Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 2,56%
Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile 6 15,38%
Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy 3 7,69%
Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy 19 48,72%
Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie 5 12,82%
Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi 1 2,56%
Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę 4 10,26%
Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-30, 08:33   #1111
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość

Używacie wkładek i tak Wam przecieka?
ja mam 2 szt na jedną pierś i ciagle przeciekam...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 08:35   #1112
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Dużo zdrówka dla maleńkiej

makrala niunia cudna

paulinka Twoja mała ma niezły fryz

U nas obydwie dziewczynki na Nutramigenie się chowają.
Natalce odstawiliśmy jak miała ok. roczek i później bezproblemowo przeszliśmy na zwykły Bebilon. Wszystkie zupki/ deserki/owoce jadła bezproblemowo/bez bóli brzuszka.

Ogromne

W ciąży z Natalką już na usg połówkowym gin mi powiedział,że mała ma torbiele jajników. Jak mała przyszła na świat musieliśmy to kontrolować. Do czwartego roku życia jeździliśmy do Lbn. na kontrolę a torbiele się pięknie wchłonęły

Ja planuję na gwiazdkę sobie sprawić kinecta i wtedy poszaleję

Gratuluję! Rocznicy ślubu i kamery

U nas bida Wpierw się pochorowała Natalka a teraz Ewa ma katar jak stąd do Warszawy Wczoraj byliśmy z Nią u pediatry na osłuchaniu i Bogu dziękować płuca i oskrzela czyste. Dostała kolejne medykamenty na katar -teraz z każdym mleczkiem coś Jej muszę podawać a z lekami na anemię ma tego sporo 1 i 1/2 saszetki Actiferolu(żelazo) ,5kropli cebionumulti, 1 tab. kwasu foliowego(5mg) ,1/2 tab. wit. B6-na anemię i na katar -3ml Calcium, 2x5kropli cebionu, do noska Euphorbium no i kapsułkę wit. D3...
Wszystkie szczepienia mamy odroczone aż do podwyższenia poziomu hemoglobiny (Ewa dwa tygodnie temu miała 9,8 a szczepi się od 10). Kontrola morfologiczna za dwa tygodnie i wierzę,że Hgb podskoczyło
Duzo tych lekow ja sie boje adasia zarazic...chodze w maseczce do niego. Dziwnie sie na mnie patrzy
To euphorbium tez nam wczesniej pediatra pilecil.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-10-30, 08:38   #1113
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Tasia a ja się nie zgadzam z tym, żeby dziecku dawać jedzenie, którego nie lubi do skutku Ty byś jadła nielubianą potrawę? bo ja nie niech je to na co ma ochotę, a witaminy są w owocach i to każde dziecko chętnie zajada
Też nie jestem za, ale z tym, że każde dziecko je chętnie owoce to przesadzilas...

Papalinka- my jedziemy właśnie na 11listopada do rodziców ok 140km

agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 08:40   #1114
inwersja
dryfuję słowami

Diorisha jesli chcesz zapytam malża jak wróci z pracy, bo coś mówił, że chce sprzedać naszego kinecta, a jest prawie nieużywany. Teraz leży w piwnicy. W nowym mieszkaniu jest za mało miejsca w pokoju i ten sensor nie widzi całego człowieka, nie da się z niego korzystać. Każe się odsunąć, a juz nie ma gdzie
Stary 2013-10-30, 08:44   #1115
kaska87
Zakorzenienie

wieczorem zamówiłam na allegro rzeczy dla Mikusia i o 8:00 już dostałam maila, że nadane, także czekam na sms od paczkomatu

Mikuś właśnie ćwiczy na brzuszku i puszcza bączki

Inwersja kładziesz Miłoszka na brzuniu? bo wtedy dziecko sobie masuje brzuszek i mu troszkę lepiej- wiem, że przy alergii to nic nie da, ale na kolki może pomóc

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 08:46   #1116
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

czeszko

mialam z wami popisac bo mlody spal, ale juz sie obudzil i ehe ehe z wozka dochodzi... wiec spadam sie szykowac, go szykowac i idziemy na spacer...

kurna jak czytam o waszych problemach z brzuszkami to dziekuje Bogu ze u nas wszystko ok w tej materii...dzisiaj tylko maly mnie obrzygal tak ze az za stanik mi poszlo hahah ale to przez jego zachlannosc... je ile moze a potem bleee

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
wieczorem zamówiłam na allegro rzeczy dla Mikusia i o 8:00 już dostałam maila, że nadane, także czekam na sms od paczkomatu

Inwersja kładziesz Miłoszka na brzuniu? bo wtedy dziecko sobie masuje brzuszek i mu troszkę lepiej- wiem, że przy alergii to nic nie da, ale na kolki może pomóc
co mu kupilas??

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

aaaa i mlody tak przykoksil ze wazy juz prawie 5 kg... masakros za niedlugo nowy fotelik samochodowy trzeba bedzie kupowac
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 08:47   #1117
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość

dziewczyny poradźcie... chciałabym wprowadzić swojej Ani dietę.. bardziej zieloną, bogatą w błonnik. Tylko jak cholercia przekonać ją do zmiany upodobań?
pół ciąży leżałam, a w tym czasie tż ją rozpuścil słodyczami, teraz bidula męczy się z kupkami. Soków nie pije, bo jest przyzwyczajona tylko do wody, za to cukier je kilogramami znacie jakieś potrawy dla takich 2latków? i czy powinnam trzymać ją przy stole tak długo aż zje, czy odpuścić? nie mam pomysłu na wychowanie swojego dziecia
to moze powoli:

- zamiast slodyczy - owoc (surowy lub chociaz suszony np. zurawina, rodzynki, suszone jabłka, śliwka) czy galaretka (ale juz nie kisiel), budyń
-zero czekolady (cukru tez? u nas starczalo ze czekolady nie ej - syn ma problemy z zaparciami)
- jogurty i kefiry (tez troche rozluzni)
- zupy z duza iloscia warzyw w srodku
- inne rzeczy to np. jakies racuchy z jablkami/dynią, placki ziemniaczane (z cukrem ), nalesniki z marmoladą, surowka z jablka i marchewki do obiadu (slodka ), gołabki bez zawijania, jakas potrawka z kurczaka z warzywami, hamburgery domowej roboty , pizza domowa , spagetti...
- moze pobawcie sie w zgadywanie smakow (zamknij jej oczy i dawaj rozne rzeczy do probowania)

dobra, pomysly mi sie skonczyly...
kiedys artur podziekowal mi w akceie desperacji za podanie czopka glicerynowego wiec rozumiem ból zaparć u dziecka...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-30, 08:47   #1118
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Tasia a ja się nie zgadzam z tym, żeby dziecku dawać jedzenie, którego nie lubi do skutku Ty byś jadła nielubianą potrawę? bo ja nie niech je to na co ma ochotę, a witaminy są w owocach i to każde dziecko chętnie zajada
zdziwiłabyś się

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja też przeciekam... nie wyrabiam ze zmienianiem wkładek

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
czeszko

mialam z wami popisac bo mlody spal, ale juz sie obudzil i ehe ehe z wozka dochodzi... wiec spadam sie szykowac, go szykowac i idziemy na spacer...

kurna jak czytam o waszych problemach z brzuszkami to dziekuje Bogu ze u nas wszystko ok w tej materii...dzisiaj tylko maly mnie obrzygal tak ze az za stanik mi poszlo hahah ale to przez jego zachlannosc... je ile moze a potem bleee

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

co mu kupilas??
mój też taki żarłok już mu 2 broda rośnie
naje się jak szalony a potem wszystko wkoło obrzygane... na szczęście ostatnio się uspokaja tż się śmieje że je jakbym się bał że mu braknie

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 08:48   #1119
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:

Ja staram się Olę kłąść co jakiś czas chociaż na chwilę, bo ona strasznie nie lubi być na brzuchu. Chwilę wytrzymuje i jest ryk

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 08:49   #1120
papuga_69
Zakorzenienie

Jestem nieprzytomna, zbieramy sie do lekarza. Młody budził sie co 1-1,5 h a teraz robi koncert od 30min..
trzymajcie kciuki

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 08:52   #1121
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
co innego jak sie czegos nie lubi a co innego jak by sie zjadlo ale lepiej np. wciagnąc płatki czekoladowe z mlekiem a co do owocow - nie kazde dziecko je lubi, serio. moj syn surowe owoce to tylko kilka rodzajow je, jest wybredny smakowo i tyle. na szczescie pije duzo sokow domowej robity i dzemy lubi, wiec zle nie jest i cos tam jednak witamin liznie.

Stary 2013-10-30, 08:53   #1122
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Ja staram się Olę kłąść co jakiś czas chociaż na chwilę, bo ona strasznie nie lubi być na brzuchu. Chwilę wytrzymuje i jest ryk
mój na początku też się buntował, za to teraz jak go położę to jest radość i coś tam sobie gada
Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Jestem nieprzytomna, zbieramy sie do lekarza. Młody budził sie co 1-1,5 h a teraz robi koncert od 30min..
trzymajcie kciuki
powodzenia

Stary 2013-10-30, 08:55   #1123
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
zdziwiłabyś się

ja też przeciekam... nie wyrabiam ze zmienianiem wkładek

mój też taki żarłok już mu 2 broda rośnie
naje się jak szalony a potem wszystko wkoło obrzygane... na szczęście ostatnio się uspokaja tż się śmieje że je jakbym się bał że mu braknie
ja sobie do domowych przeciekan to zrobilam sama wkladki - wielorazowe z materialu (4 warstwy mikrofibry!) a i tak musze po 2 nosic bo przeciekam. i leci mi na zawolanie np. weszlam teraz do pkoiju gdzie mala spi, spojrzalam na nia i leciiiiiiiiiiii....

i moja tez je do czasu az wypluje, a potem jeszcze je... dwa razy juz nosem ulała (!) a jesc nie przestała!!!

Stary 2013-10-30, 09:00   #1124
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Od wyjścia ze szpitala, czyli 4 dni, nie przybrał ani schudł, czyli ma 3800 g.
Mój po 5 dniach w szpitalu schudł 300 g, a po 2,5 tygodnia wychodził z wagą tylko o 100 g wiekszą niż przy urodzeniu.Wogóle kiepsko z jego przyrostem, mam nadzieje, że po opanowaniu rzygania bedzie lepiej

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Pomóżcie, co mam zrobic jak Antek opróżnił oba cycki a mm z butelki nie chce? Ssie piersi z ktorych nic nie leci i płacze
A jakie butelki i smoczki próbowałaś? Tomme Tippe na smoczek podobny do cyca, albo avent naturls.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 09:01   #1125
Natala84
Zakorzenienie

kurde, moje dziecko robi jakąś masakrę ze spaniem przysypia na 5-10 minut i koniec spania, tylko na spacerze dłużej pośpi...

oooooooooooo, juz wzywa

a jednak cisza jest, to nie idę

Logoasia, ja nie pomoge....
moje dziecko od zawsze przyzwyczajne jest to owoców i warzyw, słodycze baaardzo rzadko dostaje i nie ma problemów z jedzeniem no i z załatwianiem się...

a jednak idę...

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/

Edytowane przez Natala84
Czas edycji: 2013-10-30 o 09:02
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-30, 09:05   #1126
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Była u mnie położna, rozwiała trochę moich wątpliwości. Co do odbijania, to powiedziała, że jeśli zaśnie to faktycznie nie ma co go budzić do odbicia, ale za to trzeba pamiętać, aby ułożyć małego na boczku, tymbardziej że on dużo ulewa. No i w przypadku takiego ulewania pozycja na boku jest najbardziej wskazana. i?
Ja swojego podnoszę nawet jak zaśnie.inaczej to albo obudzi sie za 10 minut z rykiem bo mu na flakach leży i i tak trzeba go odbić, potem nie może zasnąć, albo w kałuży rzygów,

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Makrela w kapeluszu Pokaż wiadomość
nam tez pampersy czasem przeciekaja

piszecie o dietach i trzymanu wagi. ja na razie waze mniej niz przed ciaza,ale apetyt mam jak drwal!! jestem troche przerazona, bo nie jestem w stanie ograniczac jedzenia, tak mnie ssie, poki co nie tyje, ale jak mi taki apetyt zostanie po karmieniu, zamienie sie w wieloryba.......
A Hani brzuszek w ogole nie dokucza, wiec jem wszystko- łacznie z cebula, brokułami, kabaczkiem , słodyczami...
Zzdroszcze
Stary 2013-10-30, 09:06   #1127
Natala84
Zakorzenienie

a w ogóle nasze pierwsze wątkowe dzieciaki kończą dziś 4 miesiące - czyli bliźniaki madziaW22:jupi:
ciekawe czy mafefka poszła w ruch

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 09:09   #1128
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:

kłade, kłade. tylko z niego to mocarz jest i nie poleży spokojnie długo tylko głowe od razu dźwiga do góry 2 razy udalo nam sie go tak uśpić (a nawet było lepiej z tym, że mu smoczek nie wypadał), a tak to glowę zadziera i nie poleży. wczoraj tak leżał na mężu i najlepiej jeszcze jak leży tak, że jakby na kolanach i bokiem, a łepetyka ciągle w górze i wymachuje ją na prawo i lewo, i ogląda wszystko.
on juz jak miał 9 dni to wysoko głowę do gór podnosił i na prawdę sporo czasu potrafił ją utrzymać
Stary 2013-10-30, 09:13   #1129
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
kasia z tym leceniem z drugiego to ja dlugo tak mialam...

z tym przeciekaniem to chyba bardziej u chlopakow bo oni ten sprzet maja mobilny i dzialo moze byc w roznym kierunku a u dziewczynki ciezko zeby na boki ucieklo

No mo sie zdarzyła pare razy przeciek na jedynce, a na dwójce nie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-30, 09:13   #1130
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
a w ogóle nasze pierwsze wątkowe dzieciaki kończą dziś 4 miesiące - czyli bliźniaki madziaW22:jupi:
no ciekawe

Stary 2013-10-30, 09:14   #1131
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
U nas drugie karmienie, ale...
Pierwszego nie pamiętam

Młoda jadła koło 21, o 23 położyliśmy się, a teraz obudziłam się z cyckiem na wierzchu i młoda w łóżku. Ale nie pamiętam, żebym ja brała i karmiła wiem tylko, ze godzinę temu budziam tz, a młoda leżała obok już.
To sie nazywa dziury w głowie nastepny etap to bedzie głupawka, a potem halucynacje
Stary 2013-10-30, 09:15   #1132
kaska87
Zakorzenienie

Wasze dzieci też czasem "wołają" o cyca żeby się napić tylko?

Stary 2013-10-30, 09:17   #1133
inwersja
dryfuję słowami

o tutaj, na załączonym obrazku ma 9 dni
my do niego "chopie, odpocznij, że se, połóż się, poleż trochę" a ten nic, targa ten łepetynek i rzuca nim na boki.
no i do tej pory nie poleży spokojnie. chyba, że zaśnie na rękach tak juz calkiem dobrze i poloze go na brzuszek. bo tak to nie poleży spokojnie

a kladziemy przed każdym karmieniem w dzień. w zaleznosci od tego jak bardzo glodny. czasem tylko na chwile, a czasem polezy po 5, 10 min bez ustanku ćwicząc.

a z alergią, to mam wrażenie, że lekarze czekaja az sie pojawią wszystkie jej objawy i to w jakimś kosmicznym nasileniu. paranoja.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0199.jpg (65,1 KB, 53 załadowań)

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-10-30 o 09:19
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 09:23   #1134
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
to ja raz odwaliłam niezły numer
Młody nie chciał spać darł się cały dzień ja ledwo na nogach już stałam... położyłam go sobie na brzuchu i zasnął (jego ulubiona poza do spania to na mnie ) no i ja też zasnęłam... z nim na sobie..
trzeba było widzieć moją minę jak się obudziłam jakieś 4h później a dziecko leżało obok mnie na łóżku przykryte kocykiem... a ja za cholere nie mogłam sobie przypomnieć żebym go tam dawała, cały dzień myślałam jak on się tam znalazł, miałam rozkminy czy się zsunął ze mnie czy co ale wtedy by nie był przykryty, już nawet myślałam że może moja mama weszła i mi go zdjęła jak zobaczyła jak śpimy ale też nie.. także zjazd miałam ostry

dobre

Cytat:

moja to samo! Polezy 5 minut i ryyyyk

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Super! My z mężem tylko na to czekamy żeby podać coś innego niż mleko, ale myślę że już przed świętami BN pediatra powinna pozwolić

- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 09:29   #1135
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
kłade, kłade. tylko z niego to mocarz jest i nie poleży spokojnie długo tylko głowe od razu dźwiga do góry 2 razy udalo nam sie go tak uśpić (a nawet było lepiej z tym, że mu smoczek nie wypadał), a tak to glowę zadziera i nie poleży. wczoraj tak leżał na mężu i najlepiej jeszcze jak leży tak, że jakby na kolanach i bokiem, a łepetyka ciągle w górze i wymachuje ją na prawo i lewo, i ogląda wszystko.
on juz jak miał 9 dni to wysoko głowę do gór podnosił i na prawdę sporo czasu potrafił ją utrzymać
Mój też dość dobrze podnosi głowe, i obraca nią, ale nie lubi trzymać prosto co jest uciązliwe podczs karmienia, bo ciągle mi poprawiam.

A co do alergii to może powinien pić to ohydne mleko bez laktozy?
Stary 2013-10-30, 09:29   #1136
passion80
Zakorzenienie

Diprisha, zdrówka dla dziewczyn a cierpliwości dla Ciebie
u nas z lekami to samo, do każej butli coś, będę mieć bardzo zdrowe dziecko

Czaszka, wyjdź, dobrze Ci zrobi, przecież nei zostawiasz dziecka samopas, a każdej z nas przyda się odetchnąć

byłam na wizycie, mogłabym już coś poćwiczyć ale lepiej się jeszcze miesiąc wstrzymać, więc wstrzymuję, a myślałam, że się wylaszczę na andrzejki
i z drugą ciążą wstrzymać się minimum rok coby macica nie pękła
Stary 2013-10-30, 09:30   #1137
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
A skoro Eda przejął wartę to ja sie nie dziwię skąd masz małą w łóżku, po prostu Ci ja przyniósł na karmienie.
A no i wszystko się wyjaśniło

Cytat:
Wczoraj dostał od pediatry puszkę Hipp Comfort Combiotic, wypił 2 porcje, ale wcale nie jest lepiej. Pręży się, napina, stęka. A paranoja kupować takie mleko (niby łagodzi wzdęcia i zaparcia + obniżona zawartość laktozy), bo w DOZ droższe niż Nutramigen 1 bez recepty.

Myślę, że kwestia mleka, tylko nie wiem czy tego konkretnego Hippa, czy też laktozy.

Na buzi ma wysypke od ponad tygodnia, ale niby trądzik niemowlęcy. I zaczęła się wysuszać ciemieniucha. Nie wiem czy zbieg okoliczności czy jednak laktoza.

Idź z malutką do gastroenterologa. Czytałam, że dzieci po Pepti mają zaparcia (w ogóle po tych Bebilonach mają), niech Ci wypisze zaświadczenie o AZS, ale na Nutramigen.
Dziecko koleżanki musiało aż w szpitalu wylądować żeby w końcu dostała to durne zaswiadczenie. Dermatolog się wypiął, bo zman skórnych akurat nie miała. A i tak alergolog wypisać nie chciała, bo oczywiście ona nie może stwierdzić alergii na 100%. Dopiero jak ona powiedziała babie żeby w takim razie na swoją odwiedzialność dała zaśw, że jej dziecko jest zdrowe to migiem dała skierowanie do gastroenterologa. A tam lekarz dał zaśw i mała dostała Nutramigen refundowany do 18m-cy.
Po ukończeniu 17 m-cy zaczęła pić na próbę normalne mm i okazało się, że alergia minęła.
Hipp Comfort łagodzi kolkę, bo ma mniej laktozy. Próbowałaś dawać delicol?? Jeśli te metody nie działają, to trzeba szukać innej przyczyny.

Nie sądzę, że od samego Hipp, ale zawsze możesz spróbować innego mleka. A trądzik i wysypka alergiczna wyglądają zupełnie inaczej. Alergia objawia się taką pokrzywką, suche, szorstkie plamy.

Ja daję pepti i nie chcę Nutramigenu jeśli nie trzeba. Ona ma zaparcia od ponad tygodnia, a na pepti 3 dzień jesteśmy, więc nie wierzę, że to to. A z zaśw. teraz są takie problemy, że mogę na razie płacić więcej, wychodzi mniej niż za Hipp a ona i tak w 90% na piersi na razie. Jeśli będziemy musieli przejść na mm, to może wtedy zawalczę o zaśw., bo wtedy pepti za 10 zł.

Cytat:
juz nie biore. nie odciagalam,nie mozna.
na początku tylko musiałam ten biust masakrować, bo pomimo brania bromergonu jeszcze przez 3-4 dni miałam zastoje. więc trzeba było je targać, w kapuste i bandaże owijać. dopiero jakoś nastepnego dnia wieczorem po tym jak zaczelam brac lek, to mogla odciągnać tyle żeby ulge poczuć. ale jak zastoj zniknął to juz nie odciągała.
jedynie to sprawdzalam czy dalej jest mleko. ono z reszta dalej bedzie naplywac, ale z czasem cycki sfalczeją i mleko zmieni kolor na żółty.
A to dziwne, bo mi lekarz kazał odciągać nadmiar mleka przy bromergonie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
dziewczyny poradźcie... chciałabym wprowadzić swojej Ani dietę.. bardziej zieloną, bogatą w błonnik. Tylko jak cholercia przekonać ją do zmiany upodobań?
pół ciąży leżałam, a w tym czasie tż ją rozpuścil słodyczami, teraz bidula męczy się z kupkami. Soków nie pije, bo jest przyzwyczajona tylko do wody, za to cukier je kilogramami znacie jakieś potrawy dla takich 2latków? i czy powinnam trzymać ją przy stole tak długo aż zje, czy odpuścić? nie mam pomysłu na wychowanie swojego dziecia
Ja bym nie zmuszała. Eda też mało warzyw i owoców je, próbuję, coś się uda, to fajnie, ale nie chcę go zmuszać, bo się jeszcze bardziej zniechęci...

Cytat:
Diorisha - nie wiedziałam, że można bez recepty,a wsumie mleko teraz kupuję w rossmanie i nie zauważyłam tego pepti. Chyba poczekam jeszcze do przyszłej środy, bo idziemy wtedy i tak do pediatry przed szczepieniem, to pogadam. Nie chcę tak na własną rękę ciągle zmieniać mleka. Zresztą nie mam pewności, że to pomoże, ale chyba warto spróbować, bo my już naprawdę nie wiemy, co robić. Kciuki za Ewcię, żeby wyzdrowiała i żeby można było szczepić. Ale tych leków faktycznie jej musisz mnóstwo podawać...

Matal - a Edzik miał skazę czy nietolerancję laktozy, że miałąś takie przeboje z nim? Miał wysypkę skórną czy tylko objawy brzuszkowe?
Kochana, Pepti można kupić TYLKO w aptece, ale możesz kupić je bez recepty Ja teraz tak kupuję.
Edzik pozostał niezdiagnozowany Wyszła tylko lekka alergia na soję, ale... u dzieci prawie nigdy nie wychodzi alergia z krwi, a reakcja jest. Miał kolki do 1,5 roku i plamy alergiczne. Do tej pory używamy tylko emolium i nie pije mleka. Nie wiadomo ani co miał, ani nic. I nic nie pomagało, co prawda było nieco lepiej na pepti, kolki były rzadziej, ale to nie znaczy, że ich nie było wcale...

Cytat:
A próbowałaś wkładek LOVI? Podobno są większe i bardziej chłonne, a niewiele chyba droższe

Cytat:
Kładź ją koniecznie, chociażbyś stopery miała kupić. To jedyne pomagało Edzikowi, im więcej leżał na brzuszku, tym lepiej z jego brzuszkiem było.

Cytat:
Wasze dzieci też czasem "wołają" o cyca żeby się napić tylko?

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 09:30   #1138
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
ja sobie do domowych przeciekan to zrobilam sama wkladki - wielorazowe z materialu (4 warstwy mikrofibry!) a i tak musze po 2 nosic bo przeciekam. i leci mi na zawolanie np. weszlam teraz do pkoiju gdzie mala spi, spojrzalam na nia i leciiiiiiiiiiii....

i moja tez je do czasu az wypluje, a potem jeszcze je... dwa razy juz nosem ulała (!) a jesc nie przestała!!!
mojemu też raz poszło nosem

Cytat:
mój też tak podnosił głowe po kilku dniach od urodzenia i ją trzymał
co raczej dobre u tak małego dziecka chyba nie jest ? bo to jednak duże obciążenie dla kręgosłupa

jakby się wam chciało jeszcze wypowiedzieć w temacie szczepień
na co szczepicie/szczepiłyście i dlaczego

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 09:33   #1139
butterfly20
Zakorzenienie

Czeeeść.

Moja ma wiekszy katar, grucha nie daje rady.Tylko Teściu był w okolicy o tak wczesnej porze, poprosiłam mu,żeby zajechał do apteki po Katarek, a on mi kupił aspirator z Marimera gdzie to ja muszę ciągnąć...no trudno...

A w ogóle to miałam wczoraj fuksa u ginki, było pełno kobiet,ale żadna w ciąży,więc przykro nie było

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Odstawiłam zupełnie, bo to były pierwsze w moim zyciu tabsy (to po ciąży z Zuzią). Teraz gin przepisał mi inne, ale skoro one wszystkie są jednoskładnikowe to obawiam się, że będzie to samo i nie wykupiłam jeszcze

Miłosz skończył wczoraj 7tyg a ja mam mega twarde piersi to normalne? Już były ok.

Madziuchna pokaż te oficerki, płaszcz i kiecę Już raz prosiłam
Masz te na C czy L? (jak zwykle tłumaczę,że nie mam pamięci do nazw leków).

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Ja co drugi dzien staram sie gdzies wybyc-choc na godzine do sklepu. Wydaje mi sie to normalne, ze czlowiek chce odetchnac, jak siedzi w domu non stop. Nie mam z tego powodu wyrzutow sumienia. Adas zostaje pod dobra opieka TZ. I nie dzwonie, zeby maz nie mial poczuvia, ze sobie radzi

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Moj tez ma takie drobne krodtki na buzi. Lekarz powiedzisl, ze to nic powaznego. Smaruje alantanem plus i sudocremem
Synek siostry meza tez mial wciaz jakies krostki na buzi i nie byla to alergia

Wiesz, podobno katarek, jakaś wysypka itp. mogą też być z suchego powietrza...ja właśnie poszukuję nawilżacza...

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Dużo zdrówka dla maleńkiej

makrala niunia cudna

paulinka Twoja mała ma niezły fryz

U nas obydwie dziewczynki na Nutramigenie się chowają.
Natalce odstawiliśmy jak miała ok. roczek i później bezproblemowo przeszliśmy na zwykły Bebilon. Wszystkie zupki/ deserki/owoce jadła bezproblemowo/bez bóli brzuszka.

Ogromne

W ciąży z Natalką już na usg połówkowym gin mi powiedział,że mała ma torbiele jajników. Jak mała przyszła na świat musieliśmy to kontrolować. Do czwartego roku życia jeździliśmy do Lbn. na kontrolę a torbiele się pięknie wchłonęły

Ja planuję na gwiazdkę sobie sprawić kinecta i wtedy poszaleję

Gratuluję! Rocznicy ślubu i kamery

U nas bida Wpierw się pochorowała Natalka a teraz Ewa ma katar jak stąd do Warszawy Wczoraj byliśmy z Nią u pediatry na osłuchaniu i Bogu dziękować płuca i oskrzela czyste. Dostała kolejne medykamenty na katar -teraz z każdym mleczkiem coś Jej muszę podawać a z lekami na anemię ma tego sporo 1 i 1/2 saszetki Actiferolu(żelazo) ,5kropli cebionumulti, 1 tab. kwasu foliowego(5mg) ,1/2 tab. wit. B6-na anemię i na katar -3ml Calcium, 2x5kropli cebionu, do noska Euphorbium no i kapsułkę wit. D3...
Wszystkie szczepienia mamy odroczone aż do podwyższenia poziomu hemoglobiny (Ewa dwa tygodnie temu miała 9,8 a szczepi się od 10). Kontrola morfologiczna za dwa tygodnie i wierzę,że Hgb podskoczyło

Kciukam,żeby wyniki się poprawiły

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 09:33   #1140
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Wypałam sie dzisiaj.Janek spał od 22-2, a potem 3-8.40.Tylko nie wiem czego jeczał troche przez sen.Tak koło 6 myślałam, że sie obudził, wstałam, włączyłam podgrzewacz, podchodze do niego, a on śpi, wiec sie też położyłam.Potem jeszcze raz wstałam jak kwekał, ale dalej spał.

Co robić z ropiejącym oczkiem??Bo jedno takie ma, dużo ropieje u jakby załzawione...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości