|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Też już dawałam, ale o ile żelazo rozpuszczone w wodzie pije, tak ten sok nie przejdzie, ani łyżeczką, ani z niekapka, ani z kubeczka, ani z butelki.
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2013-10-30 o 12:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4083 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() haha, szkoda że nie można pracować np. 1 dzień w tygodniu to wtedy by się nie znudziło ![]() mi nie śpieszno do pracy, znaczy nawet jej nie miałam przed ciążą ani teraz nie mam, przyznam się jestem tą matką co założyła firmę i teraz z zusu ciągnę piniądze ![]() Cytat:
![]() co do ciuszków ja właśnie dlatego boję się przez all używanych, bo nowe kupuje i to sporo. A w lumpku jednak zawsze można dotknąć i odrzucić zniszczone. a jak, terror i sadyzm, nie ma to tamto ![]() pewnie T. uszy pieką... ![]() Cytat:
![]() Coś mi się wydaję że się spotkamy na poczekalni znowu ![]() Cytat:
Kp to duży wysiłk dla organizmu, widzę po swoich kilogramach a raczej ich braku (jem naprawdę dużo), widziałam właśnie takie śmieszne wózki że młodsze jak by w głębi siedzi a starsze jakoś tak z przodu żeby szybko mogło wyskoczyć. Wydaje mi się że dam radę, trzeba iść za ciosem hahah ![]() Cytat:
![]() Nie obwiniaj się bo nie masz o co ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4084 |
Wtajemniczenie
|
10-20 ml z żelazem. Dawać mu więcej wody? Ale on kp, daję mu pierś do picia.
#4085 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() nie jestes okropna matka .kazda z nas jest inna . Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ano wlasnie mam zamiar do komisu dac ![]() Kasia -uwaga -przygotuj sie na ten wstrzas psychiczny ![]() jest taki ktos -czyli JA - kto chyba nigdy nie jadl mielonych !!!! a mizerii nie jadlam od pierdyliarld lat czyli 15 ?20 ? nieeewiem ... dasz wiare?? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() malpka - Karol debesciak ![]() ![]() ![]() a my basen zaliczylismy , spacer i odprowadzenie kuby do szkoly . ☠☠☠☠zi jak cholera ,az uszy bola taki wiatr ![]()
![]() |
#4086 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki
![]() Z wagą średnio, jakiś czas temu spadł w centylach, dokarmiam kaszą. Przez ostatni miesiąc przybrał minimum. Mam nadzieję, że wszystko ok, a ja się niepotrzebnie martwię. Weszłam własnie do pokoju W. i pierwszy raz śpi na brzuchu ![]()
#4087 | |||
Kniaginia
|
Ugotowałam Róży zupkę, popakowałam w słoiczki i 2 pojemniki, które zamrożę. Jak się obudzi, będzie próbować
![]() Pozbyłam się starego telewizora, oddałam za darmo. Człowiek się dziwił, że nie chce kasy za niego. No i na koniec gmerałam w swoim bankowym koncie internetowym i zablokowałam sobie możliwość dokonywania transakcji on-line ![]() Musze teraz czekać, aż mi odblokują, może dzisiaj, a może dopiero jutro. Tak rozmawiacie o kolejnym potomstwie... Mój gin mi radził nie zwlekać z drugim dzieckiem. Bo wiek, bo zagrożenia rosną algorytmicznie. Znów będę rozdarta jak sosna Żeromskiego, bo jak wrócę do pracy, to przez 3 lata na dziecko nie będzie czasu ![]() Cytat:
Ale wcześniej Ty wiesz, jak się to przydawało, kiedy zawartość pieluchy wcale nie była taka oczywista ![]() Cytat:
Cytat:
Małpko, Karol mówi? Eeee, normalka ![]() Moderna, jakie Ty masz nogi!!!! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4088 |
Zakorzenienie
|
a czy to wlasnie nie wina zelaza, ze ma problemy z wyproznieniem?
#4089 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bo jestem matką. Głupie to, wiem. Staram się tak sobie tłumaczyć - taki ma okres. Byłoby mi łatwiej w to uwierzyć, gdyby nie słabe przybieranie ![]() I że się tak kolokwialnie wyrażę: Moderna, ty lachonie!! ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Żelazo pije 6 tygodni, wcześniej było ok, problemy zaczęły się niedawno. Wiążę to raczej z rozszerzaniem diety.
![]() |
#4090 |
MBZ♥
|
C.R żelazo zatwardza, spróbuj podawać więcej wody mimo kp
![]() Maria na wierzchu ma 3 ![]() ![]() ![]() Nestelle no brak mi słów-zero różu i koronek? ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Dragusiu dzięki ![]() C.R a kaszki jakie?spojrzyj na link od Moderny z tymi warzywami i owocami co rozluźniają i zatwardzają ![]() Jedziemy do doktorka i na zakupy i na obiad ![]() bajo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4091 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() figura to byla super, ale prezd ciaza ![]() ![]() Maz mi mowi ostatnio, ze i tak nie potrzebuje isc na zakupy, bo to co mam w szafie starczy mi na lata ![]() Cytat:
![]() ![]() ohhh ![]() a on spadl w tych centylach wedlug siatek WHO? (juz chyba kiedys pisalas, ale cos sie mnie ostatnio pamiec nie trzyma ![]() aha, ale moze wlasnie zelazo plus stale pokarmy daja problemy?
![]() |
#4092 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sprawdzałam i o ironio ostatnio jadł same rozluźniające warzywa. ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
Analizuję i wiem, co jeszcze. Zaczęłam wprowadzać gluten. Zaraz uruchomię dr google ![]()
![]() |
#4093 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() No wlasnie pewnie tez roznie do wszystkiego mozna podchodzic . ja zawsze przyjmuje tak jak jest -dzis malo zje -trudno ,jak bedzie naprawde glodne to da znac . z tym tez ze ja problemu nie mam/mialam ani z waga (zreszta ja nawet nie wiemm ile roszek wazy ..)ani w ogole . bedzie dobrze ,zrelaksuj sie ,odetchnij ... ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4094 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na pewno bedzie smakowac ![]() ![]() szkoda, ze tak czesto niestety jest, ze kobiety rezygnuja z powiekszenia rodziny ze wzgledu na finanse, ze panstwo jakos bardziej nie pomaga ![]() u nas tez nie jest latwo, dlatego prawdopodobnie stanie na jednym dziecku... no i wiek dochodzi tez do tego, genetyk mi kiedys mowil, ze im kobieta starsza tym trudniej - wiecej uszkodzonych jajeczek ![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
![]() ja juz nie wazylam od ostatniej wizyty u lekarza, cos tam przybral, ale malo - ale czekam do najblizszego bilansu - dziecko wyglada na zdrowe, nie ma biedunki, bryka jak nalezy - wiec przyjmuje, ze jest dobrze ![]()
![]() |
#4095 |
Zakorzenienie
|
Hej! Moderna - wysłałam Ci na mejla zdjęcie, ale jak chłop wroci z pracy to Ci wyślę drugie, potrojne kciuki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4096 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do blokady konta - nieplanowana oszczednosc ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4097 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4098 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieje, ze sie w tych kciukach nie pogubie ![]() ![]() wlasnie pieke schab w rekawie foliowym - pierwszy raz - ciekawe czy wyjdzie ![]() ![]()
![]() |
#4099 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() popieram ![]()
![]() |
#4100 | |
Zakorzenienie
|
Net nie chce dzisiaj ze mną współpracować. Nie ładuje mi stron i prawie za każdym razem muszę odświeżać, żeby załadował
![]() Cytat:
to w takim razie mi coś padło na wzrok, bo też nie zauważyłam ![]() A co do karmienia i kupek, nie obwiniaj siebie ![]() Ja na problemy z kupką ( w sensie, że jej nie ma albo twarde bobki ) zawsze daję jabłuszko. Aha i jeszcze: Małpka - chylę czoła przed panem Karolem ![]() Moderna- zazdroszczę figury. Jaka lasencja z Ciebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4101 |
Raczkowanie
|
My dzisiaj po szczepieniu WZW. Miki waży 8960 g
Mamy już 3 ząbki! Co do siusiaka to w końcu byłam u chirurga wtedy. Zalecił kąpiel w korze dębu i przemywanie kwasem bornym. Za bardzo nie wierzyłam w te metody bo ja fanka leków jestem ![]() Ja już miesiączkuję od 3 miesięcy i mam już normalny bardzo obfity okres. Pierwsza @ była dosyć skąpa, druga już obfitsza a teraz ten trzeci okres to już masakra ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i podziwiam was dziewczyny że tak szybko chcecie kolejne dziecko ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4103 | |||
Zadomowienie
|
hej!
a ja myślałam, że to już patologia.. ok to już się nie będę wygłupiać ![]() a to teraz by nie pasowała? ;> Cytat:
oby szybko wyzdrowiał biedny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() na kupkę spróbuj rumianek ![]() ![]() plakat piękny! pewnie będzie jeszcze piękniejszy bo im więcej tym lepiej ![]() u nas dzis nawet pogoda więc spacerówka już przygotowana ![]() no i biorę się za gotowanie bigosu na święta ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Moderna- super blog i świetne stylizacje! Ja myślałam, że Ty masz ze 180cm wzrostu! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4104 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o proszę kolejna chce 3 dzieci ![]() ![]() Cytat:
![]() ohoho zielone światlo ![]()
![]() |
#4105 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4106 | |||||
Zakorzenienie
|
szkoda że nie mieszkam blisko tego komisu
![]() Cytat:
w jakiej branży pracujesz? Cytat:
![]() ![]() ![]() jaasnnnnneee! panie B. daj mi figurę Z tej bajki ![]() Cytat:
![]() "Gdzie", "idę" ... WOW!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() My się o ciążę staraliśmy 2 x po 12 miesięcy... więc nie bardzo mam czas na zastanawianie się ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() cały czas jestem pod wrażeniem menu Roszpunki. szacun. Cytat:
może się najada w 2 minuty? czytałam o takich przypadkach a propos 12 cyckowań Torresowych ![]() ![]() ![]() byłam już w dzieciowym sklepie i nie mają w sprzedaży. Patrzyłam na all i cena 110 zł mnie rozpier.dzieliła... a muszę odkupić, bo a). jak bez, b). pożyczona bryka ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4107 | ||||
Kniaginia
|
Brawo!
![]() Cytat:
Już odblokowali ![]() Cytat:
Cytat:
Ale wiesz, mój gin ma inne zdanie. Najpierw mnie spytał, czy w ogóle jeszcze dzieci planuję, inaczej by mnie nie namawiał. A skoro chcę, to on radzi jak najszybciej. Jak mu powiedziałam, że za 3 lata, to się za głowę złapał. Mówił, że mimo że za pierwszym razem tak szybko poszło, to nie oznacza, że z drugim łatwo będzie zajść w ciążę. Poza tym, cytuję: "W tabloidach czytamy, że jakaś aktorka 43-letnia szczęśliwie urodziła, ale my widzimy tylko jedną strone medalu. O minusach późnej ciąży, o negatywnych skutkach dla zdrowia, się nie pisze". Cytat:
![]() I za zielone światło! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4108 |
Zakorzenienie
|
Dzieć mi raczkuje po pokoju i krzyczy "ababababaeeeej":coje st:
Kasia - mielone z mizerią, pożarłabym! ![]() ![]() Dragusia - współczuję pobudek, u nas tak jest co kilka nocy od urodzenia ![]() corka_rosy - wiesz co, u nas też był taki okres kilka dni kiedy mały robił takie bobki właśnie, ale się nie męczył w ogóle przy tym. Przeszło samo, więc może ma taki czas po prostu ![]() BYou - makaron! jak to dorośle brzmi ![]() Wiecie co, jak do tej pory się martwiłam, że moje dziecko za dużo je (o ile można w ogóle tak powiedzieć), tak teraz się martwię, że je za mało. Nasze jedzonko wygląda mniej więcej tak: 7 - cyc 11 - obiadek (mały słoiczek) 14 - cyc 16 - kaszka 19 - cyc 21 - cyc no i w nocy cyc, czasem 2 razy czasem milion, a i w międzyczasie w dzień jakieś owoce. Ale chyba jak zadowolony i nie marudzi to jest ok? |
![]() ![]() |
![]() |
#4109 | |
Kniaginia
|
Mam 33 lata. A branża, nieistotne, budżetówka. Charakter pracy taki, że czeka mnie teraz 3-letni zapieprz, żeby w ogóle w tej pracy się ostać. Jak przetrwam, to odetchnę.
Cytat:
![]() Według mnie ok. Moja je 7 razy na dobę cycka oraz 2 (lub niepełne 2) małe słoiczki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:15.