|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Cytat:
Cytat:
super ze wszystko w porządku. Duża dziewczynka ![]() Cytat:
Ja na razie albo nie czuję tego, albo nie jestem w stanie rozpoznać Trzymaj się ciepło i mam nadzieję że wszystko ułoży się jak najlepiej
|
|||
|
|
|
#1562 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1563 |
|
Zadomowienie
|
Soleil_Rouge bardzo ładny brzuszek
demonyianioly współczuję Ci sytuacji, ale jeżeli facet jest totalnym i nieodpowiedzialnym dupkiem, to lepiej, że okazało się to teraz , niż za parę lat. Nie jestem w stanie zrozumieć takiego egoizmu z jego z strony, ale na pewno jeszcze kiedyś będzie żałował swojego zachowania. Być może jak zobaczy, że Ty już nie chcesz walczyć o Was, to się obudzi i sam będzie chciał i szukał kontaktu z Tobą i Mikusiem, ale czy wtedy bycie razem będzie miało sens.., decyzja już należy do Ciebie. Najważniejsze, że masz pomoc, przemyśl to wszystko na spokojnie. Jest to strasznie przykre, że w jednej z ważniejszych chwil w życiu Twój facet zawalił na całej linii, ale na pewno dasz radę, czy z nim, czy bez niego |
|
|
|
#1564 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie z 3-4 tygodnie temu zaczęła lecieć taka jakby woda/ siara z piersi (obecnie 26tc), nie codziennie, raczej sporadycznie co kilka dni i że tak powiem ten wylew to tylko kilka kropel i poprzedzony jest okropnym bólem sutków jakby mi je ktoś wykręcał i kłół igłą jednocześnie i jak to czuję to już wiem że coś leci.
|
|
#1565 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie z lozka
tz sie zmobilizowal i zrobil sniadanie, podal tabletki, herbatke wiec korzystam i leze Perfuzja cudowne zdjecia!! Naprawde widzisz podobienstwo?! Ja sie jakos nie moge nic dopatrzec bo moja dzidzia sie zaslania raczka.. Pawmaj mialam to samo, Amelka nie przeszla choc tz byl za, teraz jest Zosia Iwantyou bardzo sie ciesze ze w koncu moglas wziac swoje dziecko w ramiona, jednakowo bardzo wspolczuje tego co Cie spotkalo i mam nadzieje ze uda sie to jakos rozwiazac Na co jest ten lek?Zauwazyl ktos ze nie ma z nami od dluzszego czasu Shizu, czy tylko mi sie wydaje albo cos przeoczylam.. Ja mialam dzisiaj ciezka noc, nie mialam jakichs konkretnych boli czy czegos, ogolnie zle mi bylo, nie mialam sily nawet spac i jeszcze glupie sny
|
|
#1566 | ||||||||
|
Gang Iren
|
Hej.
Wczoraj mialam intensywny dzien: bylam zlozyc aplikacje Wiki do szkoly na nowy rok,bo w przyszlym roku idzie wyzej. W urzedzie zalatwic pewna sprawe. Grubsze zakupy i jedzeniowe i ciuchowe dla dzieciakow glownie. Oraz do remontu,maz ma za tydzien urlop wiec zabiera sie za nie zrobiona nasza sypialnie. Pozniej wlecielismy jeszcze do znajomych,bo obiecalismy,a po poludniu bylismy u mojej mamy,gdzie troche sie wkurzylam. Ale o tym juz nie chce mi sie pisac. ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do spojenia to tez tak mam i mi powiedziano,ze to normalne dolegliwosci. Moze przedzwon do lekarza i powiedz co ci jest? Cytat:
Super! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Super! Piekne wymiary
|
|
#1567 |
|
Rozeznanie
|
Moj brzuch rzadko kiedy jest "normalny" mala ciagle sie wypina.. Tez tak macie?
|
|
#1568 |
|
Rozeznanie
|
Foto :
|
|
#1569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do czkawki to wczoraj myślałam, że właśnie ją ma. Brzuch mi miarowo podskakiwal, regularnie. Wołam męża, proszę, żeby zobaczył jak to jest - a on do mnie, że to nie jest czkawka tylko moje tętno i już sama nie wiem co to było Cytat:
goniłabym to towarzystwo równo! myślę, że jakbyś na czatach trochę postała i kilka razy zwróciła uwagę to powinno to coś zmienić.Po tej sytuacji utwierdzam się w przekonaniu, że "Dzień Świra" to ponadczasowy film. Lubi ktoś ?
Edytowane przez kootek_mamrotek Czas edycji: 2013-10-30 o 10:04 |
||
|
|
|
#1570 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cicici widzę, szczególnie nos Moj maz ma dłuższy i szpiczasty, a Maly ewidentnie ma mojego kartofla z tymi wklesnieciami po bokach
|
|
#1572 |
|
Zakorzenienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43489644]Ja tak mam
[/QUOTE]To u mnie na odwrót Najczęściej wypięta prawa strona.
|
#1573 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny kiepsko się dziś czuje glowa mnie boli, i nos nie ma kataru tylko tak jakby mnie wnętrze bolała....
Lekarz mi przepisał prenalen na przeziębienie chyba go kupię bo boję się że mnie rozłoży na weekend. PawMaj u mnie imię los wybierze, mnie się podoba Marcel i będzie tak jeśli urodzi się w dzień nieparzysty , Oliwier , wszyscy są za tym w parzysty ![]() Perfuzja super zdjęcia . Wyraźne, śliczne usta ma ![]() Demonyianioly współczucia, ale nie poddawaj się i proponuje, żebyś wsszystkie rachunki, paragony z zakupów dla dziecka i wizyt lekarskich trzymała. Życzę ci abyś nie musiała dochodzić się z narzeczonym, ale wiem, że sąd też nakazuje zwrot poniesionych kosztów od momentu poczęcia. Iwanty koszt leku ...masakra.. Magnusia a ty co sie fochujesz ? Le la współczucia dla męża i zdrowka oby się szybko zagoilo i zroslo . |
|
|
|
#1574 |
|
Zakorzenienie
|
witam się już po badaniu i biorę się za śniadanie i nadrabianie
|
|
#1575 |
|
Zakorzenienie
|
Soleil Rouge--- piękny brsuszek i jaki malutki
Sadlaczyca--- super że wyniki dobre i do domku wypuszczą Olcia-- 42 cm WOW ale duża babeczka z tej Twojej córy ![]() Cicici---ale śmieszny ten Twoj brzuszek. Widać że się tam ewidentnie coś wypina mój syn chyba jeszcze nie odkrył tego że można matce sztorce stanąć
|
|
#1576 |
|
Rozeznanie
|
kootek_mamrotek tętno to tętno, jest cały czas, a czkawka jest intensywna i nie da się jej pomylić raczej... mąż z pewnością czuje mniej przez dotyk niż Ty bezpośrednio
![]() Le La jest to bardzo rozczarowujące, że osoba "współwinna" staje się nagle podła i obojętna. Dziecku jest potrzebna miłość do szczęścia, nie dwoje niedogadujących się ludzi. Kłótnie o pieniądze w związku to chyba najgorszy rodzaj problemu... Najbardziej prymitywny, najbardziej powracający :/ Cicici a ja się zastanawiałam czy mam omamy kiedy widziałam podczas kąpieli u siebie coś takiego
|
#1577 | |||
|
Raczkowanie
|
Natali i Gosiu, "Gotowe na wszystko" obejrzałam zeszłej zimy. Faktycznie bardzo fajny i wciągający
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i tak mi się super spało po raz pierwszy od dawna, że kolejnego dnia zamówiłam na allegro rogala za 50 parę złotych. Śpi się super, szczerze polecam! Więc oryginał wcale nie musi być. ![]() Mąż wrócił, trochę przykre,że w nocy jesteśmy od siebie oddaleni bananem, ale za to budzę się wyspana bez bólu wszystkiego
Edytowane przez mala098 Czas edycji: 2013-10-30 o 10:39 |
|||
|
|
|
#1578 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1579 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Moja Zosia w zeszlym tygodniu dala sie zlapac ale znowu moim tel, echhh trzeba sobie nowy sprawic : http://www.youtube.com/watch?v=r96SV...ature=youtu.be
|
|
|
#1580 |
|
Zadomowienie
|
PawMaj a ja tam głosuje na Bruna
Perfuzja skąd te wątpliwości?? Joachim bardzo mi się podoba, mam nadzieje że jednak zostanie Dziś mój mąż w domu, bo jedzie ze mną do lekarza. Sie cieszyłam że nie bedę sama siedzieć, a on od rana narzeka ze głowa go boli i poszedł leżeć ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- A dzis spałam od 21:30 do 4 rano bez przerwy. Szok!!! Prawie pół roku mi sie nie zdarzyło ciagiem przespać tyle godzin |
|
|
|
#1581 |
|
Rozeznanie
|
Nic nie moge zjesc ani sie napic bo zaraz mnie cycki bola!!! Wezme je poucinam czy cos!!!
|
|
#1582 | |
|
Raczkowanie
|
No tak żelek dopadł i mnie, przecież już nie mierzą dziecia w całości - zobaczyłam na wynikach 42 i od razu stwierdziłam, że musi to być jej długość. Teraz sprawdziłam jeszcze raz i to jest 'paracentyl'. Buahaha ale zamieszania narobiłam.
Cici u mnie brzuch tak mocno się nie wygina, czasami lekko plecy albo noge wystawi, ale to może przez to że łożysko mam na przedniej ścianie macicy?? ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1583 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cudny ![]() no to już spory skarbek ![]() Cytat:
Cytat:
u mnie to raczej się nie zdaża ... jeszcze Cytat:
u mnie szaro i wilgotno i tylko patrzeć jak lunie...
|
|
|
#1584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ja, i maz mieliśmy totalnie rożne wizje imiennicze i ten Joachim jest kompromisem. Coraz bardziej zastanawiam sie czy jednak nie złamać sie pod ulubionym imieniem męża.
|
|
#1585 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny. U mnie będzie chłopak (Miłosz)
jestem w 25 tygodniu i wszystko jest ok, oprócz tego że strasznie zatrzymuje wodę w organizmie (na plusie mam już 20 kg)..mam przestrzegać diety bezsolnej, dużo pić i leżeć do 16 godz na dobę :/ poza tym za mną 2 dniowy dołek (rozterki przyszłej mamy...) pozdrawiam
|
|
|
|
#1586 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny dziś nad ranem miałam dość bolesne skurcze podbrzusza i bolał mnie krzyż. Wzięłam no spę, ale nie przechodziło. Na 14 mam wizytę u położnej i zobaczymy co dalej. Albo zostanę w domu albo do szpitala. Oby Marcel nie chciał wyjść wcześniej. Jak narazie jest ok nic mnie nie boli, ale wolę dmuchać na zimne. |
|
|
|
|
#1587 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1588 |
|
Rozeznanie
|
Witam się przed południem .
Ile się rozpisałyście to od 9 do teraz czytałam, no ok z przerwą na kanapkę . ![]() Nie było mnie wczoraj , bo TŻ miał wolne i mieliśmy bardzo intensywny dzień, wychodząc przed 8 rano z domu, wróciliśmy po 20. Myślałam ,że padnę , a i tak zrobiłam domowe frytki, bo cały dzień miałam ich smak w ustach ![]() Mam więc nadzieję ,że załatwianie różnych spraw dobiegło końca. A dzisiaj nie śpię już od około 3, i czuje sie jak rozjechana na ulicy. Najpierw młody nie dał pospać, potem obudził mnie pierwszy raz cholernie mocny skurcz łydki, prawie płakałam z bólu, następnie znowu dzidziuś, a potem leżałam, i rozmyślałam nad sprawami które mnie nurtują , no bo kurde nie można jak człowiek iść spać, już nie mówię, że od kilku nocy śnią mi się takie bzdury ,że szkoda gadać,jak nie pobije się z mama , to ktoś mnie uderzy i wypadają mi wszystkie zęby, ostatnio próbowałam je nawet na miejsce powkładać, ale coś mi nie szło.Normalnie czułam śniąc pusta szczękę i takie dziwne uczucie, makabra, a no i sny erotyczne z obcymi facetami. Lol ciąża wywołuje u mnie w nocy na prawdę skomplikowane rzeczy ![]() Perfuzja- śliczna fotka malucha Iwontyou- super ze Dominik ma się coraz lepiej, dobry znak , tylko kurcze co to za leczenie takie drogie ?? Ja się zastanawiam czemu Państwo nie pomaga w takich sytuacjach, boże co za kraj ![]() Cicici- no nieźle ci młoda figluję. Ja tez zauważam ,że mój brzuch coraz więcej skacze i się wygina , a ja to wręcz kocham demonyianioly- bardzo współczuję Ci TŻ. Ja nie rozumiem takich facetów.Wszystkich bym z miejsca osobiście powybijała. Powiem tylko, że chyba lepiej teraz niż później.I wierze, że jesteś twarda kobitką i dasz sobie radę lidkaa82- hahaha uśmiałam się z tego golenia benzyna, ale powiem szczerze ,że już u mnie zaczynają się wygibasy pod prysznicem, i chyba jeszcze trochę i TŻ chcąc czy nie będzie robić za moja prywatna kosmetyczkę ![]() Akkma- super ,że masz takiego fajnego kuzyna. ![]() Soleil_Rouge- piękny brzusio A ogólnie zaczynamy z Dzidziusiem dzisiaj 25 tydzień (mały nadal bezimienny co mnie niezmiernie denerwuje), i wieczorem mamy pierwsze zajęcia w szkole rodzenia. Teraz wydaje mi się ,że chyba trochę się z tym pospieszyliśmy, ale z drugiej strony, nie odpowiadały nam później zaczynające się zajęcia, ze względu na godzinę i dzień. No nic mam nadzieje ,że do porodu wszystkiego nie zapomnę.
Edytowane przez Muminek1991 Czas edycji: 2013-10-30 o 11:37 |
|
|
|
#1589 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1590 |
|
Zadomowienie
|
nattalli nie sądziłam, że takie chamstwo ma miejsce w Norwegii. Zawsze myślałam, że przynajmniej tam ludzie dorośli by mieć psy. U nas sytuacja ogródkowa jest podobna, po nie ogrodzonych ogródkach hasają sobie te cholerne dwa kundle (kocham psy, ale właśnie chwilę temu miałam starcie nr 2 dzisiaj i jeszcze mnie trzyma), właściciele kundli mają ogródek oczywiście ogrodzony. Najgorzej jak ludzie mają zwierzęta, ale nie rozumieją, że to wielka odpowiedzialność.
Prawie zakwitłam w urzędzie, 2 godziny czekania ![]() Solei jeśli dobrze widzę to taki brzuszek to ja miałam z 3 tygodnie temu |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.

a już 3 tygodnie temu leżała głową w dół. Lekarz powiedział że na 97% jeszcze się odwróci bo ma sporo miejsca póki co.
super ze wszystko w porządku. Duża dziewczynka

28.02.2011:ksiadz :
Na co jest ten lek?
???

i już sama nie wiem co to było
goniłabym to towarzystwo równo! myślę, że jakbyś na czatach trochę postała i kilka razy zwróciła uwagę to powinno to coś zmienić.