|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3991 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() nie gaworzy, nie sylabizuje, coś tam wydaje, ale raczej nie artykułowane dźwięki ![]() Cytat:
![]() choć ja byłam tak słaba, że chyba bym nie dała rady kp. trochę mnie to kosztowało, ale może lepiej się stało, bo pewnie jakby mnie zmuszali to bym nie karmiła wcale. i nie uważam że dawali mu "złe" mm. karmili go. wszak pasztetówki mu nie mogli dać... też mam taką rozbuchaną laktację... mleko kapie... hehe Byou'owa Roszpunka, Marcel, Jakub ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() eejjjj, to mit z tym bólem ucha! może być objawem, ale wcale nie musi ![]() przy Kubusiu też nie miałaś ani przez chwilę problemu? ![]() ![]() sorry Kochana! wyleciało mi z głowy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- a jeszcze serdecznie dziękuję koleżance Nestelle, która wstawiła w końcu mini-pici zdjęcie Roszka... moje zmarchy są Ci wielce wdzięczne i nadal widzę tylko troszku ![]() boskie oczka!
![]() ![]() |
![]() |
#3992 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "mini-pici"? ![]() ![]() chcialabym Was wesprzec ale niestety .... nawet przez chwile nie mialam problemu z kp ... taki gatunek .
![]() |
#3993 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3994 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jezeli jeszcze ktoras z Was chce dolaczyc do akcji Kciuki dla Adasia, i dolaczyc swoje kciuki na plakacie organizowanym przez lipcowe mamy to prosze dajcie mi znac na PW
![]()
#3995 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie ma opcji, zostaje i u was ![]() Hipp kupiony ![]() Cytat:
![]() A i jeszcze jedno wam powiem, wkurzam się o to strasznie. Ktokolwiek do nas przyjdzie czy my pójdziemy do kogoś mówię od razu "umyj ręce zanim Tomka dotkniesz", i co, ludzie oburzeni bo przecież nie mają brudnych. Teściowa kiedyś przyszła, ja jej proszę umyć ręce, a ona mi na to że przecież jak w domu była to zanim wyszła to umyła ![]() ![]() ![]() Kurde ale ja nie upominam ludzi dla siebie tylko z troski o dziecko, no chyba że jestem przewrażliwiona, nie wiem ![]() dziękuję ![]() nie ma na co czekać, moje marzenie to trójka maluchów, ale nasze finanse jak narazie pozwalają nam na parkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale ci dobrze, w kinie ostatnio chyba 3 lata temu byłam ... A jak film? chyba że już napisałaś a ja niedoczytałam jeszcze ![]() Cdn.
![]() |
#3997 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pampersy - my używamy Active Baby (zielone) i są najlepsze ![]() Właśnie, achna już po... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() No, ale ja też chcę zobaczyć Roszka w pełniejszej krasie..! ![]() Kupiliśmy Pampki w Tesco: 4, 162 sztuki za 91 pln ![]() ![]() ![]() Zapomniałam dziś, że nie mam nic na obiad. W parku sobie przypomniałam, jak już sama z K. byłam. Chciałam sobie coś zamówić, ale zamówienie czegoś ciepłego z dowozem w rozsądnej cenie, co nie jest pizzą, graniczy nieomal z cudem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() A liczba dzieci - my chcemy dwójkę, choć nie stać nas nawet na jedno, jak to kiedyś jedna Scarlett określiła na poczekalniowym wątku... ![]()
![]() |
#3998 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Lewiatana u nas brak niestety Powiem ci że zdolniacha z Krzysia, silny chłopak. Tomek dopiero dzisiaj odkrył że z brzucha na plecy można też ![]() ale za to dużo dźwięków wydaje. Od kilku dni cały czas woła mamamammama, wczeniej było ejejjeje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3999 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w smyku i empiku poki co niedostepne. jest na allegro ![]() ![]() Cytat:
![]() ale drugie dziecko chyba tańsze bo ciuchy, wozek, lozeczko nawet zabawki odpadają ![]()
![]() |
#4000 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4001 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Najważniejsze że już jest pierwsze ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Na pewno dużo wydatków odchodzi, ja właśnie dlatego w miarę szybko chcę następnego dzidziusia, łóżeczko stoi, wózek, rożki, ciuszki i inne duperelki mam a tak to bym wydała pewnie a później znowu kupowała ![]() Witam, nadrobiłam. Spacerki dzisiaj, piękna pogoda. Mama przyjechała na 2 dni, trochę pomoże ![]() Przechodziłam obok lumpka i nie mogłam się powstrzymać, cała torba ciuchów ![]() ![]() ![]() I cały czas kciuki za Adasia trzymamy mocno ![]() ![]()
![]() |
#4002 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja krzyczy-aaaaaaaaaaaaaaaaaa Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#4003 | ||
Zakorzenienie
|
zaraz mnie wyśmiejesz
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka ![]() ![]() ![]() K ![]() W ![]() Edytowane przez Malpka Czas edycji: 2013-10-29 o 19:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4004 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale sama tez zauwazylam ze nikt tego nie przestrzega ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dodam jeszcze ze trzeba miec miejsce ,mnostwo miejsca na przechowanie .
![]() |
#4005 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z włosami mam to samo, własciwie za każdym razem jak podejdę do Kamilka to mu wyciągam i w łożeczku są i wszędzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4006 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jakieś wiesci od Cynamonków? Mój młody spi juz,ale moze jutro walnę zdjęcie z naszymi kciukami! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4007 |
Zakorzenienie
|
przez te nowe avatarki nawet sama siebie nie rozpoznaje .czytam wlasne posty i mysle "ona dokladnie to samo napisala "
![]() ![]()
#4008 | ||||
Kniaginia
|
Witam
![]() U nas ząb już widoczny, ale jeszcze się nie wyrżnął. Gdyby nie ten dentinox, byłoby bardzo marudnie. Róża zaczyna się "wspinać" na meble i ramę łóżeczka ![]() Ja avatara nie zmieniam, ale kciuki za Adasia i Cynamonową wciąż trzymam i o nich myślę. Niepokojące te historie z dziećmi i włosami. U nas też pełno kłaków. Moich z głowy i TŻ z klaty ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też się nastawiam na 2016, ale ze względu na mamusię ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4009 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4010 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4011 |
Zakorzenienie
|
Hej, witam wieczorkiem. Wróciłam do pracy i póki co szukam czasu na nadrobienie.
Trzymam mocno kciuki za Adasia. ![]() ![]() ![]() Duzo zdrowka na urodzinki dla dzieciaczkow watkowych. ![]() ![]() U nas jakos leci. W piatek synus zostal z dziadkami, bylo OK. Piszczy jak slyszy mnie w telefonie. Po 15 jestem w domu i jemy cycusia. Boje sie troche bo ani w poniedzialek, ani dzisiaj nie odciagalam mleka.. rano dalam cyca przed praca i pozniej tylko troche w lazience odciagnelam, ale wracam i jemy. Któraś pytała o bieguny do lozeczka... u nas sa juz zamocowane ale nie probowalam jeszcze usypiac synka... moze w weekend. ![]()
#4012 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
czyli wizyta kontrolna u lekarza (waga,wzrost, ocena rozwoju dzieciny itp.) to mi się też coś przypomniało.. była u mnie kiedyś znajoma i Ewie wypadł smok na ziemie.. i co? wzięła do swojej buzi, oblizała i włożyła jej z powrotem ![]() w szoku nic nie powiedziałam, ale wiedziałam, że gdyby sytuacja się powtórzyła to zwróciłabym uwagę.. i powtórzyła się ale tym razem poszła po nowy a ten z podłogi kazałam jej zostawić do umycia.. ![]() ja też dołączam do akcji dla Adasia- zdj wysłałam na maila Moderny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4013 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
![]() mnie jakoś drażni jak teściowa cmokta paluchy Jakuba "bo sam wpycha jej palce do buzi". dziecko wszędzie wpycha rączki, więc to kiepski argument.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4014 | |||
Zakorzenienie
|
miałam to samo... t. przyjechała do 2 tygodniowego dziecka i nie umyła. przyjechała z daleka... zwróciłam uwagę i teraz ostentacyjnie myje
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() wow. na all wszystko jest ![]() a za ile? bo na książce jest że 5,99 funta? ja tyż.... i dziś kupiłam mega drogą kurtkę w lumpie. najdroższą rzecz jaką dotąd kupiłam ever (w SH) - 27 zł. i na 18 miesięcy ![]() Cytat:
choć kaszkę lubi bardzo i je jej dużo (dziś 100 ml + 120 ml moreli), to i tak nic to nie zmienia w parciu na cyca ![]() ![]() ![]() Cytat:
większość rzeczy mam po sierpniowym dziecku - no i rozjazd ![]() ![]() ja też!!! ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4015 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4016 | ||||
Kniaginia
|
Cytat:
Też patrzę, czy ktoś idzie umyć ręce, zanim zacznie się z Różą bawić. Cytat:
![]() Róża gubi skarpetki, ale jak dotąd cofam się i znajduję je na chodniku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Powrót po 15 to komfort. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4017 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdj za chwilke ![]() ![]()
![]() |
#4018 |
Kniaginia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4019 |
Zakorzenienie
|
Mój syn rowniez gubi skarpetki ![]() Wiesz dajemy rade... kciuki za mleczko trzymam... ![]() ![]()
#4020 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A z miejscem... no lokalowo u nas kiepsko. Jak będzie 2.dziecko, to na bank inne mieszkanie będzie potrzebne. Chociażby po to, żeby 2. łóżeczko postawić, bo autentycznie nie wejdzie nigdzie ![]() Jest ciasno, jak cholera, ale nigdy nie byliśmy szczęśliwsi ![]() Cytat:
![]() Ale wiesz co, mam podobnie... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Mi dziś paka z All przyszła - wielki karton ze stertą wylicytowanych ubranek (kurteczka, bluzy, półśpioszki, bodziaki, kilka par spodni, rajstopki, dresiki góra + dół...) ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
![]()
Krzyś ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2013-10-29 o 20:40 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:30.