Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI) - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-30, 08:05   #661
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
No cóż od samego początku Twoje posty miło mi się czytało i nie raz miałam wrażenie, że bliska mi jesteś....

Dokładnie rosnął normalnie... Choć przed robieniem je tylko zgoliłam i powiem, że bolało strasznie jak w miejscu cebulki maszynka była...

Wiesz, ale przecież żyjecie razem i razem tworzycie rodzinę, więc może jest możliwość aby Twój Tż Cię ubezpieczył. Ja się na tym wogle nie znam.... dowiedz się...

Mam identyczny jak na zdjęciu. Paulina go bardzo lubi. Narazie stoi oparty o regał, bo jeszcze mała nie chodzi, ale bardzo lubi przy nim stać i bawić się...

Ja jak swego czasu używałam dady to na noc obowiązkowo zakładałam pampersa, bo dady częściej trzeba zmieniać a pampers spokojnie noc wytrzyma... Może spróbuj na noc pampersy.... A może dady jakościowo się popsuły??? Tzn wg mnie napewno się popsuły. Wcześniej je bardzo lubiłam, ale w pewnym momencie zaczęły uczulać, więc przerzuciłam się na pampersy i wg mnie koszt ten sam.... Rzadziej zmieniam...

Lecę spać jeszcze, mała posiedziała na nocniku, pobawiła się i jak zwykle kubuś puchatek ją uśpił... to i ja lecę korzystać... miłego dnia
Chyba będziemy musieli. Bo ona zalana, łóżku zalane. Jej to przez plecy ucieka. No nie wiem, chyba że za małe sa. Może musimy na 4+ zmienić.
Zgadzam się Dady się popsuły.

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 08:18   #662
nancykenator
Zakorzenienie

heloł

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

Żywy prezent dostał o poranku

Spoko oko, będzie fota

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
druga fota - genialna

ojjj zdrówka życzę

owieczka i torebka - super!

Ale ma tam przytulnie!

Daria ma zabawki w takich dwóch pudełkach (z biedry). No to daję jej te pudła. Przez jakieś 10 minut wyciąga każdą zabawkę, ogląda ją z każdej strony... a jak już wszystko wyciągnie to zaczyna jej się nudzić.
haha ha

u nas pobudek stosunkowo mało ale za to obudził się o 5 i do 7 go usypiałam, potem pospał 45 min
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 08:19   #663
mala_19kw
Zakorzenienie

Hej.
Wrzucam obiecany tort(tylko się nie śmiać ,tak jak mówiłam masa zaczęła się topić i nie dałam rady ozdobić góry,tak więc wyszedł wieśniacko prosty . Ale w smaku delicje ) i spadam sprzątać. Mam kupę roboty. Nie wiem kiedy to ogarnę.

Będę później
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Tort.jpg (19,2 KB, 42 załadowań)
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 08:28   #664
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Smakowity

A miałam pisać, od kilku dni dziewczyny razem się kąpią nie wiem która bardziej się śmieje. Dorkę rzecz jasna wcześniej wyciągam, ubieram, idę karmić a młoda się bawi jeszcze.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 08:33   #665
pstryczek84
Zakorzenienie

Super torcik!!!!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 08:38   #666
iffonka7
Zadomowienie

Po tym jak Bartuś wczoraj usnął o 17 obudził się o 20:30 i buszował do 22 w nocy tradycyjnie pobudka o 1 na mleko i o 4 na herbatkę o 5:45 wydawało mi się że już wstał na dobre ale o 6:15 usnął i pospaliśmy jeszcze do 7:15. To by było na tyle naszej skomplikowanej nocy

mała tocik pyszny
Stary 2013-10-30, 08:46   #667
Ewik86
Zakorzenienie

hej

Misia jeszcze nie byłam w klubie, ale zaraz oblukam co i jak

Marsi pamiętam jak pisałaś o swoim ginie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Przeczytałam na szybko co u Was
U nas nie ciekawie, tzn. dzień jak cie mogę, ale noc była koszmarna Pietrek prawie wcale nie spał tylko płakał i zawodził Katar mu strasznie przeszkadzał co się ułożył i chciał zasnąć to się zapominała, że oddychać ma buzią i wpadał w histerię. Straszne to było, mam nadzieję, że dziś będzie lepiej Do tego teraz mnie bierze, mam 38,2 st Dopijam herbatę i lecę spać
Współczuję, mam nadzieję, że teraz będzie tylko lepiej i mały szybko wyzdrowieje

Cytat:
Hej.
Wrzucam obiecany tort(tylko się nie śmiać ,tak jak mówiłam masa zaczęła się topić i nie dałam rady ozdobić góry,tak więc wyszedł wieśniacko prosty . Ale w smaku delicje ) i spadam sprzątać. Mam kupę roboty. Nie wiem kiedy to ogarnę.

Będę później
Ejjj co Ty chcesz od tego tortu - wygląda smakowicie

Ifwka cudna ta twoja Oliwia

Silver pięknie Daria raczkuje

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 08:53   #668
Ifwka
Zakorzenienie

Wpadłam wczoraj wieczorem i łudziłam się że dzisiaj będę mieć mniej nadrabiania, a tu ledwo dałam radę J

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ja nie wiem, czy mówiłam, ale Dawidowi wylicytowałam pchacza szczeniaczkowego za 135 już z wysyłką.
Dawid zadowolony i zapierdziela po całym mieszkaniu
Wow, niezła cena, ja moze pod chionkę kupię jeździk, spróbuje upolowac szczeniaczka.
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Mikołajek też nie będziemy obchodzić. Garnuszek już wyciągnęłam Młodej ale na razie frajdę ma jak wyciąga ze środka te klocki i gryzie je. Skoczek czeka na strychu J Polowac będe na jeździk
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
jaka słodka i fajną ma bluzeczkę
Dziękujemy
Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Czy Wasze brzdace bawią się same zabawkami
Zuzka wszędzie za mną idzie, w kuchni chcę być na rękach by widzieć co ja robię, dziś jej dałam sitko to pobawiła się z 3 minuty i tyle. W pokoju muszę być z nią, bawić sie będzie ale jak wyjdę to ona za mną.
A coś Ty, chwilkę się pobawi ale ktoś musi być, im więcej ludzi dookoła tym lepiej. Czasem jak się zapomni to chwilę się bawi sama. Chyba że jesteśmy u mojego brata, oooo to tam dziecko wzorcowe, wysypię jej klocki i jakby nie było dziecka….w domu tak nie da rady.
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Ifwka, jaka fajna Oliwka!
Dzięki
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Podróba? http://allegro.pl/edukacyjny-grajaco...588959805.html

Zastanawiam się czy jest to sens kupować już teraz? Czy jesli moje dziecko ma - i nieszczególnie się bawi - hulę-kulę - to tym też nie będzie zbytnio?
Jak pisąłam wyżej, na razie wyciąga klocki i gryzie
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
ifwka, dalej na najwyższym poziomie łóżeczko macie? Szacun
Sama nie wstaje, a zresztą w łóżeczku jak już siedzi to nigdy sama.
Chciałam opuścić na niższy poziom ale u mnie to jest tak że bardzo nisko by było bo tak jakby tylko dwa poziomy mam.
Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Tyle mam roboty że masakra. Wczoraj aż mi się chciało płakać że nigdy tego nie ogarnę ale dziś juz lepiej. W domu jakby tajfun przeszedł - ja siedzę przy kompie i zajmuje się małym, nie mam ani chwili żeby odpocząć. Tż mnie dobija - po pracy mu się ostatnio nie spieszy do domu, do tego chodzi za mną z pretensjami że nic nie robię bo bałagan jest. Szkoda gadać, myślałam że praca w domu bedzie łatwiejsza ale on to traktuje jakbym nie pracowała tylko chyba dla rozrywki siedzę przed kompem. Zresztą dużo by pisać ale znów jest źle między nami każde siedzi w innym pokoju i robi swoje...
Zmykam bo jeszcze mnóstwo rzeczy muszę zrobić. Kurde, mam dość, jeszcze ostatnio moja rodzinka się dokłada, znów na tapecie że Oli nie siedzi przeze mnie, no i kiedy dam mu normalna zupkę z solą... jezu zamiast się cieszyć że dbam o niego żeby zdrowo jadł, wymyslam mu różne cuda, to źle bo bez soli i cukru...

Ale moja babcia to mnie rozwala. Potrafi zadzwonić do mnie i pytać co robie a jak ostatnio byłam na spacerze to się mnie pytała czy Oli obiadku nie dostanie bo wczoraj o tej porze jadł. Tak, będę go głodzić no nic, wybaczone jej, i tak się nie zmieni.
Źle mi, mam wrażenie ze wszyscy maja o coś pretensje
(
Tzymaj sie
Cytat:
Kurczę nie wiem o co chodzi ale w nocy przemakaja nam pampersy.
Używamy Dady 4 , w dzień jest ok, a dziś już 5 noc ja Zuzka ma całe body mokre a co najlepsze że pampers nie jest jakoś strasznie zasikany
Jak jej w nocy zmieniałam ostatnio to nie przemokl
Ja ogólnie używam pampersów i przemaka tylko wtedy jak zrobi qupę i zanim przebiorę jeszcze siku a tak to spoko. Jak używałam dadów to na noc i tak zakładałam pampersa bo Dada mi przemakała.
Cytat:
Hej.

Będę później
Tort świetny

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43488421]A miałam pisać, od kilku dni dziewczyny razem się kąpią nie wiem która bardziej się śmieje. Dorkę rzecz jasna wcześniej wyciągam, ubieram, idę karmić a młoda się bawi jeszcze.[/QUOTE]
Fajnie to musi wyglądać

Dzisiaj nocka super, obudziąłm się o 4:40 i uświadomiłam sobie że Oli jeszcze nie jadła, poszłam zrobić mleko, zjadła no ale już mocno nie zasnęła i o 5:30 już Tż musiał do niej wstać. A biedak jest po drugiej zmianie, mamy nie ma, więc musi sobie sam radzić. Ale dzisiaj wczesniej wychodzę bo przyjeżdża moja siostra noi jedziemy kupic Małej fotelik bo w tym co ma juz sie nie bardzo mieści i nie chce za bardzo juz w tej pół leżącej pozycji podróżować.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 08:53   #669
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.

Będę później
omajgad ale bym zjadła
Stary 2013-10-30, 08:56   #670
Ewik86
Zakorzenienie

A co do pieluch Dady - my używamy 4 i spokojnie całą noc wytrzymuje, nic nie przemaka

Dominika

Alicja
Stary 2013-10-30, 08:58   #671
iffonka7
Zadomowienie

mój Bartuś parę minut temu pierwszy raz wstaną
zdjęcie mało wyraźne bo miałam 3 sekundy na jego zrobienie później była gleba i mega płacz

P.S. porządkiem z tyłu się nie przejmujcie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20131030_084547.jpg (70,1 KB, 32 załadowań)

Edytowane przez iffonka7
Czas edycji: 2013-10-30 o 09:01
iffonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 09:00   #672
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
zdjęcie mało wyraźne bo miałam 3 sekundy na jego zrobienie później była gleba i mega płacz
dla Bartusia

Dominika

Alicja
Stary 2013-10-30, 09:06   #673
marsi11
Zakorzenienie

hej dziewczyny, nie wiem co się dzieje ale dziś płacz w nocy straszny, nie spałam prawie wogóle a do tego dziad strasznie duuużo jadl, nie wiem o co kaman

poza tym niestety ale dopadło mnie- tracę mleko w UU ściągam regularnie, mam przecież dobry laktator ale niestety dociera do mnie,że to jednak nie to samo co ssanie,z 3 porcji po 200 ml w ciągu dwóch dni ledwo ściągam dwie,dzizazs chyba już nic nie da się zrobić
próbie dostawiać małego to mi robi w cycku pfffffffuuuuuuuuuu i tyle

kupiłam małemu mleko Baby Dream bo tak zachwalacie, niestety, zrobiła się mega klucha na dnie butelki, chyba jednak już nie dam mu szansy, hipp wydaje mi się lepszy

ech... ale mam do dupy nastrój przez to mleko w uu

widzę,że na tapecie temat jak odstawić, ja mojego dwulatka odstawiałam w takim momencie, skaleczył paluszek i nakleiliśmy pierwszy w życiu plasterek, ja na piersi też sobie nakleiłam,pomalowalam flamastrem żeby też wyglądało,że coś się stało, kiedy podnosił bluzkę to powiedziałąm,że mnie też boli jak jego paluszek, jeszcze pare razy sprawdził czy na pewno boli i zapomniał
śmieszne to było

gojka wiesz za co
Cytat:
brawa

Ifka- Oliwka cudna
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 09:09   #674
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
A co do pieluch Dady - my używamy 4 i spokojnie całą noc wytrzymuje, nic nie przemaka
my tak samo
Cytat:

dla Bartusia
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, nie wiem co się dzieje ale dziś płacz w nocy straszny, nie spałam prawie wogóle a do tego dziad strasznie duuużo jadl, nie wiem o co kaman

poza tym niestety ale dopadło mnie- tracę mleko w UU ściągam regularnie, mam przecież dobry laktator ale niestety dociera do mnie,że to jednak nie to samo co ssanie,z 3 porcji po 200 ml w ciągu dwóch dni ledwo ściągam dwie,dzizazs chyba już nic nie da się zrobić

kupiłam małemu mleko Baby Dream bo tak zachwalacie, niestety, zrobiła się mega klucha na dnie butelki, chyba jednak już nie dam mu szansy, hipp wydaje mi się lepszy

widzę,że na tapecie temat jak odstawić, ja mojego dwulatka odstawiałam w takim momencie, skaleczył paluszek i nakleiliśmy pierwszy w życiu plasterek, ja na piersi też sobie nakleiłam,pomalowalam flamastrem żeby też wyglądało,że coś się stało, kiedy podnosił bluzkę to powiedziałąm,że mnie też boli jak jego paluszek, jeszcze pare razy sprawdził czy na pewno boli i zapomniał
śmieszne to było

gojka wiesz za co

brawa

Ifka- Oliwka cudna
współczuję utraty mleczka
a pomysł z tym plasterkiem bardzo dobry
Stary 2013-10-30, 09:16   #675
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:

brawo dla Bartusia
Cytat:

śmieszne to było

Ifka- Oliwka cudna
Dziękujemy.
Co do UU to przykro ale wszyscy tak mówią że jednak laktator to nie dziecko. A dleczego nie chce cycka?? Moja Oliwka tak robiła najpierw na jednego cycka potem jej to na oba się udzieliło i wtedy odstawiłam bo męczyyśmy się obie a laktaotrem nie dawałam rady ściągnąć tyle zeby sie najadła.
A z tym plasterkiem to super pomysł
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 09:19   #676
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
dobra, kupiłam książeczki (przy okazji dla siebie też kliknęłam) i spadam spaciu
dobranocki
Też z wiejskimi obrazkami

Cytat:
Hej.
Wrzucam obiecany tort(tylko się nie śmiać ,tak jak mówiłam masa zaczęła się topić i nie dałam rady ozdobić góry,tak więc wyszedł wieśniacko prosty . Ale w smaku delicje )
Smakowy! Jakie nadzienie?

Cytat:
mój Bartuś parę minut temu pierwszy raz wstanął
No i brawo!

---------------------

U nas nocka dość, młoda miała histerię od 23.30, ale pół godzinki i spała dalej, papu o 3.30 i wstała o 6.30.
No i tż się na mnie obraził, bo zanim Pola tą histerię urządziła, to się przebudziła w łóżeczku i zaczęła popłakiwać (ja spałam, tż na lapku), on zamiast herbatkę zrobić albo ululać to cii cii, i siedzi dalej. Mówię, że ona już prawie rozbudzona, to co tak na nią cicha. I ona już ryczała wtedy srogo. W☠☠☠☠iłam się, wstałam, zrobiłam herbatkę, trochę wypiła, ale dalej złość, lulałam, złość, z powrotem do łóżeczka, herbatka i dopiero zasnęła. A jemu w tym czasie nagle się znudziła gra, wyłączył laptopa i poszedł spać No, a reasumując - obraził się, bo mu powiedziałam, że powinien Polą się zająć zamiast ją uciszać

KIJA, pewnie już wyczaiłaś, ale na TV Puls leci "Zbuntowany anioł"

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-10-30 o 09:23
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 09:23   #677
treselle0
Zadomowienie

superancko elegancka noc
minimalna lb pobudek! Olenka w ogole połowe nocy przespała przytulona do tatusia O 4 jak wstawałam na siusiu to byłam wyspana jak nigdy, tak bardzo, ze tz o'obudziłam'
Nooo to pełna energii mykam na sniadanko i poczytac, co tam u Was

Dzien dobry
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 09:23   #678
misiaeel
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Hania całą noc z nami spała bo cały czas sie budziła i wstawała dzisiaj muszę zacząć pakowanie bo jutro jedziemy do Rodziców i ja zostaję na tydzień.

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Tyle mam roboty że masakra. Wczoraj aż mi się chciało płakać że nigdy tego nie ogarnę ale dziś juz lepiej. W domu jakby tajfun przeszedł - ja siedzę przy kompie i zajmuje się małym, nie mam ani chwili żeby odpocząć. Tż mnie dobija - po pracy mu się ostatnio nie spieszy do domu, do tego chodzi za mną z pretensjami że nic nie robię bo bałagan jest. Szkoda gadać, myślałam że praca w domu bedzie łatwiejsza ale on to traktuje jakbym nie pracowała tylko chyba dla rozrywki siedzę przed kompem. Zresztą dużo by pisać ale znów jest źle między nami każde siedzi w innym pokoju i robi swoje...
Zmykam bo jeszcze mnóstwo rzeczy muszę zrobić. Kurde, mam dość, jeszcze ostatnio moja rodzinka się dokłada, znów na tapecie że Oli nie siedzi przeze mnie, no i kiedy dam mu normalna zupkę z solą... jezu zamiast się cieszyć że dbam o niego żeby zdrowo jadł, wymyslam mu różne cuda, to źle bo bez soli i cukru...

Ale moja babcia to mnie rozwala. Potrafi zadzwonić do mnie i pytać co robie a jak ostatnio byłam na spacerze to się mnie pytała czy Oli obiadku nie dostanie bo wczoraj o tej porze jadł. Tak, będę go głodzić no nic, wybaczone jej, i tak się nie zmieni.
Źle mi, mam wrażenie ze wszyscy maja o coś pretensje

Biedny Adaś ;(
współczuję:/ trzymaj się!

Cytat:
Kurczę nie wiem o co chodzi ale w nocy przemakaja nam pampersy.
Używamy Dady 4 , w dzień jest ok, a dziś już 5 noc ja Zuzka ma całe body mokre a co najlepsze że pampers nie jest jakoś strasznie zasikany
Jak jej w nocy zmieniałam ostatnio to nie przemokl

może na noc zakładaj pampersa a w dzień dada?

Cytat:
Hej.

Będę później

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43488421]Smakowity

A miałam pisać, od kilku dni dziewczyny razem się kąpią nie wiem która bardziej się śmieje. Dorkę rzecz jasna wcześniej wyciągam, ubieram, idę karmić a młoda się bawi jeszcze.[/QUOTE]

ale to musi fajnie wyglądać

Cytat:

Cytat:

Też z wiejskimi obrazkami

Smakowy! Jakie nadzienie?

No i brawo!

---------------------

U nas nocka dość, młoda miała histerię od 23.30, ale pół godzinki i spała dalej, papu o 3.30 i wstała o 6.30.
No i tż się na mnie obraził, bo zanim Pola tą histerię urządziła, to się przebudziła w łóżeczku i zaczęła popłakiwać (ja spałam, tż na lapku), on zamiast herbatkę zrobić albo ululać to cii cii, i siedzi dalej. Mówię, że ona już prawie rozbudzona, to co tak na nią cicha. W☠☠☠☠iłam się, wstałam, zrobiłam herbatkę, trochę wypiła, ale dalej złość, lulałam, złość, spowrotem do łóżeczka, herbatka i dopiero zasnęła. A jemu w tym czasie nagle się znudziła gra, wyłączył laptopa i poszedł spać No. a reasumując - obraził się, bo mu powiedziałam, że powinien Polą się zająć zamiast ją uciszać

ojaaaaa oglądałam zbuntowanego

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 09:35   #679
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Hej.

Będę później
o rany, ale bym zjadła

Cytat:
Czy Wasze brzdace bawią się same zabawkami
Zuzka wszędzie za mną idzie, w kuchni chcę być na rękach by widzieć co ja robię, dziś jej dałam sitko to pobawiła się z 3 minuty i tyle. W pokoju muszę być z nią, bawić sie będzie ale jak wyjdę to ona za mną.

czasem tak (krótko) Wykorzystuje to,zeby cos zrobic, ale jak wymaga to wyjscia z pokoju to koniec zabawy i drepta za mną

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
Moja starsza corka tak miala do 19mż. Spała z nami i budziła sie dosłownie co chwile na cyca. Im starsza tym częsciej... Z tym, że ona nie płakała, tylko wiercila sie i nie mogła zasnąć. Problem zniknął z chwilą odstawienia od piersi - wtedy zaczela przesypiać całe noce
ale wiesz jest różnica miedzy 8 a 19 miesiecznym dzieckiem Takiemu mozesz starac sie juz cos wytłumaczyc, albo wykorzystac sposób marsi z plasterkiem (swoja droga genialny!) Wydaje mi sie, ze dla Oli jest wazne, ze jak w nocy jest cos nie tak to zawsze moze liczyc na mame i jej cycka, który ukoi. Ale tak jak pisałam bede sie przygladac, jak sie to spanie nocne bedzie rozwijało, ale na pewno teraz nie bede odstawiała zeby sprawdzic czy przypadkiem lepiej nie bedzie spała Chce cycka bedzie cycek - jej prawo

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Przeczytałam na szybko co u Was
U nas nie ciekawie, tzn. dzień jak cie mogę, ale noc była koszmarna Pietrek prawie wcale nie spał tylko płakał i zawodził Katar mu strasznie przeszkadzał co się ułożył i chciał zasnąć to się zapominała, że oddychać ma buzią i wpadał w histerię. Straszne to było, mam nadzieję, że dziś będzie lepiej Do tego teraz mnie bierze, mam 38,2 st Dopijam herbatę i lecę spać
zdrówka Kochana Wam zycze
Stary 2013-10-30, 09:40   #680
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
ojaaaaa oglądałam zbuntowanego
mało kto chyba nie oglądał

Dominika

Alicja
Stary 2013-10-30, 09:53   #681
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba będziemy musieli. Bo ona zalana, łóżku zalane. Jej to przez plecy ucieka. No nie wiem, chyba że za małe sa. Może musimy na 4+ zmienić.
Zgadzam się Dady się popsuły.

My miałyśmy podobną sytuacje jak byłyśmy w szpitalu... Środek nocy, mała wstaje na jedzenie, patrzę a pod nią mokra plama. Przesikała oryginalnego pampersa... szok.... Nigdy aż tyle nie sikała... ale to pewnie przez kroplówki... W efekcie podczas tygodniowego pobytu w szpitalu zużyłyśmy ok 60 sztuk.... dobrze, że w końcu nas wypuścili, bo bym z torbami poszła...

Cytat:

śmieszne to było

gojka wiesz za co

brawa

Ifka- Oliwka cudna
Wiesz chyba tak już jest, że jak dziecko przestaje ssać to traci się pokarm mimo regularnego odciągania.. Paulina nie nauczyła się ssać piersi... Niby w szpitalu położne nam pomagały i przy nich ssała, to tylko jak zostawałyśmy same nie umiała i był wrzask... No i zaczęłam odciągać i tak jak Ty podawałam z butelki, ale w taki sposób szybko zaczęło mi mleko zanikać i niestety karmiłam uu tylko 2 miesiące... Do dziś mnie to gryzie, że nie walczyłam, że się nie udało... Ale kurde nie mogłam patrzeć na to jak ona nie umie się zassać i płacze z głodu.... Tłumaczę sobie, że to wszystko przez inkubator, że gdybym po urodzeniu ją miała i karmiła piersią to by się nauczyła a ona od samego początku dostawała moje mleko z butli... Jak ją w końcu mi dali to już wolała butle, bo tak się nauczyła.... I tak wykłóciłam się z lekarzami i położnymi, że chcę przystawiać dziecko do piersi a nie podawać butli i po paru dniach pozwolili mi ją na karmienie z inkubatora wyciągać, ale chyba było już za późno, albo ja coś źle robiłam... Sama nie wiem....

Cytat:

o właśnie też miałam to napisać... jak tylko zobaczyłam reklamę to o Kiji pomyślałam

Kurde zapowiedzieli mi się na weekend goście, tzn chrzestna Pauliny no i muszę zrobić przymusowy fewciowy bałagan.... Także idę zaczynać... Przy okazji przemeblowanie planuję zrobić i przejrzeć za duże ubranka z szafy, może coś już jest dobre.... No i wogle takie generlne porządki w szafkach chcę zrobić, bo zawsze się tyle niepotrzebnych rzeczy nazbiera.... I chyba powinnam trochę z nich wystawić na sprzedaż...
No i wreszcie zrobić porządek w zdjęciach małej, bo ani jednego jeszcze nie mam zgranego a komp zamula i chyba długo nie pociągnie... No także ten tego, uzależniłam się od Was i zamiast to zrobić siedzę tutaj..... dla mnie...
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 09:53   #682
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
A dleczego nie chce cycka??
nie mam pojęcia 17 października przestal ssac i tyle, nie interesowało go to wogole

Cytat:

ku mojej uciesze też to zauważyłam
uwielbiam Oreiro a film jest naprawdę boski
Stary 2013-10-30, 10:03   #683
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

ja dziś oglądałam

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43485709]A u mnie za miesiąc otwierają Rossmanna dosłownie 3 min ode mnie.[/QUOTE]

przepadłaś

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
apropos zabawy, Pietraszko potrafi się bawić 40min sam, całkiem! Rozkmninia np swoją ulubioną zabawkę, tj zakrętkę od lovi
przypełznie, przytuli się i leci dalej. słodziak mój
(a ja twierdzę, że nie mam jak ogarnąć domu jakby małż wiedział.....)

dobranoc
hahaha nie bój się nie powiemy mu

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

zazdroszcze.. moje marzenie to biedra, rosman i pepco

haha cóż za marzenia
Cytat:

śmieszne to było

gojka wiesz za co

brawa

Ifka- Oliwka cudna

U nas było identycznie tylko moje UU wytrzymały krócej na laktatorze

co do plasterka haha fajne !

Mała śpi a ja miałam robić chodakowską i co? oglądałam zbuntowanego anioła ide pyknąć ABS a wieczorem może zrobię chodakosko
Stary 2013-10-30, 10:05   #684
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie ogladalam ani zadnej innej podobnej
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 10:07   #685
hje
Zakorzenienie

Ja teraz zbuntowanego oglądam już od pierwszego odcinka
A trafiłam przez przypadek, jak przełączałam programy
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 10:12   #686
marsi11
Zakorzenienie

meneq kochana
zobacz czy to prawdziwy przepis czy ściema jakaś
http://gotowanie-na-rozowo.com/ramen/

bo ma już tyle przepisów że zgłupiałam
Stary 2013-10-30, 10:13   #687
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
U nas też tak było. Nie wiem co się nagle zmieniło, bo w dzień jest ok. wydaje mi się że muszę zmienić na 4+ , zobaczymy wtedy

misiael, gojka to jednak chodzi o rozmiar. Założyłam 4+ i o wiele lepiej już na brzuszku się układają, a 4 już tak odstawały. Więc przechodzimy na 4+ , tylko Biedronka nie ma takiego rozmiaru
Na razie mam Babydream, spróbuję je, jak pupa będzie reagować, a jak nie to Pampers.

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-10-30 o 10:25
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 10:18   #688
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
meneq kochana
zobacz czy to prawdziwy przepis czy ściema jakaś
http://gotowanie-na-rozowo.com/ramen/

bo ma już tyle przepisów że zgłupiałam
Wyglada calkiem przyzwoicie.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 10:19   #689
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
no, ja byłam tym gronie Mimo, że oreiro to sliczna kobieta
Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Moja bratowa też wcześnie bratanka zaczęła sadzać i też szybko się nauczył. Z siusianiem wiadomo dłużej, ale dla mnie najważniejsza jest ta kupka, bo jak zrobi w pampersa to omatkoboska jak ją przewijam... ucieka mi z brudnym tyłkiem.....
ja to od razu biore młoda pod kran
Stary 2013-10-30, 10:22   #690
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Marsi ale fajnie oduczyłaś Samiego!

Zastanawiam się czy Blanka kiedyś pośpi dłużej niż 30min
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości