|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Cytat:
![]()
![]() |
#4022 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() wow. patent na pomiar siuchów? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4023 |
MBZ♥
|
Eluśka
![]() ![]() Pani pokazuj łów ![]() ja ostatnio--nie umiem kompletnie łowić skarbów w sh--ale udało mi się wyszukać kilka par getrów cartersa, nextowych, dkny, koszulę dżinsową benettona, dwie bluzeczki gapowe ![]() ![]() ![]() Maria ![]() ![]() My te używamy pampy active baby ![]() ![]() ![]() ![]() Malpko to Ty musisz mieć cud mleczko ![]() Moderna my teraz idziemy do lekarza na 9 msc ![]() ![]() Bzinko gaworzenie to łączenie samogłosek ze spółgłoskami ![]() ![]() ![]() Jola jak u Was? ![]() Villga też nie lubię pisać z telefonu:/jakoś mi niewygodnie, wtedy tylko czytam ![]() Tajgusiu jak siusiak Małego? ![]() Monika też by mnie drażniło ![]() ![]() ![]() Nestelle ![]() A Roszek cudny ![]() Z tym trzymaniem rzeczy masz rację, trzeba mieć wieeele miejsca:/a z drugim ewentualnym dziecięciem trafić idealnie w ten sam termin ![]() Oldzinx nie jesteś przewrażliwiona ![]() Tasiu ![]() ![]() my chcemy jeszcze jedno dziecko na pewno ![]() ![]() a to co napisałaś ![]() Kasssssiiiiaaaa apeluję by było CIę tu więcej ![]() ![]() Jutro jedziemy do gina ![]() ![]() Edytowane przez BYou Czas edycji: 2013-10-29 o 20:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4024 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no no tak jak napisałaś.. a feee ja sama tak zrobiłam może z 2 razy i czułam sie z tym źle ;/ ale to nie miałam zapasowego a byłam poza domem.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4025 |
Zakorzenienie
|
Hej
Nadrobiłam tak z grubsza, ale z góry przepraszam za brak cytatów. Nie mogę przestać myśleć o Adasiu. Dlaczego tak się dzieje, że małe niewinne istotki muszą od samego początku toczyć walkę o życie. Z całego serca wierzę, że Adaś zwycięży. Jutro zmienię avatar, bo dopiero dzisiaj zajrzałam na wizaż a nie mam żadnej fotki. Boże, jeśli istniejesz, udowodnij to! |
![]() ![]() |
![]() |
#4026 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() zaraz wyślem Pw. Cytat:
![]() ![]() tez tego CHCEM !!! jak nie to ![]() no ja nie wiem na Co Czekamy !! trza się sprężyć - i raz dwa osiem pięć - zakaczyć to wsysio ![]() Kupiłam zaproszenia - jutro wrzucę foto - ale jak dla mnie są Śliczne ![]() a i jutro mam MIELONE obowiązkowo z Mizerią ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4027 |
Zadomowienie
|
BYou
Ewunia w porządku.. Bardzo się dziś zmartwiłam ale już jest dobrze. Wydzielina zniknęła po przemyciu, już więcej się nie pojawiła. Będę jednak atakować lekarkę bo nie wiem czemu to się pojawia. Oprócz tego nie zauważyłam już nic co by mogło mnie zaniepokoić. Najważniejsze, że ma apatyt i pije co raz więcej płynów ![]() dziękujemy za troskę ![]() moje dziecię zjadło dziś patologicznego biszkopta, mniej patologiczną skórkę od chleba i najmniej patologicznego sucharka.. chyba w tej kolejności jest dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4028 | |
Zakorzenienie
|
och aż nie wiem co Powiedzieć - wzruszyłam się
![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4029 |
MBZ♥
|
Jolu to kciukamy dalej
![]() ![]() A z patologią to się nie popisałaś ![]() ![]() ![]() Kasia mizeria ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4030 | ||
Kniaginia
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A gdzie frytki z maka? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4031 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cziz, fryty- a taka zwykła parówa to co?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4032 |
MBZ♥
|
Despa to muszą być takie zwykłe parówczaki bo te co mają 90% mięsa czy są z szynki to się do patlogi nie zaliczą
![]() ![]() Fajna strona:http://www.imagechef.com/ic/word_mosaic/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4033 |
Raczkowanie
|
OLDZINX a dlaczego wpierw odstawiasz małego od cyca? Ja już dostałam zielone od mojego gina i zamierzam zacząć działać ale chce też karmić mojego synka podobno nie ma przeszkód jedno z drugim niby nie koliduje... Bardziej bym się obawiała podnoszenia dziecka i wózka będąc w ciąży
#4034 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A podnoszenia Krzysia też najbardziej się boję, jak zajdę... No ale jakoś kobiety dają sobie radę.
![]() |
#4035 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Hej!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I starocia: Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() (fuj!) Cytat:
Cytat:
Ja chcę!
![]() |
#4036 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() CHwaliłam się, ze dostałam okres? Po prawie 1,5 roku... Ehhh minęły piękne czasy;p Własnie zamawiam sliniaki na all z rękawaik, mamkjeden i się sprawdza rewelacyjnie, o inaczej to przebierka po 3 razy dziennie;p |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4037 |
Wtajemniczenie
|
Raz przyszła jakaś kobieta ocenić kp koleżanki z sali i moje. Koło g.23, na 5 minut. Obejrzała piersi (po raz n-ty musiałam je wywalać...), pokazała pozycję do przystawiania, spytała "i co, dziecko ssie?". No akurat ssał wtedy. I tyle. Nie wiem, czy to była ta słynna p. Małgosia.
#4038 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4039 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4040 | ||||||||
Zadomowienie
|
Hej
Mamy już krzesełko do karmienia ![]() ![]() ![]() ![]() Próba kaszkowa zakończona sukcesem. wcina aż miło Cytat:
![]() niestety zderzenie z rzeczywistością bardzo bolało. znam ból zastojów, zapalenia z gorączką i najgorszy - dwumiesięczny ból sutków i wycie przy karmieniu. szczerze mówiąc dla mnie to gorszy ból od porodu. Nawet w trakcie jazdy samochodem masakrycznie mnie bolały. jak sobie przypomnę jak mały ulewał z moją krwią ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mały ma sporo czarnych i ciemnych ubrań i tylko czekam aż teściowa albo babcia nie wytrzymają i w końcu coś powiedzą na ten temat ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jeśli chodzi o pogrubione to tak ogólnie też myślałam, że skoro mam pokarm, mały często ciąga cycka i nie płacze to najedzony ![]() Cytat:
![]() ja akurat pisałam o pobycie w szpitalu jak mały miał 3,5 tygodnia i nie przybierał na wadze. po porodzie tak na prawdę większych problemów nie było. Co prawda nikt nawet do mnie nie zaglądał oprócz dwóch razy kiedy nie mogłam dziecka uspokoić. próbowały mu wtedy dawać glukozę ale na szczęście nie chciał. mm nikt nie proponował, bo chyba nie było takiej potrzeby. problemy zaczęły się w domu to tanio wychodzą te pampersy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mi mówiły że jestem stworzona do karmienia, że cycki super itd nawet ta cholerna lekarka przy przyjęciu do szpitala tak mówiła, mleko ze mnie sikało jak ścisnęła a wystarczył dzień w szpitalu i pokarm ze stresu zaczął zanikać (cały czas piszę o tym drugim pobycie) cieszę się, że pomimo tego wszystkiego jednak Ci się udało z kp ![]()
![]() |
#4041 | ||||||
Zadomowienie
|
kurde poucinało mi cytaty:
Tasia pamiętam tą sprawę ze scarlett ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dragusia co Florek robi na Twoim avatarze?pompki bokiem na jednej ręce? kozak ![]() Cytat:
pokaż ciuszki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() podaj adres ![]() ![]() Cytat:
hehe słaba patologia chciałam Karolowi kupić sucharka ale akurat w sklepie jakiś mały wybór był. jak nie utwardzone tłuszcze roślinne w składzie to sól ![]() Cytat:
ja nie wiem jak Wasze dzieci tak ładnie to jedzą
![]() |
#4042 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4043 | ||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A jabłuszko też ostanio mu dałam to się tak przyssał, że cały sok z niego wyssał ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4044 | ||
Zakorzenienie
|
jakie???
u la la ![]() ![]() Cytat:
mój nie ma czarnych... jednego bodziaka z samochodem. my jednak tylko ciuchy po koledze i moje SH łowy - ludzie jednak nie kupują czarności... aaaa! i chciałam napisać, że bardzo się cieszę, że Ciebie tu więcej. bardzo! ![]() ![]() Cytat:
Nie wiem czy słusznie czynię, ale się chwalę! noc jak w pierwszym półroczu życia. Cycek przed spaniem - 20.37 a potem 1.32, 4.54 ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- aaa! a z tym patologicznym jedzeniem, to wczoraj czytałam fajny artykuł w WO "Za mamusię, za tatusia, leci samolocik" (gazeta z soboty ![]() Ortoreksja nam grozi jak nic ![]() Najpierw z założenia nie chciałam mu dawać różnych rzeczy (tak ochoczo proponowanych, ba! narzucanych przez t.), a teraz widzę, że może być problem z tym, że nie to że ja nie chcę żeby coś tam jadł, tylko on tego nie chce... Jednak grudki mu język parzą. Może to przeze mnie?
![]() ![]() |
![]() |
#4045 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja muszę się znowu do Gina wybrać przed wylotem .....bo nadal @ nie ma ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ad 3 - hehe już wczoraj z siostra ciut obejrzałam ![]() Cytat:
![]() jakie tam ładnie jedzą - ja ost do Milusia '' nie machaj rekami bo ci do nog je przywiąże '' - na co pokazał mi jeden ze swoich słodkich bezzębnych uśmiechów i wymiękałm ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() i witam się z rana ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4046 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dziewczyny, tak wygladal ten plakat lipcowek w pierwszej fazie ![]() https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1381996032 Najlepiej, zebyscie wysyłały mi zdjecia podwójnych kciukow: duze plus male ![]() Postarajmy sie ukonczyc projekt do neidzieli ![]()
#4047 | ||||
Zakorzenienie
|
czesc
![]() nadrabiam bo zamiast spac w necie siedzicie i posty walicie ![]() yyyy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() moj tez i buty . ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4048 | |||
Kniaginia
|
Witam
![]() Cytat:
2. Hehe. U nas póki co wystarcza pieluszka albo śliniak bez rękawów. Ale z rękawami mam już kilka na przyszłość ![]() Na razie pouczam Różę, że nie je się z nogami na stole. Ręce trzyma przy sobie ![]() Cytat:
![]() Za kaszkę! ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4049 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() co do ciuchów to zakładam, ze dziewczynka będzie mniejsza ![]() no ja mam już odłożone 4 kartony ciuchów, a 5 prawie pełny. i drugie tyle chyba już oddałam siostrze tż młodszej na przyszłość ![]() ![]() jak braknie miejsca to wywioze do babcia na strych ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
heh u nas też mieszkanie trzeba zmienić, ale nie chce mi sie do tego zabierać, poza tym weekendy tżta nie ma to nie ma kiedy jechać ogladać, noi kupić czy wynająć. ![]() dziś w nocy masakra średnio co godzinę pobudka. ![]()
![]() |
#4050 |
Kniaginia
|
![]() Białe opakowanie pampków, nie pamiętam nazwy. Pasek na pieluszce widoczny, szczególnie jak zmienia kolor, to to przecież widać... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.