Nie warto już tego kupować, bo zostało zmienione. - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-10-30, 09:23   #241
201607110949
Konto usunięte

Dot.: Nie warto już tego kupować, bo zostało zmienione.

Cytat:
Napisane przez mineralka bez gazu Pokaż wiadomość
O nie zgadzam sie, Twinings nawet w torebkach jest pyszna.
Kiedy zaczęłam przestawiać się na herbaty liściaste, kupowałam Twinningsa w puszce i bardzo mi smakował. Jednak apetyt rośnie w miarę jedzenia i teraz widzę, że wypada blado na tle konkurencji z herbaciarni. Mimo wszystko i tak nie jest taki zły. Liptona nie znoszę od zawsze, okropieństwo. Wynalazków typu Saga to aż się nie chce komentować, nie wiedziałam, ale nie wiedziałam, że ma taką ciekawą historię
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-30, 09:49   #242
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez effcia82 Pokaż wiadomość
Czy ten syrop glukozowo-fruktozowy jest jeszcze szkodliwszy od cukru?

Mnie nie smakują herbaty sypane. Mają taki dziwny smak.
Dużo bardziej szkodliwy od cukru.
http://natemat.pl/46117,odpowiedzial...-jest-wszedzie

P.s. Najwięcej tego szajsu jest w produktach dla dzieci.

Edytowane przez wika82
Czas edycji: 2013-10-30 o 09:52 Powód: dopisek
wika82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-30, 09:56   #243
Mirianka
Zakorzenienie

[1=6610e975c85461a73511d7b 83bf3e01cd5d91d24_6487a38 504e0b;43487468]Ale orzech włoski? To sprawdzę

W ogóle najlepsze lody jakie jadłam to były takie własnego wyrobu w górach, gdzie np. pistacjowe były kremowe (nie sztucznie zielone) i lekko słonawe. Takich cudów to pewnie w pudełkach się nie znajdzie, niestety.

Co do Liptona, to kiedyś smakował mi Taste of London, ale po udanej "premierze" go popsuli. Teraz "czekam", aż schrzanią Tetley Earl Grey Intensive.[/QUOTE]

Gdzie w górach? uwielbiam domowe lody

Mirianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-30, 10:04   #244
chwast
Zakorzenienie

No ten syrop to jest masakra nie kupujcie nic z tym. Z reszta jest oblesny czuć, ze jest w składzie fe.

Wysyłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-30, 10:09   #245
dezire
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_ Pokaż wiadomość
a wiesz dlaczego powstała Saga (ja tą herbatę uważam za mistrzostwo świata wśród słabizn herbacianych, żeby poczuć smak herbaty owocowej muszę wrzucić 2-3 torebki do kubka)? jakaś mądra głowa przeprowadziła badania, nie wiadomo jakie i nie wiadomo gdzie ani kiedy, że w naszym piknym kraju jest zapotrzebowanie na herbaciane lury. bo takie nam smakują (niby). ot, i tak powstała saga. może lipton idzie jej śladem?

Lipton i Saga to ten sam producent - podobno Saga to resztki Liptona tzn co lepsze trafia do Liptona, a to zostało do Sagi - ot wymyslny sposób jak zarobic na tym co zostaje.

2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu.

2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie.

Edytowane przez dezire
Czas edycji: 2013-10-30 o 10:11
dezire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-30, 10:17   #246
mbamboo
Wtajemniczenie

Szczerze, to większość mojej rodziny i część znajomych lubi słabą herbatę i kupują Sagę. Wydaje mi się, że dużo starszych osób woli właśnie taką słabiznę, więc jestem w stanie uwierzyć w te badania rynku.
Stary 2013-10-30, 10:17   #247
Atenya
summer vibes;)

[1=6610e975c85461a73511d7b 83bf3e01cd5d91d24_6487a38 504e0b;43487468]
Co do Liptona, to kiedyś smakował mi Taste of London, ale po udanej "premierze" go popsuli. Teraz "czekam", aż schrzanią Tetley Earl Grey Intensive.[/QUOTE]
Lipton nie ma już nic wspólnego ze starym Liptonem.O tę Tetley też się obawiam:/ Kiedyś smakowała mi herbata Eternal, ale teraz to są jakieś szczochy.

Cytat:
a wiesz dlaczego powstała Saga (ja tą herbatę uważam za mistrzostwo świata wśród słabizn herbacianych, żeby poczuć smak herbaty owocowej muszę wrzucić 2-3 torebki do kubka)? jakaś mądra głowa przeprowadziła badania, nie wiadomo jakie i nie wiadomo gdzie ani kiedy, że w naszym piknym kraju jest zapotrzebowanie na herbaciane lury. bo takie nam smakują (niby). ot, i tak powstała saga. może lipton idzie jej śladem?
Saga to jest już dno totalne, chyba nie ma już nic niżej Tego typu badania mnie rozwalają - to już nie pierwszy raz, kiedy wciskają taki kit Polakom. Kiedyś była akcja z jakąś kawą, może Jacobs?Nie pamiętam. Dlaczego smak tej samej kawy jest zupełnie inny w Polsce? Bo takie są preferencje konsumentów! Ha! No i o co nam w ogóle chodzi?
To samo z płynami i proszkami do prania - Polacy wolą mniej intensywnie zapachy...wg badań Pewnie dlatego wszyscy szukają chemii niemieckiej w sklepach, przywożą z zagranicy i pewnie dlatego powstał wątek na wizażu, w którym dziewczyny podpowiadają, który płyn daje najmocniejszy zapach, który trwa jak najdłużej.
Normalnie żarty sobie robią z Polaków

Cytat:
Napisane przez wykrasana Pokaż wiadomość
Ja jeszcze polecam sklep czas na herbatę i ich herbatę spacer kochanków i wiśnia w rumie
Musze wypróbować. Ciężko znaleźć bardzo dobrą herbatę, same lury.

Edytowane przez Atenya
Czas edycji: 2013-10-30 o 10:19
Atenya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-30, 10:19   #248
chwast
Zakorzenienie

Ja lubię lury właśnie i saga jest ok :-D teraz np pije liptona, ale wkladam go dosłownie na chwilę i daje tz xd

Wysyłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-30, 10:31   #249
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mirianka Pokaż wiadomość
Gdzie w górach? uwielbiam domowe lody
W Szczawnicy w sezonie jest kilka budek z pysznymi domowymi lodami
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-30, 11:14   #250
czokled
Wtajemniczenie

GG do czokled

Ja bardzo lubiłam jeść lody w Choice Nie wiem jak teraz bo już dość dawno nie byłam, ale mascarpone z miodem i orzechami - uwielbiam Praliny też próbowałam, również niezłe
Tyle że z tego co widzę, to mają tylko kilka lokali w Polsce
czokled jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-30, 11:19   #251
201607110949
Konto usunięte

jeśli chodzi o lody: kiedy byłam w Gdyni, w galerii Batory znalazłam taką kawiarnio-lodziarnię sieciówkową Sowa Caffe. JAKIE TAM BYŁY LODY! Gęste, śmietankowe, bez zmrożonej wody w środku, która chrzęści w zębach, smaki - poezja. Jeśli lody były np. pomarańczowe to smakowały jak pomarańcza, taka prawdziwa. Chodziłam tam 2x dziennie i pałaszowałam Poziom wyrobu jak na Starowiślnej w Krakowie.

Natomiast wszelkie Zielone Budki i im podobne to kolorki z toną cukru i zmrożoną wodą :/ fuj.
Stary 2013-10-30, 11:27   #252
kasztanka3
Pani Mizantrop

[1=6610e975c85461a73511d7b 83bf3e01cd5d91d24_6487a38 504e0b;43487468]Ale orzech włoski? To sprawdzę
[/QUOTE]

Włoski
Stary 2013-10-30, 12:47   #253
Cattivo
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
Poziom wyrobu jak na Starowiślnej w Krakowie.
Kurczę, a ja właśnie nie wiem, co jest takiego specjalnego w starowiślnianych lodach. Znaczy, no, są dobre, ale żeby zasłużyły na tak wielką popularność? Bardziej smakują mi lody na św. Jana.
Zresztą czytałam nie raz, że poziom tych na Starowiślnej spadł i to nie to samo, co jeszcze parę lat temu - niestety ja nie mogę porównać, bo pierwszy raz spróbowałam ich w tamtym roku.
Cattivo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-30, 13:11   #254
Black_Rose
Zadomowienie

GG do Black_Rose

Cytat:
jeśli chodzi o lody: kiedy byłam w Gdyni, w galerii Batory znalazłam taką kawiarnio-lodziarnię sieciówkową Sowa Caffe. JAKIE TAM BYŁY LODY! Gęste, śmietankowe, bez zmrożonej wody w środku, która chrzęści w zębach, smaki - poezja. Jeśli lody były np. pomarańczowe to smakowały jak pomarańcza, taka prawdziwa. Chodziłam tam 2x dziennie i pałaszowałam Poziom wyrobu jak na Starowiślnej w Krakowie.

Natomiast wszelkie Zielone Budki i im podobne to kolorki z toną cukru i zmrożoną wodą :/ fuj.
to zdaje sie filia bydgoskiej Sowy, ktora slynie ze znakomitych lodow i ciast... hmmm... slynela, bo tez zaczeli juz jechac w kierunku chemicznym, ale i tak sie wyrozniaja.
Poza tym przepyszne wloskie lody na poczatku ulicy Gdanskiej w Bydgoszczy, dostepne tylko w sezonie, szczegolnie dobre byly orzech wloski.
Nie wiem jak teraz, ale pamietam doskonale lody we Wroclawiu na ulicy Komandorskiej, ale to bylo 20 lat temu i mieli wtedy 3 smaki: smietankowe, owocowe i kakaowe

Edytowane przez Black_Rose
Czas edycji: 2013-10-30 o 13:12
Black_Rose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-30, 13:18   #255
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Żel do cery trądzikowej z Iwostinu. Moja pierwsza tubka była rewelacyjna, potem kupiłam kolejną z tajemniczym napisem "nowa formuła" i twarz mi się kompletnie posypała. Nienawidzę "nowych formuł" kosmetyków, które ze starą się sprawdzały

Poza tym oczywiście Wedel, który po przejęciu zrobił się tak obrzydliwy, że może leżeć przede mną kilka dni, a i tak nie ruszę.
racja i do tego kremy Iwostinu się skurczyły z 75 do 40 ml
Cytat:
Napisane przez grubella Pokaż wiadomość
Chałwa. Nie ma już takiego smaku jaki miała w czasach PRL-u.
Ja znalazłam Optima

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Ukochane Elitesse
Cytat:
żadna herbata w torebkach nie jest dobra. Kupcie sobie herbatę sypaną, ale nie taką w puszkach z marketu tylko na wagę, choćby w 5 o'clock który ma dużo fajnych aromatycznych limitowanek (mój ostatni hit: cynanowe bułeczki). Jak się przyzwyczaicie do dobrej herbaty, już do torebkowych ścinków (które są odpadami produkcyjnymi po herbatach liściastych) nie wrócicie bo wam ryja wykręci z obrzydzenia Różnica jest kolosalna.
Nawet liściasta Yunnan z Biedronki jest lepsza od Liptona...szkoda tylko,że ceny nie zmniejszyli
Pocieszę Was tylko, że nie tylko w Polsce ona taka okropna i bez smaku blee.
Cytat:
Kupowałam ją tylko dla tych maskotek
Tanie torebkowe herbaty, które jestem w stanie wypić to Sir Roger oraz Biofix i ich herbata czarna Indis oraz Eternal.

Ja się cieszę, że smak Toniku Hellena nie uległ pogorszeniu po przejęciu marki przez Jutrzenkę.
Bałtyk ma fajne czekolady jeśli o gorzką chodzi.
Skawa z Wadowic wafelki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 13298327406758.jpg (9,4 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg oran_i_tonic_komp.jpg (78,6 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg optima-chalwa-z-orzechami-50g.jpg (108,0 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 29.jpg (129,1 KB, 12 załadowań)

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest teraz online Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-30, 15:55   #256
GrumpyCat
Wredny kotecek

Witam wszystkich chętnie przyłaczę się do wątku

Cytat:
Napisane przez susuanne Pokaż wiadomość
Jak nie Lasocki, to z której firmy najlepsze na zimę? Badura może? Ja mam świetne botki kupione w sklepach BOTI, nie wiem jakiej są firmy. Najlepiej wydane 200 zł w moim życiu. Nie przemakają wcale, ciepłe i śmigam już w nich drugi rok
Ja w kozakach lasockiego przechodziłam całą zimę i przechodzę jeszcze tegoroczną Nic się z nimi nie dzieje Ale i tak buty Ryłko są niezniszczalne, mój mąż strasznie niszczył buty od kiedy ma ryłko (zarówno letnie jak i zimowe) wreszcie ma buty na dłużej niż jeden sezon. Nie polecam za to butów wojasa.

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Ryłko ma porządne obuwie, ale ceny wg mnie bardzo zawyżone.
A wg mnie nie Do 300zł już spokojnie można kupić (na wyprzedaży), a np buty zimowe w ccc czy innym tego typu to koszt 160-180zł (a nie są skórzane i made in china) i wg mnie to jest baaardzo zawyżona cena jak za buty kiepskiej jakości. Nie chodzi mi nawet o to że szybko się rozwalą ale buty które są ze sztucznego materiału albo nie przepuszczają powietrza i noga strasznie się kisi albo jest w nich zimno/ przemakają itp..

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Westalka Pokaż wiadomość
Kielecki jest straszny! Dawniej był gęsty, kremowy. Teraz jest wodnisty i tak szczypie w oczy octem, że strach go odkręcać.
Polecam samodzielnie ukręcić majonez Smak nie do porównania, brak chemii no i to bardzo proste jest

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
żadna herbata w torebkach nie jest dobra. Kupcie sobie herbatę sypaną, ale nie taką w puszkach z marketu tylko na wagę, choćby w 5 o'clock który ma dużo fajnych aromatycznych limitowanek (mój ostatni hit: cynanowe bułeczki). Jak się przyzwyczaicie do dobrej herbaty, już do torebkowych ścinków (które są odpadami produkcyjnymi po herbatach liściastych) nie wrócicie bo wam ryja wykręci z obrzydzenia Różnica jest kolosalna.
Właśnie! Muszę się wybrać do świata herbat! Po ukochaną wiśnie w rumie
A z torebkowych akurat na piramidki nie narzekam Mają dość spore suszone listki łatwo to zobaczyć w liptonowych, za to te zwykłe torebki z tańszych zawierają zazwyczaj same śmieciowe odpadki z liści

Edytowane przez GrumpyCat
Czas edycji: 2013-10-30 o 15:49
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-30, 16:16   #257
szprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atenya Pokaż wiadomość
chemii niemieckiej w sklepach, przywożą z zagranicy i pewnie dlatego powstał wątek na wizażu, w którym dziewczyny podpowiadają, który płyn daje najmocniejszy zapach, który trwa jak najdłużej.
Normalnie żarty sobie robią z Polaków
z tymi proszkami to też jest jazda. kilka lat temu, wszyscy producenci proszków do prania zmówili się, że będą wymieniać proszki na bardziej skoncentrowane formuły, bo nie wolno dawać już tyle zapychaczy składowych co dawali. no i to też jakoś głupio motywowali tym, że nie mogli tego wcześniej zrobić, bo Polacy lubią sypać za dużo proszku i w ogóle. jak sobie czytam komentarze firm, co do ich działań, to coraz bardziej mi się wydaje, że nas uznają za opóźnionych w rozwoju.

edit: tak mi się przypomniało: najbardziej mnie wnerwia, że zmniejszyli ilość maliny w herbacie malinowej z Herbapolu. że się ośmielili taką cichą dywersję zrobić i zabrać, o ile dobrze pamiętam, coś ok. 10-20% z pierwotnej wersji.
a z ekspresówek to mi najbardziej smakuje Dilmah (oprócz owocowych, bo te uznaje tylko z herbapolu).

Edytowane przez szprotka_
Czas edycji: 2013-10-30 o 16:25
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-30, 16:21   #258
GrumpyCat
Wredny kotecek

A mnie wkurza wielki boom na olejek arganowy we wszystkim co się da w każdej reklamie czy to kremu czy żelu pod prysznic czy szamponu wszędzie on. Zachodzę do drogerii a tam wszędzie z półek wszystko wielkimi literami krzyczy "Zawieram olej arganowy" buuu :P do zrzygania.
Stary 2013-10-30, 16:31   #259
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
Ja najbardziej ubolewam nad zmianą mojego ukochanego peelingu do twarzy.

Najpierw był to peeling morelowy St. Ives i wyglądał tak:

na początku peeling morelowy St. Ives wyglądał zupełnie inaczej na zdjęciu jest jego kolejna wersja, gorsza od wersji jaką pamiętam sprzed 10 (czy może kilkunastu?) lat.. wtedy opakowanie było w jęz. angielskim tylko z polską naklejką z tyłu a sam peeling miał naturalny ziołowy zapach i składał się głównie z grudek, a nie mazi z grudkami... potem go niestety zmienili
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-30, 16:43   #260
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
na początku peeling morelowy St. Ives wyglądał zupełnie inaczej na zdjęciu jest jego kolejna wersja, gorsza od wersji jaką pamiętam sprzed 10 (czy może kilkunastu?) lat.. wtedy opakowanie było w jęz. angielskim tylko z polską naklejką z tyłu a sam peeling miał naturalny ziołowy zapach i składał się głównie z grudek, a nie mazi z grudkami... potem go niestety zmienili
Pamiętam go był świetny
Stary 2013-10-30, 18:20   #261
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Saga to jest już dno totalne, chyba nie ma już nic niżej
Nieprawda, jest jeszcze Minutka

Cytat:

OOOO tak, lody ze Starowiślnej

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość

A wg mnie nie Do 300zł już spokojnie można kupić (na wyprzedaży), a np buty zimowe w ccc czy innym tego typu to koszt 160-180zł (a nie są skórzane i made in china) i wg mnie to jest baaardzo zawyżona cena jak za buty kiepskiej jakości. Nie chodzi mi nawet o to że szybko się rozwalą ale buty które są ze sztucznego materiału albo nie przepuszczają powietrza i noga strasznie się kisi albo jest w nich zimno/ przemakają itp.
Na wyprzedaży może i można trafić coś taniej, ja pisałam o cenach regularnych, które są mocno zawyżone moim zdaniem. Rok temu zimowe kozaki, które mi się podobały, kosztowały w Ryłko 690zł. Wg mnie to stanowczo za dużo.

Cytat:
A mnie wkurza wielki boom na olejek arganowy we wszystkim co się da w każdej reklamie czy to kremu czy żelu pod prysznic czy szamponu wszędzie on. Zachodzę do drogerii a tam wszędzie z półek wszystko wielkimi literami krzyczy "Zawieram olej arganowy" buuu :P do zrzygania.
Tak i olejek arganowy jest na końcu składu, zaraz za zapachem czyli jakby go wcale nie było
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-30, 18:30   #262
Westalka
Zakorzenienie

Cytat:

Polecam samodzielnie ukręcić majonez Smak nie do porównania, brak chemii no i to bardzo proste jest
Przegonienie lenia łatwe nie jest.

Przypomniało mi się, że bardzo zmieniły się też draże kokosowe - Korsarz. Dawniej były przyjemnie słodkie i mocno kokosowe , a teraz nie dość, że pokryte jakimś błyszczącym badziewiem, to w dodatku są zupełnie bez smaku.

Westalka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-30, 18:37   #263
gryx82
BAN stały

Cytat:
Saga to jest już dno totalne, chyba nie ma już nic niżej
Obawiam się, że Minutka mogłaby okazać się jeszcze gorsza
Cytat:
Napisane przez Black_Rose Pokaż wiadomość
to zdaje sie filia bydgoskiej Sowy,

Cytat:
ktora slynie ze znakomitych lodow i ciast... hmmm... slynela, bo tez zaczeli juz jechac w kierunku chemicznym, ale i tak sie wyrozniaja.
Nie wiem, jak lody, ale ciasta nadal mają świetne, nie wyczułem pogorszenia się ich jakości.
Cytat:
Poza tym przepyszne wloskie lody na poczatku ulicy Gdanskiej w Bydgoszczy, dostepne tylko w sezonie, szczegolnie dobre byly orzech wloski
Koło BWA i przystanku tramwajowego?
Cytat:
A mnie wkurza wielki boom na olejek arganowy we wszystkim co się da
To samo jest z aoudem/oudem/oudhem w perfumach
Cytat:
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-30, 18:38   #264
Atenya
summer vibes;)

Cytat:
Nie piłam, ale w takim razie mam szczęście

Zepsuł się też batonik Bajeczny. Kiedyś go uwielbiałam po prostu A teraz? Niestety to nie jest to samo.
A tak w ogóle, to brakuje mi kremu Snickers Jadłabym

Poza tym jeśli chodzi o lody, to muszę wrócić kiedyś do Movenpick z orzechami włoskimi Nie wiem czy nadal są takie pyszne, ale kiedyś były mega

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Obawiam się, że Minutka mogłaby okazać się jeszcze gorsza
Zaczynam jednak żałować, że nie mam porównania

Przypomniała mi się jeszcze herbata liściasta z Kauflanda, ale nie pamiętam nazwy. Była zdecydowanie gorsza niż Saga. Niby liściasta, a bardziej przypominała granulki, wręcz proszek...Czyli jednak są gorsze herbaty.

Edytowane przez Atenya
Czas edycji: 2013-10-30 o 18:45
Atenya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-30, 19:08   #265
201607050913
Konto usunięte

Minutkę piłam litrami na studiach Ach, te czasy.
201607050913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-30, 19:11   #266
201607110949
Konto usunięte

Cytat:

Przypomniała mi się jeszcze herbata liściasta z Kauflanda, ale nie pamiętam nazwy. Była zdecydowanie gorsza niż Saga. Niby liściasta, a bardziej przypominała granulki, wręcz proszek...Czyli jednak są gorsze herbaty.
może była stylizowana na Gunpowder

Potwierdzam, Minutka to jeszcze większe dno niż Saga, nawet koloru z tego wydobyć się nie da, co dopiero mówić o jakimkolwiek smaku
Stary 2013-10-30, 19:45   #267
czokled
Wtajemniczenie

GG do czokled

Cytat:
Napisane przez Westalka Pokaż wiadomość
Przypomniało mi się, że bardzo zmieniły się też draże kokosowe - Korsarz. Dawniej były przyjemnie słodkie i mocno kokosowe , a teraz nie dość, że pokryte jakimś błyszczącym badziewiem, to w dodatku są zupełnie bez smaku.
Ojej, uwielbiałam je! Szkoda, że się popsuły
czokled jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-30, 20:15   #268
201710120930
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SALIX
Liptona nie znoszę od zawsze, okropieństwo.
zgadzam się.kupiłam bo kupiłam i taki syf ze faktycznie ryj wykręca
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-30, 22:45   #269
201607050913
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez czokled Pokaż wiadomość
Ojej, uwielbiałam je! Szkoda, że się popsuły
Ja też nie miałam pojęcia. Dawno nie jadłam.
PS Twój podpis
201607050913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-30, 23:26   #270
Black_Rose
Zadomowienie

GG do Black_Rose

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość

Koło BWA i przystanku tramwajowego?

w pasazu, w kierunku "Skałek" za sklepem z torebkami i zapiekankami, chyba myslimy o tym samym...

---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ----------

Cytat:
Napisane przez ŁAJKA Pokaż wiadomość
zgadzam się.kupiłam bo kupiłam i taki syf ze faktycznie ryj wykręca
ja jakos ufam tej herbacie od dawna, nawet w torebkach jest okej, ale tylko klasyczny Yellow Label, zadne piramidki smakowe itp.
Black_Rose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości