Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-29, 09:17   #1351
Olcia_1983
Raczkowanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Witam się z rana

[

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Dzisiaj na 12 mam wizytę u gina. Zobaczymy jak tam się ma moja szyjka i odbieram wyniki posiewu. Się denerwuję....
wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Mam nadzieje ze u Was wszystko ok i ze nadal tylko moj synuś taki sprinter.
U nas właściwie bez zmian czyli trzeba sie cieszyć.
Choć dopadła mnie depresja a panie psycholog w szpitalu sprawiają wrażenie jakby miały większego dola niz ja.
Jeśli chodzi o laktacje to oczywiście należę do grona tych kobiet które jak na złość nazwał pokarmu ominął.
Widziałam ze piszecie o paciorkowcu to chyba ważne badanie. Niestety u nas na oddziale jest kilka dzieciaczków wlasnie przez paciorkowca.
Widziałam tez fragment rozmowy o podkladach. Powiem wam ze jeśli w szpitalu dają ich to korzystacie one mimo braku podklejenia dobrze sie trzymają i sa chlonne. Ja zuzylam ich sporo bo poprostu najwygodniej było je wymieniać przy każdej wizycie w wc. W domu używam juz normalnych podpasek always.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Trzymaj się, mam nadzieję że z depresji szybko wyjdziesz.

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny, zacięłam się w pisaniu i nie nadrobiłam z jednego powodu. Mój narzeczony zmienił plany co do stworzenia rodziny ze mną i Mikusiem, postanowił zostać w Londynie...
Stwierdził również, że kontakt z mojej strony jest idiotyczny gdyż nabiłam 300 zł, które on musi teraz zapłacić. To jedyne 300 zł o jakie poprosiłam w tym miesiącu. Czekam na ZUS, który się nie spieszy. Ze strony moich rodziców mogę liczyć na możliwość mieszkania z nimi.
Od 18 roku życia pracowałam i nie mieszkałam z rodziną, byłam niezależna i wolna. Niestety kiedy przeszłam na L4 i mam przestój gotówkowy chociażby mogę liczyć tylko na pytanie mojej babci czy coś mi pomóc i pożyczyć pieniądze. Oczywiście wciska na siłę, albo robi przelew na moje konto. Jest mi wstyd przed to.
Czekać mnie będzie najpewniej rozprawa alimentacyjna.

Może powinnam przenieść się na wątek dla samotnych matek... Zazdroszczę Wam wszystkim. Nie ze złośliwości czy zawiści. Tylko ja też chciałabym żeby ktoś zrobił mi masaż, zabrał na jakiś zachciankowy ciążowy obiad... Większość wyprawki ciuchowej skompletowałam sama w lumpeksie. Przy okazji zrobię fotkę i Wam się pochwalę

Z beczki kilka stron temu, będę mieć wanienkę z wkładanym leżaczkiem. Generalnie tylko dlatego, że dostałam leżaczek w prezencie. Stojaka nie będę raczej kupować. Muszę znaleźć jakieś niedrogie małe mieszkanko dla mnie i bobo, pewnie będzie mało miejsca...
Co za koleś..grrrr
Może lepiej żeby tylko płacił alimenty, bo jak miałabyś tak kolejne lata z takim głupkiem się użerać to chyba szkoda nerwów.
Nie musisz się niczego wstydzić - jak babcia chce pomóc to przyjmij pomoc i ładnie podziękuj. W końcu po to rodzina jest żeby sobie pomagać. Trzymam kciuki żeby wszystko ułożyło się po Twojej myśli.

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny Lenka zmieniła pozycje od wczoraj jest trochę niżej teraz czuję ją na spojeniu łonowym, normalnie kopie mnie w krocze, mam wrażenie ze chce wyjść czy to normalne czy powinnam się denerwować...nic mnie nie boli ale tak nisko ją czuję ze się aż boję
U mnie to samo. Czasami mam wrażenie że zaraz mi rękę wystawi, albo coś wyrwie.
Olcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 09:17   #1352
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o dzwonienie za granicę to polecam lyca mobile. Moja Sis jest w Irl i też ma lyce i mam do niej za darmo. Kiedyś ona też nic nie płaciła ale zmienili regulamin i z irl już za darmo dzwonić do Polski nie można.

Jest jeszcze skype, nawet jak on nie ma internetu to zawsze może pójść do kafejki internetowej....w UK akurat tam ich nie brakuje,sama kiedyś chodziłam.
Stary 2013-10-29, 09:24   #1353
katarzyniak
Rozeznanie

Wlasnie jestem po wypiciu glukozy ...o 10.15 mam pobranie krwi. W sumie nie bylo ciazko to wypic, ale teraz to swinstwo mi sie odbija...bleee... Na czczo cukier wyszedl mi 77, zobaczymy ile wyjdzie po 2 godzinach...szczerze to nie znam norm:/
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 09:28   #1354
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Właśnie sprawdziłam: 60x90cm. To na łóżko mogą być za małe, ale do łóżeczka chyba wystarczą.
Dzieki za informacje,to faktycznie male.
Na ebayu widzialam na cale lozko za male pieniadze,wklejam link moze ci sie przyda:

http://www.ebay.co.uk/itm/1511408576...84.m1438.l2648

Cytat:
Choć dopadła mnie depresja a panie psycholog w szpitalu sprawiają wrażenie jakby miały większego dola niz ja.
Jeśli chodzi o laktacje to oczywiście należę do grona tych kobiet które jak na złość nazwał pokarmu ominął.
Dobrze,ze u was dobrze
Co do laktacji to leci cos?
Wiesz to na pewno ciezko przy wczesniaczku,no i najlepsza stymulacja laktacji jest maly ssaczek. Zaden laktator nie wyciagnie tak jak dziecko...
Z medeli ponoc sa dobre odciagacze na problemy z mlekiem,kolezanka miala taki na dwie piersi jednoczesnie do odciagania.

Cytat:
Witajcie dziewczyny, zacięłam się w pisaniu i nie nadrobiłam z jednego powodu. Mój narzeczony zmienił plany co do stworzenia rodziny ze mną i Mikusiem, postanowił zostać w Londynie...
Bardzo wspolczuje tej sytuacji.
Jednak tez uwazam,ze jesli zwiazek mial sie zakonczyc,to lepiej teraz niz po latach wspolnego zycia. Na pewno ulozysz sobie zycie i wszystko bedzie dobrze.
Co do alimentow to lepiej byloby ustalic to prawnie wlasnie,w Anglii daja rozne dodatki na dzieci,wiec dowiedziec sie co nalezy sie w waszej sytuacji.

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Wam też lekarz mówił, że zakaz bzykanka wskazany?
Nigdy tak nie mialam mowione.

Co do paciora,to tutaj podaja antybiotyk dziecku i jakos specjalnie sie nie przejmuja. Sasiadki synek mial wlasnie,wyszla ze szpitala po 3 dniach z tego powodu.
Stary 2013-10-29, 09:34   #1355
Hosenka*
Zakorzenienie

Byłam rano na badaniach enzymów wątroby, wyniki o 16. Trzymajcie kciuki, żeby nie wyszła cholestaza ..

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 09:41   #1356
forester
Zadomowienie

pilotka86 bardzo Ci współczuje tego leżenia plackiem, ale mam nadzieję, że będzie ono skuteczne. Moim zdaniem dobrze, że wybrałaś opcje pozostania w domu skoro nie ma bezpośredniego zagrożenia. Wszędzie dobrze, ale we własnym domu najlepiej. 3maj się

iwantyou99 ciągle trzymam kciuki za Domi i za Ciebie. Mam nadzieję, że zły nastrój szybko Ci minie

AgatkaL

demonyianioly
myślę, że dziewczyny napisały już wiele mądrych słów. Od siebie dodam, że ja jestem raczej bardzo zdecydowanym człowiekiem i to, że on się namyśli do powrotu na chwilę po urodzeniu dziecka, nie znaczy nic, ponieważ Ty będziesz pamiętała o braku wsparcia teraz, w ciąży. Ja bym go pierd... w tyłek, oczywiście wcześniej mając takie alimenty, aby z rok móc być spokojnie z dzieckiem. Znam dwie bardzo fajne dziewczyny, które też zostały same w ciąży i mam wrażenie, że ta sytuacja im wręcz dodała skrzydeł. Świetnie wyglądają, doskonale radzą sobie z dziećmi i życiem zawodowym. Tobie też życzę, aby tak było A po porodzie nie masz opcji zamieszkania np. przez miesiąc z rodzicami?

lolita25 ostatnio pisałam, że Mała tak mnie ładuje w krocze, że mam wrażenie, że jak się schylę to zobaczę jej nóżkę między nogami.

Proszę dziś o magiczne kciuki- mam wizytę u ginki z moimi kiepskimi wynikami i przepukliną wielką jak gruszka
Jednocześnie ściskam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 09:43   #1357
mala098
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
Hej, nadal na ktg wychodzą mi skurcze. Dali mi dziś fenoterol co 3h, oprócz duphastonu i no psy no i kroplowki magnezowej. Napisałam do Was szybciej ale mialam taką trzęsawicę po tych lekach że nie dałam rady. Ogólnie mówią,że poleze pewnie jeszcze kilka dni ;( wstawać tylko do łazienki. Bolą mnie plecy od tego łóżka. Poproszę jutro męża żeby mi przyniósł mojego rogala. Dziś zaliczylam nie dość że badanie na fotelu to jeszcze usg dowcipne co by zmierzyć szyjke, tu ok - 38mm zamknięta, ale jak skurcze się utrzymają to może szybko się zgładzić. Mały się buntuje przeciw ktg, strasznie mu się nie podoba i się kręci. Odezwę się jutro po obchodzie, zobaczymy co powiedzą. Buziaki dla Was wszystkich ;* ;* ;*

Cytat:
Stwierdził również, że kontakt z mojej strony jest idiotyczny gdyż nabiłam 300 zł, które on musi teraz zapłacić. To jedyne 300 zł o jakie poprosiłam w tym miesiącu. Czekam na ZUS, który się nie spieszy. Ze strony moich rodziców mogę liczyć na możliwość mieszkania z nimi.
Od 18 roku życia pracowałam i nie mieszkałam z rodziną, byłam niezależna i wolna. Niestety kiedy przeszłam na L4 i mam przestój gotówkowy chociażby mogę liczyć tylko na pytanie mojej babci czy coś mi pomóc i pożyczyć pieniądze. Oczywiście wciska na siłę, albo robi przelew na moje konto. Jest mi wstyd przed to.
Ułożysz sobie życie na pewno. Mały Mikuś Ci wynagrodzi. A teraz myśl o sobie i dziecku, a ojca dziecka po prostu traktuj jako źródło finansowania.
Ja nie wierzę w cudowne powroty, chwilowe rozterki- jeżeli już teraz jest nieodpowiedzialny, taki pozostanie i nie ma co się łudzić, że może po porodzie się zmieni.
A z tego co pamiętam pisałaś o jego matce, od której po prostu się nauczył takiego traktowania ludzi.
Dobrze, że masz pomocną swoją rodzinę i teraz to się liczy.

Dziewczyny,
"Sex w wielkim mieście" skończyłam.
Jaki serial teraz polecacie???
Stary 2013-10-29, 09:45   #1358
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Byłam rano na badaniach enzymów wątroby, wyniki o 16. Trzymajcie kciuki, żeby nie wyszła cholestaza ..
A czemu dostałaś skierowanie na badanie ? Masz jakieś objawy cholestazy , że się martwisz ?
Stary 2013-10-29, 09:46   #1359
pilotka86
Rozeznanie

cześć
noc miałam średnią, choć chciało mi się spać to ciągle o czymś rozmyślałam Miałam jedno twardnienie przy zmianie pozycji, ale szczerze mówiąc to o wiele gorsze są dla mnie te uciski w dole
Później jadę do rodzinnej po leki i zrobię chyba zamówienie na necie na magnez, nospe, wodę magnezowaną i sok żuawinowy bo stacjonarnie to chyba zbankrutuję.
taka piękna pogoda, miałam w planach podciąć maliny a tu lipa

AgatkaL,natalli trzymam za wizytę!

Cytat:
Cześć dziewczyny. Mam nadzieje ze u Was wszystko ok i ze nadal tylko moj synuś taki sprinter.
Widziałam ze piszecie o paciorkowcu to chyba ważne badanie. Niestety u nas na oddziale jest kilka dzieciaczków wlasnie przez paciorkowca.
Widziałam tez fragment rozmowy o podkladach. Powiem wam ze jeśli w szpitalu dają ich to korzystacie one mimo braku podklejenia dobrze sie trzymają i sa chlonne. Ja zuzylam ich sporo bo poprostu najwygodniej było je wymieniać przy każdej wizycie w wc. W domu używam juz normalnych podpasek always.
iwantyou super, że z synkiem dobrze
co do depresji.. moim zdaniem idź do innego specjalisty, bo później może się jeszcze bardziej rozkręcić Ja poszłabym od razu do psychiatry, może potrzeba leki? Pisałam o mojej znajomej, ona miała depresje w ciąży, długo zwlekała z wizytą trochę ze wstydu, bała się leków. doprowadziła się do takiego stanu, że chciała popełnić samobójstwo, które nie popełniła tylko ze względu na starszą córkę która ją zawołała! . dlatego ja jestem zdania żeby od razu działać.

Cytat:
Napisane przez demonyianioly
jejku kochana tak bardzo mi przykro!!!!!
co za gnojek wypomina Ci 300zł a wyobrażam sobie jak trudno były Ci prosić o nie szczególnie że od dawna jesteś niezależna.
Boże nie wiem co Ci doradzić, bo ja zawsze też się takiej sytuacji bałam
dlatego chciałam pracować jak najdłużej a nie dałam rady
i tak czuję się teraz mega uzależniona
hmm z tego co wiem, to możesz się starać o alimenty dla dziecka i dla siebie i to najlepiej wniosek złóż jak najszybciej, ostatnio czytałam na wizażu wątek, może znajdę linka.

Cytat:
Napisane przez Oleande
Szanowne Panie,
Jestem pracownikiem Polskiego Banku Komórek MAcierzystych i pozwolę sobie zabrać głos by wyjaśnić pewne kwestie dotyczące bankowania komórek macierzystych z krwi pępowinowej. Chciałabym zaznaczyć, że nie chce Pań namawiać czy przekonywać- chcę po prostu wyjaśnić drobne nieścisłości.
Na forum pojawiło się parę argumentów dlaczego nie warto bankować krwi pępowinowej:
1. Nie można jej wykorzystać dla dziecka, od którego się ją pobrało.
Nic bardziej mylnego.Istnieją przypadki wykorzystania krwi pępowinowej do leczenia pacjenta od którego została ona pobrana- na całym świecie wykonano ponad 200 takich zabiegów. W Polsce autologiczne przeszczepienie komórek macierzystych z krwi pępowinowej wykonano w 2008 roku w Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie. By nie być gołosłowną- tutaj znadją Państwo potwierdzenie wykonania tego przeszczepienia https://www.pbkm.pl/przeszczepienia-pbkm
Komórki macierzyste z krwi pępowinowej ze względu na łatwość doboru dawcy do biorcy mogą być również zastosowane do leczenia rodzeństwa dziecka od którego zostąły pobrane. Pełna lista chorób dostępna jest tutaj https://www.pbkm.pl/komorki-macierzy...rapii-schorzen
2. To za drogo.
W Polsce działają głównie rodzinne banki komórek macierzystych. Przechowywanie krwi w tych bankach jest usługą płatną. Zazwyczaj jest to koszt około 680 zł opłąty wstępnej, około 1500 po porodzie oraz roczny abonament. Jednakże istnieje również system rozłożenia opłąty na raty oraz specjalny program polecający "Rodzice Rodzicom", który niweluje koszt abonamentu rocznego.
Mam nadzieję, że choć trochę rozwiałam Pań wątpliwości, gdyby miały Panie jakiekolwiek pytania, zapraszam do kontaktu,
Pozdrawiam
nie wierzę:mur :
właśnie o tym pisałam dlaczego nie zamierzam brać w tym udział!!!!
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 09:55   #1360
ejani
Zadomowienie

Witam się z rana,

dziś się wreszcie wyspałam, kilka wizyt w łazience było a dziś od 7 hałasy, ale wreszcie odżyłam! wiwat antybiotyk!

a na dodatek wczoraj dostaliśmy dobrą wiadomość i coraz realniejsza staje się przeprowadzka na górę, więc i humor trochę lepszy (ale i załatwiania dużo)

Cytat:

O, super, Kochana jesteś. Jak coś to się przypomnę na priv. Chce kupić piłkę. Jeszcze jak ćwiczyłam przed porodem to rozważalam ale jakoś tak nie po drodze było. A teraz przyda się na 100% i po porodzie też
dokładnie tak samo miałam i też liczę że po porodzie się przyda, ale też do wyciszenia wcześniejszych skurczy przed porodem (podobno dają nieźle w kość i miesiąc wcześniej)

kupiłam tam:

http://allegro.pl/pilka-do-cwiczen-6...601197507.html

bo ma największe obciążenie (na niektórych aukcjach miały do 150 kg, ta do 300)-tyle nie zamierzam utyć, ale już mąż się nią "bawił" i podejrzewam, że może być różnym wagom i natężeniom poddawana

najpierw jak napompowałam to miała około 50 cm i już chciałam reklamować, ale jeszcze sporo powietrza weszło i jest duża (mi zależało, żeby pasowała do biurka )

dostawa kurierem była następnego dnia, więc szybko

dopasowanie:
Jeśli planujesz zakup piłki, dopasuj ją do swojego wzrostu. Kiedy usiądziesz na piłce, noga powinna zginać się w kolanie pod kątem 90 stopni.
- średnica 45 cm – dla osób do 158 cm;
- średnica 55 cm – dla osób od 159 do 168 cm;
- średnica 65 cm – od 169 do 179 cm;
- średnica 75 cm – powyżej 180 cm.
albo:
Występują różne rozmiary piłek. Wielkość piłki dopasowujemy do wzrostu osoby ćwiczącej:
 56 cm (niebieska) - wzrost: 150-164 cm,
 65 cm (fioletowa) – wzrost: 165-182 cm,
 76 cm (srebrna) – wzrost: 182 i więcej.

jak chcesz, mogę Ci wysłać na priv ćwiczenia ze zdjęciami, bo sobie powklejałam

nie wiem, jakie ceny są w sklepach sportowych, bo koło mnie nie ma żadnego (a zresztą do dużych sklepów trochę się boję jeździć sama)

Cytat:
szkoda słów

podejrzewam, że "teściowa" też pewnie miała wpływ na tę decyzję, ale nie uważam, żebyś musiała zmieniać wątek, my Cię tu będziemy się starały wspierać z całych naszych sił

no i z Twoich postów wynika, że jesteś silną kobietką i na pewno sobie poradzisz, nieważne czy sama, czy z nim, jak się ogarnie

na dziesiątki (setki) tysięcy pobranych i przetrzymywanych próbek 200 przeszczepów to nawet nie procent, więc nie do końca to jest przekonujące, przynajmniej dla mnie. szczególnie że pakiet startowy to nieraz 1200-1500 zł a już to mało nie jest

Cytat:
Jak się tyle spoznila to tyle powinna zostać dłużej w pracy.

U mnie na szczęście w przychodni babki są dłużej jak trzeba ale to prywatna przychodnia
ja kiedyś i do zwykłej przychodni spóźniłam się 15 minut (mieszkałam wtedy gdzie indziej) i też mi pobrali

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny Lenka zmieniła pozycje od wczoraj jest trochę niżej teraz czuję ją na spojeniu łonowym, normalnie kopie mnie w krocze, mam wrażenie ze chce wyjść czy to normalne czy powinnam się denerwować...nic mnie nie boli ale tak nisko ją czuję ze się aż boję
ja też mam czasem wrażenie, że mi chłopak siedzi prawie "na wylocie" ale to chyba tylko wrażenie. ale kopniak w miednice był faktem moja lekarka mówiła, że jest tam, gdzie trzeba, więc może i u Ciebie jest wszystko ok, trzymam kciuki
Stary 2013-10-29, 10:06   #1361
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Co do banku komórek macierzystych, wczoraj na SR mieliśmy spotkanie własnie z Panem przedstawicielem, może ja jestem miętka jak powiedają,ale jak usłyszałam o białaczkach, chorych dzieciach, wadach serca nerek itp. Ok ja rozumiem zdarza się ale mówił to w taki sposób, że miałam ochotę wyjść. Dla mnie choroby dzieci to temat bardzo trudny i bardzo emocjonalnie do niego podchodzę a on gadał jakby o robieniu zakupów na jutrzejszy obiad.

Chyba nie zdawał sobie sprawy, że mówi do kobiet, które spodziewają się pierwszego dziecka i część unika nawet reklam fundacji tvn itp., bo np., mnie aż zatyka i chce mi się zaraz płakać (serio..)

Przyszedł, naklepał, że dzieci rodzą się chore i warto, warto warto..... nosz...

Niewiem jak Agoola na to, może ja jestem po prostu miękka
Stary 2013-10-29, 10:11   #1362
ejani
Zadomowienie

Cytat:
ja akceptowałam pracowanie tam, nie chciałam go nawet namawiać żeby od razu tu wrócił i siedział ze mną. Jednak jakikolwiek kontakt jest wymogiem zachowania związku. Przy jego trybie pracy gdybym tam wyjechała, zostałabym bez rodziny, a on i tak nie miałby czasu. Chodzi zdenerwowany 7 dniowym wymiarem pracy. Prosiłam, żeby choć niedziele miał wolne na skype, rozmowę ze mną. Nic to nie dało.
ale oczywiście, że masz rację! to już nie te czasy, gdzie związek na odległość to listy wysyłane pocztą lotniczą - aż dziś że wtedy jakieś przetrwały!
rozumiem że według niego (według jego mamusi) facet ma tylko zarabiać na rodzinę, ale bez przesady, chyba nie ostatnio! dobrze, że teraz postawisz sprawę jasno, żeby miał czas jeszcze się zreflektować, jeśli jest nadzieja, a jeśli nie, to żebyś sobie wszystko poukładała!

a pomocą rodziny (bo zapomnialam dopisać wcześniej) to się nie ma co krępować- wychodzę z założenia, że teraz mi pomagają, ale jak będzie potrzeba to ja pomogę im- i to nie tylko finansowo- od tego właśnie jest rodzina! tylko wążne, żeby pamiętać i nie przyjmować nic jako należne, to będzie dobrze (nas teściowie wpierają i też długo walczyłam ze sobą, żeby przyjąć)

Cytat:
Napisane przez mala098 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
"Sex w wielkim mieście" skończyłam.
Jaki serial teraz polecacie???
ja "męczę" przyjaciół, bardzo dobrze działają na poprawę nastroju

oczywiście chodzi mi o serial "Frirnds", żeby nie było

Edytowane przez ejani
Czas edycji: 2013-10-29 o 10:14
ejani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 10:14   #1363
The light
Zadomowienie

Dla mnie te wszystkie firmy farmaceutyczne i wszystko co z nimi związane żeruja na ludzkim strachu i to mi się bardzo nie podoba.

Tak jak wyjeżdżaliśmy ze znajomymi do Wietnamu i to całe malarone i malaria. Okazuje się, ze malaria w Wietnamie/Kambodży i okolicach jest 100% uleczalna ale tego Ci koncern nie powie bo by nie zarabiali na drogich tabletkach.

Przygoda z malarone skończyła się tak, ze wszyscy dostaliśmy mega rozwolnienia po nim (skutki uboczne leku) oprócz kolegi który go nie brał.

The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 10:16   #1364
pilotka86
Rozeznanie

dziewczyny jeszcze raz dzięki za miłe słowa

co do przykładu dziecka z CZD
co to za poprawa, gdzie porażanie nie ustąpiło, udało się tylko zredukować oczopląs i ilośc ataków padaczkowych (co robi lekarz poprzez dobór leków!) . zresztą minęło 5 lat i gdzie są badania dotyczące dziecka?? jaki jest jego stan fizyczny dzisiaj?
zresztą szkoda pisać... ja po dwóch prezentacjach byłam mega zniesmaczona a teraz okazuje się, że przestwawieciele jak widać śledzą fora dla matek to
Dlaczego mnie to nie dziwi???

senira współczuję tej glukozy, masakra co za babka
upadły_aniol gratuluję udanych zakupów, mimo że męczących

Cytat:
Napisane przez aniolyidemony
Mam ciocię dobrego i zażartego prawnika. Wolałabym jednak się nie uciekać do tego i chociaż po dobroci ustalić kwotę jaką miesięcznie mi będzie przelewał.
kochana ja nie ryzykowałabym takiego układu
Będziesz się później prosić o pieniądze na czas i czekać czy łaskawie prześle??? tym bardziej, że teraz wypomina Ci kasę....

Hosenka trzymam za wyniki!
forester a u Cibei za wizytę!
Stary 2013-10-29, 10:16   #1365
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

demonyianioly, współczuję, tż się nie popisał strasznie przykra sytuacja.
Co do rodziny jestem podobnego zdania jak ejani, rodzina bywa niezastąpiona i na pewno ty pomożesz jeśli będziesz mogła. Tak w życiu bywa.
Stary 2013-10-29, 10:21   #1366
ejani
Zadomowienie

aa, i też trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i wyniki...
Stary 2013-10-29, 10:26   #1367
The light
Zadomowienie

Co do seriali to polecam leverage
http://www.filmweb.pl/serial/Uczciwy...9t-2008-473753

Albo homeland(leci teraz na tvp1)

na axn zaczął się też house of cards ze Spayceyem.

Wczoraj też obejrzeliśmy z mężem nagrany serial "czarna lista" (ale kino albo na axn leci).
Trzy ostatnie są takie polityczne lub polityczno-szpiegowskie.

A z lekko przyjemnych i ewentualnie polskich to hotel 52 (wcześniej oglądałam brytyjski hotel babylon też fajny).

Polecam iple, tam jest sporo.

O, jeszcze dr Martin jak lubisz angielski humor (na nim się podobno wzorowali twórcy Housa)
The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 10:33   #1368
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Dzień dobry kochane, witam się z pracy i nadrabiam.

Po pierwsze, gratuluję wszystkich udanych wizyt.

Po drugie, trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

Po trzecie, niech się nasze szpitalne dziewczyny trzymają. Em ma i sadlaczyca głowa do góry!! Pilotka proszę się nie stresować!!

Iwantyou może się powtarzam ale jesteś bardzo dzielna, codziennie myślę co tam u Ciebie i trzymam kciuki za Ciebie i za Dominika.

Zobaczycie wszystkie zaraz będzie marzec i będziemy wszystkie szczęśliwe na odchowalni

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
mam tylko 1 pytanie: ten zakaz bzykanka, to dotyczy wszystkich ciezarowek, czy u Ciebie jest jakas specjalna sytuacja? bo mi niczego jeszcze nie zaazali i mam nadzieje, ze to nie nastapi
O matko mnie też niczego nie zakazali i mam nadzieję że nie zabronią bo libido mam 3x większe niż przed ciążą...

Cytat:

Może powinnam przenieść się na wątek dla samotnych matek... Zazdroszczę Wam wszystkim. Nie ze złośliwości czy zawiści. Tylko ja też chciałabym żeby ktoś zrobił mi masaż, zabrał na jakiś zachciankowy ciążowy obiad... Większość wyprawki ciuchowej skompletowałam sama w lumpeksie. Przy okazji zrobię fotkę i Wam się pochwalę

Z beczki kilka stron temu, będę mieć wanienkę z wkładanym leżaczkiem. Generalnie tylko dlatego, że dostałam leżaczek w prezencie. Stojaka nie będę raczej kupować. Muszę znaleźć jakieś niedrogie małe mieszkanko dla mnie i bobo, pewnie będzie mało miejsca...
No ciśnie mi się na usta tylko jedno - co za palant Naprawdę niedojrzały facet, kompletnie niedorosły i nieodpowiedzialny. Szkoda mu 300 zł na kontakt nosz kurczak

Cytat:
Mam ciocię dobrego i zażartego prawnika. Wolałabym jednak się nie uciekać do tego i chociaż po dobroci ustalić kwotę jaką miesięcznie mi będzie przelewał.
Uznał, że w ogóle w ciąży mi odbiło - nie powiem gorzej... Bo mam pretensje o kontakt i zażyczyłam sobie butów emu na gwizdkę. Oczywiście gdybym tylko dała radę jeszcze chodzić w moich zeszłorocznych butach na obcasie i koturnie byłoby super.
Przeszła mi ochota na obrażanie go nawet, raczej czuje wstyd, że nie potrafię swojego życia ułożyć jak należy. Będę musiała przed swoją rodziną przyznać się do takiego błędu...
Ja bym się nie wahała tylko brała prawnika - pamiętaj że tutaj najważniejsze będzie dobro dziecka.
Co to za teksty typu "odbiło" Ja wiem że ciężko jest przyznać się rodzinie, ale może pozytywnie się zaskoczysz i uzyskasz od najbliższych najlepsze wsparcie
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 10:34   #1369
perfuzja
Zakorzenienie

Zgubilam teczkę z karta ciąży i WSZYSTKIMI badaniami. Normalnie tylko usiąść i płakać. Wczoraj ja widziałam w jednym pudle, dzisiaj po prostu sie zdematerializowala. Szukałam godzinę i nic, kamień w wodę.
Nie muszę chyba mówić, ze potrzebuje jej na dziś wieczór?
Stary 2013-10-29, 10:38   #1370
Konto usunięte

Cytat:
Co do seriali to polecam leverage
http://www.filmweb.pl/serial/Uczciwy...9t-2008-473753

Albo homeland(leci teraz na tvp1)

na axn zaczął się też house of cards ze Spayceyem.

Wczoraj też obejrzeliśmy z mężem nagrany serial "czarna lista" (ale kino albo na axn leci).
Trzy ostatnie są takie polityczne lub polityczno-szpiegowskie.

A z lekko przyjemnych i ewentualnie polskich to hotel 52 (wcześniej oglądałam brytyjski hotel babylon też fajny).

Polecam iple, tam jest sporo.

O, jeszcze dr Martin jak lubisz angielski humor (na nim się podobno wzorowali twórcy Housa)
Jeśli ktoś lubi komediowe, polecam IT Crowd (mój absolutny faworyt). Ja jeszcze bardzo lubię stary, dobry Bajer w Bel-Air (the Fresh Prince of Bel-Air).
Jeśli chodzi o nie-komediowe, to oglądałam kilka odcinków Downtown Abbey i bardzo mi się podobało
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 10:41   #1371
pilotka86
Rozeznanie

perfuzja może jest w torebce albo aucie???
Stary 2013-10-29, 10:42   #1372
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
A czemu dostałaś skierowanie na badanie ? Masz jakieś objawy cholestazy , że się martwisz ?
Nie dostałam skierowania, sama sobie zrobiłam (obudziłam się rano i poszłam do laboratorium), z resztą na żadne nie dostaję skierowania (tylko gin mówi co mam robić) i za nie płacę.

Wczoraj wieczorem zaczęły mnie lekko swędzieć dłonie i stopy, nie aż tak, żeby się drapać. NO i nie wiem, czy to urojenia, lub swędzenie wywołane myśleniem o nim, czy faktycznie jest coś na rzeczy.

Po 16 się dowiem. Jak enzymy wyjdą powyżej normy dzwonię do gina, nie czekam do czwartkowej wizyty. Wizja szpitala do końca ciąży nie napawa mnie radością 9w czw zaczynam dopiero 28 tydzień), ale nie ma co czekać, jeśli coś jest nie tak.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 10:48   #1373
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
perfuzja może jest w torebce albo aucie???
Sprawdzilam torebkę, samochód, szuflady w pracy... I kuzwa nigdzie nie ma. 2 duże teczki (jedna ciazowa, inna nie- ciazowa, ale równie ważna...). Więc to naprawde trudno nie zauważyć....
Stary 2013-10-29, 10:52   #1374
Konto usunięte

A ja mam pytanie z cyklu "techniczne" - może do mam które już to przechodziły. Np w styczniu czy lutym jak bedę chodzić na spacery z dzieckiem (oczywiście jak nie będzie za zimno), to co robić jak będzie głodne albo trzeba pieluchę zmienić? Jak głodne to można oczywiście dać butelkę ciepłą - ale co ze zmianą pieluchy? Wracać do domu? Zajrzeć do jakiejś knajpy? Bo chyba nie zmieniać na dworze?

Poradźcie niedoświadczonej
Stary 2013-10-29, 10:55   #1375
katarzyniak
Rozeznanie

Czy ktoras z was zna sie na normach cukru? Na czczo wyszlo mi 77 a po 2 godzinach po obciazeniu glukoza 75mg - 119.... ???
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 10:56   #1376
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Czy ktoras z was zna sie na normach cukru? Na czczo wyszlo mi 77 a po 2 godzinach po obciazeniu glukoza 75mg - 119.... ???
I super Po godzinie ma być mniej niż 180, po dwóch mniej niż 140.
Stary 2013-10-29, 10:57   #1377
Akkma
Zadomowienie

Cytat:

Kochana trzymaj się! Będziesz miała synka, który tak szybko od Ciebie nie ucieknie
Podejrzewam, że Twój tż za bardzo posłuchał mamusi

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
My sami zdecydowaliśmy się na Jedo, więc nie jestem obiektywna :P
A jaki kolor wzięliście ? Denerwuje mnie to, że w tym jedo kolory na żywo bardzo różnią się od tych w internecie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Zgubilam teczkę z karta ciąży i WSZYSTKIMI badaniami. Normalnie tylko usiąść i płakać. Wczoraj ja widziałam w jednym pudle, dzisiaj po prostu sie zdematerializowala. Szukałam godzinę i nic, kamień w wodę.
Nie muszę chyba mówić, ze potrzebuje jej na dziś wieczór?
Spokojnie! Usiądź i postaraj się przypomnieć sobie moment w którym ostatnio widziałaś teczkę i co z nią zrobiłaś. Macie teraz przeprowadzkę więc jestem pewna, że gdzieś leży

Śniły mi się dzisiaj wózki Nie dość, że wybór męczy mnie za dnia to jeszcze w nocy
Stary 2013-10-29, 10:59   #1378
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Sprawdzilam torebkę, samochód, szuflady w pracy... I kuzwa nigdzie nie ma. 2 duże teczki (jedna ciazowa, inna nie- ciazowa, ale równie ważna...). Więc to naprawde trudno nie zauważyć....
O cholerka a może gdzieś spadła albo zgarnełaś ją do jakiegoś pudła. Sprawdź jeszcze śmietnik bo ja tak kiedyś wyrzuciłam dowód rejestracyjnrazem z oc
Stary 2013-10-29, 11:01   #1379
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
O cholerka a może gdzieś spadła albo zgarnełaś ją do jakiegoś pudła. Sprawdź jeszcze śmietnik bo ja tak kiedyś wyrzuciłam dowód rejestracyjnrazem z oc
Właśnie tego sie boje najbardziej Jak poszła na śmietnik to koniec - rano obudziła mnie smieciarka...
Stary 2013-10-29, 11:01   #1380
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Ja chyba podobnie zrobiłam z paszportem... Miałam go jeszcze w styczniu, a jak chciałam wyrobić nowy z nowym nazwiskiem to przepadł... i nie mogę go znaleźć do dzisiaj! Nowy paszport wyrobiony, stary zastrzeżony (na wszelki wypadek), i nic się nie chce cholernik znaleźć
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości