|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVII
Że się wtrącę..
Cytat:
![]() Mojemu ojcu po śmierci dziadka zaczęło odbijać, że najchętniej każdy weekend spędzałby z babcią. Zakupy jej wozi, rachunki płaci, spłuczkę w kiblu naprawi, na każde zawołanie babci jest, a babcia sprytnie to wykorzystuje. I żeby nie było, babcia mieszka w innym województwie, więc argument 'jak najdalej od teściowej' od pewnego czasu też jest dla mnie martwy. To jest facet, tego nie ogarniesz. ![]() Dostałam dzisiaj włosowego komplementa. Co jak co, ale włosowego kompletnie się nie spodziewałam. ![]() Edit: Cytat:
dziśdzienne muzyczne inspiracje: The storm comes and goes And I keep walking, I keep walking Rain drops shine with gold My heart was stolen, heart was stolen. Edytowane przez Scarrabeo Czas edycji: 2013-10-29 o 20:04 |
||
|
|
|
#1112 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziwna sytuacja.. Co prawda sama nie przepadam za "teściową" przez jej nadopiekuńczość w stosunku co do TŻta ale jak tam jestem to zachowują się w porządku
Pogadaj z facetem, tu nie ma z czym zwlekać ![]() Mój tata to już wgl nie wejdzie do pokoju kiedy jest TŻ a drzwi zamknięte albo woła mnie z dołu, często pisze smsa Cytat:
czyli bym się nie załapała u Ciebie ![]() Ja idę 8.11 i sama nie wiem czy cieniować końce czy nie
Edytowane przez izaa29 Czas edycji: 2013-10-29 o 20:06 |
|
|
|
|
#1113 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja próbuję określić jaki mniej więcej chcę odcień. Chcę zostać przy brązie, ale już sama nie wiem czy ciemniejszy czy jaśniejszy |
|
|
|
|
#1114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A farbujesz się u fryzjerki czy sama w domu?
|
|
|
|
|
#1115 |
|
Rozeznanie
|
Matko najświętsza, Kobiety nie straszcie tymi mamami TŻ aż tak bardzo, proszę
Mamy mojego prawie TŻ jeszcze nie znam i nie śpieszy mi się do tego aby ją poznać, ale doszły mnie słuchy od przyjaciółki, że jest w porządku kobieta. Mimo wszystko, będę odwlekać moment poznania jej jak najdalej W czwartek wychodzę z M. i znajomymi do clubu pobawić się trochę. Planuję walnąć sobie loczki bo na co dzień mam dosyć swoich prostych kłaków, a i lekka zmiana wyjdzie mi na dobre. ( no chyba, że włosy nie będą ze mną współpracować i oklapną to w d.pie z nimi ). Nawiązując do sedna, loczki mam zamiar robić lokówką bo do etapu kręcenia prostownicą jeszcze nie doszłam. Zauważyłam, że nie dość, że moje włosy nie lubią zmian ( zawsze gdy je polokuję to po chwili się prostują, a do tego mam straszny puch po rozczesaniu ) to jeszcze się buntują i każdy pojedynczy włos żyje własnym życiem. Polecacie jakieś sposoby może na rozwiązanie tegoż problemu?
|
|
|
|
#1116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak długie masz włosy? |
|
|
|
|
#1117 |
|
Przyczajenie
|
Melduję się jako nowy członek
![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- W czwartek wychodzę z M. i znajomymi do clubu pobawić się trochę. Planuję walnąć sobie loczki bo na co dzień mam dosyć swoich prostych kłaków, a i lekka zmiana wyjdzie mi na dobre. ( no chyba, że włosy nie będą ze mną współpracować i oklapną to w d.pie z nimi ). Nawiązując do sedna, loczki mam zamiar robić lokówką bo do etapu kręcenia prostownicą jeszcze nie doszłam. Zauważyłam, że nie dość, że moje włosy nie lubią zmian ( zawsze gdy je polokuję to po chwili się prostują, a do tego mam straszny puch po rozczesaniu ) to jeszcze się buntują i każdy pojedynczy włos żyje własnym życiem. Polecacie jakieś sposoby może na rozwiązanie tegoż problemu? [/QUOTE]Ponoć na wałkach dłużej wytrzymają
|
#1118 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja polecam jaśniejszy kolorek ![]() Cytat:
|
|
|
#1119 | |
|
Wtajemniczenie
|
Miałyście może kiedyś któryś z szamponów Kallosa?
---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
Edytowane przez edytah10 Czas edycji: 2013-10-29 o 20:58 |
|
|
|
|
#1120 |
|
Rozeznanie
|
Nie mam siły. Próbuję wydobyć skręt z moich włosów,ale nie umiem. Pianka nic nie dała. Wyszły mi dredy. Ostatnio próbowałam jeszcze piankę+ lakier i wyszedł makaron.
Sprawdziłam na Allegro cenę odzywki DeBa. Kosztuje tam 17 zł. , a w Biedronce tylko 6 zł.
|
|
|
|
#1121 |
|
Zakorzenienie
|
zaszalałam przez Was lakierowo: Golden Rose Carnival 08 i GR matte 05
![]() do tego mam też gwiazdki milkyway
|
|
#1122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1123 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz skąd? Przestała się sprawdzać selekcja i dobór naturalny. Słabsze osobniki przeżywają ze względu na rozwój medycyny (sama jestem słabszym osobnikiem jakby co ). Mutacje się przenoszą.P.S. w XIV-XVIII wieku notorycznie bielono twarz pastą ołowiową, a nowotworów tyle nie było. Słabsze ludzkie osobniki po prostu szybko umierały... Cytat:
![]() Jestem przy randkowej nadziei... ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
|
|
#1124 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1126 |
|
Wtajemniczenie
|
Słuchy mnie dochodzą, że w 3 klasie będę miała osiem no nie powiem, cieszy mnie to barz ![]() Zastanawiam się nad zdawaniem matury z matematyki rozszerzonej, doszłam do wniosku, że ta nasza nowa pseudo-matura to będzie chyba jeszcze bardziej zaniżać poziom
|
|
|
|
#1127 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za to dzisiaj miałam 4 godziny wykładu o macierzach, który to wykład sprawił, iż mój mózg ómarł i nie powstał nawet po dwóch kawach z automatu, amen. Cytat:
|
|
#1129 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W długi weekend mam zamiar zagrzebać się w antycznym Rzymie, więc może też coś w ten deseń wyciułam
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
hej
kupiłam dziś szampon seboradinu do wypadających i przerzedzających się włosów nie mogłam nigdzie lotionu znaleźć ale to dobrze, bo mam jeszcze radical, jantar i kozieradkę ;Pjutro od rana jest u mnie TŻ, zrobiłam nam na obiad zupę gulaszowa i pierogi z kapustą i grzybami, siedziałam 3h w kuchni nad tym ![]() Ewa na prawdę bardzo nieciekawa sytuacja, ale nie będę powtarzać wypowiedzi dziewczyn bo podzielam ich zdanie. Oby się wszystko Wam ułożyło po Twojej myśli. |
|
|
|
#1131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i jak TŻ narozrabia to zawsze po mojej stronie jest ![]() próbowałaś nie rozczesywać loków po myciu?
|
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
Mama TŻ też jest zawsze po mojej stronie i obiad zawsze mi dają nie biorąc pod uwagę nawet tego, że w domu już jadłam :P
|
|
|
|
#1133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1134 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1135 |
|
Rozeznanie
|
Przeczesuje grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami bo inaczej włosy są strasznie ulizane u nasady Nie wiem czym jest to spowodowane i nawet nie próbuję się dowiadywać bo moich włosów nikt nie jest w stanie rozszyfrować ![]() Włosy mam do zapięcia od stanika. Postaram się jutro o fotkę jak je polokuję. Zjadłam śniadanie i siedzę sobie z aloesowym Mr's Potters na włosach. Nie pamiętam działania tej odżywki na moje włosy więc troszkę obawiam się tego co będzie gdy wysuszę włosy. Mam nadzieję, że nie przyklap totalny. Edytowane przez Inkus97 Czas edycji: 2013-10-30 o 06:16 |
|
|
|
#1136 |
|
Zadomowienie
|
Hej,
mam dużo roboty i mało czasu, chociaż w miarę nadążam Was czytać. ![]() A moje kłaczyska jak na złość coraz krócej świeże. Wy tu z odżywkami na głowie siedzicie, a ja wczoraj stwierdziłam, że walić to, bo nie zdążę umyć i tak, wybrałam sen zamiast mycia i postanowiłam dzisiaj przechodzić w brudnych. A co! Kto bogatemu zabroni? Kaś, ja się znowu włosowo-chemicznie muszę do Ciebie uśmiechnąć. Jeśli masz chwilę i wiesz to podziel się ze mną proszę wiedzą na temat:Przy jakim pH łuski włosa będą się elegancko podnosić, ale nie stanie się włosom krzywda?
|
|
#1137 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Łączę się z Tobą . Mam historię z największym postrachem szkoły, wczoraj postawił 15 kap z odpowiedzi Przed każdą historią jest panika, przed sprawdzianem na dwa tygodnie przed wszyscy dostają biegunek Masakra..Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mogę spać, chyba już na tym L4 nadspałam, bo jak zawsze śpię długo tak dzisiaj obudziłam się o 7 i koniec |
|
|
|
|
#1139 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A z tą selekcją naturalną całkowitą prawda, kiedyś nie było aż tyle chorób, bo nikt nie podejmował się leczenia, tylko dokonywał selekcji, tak jak robią to zwierzęta. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1140 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane. Wstałam wcześniej by umyć włosy, znowu mi tyle wypadło ;( Wgl takie dziwne są, końcówki suche, rozdwajają się.. Nie wiem o co chodzi
![]() A poza tym jest mi smutno i nie chce mi się iść do szkoły
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:52.

Pogadaj z facetem, tu nie ma z czym zwlekać 

). Nawiązując do sedna, loczki mam zamiar robić lokówką bo do etapu kręcenia prostownicą jeszcze nie doszłam. Zauważyłam, że nie dość, że moje włosy nie lubią zmian ( zawsze gdy je polokuję to po chwili się prostują, a do tego mam straszny puch po rozczesaniu ) to jeszcze się buntują i każdy pojedynczy włos żyje własnym życiem. Polecacie jakieś sposoby może na rozwiązanie tegoż problemu? 

, a w Biedronce tylko 6 zł.