Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz.2 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 25 40,98%
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 3 4,92%
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 2 3,28%
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 15 24,59%
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 0 0%
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 16 26,23%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-29, 08:49   #3781
baja_86
Zakorzenienie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Dzień dobry

Zaczyna mnie boleć kręgosłup, nie przybrałam dużo, jakieś 5-6 kg ale brzuch coraz większy, kręgosłup zaczyna mieć co dzwigać. Muszę znaleźć jakieś ćwiczenia na plecy

Ja myję włosy fructisem przeciwłupieżowym i potwierdzam, że kłopotu się pozbyłam. Wcześniej stosowałam jakieś ziołowe szampony, ale nie wszystkie mi służyły, po niektórych się mogłam zadrapać do krwi i łupież był raz dwa
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 08:50   #3782
kate1623
Zadomowienie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Dzień dobry w 21t0d
Super gratulacje

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

Wstałam wcześnie i nie wiem co ze sobą zrobić, a jednocześnie nie chce mi się prasować
To Ja za Ciebie poprasuje bo lubie ,ale Ty za mnie pozmywaj bo nie cierpię tego

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 08:56   #3783
czbasia
Zakorzenienie

Dzień dobry Ale naskrobałyście..
Ehhhh.. ja dziś na 18 na usg połókowe(21t3d). A na 16 wizyta u gina.. Poł dnia w przychodni spędzę.. Ale mam stracha. Trzymajcie kciuki żeby ok było, plissssss.....
Wiecie jaka ja panikara..Ale to poprzednie doświadczenie mnie taką zrobiło-wcześneij byłam mega pozytywnie nastawiona do wszystkiego. Teraz chucham i dmuchamo i jakoś ciężko mi uwierzyć, że jest ok(

Co do tych ruchów bo króraś pytała -też mam podobnie i myślę że to ruchy. Przed ciążą takich przypadłości nie było wieć myślę, że maleństwo w ten sposób daje o sobie znać Takie pojedyncze piknięcie i za chwilę znowu i znowu. Przede wszystkim chwilę po jedzeniu i jak się położę
A jak się dowiem że jest ok zacznę się rozglądać za rzeczami dla dzidziusa

Edytowane przez czbasia
Czas edycji: 2013-10-29 o 08:57
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 09:22   #3784
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:

Ja dzisiaj byłam na badaniach z rana i szukałam, ale u mnie nigdzie w labku nie jest napisane, że kobiety w ciąży wchodzą bez kolejki Po moim badaniu przyszła dziewczyna, brzuch miała jak w 12 miesiącu ciązy, ale siedziała i czekała - fakt faktem, kolejki u mnie nigdy nie ma, maks 3-4 osoby.

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Ja też normalnie ledwo się zwlekam z łóżka
Co do szamponu przeciwłupieżowego to ja wyczytałam że w ciąży nie powinno się go używać bo ma jakieś substancje aktywne.

Poniżej znalazłam jakieś sposoby domowe, ale sama nie próbowałam jeszcze:
http://portal.abczdrowie.pl/domowe-sposoby-na-lupiez
przez skórę głowy do płodu? Myślę, że nie ma co wariować...

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Ehhhh.. ja dziś na 18 na usg połókowe(21t3d). A na 16 wizyta u gina.. Poł dnia w przychodni spędzę.. Ale mam stracha. Trzymajcie kciuki żeby ok było, plissssss.....
Wiecie jaka ja panikara..Ale to poprzednie doświadczenie mnie taką zrobiło-wcześneij byłam mega pozytywnie nastawiona do wszystkiego. Teraz chucham i dmuchamo i jakoś ciężko mi uwierzyć, że jest ok(
trzymam za wizytę

matko, właśnie wydałam ponad 150 złotych w aptece internetowej jeszcze dziś na zakupy spożywcze, bo w lodówce pustki i chyba debet na koncie mnie złapie
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 09:28   #3785
mona1
Zadomowienie

Dzień dobry Witam się szybciutko i lecę Was nadrabiać.
Stary 2013-10-29, 09:50   #3786
teQiba
Moderator

Dzien dobry
TZ sie snilo ze urodzila sie dziewczynka - ciekawa jestem czy to jakis znak od dzidziusia?
Stary 2013-10-29, 09:52   #3787
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Dzien dobry
TZ sie snilo ze urodzila sie dziewczynka - ciekawa jestem czy to jakis znak od dzidziusia?
Jak ci wygadał sen to się nie sprawdzi czyli będzie syn

nie no żart, chyba nie ma to znaczenia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-29, 09:57   #3788
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
matko jedyna a co w tej ciazy w ogole mozna, ja sie pytam zreszta w dzisiejszych czasach chyba wszystko cos zawiera, wszedzie pelno chemii pieknie, jeszcze musze szampon zmienic, a moje wlosy na to nie reaguja zbyt dobrze
Tak wyczytałam gdzieś. Prawdopodobnie niektóre szampony przeciwłupieżowe są podobnie szkodliwe jak farby do włosów. Ale wiadomo, że niektóre mamusie farbują włosy, inne nie. Ja jestem trochę przewrażliwiona na tym punkcie. Będę dziś u mojej ginki to się zapytam. Ona już przyzwyczaiła się do moich głupich pytań

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 09:57   #3789
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Witam

Ja już tak samo od rana na nogach . Zdążyłam zrobić mężowi śniadanie, wyszykować go do pracy i poprasować .Sama jestem w szoku że tyle zrobiłam, a jest dopiero 9:30
ty to dobra zona jestes
Mnie nawet przez mysl by nie przeszlo, aby wstawac i robic mezowi sniadanie, to on mi robi i budzi mnie przed wyjsciem, jesli Antos juz wstal. No i prasuje od zawsze

Musze zabrac sie za gotowanie zupy, bo po 13 mam to usg polowkowe, to pozniej sie nie wyrobie przed odebraniem Antosia ze szkoly.
Stary 2013-10-29, 09:57   #3790
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzien dobry
Mi się śniło 3 razy w tamtej ciąży, że urodziłam chłopca, a 2 razy to zanim jeszcze mojej dziewczynce antenka wyrosła I mam chłopca

Dziś rano obudził mnie listonosz, dostałam legginsy z allegro, a zamówiłam zwykłe, polarowe i długość 3/4 (kolor grafit śliczny) oraz... wreszcie moje pierwsze próbki z J&J uwielbiam dostawać gratisy

Czy u was tez taka piękna pogoda?
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 10:03   #3791
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
na chwilę obecną tak ale wczoraj też tak było i ok południa już było nieciekawie
chyba zapodam sobie herbatę, opatulę porządnie i pójdą z tą herbatą do mini-ogródka tylko jeszcze mobilizacji potrzeba nieco :P dajcie mi wirtualnego kopa :P
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 10:11   #3792
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
Jak ci wygadał sen to się nie sprawdzi czyli będzie syn

nie no żart, chyba nie ma to znaczenia
Jest taki zabobon?

Cytat:
Mi się śniło 3 razy w tamtej ciąży, że urodziłam chłopca, a 2 razy to zanim jeszcze mojej dziewczynce antenka wyrosła I mam chłopca
No mnie sie jeszcze plec nie snila i zastanawiam sie czy sny TZow sie licza tak jak nasze?

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
na chwilę obecną tak ale wczoraj też tak było i ok południa już było nieciekawie
chyba zapodam sobie herbatę, opatulę porządnie i pójdą z tą herbatą do mini-ogródka tylko jeszcze mobilizacji potrzeba nieco :P dajcie mi wirtualnego kopa :P
Kopa chyba nie ma, ale przesylam Ci wirtualne lanie
Stary 2013-10-29, 10:13   #3793
bebe97
Wtajemniczenie

no widzisz, trzeba czytać ze zrozumieniem, a mam z tym problem jak widać.... nie doczytałam, że to sen twojego męża no to na pewno będzie chłopak!
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 10:16   #3794
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Kopa chyba nie ma, ale przesylam Ci wirtualne lanie
skuteczny! już zarzuciłam polara i herbata też gotowa
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 10:19   #3795
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

jakie piękne uczucie to kopanie dzidka!! a jeszcze jak się zobaczy na własne oczy jak się bluzka unosi to już nic więcej do szczęścia nie potrzeba...

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 10:19   #3796
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Dzień dobry! Witam się na szybciutko, nie mam bardzo czasu jak wczoraj na wizażowanie musze ogarnąc trochę dom i zrobić obiad a po południu jedziemy z Małżem na miasto i na wizytę
Posiedzę z Wami wieczorem, obiecuje

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 10:23   #3797
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
Jest taki zabobon?
jak chcesz by sen się sprawdził, to nie mów nikomu za to jak to jakiś koszmar zły, to lepiej opowiedzieć wszystkim naokoło - podobno wtedy się nie sprawdzi
ale sama o tym zapomniałam, kiedy śniło mi się że mój dzieć to dziewczynka (co prawda śniła mi się wizyta u lekarza, który określił płeć, a nie poród) i rozpowiedziałam głupia wszystkim bo choć niby nie mam pomysłu na to, co bym chciała to jakoś do tych sukieneczek mnie ciągnie
Stary 2013-10-29, 10:24   #3798
maggie123
Zakorzenienie

jeny... dlaczego ciągle trwamy przy tej idiotycznej zmianie czasu? godz. 11 a ja padam i marzę o drzemce. moja Zuzanka niestety nie wie o co chodzi ze zmianą i zamiast po 7 budzi sie godz. 6 i dawaj szaleństwo...

ostatnio mi się śniła dziewczyna - trzymam się myśli, ze się sprawdzi

zastanawia mnie pisanie, że np. jesteście w 20t0d. chyba nie ma czegoś takiego? w moim rozumieniu np 20tc trwa od 19t (skończony)1d (czyli własnie de facto już ten 20tc leci) do 19t7d. przynajmniej ja tak liczę już drugi raz.

U Was też takie piękne słońce? normalnie jakby wiosna była, a nie jesień... szkoda, że pewnie niedługo długie ponure dni nastaną...

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2013-10-29 o 10:26
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 10:32   #3799
Castia
Wtajemniczenie

hej dziewczynki

muszę nadrobić bo nie wiem co nowego u was

przeraziłam się dzisiaj stanem naszego konta, a tyle wydatków nas czeka. ehhh ciągle tej kasy za mało

a od wizyty u lekarza, oglądam non stop naszego synka. prawie 8 minut mam nagrane na płycie jak bryka w brzuszku, ssie paluszka it itd
zwariowałam na jego punkcie
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 10:33   #3800
teQiba
Moderator

Cytat:
no widzisz, trzeba czytać ze zrozumieniem, a mam z tym problem jak widać.... nie doczytałam, że to sen twojego męża no to na pewno będzie chłopak!

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
skuteczny! już zarzuciłam polara i herbata też gotowa

U mnie srednia pogoda, ale jak wyjdzie sloneczko to tez wezme z Ciebie przyklad

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
jakie piękne uczucie to kopanie dzidka!! a jeszcze jak się zobaczy na własne oczy jak się bluzka unosi to już nic więcej do szczęścia nie potrzeba...
Tez uwielbiam

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Witam się na szybciutko, nie mam bardzo czasu jak wczoraj na wizażowanie musze ogarnąc trochę dom i zrobić obiad a po południu jedziemy z Małżem na miasto i na wizytę
Trzymam kciuki za wizyte

Cytat:
jak chcesz by sen się sprawdził, to nie mów nikomu za to jak to jakiś koszmar zły, to lepiej opowiedzieć wszystkim naokoło - podobno wtedy się nie sprawdzi
ale sama o tym zapomniałam, kiedy śniło mi się że mój dzieć to dziewczynka (co prawda śniła mi się wizyta u lekarza, który określił płeć, a nie poród) i rozpowiedziałam głupia wszystkim bo choć niby nie mam pomysłu na to, co bym chciała to jakoś do tych sukieneczek mnie ciągnie
Ojaaa - takie zabobony lubie Dzieki
Stary 2013-10-29, 10:34   #3801
mmhym
Zadomowienie

czbasia, mariolasl, elunka88
za wszystkie wizyty, Wy tez trzymajcie za mnie

Cytat:
matko, właśnie wydałam ponad 150 złotych w aptece internetowej jeszcze dziś na zakupy spożywcze, bo w lodówce pustki i chyba debet na koncie mnie złapie
A kupiłas coś ciekawego czy takie standardy?

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
zastanawia mnie pisanie, że np. jesteście w 20t0d. chyba nie ma czegoś takiego? w moim rozumieniu np 20tc trwa od 19t (skończony)1d (czyli własnie de facto już ten 20tc leci) do 19t7d. przynajmniej ja tak liczę już drugi raz.

U Was też takie piękne słońce? normalnie jakby wiosna była, a nie jesień... szkoda, że pewnie niedługo długie ponure dni nastaną...
U mnie słońca nie ma, ale bardzo ciepło, więc od rana piorę jak szalona, żeby mi powysychało

A co do liczenia tygodni, to każda liczy inaczej Ja piszę tak, bo na babystrology mi tak wyskakuje

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 10:34   #3802
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:

A widzisz, a dla mnie nie ma 19t7d, zamiast tego jest 20t0d
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 10:36   #3803
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Tak wyczytałam gdzieś. Prawdopodobnie niektóre szampony przeciwłupieżowe są podobnie szkodliwe jak farby do włosów. Ale wiadomo, że niektóre mamusie farbują włosy, inne nie. Ja jestem trochę przewrażliwiona na tym punkcie. Będę dziś u mojej ginki to się zapytam. Ona już przyzwyczaiła się do moich głupich pytań
to spytaj, ciekawa jestem co Ci powie ale ja uwazam ze nie nalezy dac sie zwariowac i popadac w przesade

Cytat:
Dziś rano obudził mnie listonosz, dostałam legginsy z allegro, a zamówiłam zwykłe, polarowe i długość 3/4 (kolor grafit śliczny) oraz... wreszcie moje pierwsze próbki z J&J uwielbiam dostawać gratisy

mi dzis tez od rana paczki przychodza, dla mnie tylko buty a reszta dla cory

u nas tez pieknie, sloneczko swieci zaraz czlowiek ma lepszy humor

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
i czekamy na wiesci Milego dnia

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-29, 10:38   #3804
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
A widzisz, a dla mnie nie ma 19t7d, zamiast tego jest 20t0d

mam zainstalowane na tel dwie aplikacje ciążowe, jedna pokazuje np. 19t7d a druga tego samego dnia 20t0d... daje to to samo, ponieważ następnego dnia idą już równo 20t1d

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 10:38   #3805
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

[QUOTE=agunia4ever;4347425 9
Co do szamponu przeciwłupieżowego to ja wyczytałam że w ciąży nie powinno się go używać bo ma jakieś substancje aktywne.
[/QUOTE]

O matko nic już nie można

Cytat:
Super gratulacje

To Ja za Ciebie poprasuje bo lubie ,ale Ty za mnie pozmywaj bo nie cierpię tego
Spoko
Ale ja też zmywać nie lubię. Już chyba wolę prasować, bo rzadziej to robię

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość

Co do tych ruchów bo króraś pytała -też mam podobnie i myślę że to ruchy. Przed ciążą takich przypadłości nie było wieć myślę, że maleństwo w ten sposób daje o sobie znać Takie pojedyncze piknięcie i za chwilę znowu i znowu. Przede wszystkim chwilę po jedzeniu i jak się położę
A jak się dowiem że jest ok zacznę się rozglądać za rzeczami dla dzidziusa
Trzymam kciuki za udaną wizytę

Wiecie jakiś skurcz mnie złapał w podbrzuszu. Tak po bokach na dole. Te przepowiadające chyba powinny być bezbolesne nie??
Kurcze nie wiem teraz co robić, chyba jak to się będzie powtarzać to wezmę nospę i pójdę na IP
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 10:38   #3806
teQiba
Moderator

Kciuki za wszystkie wizyty Duzo ich
Stary 2013-10-29, 10:45   #3807
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
jeny... dlaczego ciągle trwamy przy tej idiotycznej zmianie czasu? godz. 11 a ja padam i marzę o drzemce. moja Zuzanka niestety nie wie o co chodzi ze zmianą i zamiast po 7 budzi sie godz. 6 i dawaj szaleństwo...

nas ta zmiana czasu na szczescie w ogole nie ruszyla, ja spie jak zabita, dziecko jak wstawalo o 8 tak dalej wstaje

a co do liczenia, to ja wlasnie zamiast 19t7d licze 20t0d U mojego gina jak mi wpisuja tygodnie to tez tak licza I tak na to samo wychodzi

Cytat:
czbasia, mariolasl, elunka88
za wszystkie wizyty, Wy tez trzymajcie za mnie
ma sie rozumiec

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-29, 10:49   #3808
Castia
Wtajemniczenie

również trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 10:51   #3809
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
Ojaaa - takie zabobony lubie Dzieki

Cytat:

A kupiłas coś ciekawego czy takie standardy?
2 opakowania femibionu i same takie podstawy do apteczki, bo ostatnio się dużo pokończyło. Zresztą ja mam takie szczęście, że jak coś się kończy to wszystko naraz i trzeba wydać kasę, ale później mam przynajmniej spokój na dłuższy czas, a nie latam co tydzień do apteki.

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

Wiecie jakiś skurcz mnie złapał w podbrzuszu. Tak po bokach na dole. Te przepowiadające chyba powinny być bezbolesne nie??
Kurcze nie wiem teraz co robić, chyba jak to się będzie powtarzać to wezmę nospę i pójdę na IP
oby się nie powtórzyło, odpocznij trochę
Stary 2013-10-29, 10:53   #3810
izabla
Rozeznanie

Witam się po długiej nieobecności Ale się rozpisałyście! Ostatnio w sh zakupiłam spodenki i kombinezon polarowy, takie uniwersalne, póki co.

Cytat:
co do cen badań 3d - Częstochowa 350 zł ale uspokaja, kiedy ma się pod względem usg kiepskiego lekarza
W przyszły wtorek mam wizytę, to będzie połówkowe usg i pewnie dowiemy się kto mieszka w brzuchu Ale robię je u swojego prowadzącego ginekologa, do którego chodzę prywatnie, ma doskonały sprzęt i potrafi go używać, za każdym razem robi pomiary. Trochę mi szkoda funduszy na 3 czy 4d

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
Wczoraj napisałam sobie liste wyprawkowa dla mnie i maleństwa i po podliczeniu wyszło mi tylko 500 zł . Wiekszosc rzeczy dostałam od bratowej: wózek, fotelik, ubranka na pierwsze 6 miesięcy, a łózeczko mam jeszcze po swojej córci. Mam nawet kilka nowych ubranek, bo kiedys prowadziłam sklep na all z odzieża dziecięcą.
Pokaze Wam ubranko jakie zrobiłam do Chrztu dla naszego szkraba. Brakuje jeszcze bucików bo sa w trakcie robienia no i guziczki musze przyszyć do sweterka.
Załącznik 5456703
Też zastanawiam się nad zrobieniem jakiejś listy, aby było łatwiej ogarnąć co trzeba a co niekoniecznie. Piękne te wydziergane ubranka.

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj wylicytowałam 30 fajnych ciuszków za 110 zł +20 zł przesyłka, tak więc sztuka za 4zł z groszem, a zestaw składa się z samych spodenek, bluzeczek, body i sweterkow, a więc same konkrety.Jeśli chcesz zobacz http://allegro.pl/cudny-synus-wspani...637409312.html
Fajna paka ubranek.

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Co do fotelika Cybex to też dzisiaj rozmawialiśmy ze sprzedawcą i oglądaliśmy ten fotelik. I on faktycznie ma 5 gwiazdek ADAC w kategorii bezpieczeńśtwo. Ale wyszedł już Cybex Aton 3 (a nie 2) i jest trochę fajniejszy. Można też do niego dokupić bazę Isofix do montażu, tylko że baza pasuje tylko do tego pierwszego wózka (nie pasuje już do kolejnego 9-18 kg). Ogólnie my rozważamy: Maxi Cosi Cabriofix, Recaro Profi Plus i Cybex Aton 3. .
Fotelik, który my wybraliśmy, BeSafe też montuje się na bazie, i też ona pasuje tylko do 0-13, bo następny 9-18 ma już isofixy wmontowane w konstrukcję. Wiem, że baza od 0-13 pasuje do następnego fotela w Recaro.

Cytat:
Mam to samo, ale chyba znalazłam taki niby firmy krzak, ale według mnie świetny. Lekki skrętny, fajne ma amortyzatory i cena niezła:
http://www.bobowozki.com.pl/product_...roducts_id=323
To nie firma-krzak, tylko częstochowski Deltim, producent wózków Naving, X-Lander i właśnie wklejonego przez ciebie jednego z modelu Delti. Wózek fajny, tylko ta waga.

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Widzę, że temat wózków jest na tapecie - ja szukam czegoś lekkiego, o wadze poniżej 11kg. W poprzedniej ciąży targałam na 2 piętro wózek 18kg i podziękuję za powtórkę
Znalazłyście może coś o takiej niskiej wadze? Oczywiście chodzi mi o wagę gondoli a nie spacerówki
Miałam podobne dylematy, ja wprawdzie mieszkam na parterze, ale wizja targania 15 czy 18 kilowego pojazdu skutecznie mnie zniechęciła do wielu wózków. Wklejane tu wózki są fajne, ale waga znaczna. Już byłam zdecydowana na też ciężkiego x-move, i jak poszłam oglądać w sklepie, to wpadł mi w oko Baby Jogger. Nie chciałam początkowo trójkołowca, ale ten zdobył moje serce Zależnie od modelu (city mini, city mini gt, city elite) waży 7,5, 9,5 i chyba 12. Kupiłam już używaną sztywną gondolę do niego (3,5kg), więc klamka zapadła, waham się jeszcze nad modelem; ja chcę GT a mąż Elite Może Tobie też się spodoba https://www.babyjogger.com/

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja chyba zwariuję
Nie wiem czy tu pisałam, ale zastanawiałam się nad zmianą lekarza prowadzącego.
Ale co jest najlepsze - dowiedziałam się że on zwolnienia lekarskie wystawia tylko w trakcie prywatnej wizyty a na NFZ zwolnienia nie wystawi Ponieważ chcę iść na zwolnienie od listopada, to muszę przyjść za tydzień, zapłacić za wizytę i dopiero dostać zwolnienie!
Aha, i wyszly mi dość liczne bakterie w moczu, jednak na moje pytanie o to dowiedziałam się że to się zdarza w czasie ciąży i nic takiego się nie dzieje. Czy Wy macie jakieś zalecenia w przypadku bakterii w moczu?
Dziwnie, szczerze powiedziawszy, to chyba bym zmieniła lekarza, a tą sprawę zgłosiła jego pracodawcy. Bo jest to perfidne wyciąganie kasy.
Mnie też w badaniu wyszły liczne bakterie, dzwoniłam do swojego lekarza i powiedział, żebym zrobiła posiew moczu. Powinnam zdąrzyć odebrać wyniki przed wizytą. Mam też lekki problem z anemią, i chyba poszukam tych tabletek z buraka z Herbapolu.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości