|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Cytat:
Cytat:
Ale może jednak warto zrobić to badanie dla świętego . powiedz mi dokładnie jak to badanie się nazywa i ile kosztuję ? I byłaś na czczo czy nie trzeba być na czczo bo ta kto jutro bym podjechała sobie zrobić w szpitalu . |
||
|
|
|
#1382 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dokumenty uratowałam ale naeey nie chce myśleć ile innych rzeczy wywaliłam i nie mam nawet o tym świadomości... Rany ale człowiek ciemny czasem jest
|
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
usiądź, uspokój się, poczekaj pare minut i poszukaj znowu - zapewne leży na widoku.
|
|
#1385 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny tak dalej byc nie moze. Trzeba cos z tym zrobić. Albo ogólną ustawe przegłosować że kobiety w ciąży nie depilują miejsc intymnych, wtedy wszystkie będziemy chodzić z dżunglą między nogami i nikogo to nie bedzie dziwić ani nikt się wstydzić nie będzie, albo niech Ci Amerykańscy naukowcy wynajdą bezpieczną tabletkę która po przyjęciu w ciąży spowoduje wypadniecie zbędnego owłosienia.
Tak tak...dobrze sie domyślacie, właśnie jestem po akrobacjach przed jutrzejszą wizytą. Brzuch mnie rozbolał od tych wygibasów, skurcze w nogi mnie zaczęły łapać...joga to pikuś przy tych wyczynach. A i tak nie wiem do końca jak to wygląda, ale już szczerze mówiąc mi wszystko jedno. Zasapałam sie jak po maratonie. Za miesiąc to chyba obleje benzyną i podpale i z głowy będzie. Tylko czy to dziecku nie zaszkodzi
|
|
|
|
#1386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-10-29 o 11:17 |
|
|
|
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też miałam dzwonić do gin jakby wyszły źle. Ale swędzenie stóp dalej mi dokucza szczególnie wieczorem i w nocy wiem nie mam pojęcia skąd to się bierze. Co do wyprawki zbieram się w sobie by w tym tyg. zamówić, bo nie mam nic. Od kilku nocy źle sypiam, bardzo twardnieje mi brzuch, mam mocno napięty i to głównie spotyka mnie w nocy. Biorę no-spę sporadycznie, przerzuciłam się na magnez - siostra mówiła że lepiej brać magnez w takich przypadkach. O no-spe słyszałam dużo złego i już sama nie wiem. Nie wiecie jak to z tym jest, co lepiej brać ?
|
|
#1388 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No spa może być groźna dla dziecka jak jej się dużo (gdzieś wyczytałam, że "duzo" to ponad 10 tabletek dziennie) codziennie zażywa, bo może spowodować zwiotczenie mieśni.
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
O dzięki dziewczyny . chyba dla świętego spokoju też sobie zrobię . Niby nie swędzą mnie codziennie te dłonie ale wieczorem dość często .
|
|
|
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1394 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1395 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostatnio leciałam 'na ślepo' , później zobaczyłam w lustrze to nie mogłam opanować śmiechu. Wyglądałam jak młody, ledwo opierzony kurczak ![]() Przed ciążą leciałam tak po 2 razy w tyg, teraz wystarcza mi 2 razy w miesiącu
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-10-29 o 11:25 |
|
|
|
|
#1396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio mąż pomagał mi w pedicure bo sama nie dam już rady.
|
|
#1397 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja też wczoraj miałam wizytę, i rano pod prysznicem również wykonywałam czynności tzn. przygotowawcze. Ja się tak bardzo nie umordowałam, bo wzięłam sobie duże lusterko z ikei, ustawiłam odpowiednio i powolutku doprowadziłam się do ładu i składu. ![]() Co do oficjalnego przyzwolenia do niegolenia miejsc intymnych, jako ciekawostkę napiszę, że ostatnio czytałam, iż w Japonii istnieje pogląd, że im bujniejsze owłosienie miejsc intymnych tym lepiej i piękniej. Dlatego wiele kobiet robi sobie przeszczep w okolicach bikini, aby wyglądać ponętniej...
|
|
#1398 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nospe wzięłam od początku ciąży jeden raz, jak mocno złapał mnie skurcz. magnezu w takich ilościach, które biorę, raczej nie przedawkuje, a nospe można i z tego co wiem to nie działa ona dobrze.w dużych ilościach na nasze dzieci. dlatego: magnez tak, nospa baardzo sporadycznie. Ale to jest tylko moje zdanie. |
|
|
|
|
#1399 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1400 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1401 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trzymam kciuki żeby się znalazła Cytat:
ciągle zabieram się za tą depilację i końca nie widać Pastą się boję w kroczu, maszynką nie chce, bo jeszcze większy busz![]() Cytat:
czytałam o nospie (głównie na forach), że zażywana całą ciążę może powodować później napięcia mięśniowe u dziecka. Ale konkretnych badań nie znalazłam. mój pierwszy gin właśnie odstawił mi nospe na rzecz magnezu po pobycie w szpitalu (4-5tc). Twierdził, że nospa regularnie zażywana powoduje wzdęcia (u mnie tak chyba było), lepszy jest magnez. Ale ja wtedy miałam krwiaka. O negatywnym wpływie na dziecko (wtedy zarodek ) nic nie mówił. Później kazał brać nospę przy mocniejszych skurczach, twardnieniach.Ten wczorajszy na ip zwiększył magnez i twierdził, że w takim stanie doraźne branie nospy nic nie da (i tak było u mnie, po tabletce nie przechodziło) a trzeba brać regularnie. Skonsultuję to 15 listopada na wizycie u swojego nowego gina. |
|||
|
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam jeszcze problem taki , ze mam tam pieprzyki ,na które muszę uważać
W ogóle powinnam się przejść do lekarza , żeby mi je obejrzał ale nie wiem czy jest sens w ciąży skoro i tak nie zgodzę się aby mi coś z nimi zrobili . Ale może jednak warto się przejść ? |
|
|
|
#1403 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki za podpowiedź.Cytat:
![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43475250]Jeśli ktoś lubi komediowe, polecam IT Crowd (mój absolutny faworyt). Ja jeszcze bardzo lubię stary, dobry Bajer w Bel-Air (the Fresh Prince of Bel-Air). Jeśli chodzi o nie-komediowe, to oglądałam kilka odcinków Downtown Abbey i bardzo mi się podobało Bajer w Bel-Air! O rany, faktycznie, było coś takiego! ![]() Cytat:
Najpierw ćwiczę z lusterkiem trochę na oślep, a potem on pomaga z tym, czego lusterko nie dojrzało i jakoś daję radę.
|
|
|
#1404 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1405 |
|
Rozeznanie
|
perfuzja ja tez zgubiłam w 4 miesiacu-zostawiłam chyba na wakacjach...ale chodze prywatnie gdzie wszystkie wyniki wpisuje sobie w laptopa i załozył mi nowa bez problemu z wynikami itp
ogolnie mialam tylko 1 badanie krwii i moczu w szpitalu. Nie miałam zadnych badan na cukier i tu w UK nie robie. Co ma byc to bedzie- wiecej bym zaszkodziła nerwami czekajac na wyniki niz teraz. 1 ciaza mnie nauczyła nie panikowania z kazda sprawa. Ostatnie badanie miałam 11 wrzesnia,dzis 29 pazdziernika a ja dopiero za 2 dni mam USg i badanie i jakos nie boje sie ani nic mimo,ze mam bole jak na okres czy czasem skurcze. Jakby cos było powaznego bym pojechała do szpitala wiadomo ale tez nie wolno popadac w skrajnosc dzis zjadłam frytki
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
#1406 |
|
Rozeznanie
|
też mam tam pieprzyk tzn obok i w dodatku wypukły
![]() kilka razy zdarzyło się, że podrażniłam zbieram się od lat na usunięcie.apropo pieprzyków TAM dalsza znajoma ma wypukły pieprzyk na wardze i opowiadała, że przy porodzie położna tak ją chamsko goliła tępą maszynką, że dosłownie zdarła jej go! i tak mocno zaczęła krwawić z rany że nie mogli zatamować czy doświadczona mamuśka podpowie ile ampułek soli fizjologicznej zamówić? 50 czy 100??? |
|
|
|
#1407 | |
|
Zadomowienie
|
Powiem wam ze dziwne jest dla mnie to że ruchy mojego dziecka sprawiają mi ból. W pierwszej ciąży tego nie doświadczyłam. Może pod koniec jak mały mocniej się wypchnął to nie było przyjemne, ale w tej ciąży od 6 miesiaca już synek jak zaczyna sie wiercić to boli.
---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, troche ochlonelam. Nie mam teraz jak szukać, bo jestem w pracy. Mąż zatrudnił teściowa do szukania, ona jest dobra w takich rzeczach
Problemem głównym jest to, ze wszystko jest w pudlach i generalnie w mieszkaniu jest potworny burdel Wyniki w sumie wszystkie mam w internecie, bo robiłam je zawsze w Diagnostyce. Najwyzej polozna bedzie mnie przeklinać, jak bedzie musiała jeszcze raz wszystko wpisywać. Gorzej ze miałam tam tez wpisane zaświadczenie od okulisty, ze moge rodzic sn, będę musiała do niej pójść jeszcze raz pewnie jak się nie znajdzie. Usg wszystkie moja lekarka kserowala, wiec przepadna tylko zdjecia, przezyjemy. Gorzej z ta druga teczka. Ale w sumie: jaka jest szansa, ze któreś z nas wyrzucilo wypełnioną na maksa rozową teczkę A4
|
#1409 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie w ciąży tym bardziej powinno się przyjrzeć pieprzykom, bo pod wpływem hormonów różne rzeczy mogą się z nimi dziać.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:12.

16.06.2012
sent from iphone

Pastą się boję w kroczu, maszynką nie chce, bo jeszcze większy busz
zbieram się od lat na usunięcie.
i tak mocno zaczęła krwawić z rany że nie mogli zatamować