|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Cytat:
![]() LeLa--- współczuje małżowi i mam nadzieje że wszystko dobrze sie skończy. Pawmaj--- głosuje ze Hubettem Ja siedzę w przychodni i czekam aż te wampiry mi krew upuszczą- brrrr. Nocka średjio mineła bo źle spałam i jeszcze wieczorem pokłóciłam sie z meżem- do końca świata sie do niego nie odezwę ![]() Miłego dzionka
|
|
|
#1532 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
odpisze wszystkim później ale tu mam pytanie do IWANTYOU ty mówisz o synagisie? Czy jeszcze czymś innym?
|
#1533 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Z racji tego iż wczoraj szybko zasnęłam dziś wstałam przed 7 ![]() U mnie noc była spokojna, brzuch mi nie twardniał , nic nie bolało....tylko rano plecy jak ubierałam skarpetki ![]() Zastanawiam się czy jechać na miasto, czy sobie dziś odpuścić....hehhh sama nie wiem chyba się zaraz ogarnę i pojadę do apteki i po ten stelaż dopóki nie ma tylu ludzi na mieście bo mam ochotę ich wszystkich ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Cytat:
Bo ja mam 4D albo z boku albo od tyłu i widzę mojej małej tylko usteczka i nosek i już widzę podobieństwo do mnie ![]() ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Cytat:
|
|
#1534 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1535 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z rana z przychodni.
Krew oddana glukoza wypita- nawet nie bylo to takie okropne-a teraz zaczyna sie ta gorsza czesc czyli czekanie... Na szczescie mam ksiazke i ladowarke do telefonu wiec mysle ze jakos dam rade
|
|
#1536 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a co do imienia do pewnie jak go zobaczysz i usłyszysz to będziesz na 100% pewnaPawmaj jestem za Hubertem, bo to takie ładne leśne imię z tradycją ![]() A co u Emmy? Mnie dziś czeka wycieczka do starostwa i stanie w kolejce, już jestem wkur... na samą myśl panującego tam chamstwa, jeszcze mnie sąsiedzi denerwują wypuszczaniem sobie samowolnie psa na całe dnie, przez co mój pies mi próbuje ręce wyrwać (nie potrafią zrozumieć, że jak się ma psa to się powinno go pilnować) także zapowiada się gorący dzień
|
|||
|
|
|
#1537 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z rana z przychodni.
Krew oddana glukoza wypita- nawet nie bylo to takie okropne-a teraz zaczyna sie ta gorsza czesc czyli czekanie... Na szczescie mam ksiazke i ladowarke do telefonu wiec mysle ze jakos dam rade
|
|
#1538 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja tak właśnie miałam z Brunem, już niby byłam na to imię zdecydowana, nawet tak mówiłam do brzucha... ale kiedy nikt nie słyszał ale później ogarnęło mnie jakieś zwątpienie i umyśliłam sobie imię alternatywne - Hubert właśnie. I ku mojemu zaskoczeniu nikt nie głosuje na Bruna! :P Może jednak ma być Hubciem
|
|
#1539 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, witam się i ja z rana przy śniadaniu
szkoda że po nieprzespanej nocy (a już o nich zapomniałam). coraz bardziej skłaniam się do kupna rogala (choć na oryginalnego mnie nie stać). Chwaliłam Wam męża, że chciał mi zamówić uszycie takiego? Ale podróbki kosztują ok50-60 zł, więc raczej nie warto się bawić w szycie. Tylko czy na pewno coś pomoże?Wczoraj Was podczytywałam w miarę na bieżąco, ale jakoś nie miałam nic do dodania, a potem już się musiałam szykować na SR- wczoraj mieliśmy o połogu i trochę mnie to przeraża Lidka- wczoraj się śmiałam z Twojego pomysłu, jak pozbyć się owłosienia, póki nie myłam włosów (nad wanną, bo kabina czeka na górze) i jak już opatentujecie te proszki, to ja też poproszę, nawet jak nie będzie można sobie wybrać nic do zostawienia! Normalnie korci mnie, żeby się ściąć, choćby na łyso (brzuch twardy i cisnął, kręgosłup obolały, w głowie się kręci:/ ) Gratuluję wszystkich wczorajszych dobrych wieści- oby już wszystkie były takie! Super, że dzieci rosną! Coraz bardziej myślę, że Dominik na Święta wróci już do domu! Ciekawe co u Emmy... Dziś i ja poproszę o kciuki, bo idę na usg (sama, więc się koszmarnie stresuję) i za Wasze wizyty/badania i inne potrzeby też będę trzymać ![]() W ogóle dziś aktywny dzień (kiedyś były takie każde) -bank, usg, SR i jeszcze powinnam do pracy zajrzeć bo będę niedaleko a nie byłam 2 miesiące (w był remont!) I nie wiem, jak będę do Was zaglądać. A jeszcze zakupy też się by przydało zrobić, bo lodówka pusta...
|
#1540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1541 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1542 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć chyba bardziej Bruno znam trzyletniego Huberta, jest bardzo mądrym i rozgadanym chłopcem. Jak coś nabroi to nigdy sie nie przyznaje tylko wymyśla historię, że to nie on, tylko "lobuzy z miasta" zas Bruno to grzeczny chlopczyk, tak ułożony że na chłopaka aż nie przystoi![]() Cytat:
Kciuki bede trzymać Byłam wczoraj w pracy, posprzątać po sobie w biurku, dokończyć wysyłkę pism i od dziś jestem już na l4 nie myśląc o pracy zamierzam zrobić pranie, ugotowac jakąś zupę- chyba kalafiorowa z lanym ciastem. Na 16 ide do kosmetyczki na regulacje brwi i henne rzes(chyba nie szkodzi co?)A po 18 ide do koleżanki, zrobić sobie babski wieczór i przygotowac coś w termo.mixie Czy ktoras z Was ma i używa? My zdecydowaliśmy sie w piątek na zakup, robilam już kilka fajnych rzeczy ale ide podpatrzec co jeszcze można robić, bo koleżanka używa już 2 lata i ma kilka książek uzbieranych ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez kootek_mamrotek Czas edycji: 2013-10-30 o 08:12 |
||
|
|
|
#1543 |
|
Wtajemniczenie
|
perfuzja...super fotki Małego
![]() Mnie dziś czeka wycieczka do Zus-u ze zwolnieniem...ech nie znoszę takich instytucji.
|
|
#1544 |
|
Zakorzenienie
|
lolita usta i nos ewidentnie wygladaja jak moje. I sfochowana mina
|
#1546 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie z rana.
U meza juz ok, ma pozszywana reke, ale bedzie dobrze ufff. Glowa mnie boli strasznie, bo nie moglam spac w nocy... perfuzja zdjecie sliczne i jak ladnie zapozowal moj zawsze sie zaslania, wstydnis jeden ![]() Trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty i badania Milego dnia Edytowane przez Le La Czas edycji: 2013-10-30 o 08:31 |
|
|
|
#1547 |
|
Rozeznanie
|
magnusia ja tez z próżniowych swoich jestem nie zadowolona nie trzymają próżni
. A ciuszki piorę prasuję i do komody i bedą leżeć tak 2 miesiące nie mam zamiaru prać ich kolejny raz
|
|
|
|
#1548 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko u mnie w domu potwornie sie kurzy.... Mieszkam w centrum miasta i mam pod blokiem ulicę i tego kurzu od cholery leci. Nie chce też prac na ostatnią chwile. Cholerka chyba kupie te worki jednak zawsze to lepiej niz na półce nawet jak troche powietrza wpadnie
|
|
#1549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1550 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Perfuzja, wizytę u okulisty zlecił ci lekarz czy wybrałaś się na własną rękę? |
|
|
|
|
#1551 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
taki "prawdziwy" (dla mnie to pierwsze, co przychodzi na myśl na widok takich zdjęć )zapomniałam jeszcze jednego- witam się w 28tc a więc i w 3 trymestrze czyli to zaraz![QUOTE=PawMaj13;43488016] Ja tak właśnie miałam z Brunem, już niby byłam na to imię zdecydowana, nawet tak mówiłam do brzucha... ale kiedy nikt nie słyszał ale później ogarnęło mnie jakieś zwątpienie i umyśliłam sobie imię alternatywne - Hubert właśnie. I ku mojemu zaskoczeniu nikt nie głosuje na Bruna! :P Może jednak ma być Hubciem ![]() ja też głosuję za Hubciem, ale Bruno też ładnie
|
|
#1552 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry!!
Dzis zaczynam prace troszkę pózniej, więc wpadłam na chwile sie przywitać juz bym chciała zeby był wieczor - mimo w miarę dobrze przespanej nocy czuje sie strasznie zmęczona nie wiem czy to z powodu pozycji w jakiej śpię czy podświadomośc pracuje, ale mam wrażenie ze mimo ze śpię, to nie odpoczywam i mój organizm sie nie regeneruje. Wrzucam Wam zdjęcie brzuszka (30tc), z którego Malutka tez Wam macha na dzien dobry ![]()
tp: 01/06/2015 Edytowane przez Soleil_Rouge Czas edycji: 2013-10-30 o 08:50 |
|
|
|
#1553 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczynki! Ktg w porządku, jak jutro będzie też ok to mnie wypuszcza
)) ooo doomeeek <3 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1554 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My po wczorajszym USG - i wszystko ok, choć stresu miałam jak zwykle co nie miara. Tylko Zuzka znów odwróciła się tyłkiem a już 3 tygodnie temu leżała głową w dół. Lekarz powiedział że na 97% jeszcze się odwróci bo ma sporo miejsca póki co.Nasza dziewczyna waży już 1592 gramy i mierzy 42 centymetry
|
|
|
|
|
#1555 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1556 | |
|
Rozeznanie
|
cześć
biorę się za nadrabianie, ale tak na szybko: Cytat:
czy chodzi Ci może o preparat: SYNAGIS ? https://www.unitedhealthcareonline.c...gis_policy.pdf http://538refugees.wordpress.com/201...2-palivizumab/ jeżeli tak, to znalazłam kilka linków, jeden nawet tutaj na wizażu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=642763 http://www.babyboom.pl/forum/wczesni...synagis-60674/ tutaj starszy temat, poczytaj wpisy MamaMaxa, ona pisała że w UK mają refundowane: http://hlhs.pl/forum/topic/szczepienie/page/2 tutaj jeszcze dyskusja na forum UK : http://www.circleofmoms.com/moms-of-...synagis-423149 |
|
|
|
|
#1557 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() może uda mi się dziś kupić ten prezent dla mamy, no wyjścia nie mam za bardzo bo na 17.00 party
|
|||
|
|
|
#1558 |
|
Rozeznanie
|
perfuzja super zdjęcie! gratuluję udanej wizyty oraz położenia małego
![]() Soleil_Rouge fajny brzuszek! resztą później, jadę do rodzinnej do później |
|
|
|
#1559 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie kochane! Nie wiem jak to możliwe, że obce dla mnie osoby - tak jak Wy wszystkie- są w stanie być tak ciepłe i wspierające. Paraliżuje mnie to, że pozornie ludzie, którzy są bliscy potrafią być zimni podli i obcy jednocześnie.
Co do alimentów, mam zamiar dać sobie na przemyślenie miesiąc czasu. Na poukładanie wszystkiego w głowie. Nie czekać na magiczną przemianę lub litość. Babcia bardzo teraz pomaga, mam nadzieję, że wszystkie wydatki jakoś ogarnę... Tak więc jeśli do grudnia nie otrzymam żadnej pomocy, złożę wniosek do sądu. Ważniejsze jest, żebyśmy z Mikołajem mieli środki do życia. To jest priorytet. Wczoraj Mikuś miał pierwszą czkawkę! Ma któraś z Was tak jak j wstręt do mięsa w ciąży? Mój synek jest wegetarianinem najwyraźniej, bo na żadne mięso patrzyć nie mogę... perfuzja - piękne zdjęcia! moje na 3D - byłam raz, wyszło zamazane i nieładne nic nie widać. Już ładniejsze w 2D. Dziś się pochwalę też![]() Soleil_Rouge - masz piękny brzuszek, który to tydzień? Ja jestem w 25 i mam większy z pewnością
wymiana kosmetyczna : https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post48628710 Edytowane przez demonyianioly Czas edycji: 2013-10-30 o 09:24 |
|
|
|
#1560 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja po rozmowie wczorajszej z mężem pojechałam dziś do labolatorium zrobić sobie te próby wątrobowe . Dużo nie kosztują a nie będę się martwić . Jutro mama odbierze mi wyniki . A w poniedziałek już wizyta Co do Em my pisałam do niej dziś smsa więc jak odpiszę zaraz dam znać
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.

)

16.06.2012 

czyli to zaraz!