![]() |
#721 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu
Cytat:
---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
No co innego jak ktos planuje, że mi powierzy dziecko i omówi to ze mna odpowiednio wczesniej. Ale gdyby koleżanka z doskoku mnie poprosiła, bo pilnie i na gwałt szuka kogoś, kto jej dziecka popilnuje, to jeśli bym miała coś ważnego nie rzucę tego na bok, bo możnaby się z dzieckiem przejść. Pomogę, ale nie rzucając swoich obowiązków dla nie mojego dziecka. Postaram się je z opieką nad dzieckiem jakoś pogodzić.
![]() |
![]() |
#722 | |||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
No nie mówiłam tu o 1,5 rocznym dziecku, widzę że naprawdę masz mnie za bezmózga. Z takim małym to bym się bała, że jak odwrócę wzrok na 10 sekund to coś się stanie. Mówiłam o przykładzie moim i koleżanki, czyli ten 3,4,5- latek. ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2013-10-29 o 12:48 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#723 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#724 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, ale spójrzcie na to trochę obiektywnie.
To nie było przypadkowe podrzucenie dziecka przypadkowej osobie, a siostrze i to nie były mega ważne obowiązki, spotkania, tylko sobotnie sprzątanie. Druga rzecz, że Ana myśli o dziecku - i niejako ta sytuacja pokazuje, co zmienia się po porodzie - dziecko (tak wiem, własne, a tu nie było własne, ale wciąż dziecko, wymagające innej uwagi i poświęconego czasu niż dorosły) jest na pierwszym miejscu i trzeba sobie uświadomić, że nawet wypracowane przez lata nawyki mogą iść w odstawkę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
to co, dzieci mają tylko 3,4 lub 5 lat? czy roczne lub dwuletnie dziecko nie może wymagać "nagłej" opieki? Sytuacje w życiu bywają rózne, prawda? A skoro dla kogoś wazniejsze są obowiązki domowe niż poświęcenie czasu dziecku "raz na ruski rok" nawet "nagle" no to... nie mam nic więcej do powiedzenia.
Mój "ton" nie był sarkastyczny, to były luźne przemyślenia i wyobrażenia. I tak jak nie można zostawiać małego dziecka bez opieki nawet na 10 sekund, tak starszemu dziecku nalezy zapewnić nalezytą opiekę i poświęcić czas. Szczególnie, jeżeli domaga się tego ze wszystkich sił i na wszystkie sposoby. ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43478571]Dziewczyny, ale spójrzcie na to trochę obiektywnie. To nie było przypadkowe podrzucenie dziecka przypadkowej osobie, a siostrze i to nie były mega ważne obowiązki, spotkania, tylko sobotnie sprzątanie. Druga rzecz, że Ana myśli o dziecku - i niejako ta sytuacja pokazuje, co zmienia się po porodzie - dziecko (tak wiem, własne, a tu nie było własne, ale wciąż dziecko, wymagające innej uwagi i poświęconego czasu niż dorosły) jest na pierwszym miejscu i trzeba sobie uświadomić, że nawet wypracowane przez lata nawyki mogą iść w odstawkę.[/QUOTE] To nie wiesz, że sobotnie porządki są najważniejsze na świecie, bo przecież w inny dzien nie ma na to czasu, niedziela jest na odpoczynek i spotkania rodzinne (a poza tym to "dzień święty" ![]() ![]() (tutaj dopiero jest sarkazm i ironia w moim tonie)
![]() |
#726 |
Zadomowienie
|
Porządki czy co innego, ale tak, dla niej akurat to było ważne i nie ustawiajcie innym priorytetów. Ja to rozumiem, że musiała mieć mieszkanie przygotowane na oglądanie dla lokatorów. Równie dobrze mogła stracić potencjalnych lokatorów przez syf i to już wymierna strata. Że dla Ciebie jej ważna rzecz to bzdura, to już jest Twoje zdanie. Nie znaczy, że zmiana planów to pikuś.
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
może popatrzmy szerzej: nie dla wszystkich dzieci są pępkiem świata
![]() siostra Any podrzuciła jej dzieciaka poniekąd z zaskoczenia, Ana "wzięła to na klatę" i dziecko przetrwało, nie chodziło głodne - nie stało się NIC złego. poświęcanie uwagi, zajmowanie się dzieckiem leży w gestii rodzica, nie szukanej na szybko niańki ![]() ja nie mam dzieci, nie mam ich też na szczęście na tyle blisko, żeby wykorzystywano mnie do opieki (nieważne, czy celowej, czy "nagłej") - a też mam swój harmonogram tygodnia od którego nie lubię odstępstw - są tacy ludzie, którzy mając coś zaplanowane muszą to mieć zrobione w tej chwili, a nie "kiedyś tam". ja np. zwykle sprzątam w piątki późnym wieczorem. zdarza się, że wracając z pracy o 18:00 padam na pysk i nie mam siły ręką machnąć. ale mam zakodowane, że muszę ogarnąć i koniec. sama na siebie bym się wściekała, że sobie zdezorganizowałam plany ![]() ![]() dlatego jestem w stanie zrozumieć rozregulowanie przyjętego harmonogramu ![]() nie wiem czy istnieje coś takiego jak OZM - wiem tylko, że dla każdego rodzica jego dziecko jest najważniejsze ![]() tyle tylko, że czasem rodzice niejako żądają, żeby dla innych ludzi ich dziecko też było tak samo ważne, jak jest dla nich samych, a to chyba tak nie działa ![]() swoją drogą dyskusja, która się tu toczy, to chyba nawet podchodzi pod sławne OZM, bo jakiekolwiek by się nie pojawiły narzekania, zaraz schodzą się mamy broniące zachowań dzieci (nieważne, że nie swoich ![]() chyba miał był wątek dla przykładów, a wyszło z tego coś na wzór: - stawiamy tezę, przychodzą matki i na kilku stronach "obalają" ją i uzasadniają, dlaczego teza jest zła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O ile sprzątanie przy małym dziecku, które nie rozumie idei sprzątania to syzyfowa praca, o tyle przy starszym jest naprawdę łatwiej. Chyba, że ja mam dziwne wypaczone spojrzenie na świat i dzieci. Ba, nawet przy dziecku nie ma czegoś takiego jak syf w domu (chyba, że komuś naprawdę nie zalezy na ogarnięciu domu). Żadna filozofia utrzymać względny porządek, wytarty kurz, czystą podłogę. Serio, czasem odnoszę wrażenie, że dla niektórych ludzi błyszczące mieszkanie to najwazniejsza rzecz na świecie, sterylna czystość i wszystko poukładane "pod linijkę". Wtedy tak, sprzątanie jest czasochłonne i zajmujące. Ale mając w domu dziecko (swoje lub pod opieką), niektóre rzeczy trzeba odpuścić, bo doba jest tak samo długa a obowiązków jakby trochę więcej ![]()
![]() |
![]() |
#729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i nie, mając w domu pod opieką Z ZASKOCZENIA nie swoje dziecko, nie trzeba nic odpuszczać - można. MOŻNA dostosować swoje plany do opieki nad dzieckiem, ale nie trzeba z nim wychodzić do zoo, jak niektóre tutaj proponowały ![]() nie uważam, żeby moje priorytety musiały się zmieniać. gdybym z zaskoczenia musiała się zaopiekować przez kilka godzin dzieckiem, które ma powiedzmy 5 lat, to pewnie skończyłoby się na tym, że dostałoby jakąś grę do ręki/pilot/włączoną bajkę etc. a ja w tym czasie robiłabym swoje, zerkając czy wszystko z dzieciakiem OK. Edytowane przez shonyen Czas edycji: 2013-10-29 o 14:21 Powód: literówka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 |
Konto usunięte
|
Po pierwsze Ana miała dziecko pod opieką kilka godzin. Nie kilka dni, kilka tygodni, kilka godzin. Nie chce mi się tego rozwijać nawet.
Po drugie - nie jest prawdą założona przez Ciebie shonyen teza. Nawet mamuśki się zgodzą, że wrzucanie zdjęć obkupkanych dzieci, rozmawianie o kupach przy obiedzie, sadzanie na nocnik przy gościach czy niemożność rozmawiania na inne tematy niż dziecięce, wyrywanie innym dzieciom zabawek i dawanie swojemu czy sytuacja z koncertu - są mocno nie w porządku i mogą być uznane jako sławetne OZM. Więc nie jest tak, że mamuśki bronią wszystkich zachowań matek, ale z drugiej strony - niektóre w oczach osób bezdzietnych wydają się dziwne, więc warto je wyjaśnić. Na przykład dlaczego tak strasznie mi się spieszy do nakarmienia dziecka na czas.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43479366]Po pierwsze Ana miała dziecko pod opieką kilka godzin. Nie kilka dni, kilka tygodni, kilka godzin. Nie chce mi się tego rozwijać nawet.
Po drugie - nie jest prawdą założona przez Ciebie shonyen teza. Nawet mamuśki się zgodzą, że wrzucanie zdjęć obkupkanych dzieci, rozmawianie o kupach przy obiedzie, sadzanie na nocnik przy gościach czy niemożność rozmawiania na inne tematy niż dziecięce, wyrywanie innym dzieciom zabawek i dawanie swojemu czy sytuacja z koncertu - są mocno nie w porządku i mogą być uznane jako sławetne OZM. Więc nie jest tak, że mamuśki bronią wszystkich zachowań matek, ale z drugiej strony - niektóre w oczach osób bezdzietnych wydają się dziwne, więc warto je wyjaśnić. Na przykład dlaczego tak strasznie mi się spieszy do nakarmienia dziecka na czas....[/QUOTE] wiem, ze Ana miała pod opieką dziecko kilka godzin - ja jednak jestem w stanie zrozumieć, że te kilka godzin robią jej problem/zamieszanie itp. wiesz Perse, może i mamy się zgodzą, że wyżej wymienione pogrubione zachowania to przykład OZM - problem jednak na tym, że: 1. Luba dalej jest uparta i twierdzi, że tych przykładów nie było ![]() 2. chyba żadna z mam nie przytaknęła, że to nie fair, kiedy takie rzeczy się w wątku pojawiły.te przykłady były przemilczane, uwaga została skupiona na tych, które jakoby dało się im "wybronić". Ja doskonale wiem, że większość z tych zachowań ma swoje przyczyny, jak np. wyrywanie zabawek czy rozmawianie tylko o dziecku a inne tematy to bzdury (swoją drogą, świetny tekst..) - tyle tylko, że kiedy się na coś narzeka, raczej człowiek się nie zastanawia, dlaczego tak jest - nie o to chodzi w narzekaniu ![]() wiem, ze jeśli dziecko wyrywa zabawki, to to jest wina matki, bo tak go wychowała. wiem, że jeśli matka nawija cały czas o dziecku to znaczy, że jest dla niej ważne itd. ale to nie zmienia faktu, że będę na to narzekać i kategoryzuję to jako OZM ![]() PS: mam wrażenie, że niektóre mamy strasznie się tego pojęcia OZM boją, jakby to była najgorsza choroba świata i muszą je niejako odsunąć od siebie i innych "podejrzanych" jak najdalej ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#732 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43479366]Po pierwsze Ana miała dziecko pod opieką kilka godzin. Nie kilka dni, kilka tygodni, kilka godzin. Nie chce mi się tego rozwijać nawet.
Po drugie - nie jest prawdą założona przez Ciebie shonyen teza. Nawet mamuśki się zgodzą, że wrzucanie zdjęć obkupkanych dzieci, rozmawianie o kupach przy obiedzie, sadzanie na nocnik przy gościach czy niemożność rozmawiania na inne tematy niż dziecięce, wyrywanie innym dzieciom zabawek i dawanie swojemu czy sytuacja z koncertu - są mocno nie w porządku i mogą być uznane jako sławetne OZM. Więc nie jest tak, że mamuśki bronią wszystkich zachowań matek, ale z drugiej strony - niektóre w oczach osób bezdzietnych wydają się dziwne, więc warto je wyjaśnić. Na przykład dlaczego tak strasznie mi się spieszy do nakarmienia dziecka na czas....[/QUOTE] Albo dlaczego nie zgadzasz się na podanie dziecku czekoladek, ciasteczek, słodkich soczków czy innych "rewelacji".
![]() |
#733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. "Chyba", to dobre slowo ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#734 |
Zadomowienie
|
Sytuacja z koncertu bardziej mi się kojarzy z zafiksowaniem typu "boję dziecko spuścić na 0.1 sekundy z oka, to je wszędzie wezmę ze sobą". Nie zważając na innych. Bo to też się spotyka.
A podanych zachowań, które zostały tu zaklasyfikowane jako ozm mamy nie muszą pozostałym ciągle wyjaśniać, bo nie zmienia to faktu, że te zachowania po prostu są upierdliwe i drażnią. I podpisuję się pod wszystkim co napisała shonyen.
Na zaufanie się pracuje - na jego brak też. Edytowane przez Lillkaa Czas edycji: 2013-10-29 o 15:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#735 | ||
Erudycja
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43475282]Wybacz, widocznie mamy inne poglądy na życie (i piszę tu o swoich jeszcze sprzed urodzenia dziecka), ale wciąż według mnie sprzątanie nie zając.
Tym bardziej - piszesz, że utrzymujesz codziennie porządek, więc pewnie w sobotę nie ma gruzowiska. No ale rozumiem inne postawy, moja teściowa też myje okna co 3 tygodnie. Tylko nie rozumiem robienia tego przy dziecku. Ale tak jak pisałam - mamy odmienne poglądy i raczej żadna z nas się nie przekona.[/QUOTE] Wiesz, niby sprzatam w kazda sobote, a ogolny porządek staram sie trzymac na codzien i na prawde nie wiem skad biora się te wszystkie paprochy na dywanie, ale sa rzeczy ktore robie tylko w soboty. Odkurzam srednio co drugi dzien, naczynia codziennie, ale kurze, mycie lazienki itp zostawiam na sobote. Niby tak czesto a zawsze sie zastanawiam czemu po tygodniu, w mieszkaniu prawie dwu-osobowym ( ![]() Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43478571]Dziewczyny, ale spójrzcie na to trochę obiektywnie. To nie było przypadkowe podrzucenie dziecka przypadkowej osobie, a siostrze i to nie były mega ważne obowiązki, spotkania, tylko sobotnie sprzątanie. Druga rzecz, że Ana myśli o dziecku - i niejako ta sytuacja pokazuje, co zmienia się po porodzie - dziecko (tak wiem, własne, a tu nie było własne, ale wciąż dziecko, wymagające innej uwagi i poświęconego czasu niż dorosły) jest na pierwszym miejscu i trzeba sobie uświadomić, że nawet wypracowane przez lata nawyki mogą iść w odstawkę.[/QUOTE] miejmy nadzieje ze moje nawyki i podejscie zmienią się i to na lepsze ![]()
![]() |
![]() |
#736 |
Konto usunięte
|
Ana, Twoje nawyki nie są złe, tylko jak zdecydujesz się na dziecko, sama zobaczysz, że będziesz je musiała trochę zmienić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
Erudycja
|
dzięki w kazdym razie za wyjasnienie wielu kwestii, na pewno, kiedy stanę sie matką dołącze do Waszego forum
![]()
![]() |
#738 |
Zakorzenienie
|
NEws z fejsa - własnie na fejsie u mnie trwa ostra wymiana zdań. Ktoś pewnemu bardo symptycznemu małenstwu zarzucił,że wrzucają fotki z dziećmi.
Fotki nie sa słtaśne- sa normalne, troche szalone. Owe małżenstwo prowadzi ciekawe życie- pracują w domu, by móc zajac się dziećmi, realizuja się, podróżuja, jeżdża na wystawy. I kogoś rozdrażniło,że wszędzie są z dziećmi w życiu i na zdjęciach. Dzisiaj owa para na złość hejterowi wrzuciłą zdjęcia z pasowania jednego z dzieci na pszedszkolaka bez dziecka z adnotacja " Specjalnie dla..." i poszło w eter i głośno i huczno i leci ostro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#739 | ||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
![]() "Raz na ruski rok" jeśli wypadnie akurat wtedy, gdy mam ważne zajęcie - nie, nie mogę zrobić nic więcej ponad to, żeby przetrwał. ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43479366]Po pierwsze Ana miała dziecko pod opieką kilka godzin. Nie kilka dni, kilka tygodni, kilka godzin. Nie chce mi się tego rozwijać nawet. [/QUOTE] To jestem ciekawa jak wy wszystkie byście pogodziły uczenie się do egzaminu, który jest za dwa dni z zaangażowaną opieką nad 4 latkiem ![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43479366] Po drugie - nie jest prawdą założona przez Ciebie shonyen teza. Nawet mamuśki się zgodzą, że wrzucanie zdjęć obkupkanych dzieci, rozmawianie o kupach przy obiedzie, sadzanie na nocnik przy gościach czy niemożność rozmawiania na inne tematy niż dziecięce, wyrywanie innym dzieciom zabawek i dawanie swojemu czy sytuacja z koncertu - są mocno nie w porządku i mogą być uznane jako sławetne OZM. Więc nie jest tak, że mamuśki bronią wszystkich zachowań matek, ale z drugiej strony - niektóre w oczach osób bezdzietnych wydają się dziwne, więc warto je wyjaśnić. Na przykład dlaczego tak strasznie mi się spieszy do nakarmienia dziecka na czas....[/QUOTE] Niemniej wszystkie wymienione tu zachowania były tu jakoś tłumaczone. ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Ja mam takie samo wrażenie.
![]() |
![]() |
#740 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2013-10-31 o 10:21 Powód: e tam ;) |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 |
Zakorzenienie
|
Szkoda, że wyedytowałaś
Też czytam wątek zdziwieniowy a i o pieseły zahaczyłam okiem ![]() no coż, to jeśli większość uznaje ozm, to chyba należałoby też uznać zzm, lub mzm (młodzieżowe zapalenie mózgu) a także bzm (bezdzietne zapalenie mózgu) ![]() Przypominam w tym miejscu, że ja nie uznaję żadnego, i nadal uważam, że niektórzy ludzie są wredni, głupi, egoistyczni itd. niezależnie od tego czy mają dzieci czy nie. Taka karma, co zrobić.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2013-10-30 o 11:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#743 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Albo się cofamy, albo ja i moi rówieśnicy byliśmy nad wyraz inteligentni jak na dzieciaki lat 4-6. ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 |
jestę wieszczę
|
To teraz kolejne, zaobserwowane bananowym okiem przypadki ozm:
1. Koleżanka, dziewczyna dość ogarnięta, zaszła w ciążę i wyszła za mąż. Z mężem zamieszkali w wynajmowanym mieszkaniu, ale po urodzeniu się dziecka wydatki wzrosły i na mieszkanko nie było ich stać. Rodzice koleżanki zaproponowali, żeby młodzi z dzieciakiem przenieśli się do nich. Wtedy koleżanka ZAŻĄDAŁA, żeby rodzice usunęli z domu dwa duże psy, ulubieńców pana domu, bo ona ma dziecko i nie życzy sobie w domu psów ![]() ![]() 2. Druga znajoma po urodzeniu dziecka dostała korby pt. "moje dziecko jest najważniejsze dla każdego". Mędzi o dziecku non stop, a każdego, kto ma ochotę pogadać na inny temat częstuje spojrzeniem pełnym wyższości i politowania, bo co możesz wiedzieć o życiu jak dziecka nie masz, egoistko jedna. Obowiązkiem całej rodziny jest zajmowanie się dzieckiem.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 |
Konto usunięte
|
I jak sie skończyła pierwsza historia? Czym motywowala żądanie usunięcia psów?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#746 |
Zakorzenienie
|
Ja się tak zastanawiam, wcale nie złośliwie, jak to jest, jakich niektórzy mają tych znajomych czy cuś... Bo jak jedna osoba może podać ileś tam przykładów na ozm, to już mnie to zastanawia. Zastanawiam się nad sobą, czy może powinnam więcej plotkować o innych i wtedy też znałabym takie przykłądy. Albo zmienić znajomych, bo do tej pory moi nie wstawiają zdjęć ani zwierząt nie wyrzucają, nie nawijali o dzieciach ciągle jak były małe. Sama nie wiem co powinnam zrobić, by trafić na jakąś mamusię z ozm, bo przecież do lekarza chodzę, do restauracji, do sklepów, codziennie kręcę się miedzy ludzmi, ba, ostatnio codziennie jeżdżę pociągiem. I nic. nikt mnie nie taranuje wózkiem, nikt się nie wpycha bez kolejki, nikt nie karmi ani nie przewinął dziecka na moich oczach.
Ja już nie wiem.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2013-10-31 o 09:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#747 |
Zadomowienie
|
luba albo masz szczescie albo tak, jestes bardziej tolerancyjna i niektorych zachowan nie zauwazasz..
ja musze przyznac, ze wiekszosc kuriozalnych ozmowych zachowan to wyczyny jednej i tej samej kolezanki, wiec wyglada na to, ze albo ona jest walnieta albo ja jej nie lubie/zazdroszcze/sie czepiam.. byc moze tak jest! |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez 2ystem1645 Czas edycji: 2013-10-31 o 12:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przecież logiczne, że nie Ty zrobiłaś tego pieseła, bo on jest prześmiewczy, właśnie w stosunku do udzielających się tu matek. Dziwne, żebyś sama wyśmiewała swoje poglądy. No, zgłosiłam Cię, bo takiej wrednej wypowiedzi dawno nie widziałam, ale widzę, że z moderacje macie wyrozumiałą. Edytowane przez jesienny_lisc Czas edycji: 2013-10-31 o 13:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.