|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
| Aldrin |
|
7 | 25,93% |
| Kakusia |
|
0 | 0% |
| Berenika_26 |
|
4 | 14,81% |
| agaaga89 |
|
2 | 7,41% |
| Ramona_85 |
|
0 | 0% |
| eweden |
|
0 | 0% |
| Prowansja88 |
|
0 | 0% |
| Pradip |
|
0 | 0% |
| Sola1 |
|
2 | 7,41% |
| pater86 |
|
6 | 22,22% |
| TroppoSensibile |
|
0 | 0% |
| sylvuniaa84 |
|
0 | 0% |
| kamilla123 |
|
0 | 0% |
| beat@ |
|
0 | 0% |
| NecroKitty |
|
0 | 0% |
| Anteria |
|
0 | 0% |
| Kucyk_Truskawkowy |
|
1 | 3,70% |
| malin30 |
|
3 | 11,11% |
| alingles |
|
0 | 0% |
| Monica80 |
|
0 | 0% |
| poziomkka |
|
0 | 0% |
| Mala_Czarno_Biala |
|
0 | 0% |
| Majkela12 |
|
1 | 3,70% |
| zaaaabcia |
|
0 | 0% |
| Sylwia__88 |
|
1 | 3,70% |
| Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
hej.
spróbuję później ogarnąć fotkę. Ja też robiłam na NFZ i dostałam chyba z 8 zdjęć ;-) Także to raczej od lekarza zależy! Ja myślę, o L4, ale dopiero jak praca będzie mnie już bardzo męczyła Myslę, że do końca roku powinnam dać radę ![]() Z tymi witaminami to jest bardzo różnie.. Niestety to suplementy i nie do końca wiadomo co w nich jest ;-( I wchłaniają sie w bardzo ograniczonej ilości, o ile w ogóle ![]() Także ja stawiam na warzywa, owoce, i naturalne składniki Dobrego dnia |
|
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Co do suplementów to mój lekarz jest przeciwny wszystkim wspomagaczom ciążowym nawet przed ciążą nie kazał jeść kwasu, bo uważa, że dzieci się robi a nie zastanawia co kiedy i w jakim dniu ma "zaskoczyć" ale jak byłam na pierwszej wizycie i okazało się że maluszek jest trochę za mały jak na 6 tydzień to dostałam witaminy i czekamy do kolejnej wizyty
|
|
|
|
#363 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#365 | |
|
Raczkowanie
|
Witam nowe brzuchatki Skodzia bluesky89
![]() zophiee - gatuluję ludzia Ja przepowiadam że to chłopak będzie ![]() alingles - mnie też brzuch pobolewa, chociaż chyba o wiele mniej niż przy pierwszej ciąży. Cytat:
![]() Anteria zęby? A zrobiłaś sobie przed ciążą przegląd? Podobno często zaczynają sie problemy z zębami w ciąży, chociaz ja nie powiem, nie miałam żadnych. Aldrin ja tez pracowalam do konca w ciazy i bylam mega aktywna. Wiec jesli tylko zdrowie Ci pozwala - to super dla Ciebie. Wracając do witamin, lekarz który mówi że kwas foliowy przed ciążą i na początku nie jest potrzebny? ? Kwas foliowy zapobiega powstawaniu przede wszystkim wad cewy nerwowej u płodu, dlatego właśnie ważne jest aby brać go przed ciążą i na początku.. U mnie jakby lekkie mdłości dzisiaj, ale sama nie wiem czy mi się nie wydaje bo na brak apetytu nie mogę narzekać Sałatkę szopską z dwoma kromalami na śniadanko wchłonęłam
|
|
|
|
|
#366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to smaczne śniadanko było |
|
|
|
|
#367 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie i ja
![]() Przepraszam ze teraz dopiero ale straszne zamieszanie w weeknd a wczoraj to juz masakra w pracy.... Dzisiaj powinno być juz lepiej Trochę was poczytałam i widzę ze wywołałyscie temat L4... No cóż u mnie szef dowiedział sie zaraz na początku, a to z dwóch powodów po pierwsze bałam sie ,,porannego nieogarnięcie " i chciałam żeby wiedział ze nie ściemniam, a jakby co to żeby nie dowiedział sie z kadr, a inna sprawa to to ze mam za☠☠☠isty kontak z nim i po prostu chcialam żeby wiedział ... A zwolnienia narazie nie planuje jakby sie udało do lutego/marca popracować to było by super ale zobaczymy co czas przyniesiePrawda jest taka ze narazie nic mi nie dolega... No może po za gigantycznym bólem głowy w niedziele....nie życzę nikomu !!! Maskara była gdzieś przez 3 h walczyłam ...aż zasnęłam No i ten brak apetytu....otwieram lodówkę icorzuca od wszystkiego ...jem na sile ![]() Co do witamin, ja kwas foliowy, magnez biorę ode nie pamietam kiedy....w ostatnim cyklu staranek było tez żelazo i wit b12... A teraz został jeszcze folik i femibiol dla kobiet w ciąży zophie gratulacje ogromne jak ja bym chciała juz widzieć te rączki i nóżki.....ehhhskocznia bluesky89witajcie |
|
|
|
#368 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Super! Co do procedury to zapoznałam się z nią dopiero po wynikach jak wyszły te bakterie i zaczęłam czytać. Na kolejnym badaniu zaopatrzę się w jałowy pojemniczek i zrobię wszystko tak jak trzeba. Na szczęście koleżanka, która teraz jest już w 2 ciąży pocieszyła mnie, że bakterie w ciężarnej to norma i nie ma się co stresować. Ona miała przez całą pierwszą ciążę. Troszke mi ulżyło. Ale masz rację, ważny jest sposób, pojemniczek, to by był to "środkowy" mocz itd..
|
|
|
|
|
#369 |
|
Raczkowanie
|
Mam jeszcze do Was pytanie odnośnie badań na samym początku ....w czwartek ide do kolejnego (mam nadzieje ze juz ostatniego) lekarza i mam nadzieje ze dostanę skierowanie na NFZ, bo nie chce płacić skoro coś mi sie należy...
Ale pytanie czy WSZYTSKIE badania w ciąży sa na NFZ ? Czy np grupa krwi lub jeszcze jakieś inne jest płatna ? Bo ktoś mi nagadał ze za cześć badań i tak sie płaci ....????? a niby z jakiej racji ja sie pytałam ![]() jak pracuje od 5 lat na umowę o prace i tyle kasy mi zabierają co miesiąc to jeszcze jak raz potrzebuje z tego skorzystać to i tak mam płacić ....No i juz zgłupiałam |
|
|
|
#370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#371 |
|
Raczkowanie
|
Goraleczka84 zobacz tutaj, z 2012 roku, więc w miarę aktualne:
http://www.sosrodzice.pl/ciaza-w-ram...zy-za-darmo/2/ |
|
|
|
#372 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
tez mi sie tak wydawało, ale oczywiście moja mama wie lepiej....bo przecież była w ciaży 25 lat temu ostatnio.....I ONA WIE I SIE ZNA!!!! Wrrrr!!!!! Chyba postawiła sobie za cel wyprowadzania mnie z równowagi takimi news-ami ![]() Edytowane przez Goraleczka84 Czas edycji: 2013-10-29 o 12:08 |
||
|
|
|
#373 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was z pracy
![]() Dzisiejszym porankiem zapoczątkowałam mdłości, mam nadzieje ze tak zawsze nie będzie. tak, marzenie....Trzeba mi tylko wytrwać cały miesiąc, staż się skończy to odpoczne. Pozdrawiam wszystkie mamusie. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#374 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja już jestem 3 tydzień na zwolnieniu
Bardzo szybko poszłam na L4, mam pracę w której nie ma miejsca dla ciężarnych, ciągle na chodzie, w dużym tempie, dźwiganie... Na szczęście moja kierowniczka jest bardzo otwarta na powiększanie rodziny, jak tylko zobaczyłam II kreski to na następny dzień jej powiedziałam i od razu mi zasugerowała zwolnienieCytat:
Mojemu Tżtowi jest smutno, że do tej pory nie widział fasolki...O rajusiu, gdybym ja była w stanie zjadać warzywa ( ) i owoce ( ) tyle ile potrzeba dziennie, to też bym to wolała od tabletek ![]() Cytat:
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja dziś umieram, od rana wymiotuje i ogólnie czuje się fatalnie Poczytałam Was, ale w sumie nie wiem na co miałam odpisać.. Dziękuję za miłe przyjęcie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mnie mdłości zaczęły ruszać także z rana, środek dnia jest nawet nawet, ale jak nadchodzi wieczór albo jak wstaję to ![]() L4 może i bym poszła, ale tak jak pisałam boję się, więc pracuję ile się da.... Wypadałoby zjeść obiad, ale wszystko mi śmierdzi
|
|
|
|
|
#377 |
|
Zadomowienie
|
Ja również dzisiaj Was tylko podczytuje, bo o 9 wyladowalam w szpitalu. Wstalam rano i zobaczylam krew na pidzamie, przerazilam sie i podjechalismy z mezem na izbe przyjec. Zostawili mnie na pare dni na obserwacji, mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze...
Wysłane z mojego LG-P710 |
|
|
|
#378 |
|
Raczkowanie
|
Poziomka mam nadzieje ze wszystko ok, plemienia sie czasem zdarzają. W którym szpitalu leżysz ?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#379 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez mam taka nadzieje...leze w szpitalu w Pulawach, bo ten byl najblizej. Od roku mieszkam w Rykach,60 km od Lublina, wiec nie chcialam marnowac czasu na dojazd do szpitala w Lublinie.
Wysłane z mojego LG-P710 |
|
|
|
#380 |
|
Raczkowanie
|
Aha rozumiem , pytam bo w szpitalach w Lublinie w mam dużo znajomych ( mój mąż to lekarz ) . Lez odpoczywaj trzymam kciuki. Dali ci juz pewnie duphaston ?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Monica80 Czas edycji: 2013-10-29 o 19:03 |
|
|
|
#381 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
poziomkka Głowa do góry. Ja mam plamienia-krwawienia od 5 tygodnia, wszystko jest ok. We wczesnej ciąży, macica może się jeszcze oczyszczać. Plamienie może występować w dniu spodziewanej miesiączki...
Szpital nie jest fajny, ale dobrze, że tego nie zbagatelizowali bluesky89 Łącze się z Tobą w tym cierpieniu Ja dziś oprócz mdłości mam jeszcze okropny ból głowy, wziełam APAP, ale nie pomógł... zaraz pewnie położę się spać i spróbję w ten sposób przetrwać ten dzień!!! majkela12 Jestem pewna, że ta kolejnej wizycie zobaczysz swego ludzika!! Prowansja88 Ja też dowiedziałam się o tym z forum, więc wiedzę przekazuję ![]() Monica80 A czemu myślisz, że chłopak?? |
|
|
|
#383 |
|
Zadomowienie
|
Monica80 duphaston biore juz od tygodnia, do tego luteine dopochwowo i stad moje zdziwienie porannym plamieniem...
Wysłane z mojego LG-P710 ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Zophiee glowa Cie boli pewnie od hormonow, szaleją sen bedzie najlepszym lekarstwem Wysłane z mojego LG-P710 |
|
|
|
#384 | |
|
Raczkowanie
|
NIe wiem, tak mi się pomyślało w pierwszej chwili
Zobaczymy czy jestem czarownicą ![]() Cytat:
Będzie dobrze, trzymaj się. |
|
|
|
|
#385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymajcie sie, wszystko będzie dobrze Dziewczyny, melduję sie po pierwszym usg moje szczęście ma 5mm i bije mu serduszko |
|
|
|
|
#386 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie wszystko dobrze Cytat:
|
||
|
|
|
#387 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#388 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mocno zaciskam za Ciebie i fasolkę Cytat:
Cytat:
super GratulacjeJa na dziś juz tez mam dość Dobranoc |
|||
|
|
|
#389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki. Ja dzisiaj pospałam aż 6 godz
masakra i wstałam wyspana, poszłam do pracy na 4,30 patrze a tam "koleżanka" z pracy z mopem na mojej części szaleje, pytam się jej co ona robi, a ta na mnie z pyskiem, że o której ja do pracy przychodzę, że zawsze jestem o 1 albo2 że ona myślała że nie przyjdę i zrobiła prawie całą pracę za mnie, ja już nieźle nabuzowana mówię jej że przecież ani nie dzwoniłam do niej że mnie nie będzie, i że chyba nie jestem taka głupia żeby nie przychodzić do roboty i nie mówić o tym wcześniej nikomu... No a ta znowu zaczęła wiązankę, usłyszałam tylko że powinnam jej dziękować i przestałam jej słuchać, gadała jeszcze przez pól godz do siebie ale mnie to waliło, tak mnie zdenerwowała że mi ciśnienie skoczyło do głowyWybaczcie że tak z raza ze złymi emocjami ale jestem strasznie wkurzona. Mam nadzieję że u was wszystko dobrze, u mnie poza tymi problemami ze snem puki co objawy ustąpiły, no może tylko wieczorami mnie strasznie mdli, ale przynajmniej reszta w porządku, mam nadzieję
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:52.

Ja przepowiadam że to chłopak będzie
jak ja bym chciała juz widzieć te rączki i nóżki.....ehhh

) i owoce (

Będzie wszystko dobrze