Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku!
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 6 9,38%
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 20 31,25%
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 7 10,94%
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 19 29,69%
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-29, 10:58   #2641
edytkaac
Rozeznanie

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Ja też.

Czasem sobie jednak myślę, że nie będziemy strać się o drugie żeby nie kusić losu. Mam takie myśli żeby nie ryzykować, bo będzie jak ze szczęściem hazardzisty, który wygrywa i zamiast wyjść z wygraną gra dalej, by ostatecznie przegrać wszystko. Wiem, że nie powinnam tak myśleć, ale czasem nie umiem, bo ciąża piękna, prawie bezproblemowa, poród szybki, sprawny, dziecko zdrowe, cudne moje ukochane A co jeśli za drugim razem coś się nie uda? Nie umiem się tych myśli pozbyć.
Coś ty! Nie wolno tak myśleć!!
Stary 2013-10-29, 11:00   #2642
karolajn1987
Wtajemniczenie

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

Tari- wymiatasz z tymi fotkami! Kochany Ptys
Nie chcesz do mnie wpasc porobić fotek? ? :p

Cynamonku- odezwij sie jak mozesz

Wysłane z mojego GT-I9300
Stary 2013-10-29, 11:02   #2643
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość

Czy Wasze dzieci wkładają do buzi obie rączki? tzn i prawą i lewą? Bo Mikołaj tylko prawą i się zastanawiam czy to normalne.
Tymoteusz na początku też używał prawej, a teraz obydwie rączki są ruchu i czasem obie na raz Myślę, że tak się przyzwyczaił, ale za chwilę odkryje drugą rączkę i będzie operował obiema równocześnie.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43474228]MAMY KP - pijecie kawę? [/QUOTE]

Ja zaczęłam pić jakieś 2 mce temu jak ciśnienie zaczęło skakać i senna byłam. Ale jak przyszła do nas położna na pierwszą wizytę to dużo mi opowiadała o diecie przy KP i ona powiedziała, że jedną dwie kawki z mlekiem można dziennie pić bez żadnego wpływu na dziecko. Tak więc myślę, że skoro sama położna zalecała kawę, to raczej Twoja kawa nie ma wpływu na Arturka.

Dzieci tak mają, że raz śpią, a raz są marudne i spać nie chcą. Nasz to ma takie huśtawki nastrojów czasem, że oszaleć można, dobrze że w dwójkę teraz jesteśmy w domu to jak ja nie daję rady to TŻ przychodzi i się zmieniamy
Ale ta laba niebawem się skończy bo TŻ otwiera biznes, a ja w lutym wracam do pracy. Jutro jadę w odwiedziny do mojej pracy, muszę porozmawiać z szefem, że planuję wrócic na 1/2 etatu, a nie na cały etat bo nie damy rady w opiece nad Tymoteuszkiem. I trochę się boję i ciekawię, jak zareagują na takie wieści. U mnie to jest mało pracy w pracy jak pewnie wiecie jeszcze z czasów ciążowych, (jak siedziałam cały dzień na forum) więc myślę, że w 4 godz spokojnie zdąrzę zrobić swoje zadania, tylko, że ciekawe co będzie z moją pensją. Teoretycznie do 5 roku życia dziecka pracownik ma prawo do wnioskowania o skrócony czas pracy, a pracodawca musi zaakceptować taki wniosek, ale to jest tylko teoria. Jak będzie w praktyce to się przekonam później.

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Miodu nie wolno bo jest silnie alergizujacy poza tym dzieciom do 1-2 rz nie powinno podawac sie miodu ze wzgledu na ryzyko zarazenia jadem kielbasianym. Nie wiem jakie to ma przelozenie na.kp

Sent from my GT-I9000 using Wizaz Forum mobile app
No właśnie niby miodu nie można, a położna, która przyszła do mnie na wizytę domową powiedziała, że herbatę słodzić miodem i pod żadnym pozorem nie używać cukru... Niczym nie potwierdziła tej teorii i cukru jak używałam, tak nadal używam. Miód od czasu do czasu jak mam ochotę.

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Eh właśnie teściowa dzwoniła .... przekazała co niedzieli goście mówili na temat naszego sposobu noszenia i oczywiście że źle nosimy że dziecko tylko na leżąco powinno a nie w pionie i bla bla bla

koleżanka mi w niedziele pod
ha ha ha Tymcio od kąd odkrył że można zwiedzać świat w pionie to już nie daje się nosić na rękach na leżąco, pręży się i marudzi jak szalony, tak że ja tam noszę na prosto

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 11:06   #2644
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edytkaac Pokaż wiadomość
Ale już byś chciała czy tylko myślisz o drugim? Bo ja też już mówię do tż że trzeba zrobić Kacperkowi siostrzyczkę Ale jeszcze trzeba trochę odczekać, trochę się wyspać Myślę że jak Kacperek skończy 2 latka to będziemy działać
no juz nie, bo moja pochwa do 2 lat może sie goić,wiec moze wtedy zaczniemy działać
ale wiem na pewno ze chce drugie dziecko

Cytat:
Ja też.

Czasem sobie jednak myślę, że nie będziemy strać się o drugie żeby nie kusić losu. Mam takie myśli żeby nie ryzykować, bo będzie jak ze szczęściem hazardzisty, który wygrywa i zamiast wyjść z wygraną gra dalej, by ostatecznie przegrać wszystko. Wiem, że nie powinnam tak myśleć, ale czasem nie umiem, bo ciąża piękna, prawie bezproblemowa, poród szybki, sprawny, dziecko zdrowe, cudne moje ukochane A co jeśli za drugim razem coś się nie uda? Nie umiem się tych myśli pozbyć.

Ewusia
- a może nie przebieraj Tymusia w nocy. Nie będzie się tak wybudzał.
wiesz co taka ruletka jest za każdym razem, i nigdy nie wiesz jak sie skończy, zobacz przykład Kalisto?
i własnie co jak sie coś nei uda? co zrobisz- ja jestem przygotowana na wszystko (chyba)

Cytat:
jedna ręka pod tyłek , druga przytrzymuje główkę i taki żółwik się robi, z tego co pamiętam to był noszony tak do odbicia, a tu już afera powstała
hehe no wiesz obcy wiedzą lepiej
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 11:09   #2645
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Tari- wymiatasz z tymi fotkami! Kochany Ptys
Nie chcesz do mnie wpasc porobić fotek? ? :p

Cynamonku- odezwij sie jak mozesz

Wysłane z mojego GT-I9300
Hehe moge wpasc

Fiazo nam zalecili w pionie juz od 6 tyg. nosic (w tzw koszyczku) wiec oswiec tesciowa

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 11:13   #2646
edytkaac
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
no juz nie, bo moja pochwa do 2 lat może sie goić,wiec moze wtedy zaczniemy działać
ale wiem na pewno ze chce drugie dziecko
A co jej jest? Tak ciężko przeżyła poród?
Stary 2013-10-29, 11:24   #2647
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edytkaac Pokaż wiadomość
A co jej jest? Tak ciężko przeżyła poród?
no tak, glebokie szycie mialam i blizna teraz jest bardzo gruba
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 11:26   #2648
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
teso ja Cię proszę nie wyrywaj, bo później wszystkie będziemy musiały trzymać kciuki, żeby mu się szybko zrosły
Uciekł
Chyba wiedzial co go czeka bo to mądry kot, a teraz caly czas schodzi mi z drogi

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43474228]MAMY KP - pijecie kawę? Bo ja się tak zastanawiam, może to wczorajsze rozdrażnienie A. i sen po pół godziny i wybudzanie się z płaczem to efekt picia kubka kawy rano?:/ Piję rozpuszczalną lurę, no ale jak będzie trzeba, to zrezygnuję...
Swoją drogą wybudza się czyjeś dziecko czasami (tylko w ciągu dnia) z takim żałosnym płaczem, jakby mu się coś śniło?
)[/QUOTE]

Ja pije rozpusczalna z duza iloscia mleka i nie widze zeby to mialo wplyw na malego, no chyba ze to mleko bo ma jakas wysypke na buzi..

Cytat:
Ooo i ja z takiego samego założenia wychodzę. Budzę się często, karmię, tulę, przekładam, bo wiercenie, bo stękanie, bo gazy, ale co zrobić. Miś nie robi mi tego specjalnie, więc nie narzekam. Poza tym od narzekania nic się nie poprawi. W końcu się to zmieni i się wyśpię. i wtedy mi tego nocnego wstawiania zabraknie, zatęsknię i postaram się o drugie dziecko.
He he he ja zapomnialam jak to bylo po czterech latach... No a teraz szybko sobie przypomnialam
Poprzednio dalam rade z urywanym snem przez 11 miesiecy teraz tez dam

taribari super ptys
A jak sie robi takie chmurki ?

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Tymoteusz na początku też używał prawej, a teraz obydwie rączki są ruchu i czasem obie na raz Myślę, że tak się przyzwyczaił, ale za chwilę odkryje drugą rączkę i będzie operował obiema równocześnie.

Ja zaczęłam pić jakieś 2 mce temu jak ciśnienie zaczęło skakać i senna byłam. Ale jak przyszła do nas położna na pierwszą wizytę to dużo mi opowiadała o diecie przy KP i ona powiedziała, że jedną dwie kawki z mlekiem można dziennie pić bez żadnego wpływu na dziecko. Tak więc myślę, że skoro sama położna zalecała kawę, to raczej Twoja kawa nie ma wpływu na Arturka.

Dzieci tak mają, że raz śpią, a raz są marudne i spać nie chcą. Nasz to ma takie huśtawki nastrojów czasem, że oszaleć można, dobrze że w dwójkę teraz jesteśmy w domu to jak ja nie daję rady to TŻ przychodzi i się zmieniamy
Ale ta laba niebawem się skończy bo TŻ otwiera biznes, a ja w lutym wracam do pracy. Jutro jadę w odwiedziny do mojej pracy, muszę porozmawiać z szefem, że planuję wrócic na 1/2 etatu, a nie na cały etat bo nie damy rady w opiece nad Tymoteuszkiem. I trochę się boję i ciekawię, jak zareagują na takie wieści. U mnie to jest mało pracy w pracy jak pewnie wiecie jeszcze z czasów ciążowych, (jak siedziałam cały dzień na forum) więc myślę, że w 4 godz spokojnie zdąrzę zrobić swoje zadania, tylko, że ciekawe co będzie z moją pensją. Teoretycznie do 5 roku życia dziecka pracownik ma prawo do wnioskowania o skrócony czas pracy, a pracodawca musi zaakceptować taki wniosek, ale to jest tylko teoria. Jak będzie w praktyce to się przekonam później.
No właśnie niby miodu nie można, a położna, która przyszła do mnie na wizytę domową powiedziała, że herbatę słodzić miodem i pod żadnym pozorem nie używać cukru... Niczym nie potwierdziła tej teorii i cukru jak używałam, tak nadal używam. Miód od czasu do czasu jak mam ochotę.

ha ha ha Tymcio od kąd odkrył że można zwiedzać świat w pionie to już nie daje się nosić na rękach na leżąco, pręży się i marudzi jak szalony, tak że ja tam noszę na prosto
Wspolczuje ciaglych boli glowy, mam nadzieje ze kiedys przejda

Cynamonka - caly czas mysle i trzymam kciuki

Lemurki - jak nasz maly ??

Moj berbec tak dzisiaj marudzi ze masakra... Nie wiem co to, moze pogoda, moze moje nerwy, bo ostatnio za duzo trudnych spraw mam na glowie...
Ehhh lezy i nawet po wyspaniu marudzi i jeczy...
Zaraz jade do starszaka do przedszkola i jak bedzie wyl po drodze przez cale miasto to bedzie niezle
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 11:26   #2649
mela1234
Zakorzenienie

Moje dziecko wyspało się 3 h na podwórku. Przebudziła się parę razy, ale wystarczyło podać smoka i pobujać i spała dalej. Teraz po zjedzeniu z jednego cyca siedzi na bujaku i gada z drzewami za oknem. Jejku jak ja ją kocham!

Tari superanckie zdjęcia.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 11:28   #2650
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Hehe moge wpasc

Fiazo nam zalecili w pionie juz od 6 tyg. nosic (w tzw koszyczku) wiec oswiec tesciowa
nawet nie będę bo nie ma sensu, po co się denerwować , ona i tak lepiej wie bo tyle dzieci wychowała(czyt 3) a mój mąż powiedział "że i tak jej się nie udało dobrze wychować"

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 11:34   #2651
kubus puchatek
Rozeznanie

Pozdrawiamy ze spaceru. Tari superancki Ptys! Kreatywna mama z Ciebie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1383046472335.jpg (209,2 KB, 55 załadowań)
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 11:36   #2652
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

A ja sobie odwyk robię od wizażu sprawdzam tylko czy Cynamonowa się odzywa
Tosiek druga drzemka a ja pranie zrobione kuchnia ogranięta śniadanie zjedzone i na konsoli nawet pograłam echhh dawne czasy się przypomniały
A Wy szalone już kolejne dzieciory chcecie mi na razie Tosiek starcza
Tari foty wyczesane świetne masz pomysły
Stary 2013-10-29, 11:39   #2653
taribari
Zadomowienie

Teso ja robie w Gimp wszystkie edycje

Fiazo

Znalazłam ostatnio książkę jak dbać o niemowlaka z 83r. Tam zalecają pić soki już od 3 tygodnia życia i to uwaga m.in pomidorowy, truskawkowy czy pomarańczowy Także rozszerzanie diety wg intuicji jest chyba najlepsze

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość

Ale super pogoda! Szkoda że zawartości wózka nie widać

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-10-29, 11:42   #2654
paulinka777
Raczkowanie

Witam!

Czytam Was cały czas i jak większość- wypatruję wieści od Cynamonków. Nieustannie o Was myślę i cała moja rodzica trzyma kciuki .

My w najbliższą niedzielę mamy chrzciny- w związku z tym mam do Was dziewczyny pytanie- ILE DAWAŁYŚCIE W KOPERCIE? (Wiem, że już było, ale wtedy mnie to nie zainteresowało, a teraz przeraża mnie przekopywanie się przez posty w poszukiwaniu tych info ).

Był poruszany temat kontroli lekarskich.
My byłyśmy na bioderkach 2 razy i czeka nas jeszcze jedna wizyta. Wszystko jest OK- tak kontrolują u nas. Ale nie miałyśmy USG- tylko badanie "przez dotyk". Kontrole ok. 7 tyg, po 3mż, po 10mż.
Oprócz tego i pediatry- więcej kontroli nie było, ALE jesteśmy zapisane na grudzień do gastrologa (nadmierne ulewanie, które przeszło już, więc nie wiem czy w ogóle na tę wizytę pójdziemy ) i do neurologa (na badaniu bioderek lekarka zwróciła uwagę, że delikatnie mała preferuje lewą, wspomniałam o tym u pediatry, która stwierdziła, że wg niej Amelka jest zdrowiutka, ale jeśli tamta tak powiedziała, to ona mi to skierowanie wypisze, więc ja nas zapisałam- bo dostrzegam tę asymetrię, ale jest już bardzo delikatna i też nie wiem czy pójdziemy )

Jeśli chodzi o bąbelel na brzuszku. U nas również był- dostrzegła lekarka na bioderkach i kazała tam delikatnie podszczypywać Małą za brzuszek, żeby pracowały mięśnie. Podziałało!

I mamy malutki problem- Amelka gardzi butelką- w związku z tym rozpoczynamy naukę picia z butelki, bo przez to nie mogę ruszyć się z domu na dłużej niż 2-3 godz, pomimo tego, że TŻ bardzo chętnie zajmuje się małą. W piątek wyszłam na urodziny do przyjaciółki- TŻ został z Amelką, ale musiałam wracać na sygnale, bo właśnie wtedy okazało się, że zjadła tylko 50ml mojego mleka z butelki i miała dosyć ciągania. Wróciłam- cycuś i po 8 minutach dziecko spało najedzone.
Stary 2013-10-29, 11:43   #2655
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

Ach, piękna pogoda. U mnie dziś do bani.

A dzwonił właśnie mój mąż i mnie zupełnie zszokował.
D: Kochanie, bądź po południu gotowa jedziemy kupić ci buty.
Ja: No ok, ale dlaczego?
D: Wspominałaś kilka dni temu, że na obcasach źle ci się chodzi i przydałyby ci się nowe, płaskie.

No kurcze wspominałam, ale że zapamiętał i wziął sobie do serca, to jestem w szoku. Chyba, że coś przeskrobał i się podlizuje.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 11:44   #2656
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:

ślicznie

Uwaga padło moje dziecko w łóżeczku z moją ręką przy policzku i śpi

Synek
Stary 2013-10-29, 11:48   #2657
taribari
Zadomowienie

Cytat:

D: Wspominałaś kilka dni temu, że na obcasach źle ci się chodzi i przydałyby ci się nowe, płaskie.

No kurcze wspominałam, ale że zapamiętał i wziął sobie do serca, to jestem w szoku. Chyba, że coś przeskrobał i się podlizuje.
Czegoś chce
Cytat:
ślicznie

Uwaga padło moje dziecko w łóżeczku z moją ręką przy policzku i śpi
Dziecko śpi czas na spam A moje znowu krzyczy na zabawki

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-10-29, 11:49   #2658
tysia222
Raczkowanie

Cytat:
jedna ręka pod tyłek , druga przytrzymuje główkę i taki żółwik się robi, z tego co pamiętam to był noszony tak do odbicia, a tu już afera powstała
tez tak nosimy
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 11:49   #2659
jakierka
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43475752]Dobra, kupiłam rękawicę i mydło

Jak mnie TŻ zabije za kolejne zakupy, to naskarżę na Was :P (dżołk, spróbowałby mi coś powiedzieć, zapłaciłam za to mniej więcej 1,5 paczki jego fajek!).

No to teraz proszę o przepis, co zrobić, żeby mieć nawał
Jakierko, masowałaś piersi tylko tą rękawicą czy z tym mydełkiem?

LOL Ptyś super jak zawsze [/QUOTE]

Perse, tylko ja bie gwarantuje nawalu, u mnie zadzialalo choc nie bylo takiej potrzeby

Tak, bralam na rekawice mydelko i masowalam piersi pomijajac brodawki (po prostu tam mam rozstepy). Mydlo bardzo wysusza, wiec po prysznicu smarowalam jeszcze oliwka.
Przy okazji, rozstepow mi nie zlokwidowalo (stosuje mydlo zaledwie 2tyg) ale sa jakby lekko plytsze. Natomiast fajnie ujedrnia posladki, uda, piersi zreszta tez

Stary 2013-10-29, 11:52   #2660
Anulka_p
Zakorzenienie

.

My w najbliższą niedzielę mamy chrzciny- w związku z tym mam do Was dziewczyny pytanie- ILE DAWAŁYŚCIE W KOPERCIE? (Wiem, że już było, ale wtedy mnie to nie zainteresowało, a teraz przeraża mnie przekopywanie się przez posty w poszukiwaniu tych info ).

[/QUOTE]

Daliśmy 100 zł.

Cytat:
Czegoś chce
Chce jechać z kumplami w góry na dzień i noc, ale już się zgodziłam. Chyba, że chce sobie ten wyjazd przedłużyć?! O nie, nawet sto par butów by mnie nie zmiękczyło na tyle by się zgodzić.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 11:57   #2661
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Perse, tylko ja bie gwarantuje nawalu, u mnie zadzialalo choc nie bylo takiej potrzeby

Tak, bralam na rekawice mydelko i masowalam piersi pomijajac brodawki (po prostu tam mam rozstepy). Mydlo bardzo wysusza, wiec po prysznicu smarowalam jeszcze oliwka.
Przy okazji, rozstepow mi nie zlokwidowalo (stosuje mydlo zaledwie 2tyg) ale sa jakby lekko plytsze. Natomiast fajnie ujedrnia posladki, uda, piersi zreszta tez

Mam to mydlo juz od jakiegos czasu bo naturalne i takie tam ble ble ble
ale po pierwsze bardzo mi smierdzi. a po drugie to wcale sie nie chce mydlic albo ja cos zle robie..
Help!
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 12:01   #2662
taribari
Zadomowienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43477384]Mam to mydlo juz od jakiegos czasu bo naturalne i takie tam ble ble ble
ale po pierwsze bardzo mi smierdzi. a po drugie to wcale sie nie chce mydlic albo ja cos zle robie..
Help![/QUOTE]

ja się moczę (jak to brzmi ) nakładam to mydło, czekam chwilkę i szoruję rękawicą. Działa jak peeling enzymatyczny, ale się pieni więc nie wiem No zapach ma specyficzny. Mi się kojarzy z pralnią i wielkim kotłem do gotowania pościeli

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-10-29, 12:06   #2663
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:

dla Tż-ta,taki gest się bardzo liczy! faceci normalnie nie pamietają co się do nich mówi

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Witam!

Był poruszany temat kontroli lekarskich.
My byłyśmy na bioderkach 2 razy i czeka nas jeszcze jedna wizyta. Wszystko jest OK- tak kontrolują u nas. Ale nie miałyśmy USG- tylko badanie "przez dotyk". Kontrole ok. 7 tyg, po 3mż, po 10mż.
Oprócz tego i pediatry- więcej kontroli nie było, ALE jesteśmy zapisane na grudzień do gastrologa (nadmierne ulewanie, które przeszło już, więc nie wiem czy w ogóle na tę wizytę pójdziemy ) i do neurologa (na badaniu bioderek lekarka zwróciła uwagę, że delikatnie mała preferuje lewą, wspomniałam o tym u pediatry, która stwierdziła, że wg niej Amelka jest zdrowiutka, ale jeśli tamta tak powiedziała, to ona mi to skierowanie wypisze, więc ja nas zapisałam- bo dostrzegam tę asymetrię, ale jest już bardzo delikatna i też nie wiem czy pójdziemy )

Jeśli chodzi o bąbelel na brzuszku. U nas również był- dostrzegła lekarka na bioderkach i kazała tam delikatnie podszczypywać Małą za brzuszek, żeby pracowały mięśnie. Podziałało!

I mamy malutki problem- Amelka gardzi butelką- w związku z tym rozpoczynamy naukę picia z butelki, bo przez to nie mogę ruszyć się z domu na dłużej niż 2-3 godz, pomimo tego, że TŻ bardzo chętnie zajmuje się małą. W piątek wyszłam na urodziny do przyjaciółki- TŻ został z Amelką, ale musiałam wracać na sygnale, bo właśnie wtedy okazało się, że zjadła tylko 50ml mojego mleka z butelki i miała dosyć ciągania. Wróciłam- cycuś i po 8 minutach dziecko spało najedzone.
u mnie też tylko na dotyk bioderka i też stwierdzenie,że wszystko OK. nie mam wyjścia ,muszę im zaufać,bo jak pisałam wcześniej nie ma tutaj możliwości zrobienia usg bioderek(nawet prywatnie).

Cytat:

Ale super pogoda! Szkoda że zawartości wózka nie widać
Zawartość ładnie spała,a ja jakaś taka dziwna jestem,nie robię zdjęć spiącemu dziecku,nie wiem dlaczego
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 12:10   #2664
mela1234
Zakorzenienie

Moje dziecko trenuje wlasnie obroty z brzucha na plecy. Dzis sie nauczyla. Za rzadko klade ja na brzuchu. Ale zanim calkowicie na plecy poleci probuje jeszcze wrocic na brzuch. Kiepsko jej to idzie ale ja to bawi bo sie smieje.

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 12:11   #2665
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Czegoś chce

Dziecko śpi czas na spam A moje znowu krzyczy na zabawki
no i sie nacieszyłam po 20min już nie śpi

Synek
Stary 2013-10-29, 12:15   #2666
Ewusia709
Zadomowienie

Anulka - u nas Proboszcz nic nie chciał, ale TŻ dał mu 200zł w kopercie bo uznał, że tyle wypada dać

Tymoteusz tyle sika w nocy, że nie da się go nie przewijać bo ma taką bombę z pieluchy, że mi szkoda aby taki osikany spał. Czasem to nawet mu pieluchy nie starcza i ubranko ma mokre na boczku na którym śpi. Już mu nawet pieluchy rozm. 4 kupiłam aby sprawdzić czy może większa pielucha wystarczy mu na całą noc.
Z resztą on sam się wybudza o tej 4.00 bo jak dziś do niego wstałam to leży w poprzek łóżeczka, oczy jak 5zł i się uśmiecha do mnie - zaniosłam go na przewijak a ten gada jak szalony do pałąka na zabawki Dla Tymka 4 rano to jest już koniec nocy - oczekuje jedzenia i zabawy

Stary 2013-10-29, 12:19   #2667
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:

za dobrze masz
Stary 2013-10-29, 12:21   #2668
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Moje dziecko trenuje wlasnie obroty z brzucha na plecy. Dzis sie nauczyla. Za rzadko klade ja na brzuchu. Ale zanim calkowicie na plecy poleci probuje jeszcze wrocic na brzuch. Kiepsko jej to idzie ale ja to bawi bo sie smieje.

Tymek na początku też miał mega frajdę z tych obrotów i bardzo dobrze mu szło, tylko, że on za wcześnie zaczął i wyćwiczył sobie zły odruch - podnosił się i ciągnął główkę jak najwyżej, aż go ta główka przeważyła i wtedy się obracał.Tylko że on się odginał do tyłu za mocno i nam później zabronili go kłaść na brzuch. Teraz już mamy go kłaść bo się nie odgina, ale za to obracać mu się już nie chce, leży bezradny i jak ma dość to już się denerwuje i zaczyna płakać. A jak już się zbierze do obrotu to zawsze odbija się z lewej rączki, tak że asymetria, mamy mu pomagać i ćwiczyć odruch obracania zaczynając od nóżki. Jak widać że chce się obrócić to mamy mu nóżkę najpierw podnosić i przekładać, i On wtedy obraca się cały, ma wytrenować sobie prawidłowe odruchy i zaczynać obroty od nogi a nie od głowy. Myślę, że chwila i będzie wszystko dobrze, tylko że teraz to mu już nie sprawia frajdy, tylko się męczy, stęka i denerwuje

Stary 2013-10-29, 12:21   #2669
tysia222
Raczkowanie

To ja Wam pokaze Mikołajka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01713.jpg (76,9 KB, 24 załadowań)
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 12:27   #2670
jakierka
Zadomowienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43477384]Mam to mydlo juz od jakiegos czasu bo naturalne i takie tam ble ble ble
Help![/QUOTE]

Ja stosuje pod prysznicem, pieni sie ale nieduzo, a zapach typowego szarego mydla Bede uzywac, ale tylko jako piling, bo jest naturalne i rzeczywiscie fajnie ujedrnia, choc to pewnie kwesta masazu ta rekawica

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości