|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Hej
![]() Cytat:
Teraz sama nie wiem... Cytat:
Cytat:
Jak ja lezalam na patologii, to na oddziale lezalo kilka dziewczyn z ch. Wszystkie w 3 trymestrze i wszystkie zostawaly do porodu w szpitalu z ktg 2-3 razy dziennie |
|||
|
|
|
#4622 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Witam wtorkowo....u mnie piękne słonko więc działam....
Nadrobiłam ale nie wiem co komu zatem na wszystkie potrzebujące trzymam ![]() a resztę potrzebujących mocno Anitka widzę Cię! Jak się czujecie?
|
#4623 | |
|
Zakorzenienie
|
witam
Cytat:
![]() Cukry na czczo znowu szaleją
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4624 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc Dziewczyny, u mnie slonko, ale cos TZ WSPOMINAL ze jakies wiatry szaleja gdzies w POlsce, i maja do naszego wojewodztwa dotrzec - jak jest u Was?
Moj "Świderek" wczoraj wstal na nozki kilka razy przy pufie, dzis w lozeczku chyba ze 4 razy - no to sie bedzie dziac. Jeszcze wczoraj na podlodze niefortunnie sie obrocila i uderzyla sie glowa o podloge, straszny placz - odrazu mrozonka do czola - dzis prawie nie widac - ale czolko moze bolec ;(
|
|
#4625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W czwartek dopiero zacznę 28 tydzień
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-10-29 o 09:25 |
|
|
|
|
#4626 | ||
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Nie było mnie, ale już doczytałam.. Wiadomość o synku Cynamonowej mnie zmroziła.. Przyłączam się do modlitw za Adasia. Rena ![]() tak strasznie mi przykro.. Nie pojmuję dlaczego na tak cudowną, dobrą osobę spada tyle cierpienia.. Powiem tylko, że naprawdę mam ogromny szacunek dla Twojej postawy. Wadera daj sobie spokój z tą betą!! Do wizyty już nie daleko i trzeba ufać, że maluszek rośnie sobie spokojnie choć wiem jak to ciężko czekać..Kubek biedactwo.. tyle stresu. Dobrze, że się wszystko wyciszyło ![]() Hosenko kciuki za wyniki!!!! Kucyku - mdłości to bardzo dobry objaw choć mało przyjemny, ale ja "uwielbiałam" je mieć, działały na mnie uspokajająco Przeszły ok.12 tygodnia, ale od jakichś 2 dni mam nawrot mdłości, mam nadzieję że to tylko z nerwów i mi przejdą szybko ![]() Cytat:
Przykro mi z powodu pracy tż. Oby szybko udało się znaleźć coś nowego ![]() Cytat:
Co tam znowu działasz?? Jutro wizyta? A u mnie cóż dużo stresu przez ostatnie dni.. Na szczęście z maluszkiem wszystko dobrze, a stres i nerwy nadal związane z wypadkiem tż i innymi sprawami rodzinnymi. Wczoraj podjęłam "męską" decyzje, że nie wrócę do pracy. Będę do końca na l4. Przyznam Wam, że to była dla mnie ciężka decyzja i jeszcze mi trochę chodzi po głowie "czy na pewno dobrze robię?" ale mój tż i w sumie reszta rodziny (prócz siostry) odradzali mi stanowczo powrót do pracy, bo to takie wg. nich kuszenie losu.. no się poddałam, choć szczerze chciałam iść do pracy chociaż na kilka tygodni. Po głębszych przemyśleniach, wiem, że to słuszna decyzja, bo gdybym np. wróciła i coś się stało, choćbym złapała jakieś przeziębienie czy coś gorszego to bym sobie tego nie darowała. Nie wspominając już, że codziennie jeździłabym autobusem lub busem, gdzie nie zawsze są miejsca siedzące, a po wypadku tż jakoś w ogóle nie lubię jeździć. No i moje dziecko zdecydowanie nie lubi gdy jestem długo w pozycji siedzącej, bo zaczyna mnie wtedy boleć brzuch i muszę się położyć. Gin powiedział, żebym sobie po prostu odpuściła powrót do pracy, bo więcej z tego dla mnie byłoby zapewne stresu niż korzyści. No i tak chodzę od wczoraj i dumam... choć przecież wiem, że moje dziecko i jego zdrowie jest teraz dla mnie najważniejsze, tak bardzo pragnęłam tego cudu, że teraz nie muszę zrobić wszystko aby mogło być dobrze. Wiem, że to głupie, ale mam czasami myśli, że skoro nic się teraz nie dzieje to powinna wrócić do pracy a nie naciągać na l4 Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2013-10-29 o 09:37 |
||
|
|
|
#4627 |
|
Zakorzenienie
|
Anita:
miałam dokładnie te same dylematy co Ty 3 miesiące trwało "dojrzewanie" do decyzji o nie wracaniu do pracy i teraz wiem, że dobrze zrobiłam. Jakie naciąganie? Ja nie mam żadnych wyrzutów sumienia, nikogo nie naciągam, a odbieram swoje składki, skoro i tak do lekarzy czy dentysty najczęściej chodze prywatnie
|
#4628 |
|
Konto usunięte
|
Anita z ciekawości - czym się zajmujesz?
Oczywiście, że nie jesteś głupia, ale naprawdę lepiej będzie, jak posiedzisz w domu. Nie możesz ewentualnie robić czegoś z domu, jak tak bardzo chcesz pracować? Sama widzisz, że dobrze jest czasami się położyć i odpocząć. A w busie teraz nietrudno złapać jakiegoś zaraza... |
|
|
|
#4629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Anita z ciekawości - czym się zajmujesz? [/QUOTE] Dzięki dziewczyny |
|
|
|
|
#4630 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwłaszcza, ze nowe wypasione żelazko dostała i pierwszy raz nim prasowała. Ale najważniejsze, ze mała nic sobie nie zrobiła.Cytat:
i jak dzisiaj? Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki, by coś się jednak udało ![]() Cytat:
nie miej żadnych wątpliwości co do pozostania w domu
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||||
|
|
|
#4631 |
|
Wtajemniczenie
|
Szok przeżyłam dzisiaj rano. Zobaczyłam krew na koszulce nocnej... Niby nic, parę małych plamek, ale zatrzęsło mną... Teraz nic nie leci, nie plamię, to krwawienie było chyba po stosunku. Idę się położyć, spać.....
|
#4632 |
|
Zadomowienie
|
Wika
A z tej małej to niezła aparatka ![]() Wadera a lekarz wam nie zabronił?? mi od pierwszej wizyty powtarzał, że jest absolutny zakaz. Zresztą dla mnie i tż to było i jest oczywiste. Może zadzwoń do gina i zapytaj co robić? |
|
|
|
#4633 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty czy mąż? w ogóle podziwiam Cię za stopkę ileż Ty tego robisz! nic a nic nie zwalniasz ![]() Cytat:
![]() jednak podłogowanie to podłogowanie. Cytat:
faktycznie mocarz mały Cytat:
![]() Cytat:
wcześniej wmawiałam sobie że to bigos a nie Torres ![]() jakie naciągane L4? ranyyyy!!!! a siostra co? huehue ![]() zawsze mnie o to pytali na IP - czy był stosunek. w późniejszej ciąży - stosunek i badanie gin.
|
|
|
#4634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wika, no tak, nowe żelazko, ciut szkoda, ale co zrobić
|
|
|
|
|
#4635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój w pierwszej jak i w drugiej ciązy mnie nie tknął nawet palcem bo sam się bał.... PANI piękny avek!
|
|
#4636 |
|
Zakorzenienie
|
Pani:
do tej pory odbierał mąż, ale dziś ide sama, bo wraca z pracy dopiero ok 19. No robię robię, a co mam innego do roboty i widac ile wydaję na "głupoty"
|
#4637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pani a mojej siostry to sama czasami nie rozumiem, zna przecież moją historię, sama też przeżyła dramat # a potrafi się mi głupio zapytać dlaczego nie idę do pracy tylko siedzę w domu, dlaczego nic nie robią, skoro ona robiła i nic jej nie było, że w domu to zgłupieję i zdziczeję, itp miłe słowa. |
|
|
|
|
#4638 |
|
Konto usunięte
|
Eliza współczuję z powodu TŻa
![]() Hosenko ja też podczytuję czasami U nas jest Hebe, strasznie lubię tę drogerię, to taki lepszy Rossmann ale mniejszy Super Pharm. Ja się w Hebe zawsze czaję na promocję Essie ![]() Wadera ja też bym się wstrzymała z przytulankami, u nas też był zakaz, a zresztą nie odważyłabym się i bez tego. |
|
|
|
#4639 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43475478]Eliza współczuję z powodu TŻa
![]() Hosenko ja też podczytuję czasami U nas jest Hebe, strasznie lubię tę drogerię, to taki lepszy Rossmann ale mniejszy Super Pharm. Ja się w Hebe zawsze czaję na promocję Essie ![]() Wadera ja też bym się wstrzymała z przytulankami, u nas też był zakaz, a zresztą nie odważyłabym się i bez tego.[/QUOTE] Teraz jest |
|
|
|
#4640 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny już napisały-absolutny zakaz przytulanek!!!!
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4642 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43473276]Tak i jakimś cudem wszystkie dzieci, które idą do neuro, okazuje się że muszą być rehabilitowane, wszystkie
My idziemy 5.11 i zapewne też będziemy musieli. Moje zdanie jest jednak trochę zbliżone do zdania P. Zawitkowskiego. Moja lekarka mi powiedziała, że wzmożone napięcie niektórzy rehabilitują, a niektórzy nie. Schodzi i u jednych i u drugich... [/QUOTE] nam właśnie na takiej zasadzie, że jedni rehabilitują, inni nie nie dano skierowania bo lekarka uważała, że nie jest to konieczne i nie ma co na siłę męczyć dziecka bo "wszystkie inne się rehabilitują", ortopeda powiedział to samo, po 9 miesiącu będziemy się martwić, póki co niech próbuje sam sobie radzić. natomiast w przychodni rodzinna dała nam kiedyś skierowanie ale nawet nie pofatygowała się żeby wstać zza biurka i obejrzeć dziecko więc wywaliłam tamto skierowanie. nie raz słysząc/czytając ile dzieciaków jeździ na rehabilitację byłam się z myślami czy dobrze zrobiłam drąc tamto skierowanie, ale jednak to na pewno jest duży stres dla dziecka, zwłaszcza dla bojącego się wszystkiego i wrażliwego Jakuba.. więc.. póki co nie robimy nic (tzn ja się martwię). |
|
|
|
#4643 |
|
Konto usunięte
|
Monia a ja, gdyby nie to, że dostałam to skierowanie już na samym początku, jak Artek miał (jeszcze naturalne) wzmożone napięcie, to nie szłabym z nim nigdzie. I tak już od tygodnia myślę o tej wyprawie znowu i się stresuję...
|
|
|
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43475767]Do kiedy?:O I jaka, 2 dyszki za lakier?
Jeszcze: z kartą Hebe są naprawdę super ceny, obkupuję się zwykle nieźle...[/QUOTE] właśnie w niedzielę kupiłam fluid z rimmela z kartą za 20zł
|
#4645 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43475767]Do kiedy?:O I jaka, 2 dyszki za lakier?
Jeszcze: z kartą Hebe są naprawdę super ceny, obkupuję się zwykle nieźle...[/QUOTE] Tak, 19,99 za lakier! Ale nie wiem do kiedy ![]() Skąd wziąć tę kartę? |
|
|
|
#4646 |
|
Zakorzenienie
|
Można założyć w sklepie, albo przez internet.
|
#4647 |
|
Konto usunięte
|
Poproś przy kasie
|
|
|
|
#4648 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43476400]Poproś przy kasie
[/QUOTE]
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43476400]Poproś przy kasie
[/QUOTE]Zainteresuję się, dzięki
|
|
|
|
#4650 |
|
Zakorzenienie
|
Mówicie o rozwoju dzieci
Wiktorowi 16 miesiąc leci a nadal na czterech odległości pokonuje jak stanie to o głowe wszystkie małe chodzące dzieci w piaskownicy przerasta za to jako jedyny z tego grona bez problemu sie wspina na zjezdzalnie (po schodach lub z protestem mamy po zjezdzalni) i umie wejsc i wyjsc z piaskownicy (gdzie więcej piachu na zewnątrz niż w srodku jest)
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:02.

choć mało przyjemny, ale ja "uwielbiałam" je mieć, działały na mnie uspokajająco
Przeszły ok.12 tygodnia, ale od jakichś 2 dni mam nawrot mdłości, mam nadzieję że to tylko z nerwów i mi przejdą szybko 
3 miesiące trwało "dojrzewanie" do decyzji o nie wracaniu do pracy i teraz wiem, że dobrze zrobiłam. 

Dobrze, że Młoda sobie krzywdy nie zrobiła...
nie miej żadnych wątpliwości co do pozostania w domu