Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r. cz.XI - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII 0 0%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 2,04%
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI 19 38,78%
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 7 14,29%
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK 22 44,90%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-30, 16:05   #2311
kyte
Wtajemniczenie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Kyte-usluguje mu tesciowa, mi sie z nim nawet gadac nie chce. Siedzi tylko na kompie, a wyszedly z dzieckiem na dwor. Len smierdzacy.
Szkoda gadać, mąż niech go poprosi żeby poszedł z Danielkiem na dwór.
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 16:05   #2312
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Rajuśku czy Wam też się tak ciągną te dni po zmianie czasu?????? Masakra, siedze, dzisiaj o dziwo ciągle coś robie a czas jakby stoi w miejscu
Skąd ja to znam Od kąd Damian rano wychodzi do pracy czekam jak na zbawienie do 17 a tu się dłuży niesamowicie a o 20 już padam na twarz

Tak w ogóle mam pewien plan na wieczór ale albo Jasiek nam nie pozwoli albo ja będę zmęczona i pójdę spać
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 16:06   #2313
kyte
Wtajemniczenie

Biorę się za kolejne okno do umycia...jutro reszta, ale nie mam już siły...
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 16:09   #2314
metkaa
Zakorzenienie

Anoula to moze razem urodzimy
ja chce dotrwac do 14,11 bo wtedy bedzie 36 tydzien ale obawiam sie co powie lekarz na wizycie (we wtorek), tez od kilku dni bola mnie plecy, krocze, dzis rano brzuch jak na @
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 16:41   #2315
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie się brzuch w ogóle nie obiżył przed porodem

A u mnie położne same pytały czy mam takie jednorazowe majki żebym sobie założyła dla własnej wygody, a te podkłady wymieniałam co chwile bo kazali żeby było czysto i świeżo i żeby wymieniać jak najczęściej i na obchodzie zawsze miałam świeżą i nic nie mówili co szpital to inaczej

Ja jadłam do obiadu surówkę z marchewki i jabłka, buraczki i marchewkę na ciepło. Póki co tyle.
Super Majeczka sobie leży
A ona Ci się nie budzi jak jej zmieniasz pieluszkę po jedzeniu jak już śpi??? Ja tego nienawidzę, odkładam małą do łóżeczka i nagle słysze kupsztala, przebieram ją najdelikatniej jak umiem ale niestety w większości przypadków się przebudza i do tego ulewa no bo jak nią tak wytarmosze przy przebieraniu to dziwne żeby nie
Aaa no tak. Ja tez jem marchewke na ciepło
A jak to jest z tym jabłkiem w koncu?

Ja staram sie ja przewinac przed karmieniem, jakby tak przypadkowo zasneła.
Czasem sie zdarzy bomba tyle co ja odłoze no to wtedy jest pobudka I usypianie Od nowa
Tak to nie przebieram jej kiedy spi.

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
No i dzisiaj stuknął 39 tydzień

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 16:50   #2316
ola_k11
Zadomowienie

Dziewczyny jestem na bieżąco. Pocczytywałam z telefonu Tylko nie lubię z niego pisac bo nie mam aplikacji mobilnej ...

z tego co pamiętam to peper ja z Robertem tez miałam takie problemy z karmieniem. Do tego dochodził stres i nerwy. Pokarmu było mało, sutki niewyćwiczone i małe, młody nie umial załapać, rezygnowałam, dokarmiałam mm. Tylko dzięki siostrze i wsparciu męża udało mi się karmić. Siostra nauczyła, mąż wspierał i odciągal laktatorem
Bardzo się cieszę, że się udało bo to cudowne uczucie i poza tym jest ekonomicznie ale nic na siłę. Jak się komuś nie udaje, to nie ma co. Ważne żeby mama i maluch były zadowolone

Dziś powiedzialam parę słów pani w przedszkolu, bo mnie wkurzyła. Znowu mój syn był niegrzeczny i powiedziałam jej żeby przestała go w koło piętnować, że jest niegrzeczny! Niech czasem mu powie, że się źle zachowuje albo jest nieposłuszny ale czasem też pochwali, bo jak będzie go tylko tak piętnować, to on będzie zrezygnowany... poza tym powiedziałam jej że w domu cały czas mu z mężem tłumaczymy ze musi sie słuchać itp. ale że w domu też jest do opanowania więc widocznie przy dzieciach się zmienia... Zmieszała się troszkę i zaczęła bronić, że tak że ona go też chwali, że dziś mu mówiła że jest silny bo pomagał krzesełka sprzątać itd.
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 16:51   #2317
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Kacperek i Majeczka

Dziewczyny, a masujecie sobie piersi przed karmieniem?Naciskacie otoczke z brodawka by wyplynelo pare kropli mleka?Jak dziecko poczuje mleko to latwiej lapie i sie tak nie denerwuje.

Ja sie zastanawiam, czy moje dziecko jest zdrowe. Jest tak kochany i prosty w obsludze. Mam nadzieje, ze mu sie nie odmieni.

I mam dosc-mam tesciow od ponad tygodnia i maz kazal im zostac jeszcze do soboty. A ja juz nie mam sily patrzec jak mi tesc calymi dniami siedzi na kompie zamiast pobawic sie ze starszym wnukiem. Mam go dosc, a moj maz wogole nie wzial mojego zdania pod uwage. Jestem tak w☠☠☠☠iona! Siedzi tylko i baki zbija, czeka az sie go obsluzy. A moj maz za kazdym razem mi mowi, jak to on jego pomocy potrzebuje
A z tesciowa jakie masz uklady? Moze jej sie poskarz !! Niech z chlopem zrobi porzadek?

Wlasnie! Czy ktos widzial poduszke ?

Moje niunka dzis caly dzien tak strasznie ciśnie kupke ! Nie płacze , ale meczy sie strasznie
Z kad u niej takie zaparcia? Co drugi dzien jest ta sama historia ;(

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-10-30, 16:53   #2318
ola_k11
Zadomowienie

aaa lineczka najwyraźniej urodzisz jutro przez cc najważniejsze że Nela będzie z Tobą!!!

Trele Majeczka śliczna i jaka duża!!! Jak 3 msc dziecko

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Aaa no tak. Ja tez jem marchewke na ciepło
A jak to jest z tym jabłkiem w koncu?

Ja staram sie ja przewinac przed karmieniem, jakby tak przypadkowo zasneła.
Czasem sie zdarzy bomba tyle co ja odłoze no to wtedy jest pobudka I usypianie Od nowa
Tak to nie przebieram jej kiedy spi.

Trele ja mam taka rozpiskę wg której jadlam jak karmiłam Roberta i tam jabłka i banany są dozwolone. Jadłam je normalnie. Surowe jabłka to wiem, że się nie daje dziecku jak już się bezpośrednio daje tylko albo trzeba ugotować albo upiec. Acha nie było żadnych problemów kupkowych i reagowal na to dobrze ale jesli sie boisz to zacznij od zjedzenia ćwiartki surowej a jak będzie problem to sobie piecz

Edytowane przez ola_k11
Czas edycji: 2013-10-30 o 16:54
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 17:03   #2319
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
I mam dosc-mam tesciow od ponad tygodnia i maz kazal im zostac jeszcze do soboty. A ja juz nie mam sily patrzec jak mi tesc calymi dniami siedzi na kompie zamiast pobawic sie ze starszym wnukiem. Mam go dosc, a moj maz wogole nie wzial mojego zdania pod uwage. Jestem tak w☠☠☠☠iona! Siedzi tylko i baki zbija, czeka az sie go obsluzy. A moj maz za kazdym razem mi mowi, jak to on jego pomocy potrzebuje

No to nie fajnie maz postapil, powinien tym bardziej wziac pod uwage Twoje zdanie na ten temat ale po co skoro jemu tak wygodnie bo ma kto kolo niego skakac...

Cytat:
Rajuśku czy Wam też się tak ciągną te dni po zmianie czasu?????? Masakra, siedze, dzisiaj o dziwo ciągle coś robie a czas jakby stoi w miejscu
Mi sie ciagnie ale wiadomo w szpitalu nie ma noc do roboty

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
aaa lineczka najwyraźniej urodzisz jutro przez cc najważniejsze że Nela będzie z Tobą!!!
Tez mam takie wrazenie, no nic zobaczymy jutro

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 17:20   #2320
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki

Lineczka mega kciuki na jutro

A ja dzwoniłam do mojego lekarza, powiedział, że jak do poniedziałku nic nie będzie się dziać to mam dzwonić i umawiamy się na wywołanie
Więc pewnie we wtorek, lub środe najpóźniej Marcel będzie po drugiej stronie
A nie masz monitorowanego KTG, teraz po terminie? Leo tez ma czas do wtorku, potem wywolujemy
Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość

zwariowane-serduszko W związku z ubezpieczeniem obstawiam Ci termin na sobotę Może być?
.
A moze niedziela?? taka fajna data i pesel bylby
Stary 2013-10-30, 17:53   #2321
ktosiula
Wtajemniczenie

Hej, hej!
Jestem w trakcie nadrabiania ale na część odpiszę już teraz bo mi się później nie zacytują wszystkie zaznaczone posty.

Fajny dzionek za mną. Byłam na posiedzeniu naukowym, później połazić po sklepach i u lekarza. Wróciłam głodna jak wilk i właśnie zjadłam pizzę taką miałam ochotę! Mam nadzieję, że mi syn wybaczy takie niezdrowe jedzenie.

Z wizyty u gin zbyt dużo nie wyniosłam. Główka jest już niziutko, wyczuwalna w badaniu palpacyjnym, ale szyjka pozamykana i długa. Na USG sprawdziła tylko tętno i położenie synusia. Pomiary i KTG na kolejnej wizycie za 2 tyg a taka jestem ciekawa ile teraz waży ten mój maluch. No i pobrała mi wymaz na GBS z obu dziurek, brrrr...żadna to przyjemność. Mam nadzieję, że nic się nie wyhoduje, ale czas pokaże.

Anoula wpisz mi wizytę 14.11.2013 godz. 14.30 - wizyta z USG + KTG

Miałam chęć sobie kupić dzisiaj jakieś kolczyki albo zawieszkę, ale jakoś nic mi nie wpadło w oko... szukałam też jakiegoś drobiazgu dla koleżanki na urodziny i po długich poszukiwaniach kupiłam jej zestaw cieni do powiek z Inglota, mam nadzieję, że jej się spodobają.

Jak wracałam do domu to stałam w mega korku bo jakiś wypadek i mały tak boleśnie kopał i się wypychał, że usiedzieć nie mogłam. Teraz cisza i spokój, pewnie głodny był, tak samo jak ja :P

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Hej kochane wpadlam Wam napisac, ze czujemy sie suuuuper, moglabym juz zaraz isc do domu i to na piechote, serio

Lenka jest kochana! Bardzo podobna do natalki jak sie urodzila przepieknie zassala cyca, az sie zdziwilam ze tak mocno!

Z typu w☠☠☠☠ na polskie szpitale to przez polozna tz nie zdarzyl nawrt pepowiny przeciac dojechal jak juz Lenka byla po drugiej stronie. A ja czzulam ze to bedzie zaraz i pytalam czy juz dzwonic to "nie, za 15 minut przyjdzie nocna zmiana to zbada pania i zadecyduje" a babka z nocnej zmiany ledwo co fartuch zdarzyla wskoczyc i przygotowac lozko do partych nosz kkuzwaaaa! Jakby ta wczesniejsza mnie zbadala jeszcze raz to by wiedziala, ale po co sie brudzic na 15 minut przed koncem pracy
Jeszcze raz olbrzymie gratulacje dla Was! Mala jest slodka, taka opatulona na tym zdjęciu Serce rośnie jak się czyta Twoje wypowiedzi. Szkoda, że wyszło jak wyszło z mężem ale nic na to nie poradzisz.
Acelinka, De dziękuje Wam za to co piszecie, dzięki Wam aż się rodzić chce Tak jak któś to już napisał, boję się bardziej tego co będzie po pojawieniu się malucha na świecie niż samego porodu :P Sam w sobie poród mi nie straszny ciekawe czy będę taka mądra tuż przed lub w trakcie hehehhe

Oczywiście jeszcze wielkie gratulację dla ILONECZKI! Kochana daj znać jak to u Was było, sama się akcja zaczęła o tyle wcześniej?

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Coralady, Iloneczka, Acelinka - Gratuluję Wam Mamuśki!

Lineczka - dziś na pewno się ruszy i Nelcię będziesz tulić Bądź dobrej myśli!!

A ja chwalę się naszym Kubusiowym pokoikiem Już skończony i czeka Dziś spaliśmy w nim pierwszy raz - podoba nam się, nawet żałujemy, że wcześniej stało tam tylko wielkie łóżko sypialniane
Booooosko jak z katalogu A te sentencje i postacie to naklejki czy jakieś specjalne panele zamawiane? Super wyszło! A maluszek będzie baaaardzo zainteresowany swoim apartamentem bo króluję biel, czerń i czerwień

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Jestem po badaniu juz i powiedzial ze moja macica to nie jest dalej to co powinno byc jest lepiej ale to wraz nie to bo nawet rozwarcie mi sienie powiekszylo i jutro z rana na porodowke na oksytocyne i powiedzial ze jutro na pewno urodze tylko nie wiadomo w jaki sposob wiec jak mnie nie ruszy jutro to czeka mnie cesarka ale ze jutro juz na pewno bedzie po wszystkim

I tyle o..
Ciekawe jak to będzie... ważne, że jutro rodzisz Ale chyba jak ta oxy na Ciebie nie działała to już nie zadziała... w każdym razie trzymam kciuki, a już jutro utulisz malutką

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
W ogóle, teraz okazuje się, że do 1 listopada muszę zaciskać nogi Mama zgłosiła mnie do dodatkowego ubezpieczenia w swoim zakładzie pracy i z tytułu urodzenia dziecka dostanę 1000 zł, z tym, że ubezpieczenie ważne jest od 1 listopada
Coś mi się wierzyć nie chcę, że nie obowiązuje w tym ubezpieczeniu okres karencji, lepiej to sobie sprawdź, bo się później rozczarujesz, że pieniążków nie będzie.

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
A, już wiem, co miałam napisać!
Jak przysypiałam w nocy, między skurczami, to śniły mi się dziwne rzeczy! MIędzy innymi:
1. Że jestem Ktosiulą i rodzę [i jako jedyne na ból, w tym śnie, pomagał masaż pleców]
2. Że jestem Acelinką i rodzę - strasznie szybko poszło w tym śnie.
ale ja jeszcze mam daleko do terminu z resztą chyba podobnie jak Ty z tego co pamiętam

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
Byłam w tym momencie czerwona jak burak / czułam jak mi policzki pulsują/ powiedziałam mu o tym że mi strasznie wstyd że mu tak po ręce sikam. Ale lekarz się tylko uśmiechnął że to jest normalka dla niego. o 14 mi przebił i wtedy zaczęło mnie dopiero konkretniej boleć a o 17.05 już tuliłam małego.
Ale się uśmiałam

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Maz zrobił zakupy w czoraj i kupił mi duże merci i kwiaty ale nie było łątwo mnie udobruchać, bo czekoladek nie moge jeść no ale wyjaśniliśmy sobie pewne kwestie i wydaje sie być lepiej. w nocy wstał raz do małego. Rano też mi sie nim zajął przed wyjściem do pracy- nawet sie spóźnił do niej przez młodego;p zobaczymy co z tego wyjdzie na dłuższą mete. :P

młody wstał..
Ja bym Merci zjadła - możesz podesłać Chłopa to czasem trzeb ustawić do pionu, nie popuszczaj mu. Trzymam kciuki, żeby się sprawował wzorowo

Cytat:
Wczoraj zaniosłam sówkowe zdjęcia do wywołania, na dzisiaj mają być

Te z załącznika będą
Śliczne A skąd takie boskie zdjęcia wytrzasnęłaś? Strasznie mi się podobają i świetnie to wymyśliłaś

Cytat:

My po wizycie u lekarza. Z małą wsyzstko ok, przekroczyła wagę urodzeniową Dzisiaj ważyła 3280 g Dostaliśmy skierowanie na USG bioderek. Pani doktor powiedziała żebym spróbowała teraz karmić piersią a nie odciągniętym i za dwa dni sprawdzić czy mała przybiera czy nie. Bo to mogło być tak z początku tylko.
Mamy się zastanowić nad szczepieniami, czy zalecane też bedziemy chcieli czy nie.
A no i zapytałam o wybudzanie, powiedziała że jeżeli mała śpi 4 godziny w nocy i nie budzi się sama to żeby jej nie wybudzać na jedzenie bo 4 godziny to nie jest jakoś strasznie dużo.
Świetne wieści! Niepotrzebnie się martwiłaś.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 18:10   #2322
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Dziewczyny potrzebuję rady. Kupiłam laktator używany i właściwie wygląda jak nowy, ma też nowe zapasowe części i nowy zapakowany smoczek do butelki. Ale w jaki sposób mam to wysterylizować?? Włożyć do garnka z wrzątkiem czy polać wrzątkiem?

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Hej, hej!

Booooosko jak z katalogu A te sentencje i postacie to naklejki czy jakieś specjalne panele zamawiane? Super wyszło! A maluszek będzie baaaardzo zainteresowany swoim apartamentem bo króluję biel, czerń i czerwień
Dzieki To naklejki

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 18:14   #2323
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny potrzebuję rady. Kupiłam laktator używany i właściwie wygląda jak nowy, ma też nowe zapasowe części i nowy zapakowany smoczek do butelki. Ale w jaki sposób mam to wysterylizować?? Włożyć do garnka z wrzątkiem czy polać wrzątkiem?

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Dzieki To naklejki
włóż do garnka z wodą i gotuj przez ok 5 min
Stary 2013-10-30, 18:41   #2324
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:

Dzieki To naklejki
ja tez dostałam uzywany i najpierw sie wahałam ale poczytalam w instrukcji i włożyłam wszystkie czescido zmywarki ( takie poczucie że ten wiekszy brud wymyje) i tak teraz leży a pozniej go wąlsnie na wrzatek wrzuce. o sterylizatorach do mikrofali naczytałam sie żłych opini a taki parowy to kupie dopiero jaksie okazeze bedzie potzrebny.

ogolnie dopiero doszłam do siebie po maratonie po miescie, nic nie kupilam;/ jade jescze do sklepu bo jutro mam KTG na wieczór i nie bedzie mi sie chciało a azreszta pewnie bedzie szal w sklepcah przez 1 listopada.
irytujemnie to strasznie wiecie...jeden dzien sklepy bedazamkniete a ludzie zakupy wózki jakby conajmniej z tydzien jak nie wiecej miało byc nieczynne...
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 18:42   #2325
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Suròwki? Jakie jesz surowki bo to to , czego mi najbardziej do obiadu brakuje. Obiad bez surowki to nie obiad a ile mozna jesc pomidor I ogorek

Dobrze podsumowane.
Macie tablice ogloszen? Ja bym tam ladne podziekowania powiesiła

ABBY - jesli u Was jest problem z pozycja , to moze wyslij meza po poduche do karmienia.
Dla mnie to najlepszy wynalazek w jaki kiedykolwiek zainwestowalam . Wygodnie dla Ciebie I dla niej. Nie trzymiesz dziecka. Plecy nie bola. Dziecku sie fajnie przysypia.

My mamy taka Załącznik 5462289

marchewka na ciepło, buraczki, marchew z jabłkiem, taka delikatna mizeria. Małemu też nie szkodzi sałata ze śmietaną słodką- sprawdzałam już.
A MAJECZKA i poduche widze

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
dziewczyny od kilku dni jestem bardzo oslabiona rano pije kawe ale w ciagu dnia nie funkcjonuje do niczego sie nie nadaje tylko bym lezala...poza tym cora druga wymaga zabawy nie mam juz sil....mowilam gince ze slaba jestem to te badania mi zlecila krew i mocz co dzis a tak wogole to zadnych witamin..myslicie ze moge se cos sama na wlasna reke kupic zeby sie wzmocnic jakis magnez czy zelazo ? prosze o rade,dzieki
albo przeoczyłam albo nie pisałaś. Jeżeli miałaś Hemoglobine niska to czemu nie, a może czekolada pomoże cos? bo w sumie dodaje energie ;d

Cytat:
Być może Mam jeszcze wizytę w poniedziałek, więc zapytam ginekolog.

Ja myślę, że ginek coś tam narobiła, bo ten śluz i czop pojawiły się w dzień kiedy miałam wizytę. Ginek mnie wtedy konkretnie zbadała, aż ją za rękę złapałam i trzymałam do końca badania

Może kup sobie buraka w tabletkach. U mnie pięknie podnosił hemoglobinę

Jaki wózek macie?

Czekamy w takim razie na relację i zdjęcia

Jaki słodziak

Ja mam termin z OM na 5 listopada, ten na 9 to z USG. Lada chwila rozkręci się też u Ciebie Ciekawa jestem kiedy mnie konkretnie złapie. Póki co czop odchodzi, skurcze pisały się na KTG choć ja ich nie czułam, kilka razy w domu były ale nieregularne, brzuch cały czas pobolewa, czuję też takie napieranie główki aż ciężko chodzić. Ogólnie czuję się jak taki bujający się pingwin Zataczam się, o wszystko się uderzam

O widzisz, to co szpital to inne zasady U mnie można mieć, ale trzeba zdjąć przed obchodem i leżeć z samą podpachą Nie wyobrażam sobie chodzenia bez tych majtek i przytrzymywania balastu między nogami, to musi być nieźle niewygodne

Cudowna jest
Mam buraka, mam żelazo i jem praktycznie od połowy ciaży.
Druga sprawa z tymi podpachami- ja dałam rade. A musiałam duuuuzo chodzić po cc zeby dojść do siebie

Cytat:
No i dzisiaj stuknął 39 tydzień

Cytat:
Kacperek i Majeczka

Dziewczyny, a masujecie sobie piersi przed karmieniem?Naciskacie otoczke z brodawka by wyplynelo pare kropli mleka?Jak dziecko poczuje mleko to latwiej lapie i sie tak nie denerwuje.

Ja sie zastanawiam, czy moje dziecko jest zdrowe. Jest tak kochany i prosty w obsludze. Mam nadzieje, ze mu sie nie odmieni.

tak, ja masuje i kilka kropel na usta młodemu 'daje' no ale on sie krzywi..

a moze teściowa powinna upomnieć męża swojego? popros ją, albo swojego męża zeby to załątwić, bo 3 dni komuś usługiwać.. nie mówiąc o tym co było wczensije ...

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Banan jeden dziennie . A jabłka jakoś boję się spróbować Bo mi położna mówiła że takie surowe nie są dobre dla brzuszków dzieci
a mi wrecz kazali wpierdzielać jabłka.
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Skąd ja to znam Od kąd Damian rano wychodzi do pracy czekam jak na zbawienie do 17 a tu się dłuży niesamowicie a o 20 już padam na twarz

Tak w ogóle mam pewien plan na wieczór ale albo Jasiek nam nie pozwoli albo ja będę zmęczona i pójdę spać
Ja to bym chciała, ale dopiero 3 tygodnie minęły wiec lipa. a tak mi sie ten czas dłuży...
Cytat:
A z tesciowa jakie masz uklady? Moze jej sie poskarz !! Niech z chlopem zrobi porzadek?

Moje niunka dzis caly dzien tak strasznie ciśnie kupke ! Nie płacze , ale meczy sie strasznie

może daj jej koperku troche.. znaczy herbatki? moze pomoże.. bo nie wiem co innego na te sprawy przy takim maluszku. mój na czkawkę dostaje wode zamiennie z koperkiem raz/dwa dziennie i robi mi b. ładne kupki, brzuszek ma mięciutki, a przecież jestem teraz na mm tylko ...

Wróciłam.. w ZUS załatwione a reszta nie. Cóż.. jutro ide do lekarza to ogarne po drodze.

DZIEWCZYNY. Proszę o wszystkie info- wizyty, Wagi pisać mi na PW. często teraz jestem na tablecie, z młodym na rękach i nie dam rady pozmieniać tam, a potem są braki, a nie zawsze pamiętam zeby komus cos tam zmienić. Dziękuję za zrozumienie
Stary 2013-10-30, 18:43   #2326
babku
Zadomowienie

Lineczka czyli już jutro jak oksy nie zadziała, to cesarka tak? Bo jakoś nie załapałam.
Adoosienka pokoik bajka. Aż mężowi pokazywałam
Miki sówki też super. Znów mi się zachciewa przez Was pokoik małemu urządzić
Iloneczka fajny opis, ale jestem przerażona, bo termin miałaś po mnie, a mnie się wydaje, że jeszcze mam tyle czasu
Abby
Cora fajnie, że już jutro wychodzicie.
De nie mów, że to Ty jeszcze musisz go obsłużyć? Zresztą nawet jak nie, to i tak pewnie już by mnie wkurzali
lusesita fajny wózek. Widziałam go w sklepie i pan bardzo go polecał.
Ola_k11 bardzo dobrze powiedziałaś przedszkolance

Z tymi peselami to nie widziałam. Pewnie jakbym zobaczyła, to bym się wróciła, bo byłabym pewna, że pomyłka

Problemy z karmieniem o których piszecie, przerażają mnie. Bardzo chciałabym karmić piersią, niestety myślę, że aż za bardzo i jeśli u mnie pojawią się takie problemy, to pewnie odchoruję to jakąś deprechą Na razie wyobrażam sobie całe to karmienie jako piękne, wzruszające przeżycie, ale czas chyba zweryfikować myślenie, bo mogę się zdziwić.

Coraz łatwiej mi Was nadrabiać Choć ogólnie jakaś padnięta jestem i w połowie już miałam się kłaść, więc jeśli kogoś pominęłam, proszę się nie gniewać
Byłam dzisiaj z koleżanką oglądać mieszkanie. To mieszkanie jest bardzo blisko mnie, a ja tak się zmęczyłam, że ciężko było mi dojść do domu. Jestem załamana, bo chęci do wszystkiego mam wielkie, a ciało powoli mi odmawia Jakieś to dla mnie wszystko dziwne
Teraz uciekam drzymnąć się pół godzinki.
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 18:45   #2327
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
mi wręcz przeciwnie! czas mi mega syzbko mija, może dlatego, że jesteśmy ciągle u rodziców

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
ja chce dotrwac do 14,11 bo wtedy bedzie 36 tydzien ale obawiam sie co powie lekarz na wizycie (we wtorek), tez od kilku dni bola mnie plecy, krocze, dzis rano brzuch jak na @
a grozi Ci wcześniejszy poród???

ja zaczęłam 35 tydz.,ale mam zamiar donosić do 38

remont w toku, mam nadzieje,ze Córa nam szybciej niespodzianki nie zrobi

Mam mi położyła farbę, co bym do porodu szła jak człowiek
i na brwi się jeszcze umówiłam w listopadzie
Stary 2013-10-30, 18:46   #2328
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iloneczka91 Pokaż wiadomość
DZIEKUJE KOCHANE ZA GRATULACJE****

A wiec streszcze pokrotcevjak to bylo u nas.
W szpitalu wyladaowalam tydzien temu z powodu rzy.gaczki i biegaczki i cisnienia 195/110. Unormowali wszystko kazali lezec. Wpisali mnie na cesarke 4.11 i tydzien zlecial. W poniedzialek juz na wieczornym ktg maly mial ciut za wysokie tetno. Kazali spokojnie lezec sie nie denerwowac.
Wtorek rano sniadanko wsio okej i okolo 9:30 ktg a tam tento juz 180-190 z chwilowymi spadkami do 150. Ile ja sie nerwow najadlam... I okolo 10:30 decyzja o cieciu. Wszystko potoczylo sie blyskawicznie, wywiad z anestezjologiem, cewnik (swoja droga nic strasznego), znieczulenie( bardziej bolalo mnie zakladanie zwyklego wenflonu) kazali mi sie polozyc i zgiac nogi czekali az sie wyprostuja. W ogole caly czas mialam wrazenie, ze bede wszystko czuc ale pod koniec naprawde byla masakra bolalo bo za malo dali mi znieczulenia, ale podali mi ketonal i fentanol (czy jakos tak) i jakos dobrnelam do konca. Ogolnie bardzo dziwne i nieprzyjemne uczucie tego naciskania szrpania etc.
Pokazali mi malego on pierwszy krzyk ja placz razem z nim Dostal 10 punktow
Reszta dnia minela nie wiem kiedy bo emocje mnie jeszcze trzymaly. Wieczorem pierwsze proby przystawienia, ale nic z tego nie wyszlo cala noc nie moglam zasnac sufitowalam i nasluchiwalam czy moj maly nie placze, bo na pierwsza noc po cesarce u nas zawesze zabieraja maluszki. Rano maly zalapal o co chodzi i troszke zassal ale zas u mnie z pokarmem lipa Rano pani pediatra zlecila badania i okazalo sie ze maly ma kiepskie wyniki i gazometrie. I znow go zabrali na antybiotyk i pod tlen Zobaczymy jak bedzie. Ja czuje sie jako tako juz po pionizacji myslalam ze bedzie duzo gorzej. Trzymajcie kciuki oby Damiankowi poprawily sie wyniki
PS. Wybaczcie, ze tak chaotycznie ale to jeszcze z emocji

Fajnie, że napisałaś wiecej. Dobrze się stało, że byliscie pod obserwacją i taka zapadła decyzja. Kochana trzymam mocno, mocno kciuki za Ciebie i Damianka. Oby był zdrów i Ty żebyś też miała dużo sił i mogła wypoczać. Wracajcie szybko do domku i do nas

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy
Nie jest lekko. Jeśli wieczne wzruszenie, a jednocześnie napływające ze zmęczenia/stresu/bezsilności itp. łzy to baby blues, to u mnie jest on solidnie rozkręcony
A to całe kp jest mega przereklamowane (pepper - czuję dokładnie to samo co Ty ).
Od początku miałyśmy problemy. W szpitalu Mała w ogóle nie chciała łapać, więc karmiłyśmy się przez kapturki. Niestety z lewą piersią kompletnie sobie nie radziłyśmy, bo brodawka jest jakoś tak inaczej skierowana i w sumie karmiłyśmy z prawej. Efekt taki, że w prawej teraz mam nawał (choć dziś już lepiej). Generalnie jednak karmienie przez osłonki to jakaś masakra - nie dość, że trzeba to ciągle myć/wyparzać, z dzieckiem na ręku przyklejać, to odkleja się w trakcie, cieknie pod... Sajgon! No ale czego się nie robi... Aha, no i cały czas karmiłam na siedząco, w pozycji klasycznej.
Jak przyszła położna i zobaczyła moje obrzęki kostek, to absolutnie nakazała wręcz karmienia na leżąco i ogólnie miałam więcej leżeć. Pokazała, jak przystawić. I co? I nie dość, że wyszło (w szpitalu za nic na leżąco nie chciała złapać), to złapała bez osłonki. Położna rach ciach przystawiła i dziecko wcina!
No to mama dumna... Yhym, nie trwało to długo. Jak tylko ja przystawiam, to jest taka histeria, że nawet sobie nie wyobrażacie! Kończy się zazwyczaj założeniem osłonki (czasami złapie, ale ja już zdążę wyjść z siebie i stanąć obok). Dziś w nocy już nawet wróciłam do karmienia na siedząco, ale ... No już nic kompletnie nam nie wychodzi.
A najgorsze jest to, że jak tylko biorę Ninę na ręce, to już jest histeria, i w efekcie niemożliwość złapania tylko nas obie nakręca. I zanim złapie, to jest dobre 5-8 minut prężenia się i płaczu zarówno jej jak i mojego. Dziś w nocy już naprawdę powiedziałam, że albo będę ściągać, albo dostanie mm. Miałam dość. Aż w pewnym momencie tak stanowczo powiedziałam "Nina!", że mąż do mnie "Nie krzycz na nią"... I już totalnie wyrodną matką się poczułam. Mam ogromnego doła, nie wiem, co robię źle. Najgorsze, że jak położna ją podaje, to ta pięknie łapie, a zostaję sama i nie umiem sobie poradzić z własnym dzieckiem.

Wasze też się tak denerwują i prężą?

Co jeszcze... Jak ją odkładam do łóżeczka, to nie ma snu. Niby zasypia twardo przy cycku, a chwilę po odłożeniu jest mlaskanie i wrzask. Dostawię ją drugi raz i ewentualnie można myśleć o spaniu. Ale to spanie takie niespokojne bardzo... Nie wiem, może ja nie potrafię zająć się własnym dzieckiem
Wiedziałam, że karmienie nie jest łatwą sprawą, ale nie wiedziałam, że może być aż tak ciężko. Serce mi się kraje jak czytam o tym jak Wam ciężko i nic nie potrafię poradzić. Ta bezsilność, bezradność i brak wiary we własne siły musi być strasznie przytłaczająca. Bardzo Wam wszystkim współczuję tych problemów i za wszystkie trzymam mocno kciuki. Ale dobrze, że o tym piszecie bo najgorzej jest zostać ze swoimi problemami samemu, myślę, że te wszystkie posty choć często pozytywne nie są pomogą wielu z nas i Wam też zrobi się lżej jak się wygadacie.

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Hejka!Witamy się z Filipkiem po drugiej stronie brzuszkaNie jestem w stanie doczytać,więc z góry dziekuje wszystkim za GRATULACJE!!!Druga cc to była dla mnie masakra,ale to już zdam relacje z domku.Jutro wyjdziemy jak bedzie wszystko ok.Pozdrawiamy
czekamy na Ciebie, aż się w domku zorganizujesz i do nas wrócisz

Cytat:
Ja jem ciągle to samo, z mięsa to kurczak głownie na parze albo gotowany. No i nie jem nic smażonego. Raz zjadłam mielone i raz naleśniki. tak to jakieś surówki, warzywa zupy..

zdj.1 ten kawałek PESELu
zdj.2 Kacper przytulony do tetry

ciekawe jak tam Wituś w domku

zauważyłąm że dużo osób znów sie nie odzywa, a wątek troche przystopował, nie trzeba tak gonic po x stron dziennie.
Kacperek jaki cudak śliczny

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi czy ludzie są normalni?ktoś u mnie w klatce tak pierdzielnal w drzwi windy że sue wygiely w pół.a ponieważ są rozsuwane ti już nie pojedzie.awarię na pewno szybko nie usuna bo to droga winda a ja kuzwa ba 6 piętrze mieszkam i piotrka codziennie do szkoły odprowadzam.ja je..b
Bo są lubie i parapety... jakbym dorwała takiego debila grrrr

Cytat:
Zaraz się wyszykuję i lecę po te zdjęcia. Mała mi się okrutnie wierci, chyba obiadek pochłania Teściowa zrobiła nam pyszny sosik Zjadłam z ryżem i prawie pęczkiem rzodkiewki
Twoja głowna ciążowa zachcianka to chyba te rzodkiewki co???

Cytat:
Kacperek i Majeczka

to już wiesz po kim mąż czasem taki leń.... powiedziałaś mu dobitnie co sądzisz o "jego wspaniałej decyzji" ? Trzymaj się tam, niedługo sobie pojadą.

Cytat:

To na zdjęciu była jakas poduszka? \
Majka to śliczny klocuś ile teraz waży, wiesz?

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 18:50   #2329
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
marchewka na ciepło, buraczki, marchew z jabłkiem, taka delikatna mizeria. Małemu też nie szkodzi sałata ze śmietaną słodką- sprawdzałam już.
A MAJECZKA i poduche widze

albo przeoczyłam albo nie pisałaś. Jeżeli miałaś Hemoglobine niska to czemu nie, a może czekolada pomoże cos? bo w sumie dodaje energie ;d

Mam buraka, mam żelazo i jem praktycznie od połowy ciaży.
Druga sprawa z tymi podpachami- ja dałam rade. A musiałam duuuuzo chodzić po cc zeby dojść do siebie

tak, ja masuje i kilka kropel na usta młodemu 'daje' no ale on sie krzywi..

a moze teściowa powinna upomnieć męża swojego? popros ją, albo swojego męża zeby to załątwić, bo 3 dni komuś usługiwać.. nie mówiąc o tym co było wczensije ...

a mi wrecz kazali wpierdzielać jabłka.

Ja to bym chciała, ale dopiero 3 tygodnie minęły wiec lipa. a tak mi sie ten czas dłuży...

może daj jej koperku troche.. znaczy herbatki? moze pomoże.. bo nie wiem co innego na te sprawy przy takim maluszku. mój na czkawkę dostaje wode zamiennie z koperkiem raz/dwa dziennie i robi mi b. ładne kupki, brzuszek ma mięciutki, a przecież jestem teraz na mm tylko ...

Wróciłam.. w ZUS załatwione a reszta nie. Cóż.. jutro ide do lekarza to ogarne po drodze.

DZIEWCZYNY. Proszę o wszystkie info- wizyty, Wagi pisać mi na PW. często teraz jestem na tablecie, z młodym na rękach i nie dam rady pozmieniać tam, a potem są braki, a nie zawsze pamiętam zeby komus cos tam zmienić. Dziękuję za zrozumienie
Rybko, a czy Ty uzupełniasz też TP na 1 stronie??

bo widze, że mam 7.12 a termin mam na 5.12 bo się zmienil
Stary 2013-10-30, 18:57   #2330
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
włóż do garnka z wodą i gotuj przez ok 5 min
Dzięks

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 19:00   #2331
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
Rybko, a czy Ty uzupełniasz też TP na 1 stronie??

bo widze, że mam 7.12 a termin mam na 5.12 bo się zmienil

mój syn płącze przez sen, płacze i piszczy.. Ale ma ksoszmary, jak mama w ciaży...
Stary 2013-10-30, 19:04   #2332
Trele_Morele
Zakorzenienie

KTOSIULA - Majka w 10 dniu ważyła 4150g
W poniedziałek miałysmy pojechac na wazenie ale przez huragan siedzialysmt w domu. W nastepny poniedzialek pojedziemy sie wazyc, nasza waga domowa łapie Od 5kg a ona chyba jeszcze tyle nie wazy

BEATKA - w jakich proporcjach robisz małej herbatke z kopru? Kupiłam wczoraj taka zwykla w torebkach.

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-10-30, 19:06   #2333
ryba91
Zakorzenienie

Ciekawe jak magalska sobie radzi. Odezwij się!!
Stary 2013-10-30, 19:07   #2334
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:

mój syn płącze przez sen, płacze i piszczy.. Ale ma ksoszmary, jak mama w ciaży...
No wlasnie!! O to mialam pytac.
Mojej malej czesto cos sie sni przez co poplakuje. I tak sobie mysle co takiemu malenkiemu dziecku moze sie zlego snic? Ze cycek ucieka? Bo co innego jak jeszcze niczego nie doswiadczylo?
Ale to nornalne? To nie tylko Majka?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-10-30, 19:19   #2335
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie!! O to mialam pytac.
Mojej malej czesto cos sie sni przez co poplakuje. I tak sobie mysle co takiemu malenkiemu dziecku moze sie zlego snic? Ze cycek ucieka? Bo co innego jak jeszcze niczego nie doswiadczylo?
Ale to nornalne? To nie tylko Majka?

w jakiejś gazecie gdzieś czytałam ze jak dziecko sie uśmiecha podczas snu to śnią mu sie aniołki, wiec moze jak płacze to śnią mu sie diabełki?
Mój czasem bardzo płacze, głośniej niż jak jest głodny! na początku to zaraz brałam go na ręce bo myslałam ze mu sie cos dzieje, a potem zauważyłam ze on po chwili przestaje i śpi dalej.

Aaa no i zauważyłam ze jak śni mu sie cos złego, to ma przyspieszony oddech, taki szybki i głęboki... to tez normalne czy ma związek z tym jego serduchem? ;>

"
Nie odkryto jednak jeszcze, o czym śnią kilkudniowe i kilkutygodniowe dzieci. Niektórzy uczeni uważają, że noworodki przywołują w snach swoje emocje z okresu życia płodowego." - z neta.

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2013-10-30 o 19:25
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 19:33   #2336
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:

to wcale nie znaczy że coś mu jest, u córci to norma, potrafi jęczeć, piszczeć , stękać, kwękać jak stary niedźwiedź i śpi rusza się, wydaje te odgłosy i śpi.

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
KTOSIULA - Majka w 10 dniu ważyła 4150g
W poniedziałek miałysmy pojechac na wazenie ale przez huragan siedzialysmt w domu. W nastepny poniedzialek pojedziemy sie wazyc, nasza waga domowa łapie Od 5kg a ona chyba jeszcze tyle nie wazy

BEATKA - w jakich proporcjach robisz małej herbatke z kopru? Kupiłam wczoraj taka zwykla w torebkach.

więc zalewam saszetkę ok 30 ml gorącej wody, czekam aż się zaparzy i do buteleczki dodaje 4 stołowe łyżki tego wywaru i zalewam to wodą przegotowaną na 50/60 ml, potem dosypuje glukozy(cukier może być jak nie masz, byle nie za dużo)
Stary 2013-10-30, 19:34   #2337
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość

Coraz łatwiej mi Was nadrabiać Choć ogólnie jakaś padnięta jestem i w połowie już miałam się kłaść, więc jeśli kogoś pominęłam, proszę się nie gniewać
Byłam dzisiaj z koleżanką oglądać mieszkanie. To mieszkanie jest bardzo blisko mnie, a ja tak się zmęczyłam, że ciężko było mi dojść do domu. Jestem załamana, bo chęci do wszystkiego mam wielkie, a ciało powoli mi odmawia Jakieś to dla mnie wszystko dziwne
Teraz uciekam drzymnąć się pół godzinki.
moje ciało też już odmawia posłuszeństwa

kłuje mnie w pi.pce jakby mi ktoś szpilką tam jeździl

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 19:35   #2338
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
w jakiejś gazecie gdzieś czytałam ze jak dziecko sie uśmiecha podczas snu to śnią mu sie aniołki, wiec moze jak płacze to śnią mu sie diabełki?
Mój czasem bardzo płacze, głośniej niż jak jest głodny! na początku to zaraz brałam go na ręce bo myslałam ze mu sie cos dzieje, a potem zauważyłam ze on po chwili przestaje i śpi dalej.

Aaa no i zauważyłam ze jak śni mu sie cos złego, to ma przyspieszony oddech, taki szybki i głęboki... to tez normalne czy ma związek z tym jego serduchem? ;>

"
Nie odkryto jednak jeszcze, o czym śnią kilkudniowe i kilkutygodniowe dzieci. Niektórzy uczeni uważają, że noworodki przywołują w snach swoje emocje z okresu życia płodowego." - z neta.
wyglada tak jakby wentylował się? taki szybszy i mocniejszy oddech?
bo u Liwki to tak wygląda z regóły robi tak jak śpi i mam wrażenie że jej jest gorąco

Edytowane przez 89Beatka
Czas edycji: 2013-10-30 o 19:39
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 19:40   #2339
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
Objawy mamy takie same, chociaż ja mam nie tylko bóle na jak na okres ale tez ewidentnie od czasu do czasu czuję mocniejsze skurcze.
Ja w sumie teraz tak koszmarnie się czuję, że jak sobie pomyślę, że miałabym w takim stanie jeszcze miesiąc chodzić to mi słabo.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 19:46   #2340
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
wyglada tak jakby wentylował się? taki szybszy i mocniejszy oddech?
bo u Liwki to tak wygląda z regóły robi tak jak śpi i mam wrażenie że jej jest gorąco
dokładnie, ale mu na bank nie jest gorąco, bo ma tak od samego początku, a przecież na początku miał ciągle zimne rece i stopki..

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości