|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
|
6 | 9,38% |
| Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
20 | 31,25% |
| Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
|
7 | 10,94% |
| Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
|
19 | 29,69% |
| Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
A co do testów, ja w pierwszej ciąży pierwszy test (i w ogóle pierwszy test w życiu) zrobiłam w kiblu na lotnisku... Przylecieliśmy akurat z krótkiego urlopiku u sis w Holandii, a że z moimi cyklami można by nastawiać zegarki, to wiedziałam, że coś się dzieje.
Do testów w drugiej ciąży podeszliśmy jakoś bez entuzjazmu. Zrobiłam rano, wyszły dwie kreski, poszłam na betę, wieczorem powiedziałam TŻowi, ale nie powiem, żebyśmy jakoś skakali pod sufit. Oczywiście radość była wielka, ale to już jednak było inaczej. Choć nie powiem, emocje towarzyszące testom są jedyne w swoim rodzaju. |
|
|
|
#3002 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
ale co zrobić Wizaż musi być nadrobiony
|
|
|
|
|
#3003 |
|
Zakorzenienie
|
kejt
mow co z ta tesciowa )a filip rosnie swietnie ) ponad 6kg, super
|
|
|
|
#3004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
Agrafka aż mi ciarki przeszły po tym co napisałas
|
|
|
|
#3006 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z tym że jak mi sie obudził po 6 skrzecząc w poprzek łózka, to wciskałam mu smoczek x razy byleby zasnął Byłam tak zaspana, że nie pomyślałąm, że może głodny jest![]() Cytat:
no tak, bo Twoja Sara to taki nocny marek ![]() U nas z nockami problemu nie ma, bo alik łądnie śpi zawsze, zreszta w razie czego u siostry są grube mury ![]() Cytat:
I za pojednanie twoich mężczyzn, boy to nie był tylko skutek uboczny alkoholu!![]() A co to się stało, że teściowie schowali dume do kieszeni i słowa nie dotrzymali? Domyślili sie w koncu, że wypadałoby się zachopwać jak dorosli a nie dzieci chybaCo do taty to wierze ze w Tomusiu tak zakochany ![]() Ja też wąłsnie dlatego tak ciesze sie na ten weekend, bo moja mama wyjezdza w polowie listopada na 2 mce, a i moj tato jeszcze małego nie widział...
|
|
#3007 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I brawa dla dużej dziewczynki za wiek ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43493120]Ja chyba zrobię Małemu jutro morfologię, bo dzisiaj podczas karmienia płakałam już rzewnymi łzami, jak mi wypychał butlę po zjedzeniu 50 ml. Ghia u Was widzę problemy jedzeniowe się skończyły tak? Coś robiłaś ku temu, czy samo minęło? Surka, jak u Was? Bo u nas to istny dramat. Wprawdzie bywają lepsze dni, ale wczoraj i dziś jest masakra. Zjada te 700-800 ml, ale po pierwsze przy Waszych dzieciach to malutko, a po drugie ile ja się przy tym umęczę to moje. Wczoraj już mi się nudziło i nagrałam z 4 minuty filmiku jak Artek się bawi butelką. Dzisiaj już mi się kręciło w głowie od chodzenia w te i we w te pod kolorową lampką, na którą Mały się patrzy i w miarę skupia podczas TAK ZWANEGO jedzenia. Odpuszczam dopiero, jak zaczyna płakać. Chyba nawet zamieniłabym się na Wasze nieprzespane noce za spokojne zjedzenie porcji.... Bo u nas nocki piękne, Artuś śpi naprawdę ładnie (odpukać). Ale jedzenie to istny istny koszmar....[/QUOTE] O matko, wcale sie nie dziwie ze sie tak stresujesz, nie wyobrazam sobie co bym zrobila, gdyby alek az tak kosmosil przy jedzeniu ![]() dobrze ze zrobisz badania, nie zycze oczywiscie zeby cos wyszło, ale moze w razie czego chcoiaz poznasz przyczyne takiego zachowania i bedzie mozna jakos działac Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do kupy, mnie alkowe już stanowczo NIE cieszą ![]() wali je na okrągło, a takie śmierdzące, że szok. Im bardziej śmierdząca, tym Alek bardziej zadowolony![]() Cytat:
dla Fisia za wagę![]() A co teściowa nawywijała?
|
|
#3008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
udało się!! a test robiłaś w moje urodziny
|
|
|
|
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
i w mojej mamy urodzino- imieniny
|
#3010 |
|
Zakorzenienie
|
Dobre
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3011 |
|
Zadomowienie
|
Przepadłam, dosłownie przepadłam
|
#3012 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam pyszny rosolek. 3 h gotowalam, ale taki jest najlepszy.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3014 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3015 |
|
Zakorzenienie
|
co nawywijała?
Że przyjedzie, to jasne, bo na grób mojego teścia. Jakiś tydzień temu dzwoniła do męża (bo tylko z nim się kontaktuje), czy nie byłoby problemu, żeby zaprosić brata teścia i jeszcze jednego wujka na obiad. Ona miałaby się zająć gotowaniem blablabla. No to spoko, z chęcią też się z nimi spotkam, poznają Filipa. Wczoraj się dowiedziałam od męża, że obiad 1-go. O 12 spotkanie na cmentarzu, a później wszyscy razem wracamy do domu. No to ja już wnerw, bo mówię, że ja też na swoje groby chcę jechać pod Warszawę i nie będę po ciemku z niemowlakiem w wózku jeździć po cmentarzach, bo wiadomo, że można się wykotłować na jakichś schodkach i ścieżynkach. I żeby z teściową gadał, że obiad przekładamy na inny dzień. No to mąż przyznał mi rację,dzwoni do niej i mówi jaka jest sprawa. No to ta klapki na oczach, że do ojca Kamil musi iść na grób w pierwszej kolejności. I że ona już poumawiała wujków. No to ja bo wcześniej wypada z nami obgadać sprawę. I że przecież i tak w pierwszej kolejności chcemy iść do teścia na grób. No to znów, że na rano nie będzie szła, bo o 12 ma w planie ![]() Powiedziałam, że możemy iść rano na cmentarz, a później pojechać na groby moich bliskich. Bo ja nie zrezygnuję z tego na pewno. Moja rodzina też jest ważna. I tak upłynął wczorajszy dzień. Dziś do tż dzwoni, że ona już rezygnuje z obiadu, że w ogóle się zastanawia, czy przyjechać do Warszawy, a jak przyjedzie, to pewnie się u nas nie zatrzyma, bo ona w ogóle się źle u nas czuje, bo nie jest tak jak u jej córki (no jasne, nie zabawiam jej, bo nawet ona nie potrafi rozmawiać. Podchodzi do życia zadaniowo i tylko informuje, usiąść się nie da. Próbowałam 100 razy rozmawiać, to równie dobrze mogłabym sobie pogadać ze ścianą. Już Filip więcej odpowiada ). No i że myślała, że dając nam mieszkanie będzie mogła tu częściej przyjeżdżać (no tak, bo po to się dzieciom daje mieszkanie). I postawiła nas w takiej sytuacji, że K. jej powiedział, że możemy wziąć kredyt, kupić sobie mieszkanie, skoro jej nie pasuje ( za odzywkę). Ale ona że nieeee nie o to jej chodzi blablabla. Ona sobie planuje i chce nam dyktować co gdzie i o której. Ale ja już nie mam 5 lat i jestem dużą dziewczynką, która ma swoje plany. Chcemy z nią porozmawiać. O ile się da, bo przecież będzie wielka pokrzywdzona. Aż się boję planowania świąt.Ale wymyśliłam, że możemy pojechać rano na moje groby i na tą 12 być w Warszawie. Tylko ciekawe, czy nie będzie jej przeszkadzało, że nie pójdziemy w pierwszej kolejności na grób teścia. Ale innej opcji nie ma, jeżeli chce ten obiad. A jak nie to w dupie to mam. Mi łaski nie robi, że przyjeżdża,bo chyba do męża świeczkę postawić ma plan, a nie u mnie odpoczywać. Przepraszam, że tak duuużo i chaotycznie. Złoty medal dla wytrwałych |
|
|
|
#3016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec w mieszkaniu pizga jak w kieleckim
|
|
#3017 |
|
Zakorzenienie
|
kupię to małej
![]() http://www.youtube.com/watch?v=7ekMB...e&noredirect=1
|
#3018 |
|
Zakorzenienie
|
A w wogole wstawiam alika do klubu
|
#3019 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A Ty kp czy mm? Wybacz ale nie pamiętam, nadal jestem za dopisaniem do listy na pierwszej stronie która jak karmi Cytat:
![]() Cytat:
Mała śpi a ja podziwiam nasze wątkowe gwiazdy i gwiazdeczkiCytat:
Nie dziwie się że się wkurzyłas
|
|||||
|
|
|
#3020 |
|
Rozeznanie
|
Cynamonkowa straszne rzeczy piszesz. Czasem sie nie mogę nadziwić nad znieczulicą wśród lekarzy, traktują nas jak przypadek medyczny, a nie przede wszystkim ludzi, którzy cierpią. Nie wiem co ci doradzić, ale jesteś naprawdę dzielna. Ja bym sie już dawno załamała, a lekarzy pozabijała za ten swój protokół.
Dzisiaj zrobiłam sobie trochę wolne i udałam się do.... fryzjera. Moje włosy potrzebowały farby i cięcia. Nie było mnie 3 godziny w domu i tak się stęskniłam za Niunią, że aż biegałam po schodach do domu i....się wywaliłam P/S Anulka skończyła dzisiaj 3 miesiące
|
#3021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla Anulki!!i dla Buby Sarenki!
|
|
|
|
|
#3022 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepiej to wszystko pod jej dyktando jak widzę.. za wagę Filipa Cytat:
![]() Cytat:
ja leze z moja maruda w lózku i lezy spokojnie tylko wtedy jak podczytuje co pisze czuję się inwigilowana
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|||
|
|
|
#3023 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ręce mam jak lody:PAle bym sobie zjadła taki domowy rosołek
|
|
|
|
|
#3024 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mm. kejt- teściowa sobie troszkę pogrywa i chce mieć wszystko pod siebie ułożone. a przecież wiadomo, że będziecie patrzeć przede wszystkim na wygodę dla małego. dziwne, że nie potrafi tego zrozumieć. a tekst z mieszkaniem poniżej jakiegokolwiek poziomu przyzwoitości. ona musi zrozumieć, że Wasze życie/plany teraz będą się kręciły wokół dziecka, a nie jej planów ![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
za wiek ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- mała śpi na dworze już prawie 4 godziny. coś czuję, że jak się obudzi to nie będzie cierpliwie czekać na jedzenie ![]() i będę musiała w podskokach robić butlę
|
|
#3025 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
najpierw nie dziękuję za kciuki!
już po ale wyniki za jakis czas. 3h spacer a dzieć śpi dalej. Zimno jak cholera z 7 stopni plus wiatr zimny. Co do testu i robienia Igorka, to my zaczęliśmy od 5.10 bo na urlop jechaliśmy do Gruzji przez bialystok i wilno , przez 2 tygodnie tylko dwa dni byla posucha bo mi Gruzini czaczą męza spili. akurat te dni wychodzily najbardziej plodne wiec myslalam ze nic z tego..jak wrocilismy to pojechalismy do moich rodzicow na weekend i az za dobrze alkohol mi wchodzil ) no i 25.10 test pokazal dwie kreski, potem tydzien mega stresu i u gina okazalo sie ze wszystko jest tam gdzie powinno i wtedy radosc![]() Agraffka: wzruszylam sie Cytat:
Cytat:
) ale jak to z wizażu?Cytat:
Cytat:
Cytat:
kodeks cywilny prace i ubezpieczenia mial w lipcu w moj tp Cytat:
Cytat:
)en: za udane chrzciny i pogodzenie tz z tata
|
|
#3027 |
|
Zakorzenienie
|
ale zadowolony chociaż?
|
#3028 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Wszystko się zgadza ja od 12.08 mam codziennie Mikołajki---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Co do refluksu to M. też ma. Podawaliśmy zagęszczacz- pomagało, ale bardzo uciążliwe przy kp, po trzeba podawać osobno a to taki kleik jest. Pewnego dnia postanowiłam nie podać i zobaczyć co będzie- okazało sie, że M. ulewa już jak "normalne" dziecko, wieć odstawiliśmy i do teraz jest ok. |
|
|
|
|
#3029 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3030 |
|
Zakorzenienie
|
Charlize
za wiek malutkiej!elaine ja tez zaciskam kciuki za Twojego Tzta!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:04.

Nie wiem co Wy na to, ale ja uważam, że moja 8-tygodniowa Emi już mówi, bo inaczej nie moglibyśmy pójść na cmentarz ...

Byłam tak zaspana, że nie pomyślałąm, że może głodny jest
przez ostatnie dni podczytywałam, ale nie jestem ze wszystkim na tip top, przyznaję
U nas chrzciny bardzo udane, mlody się rozdarł jak go wodą lali tylko
ale najwazniejsze, ze po dwóch latach ciszy się pogodzili i się do siebie odzywają, może w koncu będzie normalnie
Domyślili sie w koncu, że wypadałoby się zachopwać jak dorosli a nie dzieci chyba

KCIUKI DLA ADASIA