|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Też już dawałam, ale o ile żelazo rozpuszczone w wodzie pije, tak ten sok nie przejdzie, ani łyżeczką, ani z niekapka, ani z kubeczka, ani z butelki.
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2013-10-30 o 13:09 |
|
|
|
#4083 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() haha, szkoda że nie można pracować np. 1 dzień w tygodniu to wtedy by się nie znudziło mi nie śpieszno do pracy, znaczy nawet jej nie miałam przed ciążą ani teraz nie mam, przyznam się jestem tą matką co założyła firmę i teraz z zusu ciągnę piniądze Cytat:
![]() co do ciuszków ja właśnie dlatego boję się przez all używanych, bo nowe kupuje i to sporo. A w lumpku jednak zawsze można dotknąć i odrzucić zniszczone. a jak, terror i sadyzm, nie ma to tamto ![]() pewnie T. uszy pieką... ![]() Cytat:
![]() Coś mi się wydaję że się spotkamy na poczekalni znowu Cytat:
Kp to duży wysiłk dla organizmu, widzę po swoich kilogramach a raczej ich braku (jem naprawdę dużo), widziałam właśnie takie śmieszne wózki że młodsze jak by w głębi siedzi a starsze jakoś tak z przodu żeby szybko mogło wyskoczyć. Wydaje mi się że dam radę, trzeba iść za ciosem hahah ![]() Cytat:
Nie obwiniaj się bo nie masz o co Cytat:
|
|
#4084 |
|
Wtajemniczenie
|
10-20 ml z żelazem. Dawać mu więcej wody? Ale on kp, daję mu pierś do picia.
|
#4085 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie jestes okropna matka .kazda z nas jest inna . Cytat:
,tym bardziej koronek ,i w domu tez nieczesto jestesmy ano wlasnie mam zamiar do komisu dac Kasia -uwaga -przygotuj sie na ten wstrzas psychiczny :jest taki ktos -czyli JA - kto chyba nigdy nie jadl mielonych !!!! a mizerii nie jadlam od pierdyliarld lat czyli 15 ?20 ? nieeewiem ... dasz wiare?? ![]() Cytat:
no no wooow! Cytat:
Cytat:
malpka - Karol debesciak !!!!!!! a my basen zaliczylismy , spacer i odprowadzenie kuby do szkoly . ☠☠☠☠zi jak cholera ,az uszy bola taki wiatr
|
|
#4086 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki
Z wagą średnio, jakiś czas temu spadł w centylach, dokarmiam kaszą. Przez ostatni miesiąc przybrał minimum. Mam nadzieję, że wszystko ok, a ja się niepotrzebnie martwię. Weszłam własnie do pokoju W. i pierwszy raz śpi na brzuchu
|
#4087 | |||
|
Kniaginia
|
Ugotowałam Róży zupkę, popakowałam w słoiczki i 2 pojemniki, które zamrożę. Jak się obudzi, będzie próbować
![]() Pozbyłam się starego telewizora, oddałam za darmo. Człowiek się dziwił, że nie chce kasy za niego. No i na koniec gmerałam w swoim bankowym koncie internetowym i zablokowałam sobie możliwość dokonywania transakcji on-line ![]() Musze teraz czekać, aż mi odblokują, może dzisiaj, a może dopiero jutro. Tak rozmawiacie o kolejnym potomstwie... Mój gin mi radził nie zwlekać z drugim dzieckiem. Bo wiek, bo zagrożenia rosną algorytmicznie. Znów będę rozdarta jak sosna Żeromskiego, bo jak wrócę do pracy, to przez 3 lata na dziecko nie będzie czasu I nie chodzi o karierę, tylko o przeżycie.Cytat:
Ale wcześniej Ty wiesz, jak się to przydawało, kiedy zawartość pieluchy wcale nie była taka oczywista ![]() Cytat:
Cytat:
Małpko, Karol mówi? Eeee, normalka ![]() Moderna, jakie Ty masz nogi!!!! |
|||
|
|
|
#4088 |
|
Zakorzenienie
|
a czy to wlasnie nie wina zelaza, ze ma problemy z wyproznieniem?
|
#4089 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bo jestem matką. Głupie to, wiem. Staram się tak sobie tłumaczyć - taki ma okres. Byłoby mi łatwiej w to uwierzyć, gdyby nie słabe przybieranie ![]() I że się tak kolokwialnie wyrażę: Moderna, ty lachonie!! ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Żelazo pije 6 tygodni, wcześniej było ok, problemy zaczęły się niedawno. Wiążę to raczej z rozszerzaniem diety.
|
|
#4090 |
|
MBZ♥
|
C.R żelazo zatwardza, spróbuj podawać więcej wody mimo kp
![]() Maria na wierzchu ma 3 resztę pod taką blonką siedziałam obok i czuwałam![]() Nestelle no brak mi słów-zero różu i koronek? i jeszcze w domu nie siedzisz ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Dragusiu dzięki ![]() C.R a kaszki jakie?spojrzyj na link od Moderny z tymi warzywami i owocami co rozluźniają i zatwardzają ![]() Jedziemy do doktorka i na zakupy i na obiad ![]() bajo |
|
|
|
#4091 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
figura to byla super, ale prezd ciaza teraz to inna bajka... staram sie przypomniec, keidy ostatni raz sobie cos kupilam, cholerka i daaawno.. ale planuje kupic nowe buty ![]() Maz mi mowi ostatnio, ze i tak nie potrzebuje isc na zakupy, bo to co mam w szafie starczy mi na lata ![]() Cytat:
tyle lat bez mielonych i mizerii... no wiesz co ![]() ohhh a on spadl w tych centylach wedlug siatek WHO? (juz chyba kiedys pisalas, ale cos sie mnie ostatnio pamiec nie trzyma )aha, ale moze wlasnie zelazo plus stale pokarmy daja problemy?
|
|
#4092 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sprawdzałam i o ironio ostatnio jadł same rozluźniające warzywa. ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
Analizuję i wiem, co jeszcze. Zaczęłam wprowadzać gluten. Zaraz uruchomię dr google
|
|
#4093 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie pewnie tez roznie do wszystkiego mozna podchodzic . ja zawsze przyjmuje tak jak jest -dzis malo zje -trudno ,jak bedzie naprawde glodne to da znac . z tym tez ze ja problemu nie mam/mialam ani z waga (zreszta ja nawet nie wiemm ile roszek wazy ..)ani w ogole . bedzie dobrze ,zrelaksuj sie ,odetchnij ... Cytat:
|
|
#4094 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na pewno bedzie smakowac bo chyba nie wzgardzi mamina zupka? ![]() szkoda, ze tak czesto niestety jest, ze kobiety rezygnuja z powiekszenia rodziny ze wzgledu na finanse, ze panstwo jakos bardziej nie pomaga ![]() u nas tez nie jest latwo, dlatego prawdopodobnie stanie na jednym dziecku... no i wiek dochodzi tez do tego, genetyk mi kiedys mowil, ze im kobieta starsza tym trudniej - wiecej uszkodzonych jajeczek ![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
![]() ja juz nie wazylam od ostatniej wizyty u lekarza, cos tam przybral, ale malo - ale czekam do najblizszego bilansu - dziecko wyglada na zdrowe, nie ma biedunki, bryka jak nalezy - wiec przyjmuje, ze jest dobrze
|
|
#4095 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! Moderna - wysłałam Ci na mejla zdjęcie, ale jak chłop wroci z pracy to Ci wyślę drugie, potrojne kciuki.
|
|
|
|
#4096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do blokady konta - nieplanowana oszczednosc ![]() za dobre serce i za zupki
|
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieje, ze sie w tych kciukach nie pogubie dzsiiaj zrobie sobie liste - sciagawke ![]() wlasnie pieke schab w rekawie foliowym - pierwszy raz - ciekawe czy wyjdzie ale jestem glodna...
|
|
#4099 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
muszę spróbować a dłuzej gotowałaś niz pisze na opakowaniu zeby były bardizej miękkie?Cytat:
ale szkoda mi zabierać mu tego cyca w koncu niedługo i tak bedzie musiał go ograniczycCytat:
popieram
|
|
#4100 | |
|
Zakorzenienie
|
Net nie chce dzisiaj ze mną współpracować. Nie ładuje mi stron i prawie za każdym razem muszę odświeżać, żeby załadował
![]() Cytat:
to w takim razie mi coś padło na wzrok, bo też nie zauważyłam ![]() A co do karmienia i kupek, nie obwiniaj siebie Będzie dobrzeJa na problemy z kupką ( w sensie, że jej nie ma albo twarde bobki ) zawsze daję jabłuszko. Aha i jeszcze: Małpka - chylę czoła przed panem Karolem ![]() Moderna- zazdroszczę figury. Jaka lasencja z Ciebie |
|
|
|
|
#4101 |
|
Raczkowanie
|
My dzisiaj po szczepieniu WZW. Miki waży 8960 g
Mamy już 3 ząbki! Co do siusiaka to w końcu byłam u chirurga wtedy. Zalecił kąpiel w korze dębu i przemywanie kwasem bornym. Za bardzo nie wierzyłam w te metody bo ja fanka leków jestem ale faktycznie pomogło i po 2 dniach śladu nie było. Ja już miesiączkuję od 3 miesięcy i mam już normalny bardzo obfity okres. Pierwsza @ była dosyć skąpa, druga już obfitsza a teraz ten trzeci okres to już masakra Cykle mam już regularne co 26-28 dni no i na pewno mam owulację. Od gina dostałam zielone światło od 30 października. Podobno jak ciąża nie jest zagrożona można karmić cyckiem. No i tak jest, że w sumie chciałabym już spróbować ale po pierwsze nie wiem jaka byłaby ta ewentualna ciąża a bardzo chce karmić mojego okruszka bo oboje to uwielbiamy in świetnie się z tym czujemy
|
#4102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wagę i ząbkii podziwiam was dziewczyny że tak szybko chcecie kolejne dziecko ja bym się sama z siebie nie zdecydowała mieć małe dziecko a drugie w brzuchu jednak wolę żeby pierwsze było ciut odchowane i samodzielne, ale wam życzę powodzenia
|
|
#4103 | |||
|
Zadomowienie
|
hej!
a ja myślałam, że to już patologia.. ok to już się nie będę wygłupiać ![]() a to teraz by nie pasowała? ;> Cytat:
oby szybko wyzdrowiał biedny Cytat:
Cytat:
na kupkę spróbuj rumianek )plakat piękny! pewnie będzie jeszcze piękniejszy bo im więcej tym lepiej ![]() u nas dzis nawet pogoda więc spacerówka już przygotowana ![]() no i biorę się za gotowanie bigosu na święta ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Moderna- super blog i świetne stylizacje! Ja myślałam, że Ty masz ze 180cm wzrostu!
|
|||
|
|
|
#4104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o proszę kolejna chce 3 dzieci ![]() Cytat:
![]() ohoho zielone światlo
|
|
#4105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szybko ![]() Cytat:
chociaż z 3 moze być cieżko jesli chodzi o warunki głównie finansowe no ale mam jeszcze czas do zastanowienia się
|
|
#4106 | |||||
|
Zakorzenienie
|
szkoda że nie mieszkam blisko tego komisu
![]() Cytat:
w jakiej branży pracujesz? Cytat:
przy następnym będę wiedziała dlaczego te białe są takie drogie i że warto ![]() jaasnnnnneee! panie B. daj mi figurę Z tej bajki ![]() Cytat:
![]() "Gdzie", "idę" ... WOW!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() My się o ciążę staraliśmy 2 x po 12 miesięcy... więc nie bardzo mam czas na zastanawianie się ale też największy dylemat to IV p. i Torres. jak znów będę musiała leżeć? my tu nikogo nie mamy ![]() teraz muszę zapuścić i zrobić z włosów namiot kryjąco-maskujący ![]() Cytat:
cały czas jestem pod wrażeniem menu Roszpunki. szacun. Cytat:
może się najada w 2 minuty? czytałam o takich przypadkach a propos 12 cyckowań Torresowych Zgubiłam (chyba ) folię od wózka. Noszzzzzz.... zrobiłam rundę po SH, byłam w Kaufie... no nie wiem gdzie mogła mi wypaść ![]() byłam już w dzieciowym sklepie i nie mają w sprzedaży. Patrzyłam na all i cena 110 zł mnie rozpier.dzieliła... a muszę odkupić, bo a). jak bez, b). pożyczona bryka po prostu bosko
|
|
|
#4107 | ||||
|
Kniaginia
|
Brawo!
![]() Cytat:
Już odblokowali ![]() Cytat:
Cytat:
Ale wiesz, mój gin ma inne zdanie. Najpierw mnie spytał, czy w ogóle jeszcze dzieci planuję, inaczej by mnie nie namawiał. A skoro chcę, to on radzi jak najszybciej. Jak mu powiedziałam, że za 3 lata, to się za głowę złapał. Mówił, że mimo że za pierwszym razem tak szybko poszło, to nie oznacza, że z drugim łatwo będzie zajść w ciążę. Poza tym, cytuję: "W tabloidach czytamy, że jakaś aktorka 43-letnia szczęśliwie urodziła, ale my widzimy tylko jedną strone medalu. O minusach późnej ciąży, o negatywnych skutkach dla zdrowia, się nie pisze". Cytat:
![]() I za zielone światło! |
||||
|
|
|
#4108 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieć mi raczkuje po pokoju i krzyczy "ababababaeeeej":coje st:
Kasia - mielone z mizerią, pożarłabym! ![]() Dragusia - współczuję pobudek, u nas tak jest co kilka nocy od urodzenia ![]() corka_rosy - wiesz co, u nas też był taki okres kilka dni kiedy mały robił takie bobki właśnie, ale się nie męczył w ogóle przy tym. Przeszło samo, więc może ma taki czas po prostu ![]() BYou - makaron! jak to dorośle brzmi ![]() Wiecie co, jak do tej pory się martwiłam, że moje dziecko za dużo je (o ile można w ogóle tak powiedzieć), tak teraz się martwię, że je za mało. Nasze jedzonko wygląda mniej więcej tak: 7 - cyc 11 - obiadek (mały słoiczek) 14 - cyc 16 - kaszka 19 - cyc 21 - cyc no i w nocy cyc, czasem 2 razy czasem milion, a i w międzyczasie w dzień jakieś owoce. Ale chyba jak zadowolony i nie marudzi to jest ok? |
|
|
|
#4109 | |
|
Kniaginia
|
Mam 33 lata. A branża, nieistotne, budżetówka. Charakter pracy taki, że czeka mnie teraz 3-letni zapieprz, żeby w ogóle w tej pracy się ostać. Jak przetrwam, to odetchnę.
Cytat:
To znaczy do przodu się porusza? To już czworakuje!Według mnie ok. Moja je 7 razy na dobę cycka oraz 2 (lub niepełne 2) małe słoiczki. |
|
|
|
|
#4110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

mam siedzieć w domu chociaż pewnie jakbym poszła to po paru dniach by mi się odechciało ale tak w sumie to z miła chęcią bym wróciła 
). Raz tylko baba przysłała mi dużo mniejsze, niż były w opisie i Krzyś w kilku w ogóle nie chodził 

haha
no no wooow!

I nie chodzi o karierę, tylko o przeżycie.

i jeszcze w domu nie siedzisz

kla ski:
05.07.2008