę nikomu !!! Maskara była gdzieś przez 3 h walczyłam ...aż zasnęłam

No i ten brak apetytu....otwieram lodówkę icorzuca od wszystkiego ...jem na sile

Co do witamin, ja kwas foliowy, magnez biorę ode nie pamietam kiedy....w ostatnim cyklu staranek było tez żelazo i wit b12... A teraz został jeszcze folik i femibiol dla kobiet w ciąży

zophie gratulacje ogromne jak ja bym chciała juz widzieć te rączki i nóżki.....ehhh

skocznia bluesky89witajcie
Goraleczka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 10:56   #368
Prowansja88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny ;-)
Byłam dziś na USG
Mój ludzik ma 2.5 cm długości, są rączki, nóżki, kręgosłup, serducho widziałam jeszcze raz
jest już pępowina ( jeszcze nie cała)
Jestem zakochana
Wszystko jest ok. według USG to 10 tydzień...
dziś niestety mdłości powróciły, ale już nie tak intensywnie

kolejna wizyta 6.11
Mam się zapisać na USG genetyczne po 12 tygodniu ;-)

Prowansja88 Czy znasz procedurę oddawania moczu do pojemnika? Często wychodzą bakterie w badaniu moczu, a my po prostu żle to robimy
Cześć, spore już to Twoje dzieciątko Super! Co do procedury to zapoznałam się z nią dopiero po wynikach jak wyszły te bakterie i zaczęłam czytać. Na kolejnym badaniu zaopatrzę się w jałowy pojemniczek i zrobię wszystko tak jak trzeba. Na szczęście koleżanka, która teraz jest już w 2 ciąży pocieszyła mnie, że bakterie w ciężarnej to norma i nie ma się co stresować. Ona miała przez całą pierwszą ciążę. Troszke mi ulżyło. Ale masz rację, ważny jest sposób, pojemniczek, to by był to "środkowy" mocz itd..
Prowansja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 11:28   #369
Goraleczka84
Raczkowanie

Mam jeszcze do Was pytanie odnośnie badań na samym początku ....w czwartek ide do kolejnego (mam nadzieje ze juz ostatniego) lekarza i mam nadzieje ze dostanę skierowanie na NFZ, bo nie chce płacić skoro coś mi sie należy...

Ale pytanie czy WSZYTSKIE badania w ciąży sa na NFZ ? Czy np grupa krwi lub jeszcze jakieś inne jest płatna ? Bo ktoś mi nagadał ze za cześć badań i tak sie płaci ....????? a niby z jakiej racji ja sie pytałam jak pracuje od 5 lat na umowę o prace i tyle kasy mi zabierają co miesiąc to jeszcze jak raz potrzebuje z tego skorzystać to i tak mam płacić ....No i juz zgłupiałam
Stary 2013-10-29, 11:38   #370
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Goraleczka84 Pokaż wiadomość
Ale pytanie czy WSZYTSKIE badania w ciąży sa na NFZ ? Czy np grupa krwi lub jeszcze jakieś inne jest płatna ? Bo ktoś mi nagadał ze za cześć badań i tak sie płaci ....????? a niby z jakiej racji ja sie pytałam jak pracuje od 5 lat na umowę o prace i tyle kasy mi zabierają co miesiąc to jeszcze jak raz potrzebuje z tego skorzystać to i tak mam płacić ....No i juz zgłupiałam
Jak robisz na nfz to wszystko jest bezpłatne, grupa krwi również. Ja nie placilam ani zlotówki. Z tym, że czasem są niewielkie rozbieżności w badaniach ktore zlecają lekarze, ale grupa krwi to raczej podstawa.
Stary 2013-10-29, 11:39   #371
Monica80
Raczkowanie

Goraleczka84 zobacz tutaj, z 2012 roku, więc w miarę aktualne:

http://www.sosrodzice.pl/ciaza-w-ram...zy-za-darmo/2/

Leoś
Natasha
Stary 2013-10-29, 11:55   #372
Goraleczka84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Jak robisz na nfz to wszystko jest bezpłatne, grupa krwi również. Ja nie placilam ani zlotówki. Z tym, że czasem są niewielkie rozbieżności w badaniach ktore zlecają lekarze, ale grupa krwi to raczej podstawa.
Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
Goraleczka84 zobacz tutaj, z 2012 roku, więc w miarę aktualne:

http://www.sosrodzice.pl/ciaza-w-ram...zy-za-darmo/2/
Dzięki dziewczyny
tez mi sie tak wydawało, ale oczywiście moja mama wie lepiej....bo przecież była w ciaży 25 lat temu ostatnio.....I ONA WIE I SIE ZNA!!!!
Wrrrr!!!!! Chyba postawiła sobie za cel wyprowadzania mnie z równowagi takimi news-ami bo to nie pierwszy raz kiedy wynajduje takie rewelacje ....

Edytowane przez Goraleczka84
Czas edycji: 2013-10-29 o 12:08
Stary 2013-10-29, 13:35   #373
alingles
Zadomowienie

Witam Was z pracy
Dzisiejszym porankiem zapoczątkowałam mdłości, mam nadzieje ze tak zawsze nie będzie. tak, marzenie....

Trzeba mi tylko wytrwać cały miesiąc, staż się skończy to odpoczne.
Pozdrawiam wszystkie mamusie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 14:28   #374
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
A Ty planujesz iść szybko na L4? czy może nie pracujesz?
Ja już jestem 3 tydzień na zwolnieniu Bardzo szybko poszłam na L4, mam pracę w której nie ma miejsca dla ciężarnych, ciągle na chodzie, w dużym tempie, dźwiganie... Na szczęście moja kierowniczka jest bardzo otwarta na powiększanie rodziny, jak tylko zobaczyłam II kreski to na następny dzień jej powiedziałam i od razu mi zasugerowała zwolnienie

Cytat:
hej.
spróbuję później ogarnąć fotkę.
Ja też robiłam na NFZ i dostałam chyba z 8 zdjęć ;-)
Także to raczej od lekarza zależy!

Z tymi witaminami to jest bardzo różnie.. Niestety to suplementy i nie do końca wiadomo co w nich jest ;-(
I wchłaniają sie w bardzo ograniczonej ilości, o ile w ogóle
Także ja stawiam na warzywa, owoce, i naturalne składniki

Dobrego dnia
Też chcę tyle fotek, chlip, chlip Mojemu Tżtowi jest smutno, że do tej pory nie widział fasolki...
O rajusiu, gdybym ja była w stanie zjadać warzywa () i owoce () tyle ile potrzeba dziennie, to też bym to wolała od tabletek

Cytat:
Mam jeszcze do Was pytanie odnośnie badań na samym początku ....w czwartek ide do kolejnego (mam nadzieje ze juz ostatniego) lekarza i mam nadzieje ze dostanę skierowanie na NFZ, bo nie chce płacić skoro coś mi sie należy...

Nie wiem czy pisałam, ale na ostatniej wizycie właśnie dostałam skierowanie na badania tzw. pakiet ginekologiczny na NFZ. Full opcja, wszystkie różyczki, tokso, antygeny, hiv, grupa krwi itd. Umówiłam się w przychodni i pytam się, ile będę płaciła, a babeczka, że wszystko bezpłatnie. Więc chyba tak się da... Cieszę się niesamowicie bo w pierwszej ciąży wszystko miałam wypisywane prywatnie i płaciłam kupę kasy za badania

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 15:51   #375
bluesky89
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Ja dziś umieram, od rana wymiotuje i ogólnie czuje się fatalnie
Poczytałam Was, ale w sumie nie wiem na co miałam odpisać..
Dziękuję za miłe przyjęcie

Stary 2013-10-29, 16:04   #376
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Ja wizytę mam dzień wcześniej 6.11., tak jak zophiee i już nie mogę się doczekać, szczególnie, że większość z Was już widziała na usg zarodek, słyszała bicie serca...wolałabym otwierać listę , a przynajmniej być w pierwszej piątce, a nie prawie na końcuuu
zophiee pochwaliłabyś się zdjęciem z usg
Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Dokładnie ja też zarodka nie widziałam
I ja też, może w czwartek już zobaczę

Mnie mdłości zaczęły ruszać także z rana, środek dnia jest nawet nawet, ale jak nadchodzi wieczór albo jak wstaję to
L4 może i bym poszła, ale tak jak pisałam boję się, więc pracuję ile się da....
Wypadałoby zjeść obiad, ale wszystko mi śmierdzi
Stary 2013-10-29, 16:46   #377
poziomkka
Zadomowienie

Ja również dzisiaj Was tylko podczytuje, bo o 9 wyladowalam w szpitalu. Wstalam rano i zobaczylam krew na pidzamie, przerazilam sie i podjechalismy z mezem na izbe przyjec. Zostawili mnie na pare dni na obserwacji, mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze...

Wysłane z mojego LG-P710
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 17:43   #378
Monica80
Raczkowanie

Poziomka mam nadzieje ze wszystko ok, plemienia sie czasem zdarzają. W którym szpitalu leżysz ?

Leoś
Natasha
Stary 2013-10-29, 17:54   #379
poziomkka
Zadomowienie

Ja tez mam taka nadzieje...leze w szpitalu w Pulawach, bo ten byl najblizej. Od roku mieszkam w Rykach,60 km od Lublina, wiec nie chcialam marnowac czasu na dojazd do szpitala w Lublinie.

Wysłane z mojego LG-P710
Stary 2013-10-29, 17:58   #380
Monica80
Raczkowanie

Aha rozumiem , pytam bo w szpitalach w Lublinie w mam dużo znajomych ( mój mąż to lekarz ) . Lez odpoczywaj trzymam kciuki. Dali ci juz pewnie duphaston ?

Leoś
Natasha

Edytowane przez Monica80
Czas edycji: 2013-10-29 o 19:03
Stary 2013-10-29, 18:11   #381
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:

Powinny być wszystkie bezpłatne ale nie raz słyszałam że nawet na nfz kazali ciężarnym płacić za niektóre badania więc widać naciągają jak mogą
Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Ja dziś umieram, od rana wymiotuje i ogólnie czuje się fatalnie
Poczytałam Was, ale w sumie nie wiem na co miałam odpisać..
Dziękuję za miłe przyjęcie

zdrówka
Cytat:
Ja również dzisiaj Was tylko podczytuje, bo o 9 wyladowalam w szpitalu. Wstalam rano i zobaczylam krew na pidzamie, przerazilam sie i podjechalismy z mezem na izbe przyjec. Zostawili mnie na pare dni na obserwacji, mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze...

Wysłane z mojego LG-P710
Trzymam kciuki żebyś szybko wróciła do domku i żadne plamienie nigdy więcej się nie pojawiło
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 18:34   #382
zophiee
Zakorzenienie

poziomkka Głowa do góry. Ja mam plamienia-krwawienia od 5 tygodnia, wszystko jest ok. We wczesnej ciąży, macica może się jeszcze oczyszczać. Plamienie może występować w dniu spodziewanej miesiączki...
Szpital nie jest fajny, ale dobrze, że tego nie zbagatelizowali

bluesky89 Łącze się z Tobą w tym cierpieniu

Ja dziś oprócz mdłości mam jeszcze okropny ból głowy, wziełam APAP, ale nie pomógł... zaraz pewnie położę się spać i spróbję w ten sposób przetrwać ten dzień!!!

majkela12 Jestem pewna, że ta kolejnej wizycie zobaczysz swego ludzika!!

Prowansja88 Ja też dowiedziałam się o tym z forum, więc wiedzę przekazuję

Monica80 A czemu myślisz, że chłopak??
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 19:04   #383
poziomkka
Zadomowienie

Monica80 duphaston biore juz od tygodnia, do tego luteine dopochwowo i stad moje zdziwienie porannym plamieniem...

Wysłane z mojego LG-P710

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Zophiee glowa Cie boli pewnie od hormonow, szaleją sen bedzie najlepszym lekarstwem

Wysłane z mojego LG-P710
Stary 2013-10-29, 19:12   #384
Monica80
Raczkowanie

Cytat:
[B]
Monica80 A czemu myślisz, że chłopak??
NIe wiem, tak mi się pomyślało w pierwszej chwili Zobaczymy czy jestem czarownicą

Cytat:
Monica80 duphaston biore juz od tygodnia, do tego luteine dopochwowo i stad moje zdziwienie porannym plamieniem...

Wysłane z mojego LG-P710
Wiem cos o tym, ja co rano patrzę na majtki ze strachem.. eh .
Będzie dobrze, trzymaj się.

Leoś
Natasha
Stary 2013-10-29, 20:16   #385
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:

Wysłane z mojego LG-P710
Kochana! Oby plamienie jak najszybciej poszło tam gdzie raki zimuja! A Wy jak najszybciej do domu trzymajcie sie, wszystko będzie dobrze

Dziewczyny, melduję sie po pierwszym usg moje szczęście ma 5mm i bije mu serduszko
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 20:20   #386
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam kciuki Będzie wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, melduję sie po pierwszym usg moje szczęście ma 5mm i bije mu serduszko
Stary 2013-10-29, 20:34   #387
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 22:02   #388
Goraleczka84
Raczkowanie

Cytat:

Wysłane z mojego LG-P710
Kochana trzymaj sie , zobaczysz wszytsko sie dobrze skończy ja mocno zaciskam za Ciebie i fasolkę

Cytat:

Ja dziś oprócz mdłości mam jeszcze okropny ból głowy, wziełam APAP, ale nie pomógł... zaraz pewnie położę się spać i spróbję w ten sposób przetrwać ten dzień!!!
?
Współczuje :-( znam to bo przerabiałem w niedziele ....4 godziny walki aż wkońcu sie podałem i usnęłam, ale tak to mnie jeszcze chyba głowa nigdy nie bolała ....mam nadzieje ze tobie sen tez pomoże

Cytat:

super Gratulacje

Ja na dziś juz tez mam dość
Dobranoc
Stary 2013-10-30, 07:36   #389
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:

Wysłane z mojego LG-P710
Oby plamienie szybko się skończyło i mogłaś wrócić sobie do domu

Cytat:
Kochana! Oby plamienie jak najszybciej poszło tam gdzie raki zimuja! A Wy jak najszybciej do domu trzymajcie sie, wszystko będzie dobrze

Stary 2013-10-30, 07:42   #390
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cześć dziewczynki. Ja dzisiaj pospałam aż 6 godz masakra i wstałam wyspana, poszłam do pracy na 4,30 patrze a tam "koleżanka" z pracy z mopem na mojej części szaleje, pytam się jej co ona robi, a ta na mnie z pyskiem, że o której ja do pracy przychodzę, że zawsze jestem o 1 albo2 że ona myślała że nie przyjdę i zrobiła prawie całą pracę za mnie, ja już nieźle nabuzowana mówię jej że przecież ani nie dzwoniłam do niej że mnie nie będzie, i że chyba nie jestem taka głupia żeby nie przychodzić do roboty i nie mówić o tym wcześniej nikomu... No a ta znowu zaczęła wiązankę, usłyszałam tylko że powinnam jej dziękować i przestałam jej słuchać, gadała jeszcze przez pól godz do siebie ale mnie to waliło, tak mnie zdenerwowała że mi ciśnienie skoczyło do głowy Po pierwsze, szefowa nie ustalała mi limitu, wręcz mówiła że jak chce to mogę zaczynać pracę nawet o 5 byle tylko wyrobić się do otwarcia knajpy a że do tej pory chodziłam na noce bo mi tak pasowało bardziej to nie jest kurna sprawa tej wrednej baby, ja mam jej dziękować? za co się pytam? fajnie super zostało mi jedno pomieszczenie tylko do umycia, pranie i prasowanie, ale niestety zamiast pracować 5 godz sprzątając ja pracowałam 2,5 prasując strasznie się wkurzyłam bo przecież to wszystko to są moje pieniądze, nie znoszę gdy ktoś mi się wtrąca i jeszcze ma jakieś zastrzeżenia, a ona się rządzi jakby szefem była, mam dość normalnie po dzisiaj

Wybaczcie że tak z raza ze złymi emocjami ale jestem strasznie wkurzona.

Mam nadzieję że u was wszystko dobrze, u mnie poza tymi problemami ze snem puki co objawy ustąpiły, no może tylko wieczorami mnie strasznie mdli, ale przynajmniej reszta w porządku, mam nadzieję

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości