|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 7,81% |
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
6 | 9,38% |
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
20 | 31,25% |
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
7 | 10,94% |
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
19 | 29,69% |
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
5 | 7,81% |
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2642 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Tari- wymiatasz z tymi fotkami! Kochany Ptys
![]() Nie chcesz do mnie wpasc porobić fotek? ? :p Cynamonku- odezwij sie jak mozesz ![]() Wysłane z mojego GT-I9300
![]() |
#2643 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43474228]MAMY KP - pijecie kawę? [/QUOTE] Ja zaczęłam pić jakieś 2 mce temu jak ciśnienie zaczęło skakać i senna byłam. Ale jak przyszła do nas położna na pierwszą wizytę to dużo mi opowiadała o diecie przy KP i ona powiedziała, że jedną dwie kawki z mlekiem można dziennie pić bez żadnego wpływu na dziecko. Tak więc myślę, że skoro sama położna zalecała kawę, to raczej Twoja kawa nie ma wpływu na Arturka. Dzieci tak mają, że raz śpią, a raz są marudne i spać nie chcą. Nasz to ma takie huśtawki nastrojów czasem, że oszaleć można, dobrze że w dwójkę teraz jesteśmy w domu to jak ja nie daję rady to TŻ przychodzi i się zmieniamy ![]() Ale ta laba niebawem się skończy bo TŻ otwiera biznes, a ja w lutym wracam do pracy. Jutro jadę w odwiedziny do mojej pracy, muszę porozmawiać z szefem, że planuję wrócic na 1/2 etatu, a nie na cały etat bo nie damy rady w opiece nad Tymoteuszkiem. I trochę się boję i ciekawię, jak zareagują na takie wieści. U mnie to jest mało pracy w pracy jak pewnie wiecie jeszcze z czasów ciążowych, (jak siedziałam cały dzień na forum ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2644 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiem na pewno ze chce drugie dziecko Cytat:
i własnie co jak sie coś nei uda? co zrobisz- ja jestem przygotowana na wszystko (chyba) Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2645 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fiazo nam zalecili w pionie juz od 6 tyg. nosic (w tzw koszyczku) wiec oswiec tesciowa ![]()
![]() |
#2646 |
Rozeznanie
|
A co jej jest? Tak ciężko przeżyła poród?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2647 |
Zakorzenienie
|
no tak, glebokie szycie mialam i blizna teraz jest bardzo gruba
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2648 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Chyba wiedzial co go czeka bo to mądry kot, a teraz caly czas schodzi mi z drogi ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43474228]MAMY KP - pijecie kawę? Bo ja się tak zastanawiam, może to wczorajsze rozdrażnienie A. i sen po pół godziny i wybudzanie się z płaczem to efekt picia kubka kawy rano?:/ Piję rozpuszczalną lurę, no ale jak będzie trzeba, to zrezygnuję... Swoją drogą wybudza się czyjeś dziecko czasami (tylko w ciągu dnia) z takim żałosnym płaczem, jakby mu się coś śniło? )[/QUOTE] Ja pije rozpusczalna z duza iloscia mleka i nie widze zeby to mialo wplyw na malego, no chyba ze to mleko bo ma jakas wysypke na buzi.. ![]() Cytat:
![]() ![]() Poprzednio dalam rade z urywanym snem przez 11 miesiecy teraz tez dam ![]() taribari super ptys ![]() A jak sie robi takie chmurki ? ![]() Cytat:
![]() Cynamonka - caly czas mysle i trzymam kciuki Lemurki - jak nasz maly ?? Moj berbec tak dzisiaj marudzi ze masakra... Nie wiem co to, moze pogoda, moze moje nerwy, bo ostatnio za duzo trudnych spraw mam na glowie... Ehhh lezy i nawet po wyspaniu marudzi i jeczy... Zaraz jade do starszaka do przedszkola i jak bedzie wyl po drodze przez cale miasto to bedzie niezle ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2649 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko wyspało się 3 h na podwórku. Przebudziła się parę razy, ale wystarczyło podać smoka i pobujać i spała dalej. Teraz po zjedzeniu z jednego cyca siedzi na bujaku i gada z drzewami za oknem. Jejku jak ja ją kocham!
Tari superanckie zdjęcia.
#2650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2651 |
Rozeznanie
|
Pozdrawiamy ze spaceru. Tari superancki Ptys! Kreatywna mama z Ciebie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2652 |
Zadomowienie
|
A ja sobie odwyk robię od wizażu
![]() ![]() Tosiek druga drzemka a ja pranie zrobione kuchnia ogranięta śniadanie zjedzone i na konsoli nawet pograłam ![]() ![]() A Wy szalone już kolejne dzieciory chcecie ![]() ![]() Tari foty wyczesane ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2653 | |
Zadomowienie
|
![]() Teso ja robie w Gimp wszystkie edycje ![]() Fiazo ![]() Znalazłam ostatnio książkę jak dbać o niemowlaka z 83r. Tam zalecają pić soki już od 3 tygodnia życia i to uwaga m.in pomidorowy, truskawkowy czy pomarańczowy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2654 |
Raczkowanie
|
Witam!
![]() ![]() Czytam Was cały czas i jak większość- wypatruję wieści od Cynamonków. Nieustannie o Was myślę i cała moja rodzica trzyma kciuki ![]() My w najbliższą niedzielę mamy chrzciny- w związku z tym mam do Was dziewczyny pytanie- ILE DAWAŁYŚCIE W KOPERCIE? (Wiem, że już było, ale wtedy mnie to nie zainteresowało, a teraz przeraża mnie przekopywanie się przez posty w poszukiwaniu tych info ![]() Był poruszany temat kontroli lekarskich. My byłyśmy na bioderkach 2 razy i czeka nas jeszcze jedna wizyta. Wszystko jest OK- tak kontrolują u nas. Ale nie miałyśmy USG- tylko badanie "przez dotyk". Kontrole ok. 7 tyg, po 3mż, po 10mż. Oprócz tego i pediatry- więcej kontroli nie było, ALE jesteśmy zapisane na grudzień do gastrologa (nadmierne ulewanie, które przeszło już, więc nie wiem czy w ogóle na tę wizytę pójdziemy ![]() ![]() Jeśli chodzi o bąbelel na brzuszku. U nas również był- dostrzegła lekarka na bioderkach i kazała tam delikatnie podszczypywać Małą za brzuszek, żeby pracowały mięśnie. Podziałało! ![]() I mamy malutki problem- Amelka gardzi butelką- w związku z tym rozpoczynamy naukę picia z butelki, bo przez to nie mogę ruszyć się z domu na dłużej niż 2-3 godz, pomimo tego, że TŻ bardzo chętnie zajmuje się małą. W piątek wyszłam na urodziny do przyjaciółki- TŻ został z Amelką, ale musiałam wracać na sygnale, bo właśnie wtedy okazało się, że zjadła tylko 50ml mojego mleka z butelki i miała dosyć ciągania. Wróciłam- cycuś i po 8 minutach dziecko spało najedzone.
#2655 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dzwonił właśnie mój mąż i mnie zupełnie zszokował. D: Kochanie, bądź po południu gotowa jedziemy kupić ci buty. Ja: ![]() D: Wspominałaś kilka dni temu, że na obcasach źle ci się chodzi i przydałyby ci się nowe, płaskie. No kurcze wspominałam, ale że zapamiętał i wziął sobie do serca, to jestem w szoku. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uwaga padło moje dziecko w łóżeczku z moją ręką przy policzku i śpi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2657 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2658 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2659 |
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43475752]Dobra, kupiłam rękawicę i mydło
![]() Jak mnie TŻ zabije za kolejne zakupy, to naskarżę na Was :P (dżołk, spróbowałby mi coś powiedzieć, zapłaciłam za to mniej więcej 1,5 paczki jego fajek!). No to teraz proszę o przepis, co zrobić, żeby mieć nawał ![]() Jakierko, masowałaś piersi tylko tą rękawicą czy z tym mydełkiem? LOL Ptyś super jak zawsze ![]() Perse, tylko ja bie gwarantuje nawalu, u mnie zadzialalo choc nie bylo takiej potrzeby ![]() Tak, bralam na rekawice mydelko i masowalam piersi pomijajac brodawki (po prostu tam mam rozstepy). Mydlo bardzo wysusza, wiec po prysznicu smarowalam jeszcze oliwka. Przy okazji, rozstepow mi nie zlokwidowalo (stosuje mydlo zaledwie 2tyg) ale sa jakby lekko plytsze. Natomiast fajnie ujedrnia posladki, uda, piersi zreszta tez ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2660 |
Zakorzenienie
|
.
My w najbliższą niedzielę mamy chrzciny- w związku z tym mam do Was dziewczyny pytanie- ILE DAWAŁYŚCIE W KOPERCIE? (Wiem, że już było, ale wtedy mnie to nie zainteresowało, a teraz przeraża mnie przekopywanie się przez posty w poszukiwaniu tych info ![]() [/QUOTE] Daliśmy 100 zł. Chce jechać z kumplami w góry na dzień i noc, ale już się zgodziłam. Chyba, że chce sobie ten wyjazd przedłużyć?! O nie, nawet sto par butów by mnie nie zmiękczyło na tyle by się zgodzić. |
![]() ![]() |
![]() |
#2661 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ale po pierwsze bardzo mi smierdzi. ![]() ![]() Help! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2662 |
Zadomowienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43477384]Mam to mydlo juz od jakiegos czasu bo naturalne i takie tam ble ble ble
ale po pierwsze bardzo mi smierdzi. ![]() ![]() Help![/QUOTE] ja się moczę (jak to brzmi ![]() ![]() ![]()
#2663 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zawartość ładnie spała,a ja jakaś taka dziwna jestem,nie robię zdjęć spiącemu dziecku,nie wiem dlaczego ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2664 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko trenuje wlasnie obroty z brzucha na plecy. Dzis sie nauczyla. Za rzadko klade ja na brzuchu. Ale zanim calkowicie na plecy poleci probuje jeszcze wrocic na brzuch. Kiepsko jej to idzie ale ja to bawi bo sie smieje.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2665 |
Zakorzenienie
|
no i sie nacieszyłam po 20min już nie śpi
|
![]() ![]() |
![]() |
#2666 |
Zadomowienie
|
Anulka - u nas Proboszcz nic nie chciał, ale TŻ dał mu 200zł w kopercie bo uznał, że tyle wypada dać
![]() Tymoteusz tyle sika w nocy, że nie da się go nie przewijać bo ma taką bombę z pieluchy, że mi szkoda aby taki osikany spał. Czasem to nawet mu pieluchy nie starcza i ubranko ma mokre na boczku na którym śpi. ![]() Z resztą on sam się wybudza o tej 4.00 bo jak dziś do niego wstałam to leży w poprzek łóżeczka, oczy jak 5zł i się uśmiecha do mnie - zaniosłam go na przewijak a ten gada jak szalony do pałąka na zabawki ![]() ![]()
![]() |
#2667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2668 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2669 |
Raczkowanie
|
To ja Wam pokaze Mikołajka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2670 |
Zadomowienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43477384]Mam to mydlo juz od jakiegos czasu bo naturalne i takie tam ble ble ble
ale po pierwsze bardzo mi smierdzi. ![]() ![]() Help![/QUOTE] Ja stosuje pod prysznicem, pieni sie ale nieduzo, a zapach typowego szarego mydla ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:30.