|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Witam się z rana
![]() [ Cytat:
wszystko będzie dobrze![]() Cytat:
Cytat:
Może lepiej żeby tylko płacił alimenty, bo jak miałabyś tak kolejne lata z takim głupkiem się użerać to chyba szkoda nerwów. Nie musisz się niczego wstydzić - jak babcia chce pomóc to przyjmij pomoc i ładnie podziękuj. W końcu po to rodzina jest żeby sobie pomagać. Trzymam kciuki żeby wszystko ułożyło się po Twojej myśli. U mnie to samo. Czasami mam wrażenie że zaraz mi rękę wystawi, albo coś wyrwie. |
|||
|
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
Jest jeszcze skype, nawet jak on nie ma internetu to zawsze może pójść do kafejki internetowej....w UK akurat tam ich nie brakuje,sama kiedyś chodziłam.
|
#1353 |
|
Rozeznanie
|
Wlasnie jestem po wypiciu glukozy ...o 10.15 mam pobranie krwi. W sumie nie bylo ciazko to wypic, ale teraz to swinstwo mi sie odbija...bleee... Na czczo cukier wyszedl mi 77, zobaczymy ile wyjdzie po 2 godzinach...szczerze to nie znam norm:/
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#1354 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Na ebayu widzialam na cale lozko za male pieniadze,wklejam link moze ci sie przyda: http://www.ebay.co.uk/itm/1511408576...84.m1438.l2648 Cytat:
Co do laktacji to leci cos? Wiesz to na pewno ciezko przy wczesniaczku,no i najlepsza stymulacja laktacji jest maly ssaczek. Zaden laktator nie wyciagnie tak jak dziecko... Z medeli ponoc sa dobre odciagacze na problemy z mlekiem,kolezanka miala taki na dwie piersi jednoczesnie do odciagania. Cytat:
Jednak tez uwazam,ze jesli zwiazek mial sie zakonczyc,to lepiej teraz niz po latach wspolnego zycia. Na pewno ulozysz sobie zycie i wszystko bedzie dobrze. Co do alimentow to lepiej byloby ustalic to prawnie wlasnie,w Anglii daja rozne dodatki na dzieci,wiec dowiedziec sie co nalezy sie w waszej sytuacji. Nigdy tak nie mialam mowione. Co do paciora,to tutaj podaja antybiotyk dziecku i jakos specjalnie sie nie przejmuja. Sasiadki synek mial wlasnie,wyszla ze szpitala po 3 dniach z tego powodu.
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam rano na badaniach enzymów wątroby, wyniki o 16. Trzymajcie kciuki, żeby nie wyszła cholestaza ..
|
#1356 |
|
Zadomowienie
|
pilotka86 bardzo Ci współczuje tego leżenia plackiem, ale mam nadzieję, że będzie ono skuteczne. Moim zdaniem dobrze, że wybrałaś opcje pozostania w domu skoro nie ma bezpośredniego zagrożenia. Wszędzie dobrze, ale we własnym domu najlepiej. 3maj się
iwantyou99 ciągle trzymam kciuki za Domi i za Ciebie. Mam nadzieję, że zły nastrój szybko Ci minie AgatkaL ![]() demonyianioly myślę, że dziewczyny napisały już wiele mądrych słów. Od siebie dodam, że ja jestem raczej bardzo zdecydowanym człowiekiem i to, że on się namyśli do powrotu na chwilę po urodzeniu dziecka, nie znaczy nic, ponieważ Ty będziesz pamiętała o braku wsparcia teraz, w ciąży. Ja bym go pierd... w tyłek, oczywiście wcześniej mając takie alimenty, aby z rok móc być spokojnie z dzieckiem. Znam dwie bardzo fajne dziewczyny, które też zostały same w ciąży i mam wrażenie, że ta sytuacja im wręcz dodała skrzydeł. Świetnie wyglądają, doskonale radzą sobie z dziećmi i życiem zawodowym. Tobie też życzę, aby tak było lolita25 ostatnio pisałam, że Mała tak mnie ładuje w krocze, że mam wrażenie, że jak się schylę to zobaczę jej nóżkę między nogami. ![]() Proszę dziś o magiczne kciuki - mam wizytę u ginki z moimi kiepskimi wynikami i przepukliną wielką jak gruszkaJednocześnie ściskam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj
|
|
|
|
#1357 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A teraz myśl o sobie i dziecku, a ojca dziecka po prostu traktuj jako źródło finansowania.Ja nie wierzę w cudowne powroty, chwilowe rozterki- jeżeli już teraz jest nieodpowiedzialny, taki pozostanie i nie ma co się łudzić, że może po porodzie się zmieni. A z tego co pamiętam pisałaś o jego matce, od której po prostu się nauczył takiego traktowania ludzi. Dobrze, że masz pomocną swoją rodzinę i teraz to się liczy. Dziewczyny, "Sex w wielkim mieście" skończyłam. ![]() Jaki serial teraz polecacie???
|
|
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
A czemu dostałaś skierowanie na badanie ? Masz jakieś objawy cholestazy , że się martwisz ?
|
|
|
|
#1359 | |||
|
Rozeznanie
|
cześć
noc miałam średnią, choć chciało mi się spać to ciągle o czymś rozmyślałam Miałam jedno twardnienie przy zmianie pozycji, ale szczerze mówiąc to o wiele gorsze są dla mnie te uciski w dole![]() Później jadę do rodzinnej po leki i zrobię chyba zamówienie na necie na magnez, nospe, wodę magnezowaną i sok żuawinowy bo stacjonarnie to chyba zbankrutuję. taka piękna pogoda, miałam w planach podciąć maliny a tu lipa ![]() AgatkaL,natalli trzymam za wizytę!Cytat:
![]() co do depresji.. moim zdaniem idź do innego specjalisty, bo później może się jeszcze bardziej rozkręcić Ja poszłabym od razu do psychiatry, może potrzeba leki? Pisałam o mojej znajomej, ona miała depresje w ciąży, długo zwlekała z wizytą trochę ze wstydu, bała się leków. doprowadziła się do takiego stanu, że chciała popełnić samobójstwo, które nie popełniła tylko ze względu na starszą córkę która ją zawołała! . dlatego ja jestem zdania żeby od razu działać. Cytat:
co za gnojek wypomina Ci 300zł a wyobrażam sobie jak trudno były Ci prosić o nie szczególnie że od dawna jesteś niezależna.Boże nie wiem co Ci doradzić, bo ja zawsze też się takiej sytuacji bałam dlatego chciałam pracować jak najdłużej a nie dałam rady i tak czuję się teraz mega uzależniona hmm z tego co wiem, to możesz się starać o alimenty dla dziecka i dla siebie i to najlepiej wniosek złóż jak najszybciej, ostatnio czytałam na wizażu wątek, może znajdę linka. Cytat:
![]() właśnie o tym pisałam dlaczego nie zamierzam brać w tym udział!!!! |
|||
|
|
|
#1360 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam się z rana,
dziś się wreszcie wyspałam, kilka wizyt w łazience było a dziś od 7 hałasy, ale wreszcie odżyłam! wiwat antybiotyk! a na dodatek wczoraj dostaliśmy dobrą wiadomość i coraz realniejsza staje się przeprowadzka na górę, więc i humor trochę lepszy (ale i załatwiania dużo) Cytat:
kupiłam tam: http://allegro.pl/pilka-do-cwiczen-6...601197507.html bo ma największe obciążenie (na niektórych aukcjach miały do 150 kg, ta do 300)-tyle nie zamierzam utyć, ale już mąż się nią "bawił" i podejrzewam, że może być różnym wagom i natężeniom poddawana najpierw jak napompowałam to miała około 50 cm i już chciałam reklamować, ale jeszcze sporo powietrza weszło i jest duża (mi zależało, żeby pasowała do biurka )dostawa kurierem była następnego dnia, więc szybko dopasowanie: Jeśli planujesz zakup piłki, dopasuj ją do swojego wzrostu. Kiedy usiądziesz na piłce, noga powinna zginać się w kolanie pod kątem 90 stopni. - średnica 45 cm – dla osób do 158 cm; - średnica 55 cm – dla osób od 159 do 168 cm; - średnica 65 cm – od 169 do 179 cm; - średnica 75 cm – powyżej 180 cm. albo: Występują różne rozmiary piłek. Wielkość piłki dopasowujemy do wzrostu osoby ćwiczącej: 56 cm (niebieska) - wzrost: 150-164 cm, 65 cm (fioletowa) – wzrost: 165-182 cm, 76 cm (srebrna) – wzrost: 182 i więcej. jak chcesz, mogę Ci wysłać na priv ćwiczenia ze zdjęciami, bo sobie powklejałam ![]() nie wiem, jakie ceny są w sklepach sportowych, bo koło mnie nie ma żadnego (a zresztą do dużych sklepów trochę się boję jeździć sama) Cytat:
podejrzewam, że "teściowa" też pewnie miała wpływ na tę decyzję, ale nie uważam, żebyś musiała zmieniać wątek, my Cię tu będziemy się starały wspierać z całych naszych sił no i z Twoich postów wynika, że jesteś silną kobietką i na pewno sobie poradzisz, nieważne czy sama, czy z nim, jak się ogarnie na dziesiątki (setki) tysięcy pobranych i przetrzymywanych próbek 200 przeszczepów to nawet nie procent, więc nie do końca to jest przekonujące, przynajmniej dla mnie. szczególnie że pakiet startowy to nieraz 1200-1500 zł a już to mało nie jest Cytat:
![]() Cytat:
moja lekarka mówiła, że jest tam, gdzie trzeba, więc może i u Ciebie jest wszystko ok, trzymam kciuki
|
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
Co do banku komórek macierzystych, wczoraj na SR mieliśmy spotkanie własnie z Panem przedstawicielem, może ja jestem miętka jak powiedają,ale jak usłyszałam o białaczkach, chorych dzieciach, wadach serca nerek itp. Ok ja rozumiem zdarza się ale mówił to w taki sposób, że miałam ochotę wyjść. Dla mnie choroby dzieci to temat bardzo trudny i bardzo emocjonalnie do niego podchodzę a on gadał jakby o robieniu zakupów na jutrzejszy obiad.
Chyba nie zdawał sobie sprawy, że mówi do kobiet, które spodziewają się pierwszego dziecka i część unika nawet reklam fundacji tvn itp., bo np., mnie aż zatyka i chce mi się zaraz płakać (serio..) Przyszedł, naklepał, że dzieci rodzą się chore i warto, warto warto..... nosz... Niewiem jak Agoola na to, może ja jestem po prostu miękka
|
#1362 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rozumiem że według niego (według jego mamusi) facet ma tylko zarabiać na rodzinę, ale bez przesady, chyba nie ostatnio! dobrze, że teraz postawisz sprawę jasno, żeby miał czas jeszcze się zreflektować, jeśli jest nadzieja, a jeśli nie, to żebyś sobie wszystko poukładała! a pomocą rodziny (bo zapomnialam dopisać wcześniej) to się nie ma co krępować- wychodzę z założenia, że teraz mi pomagają, ale jak będzie potrzeba to ja pomogę im- i to nie tylko finansowo- od tego właśnie jest rodzina! tylko wążne, żeby pamiętać i nie przyjmować nic jako należne, to będzie dobrze (nas teściowie wpierają i też długo walczyłam ze sobą, żeby przyjąć) Cytat:
oczywiście chodzi mi o serial "Frirnds", żeby nie było
Na tak wiele rzeczy nie mamy wpływu... Edytowane przez ejani Czas edycji: 2013-10-29 o 10:14 |
||
|
|
|
#1363 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie te wszystkie firmy farmaceutyczne i wszystko co z nimi związane żeruja na ludzkim strachu i to mi się bardzo nie podoba.
Tak jak wyjeżdżaliśmy ze znajomymi do Wietnamu i to całe malarone i malaria. Okazuje się, ze malaria w Wietnamie/Kambodży i okolicach jest 100% uleczalna ale tego Ci koncern nie powie bo by nie zarabiali na drogich tabletkach. Przygoda z malarone skończyła się tak, ze wszyscy dostaliśmy mega rozwolnienia po nim (skutki uboczne leku) oprócz kolegi który go nie brał. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1364 | |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny jeszcze raz dzięki za miłe słowa
co do przykładu dziecka z CZD co to za poprawa, gdzie porażanie nie ustąpiło, udało się tylko zredukować oczopląs i ilośc ataków padaczkowych (co robi lekarz poprzez dobór leków!) . zresztą minęło 5 lat i gdzie są badania dotyczące dziecka?? jaki jest jego stan fizyczny dzisiaj? zresztą szkoda pisać... ja po dwóch prezentacjach byłam mega zniesmaczona a teraz okazuje się, że przestwawieciele jak widać śledzą fora dla matek to ![]() Dlaczego mnie to nie dziwi??? senira współczuję tej glukozy, masakra co za babka ![]() upadły_aniol gratuluję udanych zakupów, mimo że męczących ![]() Cytat:
Będziesz się później prosić o pieniądze na czas i czekać czy łaskawie prześle??? tym bardziej, że teraz wypomina Ci kasę.... ![]() Hosenka trzymam za wyniki!forester a u Cibei za wizytę! |
|
|
|
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
demonyianioly, współczuję, tż się nie popisał
strasznie przykra sytuacja.Co do rodziny jestem podobnego zdania jak ejani, rodzina bywa niezastąpiona i na pewno ty pomożesz jeśli będziesz mogła. Tak w życiu bywa.
|
#1366 |
|
Zadomowienie
|
aa, i też trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i wyniki...
|
#1367 |
|
Zadomowienie
|
Co do seriali to polecam leverage
http://www.filmweb.pl/serial/Uczciwy...9t-2008-473753 Albo homeland(leci teraz na tvp1) na axn zaczął się też house of cards ze Spayceyem. Wczoraj też obejrzeliśmy z mężem nagrany serial "czarna lista" (ale kino albo na axn leci). Trzy ostatnie są takie polityczne lub polityczno-szpiegowskie. A z lekko przyjemnych i ewentualnie polskich to hotel 52 (wcześniej oglądałam brytyjski hotel babylon też fajny). Polecam iple, tam jest sporo. O, jeszcze dr Martin jak lubisz angielski humor (na nim się podobno wzorowali twórcy Housa) |
|
|
|
#1368 | |||
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry kochane, witam się z pracy i nadrabiam.
Po pierwsze, gratuluję wszystkich udanych wizyt. Po drugie, trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() Po trzecie, niech się nasze szpitalne dziewczyny trzymają. Em ma i sadlaczyca głowa do góry!! Pilotka proszę się nie stresować!! Iwantyou może się powtarzam ale jesteś bardzo dzielna, codziennie myślę co tam u Ciebie i trzymam kciuki za Ciebie i za Dominika. ![]() Zobaczycie wszystkie zaraz będzie marzec i będziemy wszystkie szczęśliwe na odchowalni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Naprawdę niedojrzały facet, kompletnie niedorosły i nieodpowiedzialny. Szkoda mu 300 zł na kontakt nosz kurczak ![]() Cytat:
Co to za teksty typu "odbiło" Ja wiem że ciężko jest przyznać się rodzinie, ale może pozytywnie się zaskoczysz i uzyskasz od najbliższych najlepsze wsparcie |
|||
|
|
|
#1369 |
|
Zakorzenienie
|
Zgubilam teczkę z karta ciąży i WSZYSTKIMI badaniami. Normalnie tylko usiąść i płakać. Wczoraj ja widziałam w jednym pudle, dzisiaj po prostu sie zdematerializowala. Szukałam godzinę i nic, kamień w wodę.
Nie muszę chyba mówić, ze potrzebuje jej na dziś wieczór?
|
#1370 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeśli chodzi o nie-komediowe, to oglądałam kilka odcinków Downtown Abbey i bardzo mi się podobało |
|
|
|
|
#1371 |
|
Rozeznanie
|
perfuzja może jest w torebce albo aucie???
|
|
|
|
#1372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj wieczorem zaczęły mnie lekko swędzieć dłonie i stopy, nie aż tak, żeby się drapać. NO i nie wiem, czy to urojenia, lub swędzenie wywołane myśleniem o nim, czy faktycznie jest coś na rzeczy. Po 16 się dowiem. Jak enzymy wyjdą powyżej normy dzwonię do gina, nie czekam do czwartkowej wizyty. Wizja szpitala do końca ciąży nie napawa mnie radością 9w czw zaczynam dopiero 28 tydzień), ale nie ma co czekać, jeśli coś jest nie tak.
|
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
Sprawdzilam torebkę, samochód, szuflady w pracy... I kuzwa nigdzie nie ma. 2 duże teczki (jedna ciazowa, inna nie- ciazowa, ale równie ważna...). Więc to naprawde trudno nie zauważyć....
|
#1374 |
|
Konto usunięte
|
A ja mam pytanie z cyklu "techniczne" - może do mam które już to przechodziły. Np w styczniu czy lutym jak bedę chodzić na spacery z dzieckiem (oczywiście jak nie będzie za zimno), to co robić jak będzie głodne albo trzeba pieluchę zmienić? Jak głodne to można oczywiście dać butelkę ciepłą - ale co ze zmianą pieluchy? Wracać do domu? Zajrzeć do jakiejś knajpy? Bo chyba nie zmieniać na dworze?
Poradźcie niedoświadczonej ![]() |
|
|
|
#1375 |
|
Rozeznanie
|
Czy ktoras z was zna sie na normach cukru? Na czczo wyszlo mi 77 a po 2 godzinach po obciazeniu glukoza 75mg - 119.... ???
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#1376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po godzinie ma być mniej niż 180, po dwóch mniej niż 140.
|
|
#1377 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podejrzewam, że Twój tż za bardzo posłuchał mamusi ![]() Cytat:
? Denerwuje mnie to, że w tym jedo kolory na żywo bardzo różnią się od tych w internecie ![]() Cytat:
![]() Śniły mi się dzisiaj wózki Nie dość, że wybór męczy mnie za dnia to jeszcze w nocy
|
|
|
#1378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak poszła na śmietnik to koniec - rano obudziła mnie smieciarka...
|
|
#1380 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

wszystko będzie dobrze

- mam wizytę u ginki z moimi kiepskimi wynikami i przepukliną wielką jak gruszka

Miałam jedno twardnienie przy zmianie pozycji, ale szczerze mówiąc to o wiele gorsze są dla mnie te uciski w dole
Ja poszłabym od razu do psychiatry, może potrzeba leki? Pisałam o mojej znajomej, ona miała depresje w ciąży, długo zwlekała z wizytą trochę ze wstydu, bała się leków. doprowadziła się do takiego stanu, że chciała popełnić samobójstwo, które nie popełniła tylko ze względu na starszą córkę która ją zawołała! . dlatego ja jestem zdania żeby od razu działać. 

16.06.2012