|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Cytat:
![]() ![]() a jak inaczej ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() co do grudek -spoko jeszcze ma czas .... moze to taki typ ze dlugo bedzie na czytych papkach a potem normalne jedzonko do gryzienia ..... i jak zaskoczy to nawet nie bedziesz wiedziala kiedy Ci Twoj obiad zjadl ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- uuuu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja te biale i "1" i "2 " uzywalam 8 lat temu przy kubie , 4,5 roku temu przy ninie i teraz przy roszku .zadnego paska nie zauwazylam .nic nie wiem ![]() ![]() ![]() ![]() kasia - ![]()
![]() |
#4052 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomysł z plakatem na prawdę super. Jedyne co możemy teraz zrobić to wspierać i wierzyć, że będzie dobrze Cytat:
![]() ![]() współczuję ![]() U nas przez ostatnie 3 dni istne kongo - Nikoś marudny, mało spał, ciężko go było czymś zabawić. A co najgorsze, nie chciał jeść.To mnie najbardziej martwi. Nie wiem, czy to ząbki mu następne idą czy jakiś skok ![]() Dzisiaj już trochę lepiej jest. Rano wypił butlę, teraz zasnął sobie bez marudzenia, czyli tak, jak było zawsze. Zobaczymy, co będzie później |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4053 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
nadrobiłam ![]() chata odkurzona ![]()
![]() |
#4054 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny super że się dołączyłyście do akcji dla Adasia
![]() wszelkim chorowitkom (bo widzę że taki to okres) życzę zdrówka dużo!
#4055 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Moderna ja dołączę ze zdjęciem ale wieczorkiem. Net mi ginie :/ Tak piszecie o ciuszkach dla następnego bobasa to wyobraźcie sobie że moja sąsiadka miała idealnie pasujące na każde dziecko ![]() 1 córka urodzona 11 marca 2 córka urodzona 10 marca 3 córka urodzona 12 marca ![]() czy da się no jak widać da się ![]() Nestelle tak Anielka jeszcze się mieści w gondoli parę cm jej zostało niby gondola ma coś 70 cm a mała nosi obecnie ubranka na 68 na ostatnim szczepieniu we wrześniu miała 66 cm ale ona wolno rośnie na długość pewnie teraz ma gdzieś 68-70 a w gondoli na prosto ma jeszcze z ok. 5 cm luzu więc myślę że przez chociaż listopad nam wystarczy a jak do grudnia dało by radę to super by było no oczywiście zależy od pogody bo jak będzie ładnie to i spacerówka pójdzie w ruch. Ale wożąc małą w gondoli czuję że mam jeszcze malutkie dziecko ![]() Wiecie co ja chyba jestem okropną matką bo ja chciała bym wrócić do pracy ale nie mogę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4056 |
MBZ♥
|
Elaine
![]() ![]() ![]() Maria ja nie zauważyłam tego paska ![]() Kasia oby @ znalazła drogę do Ciebie ![]() ![]() Pani ważne, że Torres smakuje ![]() ![]() ![]() Nestelle, oj tam oj tam-po domu mógłby pomykać na różwo w koronkach ![]() ![]() Dragusiu współczuję nocki ![]() ![]() ![]() podasz link z all do tej książki ![]() C.R fajnie Ci sięudało trafić na taką położną ![]() Oliwka nieźle się trafiło z tymi marcowymi dziećmi ![]() gondola ma chyba 74-75cm ![]() Dzień dobry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4057 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() choć teraz to paska nie potrzebuję. Kupy-śmierdzielusy-gigantusy nie potrzebują wskaźnika bytności ![]() ![]() nie wiem czy się wyspałam ![]() ![]() ![]() ![]() czyli każde dziecko może mieć fazę głoda w nocy... hehe, no od Was nie mam ciuchów ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() nie jesteś okropną matką. ![]() wiedziałam, że na Ciebie można liczyć ![]() ![]() i tam jest o patologicznym zagęszczonym soku z jabłek ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4058 |
MBZ♥
|
Pani brawo za nockę
![]() w załączniku artykuł: ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4059 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wczoraj porwałam się z motyką na słońce i kupiłąm bezzębnemu Milusiowi - ciasteczka z Hippa - i co Du.p.a ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Miluś SPI ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4060 |
Zakorzenienie
|
BYou dzieki za artykuł
![]() Zwrocilam uwagę na błędy w dawaniu przekąsek dzieciom, na dodawanie ziół do potraw jako pozytywne zjawisko, na szkodliwy cukier (sok jabłkowy równie szkodliwy? powiedziałabym lepsze zło ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Kochane, dostalam juz na e-maila sporo zdjec, sa sliczne ![]() ![]() ![]() ![]() czas mamy na pewno do neidzeli - wystarczajaco duzo by zrobic zdjecie ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-10-30 o 09:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4061 | ||||||
Raczkowanie
|
piorą się ale później wrzucę
![]() Cytat:
ciuszki jak ciuszki, mi bardziej chodzi o łóżeczko, rożek, kołderki, karuzelę, pieluszki flanelowe, itd. Jest tych duperelków ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() O tego też nienawidzę, i szczęśliwi jeszcze że rączkę do buzi łożył, albo za nosek złapał, albo za włosy ![]() ![]() Cytat:
![]() boszzzz nasze teściowe są po prostu przez nas maltretowane i przymuszane do mycia rąk ![]() ![]() Cytat:
![]() I jak ciuszki? możesz pokazać co nieco ![]() Zapytam, jak kupujecie przez all używane ciuszki to nie macie obawy że będą zniszczone albo brudne?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4062 | ||
Zakorzenienie
|
no wszak do MIELONYCH tylko i wyłącznie MIZERIA
![]() - ![]() ![]() Cytat:
![]() i nie jesteś zlą matką, też Chce wrócić - a wiem że jak wrócę to bd chiała z młodym siedzieć w domku, no nie ''zadowolisz'' ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4063 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez Dragusia88 Czas edycji: 2013-10-30 o 10:00 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4064 | ||
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A rozgadał się dziś u babci i ba i da i tata i dada i ide i gdzie ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4065 |
Zakorzenienie
|
dobra spadam .... - Młodsza wróciła, Miluś się obudził - no pospał po UJU
![]() idę robić Mizerie - eh nie wiem czy do 15-30 wytrzymam aż Tata z pracy nie wróci :P haha. więc pewnie do Wieczora ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4066 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Po raz kolejny dzięki za pomysł na obiod ![]() Cytat:
![]() ![]() Tom ostatnio dorwał się do chleba..... Cytat:
![]() Co do wózka liczę że gdzieś koło maja parasolkę już zakupimy i będzie lżej do noszenia. A Tomek już będzie dreptał, chociaż trochę ![]() dziękuję ![]() Cytat:
![]() Moderna ja też chętnie popatrzę na twoją szafę ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4067 | ||||
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Suszą się ![]() ![]() Z kupowaniem na All zawsze jest takie ryzyko. Mi się nie zdarzyło, żeby brudne przyszły, czasem trochę bardziej podniszczone, niż wynikało ze zdjęcia (ale liczę się z tym i te foty pod lupą oglądam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Hej ![]() Krzyś drzemkuje, ja jeszcze w piżamie ![]() Pogoda się popsuła, ale do parku oczywiście idziemy niedługo ![]()
![]() |
#4068 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() nie wyrabiam z Wami! padłam i leżę!!!! aaaa! on jest 2012!!!!!!! ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4069 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Zapomniałam, przepraszam - Ty miałaś CC czy SN..?
![]() |
#4070 |
MBZ♥
|
Tasiu, Oldzinx, koleżanka m różnicę ok półtora roku między Córeczkami i na początku myślała, że da radę z jednym wózkiem albo taką dostawką na któej starsza miałaby stać ale okazało się, że dwulatka sięszybko męczyła na spacerach, np po harcach na placu zabaw, czasem chciała posiedzieć, nawet zdaża się jej usnąć także kupiła taki podwójny wózek dla dzieci z różnicą wieku
![]() Co do karmienia przy ciąży to jeśli wcześniej nie było #, szyjka sięnie skraca, mama ma wyniki dobre to można oczywiście karmić. Jednak w kolejnym etapie ciąży mleko może zmienić smak i starszak odrzuca pierś ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Maria ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4071 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4072 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pani, Torres jeszcze mały, długo na cycu, ma prawo jeszcze marudzić i wybrzydzać, nie chcieć grudek. Spokojnie! Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4073 |
MBZ♥
|
Malpko jestem pod wrażeniem Karola
![]() ![]() W ramach eksperymentu ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4074 | |||
Wtajemniczenie
|
Hej!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja z kolei zaczynam mieć trochę dość tego karmienia piersią... W ogóle mam kiepski humor ostatnio. W. mało je, przy piersi wydziwia, pociągnie 2 minuty i koniec, a za chwilę ssie język. Daję mu znów, to nie chce. Kaszy je malutko, z obiadków zrezygnowałam, bo ma problemy z kupą... Robi tylko malutkie bobki, 2-3 dziennie. Dałam czopek, ale nie pomógł w ogóle. Oczywiście obwiniam siebie i moje cycki ![]() Wygadałam się.
![]() |
#4075 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4077 |
Zakorzenienie
|
pewnie
![]() blog https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=88270 i setki wieszakow na szafie ![]()
#4078 |
Wtajemniczenie
|
Tak, od trzech dni blenduję mu suszoną śliwkę z jabłkiem, daję do kaszy albo samą.
#4080 | |
Zakorzenienie
|
sorrki zapomniałam http://allegro.pl/listing/listing.ph...irst+100+words
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:43.