|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.7
Cytat:
Cytat:
a mojego tescia zwolnili dwa lata przed emerytura. Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2013-10-29 o 16:56 |
||
|
|
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
Mojego wujka zwolnili 2 miesiące przed emeryturą. Tzn w sumie nie zwolnili, tylko gość ogłosił likwidację
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
LeejdiNaati w przypadku likwidacji pracownik nie podlega ochronie
Powiedz mi, a zapomnę. Pokaż mi, a zapamiętam. Pozwól mi zrobić, a zrozumiem. Edytowane przez anex_1989 Czas edycji: 2013-10-29 o 17:07 |
|
|
|
#2344 |
|
Rozeznanie
|
nie znam szczegółów, ale jakieś pseudo "rażące" zaniedbania.
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
_nouvelle_ czyli pod dyscyplinarkę by podchodziło....
|
#2346 |
|
Rozeznanie
|
też tak sądzę. zrujnowali babce papiery przed emeryturą...
|
#2347 |
|
Rozeznanie
|
A ja jutro lub pojutrze dowiem się, czy przedłużą mi umowę. Szczerze wątpię, dlatego od kilku dni wysyłam CV. W czwartek mam rozmowę w pewnej firmie, trochę kijowy dojazd, ale zobaczymy...
Matko, czy ten koszmar się kiedyś skończy? Mam dość wiecznego poszukiwania pracy.
|
#2348 |
|
Rozeznanie
|
Podjęłam decyzję, jeśli do miesiąca nie dostanę pracy, zrezygnuję ze statusu studenta i zarejestruję się w PUP-ie. Widzę oferty w necie i są naprawdę dobre stawki za niektóre stanowiska, którymi bym się zainteresowała. Ale wiem, że ten mój PUP jest "wyjątkowy"
|
#2349 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2350 |
|
Zakorzenienie
|
nouvelle Ty jesteś na dziennych, że musisz rezygnować ze statusu studenta?
---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Przeglądam oferty pracy w PUP i wchodzę z ciekawości na stanowisko telemarketera. Wymagane dokumenty: CV i list motywacyjny...
|
#2351 |
|
Wtajemniczenie
|
my ledwo poczatkujacy dowiedzielismy sie dzisiaj, ze musimy pamietac, ze o prace jest ciezko i na nasze miejsce jest milion innych osob.
mam taki obozik pracy. nie bede sie rozpisywac bo nawet nie mam na to sily. czekam tylko na to kiedy wreszcie bedzie praca zmianowa i grafik, bede mogla na rozmowy chodzic. bo nie wiem jak dlugo pociagne w tym miejscu. chociaz jak przegladnelam oferty to... koszmar, nie ma gdzie cv wyslac. |
|
|
|
#2352 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2353 |
|
Rozeznanie
|
to jest w sumie smutne, że żeby dostać pracę to człowiek zapisze się na studia tylko po to żeby zadowolić pracodawcę. Kurcze, w tym kraju potrzebna jest jakaś rewolucja chyba żeby to się zmieniło a pracodawcy zaczęli traktować pracowników poważnie
|
|
|
|
#2354 |
|
Zakorzenienie
|
W tym kraju to się już chyba nic na lepsze nie zmieni. Irlandia nie wyszła, została Rumunia.
|
#2355 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dostaje ciągle pytania " ooo, to pani studiuje, to jaka dyspozycyjność...", więc tłumaczę że mam tylko status, bo wymaga większość pracodawców. a prawda jest taka, że wg tych chorych wymogów jestem kandydatem idealnym. student, ale z full dyspozycyjnością, z doświadczeniem, bez zobowiązan w postaci dzieci i czego tam jeszcze się boją. i co ? jajco.
|
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
Bez sensu to wszystko
---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Jak myślicie kasa w PUP na dotację kiedy się pojawia? Już w styczniu czy trochę później? |
|
|
|
#2357 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2358 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- szykuje sie na rozmowe. oby to nie byl erotoman |
|
|
|
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
Tusia powodzenia
![]() Ja idę na te warsztaty z UP. Nie chce mi się, ale mam nadzieje, że będzie tam coś ciekawego.
|
#2360 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziś muszę dac znać czy przychodzę, czy dalej ide na zwolnienie. Sama nie wiem co robić. Mam przepisane leki i wiem że na m-cu ich brania nie skończy się. ech.... A przed grudniem będzie jeszcze gorzej ( o ile by mi przedłużyli umowę). TŻ był zanieść l4 to usłyszał, ze ta firma nie respektuje L4. Na dodatek doszły mnie słuchy, ze regionalna sadzi, ze kompinuję bo umowa mi sie kończy- masakra jakaś. Ciągniesz 3 etaty, nadgodziny (niepłatne), kasa najniższa a o premii nie ma się co marzyć bo limity biorą z kosmosu. Najlepiej z człowieka wycisnąć ile się da a później miec go gdzieś. |
|
|
|
|
#2361 |
|
Zadomowienie
|
tusiamar trzymam kciuki!
An Ka o kurczę współczuję. Naprawdę kiepską atmosferę tam musisz mieć. Ehh odpoczywaj, zajmij się jakimś hobby czy czymś co pozwoli nie myśleć o tym.
|
#2362 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Własnie dałam znać, ze ide dalej na zwolnienie. I teraz wiem, ze juz tam nie wrócę ( bo nie przedłużą). Zdrowia nikt mi nie wróci. Moje dzieciaczki tez mnie potzrebuja zdrowa a nie znerwicowaną, wylekniona i bojąca się nie wiadomo czego. Trudno. Teraz zacznę od nowa szukać pracy. Na razie staram sie tym nie stresować. Miłego i owocnego dnia Wam zyczę |
|
|
|
|
#2363 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jak napisałaś M to mi sie to skojarzyło z firmą sprzedająca artykuły budowlane, artykuły do domu, w której panuje mobbing. Też jestem z podkarpacia. Moja koleżanka pracuję w księgarni i mówi, że ma szefa psychopatę. Ja miesiąc robiłam w biurze, w którym był obóz. Pracownicy bali się do siebie odezwać. |
|
|
|
|
#2364 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2365 | |
|
Rozeznanie
|
Idę dziś na rozmowę, na 13.30. Opinie w necie niewesołe, ale o siedzibie w Warszawie. Ale najgorsze że zadzwonili wczoraj o...20.30.
![]() Trochę szacunku, a i rozmowa z dnia na dzień de facto, z wieczora na południe następnego dnia. ![]() Cytat:
|
|
#2366 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny!
Ja dziś byłam w UP zarejestrować się jako bezrobotna. Poszło mega szybko i sprawnie, wyrobiłam się w 40 minut. Panie oczywiście powiedziały, że szans na staże i kursy w tym roku już nie ma, a oferty pracy głównie dla facetów ;( Ale przynajmniej mam ubezpieczenie. Zastanawiam się czy aplikować na stanowisko pracownika biurowego w biurze kredytowym. Trochę obawiam się, że ta praca będzie polegała na wydzwanianiu do ludzi i namawianiu ich do brania kredytów. An Ka Powodzenia ![]() Tusia Daj znać jak poszło
|
|
|
|
#2367 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj znalazłam ofertę pracy związane z moim kierunkiem ale 30km odemnie, ale wysłałam aplikację
i tak pewnie dupa wyjdzieWiecie co, jak czytam ogłoszenia na tablicy mam wrażenie że połowa to ściema, po ostatnim jakim się nacięłam .... |
|
|
|
#2368 |
|
Raczkowanie
|
Na tablicy nie ma nic sensownego,ja szukam tam od dawna i mogę podzielić ogłoszenia na kategorie:
-ładnie brzmiące ,,manager/visual merchandiser/accountant/doradca/specjalista"... itp itd,za wszystkimi tymi profesjonalnie brzmiącymi nazwami kryje się nic innego jak zwykły naganiacz,który szuka jeleni i to co im wciśnie to jakiś procent z tego zarobi -praca fizyczna,raczej dla mężczyzn -hostessy -inne,za którymi się kryje naciągactwo lub niekompetencja osoby poszukującej pracowników Sama odpowiadam na dużo ogłoszeń z tego portalu,więc już się przekonałam. Jak ktoś szuka pracownika na to samo stanowisko 3 razy w ciągu miesiąca,to nie może być kompetentny ani uczciwy. Są też fajne ogłoszenia,ale jak patrzę,że mają po ponad 1000 wyświetleń,to wiem że oni pewnie nawet nie czytają tych odpowiedzi,tylko wybiorą kogoś pierwszego z brzegu lub znajomego,a ogłoszenie jest dla picu. Edytowane przez BalbinaZwanzig Czas edycji: 2013-10-30 o 11:50 |
|
|
|
#2369 |
|
Zadomowienie
|
hej u mnie troszkę do przodu
Dziś mam pierwszą w życiu rozmowę kwalifikacyjną Jestem ciekawa czy będzie poważna czy też bedzie to zwykłe dogadanie się kiedy co i gdzie (jak do tej pory wszystkie moje rozmowy)... Chodzi o prace w sklepie firmowym w centrum handlowym. Ja jestem w stanie zgodzić się chyba na wszystko Martwi mnie to że nie mam doświadczenia w takich rozmowach i jestem trochę odrealniona przez to że to moja pierwsza praca w systemie etatu. Nie znam stawek (googluje właśnie ile jest normalne ),jeszcze to pomieszanie z etatami 1/2, ...3/4 a i tak siedzisz po 40 h w tygodniu jakimś cudem.Jakieś rady, podpowiedzi? Jeszcze znalazłam w internecie opinie że firma ta chce miec ubranych pracowników w swoją markę tyle że nie daje na to kasy ... a nie powiem żeby mnie było stać na duże zakupy u nich w sklepie ![]() Jeszcze zapisałam się na jednorazową inwentaryzacje, ale stawka jak dla mnie straszna (chociaż wiem że to norma) jakieś 5,5 na rękę dodam tylko że musiałam jechać podpisać umowę i muszę dojechać do pracy. Koszt biletów to 10 zł Mam nadzieje że na serio potrwa 12 h
|
|
|
|
#2370 |
|
Rozeznanie
|
Ja też poszłam się zarejestrować ale zostałam odesłana z kwitkiem, bo nie mam rachunków z poprzednich umów zlecenia a bez tego nie mogą mnie zarejestrować. Jakby tydzień pracy w call center to było jakieś wielkie podniesienie kwalifikacji. Jestem zła.
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.

ja juz mam tak dosc tego kraju ze nie pozostaje nic innego jak sie smiac ...

Mam nadzieje że na serio potrwa 12 h