Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-30, 09:41   #1561
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
Wrzucam Wam zdjęcie brzuszka (30tc), z którego Malutka tez Wam macha na dzien dobry
Piękny, zgrabny brzuszek!!

Cytat:
Napisane przez Olcia_1983 Pokaż wiadomość
My po wczorajszym USG - i wszystko ok, choć stresu miałam jak zwykle co nie miara. Tylko Zuzka znów odwróciła się tyłkiem a już 3 tygodnie temu leżała głową w dół. Lekarz powiedział że na 97% jeszcze się odwróci bo ma sporo miejsca póki co.
Nasza dziewczyna waży już 1592 gramy i mierzy 42 centymetry
super ze wszystko w porządku. Duża dziewczynka

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Witajcie kochane! Nie wiem jak to możliwe, że obce dla mnie osoby - tak jak Wy wszystkie- są w stanie być tak ciepłe i wspierające. Paraliżuje mnie to, że pozornie ludzie, którzy są bliscy potrafią być zimni podli i obcy jednocześnie.

Co do alimentów, mam zamiar dać sobie na przemyślenie miesiąc czasu. Na poukładanie wszystkiego w głowie. Nie czekać na magiczną przemianę lub litość. Babcia bardzo teraz pomaga, mam nadzieję, że wszystkie wydatki jakoś ogarnę...

Tak więc jeśli do grudnia nie otrzymam żadnej pomocy, złożę wniosek do sądu. Ważniejsze jest, żebyśmy z Mikołajem mieli środki do życia. To jest priorytet.

Wczoraj Mikuś miał pierwszą czkawkę!
Ma któraś z Was tak jak j wstręt do mięsa w ciąży? Mój synek jest wegetarianinem najwyraźniej, bo na żadne mięso patrzyć nie mogę...
Gratuluję pierwszej czkawki Ja na razie albo nie czuję tego, albo nie jestem w stanie rozpoznać Trzymaj się ciepło i mam nadzieję że wszystko ułoży się jak najlepiej
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 09:42   #1562
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
No właśnie u mnie też są dwa psy należące do jednej rodziny, które jako jedyne biegają sobie luzem, sikają na klatce itp., też już mówiłam, że mają je pilnować i była oczywiście obraza, dziś też się przejdę, ale jak otworzę japę to popadają. Też się boję, że jak wyjdę z psem i małą to zostanę wyszarpana.
co do psów wypowiem się na ten temat. My wynajmujemy mieszkanie w prywatnym domu, mamy swoja część ogrodu, malutko bo malutko ale jakieś 25m2 na zewnątrz. problem w tym że dom nie jest ogrodzony a nasz mini ogród sąsiaduje z drogą dojazdową do 2 dosłownie domów no i jest taka ścieżka gdzie spacerują sobie mamy z dziećmi i ludzie z psami...i tu zaczyna się problem. Gdy nasza mała będzie już troszke większa planujemy zrobić w tym ogrodzie małą piaskownice dla niej i jak się uda to pewnie kilka rzeczy postawimy typu mini zjeżdżalnia czy coś, żeby mogla się wyszaleć koło domu (tutaj takich zjeżdżalni pełno w co drugim domu) ale wyobraźcie sobie że ludzie wyprowadzający psy nie umieją uszanować czyjejś prywatności. Ostatnio stoję w oknie patrzę a tu jakies dusze psisko biega mi po ogrodzie i cudem unika otarcia się cieknącą śliną o moje świeżo co wyprane ubrania dla dziecka i wystawione na pole do wysuszenia, ale to nie koniec patrzę dalej a ten robi kupę pod drzewem na środku trawnika (naszego) właścicielka psa wchodzi na trawnik bierze kupę wyrzuca do naszego kosza na śmieci i pozwala się mu wysikac na takim kamieniu ozdobnym który jest położony razem z innymi wzdłóż drogi jako informacja dla ludzi TEREN PRYWATNY. Ja nie mam cierpliwości do tych ludzi, tym bardziej że nie raz widzę dzieci sąsiadów albo przedszkolaków którzy niedaleko nas mają przedszkole i np jak któremuś bucik się rozwiąże to siada na tych osikanych śmierdzących kamieniach i zawiazuje buta albo kładą na kamieniu zabawki czasem butelki z piciem, kanapki... A co do właścicieli tych psów to jest tym bardziej chamskie zachowanie że po przeciwnej stronie ścieżki mają taki powiedzmy mini gaj gdzie są drzewa i krzaczki niczyje. I tam spokojnie pies mógłby zalatwić swoje potrzeby. Ale gdzie tam oni nie patrzą że pies się załatwia w miejscu zabaw dzieci i na terenie prywatnym gdzie ich stopa nie powinna nawet stanąć. Nie myślcie że ja jakimś przeciwnikiem zwierząt jestem bo psy to akurat uwielbiam no ale kurde, wydaje mi się, że mam rację!

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 09:43   #1563
Le La
Zadomowienie

Soleil_Rouge bardzo ładny brzuszek

demonyianioly współczuję Ci sytuacji, ale jeżeli facet jest totalnym i nieodpowiedzialnym dupkiem, to lepiej, że okazało się to teraz , niż za parę lat. Nie jestem w stanie zrozumieć takiego egoizmu z jego z strony, ale na pewno jeszcze kiedyś będzie żałował swojego zachowania. Być może jak zobaczy, że Ty już nie chcesz walczyć o Was, to się obudzi i sam będzie chciał i szukał kontaktu z Tobą i Mikusiem, ale czy wtedy bycie razem będzie miało sens.., decyzja już należy do Ciebie.
Najważniejsze, że masz pomoc, przemyśl to wszystko na spokojnie.
Jest to strasznie przykre, że w jednej z ważniejszych chwil w życiu Twój facet zawalił na całej linii, ale na pewno dasz radę, czy z nim, czy bez niego
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 09:44   #1564
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
Dziewczyny kiedy wystepuja pierwsze ze tak powiem symptomy ze pojawia sie pokarm dla malucha? U mnie nic sie nie dzieje nawet piersi zbytnio mi sie nie powiekszyly stanik nosze ten sam co przed ciaza jedynie troche szeleczki poluzowalam, ja to wogole mam jakas dziwna ciaze 8 kg tylko na plusie zadnych rozstepow na razie i raczej maly brzuch mimo ze gin twierdzi ze maly jak tak dalej bedzie rosl to przewiduje 3, 5-4kg, chyba sie w koncu przydaly na cos szerokie biodra...

u mnie z 3-4 tygodnie temu zaczęła lecieć taka jakby woda/ siara z piersi (obecnie 26tc), nie codziennie, raczej sporadycznie co kilka dni i że tak powiem ten wylew to tylko kilka kropel i poprzedzony jest okropnym bólem sutków jakby mi je ktoś wykręcał i kłół igłą jednocześnie i jak to czuję to już wiem że coś leci.

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 09:44   #1565
Cicici
Rozeznanie

Witam sie z lozka tz sie zmobilizowal i zrobil sniadanie, podal tabletki, herbatke wiec korzystam i leze
Perfuzja cudowne zdjecia!! Naprawde widzisz podobienstwo?! Ja sie jakos nie moge nic dopatrzec bo moja dzidzia sie zaslania raczka..
Pawmaj mialam to samo, Amelka nie przeszla choc tz byl za, teraz jest Zosia
Iwantyou bardzo sie ciesze ze w koncu moglas wziac swoje dziecko w ramiona, jednakowo bardzo wspolczuje tego co Cie spotkalo i mam nadzieje ze uda sie to jakos rozwiazac Na co jest ten lek?

Zauwazyl ktos ze nie ma z nami od dluzszego czasu Shizu, czy tylko mi sie wydaje albo cos przeoczylam..

Ja mialam dzisiaj ciezka noc, nie mialam jakichs konkretnych boli czy czegos, ogolnie zle mi bylo, nie mialam sily nawet spac i jeszcze glupie sny Musze zaczac chyba uzywac wkladek laktacyjnych bo wczoraj to juz tak mnie porzadniej zalalo.. Mala Zosie bym juz nakarmila najgorszy jest tylko ten bol piersi..
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 09:49   #1566
gosia261282
Gang Iren

Hej.
Wczoraj mialam intensywny dzien: bylam zlozyc aplikacje Wiki do szkoly na nowy rok,bo w przyszlym roku idzie wyzej. W urzedzie zalatwic pewna sprawe. Grubsze zakupy i jedzeniowe i ciuchowe dla dzieciakow glownie. Oraz do remontu,maz ma za tydzien urlop wiec zabiera sie za nie zrobiona nasza sypialnie. Pozniej wlecielismy jeszcze do znajomych,bo obiecalismy,a po poludniu bylismy u mojej mamy,gdzie troche sie wkurzylam. Ale o tym juz nie chce mi sie pisac.

Cytat:

A ja właśnie czekam u lekarza na 3 prenatalne. Proszę o kciuki

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość

Dziewczyny, jaki rozmiar czapeczki kupujcie na wyjście ze szpitala?
Mam rozmiar "newborn".

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
Dziewczyny kiedy wystepuja pierwsze ze tak powiem symptomy ze pojawia sie pokarm dla malucha? U mnie nic sie nie dzieje nawet piersi zbytnio mi sie nie powiekszyly stanik nosze ten sam co przed ciaza
Ja tez nosze stanik ten sam,aczkolwiek troche jest ciasnawy,ale duzej zmiany nie ma. Nie mam tez siary. U kazdej kobiety jest inaczej. Pokarm moze pojawic sie dopiero po porodzie.

Cytat:
Napisane przez sharey Pokaż wiadomość

Ja kolejny dzień się bardzo źle czuję, prawie dziś zemdlałam, a poszłam tylko do łazienki... do tego to spojenie łonowe tak strasznie boli, że już nie wiem czy to jest normalne... i czy mam przyspieszyć wizytę u lekarza , czy jechać na IP, czy po prostu poczekać do mojej wizyty 8.11 ???
Wspolczuje samopoczucia!
Co do spojenia to tez tak mam i mi powiedziano,ze to normalne dolegliwosci. Moze przedzwon do lekarza i powiedz co ci jest?

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
My juz po usg

Wszystko w porzadku Waży 1600 gramów, czyli jest mniejszym sredniakiem Termin z usg idealnie pokrywa sie z terminem z OM. Ma nawet włosy I news dnia: POŁOŻENIE GŁOWKOWE! Czyli jednak miałam racje z ta czkawką A to co maz diagnozowal jako głowę jest pupą

Super!

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ktora z Was mieszka w UK i niema kłopotów ciążowych które uniemożliwiają poruszanie?

Potrzebuje kogoś kto mógłby podejść do apteki i zapytać o dostępność i cenę imunoglobuliny ktora bardzo pomogłaby Dominikowi. Niestety w Polsce nielapiemy sie na refundacje. Kuracja kosztuje 60000.
Tez mysle tak jak Shiloh ze to bedzie na recepte i dla konkretnego pacjeta przypisywane. Tutaj generalnie dzieci maja wszystkie leki za darmo. Ale jak chcesz moge zapytac tylko bym musiala wiedziec jak to sie dokladnie nazywa.

Cytat:

Wrzucam Wam zdjęcie brzuszka (30tc), z którego Malutka tez Wam macha na dzien dobry
Jaki zgrabny! Slicznie

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki! Ktg w porządku, jak jutro będzie też ok to mnie wypuszcza )) ooo doomeeek <3
O,to super wiesci!

Cytat:

My po wczorajszym USG - i wszystko ok, choć stresu miałam jak zwykle co nie miara. Tylko Zuzka znów odwróciła się tyłkiem a już 3 tygodnie temu leżała głową w dół. Lekarz powiedział że na 97% jeszcze się odwróci bo ma sporo miejsca póki co.

Super! Piekne wymiary
Stary 2013-10-30, 09:52   #1567
Cicici
Rozeznanie

Moj brzuch rzadko kiedy jest "normalny" mala ciagle sie wypina.. Tez tak macie?
Stary 2013-10-30, 09:55   #1568
Cicici
Rozeznanie

Foto :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130928525.jpg (83,8 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20131009531.jpg (73,3 KB, 43 załadowań)
Stary 2013-10-30, 10:01   #1569
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość

Co do alimentów, mam zamiar dać sobie na przemyślenie miesiąc czasu. Na poukładanie wszystkiego w głowie. Nie czekać na magiczną przemianę lub litość. Babcia bardzo teraz pomaga, mam nadzieję, że wszystkie wydatki jakoś ogarnę...

Tak więc jeśli do grudnia nie otrzymam żadnej pomocy, złożę wniosek do sądu. Ważniejsze jest, żebyśmy z Mikołajem mieli środki do życia. To jest priorytet.

Wczoraj Mikuś miał pierwszą czkawkę!
Ma któraś z Was tak jak j wstręt do mięsa w ciąży? Mój synek jest wegetarianinem najwyraźniej, bo na żadne mięso patrzyć nie mogę...
masz rację, daj sobie czas. Na chłodno oceń sytuację, nie działaj pochopnie. Alimenty to dobry pomysł, zawsze to jakieś zabezpieczenie, masz papier i jakąś gwarancję na przyszłość. Być może dla niego będzie to zimny prysznic i wróci na ziemię. Ty masz dla kogo żyć i pokaż to! Kobiety silne, które nie są takie "rozlazle" bez faceta są lepiej traktowane przez innych. Ty też sobie dasz radę, a twoja postawa zachęci go to powrotu

Co do czkawki to wczoraj myślałam, że właśnie ją ma. Brzuch mi miarowo podskakiwal, regularnie. Wołam męża, proszę, żeby zobaczył jak to jest - a on do mnie, że to nie jest czkawka tylko moje tętno i już sama nie wiem co to było
Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
co do psów wypowiem się na ten temat. My wynajmujemy mieszkanie w prywatnym domu, mamy swoja część ogrodu, malutko bo malutko ale jakieś 25m2 na zewnątrz. problem w tym że dom nie jest ogrodzony a nasz mini ogród sąsiaduje z drogą dojazdową do 2 dosłownie domów no i jest taka ścieżka gdzie spacerują sobie mamy z dziećmi i ludzie z psami...i tu zaczyna się problem. Gdy nasza mała będzie już troszke większa planujemy zrobić w tym ogrodzie małą piaskownice dla niej i jak się uda to pewnie kilka rzeczy postawimy typu mini zjeżdżalnia czy coś, żeby mogla się wyszaleć koło domu (tutaj takich zjeżdżalni pełno w co drugim domu) ale wyobraźcie sobie że ludzie wyprowadzający psy nie umieją uszanować czyjejś prywatności. Ostatnio stoję w oknie patrzę a tu jakies dusze psisko biega mi po ogrodzie i cudem unika otarcia się cieknącą śliną o moje świeżo co wyprane ubrania dla dziecka i wystawione na pole do wysuszenia, ale to nie koniec patrzę dalej a ten robi kupę pod drzewem na środku trawnika (naszego) właścicielka psa wchodzi na trawnik bierze kupę wyrzuca do naszego kosza na śmieci i pozwala się mu wysikac na takim kamieniu ozdobnym który jest położony razem z innymi wzdłóż drogi jako informacja dla ludzi TEREN PRYWATNY. Ja nie mam cierpliwości do tych ludzi, tym bardziej że nie raz widzę dzieci sąsiadów albo przedszkolaków którzy niedaleko nas mają przedszkole i np jak któremuś bucik się rozwiąże to siada na tych osikanych śmierdzących kamieniach i zawiazuje buta albo kładą na kamieniu zabawki czasem butelki z piciem, kanapki... A co do właścicieli tych psów to jest tym bardziej chamskie zachowanie że po przeciwnej stronie ścieżki mają taki powiedzmy mini gaj gdzie są drzewa i krzaczki niczyje. I tam spokojnie pies mógłby zalatwić swoje potrzeby. Ale gdzie tam oni nie patrzą że pies się załatwia w miejscu zabaw dzieci i na terenie prywatnym gdzie ich stopa nie powinna nawet stanąć. Nie myślcie że ja jakimś przeciwnikiem zwierząt jestem bo psy to akurat uwielbiam no ale kurde, wydaje mi się, że mam rację!
to jest jakaś masakra jak to czytam goniłabym to towarzystwo równo! myślę, że jakbyś na czatach trochę postała i kilka razy zwróciła uwagę to powinno to coś zmienić.

Po tej sytuacji utwierdzam się w przekonaniu, że "Dzień Świra" to ponadczasowy film. Lubi ktoś ?

Edytowane przez kootek_mamrotek
Czas edycji: 2013-10-30 o 10:04
kootek_mamrotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 10:05   #1570
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
Ja tak mam Lewa strona jest bardziej wypukła niż prawa
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 10:19   #1571
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
I pięknie!
Perfuzja, wizytę u okulisty zlecił ci lekarz czy wybrałaś się na własną rękę?
Lekarka kazała mi przynieść zaświadczenie o braku przeciwskazan do sn

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cicici widzę, szczególnie nos Moj maz ma dłuższy i szpiczasty, a Maly ewidentnie ma mojego kartofla z tymi wklesnieciami po bokach
Stary 2013-10-30, 10:22   #1572
Hosenka*
Zakorzenienie

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43489644]Ja tak mam Lewa strona jest bardziej wypukła niż prawa [/QUOTE]
To u mnie na odwrót Najczęściej wypięta prawa strona.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 10:23   #1573
isia4891
Zadomowienie

Czesc dziewczyny kiepsko się dziś czuje glowa mnie boli, i nos nie ma kataru tylko tak jakby mnie wnętrze bolała....
Lekarz mi przepisał prenalen na przeziębienie chyba go kupię bo boję się że mnie rozłoży na weekend.
PawMaj u mnie imię los wybierze, mnie się podoba Marcel i będzie tak jeśli urodzi się w dzień nieparzysty , Oliwier , wszyscy są za tym w parzysty
Perfuzja super zdjęcia . Wyraźne, śliczne usta ma
Demonyianioly współczucia, ale nie poddawaj się i proponuje, żebyś wsszystkie rachunki, paragony z zakupów dla dziecka i wizyt lekarskich trzymała. Życzę ci abyś nie musiała dochodzić się z narzeczonym, ale wiem, że sąd też nakazuje zwrot poniesionych kosztów od momentu poczęcia.
Iwanty koszt leku ...masakra..
Magnusia a ty co sie fochujesz ?
Le la współczucia dla męża i zdrowka oby się szybko zagoilo i zroslo .
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 10:28   #1574
senira666
Zakorzenienie

witam się już po badaniu i biorę się za śniadanie i nadrabianie
Stary 2013-10-30, 10:30   #1575
magnusia
Zakorzenienie

Soleil Rouge--- piękny brsuszek i jaki malutki

Sadlaczyca--- super że wyniki dobre i do domku wypuszczą

Olcia-- 42 cm WOW ale duża babeczka z tej Twojej córy

Cicici---ale śmieszny ten Twoj brzuszek. Widać że się tam ewidentnie coś wypina mój syn chyba jeszcze nie odkrył tego że można matce sztorce stanąć
Stary 2013-10-30, 10:34   #1576
demonyianioly
Rozeznanie

kootek_mamrotek tętno to tętno, jest cały czas, a czkawka jest intensywna i nie da się jej pomylić raczej... mąż z pewnością czuje mniej przez dotyk niż Ty bezpośrednio

Le La jest to bardzo rozczarowujące, że osoba "współwinna" staje się nagle podła i obojętna. Dziecku jest potrzebna miłość do szczęścia, nie dwoje niedogadujących się ludzi. Kłótnie o pieniądze w związku to chyba najgorszy rodzaj problemu... Najbardziej prymitywny, najbardziej powracający :/

Cicici a ja się zastanawiałam czy mam omamy kiedy widziałam podczas kąpieli u siebie coś takiego
demonyianioly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 10:38   #1577
mala098
Raczkowanie

Natali i Gosiu, "Gotowe na wszystko" obejrzałam zeszłej zimy. Faktycznie bardzo fajny i wciągający

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Dziewczyny!! Dominika wypisali z intensywnej terapii!! Jesteśmy na opiece ciągłej!! Dzisiaj miałam go na raczkach!! Jutro pewnie bede pierwszy raz przewijać! Jesteśmy po przesiewowym badaniu słuchu i jest ok!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
My juz po usg

Wszystko w porzadku Waży 1600 gramów, czyli jest mniejszym sredniakiem Termin z usg idealnie pokrywa sie z terminem z OM. Ma nawet włosy I news dnia: POŁOŻENIE GŁOWKOWE! Czyli jednak miałam racje z ta czkawką A to co maz diagnozowal jako głowę jest pupą
Super chłopczyk, na zdjęciu jak malowany

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, witam się i ja z rana przy śniadaniu szkoda że po nieprzespanej nocy (a już o nich zapomniałam). coraz bardziej skłaniam się do kupna rogala (choć na oryginalnego mnie nie stać). Chwaliłam Wam męża, że chciał mi zamówić uszycie takiego? Ale podróbki kosztują ok50-60 zł, więc raczej nie warto się bawić w szycie. Tylko czy na pewno coś pomoże?

Dziś i ja poproszę o kciuki, bo idę na usg (sama, więc się koszmarnie stresuję) i za Wasze wizyty/badania i inne potrzeby też będę trzymać
Ejani, jak mąż wyjechał zrobiłam sobie na jego miejscu w łóżku wałek z poduszek i koca i tak mi się super spało po raz pierwszy od dawna, że kolejnego dnia zamówiłam na allegro rogala za 50 parę złotych. Śpi się super, szczerze polecam! Więc oryginał wcale nie musi być.
Mąż wrócił, trochę przykre,że w nocy jesteśmy od siebie oddaleni bananem, ale za to budzę się wyspana bez bólu wszystkiego

Edytowane przez mala098
Czas edycji: 2013-10-30 o 10:39
mala098 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 10:43   #1578
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mala098 Pokaż wiadomość
Ejani, jak mąż wyjechał zrobiłam sobie na jego miejscu w łóżku wałek z poduszek i koca i tak mi się super spało po raz pierwszy od dawna, że kolejnego dnia zamówiłam na allegro rogala za 50 parę złotych. Śpi się super, szczerze polecam! Więc oryginał wcale nie musi być.
Mąż wrócił, trochę przykre,że w nocy jesteśmy od siebie oddaleni bananem, ale za to budzę się wyspana bez bólu wszystkiego

Ja właśnie planuję zakup takiego rogala. Ile Twój ma cm? Bo na allegro są różne - mniejsze, ok metra, i większe, prawie 2 metry
Stary 2013-10-30, 10:46   #1579
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
Ale z nozkami 42 cm?!

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Moja Zosia w zeszlym tygodniu dala sie zlapac ale znowu moim tel, echhh trzeba sobie nowy sprawic :
http://www.youtube.com/watch?v=r96SV...ature=youtu.be
Stary 2013-10-30, 10:49   #1580
lidkaa82
Zadomowienie

PawMaj a ja tam głosuje na Bruna
Perfuzja skąd te wątpliwości?? Joachim bardzo mi się podoba, mam nadzieje że jednak zostanie
Dziś mój mąż w domu, bo jedzie ze mną do lekarza. Sie cieszyłam że nie bedę sama siedzieć, a on od rana narzeka ze głowa go boli i poszedł leżeć

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

A dzis spałam od 21:30 do 4 rano bez przerwy. Szok!!! Prawie pół roku mi sie nie zdarzyło ciagiem przespać tyle godzin
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 11:01   #1581
Cicici
Rozeznanie

Nic nie moge zjesc ani sie napic bo zaraz mnie cycki bola!!! Wezme je poucinam czy cos!!!
Stary 2013-10-30, 11:05   #1582
Olcia_1983
Raczkowanie

Cytat:
Ale z nozkami 42 cm?!

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość

Olcia-- 42 cm WOW ale duża babeczka z tej Twojej córy
No tak żelek dopadł i mnie, przecież już nie mierzą dziecia w całości - zobaczyłam na wynikach 42 i od razu stwierdziłam, że musi to być jej długość. Teraz sprawdziłam jeszcze raz i to jest 'paracentyl'. Buahaha ale zamieszania narobiłam.

Cici u mnie brzuch tak mocno się nie wygina, czasami lekko plecy albo noge wystawi, ale to może przez to że łożysko mam na przedniej ścianie macicy??

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Nic nie moge zjesc ani sie napic bo zaraz mnie cycki bola!!! Wezme je poucinam czy cos!!!
Cycki Cię bolą od jedzenia i picia
Olcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 11:10   #1583
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
cudny

Cytat:
no to już spory skarbek

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
a nie możecie chociaż takiego niskiego płotka postawić ?? żeby się tak "symbolicznie" odgrodzić ?? Bo jednak ludzie jak widzą płotek nawet niski to jednak włącza im się wtedy myślenie.

Cytat:
hehe super u mnie to raczej się nie zdaża ... jeszcze

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Dziś mój mąż w domu, bo jedzie ze mną do lekarza. Sie cieszyłam że nie bedę sama siedzieć, a on od rana narzeka ze głowa go boli i poszedł leżeć
Jeżeli pogoda u Ciebie taka jak u mnie to się wcale nie dziwie że TŻta głowa boli...
u mnie szaro i wilgotno i tylko patrzeć jak lunie...
Stary 2013-10-30, 11:22   #1584
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Perfuzja skąd te wątpliwości?? Joachim bardzo mi się podoba, mam nadzieje że jednak zostanie.
No nie wiem, jakos nigdy nie myślałam, ze moj syn bedzie Joachimem I ja, i maz mieliśmy totalnie rożne wizje imiennicze i ten Joachim jest kompromisem. Coraz bardziej zastanawiam sie czy jednak nie złamać sie pod ulubionym imieniem męża.
Stary 2013-10-30, 11:24   #1585
jaszczurka_2007
Zadomowienie

GG do jaszczurka_2007

Witam dziewczyny. U mnie będzie chłopak (Miłosz) jestem w 25 tygodniu i wszystko jest ok, oprócz tego że strasznie zatrzymuje wodę w organizmie (na plusie mam już 20 kg)..mam przestrzegać diety bezsolnej, dużo pić i leżeć do 16 godz na dobę :/ poza tym za mną 2 dniowy dołek (rozterki przyszłej mamy...) pozdrawiam
jaszczurka_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 11:30   #1586
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jaszczurka_2007 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny. U mnie będzie chłopak (Miłosz) jestem w 25 tygodniu i wszystko jest ok, oprócz tego że strasznie zatrzymuje wodę w organizmie (na plusie mam już 20 kg)..mam przestrzegać diety bezsolnej, dużo pić i leżeć do 16 godz na dobę :/ poza tym za mną 2 dniowy dołek (rozterki przyszłej mamy...) pozdrawiam
Piękne imię, mój typ po Marcelu.

Dziewczyny dziś nad ranem miałam dość bolesne skurcze podbrzusza i bolał mnie krzyż. Wzięłam no spę, ale nie przechodziło. Na 14 mam wizytę u położnej i zobaczymy co dalej. Albo zostanę w domu albo do szpitala. Oby Marcel nie chciał wyjść wcześniej.

Jak narazie jest ok nic mnie nie boli, ale wolę dmuchać na zimne.
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 11:31   #1587
Cicici
Rozeznanie

Cytat:

Cici u mnie brzuch tak mocno się nie wygina, czasami lekko plecy albo noge wystawi, ale to może przez to że łożysko mam na przedniej ścianie macicy??

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cycki Cię bolą od jedzenia i picia
Ja nawet nie wiem gdzie mam lozysko.. A co do jedzenia i picia to tak wynika z moich obserwacji, po prostu zawsze ale to zawsze po jedzeniu i piciu lapia mnie bole, nawet w nocy jestem w stanie sie obudzic z bolu, trwa to ok 2-5 min i przechodzi.. Moze sie mleko produkuje bo po drzemce czuje jak plynie
Stary 2013-10-30, 11:33   #1588
Muminek1991
Rozeznanie

Witam się przed południem .
Ile się rozpisałyście to od 9 do teraz czytałam, no ok z przerwą na kanapkę .
Nie było mnie wczoraj , bo TŻ miał wolne i mieliśmy bardzo intensywny dzień, wychodząc przed 8 rano z domu, wróciliśmy po 20. Myślałam ,że padnę , a i tak zrobiłam domowe frytki, bo cały dzień miałam ich smak w ustach
Mam więc nadzieję ,że załatwianie różnych spraw dobiegło końca.
A dzisiaj nie śpię już od około 3, i czuje sie jak rozjechana na ulicy. Najpierw młody nie dał pospać, potem obudził mnie pierwszy raz cholernie mocny skurcz łydki, prawie płakałam z bólu, następnie znowu dzidziuś, a potem leżałam, i rozmyślałam nad sprawami które mnie nurtują , no bo kurde nie można jak człowiek iść spać, już nie mówię, że od kilku nocy śnią mi się takie bzdury ,że szkoda gadać,jak nie pobije się z mama , to ktoś mnie uderzy i wypadają mi wszystkie zęby, ostatnio próbowałam je nawet na miejsce powkładać, ale coś mi nie szło.Normalnie czułam śniąc pusta szczękę i takie dziwne uczucie, makabra, a no i sny erotyczne z obcymi facetami. Lol ciąża wywołuje u mnie w nocy na prawdę skomplikowane rzeczy

Perfuzja
- śliczna fotka malucha ,wygląda tak hmmm żywo. Ja nie mogę się doczekać już naszego usg 3D. I oczywiście gratuluje ułożenia maluszka.

Iwontyou- super ze Dominik ma się coraz lepiej, dobry znak, tylko kurcze co to za leczenie takie drogie ?? Ja się zastanawiam czemu Państwo nie pomaga w takich sytuacjach, boże co za kraj

Cicici-
no nieźle ci młoda figluję. Ja tez zauważam ,że mój brzuch coraz więcej skacze i się wygina, a ja to wręcz kocham

demonyianioly
- bardzo współczuję Ci TŻ. Ja nie rozumiem takich facetów.Wszystkich bym z miejsca osobiście powybijała. Powiem tylko, że chyba lepiej teraz niż później.I wierze, że jesteś twarda kobitką i dasz sobie radę. Moja siostra tez sama wychowuje córkę, tatuś nie płaci , nie odwiedza, a jedyną rzeczą jaką dał przez całe życie dziecka był lizak za 50 gr. Siostrzenica ma 4 lata, i choć nie jest czasem łatwo, to dają sobie radę i lepiej tak niż jakby męczyła się w związku, bez nadziei i miłości.

lidkaa82
- hahaha uśmiałam się z tego golenia benzyna, ale powiem szczerze ,że już u mnie zaczynają się wygibasy pod prysznicem, i chyba jeszcze trochę i TŻ chcąc czy nie będzie robić za moja prywatna kosmetyczkę

Akkma
- super ,że masz takiego fajnego kuzyna.

Soleil_Rouge
- piękny brzusio

A ogólnie zaczynamy z Dzidziusiem dzisiaj 25 tydzień (mały nadal bezimienny co mnie niezmiernie denerwuje), i wieczorem mamy pierwsze zajęcia w szkole rodzenia. Teraz wydaje mi się ,że chyba trochę się z tym pospieszyliśmy, ale z drugiej strony, nie odpowiadały nam później zaczynające się zajęcia, ze względu na godzinę i dzień. No nic mam nadzieje ,że do porodu wszystkiego nie zapomnę.

Edytowane przez Muminek1991
Czas edycji: 2013-10-30 o 11:37
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 11:33   #1589
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziś nad ranem miałam dość bolesne skurcze podbrzusza i bolał mnie krzyż. Wzięłam no spę, ale nie przechodziło. Na 14 mam wizytę u położnej i zobaczymy co dalej. Albo zostanę w domu albo do szpitala. Oby Marcel nie chciał wyjść wcześniej.

Jak narazie jest ok nic mnie nie boli, ale wolę dmuchać na zimne.
O kurcze, nie daj sie!!! Jeszcze za wczesnie, trzymam za was kciuki
Stary 2013-10-30, 11:35   #1590
forester
Zadomowienie

nattalli nie sądziłam, że takie chamstwo ma miejsce w Norwegii. Zawsze myślałam, że przynajmniej tam ludzie dorośli by mieć psy. U nas sytuacja ogródkowa jest podobna, po nie ogrodzonych ogródkach hasają sobie te cholerne dwa kundle (kocham psy, ale właśnie chwilę temu miałam starcie nr 2 dzisiaj i jeszcze mnie trzyma), właściciele kundli mają ogródek oczywiście ogrodzony. Najgorzej jak ludzie mają zwierzęta, ale nie rozumieją, że to wielka odpowiedzialność.

Prawie zakwitłam w urzędzie, 2 godziny czekania

Solei jeśli dobrze widzę to taki brzuszek to ja miałam z 3 tygodnie temu (leci 28 tc)
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości