|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
|
|
|
|
#1412 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1413 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gotowe na wszystko -w tamtym roku wszystkie sezony obejrzałam uwaga z ... mężem ;p tak sie wciągnął że hej;p na początku komentował że głupi serial dla bab ale jeden, drugi, trzeci odcinek obejrzał z nudów i stwierdził że całkiem fajne i pośmiać się można;p
|
|
#1414 |
|
Zadomowienie
|
ja wczoraj też nagimnastykowałam się...lusterko maszynka nożyczki ;-) jedyne wyjście to ta benzyna i zapałki ;-)
Któraś pisałą o swędzeniu skóry ja też ostatnio tak miałam przez 3 dni, ale mąż mnie wysmarował balsamikami i mi przeszło..może skóra zbyt sucha i trzeba więcej pić? |
|
|
|
#1416 | |
|
Zakorzenienie
|
Jasna
Jestem przyzwyczajona ze czuję małą na ścianie brzucha i widzę jak się rusza, a teraz jak zmieniła pozycję to czuję jej ruchy tak delikatniej w środku no i w kroczu...żeby się obróciła bo tęsknie za wyginającym się brzuszkiem ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
|
|
#1417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Delikatnie swędzi wewnętrzna strona dłoni i stóp.
|
|
#1418 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1419 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie dzwonił do mnie kuzyn. Mam się jutro do nich zgłosić, mają dla mnie nosidełko, bujaczek i jeszcze parę innych rzeczy
Cóż za cudowny dzień!
|
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
biore się za obiadek bo dzisiaj zapiekanka ziemniaczana
|
|
#1421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- U mnie buraczkowa z makaronem
|
|
#1422 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry! witam się ledwo żywa i zaraz uciekam się kłaść spać.
kolejna noc z rzędu tragedia. dzisiaj jeszcze doszły rewolucje żołądkowe, aż zwijałam się z bólu. o zgadze nie wspomnę ... chyba do tej pory za bardzo bezproblemowo wszystko przechodziłam to teraz nadrabiam. na dodatek mała leży tak, ze wali po wszystkich wnętrznościach ![]() wczoraj chyba Hosenka pisała o "pieczeniu" pod piersiami. ja mam takie coś już od jakiegoś czasu. na początku myślałam, że robią mi się jakieś odparzenia albo coś gorszego, ale ani śladu. wszystko dzieje się od środka. mało przyjemne uczucie i pojawia się z lewej strony - czyli z tej na której staram się spać. najgorsze, że zaczyna się od tego i wiem, że za chwilę zaczną mnie bolec plecy i muszę szukać innej pozycji. za każdą wizytą pamiętam, żeby o to zapytać dopóki nie wejdę do gabinetu ![]() Iwantyou bardzo się cieszę, że u Was bez zmian- co znaczy, że wszystko na dobrej drodze zastanawiam się też jak sytuacja dzisiaj u Em my wygląda. mam nadzieję, że wszystko dobrze i wypuszczą ją w dwupaku do domu, nawet żeby leżeć plackiem miała. zawsze to lepiej u siebie niż w szpitalu sadlaczyca trzymaj się
|
#1423 |
|
Rozeznanie
|
ja tak na szybko zdam relacje z mojej wizyty, bóle brzucha na dole to bolące spojenie łonowe, w moczu znowu leukocyty i jakieś bakterie, mają mi zrobić posiew. Zalecenie lekarza pić codziennie herbatę z wciśnięta połówką cytryny lub szklankę całej wyciśniętej cytryny ewentualnie limonki. Jak to nie pomoże do następnego badania to dostanę jakieś leki, no i kazał dużo cytrusów jeść. Z malutką wszystko w porządku płeć potwierdzona czyli mała kobieta we mnie rośnie
w karcie ciąży mam wpisane BPD 68 z tego co wiem to wymiar główki a drugiego nie umiem doczytac coś jak GAC 62 czy coś w tym stylu i nie wiem co to ma być, nie wiem czy nie przypadkiem długość kręgosłupa bo mówił mi że mierzył i jest w porządku. ogólnie tym razem poświęcił mi więcej czasu niż ostatnio a następna wizyta za 3 tygodnie---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- u mnie rosołek który gotowałam wczoraj w nocy;p i makaron taki domowej roboty który dopiero mam robić, tylko czekam na motywację;p
|
#1424 |
|
Zakorzenienie
|
Uff, znalazły sie. Tak jak któraś z Was pisała - były dokladnie tak gdzie miały być, tylko schowane pod kurtkami i butami
|
#1425 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witam się po weekendzie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zgadzam się, że kolory znacznie się różnią, ale w sklepach powinni mieć próbki materiałów, przynajmniej tam gdzie zamawialiśmy były. Wcześniej rozważałam też wózki Tako, ale po przeczytaniu opinii i obejrzeniu na żywo zdecydowaliśmy się na Jedo. Poza tym mój mąż po obejrzeniu go na żywo nie chciał już nawet na inne patrzeć - tak mu się spodobał ![]() Cytat:
iwantyou, cieszę się że z synkiem jest dobrze. Tak jak dziewczyny pisały - może poszukaj innego psychologa. Z psychiatrą bym się na razie wstrzymała, bo ich rola ogranicza się głównie do przepisania leków, a wydaje mi się że Tobie przyda się jednak bardziej rozmowa/terapia z psychologiem. Wczoraj spędziłam zbyt intensywnie popołudnie co skutkowało masakrycznym bólem naddupia, chodem jak kaczka i krwawieniem z nosa. Dostałam opiernicz od męża, że mam się oszczędzać, odpoczywać i nakaz nic nie robienia dzisiaj
|
||||
|
|
|
#1426 |
|
Zakorzenienie
|
Super takie gesty są baaardzo miłe
|
|
#1427 |
|
Rozeznanie
|
Lolita, mój synek tez mnie kopał po kroczu, a najcześciej w nocy. Po pewnym czasie miałam wrażenie, ze przepłynął sobie wyżej i już tego nie czuje. Glinką potwierdziła, ze zmienił ułożenie, ale dopiero na usg dowiem sie na jakie
![]() Pisalyscie o wózkach Jedo, my właśnie taki zamówiliśmy. Zachwalany był w 3 sklepach i wyglada bardzo solidnie. Mam nadzieje, ze potwierdzi sie to w praktyce. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1428 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś zaopatrzyłam się w składniki i w tym tyg zamierzam robić gołąbki i rolady pieczone ze schabu
![]() Ja też już mało widzę jak się golę i mam problem z ubraniem rajstop czy skarpetek, za malowanie paznokci u stóp już się nie zabieram, a mąż ostatnio mi stopy ogarniał
|
#1429 |
|
Rozeznanie
|
Podstawowe badania na cholestaze to wskazniki watrobowe i 2 najwazniejsze to ast i alt. Mozna tez zrobic: bilirubina i fosfataza alkaiczna .
Ciesze sie ze cukier mam w normie Perfuzja, super ze teczki juz sie znalazły Pamietam jak kiedys wyrzucilam jakis wazny dokument do kosza i tz potem wyniosl smieci... Potem musial z powrotem przyniesc ta torbe ze smieciami i ją rozpracowac Troche sie dzis wkurzylam... Bo dzis sie dowiedzialam, ze jakis wujo-srujo tz co widzialam go tylko raz w zyciu chce spotkac sie tu z nami, tzn przyjechac do nas...no i jak bylismy na badaniach to sie okazalo ze z nienacka przyjechal do nas, a nas nie bylo (wiemy od sasiadki). Super, uwielbiam takie niespodziewany naloty. W dodatku tlumacze tz ze ja jestem teraz leżąca i glupio bym sie czula gdyby przyjechal jakis gosc a ja musialabym lezec w lozku- oczywiscie stwierdzil ze wymyslam Zaobserwowałam właśnie teraz ze coraz wiecej jest osob z ktorymi na codzien nie bylo kontaktu, a teraz nagle ich oswiecilo i nagle chca zagadac/odwiedzic. Ja niestety kojarze to tylko ze zwykłym wścibstwem...od razu przypomina mi sie jak kiedys taka dziewczyna mowila, ze po porodzie dostawała pełno smsów z pytaniami, gratulacjami od osób z którymi nie miała kontaktu od X lat. Straszne to jest
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2013-10-29 o 13:15 |
|
|
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1432 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moi teściowie mają to gdzieś i nie pomagają żadne rozmowy z nimi, bo przecież oni nie będą przyjeżdżać na umówioną godzinę, tylko wtedy kiedy im pasuje |
|
|
|
|
#1433 |
|
Rozeznanie
|
Mój teść i tak jest lepszy - potrafi przyjść bez żadnej zapowiedzi o każdej porze. Ostatnio prawie wparował w weekend ze swoją partnerka ale wpół drogi w ogrodzie spotkał męża i sie wycofał bo widział, ze go wkurzył. Co najlepsze ma klucze do naszego domu i wiem, ze wchodzi tez pod nasza nieobecność. Gdy byłam już na zwolnieniu latem i leżałam w sypialni z przerażeniem sie obudziłam bo usłyszałam hałas w ogrodzie - okazało sie, ze teść przyjechał i robił cos w komórce. Nie zadzwonił nawet dzwonkiem, nie uprzedził smsem i po prostu przyjechał, ale do mnie nawet nie zajrzał...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1434 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem po wizycie...wszystko OK. Wyniki super, w posiewie nic nie wyszło, szyjka bez zmian, więc się cieszę. Kolejna wizyta za 3 tyg.
Byłam też w pracy dostarczyć kolejne zwolnienie, pogadałam z koleżankami, potem pojechaliśmy na zakupy do Biedronki, bo miałam ochotę na ruskie pierogi. Zaraz biorę się za odsmażanie.
|
|
#1435 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale problem z głowy najważniejsze , że już załatwione .Cytat:
|
|||
|
|
|
#1436 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Muszę przyznać, że prowadzi się bosko |
|
|
|
|
#1438 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie na obiad wczorajsze krokiety z mięsem, kapustą i grzybami
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-10-29 o 14:53 |
|
|
|
|
#1439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ŻONA MAMA LENKI Edytowane przez lolita25 Czas edycji: 2013-10-29 o 14:51 |
|
|
|
|
#1440 |
|
Zakorzenienie
|
lolita właśnie nad tymi też się zastanawiam tylko , że one są od pierwszego miesiąca życia prawie . A dziecko jak dostanie kolke to pewnie zaraz po urodzeniu i co miesiąc trzeba przeczekać ? Jakoś masażami sobie radzić ?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.

28.02.2011:ksiadz :

Cóż za cudowny dzień! 

jak już wybraliśmy lodówkę to sprzedawca z tekstem " no dobrze tylko nie wiem czy państwo widzieli ale ta jest uszkodzona "