|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
|
0 | 0% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 2,04% |
| JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
|
19 | 38,78% |
| 1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
7 | 14,29% |
| RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
|
22 | 44,90% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
|
|
|
|
#2312 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
a o 20 już padam na twarz Tak w ogóle mam pewien plan na wieczór |
|
|
|
|
#2313 |
|
Wtajemniczenie
|
Biorę się za kolejne okno do umycia...jutro reszta, ale nie mam już siły...
|
|
|
|
#2314 |
|
Zakorzenienie
|
Anoula to moze razem urodzimy
![]() ja chce dotrwac do 14,11 bo wtedy bedzie 36 tydzien ale obawiam sie co powie lekarz na wizycie (we wtorek), tez od kilku dni bola mnie plecy, krocze, dzis rano brzuch jak na @
|
#2315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak to jest z tym jabłkiem w koncu? Ja staram sie ja przewinac przed karmieniem, jakby tak przypadkowo zasneła. Czasem sie zdarzy bomba tyle co ja odłoze no to wtedy jest pobudka I usypianie Od nowa Tak to nie przebieram jej kiedy spi. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2316 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jestem na bieżąco. Pocczytywałam z telefonu
Tylko nie lubię z niego pisac bo nie mam aplikacji mobilnej ...z tego co pamiętam to peper ja z Robertem tez miałam takie problemy z karmieniem. Do tego dochodził stres i nerwy. Pokarmu było mało, sutki niewyćwiczone i małe, młody nie umial załapać, rezygnowałam, dokarmiałam mm. Tylko dzięki siostrze i wsparciu męża udało mi się karmić. Siostra nauczyła, mąż wspierał i odciągal laktatorem ![]() Bardzo się cieszę, że się udało bo to cudowne uczucie i poza tym jest ekonomicznie ale nic na siłę. Jak się komuś nie udaje, to nie ma co. Ważne żeby mama i maluch były zadowolone ![]() Dziś powiedzialam parę słów pani w przedszkolu, bo mnie wkurzyła. Znowu mój syn był niegrzeczny i powiedziałam jej żeby przestała go w koło piętnować, że jest niegrzeczny! Niech czasem mu powie, że się źle zachowuje albo jest nieposłuszny ale czasem też pochwali, bo jak będzie go tylko tak piętnować, to on będzie zrezygnowany... poza tym powiedziałam jej że w domu cały czas mu z mężem tłumaczymy ze musi sie słuchać itp. ale że w domu też jest do opanowania więc widocznie przy dzieciach się zmienia... Zmieszała się troszkę i zaczęła bronić, że tak że ona go też chwali, że dziś mu mówiła że jest silny bo pomagał krzesełka sprzątać itd. |
|
|
|
#2317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie! Czy ktos widzial poduszke ? Moje niunka dzis caly dzien tak strasznie ciśnie kupke ! Nie płacze , ale meczy sie strasznie Z kad u niej takie zaparcia? Co drugi dzien jest ta sama historia ;( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2318 | |
|
Zadomowienie
|
aaa lineczka najwyraźniej urodzisz jutro przez cc
najważniejsze że Nela będzie z Tobą!!!Trele Majeczka śliczna i jaka duża!!! Jak 3 msc dziecko ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
Edytowane przez ola_k11 Czas edycji: 2013-10-30 o 16:54 |
|
|
|
|
#2319 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to nie fajnie maz postapil, powinien tym bardziej wziac pod uwage Twoje zdanie na ten temat ale po co skoro jemu tak wygodnie bo ma kto kolo niego skakac... Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||
|
|
|
#2320 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
taka fajna data i pesel bylby
|
|
#2321 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej, hej!
Jestem w trakcie nadrabiania ale na część odpiszę już teraz bo mi się później nie zacytują wszystkie zaznaczone posty. Fajny dzionek za mną. Byłam na posiedzeniu naukowym, później połazić po sklepach i u lekarza. Wróciłam głodna jak wilk i właśnie zjadłam pizzę taką miałam ochotę! Mam nadzieję, że mi syn wybaczy takie niezdrowe jedzenie.Z wizyty u gin zbyt dużo nie wyniosłam. Główka jest już niziutko, wyczuwalna w badaniu palpacyjnym, ale szyjka pozamykana i długa. Na USG sprawdziła tylko tętno i położenie synusia. Pomiary i KTG na kolejnej wizycie za 2 tyg Anoula wpisz mi wizytę 14.11.2013 godz. 14.30 - wizyta z USG + KTG Miałam chęć sobie kupić dzisiaj jakieś kolczyki albo zawieszkę, ale jakoś nic mi nie wpadło w oko... szukałam też jakiegoś drobiazgu dla koleżanki na urodziny i po długich poszukiwaniach kupiłam jej zestaw cieni do powiek z Inglota, mam nadzieję, że jej się spodobają. Jak wracałam do domu to stałam w mega korku bo jakiś wypadek i mały tak boleśnie kopał i się wypychał, że usiedzieć nie mogłam. Teraz cisza i spokój, pewnie głodny był, tak samo jak ja :P Cytat:
Serce rośnie jak się czyta Twoje wypowiedzi. Szkoda, że wyszło jak wyszło z mężem ale nic na to nie poradzisz.Acelinka, De dziękuje Wam za to co piszecie, dzięki Wam aż się rodzić chce Tak jak któś to już napisał, boję się bardziej tego co będzie po pojawieniu się malucha na świecie niż samego porodu :P Sam w sobie poród mi nie straszny ciekawe czy będę taka mądra tuż przed lub w trakcie hehehheOczywiście jeszcze wielkie gratulację dla ILONECZKI! Kochana daj znać jak to u Was było, sama się akcja zaczęła o tyle wcześniej? Cytat:
A te sentencje i postacie to naklejki czy jakieś specjalne panele zamawiane? Super wyszło! A maluszek będzie baaaardzo zainteresowany swoim apartamentem bo króluję biel, czerń i czerwień ![]() Cytat:
Ale chyba jak ta oxy na Ciebie nie działała to już nie zadziała... w każdym razie trzymam kciuki, a już jutro utulisz malutką Cytat:
Cytat:
z resztą chyba podobnie jak Ty z tego co pamiętam ![]() Cytat:
Cytat:
Chłopa to czasem trzeb ustawić do pionu, nie popuszczaj mu. Trzymam kciuki, żeby się sprawował wzorowo Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2322 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny potrzebuję rady. Kupiłam laktator używany i właściwie wygląda jak nowy, ma też nowe zapasowe części i nowy zapakowany smoczek do butelki. Ale w jaki sposób mam to wysterylizować?? Włożyć do garnka z wrzątkiem czy polać wrzątkiem?
![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
To naklejki |
|
|
|
|
#2323 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2324 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ogolnie dopiero doszłam do siebie po maratonie po miescie, nic nie kupilam;/ jade jescze do sklepu bo jutro mam KTG na wieczór i nie bedzie mi sie chciało a azreszta pewnie bedzie szal w sklepcah przez 1 listopada. irytujemnie to strasznie wiecie...jeden dzien sklepy bedazamkniete a ludzie zakupy wózki jakby conajmniej z tydzien jak nie wiecej miało byc nieczynne... |
|
|
|
|
#2325 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A MAJECZKA Cytat:
Cytat:
Druga sprawa z tymi podpachami- ja dałam rade. A musiałam duuuuzo chodzić po cc zeby dojść do siebie ![]() Cytat:
a moze teściowa powinna upomnieć męża swojego? popros ją, albo swojego męża zeby to załątwić, bo 3 dni komuś usługiwać.. nie mówiąc o tym co było wczensije ... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wróciłam.. w ZUS załatwione a reszta nie. Cóż.. jutro ide do lekarza to ogarne po drodze. DZIEWCZYNY. Proszę o wszystkie info- wizyty, Wagi pisać mi na PW. często teraz jestem na tablecie, z młodym na rękach i nie dam rady pozmieniać tam, a potem są braki, a nie zawsze pamiętam zeby komus cos tam zmienić. Dziękuję za zrozumienie
|
|
#2326 |
|
Zadomowienie
|
Lineczka czyli już jutro jak oksy nie zadziała, to cesarka tak? Bo jakoś nie załapałam.
Adoosienka pokoik bajka. Aż mężowi pokazywałam Miki sówki też super. Znów mi się zachciewa przez Was pokoik małemu urządzić ![]() Iloneczka fajny opis, ale jestem przerażona, bo termin miałaś po mnie, a mnie się wydaje, że jeszcze mam tyle czasu ![]() Abby Cora fajnie, że już jutro wychodzicie. De nie mów, że to Ty jeszcze musisz go obsłużyć? Zresztą nawet jak nie, to i tak pewnie już by mnie wkurzali ![]() lusesita fajny wózek. Widziałam go w sklepie i pan bardzo go polecał. Ola_k11 bardzo dobrze powiedziałaś przedszkolance Z tymi peselami to nie widziałam. Pewnie jakbym zobaczyła, to bym się wróciła, bo byłabym pewna, że pomyłka ![]() Problemy z karmieniem o których piszecie, przerażają mnie. Bardzo chciałabym karmić piersią, niestety myślę, że aż za bardzo i jeśli u mnie pojawią się takie problemy, to pewnie odchoruję to jakąś deprechą Na razie wyobrażam sobie całe to karmienie jako piękne, wzruszające przeżycie, ale czas chyba zweryfikować myślenie, bo mogę się zdziwić.Coraz łatwiej mi Was nadrabiać ![]() Byłam dzisiaj z koleżanką oglądać mieszkanie. To mieszkanie jest bardzo blisko mnie, a ja tak się zmęczyłam, że ciężko było mi dojść do domu. Jestem załamana, bo chęci do wszystkiego mam wielkie, a ciało powoli mi odmawia Jakieś to dla mnie wszystko dziwne ![]() Teraz uciekam drzymnąć się pół godzinki. |
|
|
|
#2327 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja zaczęłam 35 tydz.,ale mam zamiar donosić do 38 remont w toku, mam nadzieje,ze Córa nam szybciej niespodzianki nie zrobi ![]() Mam mi położyła farbę, co bym do porodu szła jak człowiek ![]() i na brwi się jeszcze umówiłam w listopadzie |
||
|
|
|
#2328 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
\Majka to śliczny klocuś
|
|
#2329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo widze, że mam 7.12 a termin mam na 5.12 bo się zmienil
|
|
|
|
|
#2330 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój syn płącze przez sen, płacze i piszczy.. Ale ma ksoszmary, jak mama w ciaży...
|
|
#2332 |
|
Zakorzenienie
|
KTOSIULA - Majka w 10 dniu ważyła 4150g
W poniedziałek miałysmy pojechac na wazenie ale przez huragan siedzialysmt w domu. W nastepny poniedzialek pojedziemy sie wazyc, nasza waga domowa łapie Od 5kg a ona chyba jeszcze tyle nie wazy BEATKA - w jakich proporcjach robisz małej herbatke z kopru? Kupiłam wczoraj taka zwykla w torebkach. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2333 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak magalska sobie radzi. Odezwij się!!
|
#2334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojej malej czesto cos sie sni przez co poplakuje. I tak sobie mysle co takiemu malenkiemu dziecku moze sie zlego snic? Ze cycek ucieka? Bo co innego jak jeszcze niczego nie doswiadczylo? Ale to nornalne? To nie tylko Majka? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój czasem bardzo płacze, głośniej niż jak jest głodny! na początku to zaraz brałam go na ręce bo myslałam ze mu sie cos dzieje, a potem zauważyłam ze on po chwili przestaje i śpi dalej. Aaa no i zauważyłam ze jak śni mu sie cos złego, to ma przyspieszony oddech, taki szybki i głęboki... to tez normalne czy ma związek z tym jego serduchem? ;> " Nie odkryto jednak jeszcze, o czym śnią kilkudniowe i kilkutygodniowe dzieci. Niektórzy uczeni uważają, że noworodki przywołują w snach swoje emocje z okresu życia płodowego." - z neta.
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-10-30 o 19:25 |
|
|
|
|
#2336 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rusza się, wydaje te odgłosy i śpi.---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
|
|
#2337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kłuje mnie w pi.pce jakby mi ktoś szpilką tam jeździl
|
|
|
|
|
#2338 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo u Liwki to tak wygląda z regóły robi tak jak śpi i mam wrażenie że jej jest gorąco
Edytowane przez 89Beatka Czas edycji: 2013-10-30 o 19:39 |
|
|
|
|
#2339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w sumie teraz tak koszmarnie się czuję, że jak sobie pomyślę, że miałabym w takim stanie jeszcze miesiąc chodzić to mi słabo. |
|
|
|
|
#2340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.

a o 20 już padam na twarz 

KCIUKI DLA ANI

taka fajna data i pesel bylby
taką miałam ochotę! Mam nadzieję, że mi syn wybaczy takie niezdrowe jedzenie.
wpadlam Wam napisac, ze czujemy sie suuuuper, moglabym juz zaraz isc do domu i to na piechote, serio
ciekawe czy będę taka mądra tuż przed lub w trakcie hehehhe

Jakieś to dla mnie wszystko dziwne
cala noc nie moglam zasnac sufitowalam i nasluchiwalam czy moj maly nie placze, bo na pierwsza noc po cesarce u nas zawesze zabieraja maluszki. Rano maly zalapal o co chodzi i troszke zassal ale zas u mnie z pokarmem lipa
).