Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku!
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 6 9,38%
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 20 31,25%
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 7 10,94%
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 19 29,69%
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-30, 12:20   #2971
lachryma
Zakorzenienie

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Lachryma a długo Cię trzymało to "zapalenie" piersi czy co to było(?)
2 dni, trzeciego już czułam tylko delikatny ból w momencie kiedy uciskałam dół piersi paluchami
kapusta rulez
Stary 2013-10-30, 12:21   #2972
taribari
Zadomowienie

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
popijając drina

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

nieufna jesteś
po 2 pierwszych już nie piłam, udawałam że mam niestrawność... przez 3 miesiące

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 12:21   #2973
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Ale za to cierpliwa, bo Tż dowiedział się ze 3 tygodnie później
ooo, to faktycznie.
ja powiedziałam jakieś 30 minut po przyjściu z pracy do domu. i tak długo wytrzymałam
Stary 2013-10-30, 12:22   #2974
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
2 dni, trzeciego już czułam tylko delikatny ból w momencie kiedy uciskałam dół piersi paluchami
kapusta rulez
O to ja mam tak już dzisiaj Mam nadzieję, że jutro będzie już normalnie

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 12:23   #2975
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
O to ja mam tak już dzisiaj Mam nadzieję, że jutro będzie już normalnie
no widzisz jak szybko Ci mija.
możesz częściej przechodzić takie zapalenia
Stary 2013-10-30, 12:26   #2976
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
po 2 pierwszych już nie piłam, udawałam że mam niestrawność... przez 3 miesiące
ja tak miałam u babci na imieninach jak się babcia uparła, że muszę z nią winko obalić
Mój brat abstynent, a kuzyn akurat się założył z kolegą, że przez miesiąc nie tknie alkoholu i musiałam babci wmówić, że moje pokolenie nie pije

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
no widzisz jak szybko Ci mija.
możesz częściej przechodzić takie zapalenia
Dzięki Na Ciebie zawsze można liczyć

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 12:29   #2977
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Na Ciebie zawsze można liczyć
wiadomo, od czego się ma koleżanki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-30, 12:31   #2978
enlevee
Zakorzenienie

dziewczyny zastanawiam się nad tymi kaszkami holle, ale szczerze mówiąc nie wiem czy nie zrobić tak, że kupię najzwyklejszy kleik ryżowy i bede po troche dodawać.. mimo wszystko to w tym jest jak najmniej chemii i jak najmniej przetworzenia (?)
Młody zacieszał na macie, potem pogugał w łóżeczku, a teraz śpi. Ja ogarniam pranie, już jedno zrobiłam, a drugie w trakcie.
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 12:33   #2979
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
dziewczyny zastanawiam się nad tymi kaszkami holle, ale szczerze mówiąc nie wiem czy nie zrobić tak, że kupię najzwyklejszy kleik ryżowy i bede po troche dodawać.. mimo wszystko to w tym jest jak najmniej chemii i jak najmniej przetworzenia (?)
no właśnie nie wiem.
plusem kaszek tych bezmlecznych jest to, że możesz dodać do nich warzywka/owoce i posiłek staje się wartościowy.
ale ja nie wiem, bo temat kaszek i innych kleików to dla mnie czarna magia.
Stary 2013-10-30, 12:40   #2980
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie nie wiem.
plusem kaszek tych bezmlecznych jest to, że możesz dodać do nich warzywka/owoce i posiłek staje się wartościowy.
ale ja nie wiem, bo temat kaszek i innych kleików to dla mnie czarna magia.
ja chyba najpierw sprobuję tak jak mi mama poradziła zwykły kleik ryżowy po pół łyżeczki, łyżeczce do mleka na noc, a potem będę kombinowała. W ogóle to muszę jechać z mlodym na szczepienie w przyszłym tyg, bo bedzie juz 3 tyg po terminie, no ale miał katar i powiedzieli ze dopiero jak mu przejdze, a potem byl chrzest i tak przeminęło z wiatrem, to się wtedy popytam. My jednak chyba bedziemy musieli się udać do tego okulisty na przetkanie kanaliku bo dalej mu trochę ropieje. Może juz nie tak bardzo, jak było, ale jednak

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-10-30, 12:41   #2981
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Hej.

Z nadrabiania tylko tyle:
Cynamonki trzymajcie się tam! Adaś jest super silnym chłopcem, a Wy super silnymi rodzicami, dacie radę

Ja się z Arturem na cmentarz nie obawiam chodzić (robię to zresztą ze 2 razy w tygodniu), bo mój Syn umie powiedzieć już swoje imię Atu, a niedawno powiedział do mnie gupku, więc my się ducha nie boimy.

A tak to zdrówka choróbkom

Ja chyba zrobię Małemu jutro morfologię, bo dzisiaj podczas karmienia płakałam już rzewnymi łzami, jak mi wypychał butlę po zjedzeniu 50 ml.
Ghia u Was widzę problemy jedzeniowe się skończyły tak? Coś robiłaś ku temu, czy samo minęło?
Surka, jak u Was?
Bo u nas to istny dramat. Wprawdzie bywają lepsze dni, ale wczoraj i dziś jest masakra.
Zjada te 700-800 ml, ale po pierwsze przy Waszych dzieciach to malutko, a po drugie ile ja się przy tym umęczę to moje. Wczoraj już mi się nudziło i nagrałam z 4 minuty filmiku jak Artek się bawi butelką. Dzisiaj już mi się kręciło w głowie od chodzenia w te i we w te pod kolorową lampką, na którą Mały się patrzy i w miarę skupia podczas TAK ZWANEGO jedzenia. Odpuszczam dopiero, jak zaczyna płakać.

Chyba nawet zamieniłabym się na Wasze nieprzespane noce za spokojne zjedzenie porcji....
Bo u nas nocki piękne, Artuś śpi naprawdę ładnie (odpukać). Ale jedzenie to istny istny koszmar....

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2013-10-30 o 12:43
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 12:42   #2982
tweedledee
Zakorzenienie

ja sie w koncu dorwalam do kompa tz mial dzisiaj duzo roboty, wiec nici ze spaceru, a wyrodna matka też nie poszła, bo wolała chate ogarniać
No ale mus to mus, myslalm ze sie porzygam jak w kuchni wylazły mi dwa pajaki, ależ była ucieczka
Pimpik dzisiaj jest całkiem całkiem, zobaczymy, jak wieczór będzie wyglądał

I dzięki dziewczyny, za odpowiedzi, tak właśnie coś czułam, że za bardzo przeżywam w takim razie fajny weekendzik się szykuje

Widziałam, że pisałyście o testach, ja też byłam mało subtelna, bo dowiedziałam się o alku 18.12. w łazience w CH
zrobiłam test na szybciocha w drodze na pociag, bo byłam okropnie chora i chciałam wiedziec czy bede mogła ew wziac antybiotyk czy nie (chociaz byłam pewna, ze spokojnie, bo jak to ja moge byc w ciazy) Myślałam, że zapaści w tej łazience dostanę
A najlepsze jest to, że 2 dni później przyszły do mnie zamówione na allegro testy ciążowe sztuk 13 bo zamówiłam na zaś, żeby kasy nie tracić, bo tam po 1zł były na tych też mi wyszedł aliczek jak byk
Stary 2013-10-30, 12:43   #2983
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
kupię najzwyklejszy kleik ryżowy i bede po troche dodawać.. mimo wszystko to w tym jest jak najmniej chemii i jak najmniej przetworzenia (?)
tutaj jest coś na ten temat:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,1135,..._zle_.html?v=2
Stary 2013-10-30, 12:47   #2984
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
o, dzięki, poczytam, chociaż dzisiaj i tak już nie będę mu nic nowego dawać, niech odpocznie mu brzuszek przez tą noc. Po tej bobovicie masakra u nas jest, naprawdę..non stop się kręci od 2 do 8 rano i dopiero jak zrobi kupę to spokój. Tylko, że mój nigdy problemów z kupą nie miewał, a czytałam, że własnie ryż jest zapychający i może powodować u niektórych maluchów problemy brzuszkowe a no i oczywiście dopiero po fakcie matka przeczytała skład bobovity, która jest tak przepełniona cukrem, że w zasadzie mogłam zaoszczędzić i łyżkę cukru mu podać do mm

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-10-30, 12:51   #2985
taribari
Zadomowienie

Ptyś zasnął a ja wpadłam do klubu jak dzik w sosny Zaraz poszukam jakiejś foty na przywitanie

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-10-30, 12:53   #2986
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Ptyś zasnął a ja wpadłam do klubu jak dzik w sosny Zaraz poszukam jakiejś foty na przywitanie

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-10-30, 12:56   #2987
Anulka_p
Zakorzenienie

Zmykamy na spacer. Pa
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 13:00   #2988
tysia222
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
ja sie w koncu dorwalam do kompa tz mial dzisiaj duzo roboty, wiec nici ze spaceru, a wyrodna matka też nie poszła, bo wolała chate ogarniać
No ale mus to mus, myslalm ze sie porzygam jak w kuchni wylazły mi dwa pajaki, ależ była ucieczka
Pimpik dzisiaj jest całkiem całkiem, zobaczymy, jak wieczór będzie wyglądał

I dzięki dziewczyny, za odpowiedzi, tak właśnie coś czułam, że za bardzo przeżywam w takim razie fajny weekendzik się szykuje

Widziałam, że pisałyście o testach, ja też byłam mało subtelna, bo dowiedziałam się o alku 18.12. w łazience w CH
zrobiłam test na szybciocha w drodze na pociag, bo byłam okropnie chora i chciałam wiedziec czy bede mogła ew wziac antybiotyk czy nie (chociaz byłam pewna, ze spokojnie, bo jak to ja moge byc w ciazy) Myślałam, że zapaści w tej łazience dostanę
A najlepsze jest to, że 2 dni później przyszły do mnie zamówione na allegro testy ciążowe sztuk 13 bo zamówiłam na zaś, żeby kasy nie tracić, bo tam po 1zł były na tych też mi wyszedł aliczek jak byk
uśmiałam się z tych 13 testów a ja nie wpadłam na to żeby na all zamówić Mi wyszły dwie kreseczki w Andrzejki dokładnie bo musiałam wiedzieć, czy mogę się spić czy nie Ale i tak wiedziałam, że albo- jestem na coś chora, albo w ciąży albo wariuje bo czułam, że coś z moim ciałem jest inaczej już po 3 dniach od poczęcia Mikołajka

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

pragnę donieść, że Mikołaj zrobił KUPĘ! a raczej mega kupsko nigdy nie sądziłam, że zwykła kupa sprawi mi tyle radości- o mało się nie popłakałam
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 13:02   #2989
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Ptyś zasnął a ja wpadłam do klubu jak dzik w sosny
Stary 2013-10-30, 13:11   #2990
sylwia1986sz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
cytat dnia normalnie proszę pozdrów teściową ode mnie

za wiek, ślicznotka Ci rośnie
Twój synuś też śliczny! Uroczo się uśmiecha, czaruś

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Nie witałam cię jeszcze, więc witaj Twoja córcia z buźki podobna do Lilo Oliath
Witaj
Próbowałam szukać Lilo, ale nie znalazłam fotek Oliath...
Ciekawi mnie ta podobizna
sylwia1986sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 13:11   #2991
taribari
Zadomowienie

Tysia dostałaś kupę od Mikołaja?

Witamy się w klubie z Ptysiem

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-10-30, 13:14   #2992
sylwia1986sz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

Dziękuję

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
a no i dalej karmię piersia je co 2 godzinki i ważył 4600 (6tyg)jak byłam w zeszłym tyg u pediatry. Takze mówi że łafdnie przybrał
Pięknie !

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

za 8 tygodni

Dziękuje
Stary 2013-10-30, 13:14   #2993
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
witam sie!

Cynamonowa
Adas przeszedl tyle i sie nie poddal, wiec teraz juz bedzie latwiej trzymamy kciuki

Anulka
Twoj maz jest naprawde super, tak sam z siebie?? ja tez tak chce ;p

UWAGA!!
Dzisiaj mija rok od kiedy wiem, ze Michaś zyje!!! w sumie test zrobilam poznym popoludniem tz byl na del i jak przyjechal dowiedzial sie z wizazu
Jak to się dowiedział z wizazu?

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Nie mogłyście z testami wytrzymać dlatego w centrach handlowych, w pracy itd.? Ja po ludzku w domu Za to co zrobiłam jak pojawiły się dwie kreski. Dziki szał, pisk i taniec szczęścia. Podskakując krzyczałam w toalecie, że będę mamą.

Ja zrobiłam w domu po pracy. Zawsze miałam nieregularne cykle, ale ten to już mega - 47 dni i nic. Tydzień przed robiłam testy i nic nie wyszło, więc sobie spokojnie winkowałam, no ale ciągle bez @..
Test zrobiłam 25 listopada, w nocy strasznie bolał mnie brzuch, myślalam, że pęknę. Zrobiłam sobie niemalże wrzącą kąpiel, ale to też nie pomogło. Później nałykałam się espumisanu i przeszło. A jak zrobiłam test wieczorem, to pierwsze moje słowa "o cholera!". Zadzwoniłam do męża, zapytałam, czy kupi test w aptece.
powiedział "a co, jesteś w ciąży?"
no to ja na to... yyyy chyba tak.
Kupił 3, po zobaczenia 2 kresek stwierdził, że chyba to negatywny wynik skoro kreski są bledsze niż te kontrolne

My po szczepieniu. Filip waży 6110 g i przez 6 tyg. przytył prawie cały 1kg. Długości u mnie nie mierzą, więc nie wiem, ale tak jak go próbowałam mierzyć galopującego, to mi wyszło 64 cm
także proszę o wpisanie na 1 stronę.
Przed szczepieniem mi się spłakał,bo śpiące dziecko, więc i płakał na samym szczepieniu, ale po szczepieniu luzik, położyłam go na przewijak żeby go ubrać, to zasnął

A.... i mam mega w***w na teściową

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-30, 13:15   #2994
strawberry162
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
No co Tosiek puścił fontannę to chyba tylko uszami nie poszło Normalnie jakby ktoś kran odkręcił już drugi raz mu się ostatnio takie coś zdarzyło wcześniej ulewał troszkę a tu takie chliustanie. Po chwili jak go przebierałam to się cieszył jak głupi do sera i wciągnał całą butlę. Ja już nie wiem o co kaman

Poza tym mamy dziś pneumokoki. Wiem że wszystkie kciuki pracują teraz dla Adasia ale może jakiś jeden by chwilowo podziałał dla Antosia
Moja małą przez jakiś czas bardzo mało ulewała a od tygodnia ulewa kilka razy po karmieniu i nawet jak minie ponad godzina od ostatniego karmienia to ulewa;/ Nie mam pojęcia co z tym zrobić

za szczepienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Malgosia ma chyba jelitowke bo procz haftow i temp nic jej wiecej nie jest. O 19 mamy wizyte u pediatry ( chce zmienic lekarza). Poki co przez tel powiedzialA zeby nawadniac ja + smecta + probiotyk, ryz na wodzie i marchewka gotowana. Ja jestem w sumie wyspana bo dospalam do 10:30.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Biedna mała Oby jej szybko przeszło

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Postanowiłam!! Dokończę paczuszkę herbatników, żeby już mnie nie kusiła i zero słodkości i codziennie (!!!) skalpel! Postanowione, ogłoszone, więc muszę się trzymać!
Będziemy Cie pilnować

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Hejka!

Moj krolewicz zasnal po 15min bujaniu na rekach. Spiacy byl jak nie wiem, ale walczyl i walczyl. Wasze dzieciaczki zasypiaja same???

Wspolczuje dziewczynom, ktore musze karmic co 2 godz. Ja tak mialam przez pierwsze 2 miesiace i myslalam, ze wykorkuje, a w dzien lazilam wsciekla z niewyspania. W dodatku Franek potrafil robic sobie 2 godz przerwy w spaniu. Teraz mam luzik. Karmienie o polnocy, o 4 i okolo6-6.30. jak sie uda to jeszcze do 7-7.30 posmimy czasamiTylko butla 15min i Franio juz spi w lozeczku Na poczatku pazdziernika mleko w cyckach sie zbuntowalo i juz nie wyplywalo wiec Franek jest na NANie.

Poki co tyle. Gary czekaja. maz zmywal wieczorem a on tylko zmywa tyle ile na suszarke sie zmiesci. Czyli jak umyje patelnie i garnek to juz wiecej mu nie wejdzie i reszta zostaje w zlewie...

Milego dzionka!!!
A może to był kryzys? Ja na początku 3 miesiąca miałam mega kryzys laktacyjny ale się nie poddawałam i przetrwałyśmy

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość

Aha Alicja dzis konczy 3 mce!!! Wlasnie spi na dworze. Troche wieje ale oslonieta buda gondoli, na ganku pod dachem jest jej dobrze.

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
dziewczyny nie dam rady, jednak choróbsko mnie dopada
niestety z Wami nie posiedzę

idę się kurować
Zdrówka

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Mężu kupił kg białych michałków...źle to się dla mnie skończy

Idę przebrać sie z piżamy puki Maja śpi
Ps. Wczoraj kurier przywiózł mi fotel. Jest piękny dzisiaj w nocy karmiłam w nim Majeczkę. Co za wygoda
Wcześniej karmiłam u nas na łóżku, bolal mnie kręgosłup i nie chciało mi sie jej potem zanosić do łóźeczka, więc spała z nami. A teraz całą noc śpi u siebie tylko o 6 biorę ją do nas bo chce się potulić
Pochwal się fotelem

Cytat:

No
Ale za to cierpliwa, bo Tż dowiedział się ze 3 tygodnie później
Pamiętam Chyba body kupowałaś na all i mu je dałaś, nie? Czy mi się przyśniło Wiem że na pewno Ci podziwiałam że tak długo wytrzymujesz

O ile dobrze pamiętam to Agrafka pisała że jej maluch nie ma już oznak refluksu. Co zrobiłaś kochana że się go pozbyliście?

Antonisia była tak bardzo zmęczona że zdążyłam z nią wyjść na podwórko i od razu zasnęła.
Śpi troche ponad chodzinę a już 2 razy obudziła się z takim okropnym płaczem że szok Coś musiał jej się złego przyśnić

Od soboty nie mamy kupy Jak do jutra nie będzie to kupie jej chyba kropelki

Antonisia
strawberry162 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 13:17   #2995
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Tysia dostałaś kupę od Mikołaja?

Witamy się w klubie z Ptysiem
witamy witamy, teraz przemknąć przez ok 1000 fot i już

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 13:19   #2996
strawberry162
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
uśmiałam się z tych 13 testów a ja nie wpadłam na to żeby na all zamówić Mi wyszły dwie kreseczki w Andrzejki dokładnie bo musiałam wiedzieć, czy mogę się spić czy nie Ale i tak wiedziałam, że albo- jestem na coś chora, albo w ciąży albo wariuje bo czułam, że coś z moim ciałem jest inaczej już po 3 dniach od poczęcia Mikołajka

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

pragnę donieść, że Mikołaj zrobił KUPĘ! a raczej mega kupsko nigdy nie sądziłam, że zwykła kupa sprawi mi tyle radości- o mało się nie popłakałam
Zazdroszczę kupy

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Jak to się dowiedział z wizazu?

Ja zrobiłam w domu po pracy. Zawsze miałam nieregularne cykle, ale ten to już mega - 47 dni i nic. Tydzień przed robiłam testy i nic nie wyszło, więc sobie spokojnie winkowałam, no ale ciągle bez @..
Test zrobiłam 25 listopada, w nocy strasznie bolał mnie brzuch, myślalam, że pęknę. Zrobiłam sobie niemalże wrzącą kąpiel, ale to też nie pomogło. Później nałykałam się espumisanu i przeszło. A jak zrobiłam test wieczorem, to pierwsze moje słowa "o cholera!". Zadzwoniłam do męża, zapytałam, czy kupi test w aptece.
powiedział "a co, jesteś w ciąży?"
no to ja na to... yyyy chyba tak.
Kupił 3, po zobaczenia 2 kresek stwierdził, że chyba to negatywny wynik skoro kreski są bledsze niż te kontrolne

My po szczepieniu. Filip waży 6110 g i przez 6 tyg. przytył prawie cały 1kg. Długości u mnie nie mierzą, więc nie wiem, ale tak jak go próbowałam mierzyć galopującego, to mi wyszło 64 cm
także proszę o wpisanie na 1 stronę.
Przed szczepieniem mi się spłakał,bo śpiące dziecko, więc i płakał na samym szczepieniu, ale po szczepieniu luzik, położyłam go na przewijak żeby go ubrać, to zasnął

za wagę
A co przeskrobała?

Antonisia
strawberry162 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 13:20   #2997
sylwia1986sz
Zadomowienie

Dołączyłam do klubu wstających ok 4 rano!!
Od kilku dni chodzę nieprzytomna, bo mała po zmianie czasu zasypia ok 18, a wstaje już na dobre ok 4... Nie mogę wyrobić z bólem głowy, jak sobie dajecie radę z niewyspaniem?

Aha ten cytat o cmentarzu jest the best Nie wiem co Wy na to, ale ja uważam, że moja 8-tygodniowa Emi już mówi, bo inaczej nie moglibyśmy pójść na cmentarz ...
Stary 2013-10-30, 13:20   #2998
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość
Moja małą przez jakiś czas bardzo mało ulewała a od tygodnia ulewa kilka razy po karmieniu i nawet jak minie ponad godzina od ostatniego karmienia to ulewa;/ Nie mam pojęcia co z tym zrobić

za szczepienie

Biedna mała Oby jej szybko przeszło

Będziemy Cie pilnować

A może to był kryzys? Ja na początku 3 miesiąca miałam mega kryzys laktacyjny ale się nie poddawałam i przetrwałyśmy

Zdrówka

Pochwal się fotelem

Pamiętam Chyba body kupowałaś na all i mu je dałaś, nie? Czy mi się przyśniło Wiem że na pewno Ci podziwiałam że tak długo wytrzymujesz

O ile dobrze pamiętam to Agrafka pisała że jej maluch nie ma już oznak refluksu. Co zrobiłaś kochana że się go pozbyliście?

Antonisia była tak bardzo zmęczona że zdążyłam z nią wyjść na podwórko i od razu zasnęła.
Śpi troche ponad chodzinę a już 2 razy obudziła się z takim okropnym płaczem że szok Coś musiał jej się złego przyśnić

Od soboty nie mamy kupy Jak do jutra nie będzie to kupie jej chyba kropelki
może kawałeczek czopeczka glicerynowego jej zasadz??
Nam to kiedyś bardzo pomogło...

Małaczarna brawa za dzielnego Fiśka.
A cos sie tak na teścinę wnerwiła, czyżby chciała do Was przybyc??

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 13:21   #2999
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
co zrobiła?
Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość
u nas to samo, czasami potrafi ulać po 2 h od karmienia
zastanawiam się nad zagęszczaczem do mleka, ale boję się o zatwardzenie.
Stary 2013-10-30, 13:21   #3000
Agrafka86
Wtajemniczenie

EN brawa za chrzciny. I super, że tata zakochany w Małym i że z Tztem spoko

ROCKY ja używam oliatum baby, nie trzeba oliwkowac a skóra gładka
Polecam!

ANULKA ja już 3 dzień nie jem słodyczy

TARI to uważaj na drzwi

MELA brawo dla Ali za 3 miesiące!

TYSIA brawo za kupsztala

MALACZARNA super przybiera Fifi

STRAWBERRY tak nie ma oznak. Młody był wysoko układany, pod nóżkami poduszka, mleko AR BEBILON nam pomogło. Karmienie e pozycji pionowej.

Ja po stracie dwóch Dzieciaczków bałam się. Test zrobiłam 13.12 i zadzwoniłam do Tżta z płaczem, że ma wracać do domu. Ten się wystraszył zwolnił z pracy. Wpada do domu, a ja w WC patrzę na dwie kreski i płaczę. Ten bierze mnie w ramiona i płacze! Powtarzał "Teraz się uda. Słyszysz? Uda!"
I się udało. Kocham moich mężczyzn i się poryczałam.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości